Med en Weber Smokey Joe kan du grille alle steder og på alle tider af året. Den lille kulgrill har et grillareal på 37 centimeter, og efter vores erfaring er det fint til 3-4 personer. Du kan både grille bøffer og pølser med et rigtig flot resultat, men en enkelt ting irriterer os – læs med herunder, hvor vi har stykket en lille artikel sammen om vores oplevelser med den lille Smokey Joe kulgrill:

Weber-Smokey-Joe-KulgrillPrissammenligning – her er Weber Smokey Joe billigst

Weber Smokey Joe kan købes i de fleste byggemarkeder, men den er billigst på nettet.

Herunder har vi samlet de billigste og mest troværdige netbutikker, som i øjeblikket har Weber Smokey Joe på lager:

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
499,00 kr. 0,00 kr. 499,00 kr. Til butik »
499,00 kr. 49,00 kr. 548,00 kr. Til butik »

Weber Smokey Joe i detaljer

 • Grillareal: ø37 cm.
 • Udvendige mål: H43 x B37 x D42 cm.
 • Porcelænsemaljeret bund og låg
 • Varmeskjold ved håndtag
 • Tuck-Away lågholder
 • 3 rustfrit aluminiumsspjæld

Det første indtryk

Da vi modtager pakken, minder den mest af alt om den store Weber Original Kettle indpakning. De to griller minder da også om hinanden, udseendet taget i betragtning.

Smokey Joe er nem og hurtig at pakke ud, og efter 5 minutter står den samlet og klar til brug. En ting vi rigtig godt kan lide, er at den samles uden brug af værktøj. De medfølgende møtrikker spændes med fingrene, og det kræver ikke mange kræver at få den samlet.

Generelt virker materialekvaliteten og konstruktionen overbevisende, og selvom benene ikke ser specielt robuste ud har de vist sig at være stabile nok til en placering i både sand, på jord og på bordet. Vi kan desuden godt lide den fikse detalje med låsebøjlen til låget, som også fungerer som lågholder når grillen er i brug.

Herunder er Webers egen præsentation af Smokey Joe:

I brug

Weber Smokey Joe er nem at tage i brug, og kræver kun en lille mængde briketter eller kul for at give resultater. Vi har specielt haft gode erfaringer med de smarte Lokkii BBQ briketter og tilsvarende udgaver, som er nemme at antænde og som holder overraskende længe. Vi har blandt andet grillet hakkebøffer, majs og pølser med succes, ved brug af disse smarte briketter.

På vores Smokey Joe har vi grillet følgende:

 • Pølser
 • Hakkebøffer
 • Steaks (ca. 2 cm. tykke)
 • Nakkekoteletter
 • Majs
 • Grillspyd
 • Kyllingelår

Vi oplever et meget tilfredsstillende resultat på vores Smokey Joe, som faktisk er overraskende effektiv på trods af den ringe størrelse. Varmen fra briketterne er tilpas langt væk til at kødet ikke bliver brændt helt af, men alligevel tæt nok på til at give en fin kulør og et godt resultat. Og sætter du låget på kan du opnå samme virkning som i de store kuglegriller. Der er spjæld på både undersiden og låget, som giver mulighed for god ventilation når du griller med låget på.

Håndtaget på låget holder sig desuden koldt, selvom du griller med låget på.

Transport – og det lille irritationsmoment

Weber Smokey Joe er en fortræffelig lille picnicgrill, som både ser godt ud og giver et flot resultat hver gang.

Den har dog et enkelt hængeparti – designet. Selvom grillen ser flot ud og er velegnet til udflugter, så er den desværre lidt af en væltepeter i bilens bagagerum. Et enkelt skarpt sving kan være nok til at grillen tipper, og har du glemt at fjerne aske fra sidste gang du brugte den, så ligger der et fint lag fordelt over bilens bagagerum når du når frem. Og det er altså ikke særlig smart.

I kraft af designet er Weber Smokey Joe ikke så nem at transportere som man måtte ønske det, og her er den lidt dyrere Weber Go-Anywhere grill måske at foretrække.

Transport-problemet er dog ikke større end at du kan fæstne grillen til bilens bagagerum eller sætte den i spænd mellem andre ting. Men dog alligevel et lille irritationsmoment, hvis man først finder ud af dette EFTER at grillen har væltet aske ud over det hele.

Holdbarhed

På trods af at vi har brugt vores Smokey Joe i al slags vejr og haft godt med ild i den, så holder den sig overraskende godt. Vi opbevarer den indendørs, og på trods af at den er blevet brugt i både regn, snevejr og det der er værre, så er der stadig ingen tegn på rust eller andre former for slitage.

Konstruktionen er desuden relativt simpel, og derfor er der ikke rigtigt nogle dele der er mere udsatte end andre.

Er den pengene værd?

JA! Vi er ikke i tvivl om at grillen er alle pengene værd. For et meget beskedent beløb får du en rigtig god lille grill, som både kan bruges på udflugter eller som supplement til den store grill. Det kan eksempelvis være at du griller en stor steg på din primære grill, og samtidig gerne vil have pølser klar til ungerne. Her kan du tænde op i din Smokey Joe og grille pølserne, mens stegen får lov at grille færdigt i den store grill.

Og så er det altså hyggeligt, at man kan bruge sin Smokey Joe som et lille bålfad, når duggen falder og aftenkulden trænger sig på.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar