Glattebørste vs. glattejern

 


Før glattebørsten var der glattejernet. Glattejernet fik sit gennembrud i 90’erne og har siden været et værktøj til en af de største trends inden for styling af hår. Selvom et glattejern er effektivt og giver gode resultater, så påfører det håret hurtigere skade og er ikke så skånsom, som en glattebørste. 

Grunden til at en glattebørste er et bedre valg for dig og dit hår, er fordi en glattebørste skåner dit hår. På et glattejern er der to keramiske plader hvor dit hår kommer i mere direkte kontakt med det varme element end ved en glattebørste. En glattebørste indeholder også keramiske plader, men de er fordelt på hvert børstehoved og dermed bliver varmen fordelt bedre. Et glattejern hiver i dit hår, og du kan nemt komme til at ‘knække’ det, da du klemmer dit hår mellem to varme plader, hvor varmen er centreret ét sted. En glattebørste reducerer risikoen for varmeskade og slid af håret. Varmen i en glattebørste er bedre fordelt i form af de mange børstehoveder, som også gør, at din hovedbund ikke tager skade fra varmen. 

Vi har undersøgt hvilke glattebørster, som er de bedste, og som har gjort sig bedst i tests. De glattebørster som bliver nævnt i denne artikel, er de glattebørster, som bliver fremhævet gang på gang på diverse test-sites, og som efter sigende skaber de bedste resultater. 

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

 

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush – til dig med en travl hverdag 

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

DAFNI Hair Straightening Cermic Brush var den første glattebørste og skabte overgangen fra det almindelige glattejern til de mange forskellige glattebørster, som vi kender i dag. DAFNI er en dyr model, men du får til gengæld et produkt, som sikrer høj kvalitet, og så er den hurtig og nem at bruge. DAFNI er den mest anvendte glattebørste, den mest anbefalede i forhold til flere test-sites og samtlige influencers. 

Med sine 400 Watt sikrer denne glattebørste både en hurtig opvarmning og en konstant temperatur på 185°C, som er den optimale temperatur at style ens hår ved. 

Produktbeskrivelse:

 • Den originale glattebørste
 • Alle hårtyper
 • Keramisk belægning
 • Konstant temperatur på 185 °C 
 • Beskyttelse på enden af børstehårene, så man ikke brænder hovedbunden
 • Slukker efter 15 min
 • Varmeresistent plastik på bagsiden af børsten

Forhandlere:

Nicehair
599 Kr.
Nicehair kører Black Week

 

Babyliss HSB100 E – god kvalitet i forhold til prisen

Babyliss HSB100 E

Først kom DAFNI og siden da har andre producenter inden for skønhedsbranchen gjort kunsten efter. Babyliss har lavet flere versioner af glattebørsten, men deres model HSB100E er den, som er mest populær og får de bedste anbefalinger. Denne glattebørste har hele tre temperaturer, i modsætning til DAFNI, som har én konstant temperatur på 185°C. De tre forskellige temperaturer på 160, 180 og 200°C varieres alt efter hvilken hårtype, du har. Jo tykkere hår du har, jo varmere skal temperaturen være. 

Dog er denne model blevet kritiseret for, i nogle tilfælde, ikke at være så god, når det gælder fint hår, kort hår og spidserne af ens hår, da dens hoved er så bredt og dermed ikke får så godt et greb om den sidste del af håret.

Produktbeskrivelse:

 • Keramisk opvarmningssystem
 • Alle hårtyper
 • Ion-teknologi, der forhindrer krus og statisk elektricitet
 • Udadvendte pigge i hård plast – sikrer blid børstning af både langt og tykt hår
 • Indadvendte pigge af silikone, som fører håret tættere på varmeelementet og sikrer nem glatning af håret
 • 3 temperaturer til alle hårtyper: 160, 180 og 200°C
 • Slukker efter 30 min. 
 • Leveres med varmemåtte

Forhandlere:

Nicehair
299 Kr.
Nicehair kører Black Week

 

Remington CB7400 glattebørste – nem at anvende og let at transportere

Remington Glattebørste CB7400

Ligesom Babyliss, kom Remington med deres bud på en glattebørste og deres model CB7400 har gjort sig bemærket på markedet med sit design og funktioner. Med sit brede hoved og mange børstespidser, som skåner din hovedbund, kan du få meget hår kørt igennem på kort tid. CB7400 har tre forskellige temperaturer: 150, 190 og 230°C. Alt efter hvor tykt og langt dit hår er, indstiller du temperaturen derefter. Jo tykkere hår, jo højere temperatur.  Dog er CB7400, ligesom Babyliss’ HSB100E, blevet kritiseret for, i nogle tilfælde, ikke at gælde alle hårtyper. Hvis du har tyndt hår og har hår, som ikke er over skulderlængde, kan det være sværere at opnå det ønskede resultat, da den ligesom Babyliss’ model, har et bredt hoved og ikke får så godt et greb om den sidste del af håret.  

Produktbeskrivelse:

 • Antistatisk, keramisk belægning: undgå krus
 • Alle hårtyper – fungerer dog bedst til langt, tykt hår
 • Keramiske børstehår for at sikre et blødt glid gennem håret
 • Kolde børstespidser for ikke at brænde hovedbunden
 • 3 temperaturer: 150, 190 og 230°C
 • Slukker efter 1 time 

Forhandlere:

 

OBH Nordica glattebørste Pro Brush & Go – glattebørsternes svar på “den lille sorte” 

OBH Nordica glattebørste Pro Brush & Go

For at undgå nogle misforståelser, så skal “den lille sorte” forstås på den måde, som udtrykket bruges inden for modeverdenen: her refereres der til en lille sort og fiks kjole, som man altid kan regne med og som dermed er et sikkert samt praktisk valg. 

På samme måde skal man forstå OBH Nordicas Pro Brush & Go glattebørste. Udover farven, som er sort, så er den nem at bruge, den er praktisk og så garanterer den et godt look

Dét, som adskiller denne glattebørste fra de andre glattebørster, er, at den ikke har nogen ledning. Du skal derfor ikke være bekymret for om du har en stikkontakt i nærheden – du tænder bare for børsten og kan gøre brug af den med det samme – hvor som helst, når som helst. Meningen er, at du oplader glattebørsten hjemmefra, så du kan tage den med dig og gøre brug af den uden for hjemmet. Det er også détt, som der bliver lagt vægt på; denne glattebørste er praktisk og passer perfekt til dig, som er på farten og ikke lige har tid til at stoppe op. Der følger en varmebestandig taske med til glattebørsten, så du kan putte den ned i tasken med det samme lige efter, at du har brugt den – også selv om den stadig er varm. Pro Brush & Go-modellen har en konstant varme på 150°C. Da det er den eneste varmefunktion, der er, så er denne glattebørste blevet kritiseret for ikke at levere et optimalt resultat for folk, som har et tykt og langt hår. Dog sørger den keramiske belægning for at glattebørsten skåner og er blid mod alle slags hårtyper. OBH Nordicas Pro Brush & Go glattebørste er vurderet til at være et godt køb i forhold til at den er praktisk, nem at bruge, du kan have den med overalt og så er det en billig model.  

Produktbeskrivelse 

 • Ledningsfri
 • Konstant varme på 150°C
 • 25 min. brugstid pr. opladning
 • Keramisk belægning
 • Ionisk funktion til at mindske krus af håret
 • Du skal slukke den manuelt
 • Varmepose følger med

Forhandlere:

Elgiganten
Lagerstatus Ukendt
Elgiganten kører Black Week

Guide til brug af glattebørste

Glattebørsten er en revolution inden for skønhedsbranchen, da den kombinerer to funktioner i én. Før glattebørsten gjorde man brug af både en almindelig børste og et glattejern, men med en glattebørste skal du kun koncentrere dig om et redskab og så sparer du en masse tid. Modsat et glattejern, så er en glattebørste god til alle typer af hår, men den er især god til dig, som har et fint, tyndt eller i forvejen beskadiget hår. 

Hvis du er sikker på hvilken glattebørste du kunne tænke dig, men stadig er i tvivl omkring hvordan du skal bruge den, så har vi samlet nogle klip, hvor forskellige glattebørster bliver testet og taget i brug, og du bliver guidet i hvordan du anvender glattebørsten. 

Dette klip er leveret af NiceHair.dk., hvor de tester glattebørsten DAFNI

Dette klip er også leveret af NiceHair.dk, hvor de gør brug af Babybliss’ glattebørste HSB100 E

Dette klip er leveret af den danske blogger og influencer, Marie Jedig. Her tester hun OBH Nordicas Artist Pro glattebørste. Denne model er ikke nævnt i denne artikel, men Marie illustrerer fint hvordan du kan anvende din glattebørste. 

 

Efter brug – rengøring og vedligeholdelse

Det er vigtigt, at du sørger for at rengøre din glattebørste ofte, så den kan holde i længere tid og stadigvæk er god, selv efter et års brug. 

Det er egentlig en meget simpel rengøringsrutine, du skal gøre brug af:

 1. Sørg for at glattebørsten er helt afkølet
 2. Sørg for at fjerne alle hårene i børsten
 3. Derefter skal du tørre børsten af med en fugtig klud
 4. Sørg for at børsten er helt tør, inden du anvender den igen
 5. Generelt: sørg for at glattebørsten ikke kommer i kontakt med vand eller andre væsker

Når du ikke bruger din glattebørste, vil det være en god ide at putte den i en form for beskyttende omslag. De fleste glattebørster har en tilhørende varmebestandig opbevaringspose, som er designet til at holde de høje temperaturer ud. Så når du er på farten, og glattebørsten ikke er afkølet, skal du blot putte den i den varmebestandige pose, som sikrer, at den langsomt bliver afkølet og at den ikke kommer i kontakt med andet sart materiale eller nogle former for væsker. 

Se også artiklerne: Hårtørrer test – her er de 6 bedste og Krøllejern test – her er de 4 bedste krøllejern lige nu

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar