De bedste og mest effektive strygejern til hverdagsbrug har dampfunktion. Det gør dig i stand til at glatte vanskelige folder ud på kort tid, så du hurtigt kan komme i tøjet.

Det er dog ikke helt ligegyldigt hvilket strygejern du vælger til opgaven, og de dyre modeller er ikke altid de bedste. Det konkluderes i flere uafhængige testresultater, hvor mere end 100 strygejern tilsammen er blevet testet. Vi har undersøgt bedømmelserne og fundet frem til 5 af de bedste dampstrygejern på markedet.

Herunder kan du se vores top 3 over bedste strygejern lige nu:

Philips Azur Performer Plus

Holdbar testvinder med høj ydeevne. Philips Azur Performer Plus er bedst i test hos Tænk, og anbefales til dig der ofte stryger tøj med genstridige folder.


Philips Azur Performer Plus.

Set til: 496,00

Køb hos Whiteaway

 • Testvinder – Tænk

Derfor anbefaler vi Philips Azur Performer Plus: Dampstrygejernet fra Philips klarer sig rigtig godt i test hos Tænk, hvor det bliver bedst i test på grund af den gode samlede bedømmelse. Strygejernet har en god og holdbar konstruktion, men det er også effektivt og brugervenligt. Det hører desuden til Philips’ “Performer Plus”-serie, som er lavet til dem der stryger ofte. Det kan derfor levere dampskud på op til 210 gram, eller konstant damp med 45 gram i minuttet. Alt i alt et rigtig godt køb til dig der tit stryger tøj.

Om: Azur Performer Plus er et kraftfuldt strygejern til hverdagsbrug. Det har en variabel dampindstilling, som kan give op til 45 gram damp i minuttet, men også dampskud på 210 gram.

Strygejernet er udstyret med et system som Philips kalder Quick Calc Release. Det er en anti-kalk anordning, som gør at strygejernet opsamler kalk i en lille beholder bagtil. Denne beholder tømmer du blot regelmæssigt, og dermed bliver den daglige rengøring af strygejernet nem.

Sålen på dette strygejern har fået et lag af titaniumoxid, hvilket ifølge Philips er deres bedste skrid- og ridsefaste strygesål.

Der er selvfølgelig også anti-dryp funktion samt autosluk, som er en sikkerhedsanordning der slukker strygejernet efter 8 minutter på højkant eller efter 30 sekunder i vandret position.

Specifikationer:

 • 2.400 Watt
 • 210 gram dampskud
 • 45 gram kontant damp/min.
 • Automatisk sluk
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
496,00 kr. 0,00 kr. 496,00 kr. Til butik »
479,00 kr. 49,00 kr. 547,00 kr. Til butik »
599,00 kr. 0,00 kr. 599,00 kr. Til butik »

Tefal Aquaspeed 335

Ridsefast testvinder med højt damptryk. Tefal Aquaspeed 335 er robust og bliver bedst i Tænks test. Det er meget ridsefast og har et lavt forbrug af vand.


Tefal-FV5335eo-Strygejern
Tefal Aquaspeed 335.

Set til: 399,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Tænk

Derfor anbefaler vi Tefal Aquaspeed 335: Dette Tefal dampstrygejern bliver bedst i test hos Tænk fordi det får en god samlet bedømmelse. Det er et godt dampstrygejern med lavt vandforbrug og høj modstandsdygtighed overfor ridser og kalk. Det er desuden et særdeles brugervenligt strygejern, der især er godt til mere sarte tekstiler. Damptrykket er også højt, hvilket giver en mere effektiv strygning.

Om: Dampstrygejernet fra Tefal klarer sig godt i Tænks test (læs evt. om Tænks test og testkriterier længere nede i denne artikel). Dette strygejern har et behageligt greb og en 2 meter lang ledning, der ikke krøller dit tøj. Det har desuden automatisk sluk-funktion hvilket er en god lille detalje hvis du har det med at glemme at slukke dit strygejern. Det slukker efter 30 sekunder i vandret position og efter 8 minutter i lodret position.

Strygejernet er i stand til at levere dampskud på op til 130 gram i minuttet og konstant damp med op til 40 gram i minuttet. Det har desuden en ECO-indstilling, som giver 20 % energibesparelse når den er slået til.

Specifikationer:

 • 2.400 Watt
 • 130 gram dampskud
 • 40 gram konstant damp/min.
 • Automatisk sluk
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
399,00 kr. 0,00 kr. 399,00 kr. Til butik »
449,00 kr. 0,00 kr. 449,00 kr. Til butik »

Braun TexStyle 7

Godt strygejern til dig der stryger ofte. Braun TexStyle 7 er et godt og solidt strygejern med høj effekt og god dampkapacitet, så det hurtigt bliver varmt og tåler hyppig anvendelse.


Braun TexStyle 7.

Set til: 504,00

Køb hos Renthjem

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Braun TexStyle 7: Dette strygejern er perfekt til dig der stryger ofte, og gerne vil kunne stryge tøjet hurtigt og effektivt. Det klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og på grund af den høje effekt og store vandbeholder, klarer den arbejdet hurtigt og nemt. Ledningen er desuden hele 2,5 meter lang, så du behøver ikke stå direkte op ad stikkontakten når du stryger dit tøj. Alt i alt et fint og effektivt strygejern til dig der bruger det ofte.

Om:  Braun TexStyle 5 er et kraftfult dampstrygejern med en høj kapacitet, der overgår de fleste normale strygejern på markedet. Således har det en indbygget vandtank på hele 400 milliliter, der er i stand til at lave dampskud på op til 150 gram i minuttet eller 50 gram konstant damp. Den har desuden et indbygget anti-kalk system som forebygger kalk i dyserne, så du blot skal trække dampregulatoren op med jævne mellemrum og fjerne det opsamlede kalk fra den.

Også på dette strygejern finder du en automatisk slukfunktion, der slukker strygejernet efter 8 minutter i lodret position eller kun 30 sekunder i vandret position. Dette for at undgå ulykker, men også for at spare på strømmen i tilfælde af at du glemmer det.

Specifikationer:

 • 2.400 Watt
 • 150 gram dampskud
 • 50 gram konstant damp/min.
 • Automatisk sluk
 • 2,5 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
504,00 kr. 0,00 kr. 504,00 kr. Til butik »
504,00 kr. 0,00 kr. 504,00 kr. Til butik »
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »

Braun TexStyle 5

Brugervenlig topscorer til fornuftig pris. Braun TexStyle 5 klarer sig rigtig godt i test hos både Råd & Rön og Icakuriren. Hos førstnævnte anbefales det som godt køb grundet den lave pris.


Braun-TS525A-strygejern
Braun TexStyle 5.

Set til: 439,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Icakuriren

Derfor anbefaler vi Braun TexStyle 5: Dette dampstrygejern har alt hvad du behøver for at kunne stryge beklædningsgenstande til hverdag og fest. Det er blandt andet udstyret med automatisk slukkefunktion, og så roses det i Icakurirens test for at være brugervenligt og ergonomisk, med tydelige tal og indikatorer for temperatur og vandniveau. Braun strygejernet har desuden en god ridsefast sål og et godt anti-kalk system, som øger holdbarheden væsentligt. Det anbefales som et godt køb, hvilket skyldes de gode egenskaber og den fornuftige pris på nettet.

Om: Med Braun TexStyle 5 får du et billigt dampstrygejern med mange forskellige funktioner. Blandt de vigtigste funktioner kan nævnes dampskud med op til 120 gram damp og automatisk slukkefunktion, der modvirker ulykker på strygebrættet. I lodret position slukker strygejernet således efter 30 sekunder, mens det i vandret position slukker efter kun 8 sekunder. Dermed skal du ikke bekymre dig for om du har husket at slukke strygejernet, og du kan i stedet koncentrere dig om andre ting.

Braun har valgt at benytte en eloxeret overflade til strygesålen. Det er en patenteret overflade, som ifølge Braun er meget modstandsdygtig overfor ridser og sikrer en optimal glideevne.

Udover dampskud på 120 gram i minuttet er den også i stand til at konstant damp i variable niveauer op til 30 gram i minuttet.

Specifikationer:

 • 2.000 Watt
 • 120 gram dampskud
 • 30 gram konstant damp/min.
 • Automatisk sluk
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
439,00 kr. 0,00 kr. 439,00 kr. Til butik »

Philips PowerLife

Fornuftig topscorer til lavpris. Philips PowerLife er billigt og klarer sig godt i test, hvilket er grunden til at det anbefales som godt køb til dig der kun stryger lejlighedsvist.


Philips-GC2910-Strygejern
Philips PowerLife.

Set til: 348,00

Køb hos 10-4 Byggemarked

 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Philips PowerLife: Dette dampstrygejern er et rigtig godt køb for dig, der kun skal bruge det lejlighedsvist eller bare gerne vil have et billigt strygejern til hverdagsbrug. Philips PowerLife overrasker testpanelet positivt, og det har blandt andet en meget ridsefast  sål og et godt anti-kalk system. Damptrykket på dette strygejern kunne godt være bedre, men skal du blot bruge det en gang imellem er det tilstrækkeligt. Alt i alt et fint strygejern til en meget fornuftig pris.

Om: Dampstrygejernet fra Philips er en lille og billig model med grundlæggende funktioner til basisbrug. Det er udstyret med en variabel dampindstilling som leverer konstant damp med op til 30 gram i minuttet eller dampskud med op til 90 gram ad gangen.

Systemet er desuden selvrensende, hvilket betyder at kalk fjernes automatisk. Sålen er lavet af rustfrit stål, og der er antidryp funktion ved dampdysen.

Strygejernet er en del af PowerLife-serien. Den har en vandtank på 300 milliliter og en ledning på 2 meter.

Specifikationer:

 • 2.000 Watt
 • 90 gram dampskud
 • 30 gram konstant damp/min.
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
299,00 kr. 49,00 kr. 348,00 kr. Til butik »

Testkilder

For at finde frem til de bedste strygejern har vi gennemgået en række tests og anmeldelser på nettet, primært fra Danmark men også fra resten af Skandinavien. Herunder vil vi beskrive de tests, som har haft indflydelse på vores vurderinger:

Tænk (august 2016)

Tænk har testet 31 dampstrygejern for at finde frem til det bedste. I testen er 2 strygejern blevet kåret som bedst i test, hvoraf et er fra Philips og et er fra Tefal.

Hos Tænk har man til denne strygejern test allieret sig med andre forbrugerblade i Europa og brugt International Consumer Research & Testing, som har stået for den praktiske del af testen i deres laboratorium.

Her er kriterierne, som strygejernene er bedømt ud fra:

 • Damptryk 5 %
 • Praktisk strygetest 20 %
 • Holdbarhed 45 %
 • Brugervenlighed 30 %

Som det ses lægges der meget vægt på holdbarhed og brugervenlighed, da det er to vigtige faktorer når der kigges på strygejern. 3 personer har hver især testet de 31 strygejern på en skjorte, 1 par bukser og 1 dug, og der er blevet registreret tidsforbrug samt vurderet kvalitet af hvert færdige resultat.

I Tænks testoversigt får du overblik over alle de testede modeller, som du kan gå i dybden med og tjekke de konkrete vurderinger af. Du kan også læse en række brugbare artikler, som forklarer lidt om testen bag og de forskellige valg der træffes i forbindelse med køb af nyt strygejern.

Hele testen kan læses hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (27. juni 2016)

Sveriges udgave af Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön, har senest opdateret deres strygejern test i juni år 2016. I skrivende stund rummer testen i alt 39 forskellige dampstrygejern, som er testet i perioden fra 2012 til 2016.

Testen er baseret på disse kriterier:

 • Praktisk strygetest 40 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Damptryk 10 %
 • Kalk 10 %
 • Ridser 10 %

Alle strygejernene er blevet testet på tre forskellige materialer: Syntetisk materiale, bomuld og et par jeans. For hver test er resultatet blevet vurderet ud fra tidsforbruget og kvaliteten.

 

Flere strygejern klarer sig godt i denne test, og enkelte modeller er endda så billige at de samtidig anbefales som godt køb.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle strygejernene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Icakuriren (24. september 2015)

Svenske Icakuriren testede i september 2015 10 forskellige strygejern med damp. Det konkluderedes i testen, at pris og kvalitet hænger sammen, når det kommer til dampstrygejern.

I testen er strygejernene vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Praktisk strygetest
 • Betjening

I den praktiske strygetest er forskellige tekstiler blevet strøget, hvorefter resultatet er vurderet. Under betjening er det blevet vurderet hvor nemme strygejernene er at holde på, indstille, hvor tydelige symbolerne er, hvor nemt det er at påfylde vand, m.m.

I testen ender Philips Azur Steam Iron GC4895 med at blive bedst i test. Det er samtidig testens andendyreste strygejern. OBH Nordica Formula 500i RS, Braun TexStyle 6 TS525 A og Electrolux EDB 6120 bliver alle topscorere med gode resultater på alle parametre.

Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Klikk.no (7. maj 2013)

I det norske forbrugermagasin er 13 forskellige strygejern blevet testet i maj 2013. Der er tale om strygejern i alle prisklasser, og i spidsen af testpanelet og testen står Kjell Aage Karlsen, der er renserimester hos BA rens og vask i Oslo.

I testen blev alle strygejernene afprøvet på forskellige tekstiler og ved forskellige temperaturer – blandt andet vådt og tørt bomuld.

Der er lagt vægt på følgende kriterier:

 • Strygning
 • Betjening

I testen bliver Siemens ExtremePower Edition bedst i test med terningkast 6, som er den bedste bedømmelse hos Klikk.no. Bosch SensorSteam TDA 7658 og Philips GC4895 klarer sig også rigtig godt, og ender på en delt andenplads med terningkast 5.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no.

Stiftung Warentest (22. november 2012)

Hos Stiftung Warentest er 14 dampstrygejern og dampstationer blevet testet i november 2012. Testportalen konkluderer at dampstrygejernene er bedst, men at det ikke altid giver mening at gå efter prisen, da en af de dyreste modeller ikke klarer testen tilfredsstillende.

I testen er strygejernene blevet opdelt efter dampstrygejern og dampstationer, og vurderet ud fra følgende delkriterier:

 • Strygning 35 %
 • Betjening 25 %
 • Funktioner 20 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Energiforbrug 5 %

Blandt dampstrygejernene er det Tefal Ultragliss FV 4680, der klarer sig bedst. Den lander på en god samlet bedømmelse, hvor det især er den robuste konstruktion, nemme betjening og høje sikkerhed, der trækker op. Braun TexStyle 7-750 klarer sig også godt, og opnår en andenplads i testen.

Du kan få adgang til hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Icakuriren (17. september 2012)

Hos svenske Icakuriren langer man ud efter dampstrygejernenes egenskaber generelt. Flere af dem skuffer nemlig, og lever ikke op til deres specifikationer.

Der er blevet testet i alt 10 strygejern, og det er Birgitta Rasmusson, der står bag testen.

Temperaturen på alle strygejernene er blevet målt i to omgange tre forskellige steder på sålen for at afmåle om der er variationer og der er blevet forsøgt at stryge forskellige materialer fra almindelige viskestykker til skjorter i både polyester og bomuld. Herefter er det færdige strygeresultat blevet vurderet nøje.

Brugervenligheden har også haft prioritet i denne test, og her er det blandt andet strygejernets glideegenskaber, indstillingsmuligheder for termostaten, tydeligheden af symboler, ledningens montering og strygejernets evne til at stå oprejst. Det er desuden blevet vurderet hvor nemt det er at påfylde vand på alle strygejernene.

I testen får Philips GC4875 og Braun TexStyle 7704690 topkarakterer, men Philips dampstrygejernet ender med at blive bedst i test.

Hele testen kan læses gratis hos Icakuriren.

Smartson (10. februar 2012)

Dette er en såkaldt kvik-test af 10 strygejern. Svenske Smartson har vurderet i alt 10 dampstrygejern og fundet frem til det bedste strygejern samt et “godt køb”, som er et godt strygejern til en lavere pris.

Der er blevet testet på forskellige materialer, hvor alle strygejernene er blevet vurderet på det færdige strygeresultat kontra tidsforbrug, og så er ekstra-funktionerne ligeledes blevet testet for at se hvor godt de fungerer. Alle strygejernene er blevet testet ud fra kriterierne: Kvalitet, design, funktioner og pris.

Bedste strygejern bliver Philips GC4875.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

Testfakta/Søndagsavisen (30. november 2011)

Søndagsavisen foretager som regel ikke deres egne tests, men indkøber dem fra blandt andet svenske Testfakta, der tester produkterne i laboratorier ligesom blandt andet Tænk og Råd & Rön gør det. I testen af dampstrygejern har testen været foretaget på laboratoriet Swerea IVF.

Dette er en relativt lille strygejern test, da der kun er indgået 6 forskellige dampstrygejern i testen.

Søndagsavisen langer ud efter skuffende strygejern, der ikke holder hvad de lover, og som simpelthen ikke stryger tøjet godt nok. Der er blevet testet på forskellige materialer såsom viskose og bomuld, og alle resultaterne er blevet vurderet ud fra branchestandarder. Bomuld viste sig at være det sværeste materiale at få strøget helt glat, da det kræver den højeste temperatur og godt med damp.

Testens vinder bliver Philips GC4490, mens OBH Nordica Racing 300i TS er bedst til udglatning af folder og dermed opnår en flot andenplads lige i hælene på testvinderen.

Du kan læse hele testen gratis hos Søndagsavisen.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar