En termokande er uundværlig, når dine varme drikke skal holde temperaturen på udflugten eller weekendens morgenbord. Termokander og -flasker fås i flere størrelser der passer til 1-2 kopper og opefter, og nogle modeller har et låg der også kan bruges som kop.

Vi har undersøgt en række testresultater fra hele Skandinavien og fundet de 5 bedste termokander og -flasker lige nu.

Opsummering – her er de bedste termokander

Hvilke termokander klarer sig bedst i test? Vi har igennem længere tid gennemgået tests og anmeldelser af termokander, for at finde frem til de bedste. Herunder kan du se vores bud på de bedste termokander netop nu.

Tiger PXM

Bedste termokande til hjemmebrug

 • Testvinder – Politiken

Bedste pris: 89 Kr.

Køb hos PostMe

Stanley Classic

Bedste termoflaske til udflugter

 • Testvinder – DinSide
 • Topscorer – Danmarks Naturfredningsforening

Bedste pris: 289 Kr.

Køb hos Outdoornu.dk

Tiger PXM – billig testvinder med gode egenskaber


tiger-termokande
Tiger PXM er en fornuftig termokande til prisen. Den klarer sig godt i Politikens test, og får som eneste termokande 6/6 stjerner.

Bedste pris: 89 Kr.

Køb hos PostMe

Testresultater:

 • Testvinder – Politiken

Derfor anbefaler vi denne termokande: Tiger PXM er det perfekte valg til dig, der ønsker en no-nonsense termokande med gode egenskaber. Den er blandt andet god at hælde af, og så holder den fint på varmen. I Politikens test er vandtemperaturen således på 80,3 grader efter 6 timer, hvilket er rigtig godt. Låget skrues desuden af og på, så det kan ikke stødes og åbnes ved et uheld. Alt i alt en rigtig god og simpel termokande, som klarer hovedopgaven til perfektion.

Om: Tiger PXM er en simpel termokande, som fås i 3 varianter: Sort, hvid eller krom. Den har et klassisk termokande-design som de fleste måske husker fra klubhuset og de offentlige institutioner. Grundet den gode kombination af pris og kvalitet er termokanden meget populær i disse kredse, hvor funktionaliteten vægtes højt.

Termokanden har en glasindsats, som hjælper med at holde på varmen. Der er plads til 1 liter i beholderen, og der hældes af en lille tud som sikrer en tynd stråle. Udvendigt er termokanden lavet i plastik, medmindre du vælger den lidt dyrere model, som har en overflade i krom.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: 3
 • Udvendigt materiale: Plast
 • Indsats: Glas

Hydro Flask Wide Mouth Coffee – 0,354 liter flaske med bred mund og flip låg


Se pris her
Hydro Flask Wide Mouth Coffee

Testresultater:

Derfor anbefaler vi denne termoflaske:

Denne termokande klarer sig godt i tests. Den er bl.a. bedst i test hos Pricerunner. Samtidig scorer den 91/100 i test hos Outdoorgearlab. Her roses den for sin holdbarhed, simple design og evne til at holde drikkevarer kolde eller varme i længere perioder.

Om:

Dine tidlige morgener bliver bedre med denne 0,35 liter Hydro Flask. Den er nem at have med på farten. Samtidig holder dens dobbelte TempShield™ isolering din is kaffe kold i op til hele 24 timer. Samtidig kan den holde dine koffein fyldte drikke varme i op til 6 timer.

Den passer under de fleste kaffemaskiner og bryggerisystemer. Derfor er den hurtig at fylde, sætte låg på og være på farten. Den er kompatibel med følgende låg: Wide Mouth Flex Cap, Hydro Flip™ Lid, and Wide Mouth Straw Lid.

Udvalgte fordele:

 • Passer under de fleste bryggerisystemer
 • BPA-Fri og Ftalat-Fri
 • Holder dine drikke kolde i op til 24 timer

HYDRO FLASK vs. markedet

Dette er den mindste termoflaske på markedet fra Hydro Flask. Derfor er den også den billigste til ca. kr. 165,- Hydro Flask kan fås op til 1,9 liter og ca. kr. 580,- 

Denne Hydro Flask er lille og nem at have med på farten. Den er også kåret som bedst i test hos Pricerunner og får gode anmeldelser. Derfor går du heller ikke ned på kvalitet med dette produkt.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,354 liter
 • Varianter: 1
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål

 

 

Sagaform Bilkrus – 0,4 liter termoflaske i guld med lås bar trykfunktion


Sagaform Bilkrus

Testresultater:

Derfor anbefaler vi denne termokande:

Denne termoflaske får rosende ord fra Pricerunner. Her ligges der vægt på, at åbningen er stor nok til at drikke af, samt at låget er forholdsvis tæt. De oplever dog lidt lækage, hvis kruset lægges ned eller rystes meget. Hos Kitchenone har kruset fået 5/5 stjerner.

Om:

Dette Sagaform Bilkrus har en god evne til at holde din kaffe varm. Den kan holde kaffe med mælk i en drikkeklar temperatur i mindst en time. Isoleringen af kruset virker dog bedre til at holde krusets yderside kold, end den gør til at holde selve drikken varm i længere tid.

Dette termokrus er generelt både brugervenligt og let at holde rent. Låget kræver dog lidt mere fingerfærdighed, hvis du vasker det op i hånden. Det kan nemlig ikke skilles ad. Alt i alt er dette produkt praktisk både på landevejen, arbejdspladsen eller i skolen.

Udvalgte fordele:

 • Har et lås bart låg
 • Et smart og pænt design
 • Er praktisk ”to go”

Sagaform Bilkrus vs. markedet

Prisklassen for denne termoflaske er mellem. Den koster nemlig ca. kr. 150,- Pricerunner skriver i deres test, at kruset overrasket både stil- og designmæssigt. Derfor er termoflasken af god kvalitet. Den kan sagtens holde din drik tilpas varm. Medmindre du ryster flasken kraftigt, kan den også godt holde tæt.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,4 liter
 • Varianter: Fås i guld eller sort
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål

 

Alfi Juwel – topscorer i elegant design


Alfi Juwel Termokande
Juwel-termokanden har et eksklusivt look og produceres af tyske Alfi, som har mere end 100 års erfaring i design og produktion af bl.a. termokander.

Testresultater:

 • Topscorer – Politiken

Derfor anbefaler vi denne termokande: Den klassiske tyske Juwel-termokande roses i Politikens test for at være elegant og god at hælde af. Termokanden appellerer især til dig der ønsker et mere eksklusivt udseende til morgenbordet, hvor kaffen gerne må holde sig varm i et par timer eller mere. Den holder kaffen ved dens ideelle temperatur i næsten 6 timer, hvilket er fint for de fleste. Alt i alt en rigtig fin og flot termokande, som fås i mange forskellige eksklusive varianter.

Om: Alfi Juwel har et klassisk udseende, som pynter på morgenbordet eller går godt til eftermiddagskaffen. Termokanden er velegnet til både varme og kolde drikke, og det er muligt at betjene termokandens vippelåg og hælde fra den med kun én hånd.

Indsatsen er en dobbeltvægget og spejlbelagt glaskolbe, der sammen med andre aftagelige dele kan udskiftes hvis de går i stykker. Udvendigt er termokanden lavet af plast eller metal, alt efter hvilken model du vælger. Konstruktionen sikrer at der ikke ledes nogen varme væk fra termokanden, og dermed holdes væsken også varm så længe som muligt.

Alfi Juwel har kapacitet til 1 liter varm eller kold drik.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: Bl.a. krom, sort, hvid m.fl.
 • Udvendigt materiale: Plast eller metal
 • Indsats: Glas

Stelton EM77 – flot design og gode egenskaber


stelton-em77-termokande
Stelton EM77 er en dansk designklassiker som, på trods af et moderne og stilrent udseende, er designet tilbage i 1977. Den klarer sig godt i Politikens termokande test.

Bedste pris: 349,00

Køb hos Coop

Testresultater:

 • Topscorer – Politiken

Derfor anbefaler vi denne termokande: Steltons EM77 termokande har hængt ved siden 1977, hvor Erik Magnussen tegnede den. Med tiden er flere varianter stødt til, og idag kan du så den stilrene termokande i rigtig mange forskellige varianter. Termokanden klarer sig godt i Politikens test, og på trods af at prisen for de mest simple varianter er i den lave ende, holder den rigtig godt på varmen. Der medfølger desuden 2 låg: Et vippelåg til brug i hjemmet og et skruelåg til brug under transport. Alt i alt en rigtig god termokande til dig, der vægter design og kvalitet højt.

Om: Stelton EM77 er en cylinderformet termokande i et klassisk tidløst design. Det er en relativt høj model på 30 centimeter, der ligesom Alfi Juwel har aftagelige og dermed udskiftelige dele. Det betyder med andre ord, at alt fra låget til den indvendige glasindsats kan tages ud og skiftes, hvis det med tiden bliver nødvendigt.

I termokanden er der plads til 1 liter, og der medfølger både en vippeprop til brug hjemme og et skruelåg som kan sættes på når du skal transportere termokanden udenfor hjemmet.

Udover de klassiske materialer, som udvendigt består af plastik, fås Stelton EM77 også i metal med bl.a. kobber, stål, eller messing. Det tilfører termokanden et mere eksklusivt udtryk, for dig der måtte ønske dette.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: Bl.a. sort, hvid, rød, kobber m.fl.
 • Udvendigt materiale: Plast eller metal
 • Indsats: Glas

Thermos Light & Compact – smart termoflaske til udflugten


thermos-light-compact-termoflaske
Thermos Light & Compact bliver bedst i test ad flere omgange. Det skyldes ikke mindst evnen til at holde på varmen i lang tid, men også den smarte robuste konstruktion.

Bedste pris: 172 Kr.

Køb hos RigtigKaffe.dk

Testresultater:

 • Testvinder – Testfakta
 • Testvinder – Danmarks Naturfredningsforening
 • Topscorer – Göteborgposten

Derfor anbefaler vi denne termoflaske: Thermos laver nogle særdeles gode og robuste termoflasker, som tåler livet i naturen og på farten. Den fås både som en 1-liters termokande men også som en mindre halvliters termoflaske, der er perfekt når du skal nyde varme drikke på farten eller på udflugten. Testpanelet hos Testfakta roser Thermos Light & Compact for at holde godt på temperaturen, samtidig med at den er meget robust overfor slag. Låget fungerer desuden som kop, og flasken har et praktisk indvendigt skruelåg. Alt i alt en rigtig god termoflaske til dig, der skal bruge den på farten.

Om: Thermos Light & Compact er en robust letvægter med plads til op til 1 liter i den indvendige stålindsats. Du kan også få den i en halvliters-variant, og alle varianterne fås i enten sort eller rustfrit stål.

Termokanden og -flasken har et skruelåg som slutter helt tæt, og som skrues op for at påfylde flasken og hælde fra den. Der er tydelige markeringer på selve låget, som viser hvor den varme drik hældes ud fra. Ovenpå skruelåget sidder endnu et låg, som også fungerer som kop.

Den indvendige stålindsats sørger for god isolering, samtidig med at den holder til at blive smidt rundt eller tabt når du er ude i naturen. Udvendigt er termoflasken også konstrueret i stål, så den er meget brudsikker.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,5 eller 1 liter
 • Varianter: 2
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål

Stanley Classic – robust termoflaske til hyppig brug


Stanley-Classic-Termokande
Stanley Classic er velegnet til brug under barske forhold, da den tåler lidt af hvert. Den har en rigtig god isoleringsevne, og kan holde indholdet varmt eller koldt i lang tid.

Bedste pris: 289 Kr.

Køb hos Outdoornu.dk

Testresultater:

 • Testvinder – DinSide
 • Topscorer – Danmarks Naturfredningsforening

Derfor anbefaler vi denne termoflaske: Denne klassiske termokande er, ikke overraskende, blandt de bedste på markedet. Den har en forrygende isoleringsevne og en meget robust konstruktion, der gør den velegnet til ture i det fri. Du kan også tage den med på arbejde, eksempelvis hvis du er håndværker eller blot ofte er på farten. I flere uafhængige tests konstateres det at termokanden holder temperaturen rigtig godt, er helt tæt og meget robust. Alt i alt er den således et af de bedste valg for dig, der ofte har den med rundt omkring.

Om: Stanley Classic er en robust ståltermokande, som er designet til brug under krævende forhold og hverdagsbrug. Det kan være på vandreturen eller på en arbejdsplads, hvor den ofte anvendes ude i det fri og derfor  skal kunne tåle lidt af hvert.

Termoflasken er udstyret med et håndtag, der gør det nemt at dosere i kopper. Den har en grøn lakering udvendigt, og dobbelte stålvægge med vakuumisolering der holder indholdet varmt eller koldt i lang tid. Skruelåget fungerer både som lækagesikring og krus, da det kan skrues af og på efter behov. På den måde er du dobbeltsikret mod lækage.

Stanley Classic har kapacitet til 1 liter, og indholdet doseres ved hjælp af et skruelåg. Den fås både med grøn eller mørkeblå lakering.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 liter
 • Varianter: 2
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål

Brug også termokanden til kolde drikke

Termokanderne er ikke kun lavet til opbevaring af varme drikke. Faktisk er de også gode til kolde drikkevarer, hvilket eksempelvis er nyttigt når du er på tur i varmt vejr. Brug eksempelvis termokanden til isvand eller saftevand, så du altid kan tage en læskende tår når tørsten melder sig.

Til kolde drikke er det generelt en rigtig god idé at sørge for grundig og omgående rengøring, så snart du er færdig med at bruge termokanden. Undgå desuden at bruge termokanden til kolde mælkeprodukter.

Køb separate termokander til kaffe og te

Hvis du bruger din termokande til kaffe, vil du sandsynligvis hurtigt opdage at den også lugter af det når den er tom. Det betyder desværre at andre drikkevarer risikerer at have en snert af kaffesmag.

Vi anbefaler derfor at du køber en termokande specifikt til kaffe, og en termokande til te og andre ting. Alternativt skal du have termokandens indsats ud og rense den med eksempelvis en opvasketablet, som lægges i blød i beholderen natten over.

Ønsker du at bruge din termokande til varm kakao, anbefales det at medbringe kakaopulveret i en pose og varmt vand i termokanden, hvorefter du blandet det i koppen. Kakaoblandinger indeholder nemlig mælkeprodukter, som risikerer at sætte sig i termokanden og danne bakterier.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største organisation med fokus på grønne emner. De har over 130.000 medlemmer samt 1.500 frivillige. Derudover tester de også produkter, som kan anvendes på en tur ud i det frie.

Foreningen har testet termokander. Her har de haft fokus på isoleringsevnen, betjeningen, tætheden samt kandens udseende.

Testen blev udført den: 14. november 2016
Du kan se testen her

Din Side

Din Side er en norsk hjemmeside, som er en uafhængig afdeling under Dagbladet AS. Dagbladet AS er en del af Aller Media-koncernen. Din Side stræber efter at levere relevant og nyttig forbrugerviden på en balanceret og letlæselig facon.

Det norske magasin har testet 14 termokander og konkluderet, at der er en kæmpestor forskel på, hvor gode de er.

Testen blev sidst opdateret den: 26. august 2016
Du kan se testen her

Göteborg-Posten

Göteborg-Posten er en regional avis, der udgives i Göteborg i Sverige. Virksomheden bag blev grundlagt i år 1813. Avisen formidler blandt andet nyheder, men også anmeldelser af produkter.

Göteborg-Posten har lavet en tests af termokander for at finde ud af, hvilken der er bedst i test.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Hemtrevligt

Hemtrevligt er en svensk hjemmeside, der anmelder produkter til hjemmet. Hjemmesiden er en underafdeling af Story House Egmont AB.

Hemtrevligt har testet termokander. Testen blev foretaget af Birgitta Rasmusson, der er tidligere leder af lca testkøkken. Kanderne blev vurderet for deres håndterbarhed, funktion og volumen. Derudover blev deres evne til at holde på varmen testet grundigt.

Testen blev sidst opdateret den: 13. februar 2013
Du kan se testen her

Politiken

Politiken er en dansk avis, der blev grundlagt i 1884. De formidler nyheder om alverdens emner. Herudover tester de også produkter og formidler resultaterne til deres læsere.

Politiken har testet forskellige termokander, der svinger i pris fra 68 kroner til 1299 kroner. I testen kan du finde du af, om de dyreste faktisk er de bedste.

Testen blev udført den: 4. april 2008
Du kan se testen her

Testfakta.se

Testfakta er en svensk, uafhængig test- og forskningsvirksomhed. Virksomheden blev oprettet i år 2001 og har specialiseret sig i laboratorietest samt evaluering af produkter til forbrugere.

Det svenske magasin har udført to tests af termokander.
I den første test undersøger de, hvilken termokande der er bedst til udflugter.

Testen blev udført den: 13. august 2017
Du kan se testen her

I den anden test undersøger de, hvilken af de klassiske termokander, der er bedst i test.

Testen blev udført den: 5. februar 2011
Du kan se testen her

Læs også TERMOKANDE TEST 2020 – DET HER ER DEN BEDSTE udgivet af bedste10.dk.


FAQ

Hvilke er de bedste termokander på markedet?
En termokande er perfekt til dig, der ønsker at have varm drikkelse med på sjove udflugter ud i naturen. Du kan finde mange forskellige termokander, i forskellige farver, størrelser og designs. Du kan eksempelvis vælge den smarte termokande fra Tiger PXM, der holder godt på varmen.
Hvor længe holdes kogende vand varmt i en termokande?
Det er svært at sige og vurdere, hvor længe det kogende vand holdes varmt i en termokande, da alle termokander er forskellige med forskellige funktioner. Det er dog en tommelfinger regel, at det kogende vand i termokanden holdes varmt i minimum 10 timer til 15 timer uden at blive koldt.
Kan du opvaske en termokande?
Du kan sagtens finde termokander på markedet, der kan holde til at blive vasket i en opvaskemaskine. Du skal dog være obs på, at de fleste termokander kun kan tåle lave programmer, hvor graderne ikke kommer langt op. Det er bare med at undersøge markedet for termokander, der tåler opvaskemaskine!
Er det godt at drikke vand fra termokander?
Du kan sagtens drikke vand fra termokanden med god samvittighed, så længe det ikke har stået i kanden for længe. Du skal derudover også holde øje med, hvor gammel din termokande er, hvis du ønsker at drikke vand af en termokande. Gamle termokander kan være beskidte og slidte.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Klean Kanteen TKWide – 0,355 liter termoflaske i slankt og funktionelt design


Klean Kanteen TKWide

Testresultater:

 • 2. bedst i test – Pricerunner
 • 4,5/5 stjerner – Outdoorgearlab
 • ”Fungerer ekstremt godt”- Tyske Klimbingkorns

Derfor anbefaler vi denne termoflaske:

Denne termokande bliver rost i tests hos både outdoorgear.com og tyske klimbingkorns.de. Hos outdoorgearlab skrives der følgende om termokanden: ”En slank isoleret flaske med lille kapacitet, der fungerer til kaffe eller til at forblive hydreret på jobbet”. 

Om:

Denne Klean Kanteen TKWide termokande har et imponerende design. Kombinationen af låget, størrelsen og isoleringen er imponerende. Det, der er den store forskel mellem denne flaske og de tidligere versioner, er det opdaterede låg. Cafékoppen udstråler lav profil, og er nem at bruge. 

Denne termokande og koppen til kaffe er begge nemme at rengøre. Håndtaget er slankt og kan fastlåses, når du ikke bruger det. Alt i alt er dette en fin flaske at bruge rundt i storbyen. Det er flasken til dig, der har brug for meget kaffe for at komme igennem dagen.

Udvalgte fordele:

 • Slankt og holdbart design
 • Lav-profil låg og håndtag
 • Efterlader ikke smag i drikken

Klean Kanteen TKWide vs. markedet

Dette er den mindste termoflaske på markedet fra Klean Kanteen. Den koster ca. kr. 255,- Klean Kanteen Termoflasker kan fås op til 1,9 liter. Hermed er dette den mindste termoflaske på markedet fra dette mærke. 

Termoflasken er god kvalitet, og den klarer sig godt i tests. Den får bl.a. 4,5 stjerner hos outdoorgearlab.com, og er 2. bedst i test hos Pricerunner.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,355 liter
 • Varianter: 1
 • Udvendigt materiale: Stål
 • Indsats: Stål

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar