Lyd

Test: Her er de 8 bedste trådløse højttalere

Trådløse højttalere er populære som aldrig før, og med god grund. De kan nemlig bruges sammen med både smartphone, computer og fladskærm. Det giver mulighed for at streame lyd via din foretrukne enhed uden at du skal trække besværlige ledninger, så de er perfekte til det moderne hjem hvor ønsket er at kunne afspille lyd over alt.Flere modeller er desuden batteridrevne, så de kan tages med overalt – eksempelvis på terrassen eller udflugten.

Vi har undersøgt de nyeste tests og anmeldelser, og kommer i denne artikel med 8 konkrete anbefalinger af såvel multirumshøjttalere som enkeltstående trådløse højttalere.

Sonos Play:3 – populær og brugervenlig testvinder

 • Testvinder – Aftonbladet
 • Testvinder – Lyd & Billede
 • Topscorer – Tænk

Sonos Play:3 er en kraftfuld trådløs multirumshøjttaler, der leverer lyd og brugervenlighed i topklasse.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
2,199.00 kr. 0.00 kr. 2,199.00 kr. Til butik »
2,599.00 kr. 0.00 kr. 2,599.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Sonos Play:3: Den trådløse multirumshøjttaler fra Sonos kaldes af Lyd & Billede for “kongen af multirum”, og det er ikke uden grund. Det skyldes dels en meget brugervenlig betjening og opsætning, og så er den trådløse Play:3 højttaler særdeles velspillende. Det konkluderer flere testpaneler uafhængigt af hinanden, og hos både Aftonbladet og Lyd & Billede bliver højttaleren bedst i test blandt en række udvalgte højttalere. Sonos Play:3 er en mellemstor trådløs højttaler, og grundet størrelsen er den perfekt til brug i stort set alle rum. Du kan også koble den sammen med andre Sonos højttalere, eksempelvis en ekstra Play:3 enhed og en subwoofer, hvis du ønsker mere dybde og flere anvendelsesmuligheder. Alt i alt et rigtig godt valg til dig der søger en simpel og brugervenlig trådløs højttaler med god lyd.

Om: Sonos entrerede markedet for trådløs lyd allerede i 2002, da konkurrenterne stadig fokuserede på store højttaleropsætninger forbundet med kabler. Det har sikret dem et forspring i afspilning af multirumslyd, og derfor er Sonos idag for mange synonym for trådløs lyd. Sonos sætter brugervenligheden højt, og har blandt andet fået udviklet deres egen app til både iOS og Android, som gør det nemt at betjene højttalerne fra alle hjemmets enheder.

Sonos Play:3 er den mellemste trådløse højttaler i serien, der også omfatter den lille Play:1 og den lidt større Play:5. Den fås i enten hvidt eller sort design, og størrelsen gør den velegnet til placering i eksempelvis køkkenet, badeværelset eller kontoret. Den kan også bruges som del af et trådløst højttaler-system, da Sonos-højttalere kan tilsluttes hinanden for en dybere og mere fyldig lyd.

En vigtig finesse ved Sonos Play:3 er dens Trueplay-kalibrering, som sørger for at optimere lyden i forhold til rummet den er placeret i. I øjeblikket understøttes Trueplay kun med iOS-enheder, men forhåbentlig åbnes der også op for understøttelse af Android-enheder i fremtiden.

Specifikationer:

 • WiFi
 • Multirums-funktionalitet
 • Kan styres via app

Sonos One – kompakt multirumshøjttaler med stemmestyring

 • Editor’s Choice – CNET
 • 5/5 stjerner – What HIFI
 • Topscorer – Tek.no
 • Topscorer – Aftonbladet

Sonos One er forberedt til stemmestyring og har et flot kompakt design, der passer ind i alle rum.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,699.00 kr. 0.00 kr. 1,699.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Sonos One: Sonos One roses af flere uafhængige testpaneler for at være en af de bedste små multirumshøjttalere, og det med god grund. Den har nemlig ikke kun god lyd og et smukt stilrent design, den er også stemmestyret og dermed forberedt til fremtidens smarte hjem. Testpanelerne hos blandt andet CNET og What HIFI er imponerede over både lyden og funktionerne, men også det kompakte design der trods alt præsterer et godt og fyldigt lydbillede. Sonos One vil i fremtiden understøtte både Amazon’s Alexa, Google Assistant og Applie AirPlay 2, hvorved det bliver muligt at styre den trådløse højttaler med stemmen og lade den forbinde til hjemmets andre enheder i et netværk for at styre blandt andet lyset og andre ting. Så hvis du har interesse for smarte løsninger der lader dig styre hjemmets elektroniske apparater via smartphone og stemmestyring, er Sonos One det rette valg.

Om: Sonos tager nu skridtet videre med deres trådløse One-højttaler, der forbinder dit hjem og gør det muligt via stemmestyring og apps at kontrollere blandt andet lyset og andre ting. Stemmestyringen er i skrivende stund lanceret i blandt andet USA, hvor flere og flere hjem idag stemmestyres af teknologier fra både Amazon, Google og Apple.

Sonos One er identisk med Sonos Play:1, med den undtagelse at One har mulighed for stemmestyring. One kan desuden ikke forbindes til Play:1, hvilket betyder at disse to højttalere ikke kan opsættes i en stereo-løsning. For at opsætte en stereo-løsning, kræves således to Sonos One-højttalere.

Den trådløse højttaler fås i enten sort eller hvidt design, og er med det kompakte ydre nem at placere i en reol eller lignende. Der kan streames lyd trådløst via blandt andet iOS og Android, men også fra andre enheder der er koblet på hjemmets netværk.

 

Specifikationer:

 • WiFi
 • Multirums-funktionalitet
 • Kan styres via app
 • Forberedt til stemmestyring

Bose Soundlink Revolve+ – vandtæt trådløs højttaler med 360 graders lyd

 • 5/5 stjerner – Alt Om Data
 • 5/5 stjerner – TrustedReviews
 • Specielt anbefalet – Lyd & Billede

Bose Soundlink Revolve+ er en vandtæt trådløs højttaler, der med IPX4-certificering tåler vandsprøjt fra alle retninger.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
2,357.00 kr. 0.00 kr. 2,357.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Bose Soundlink Revolve+: Bose Soundlink Revolve+ er en smart og alsidig trådløs højttaler, der er vandtæt og derfor kan bruges udendørs. Her behøver du ikke være bange for vandstænk i forbindelse med regnvejr, da den er IPX4-certificeret hvilket betyder at den tåler vandplask fra alle retninger. Den trådløse Revolve+ højttaler klarer sig generelt godt i test, og anbefales af flere testpaneler uafhængigt af hinanden. Den har en konisk udformning og håndtag øverst, så den nemt kan flyttes rundt. Uanset om den bruges inde eller ude, vil den fremstå neutral og stilren. Alt i alt et rigtig godt køb for dig, der elsker at nyde stemningsmusik til maden eller hyggestunden.

Om: Bose Soundlink Revolve+ er en lille trådløs højttaler i konisk design. Den er lavet til at blive placeret i midten af rummet, eksempelvis på sofa- eller spisebordet, da lyden dækkes i 360 grader. Højttaleren har selvfølgelig Bluetooth, og betjenes ved hjælp af de simple knapper i toppen.

Den trådløse Bluetooth højttaler har indbygget genopladeligt Li-Ion batteri og medfølgende MicroUSB kabel, hvilket gør det muligt at oplade Revolve+ hurtigt og nemt. Ifølge Bose får du med batteriet op til 16 timers spilletid, hvilket er mere end rigeligt for de fleste. Du kan desuden tilslutte flere SoundLink-højttalere via Bose Connect-appen, hvis du ønsker at opnå stereo-lyd i stuen eller på terrassen.

Revolve+ har indbygget mulighed for at modtage opkald, og du kan både aktivere Siri eller Google Now direkte igennem højttalerens indbyggede mikrofon. Der er selvfølgelig også mulighed for NFC-parring, så kompatible enheder kan tilsluttes nemt og hurtigt.

Specifikationer:

 • Bluetooth
 • AUX indgang
 • MicroUSB indgang
 • Indbygget batteri
 • Indbygget mikrofon

Creative Soundblaster Roar 2 – topscorer til fornuftig pris

creative-soundblaster-roar-2-traadloes-hoejttaler

 • Topscorer – Stiftung Warentest
 • 9,1 / 10 – Soundguys

Creative Sound Blaster Roar 2 er en velspillende lille Bluetooth højttaler, der med det indbyggede batteri kan medbringes overalt.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,032.00 kr. 0.00 kr. 1,032.00 kr. Til butik »
1,382.00 kr. 59.00 kr. 1,441.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Creative Sound Blaster Roar 2: På trods af den relativt anonyme indpakning, er lyden det direkte modsatte. Sound Blaster Roar 2 er meget vellydende, og til en pris på ca. 1.100 kroner får du god trådløs lyd for dine penge. Du kan desuden forbinde via trådløst via både Bluetooth og NFC, så du blot skal holde din smartphone i nærheden af højttaleren for at koble på og begynde at afspille din musik. Der er selvfølgelig også indbygget et batteri, så du kan tage den trådløse højttaler med i haven eller på stranden. Alt i alt en god og vellydende højttaler til dig, der ønsker en kombination af god lyd og en fornuftig pris.

Om: Creative Sound Blaster Roar 2 er en ny og forbedret version af den første og meget anmelderroste trådløse højttaler i serien. Den har nu fået et opdateret og mere kompakt design, som ifølge anmelderne lyder bedre end forgængeren. Du kan både tilslutte via Bluetooth, NFC eller traditionelt AUX-kabel, hvilket betyder at du kan have flere enheder forbundet samtidig.

Til strandturen eller picnic i skoven er der et indbygget batteri, så du blot tager ledningen ud og pakker højttaleren i tasken.

Som noget særligt er der i denne trådløse højttaler en MicroSD-kortlæser indbygget, så du kan gemme din yndlingsmusik på et MicroSD-kort og indsætte det i højttaleren.

Specifikationer:

 • Bluetooth
 • NFC
 • AUX indgang
 • Indbygget batteri

Bang & Olufsen BeoPlay S3 – lille trådløs højttaler i flot design

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Gadgetmac

BeoPlay S3 er en smukt designet trådløs højttaler, der spiler godt fra alle vinkler og er nem at betjene.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,490.00 kr. 0.00 kr. 1,490.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi BeoPlay S3: Denne trådløse højttaler er det perfekte valg for dig, der ønsker en lille lækker højttaler til små rum. Designet er typisk B&O-stil med udfordrende linjer, der er blottede for vanetænkning. Du får således ikke kun en højttaler hvis du køber BeoPlay S3, men derimod en æstetisk smuk lille boks, der pynter i hjemmet. BeoPlay S3 kan dog andet end at se godt ud, for den er også særdeles velspillende. Af samme grund får den meget positive bedømmelser hos flere uafhængige testpaneler, der blandt andet roser den lille højttaler for en høj lydkvalitet fra alle vinkler og en brugervenlig betjening. BeoPlay S3 er perfekt til dig der ønsker at nyde musik fra en smartphone eller tablet, og den er således det rette valg til badeværelset, køkkenet eller soveværelset. Den kan også kobles sammen med en anden BeoPlay S3 hvis du ønsker et stereopar, så du opnår en mere fyldig lyd.

Om: Bang & Olufsen BeoPlay S3 er en lille trådløs højttaler i et spændende design. Den er skabt til trådløs afspilning af musik, hvilket dens simple tilslutningsmuligheder også understreger. Her må du nemlig “nøjes” med trådløs parring via Bluetooth, hvilket dog giver mulighed for at afspille lyd fra både smartphones, tablets og computere.

Den lille trådløse højttaler vejer omkring halvandet kilo, og kan parres med en ekstra BeoPlay S3 hvis du ønsker stereolyd. Det gøres ved hjælp af den allerede tilsluttede højttaler, hvorfra du kobler den ekstra højttaler på.

BeoPlay S3 fås også i en hvid udgave.

Specifikationer:

 • Bluetooth
 • Mulighed for trådløs stereo-parring

Bose SoundTouch 10 – bedste trådløse højttaler til indebrug

Bose-Soundtouch-10-Traadloes-Hoejttaler

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Aftonbladet

Bose SoundTouch 10 er en alsidig lille trådløs højttaler, der med Bluetooth og AUX-indgang kan bruges sammen med både kablede og trådløse enheder.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,499.00 kr. 0.00 kr. 1,499.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Bose SoundTouch 10: Den lille trådløse SoundTouch 10 højttaler er blandt de billigste modeller fra den amerikanske producent. Den er særdeles velspillende og meget alsidig, da den kan afspille lyd fra mange forskellige enheder. Der medfølger desuden en rigtig god gratis app, som du kan betjene den trådløse højttaler med. Det er med andre ord en lille, god og velspillende trådløs højttaler, og den fås i enten hvidt eller sort design.

Om: Bose SoundTouch 10 er en lille firkantet højttaler, som kan afspille lyd via Bluetooth eller Wifi. Den vejer cirka 2 kilo, og så fås den i hvidt eller sort design. Der medfølger en fjernbetjening med genvejsknapper, og den trådløse højttaler kan også betjenes via smartphone eller på selve højttaleren.

SoundTouch 10 er ikke stænktæt, og den kan derfor ikke bruges udendørs. Den kan dog sagtens tages med på terrassen eller blot fungere som en højttaler på badeværelset, i køkkenet eller stuen. Der er heller ikke indbygget batteri, og derfor er den bedst egnet til en stationær position i hjemmet.

I denne serie gælder det, at flere SoundTouch-højttalere kan kobles sammen i hjemmenetværket. Det betyder at du kan afspille lyd fra samme enhed via forskellige højttalere, eller du kan bruge dem hver for sig.

Specifikationer:

 • Bluetooth
 • AUX indgang
 • Wifi
 • Inkl. fjernbetjening

Marshall Stanmore – trådløs højttaler i klassisk vintage design

 • Specielt anbefalet – Lyd & Billede
 • Editor’s Choice – PCMag
 • Topscorer – Techradar

Marshall Stanmore er det rette valg for dig, der sætter pris på råt vintage design og god lyd.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
2,090.00 kr. 0.00 kr. 2,090.00 kr. Til butik »
3,388.64 kr. 0.00 kr. 3,388.64 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Marshall Stanmore: Søger du en trådløs højttaler, som både kan spille højt og brutalt? Så er Marshall Stanmore er det rette valg for dig. Den trådløse Bluetooth højttaler klarer sig generelt godt i test, og roses især for den kraftfulde lyd og gode alsidighed. Der kan nemlig både tilkobles lyd via kabel eller Bluetooth, så du kan afspille din favoritmusik præcis som du ønsker det. Den trådløse Stanmore højttaler udmærker sig især i test hos Lyd & Billede og PCMag, som uafhængigt af hinanden giver den trådløse højttaler en “Specielt anbefalet”- og en “Editor’s Choice”-titel, der udelukkende gives til produkter af en særligt høj kvalitet. Den trådløse højttalers rustikke design tiltaler desuden enhver med sans for det klassiske rå vintagelook, og den vil tage sig godt ud i den moderne nordiske indretning.

Om: Marshall Stanmore er en trådløs højttaler med Bluetooth og et klassisk vintage design, hvor detaljegraden er høj hele vejen rundt. På toppen af den trådløse højttaler regulerer du lyden ved hjælp af drejeknapper, og du kan desuden koble din smartphone direkte til højttaleren ved hjælp af Bluetooth 4.0.

Udover de trådløse forbindelsesmuligheder kan der også tilkobles lyd via AUX-kabel, hvis du foretrækker dette. Du kan således koble eksempelvis en plade- eller CD-afspiller til højttaleren, hvis du engang imellem vil lytte til din gode klassiske favoritmusik fra såvel rock- og pop genren. Bass og diskant niveauerne kan desuden justeres individuelt.

Der er ikke indbygget batteri i denne trådløse højttaler, så den er primært beregnet til brug indendørs nær en stikkontakt. Det kan eksempelvis være i køkkenet, i stuen eller på soveværelset.

Specifikationer:

 • Bluetooth
 • AUX indgang
 • Bass- og diskant justering

Marshall Kilburn – fed transportabel højttaler i høj kvalitet

Marshall-Kilburn-Traadloes-Hoejttaler

 • 10/10 stjerner – Tek.no
 • Specielt anbefalet – Lyd & Billede

Marshall Kilburn roses for dens rå power, der gør det muligt at spille højt. Den har desuden et flot design og bærehåndtag i læder.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,525.00 kr. 0.00 kr. 1,525.00 kr. Til butik »
1,529.00 kr. 0.00 kr. 1,529.00 kr. Til butik »
1,719.95 kr. 0.00 kr. 1,719.95 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Marshall Kilburn: Denne fede trådløse højttaler er perfekt, når du skal imponere venner og familie på udflugten. Den har et smukt design hvor der virkelig er kræset for detaljerne, og lyden er i vanlig Marshall-stil: Kraftfuld og høj. Det konkluderer testpanelet hos både Tek.no og Lyd & Billede, hvor den trådløse højttaler imponerer med sine egenskaber. Med læderhåndtaget og det indbyggede batteri er Kilburn desuden perfekt til alle lejligheder – både inde og ude.

Om: Marshall Kilburn er designet til dig, der elsker at høre musik med fart på. Den spiller højt og kraftfuldt, hvilket gør den velegnet til eksempelvis rock & roll og metal.

Den trådløse højttaler er betrukket med cremefarvet læder ligesom håndtaget også er lavet i læder. Fronten er desuden betrukket med stof og dekoreret med det klassiske Marshall-logo. I toppen finder du 3 metalknapper, som du kan bruge til at indstille volumen og tonerne.

Du kan ved tryk på en knap aktivere Bluetooth-forbindelsen, hvilket giver mulighed for at afspille musik via en smartphone eller andre trådløse enheder. Er du mere til en løsning med kabel, så medfølger der en spiralledning til brug med AUX-indgangen bagpå.

Vælger du at tage den trådløse højttaler fra Marshall under armen og ud i det blå, lover producenten en batterilevetid på op til 18 timer.

Specifikationer:

 • Bluetooth
 • AUX indgang
 • Indbygget batteri

Testkilder

Vi har gennemgået en række test, anmeldelser og vurderinger, for at finde frem til de bedste trådløse højttalere lige nu. Herunder får du indblik i noget af det indhold, der har haft indflydelse på vores anbefalinger:

Lyd & Billede

Det store HIFI-magasin Lyd & Billede tester løbende en masse forskellige elektronik-produkter. De har i den seneste tid haft mange trådløse højttalere til test, og de bliver alle vurderet ud fra følgende hovedkriterier:

 • Lydkvalitet
 • Design
 • Funktioner
 • Brugervenlighed
 • Pris

Herunder linker vi til relevante test af trådløse højttalere hos Lyd & Billede:

Du kan læse alle tests gratis hos Lyd & Billede.

Tek.no

Norske Tek.no tester forskelligt elektronik, hardware og gadgets til hjemmet. Deriblandt også trådløse højttalere, hvor et større antal med tiden er testet.

Testpanelet hos Tek.no gennemgår hver enkelt testet højttaler grundigt, og bringer således både fordele og ulemper ved hver enkelt testet højttaler.

Til denne artikel har vi gennemgået følgende tests:

Råd & Rön (8. februar 2018)

Svenske Råd & Rön har i februar 2018 opdateret deres test af trådløse højttalere, så den nu rummer 22 testede modeller i mange forskellige prisklasser. Det drejer sig både om Multiroom-højttalere og Bluetooth-højttalere, der alle som hovedkriterie skal kunne afspille lyd trådløst.

Højttalerne er testet og vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Lydkvalitet 70 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Alsidighed 10 %

I testen udnævnes der ingen testvinder, men flere af de trådløse højttalere får positive bedømmelser.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab. Det giver blandt andet adgang til en detaljeret oversigt, hvor du kan se hvordan alle modellerne klarer sig i forhold til hinanden på de ovennævnte kritikpunkter.

Aftonbladet (12. december 2017)

I denne test kigger Aftonbladet nærmere på 17 trådløse højttalere, og der er både testet højttalere der kan bruges alene eller som kan indgå i en multirumsløsning.

Testen tager udgangspunkt i nye teknologier, og der er således fokus på både enkeltstående højttalere og multirumshøjttalere.

Testpanelet udråber ikke en decideret vinder i denne test, men flere trådløse højttalere roses alligevel for at være de bedste på hver sit felt. Eksempelvis roses Sonos One for at være den bedste multirumshøjttaler, mens Sony SRS-XB40 roses for at være den bedste bærbare højttaler.

Du kan læse hele testen og se hvilke andre trådløse højttalere der anbefales, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Techradar (4. december 2017)

Test af Marshall Stanmore.

I denne test tager Techradar et nærmere kig på ovennævnte trådløse højttaler. I testen kigges der nærmere på følgende:

 • Design
 • Funktioner
 • Opsætning
 • Lydkvalitet
 • Konklusion

Testpanelet er vilde med lydkvaliteten i denne trådløse højttaler, som koster en smule mere end konkurrenterne på markedet. Den er også en smule klodset, men til gengæld er lyden både kraftfuld og fyldig.

Den trådløse højttaler har mange gode tilslutningsmuligheder, og alt i alt ender den med at få 4 ud af 5 stjerner samt en anbefaling fra testpanelet hos Techradar.

CNET (29. november 2017)

Test af Sonos One.

I denne test tager panelet hos CNET et kig på den trådløse Sonos One højttaler.

Der kigges på følgende kriterier i denne test:

 • Design
 • Funktioner
 • Ydeevne
 • Lydkvalitet

Den trådløse højttaler får en høj samlet bedømmelse og udmærker sig især på dens smarte design og mange funktioner, der blandt andet gør det muligt at stemmestyre den via Alexa, Google Assistant og Siri. Det nævnes dog som negativt at den ikke understøtter Bluetooth, da der så kræves forbindelse til hjemmenetværket for at anvende den. Lydkvaliteten er til gengæld meget høj, og alt i alt ender den trådløse højttaler fra Sonos med en Editor’s Choice-award.

Du kan læse hele testen gratis hos CNET.

TrustedReviews (3. november 2017)

Test af Bose Soundlink Revolve+.

I denne test tages der et nærmere kig på ovenstående trådløse højttaler. Der kigges på følgende:

 • Introduktion
 • Design og funktioner
 • Lydkvalitet
 • Bør du købe Soundlink Revolve+?

I testen står det klart, at den trådløse højttaler fra Bose er blandt de  bedste modeller på markedet. Lydkvaliteten er særdeles høj, og lyden fra den lille Bluetooth højttaler udsendes i 360 grader.

Du kan selv læse hele testen gratis hos TrustedReviews, hvor du kan se en række nærbilleder af den trådløse højttaler.

What HiFi? (18. oktober 2017)

Test af Sonos One.

I denne test kigger What HiFi? nærmere på den trådløse Sonos One højttaler. Der kigges nærmere på følgende punkter i testen:

 • Byggekvalitet
 • Funktioner
 • Lydkvalitet

Den trådløse højttaler får ros for at være flot og stilren med et diskret design, der passer ind i alle rum. Den har desuden et rigtig godt lydbillede, med mulighed for udvidelse ved forbindelse med andre trådløse Sonos højttalere. Desværre trækker det lidt ned at stemmestyring ikke er fuldt integreret endnu, og at softwaren virker ufærdig.

Hele testen kan læses gratis hos What HiFi?.

Alt Om Data (7. august 2017)

Test af Bose Soundlink Revolve+.

I denne test kigger testpanelet hos Alt Om Data nærmere på ovennævnte trådløse højttaler. Der er tale om en hurtigtest, hvor produktet beskrives og vurderes i korte vendninger.

Det konkluderes at den trådløse højttaler tager et skridt op ad stigen med hensyn til lydkvaliteten, og lyden vurderes at være større end den kompakte størrelse ser ud til.

Højttaleren ender med at få en anbefaling, og bedømmelsen er meget høj.

Forbrugerrådet Tænk (15. december 2016)

Forbrugerrådet Tænk har i december 2016 udgivet deres test af trådløse højttalere, og det er en af de største af sin slags lige nu. I alt indgår 51 trådløse højttalere i testen, og de opdeles i 6 forskellige kategorier:

 • Batteridreven (22)
 • Multirum med Bluetooth (15)
 • Multirum med batteri (5)
 • Multirum (3)
 • Stationær uden WiFi (3)
 • Batteridreven med WiFi (3)

I testen er de trådløse højttalere blevet testet og vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Lydkvalitet 65 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Funktioner 10 %

Der er her tale om et samarbejde mellem Tænk og andre medlemsorganisationer i ICRT, hvorfor testen blandt andet er identisk med den fra Råd & Rön. Hos Tænk indgår dog andre trådløse højttalere, da det er op til hver enkelt medlemsorganisation hvilke modeller der ønskes testet.

I denne test kåres i alt 4 testvindere, og Samsung R5 og R1 er med i toppen. Mange trådløse højttalere klarer sig faktisk godt i denne test, heriblandt Bang & Olufsen BeoPlay S3, Sonos Play:3, Bose SoundLink Mini II og Bose SoundTouch 10.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Aftonbladet (14. december 2016)

Aftonbladet har i december 2016 taget et kig på 8 trådløse højttalere til multiroom-funktionalitet. I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Brugervenlighed
 • Lydkvalitet

Det er en relativt simpel test, hvor referencemodellen er fra Sonos, og der søges at finde gode alternativer til denne højttaler.

Ud af de 8 testede trådløse højttalere, klarer Sonos Play:3 sig dog bedst. Derudover får Philips Izzy BM6 også en fornuftig placering.

Du kan læse hele testen hos Aftonbladet, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Testfakta (27. oktober)

I denne test indgår 8 trådløse højttalere, som er blevet sammenlignet på deres egenskaber. Der er tale om højttalere til priser under 3.000 SEK, og testpanelet konstaterer at dyrt ikke altid er bedst.

I testen præsenteres vi får en sammenligningstabel med de 8 trådløse højttalere, og vores gæt er at de er vurderet på følgende kriterier:

 • Lydkvalitet
 • Design
 • Pris

I testen bliver Audio Pro Addon T9 udnævnt som testpanelets favorit. Derudover højttaleren fra Clas Ohlson, som er et svensk lavprisvarehus med et stort sortiment af egne Private Label produkter.

Hele testen kan læses gratis hos Testfakta.

Icakuriren (24. oktober 2016)

I denne test er 8 trådløse højttalere blevet testet, for at finde den bedste. Der er tale om højttalere i mellemklassen, hvor flere modeller har rigtig god lyd.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Lydkvalitet
 • Design/byggekvalitet
 • Pris

Ultimate Ears UE Roll 2, JBL Flip 3, Sony SRS-XB3 og Denon Envaya klarer sig alle fint, men det er altså Libratone Too der får testens bedste bedømmelse. Den får nemlig topkarakter for lydkvaliteten, hvilket er det vigtigste kriterie i testen.

Du kan læse hele denne test gratis hos Icakuriren.

Gadgetmac (16. juni 2016)

Test af Bang & Olufsen BeoPlay S3.

Gadgetmac har i juni 2016 testet Bang & Olufsen BeoPlay S3. Der er her tale om en dybdegående test af netop denne trådløse højttaler, og af samme grund er der i artiklen en række billeder af detaljerne på BeoPlay S3.

BeoPlay S3 får ros for at være meget velspillende med god lyd og dyb bas, og alt i alt får den 4 ud af 5 stjerner samt en købsanbefaling af testpanelet.

Hele testen kan læses gratis hos Gadgetmac.

Aftonbladet (5. maj 2016)

Svenske Aftonbladet har i maj 2016 testet 9 forskellige trådløse højttalere beregnet til brug udendørs og i hjemmet. Der er tale om 9 modeller med hver sine egenskaber, og derfor har testens omdrejningspunkt været at finde de bedste trådløse højttalere til indendørs brug, bedste all-round højttaler og bedste højttaler til brug i vandet.

Der er i denne test kigget nærmere på højttalernes lydkvalitet samt brugervenlighed og andre egenskaber. Det er ikke angivet nøjagtigt hvad der kigges efter, men 3 højttalere klarer sig bedre end de resterende modeller. Det drejer sig om Bose SoundTouch 10 der anbefales som bedste trådløse højttaler til brug indendørs, Sony SRS-XB3 der anbefales som bedste trådløse all-round højttaler og Aquajam AJ2, der anbefales som bedste trådløse højttaler til brug på vandet.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Stiftung Warentest (23. marts 2016)

Tyske Stiftung Warentest har i marts 2016 opdateret deres test af trådløse højttalere, så den nu omfatter test af hele 38 forskellige modeller.

Der er i testen fokus på følgende kriterier:

 • Lydkvalitet 65 %
 • Betjening 10 %
 • Stabilitet/holdbarhed 5 %
 • Batteri 20 %

I testen overrasker flere billige trådløse højttalere, da lyden er rigtig god. Dermed placeres JBL Flip3 på en førsteplads som testvinder, ligesom Ultimate Ears Roll, Creative Muvo Mini, og Philips BT3600 også klarer sig godt. Tidligere har Bang & Olufsen Beoplay A2 og Creative Sound Blaster Roar også klaret sig rigtig godt i selvsamme test.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette et betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Soundguys (15. juli 2015)

Test af Creative Sound Blaster Roar 2.

Soundguys er et uafhængigt magasin, som tester og anmelder forskellige lydenheder til hjemmebrug. I juli 2015 havde de således den trådløse Sound Blaster Roar 2 højttaler inde til test, og det er der kommet en meget positiv bedømmelse ud af.

Den trådløse højttaler er vurderet ud fra en masse konkrete delkriterier, som blandt andet omfatter lydkvalitet, bas, mellemtone, diskant, byggekvalitet, design, tilslutningsmuligheder, funktioner, batteriliv m.m.

Alt i alt klarer den trådløse højttaler fra Creative sig rigtig godt, og den roses for at have forbedret lydkvalitet og et pænere design end forgængeren. Alt i alt får du meget for pengene, og den anbefalet til dig der ønsker en alsidig trådløs højttaler.

PCMag

Test af Marshall Stanmore.

I denne test kigges der nærmere på den ovennævte trådløse højttaler. I testen kigges der blandt andet nærmere på designet, og højttaleren roses heriblandt for det klassiske rå udtryk. Den vurderes også at være særdeles kraftfuld, og så er det en fordel med de mange tilslutningsmuligheder.

Desværre trækker den høje pris og det lidt klodsede design ned i den samlede bedømmelse, men det er ikke værre end at den trådløse Bluetooth højttaler stadig opnår 4,5 stjerner ud af 5, samt en Editor’s Choice-titel.

Hele testen kan læses gratis hos PCMag.

Om forfatteren

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar