En stumtjener opfylder først og fremmest et funktionelt behov for ophængning af overtøj, men den kan også være yderst dekorativ i den normalt sparsomt indrettede entré. Du kan nemlig få stumtjenere i et væld af farver, former og materialer, så du allerede kan sætte dit personlige præg på hjemmet fra du træder ind af hoveddøren.

Til denne artikel har vi håndplukket 16 af de flotteste og smarteste stumtjenere netop nu, så du kan blive inspireret. Se dem alle herunder:

Menu Norm – simpel stumtjener med en enkelt knage

Menu-Stumtjener
Menu stumtjeneren er til dig der elsker sort/hvid indretning. Den fås i to farver. Klik og se flere billeder.

Menu stumtjeneren er designet af NORM, og er velegnet til den mindre entré eller som en hjørne-stumtjener i soveværelset. Den har en praktisk lille platform forneden til småting, samt en enkelt knage der fint kan holde til et par jakker.

Denne stumtjener har et skelet af stål, som efterfølgende er blevet pudderlakeret i enten hvid eller sort. Det er en særdeles stilren stumtjener, så hvis du godt kan lide at holde tingene simple og eventuelt kører et sort/hvid farvetema, så er denne smukke stumtjener et godt valg til indretning af entréen.

Menu stumtjeneren står på gulvet, men er fastmonteret i væggen.

 • Mål: Ø28 x H160 cm
 • Materialer: Pudderlakeret stål

Se farver og pris på Menu stumtjeneren hos Luxo Living

Lind DNA Pencil – stumtjener i træ med blyantsform

Lind-DNA-Pencil-Stumtjener
Den eksklusive stumtjener fra Lind DNA fås i to farver. Klik og se flere billeder.

Udformet som en spidset blyant og med flotte detaljer af stål.

Lind DNA stumtjeneren er en utroligt lækker og eksklusiv stumtjener, der vil klæde din entré godt, uanset om du er til moderne eller mere klassisk indretning.

Stumtjeneren har i alt 6 knager i stål, der er udformet som 3 stålrør, som går tværs igennem den vertikale rundstok.

Den solide fod sørger desuden for at stumtjeneren står godt og sikkert, og der er god plads til at hænge overtøj og andet tilbehør.

Af de mange fine detaljer kan nævnes at den er fremstillet af dansk egetræ og rustfrit stål, med detaljer af læder. Foden er desuden også beklædt med læder.

 • Materialer: Dansk egetræ, rustfrit stål og detaljer af læder

Se farver og pris på Lind DNA Pencil stumtjeneren hos Luxo Living

OK Design Gestus Valet – stumtjener i sortlakeret stål

OK Design Gestus Valet er en flot, simpel og utraditionel stumtjener i sortlakeret stål. Klik på billedet og se mere.

Gestus Valet er en flot og stilren stumtjener, hvorpå der er fin plads til ophængning af alt fra vinterfrakker til tørklæder og hatte. Stumtjeneren er nemlig designet med en rundt base der også fungerer som hylde, og hvorfra der går 3 stålstænger op i en smart konstruktion. Herpå kan ophænges bøjler, og på spidsen af stængerne kan der ligeledes hænge tøj og tilbehør.

Stumtjeneren har en konstruktion af sortlakeret stål, og den passer fint ind i flere forskellige slags indretningsstile. Skal dens simple design for alvor kunne komme til sin ret, står den bedst i en minimalistisk indrettet entré.

Højden på Gestus Valet stumtjeneren er 125,5 centimeter, og den er 40 centimeter bred.

 • Mål: B40 x H125,5 cm
 • Materialer: Stål

Se pris på Gestus Valet stumtjeneren hos Livingshop

Fredericia Furniture 1880 Nara – stumtjener i ask eller eg

1880 Nara er designet af japaneren Shin Azumi, i et samarbejde med Fredericia Furniture. Den fås i to farver – klik og se dem begge.

Nara er en japansk ø, og det er ikke helt tilfældigt at den er navngivet herefter. Designeren er nemlig japansk og hedder Shin Azumi. Stumtjeneren er designet for Fredericia Furniture, og kombinerer smuk skandinavisk simplicitet med japansk funktionalitet. Med andre ord et smukt kultursammenstød, som både fås i sortmalet ask eller massiv eg med hvid fod.

Den japansk designede 1880 Nara stumtjener har 8 knager, og fungerer bedst til ophængning af let overtøj. Den står fint i entréen hvor der tages imod gæster, men den kan ligeledes bruges i garderoben eller hvor du ellers måtte have behov for simpel og funktionel ophængning af tøj.

Højden på denne stumtjener er 180 centimeter, bredden er 32 centimeter og dybden er 43 centimeter.

 • Mål: B32 x D43 x H150 cm
 • Materialer: Eg med hvid fod eller Sort ask med sort fod

Se pris på 1880 Nara stumtjeneren hos Livingshop

Ascot – billig hvid stumtjener

Ascot stumtjeneren fås til en meget fornuftig pris, og sætter minimalt aftryk på rummet. Klik på billedet og se mere.

Ascot er en billig og simpel stumtjener hvidlakeret træ. Den sætter således et minimalt aftryk på rummets indretning, og kan derfor fint stå i selv mindre rum.

Stumtjeneren er lavet af massivt træ, og der er i alt 8 knager. Den står desuden på 4 fødder, og designet er holdt så simpelt og funktionelt som muligt. Alligevel er der godt med plads til hverdagsbehov, så du altid kan få fat i din jakke hurtigt og nemt.

Ascot stumtjeneren er 178 centimeter høj og 42 centimeter bred. Den er således blandt de større modeller, som dog ikke føles stor på grund af det hvide design.

 • Mål: B42 x H178 cm
 • Materialer: Træ

Se pris på Ascot stumtjeneren hos BOBO

Bremen – simpel sort stumtjener

Bremen stumtjeneren fremstår i et simpelt og flot design, bestående af sortlakerede rundstokke af træ. Klik på billedet og se mere.

Bremen stumtjeneren er en simpel sortlakeret stumtjener, som er sammensat af rundstokke af træ. Disse er efterfølgende blevet lakeret sorte, ligesom de 8 monterede knager er sorte.

Denne stumtjener er et godt valg til stort set alle former for indretninger, og den kan fint stå i både entréen eller garderoben. Den optager kun minimalt med plads, men er alligevel rummelig nok til at holde husstandens hverdagsjakker eller gæsternes ditto.

Stumtjeneren står på 4 ben og måler 176,8 centimeter i højden. Den er desuden 51,6 centimeter bred og 44 centimeter dyb.

 • Mål: B51,6 x D44 x H176,8 cm
 • Materialer: Træ

Se pris på Bremen stumtjeneren hos BOBO

LindDNA Cobra – slangelignende stumtjener i stål

LindDNA Cobra er en sjov og anderledes stumtjener, udformet som en slange der kravler op af sin kurv. Den fås i hvid eller sort. Klik og se mere.

Denne stumtjener ligner, som navnet antyder, en slange der er på vej op af sin kurv. Det er nu ikke en slange og ej heller et stykke reb, men derimod et stykke stål som er formet derefter. Med andre ord er det en rigtig spændende og sjov stumtjener, som vil vække gæsternes opmærksomhed og tilføre dit hjem et kreativt og unikt tvist.

Cobra-stumtjeneren er lavet af LindDNA, og den fås i enten hvid eller sort. På stumtjeneren er monteret i alt 6 stykker egetræ foroven, som deler bøjlestangen op i 5 pladser. Det betyder, at du kan hænge op til 5 forskellige stykker overtøj på hver sin bøjle.

Stumtjeneren har en højde på 150 centimeter og en diameter på 59 centimeter. Dens “hale” er ligeledes afsluttet med et lille stykke egetræ, som en lille fin detalje.

 • Mål: Ø59 x H150 cm
 • Materialer: Stål og egetræ

Se pris på LindDNA Cobra stumtjeneren hos Dubuy

Trimm Copenhagen Rope Rack – unik stumtjener af lofthængt reb

Trimm Copenhagen har designet en hængende stumtjener af reb.

Dette er en af de mere interessante stumtjenere, da den ikke i ordets egentlige forstand er en stumtjener. Den er dog formet som en, og ved ophængning har den da også nøjagtigt samme funktion som den klassiske stumtjener.

Rope Rack fås i enten hvid eller sort og har et nærmest maritimt look, med håndbundne løkker og S-kroge af metal.

Stumtjeneren er designet til at blive fastgjort i loftet, mens enden af rebet hænger løst mod gulvet. Det giver et spændende udseende og en eventyrlig atmosfære i entréen eller hvor du måtte ønske at hænge denne stumtjener henne. Den kan ud over opbevaring af overtøj også bruges i andre praktiske sammenhænge, hvor ophængning af småting er nødvendig.

Der er desuden en række spændende og orange detaljer langs rebet, der i alt har 6 S-kroge.

 • Mål: H300 cm
 • Materialer: Nylonreb

Se pris på Trimm Copenhagen stumtjeneren hos Luxo Living

Fritz Hansen Coat Tree – stumtjener i stål med 8 knager

Fritz-Hansen-Coat-Tree-Stumtjener
Særdeles elegant og robust stumtjener fra Fritz Hansen, fremstillet af bøjet stål. Klik og se alle farverne.

Denne prægtige stumtjener vil klæde den store entré og tilføre en eksklusiv atmosfære.

Selve stellet er formet ud fra 8 bøjede stålrør, der hver bøjer ud i sin egen retning. Ud for hver ende sidder en formstøbt og afrundet syntetisk knop, som gør ophængningen af overtøj og tilbehør så skånsom som muligt.

Coat Tree stumtjeneren er oprindeligt designet af Sidse Werner, og tiltænkt at kunne passe ind i enhver indretningsstil. Den holder til en overraskende stor mængde overtøj, og på trods af dens elegante og slanke ydre, så er denne stumtjener utroligt robust.

 • Mål: Ø65 x H193 cm
 • Materialer: Pulverlakeret stål
 • Farver: Hvid, Multigrå, Multifarvet eller Forkromet

Klik og se farver og pris på Fritz Hansen Coat Tree hos Livingshop

Bent Hansen Hang Up – design din egen eksklusive stumtjener

Bent-Hansen-Hang-Up-Stumtjener
Hang Up stumtjener fra Bent Hansen kan tilpasses din stil. Klik og se mere.

Denne spændende stumtjener fra Bent Hansen giver dig uanede muligheder for selv at tilpasse udseendet. Der er nemlig plads til 5 knager, som købes separat. Disse knager fås i flere forskellige farver og materialer, og du kan vælge frit mellem dem alle.

Selve stumtjeneren fås i både en sort og en hvid udgave og er konstrueret af metal, som efterfølgende er pulverlakeret. Det betyder at stumtjeneren er helt vedligeholdelsesfri og ganske holdbar.

Blandt de mange forskellige knager findes de i mange spændende farver, og du kan vælge mellem materialer som stof, læder, plast og sælskind.

Bent Hansen stumtjeneren passer godt ind i et moderne indrettet hjem med lyse rum, hvor enkelte designer-møbler er i fokus.

 • Materialer: Pulverlakeret metal
 • Findes i sort eller hvid
 • Knager kan vælges i mange farver og materialer

Se pris på Hang Up stumtjeneren hos Dubuy

Skagerak Georg – tobenet stumtjener fra Trip Trap

skagerak-georg-stumtjener
Skagerak Georg er en minimalistisk stumtjener fra Trip Trap. Den fås i sort eller eg. Klik på billedet og se mere.

Den smukke og stilrene Georg-stumtjener fås i både ren eg og sort. Det er en minimalistisk og fin stumtjener fra Trip Trap, som passer perfekt ind i ethvert hjem med stil.

Stumtjeneren er designet med et par lange ben og et lille stykke træ som overligger, der giver en lille afstand til væggen den læner sig op ad. På denne stumtjener kan du ophænge en enkelt jakke eller et par trøjer, og der er desuden en lille knage hvor du eksempelvis kan hænge dine nøgler eller håndtaske.

Skarerak Georg kan opsættes uden brug af skruer, så du skal ikke igang med bore- og skruemaskinen for at fastmontere den.

 • Mål: B54 x D39 x H170 cm
 • Materialer: Massiv eg

Se pris på Skagerak Georg stumtjeneren hos TrendyLiving

Alessi Pierrot – trebenet stumtjener med 6 knager

alessi-pierrot-stumtjener
Alessi Pierrot er lavet af træ og termoplastisk harpiks. Den har i alt 6 knager. Den fås med sorte eller hvide detaljer.

Denne smukke stumtjener er perfekt til den rummelige entré, hvor du ønsker at byde dine gæster indenfor til en moderne og hyggelig atmosfære.

Alessi Pierrot står på  3 ben, og har i alt 6 knager til at holde overtøj og halstørklæder med. Konstruktionen består af træ og termoplastisk harpiks, og designet gør at stumtjeneren passer fint ind i mange forskellige typer indretning.

Stumtjeneren fås med enten sorte eller hvide detaljer.

 • Mål: B48 x L55 x H170 cm
 • Materialer: Træ og termoplastisk harpiks

Se pris på Alessi Pierrot stumtjeneren hos TrendyLiving

addinterior COAT – stumtjener lavet af 6 rundstokke

Addinterior-Coat-Stumtjener
COAT stumtjener fås i ren oliebehandlet ask eller sort. Klik og se farverne.

Utroligt smuk stumtjener fra addinterior, der er et ungt dansk designhus med fokus på moderne skandinavisk design i rå og lækre materialer.

Denne stumtjener er særdeles spændende udformet, og består af 6 rundstokke, som er koblet sammen på midten af en solid ring af aluminium. De rene materialer er kendetegnende for skandinavisk indretning, hvor der sættes pris på dette smukke og simple udtryk.

De 6 rundstykke er udskåret af ask, som har fået en oliebehandlet eller er blevet malet sort, alt efter hvilken model man vælger.

Stumtjeneren har et hak i hver rundstok foroven, hvor der kan hænges overtøj og andet tilbehør.

Superflot stumtjener til det moderne eller klassisk indrettede hjem.

 • Mål: Ø46 x H165 cm
 • Materialer: Ask, sortmalet eller oliebehandlet

Se farver og pris på COAT stumtjeneren hos TrendyLiving

Zuiver Table Tree – stumtjener med 5 knager og taburetfod

Table-Tree-Stumtjener
Table Tree stumtjeneren er enkel og flot. Klik og se flere billeder.

Denne smarte stumtjener har 5 knager, som er drejet i hver sin retning for nem og funktionel ophængning af ting hele vejen rundt.

I bunden af stumtjeneren er en taburet som fod, hvilket giver den et moderne og utraditionelt udseende. Taburetten kan passende bruges til aflægning af eksempelvis nøgler og andet småt tilbehør, mens der kan hænges eksempelvis overtøj og andet tilbehør på krogene.

Stumtjeneren er holdt i en enkel stil, og er udført af det robuste MDF, som er en træfinér. Nederste del er hvidmalet, mens øverste del fremstår i naturlig træfarve.

Table Tree stumtjeneren passer godt ind det moderne hjem, hvor der sættes pris på simpel indretning med få elementer.

 • Mål: Ø40 x H169 cm
 • Materialer: MDF, hvidmalet/natur

Se pris på Table Tree stumtjeneren hos Unoliving

Zuiver Wooden Tip – simpel stumtjener i hvidlakeret stål og træknager

Wooden-Tip-Stumtjener
Supertrendy stumtjener fra Zuiver. Klik og læs mere.

Denne lækre stumtjener er designet af hollandske Zuiver, der udfordrer andre designere på det simple men lækre design.

Zuiver stræber efter at puste nyt liv i de traditionelle møbler, ved at fremhæve små detaljer og udføre dem i de bedste naturlige og robuste materialer.

Wooden Tip stumtjeneren fremstår både simpel og flot, og passer rigtig godt ind i den lyst indrettede og moderne entré. Stumtjeneren er fremstillet i hvidlakeret stål med ender af poleret træ.

Stumtjeneren har i alt 8 knager til ophængning af overtøj og andet tilbehør.

 • Mål: Ø39,5 x H175,5 cm
 • Materialer: Hvidlakeret stål, træ

Se pris på Zuiver Wooden Tip stumtjeneren hos Unoliving

Zuiver Pinnacle – trefods stumtjener i massiv fyrretræ

Zuiver-Pinnacle-Stumtjener
Flot og meget stilren stumtjener fra hollandske Zuiver, der passer godt ind i den moderne skandinaviske indretning.

Denne lækre og simple stumtjener er lavet i massiv fyrretræ og er lavet i et tripod-design, som kendes fra kamerastativer. Den er perfekt til dig der vil holde det stilrent og strømlinet, uden for mange elementer og detaljer.Der er i alt tre knager at hænge overtøjet på, så den er god til den lille entré.

Pinnacle fås i to varianter: Hvid eller sort samling. Den har en bredde på 56 centimeter og måler 176 centimeter i højden, så den står fint i den lidt større entré, hvor der ønskes en simpel og stilren indretning.

 • Mål: B56 x H176 cm
 • Materialer: Fyrretræ

Se pris på Zuiver Pinnacle stumtjeneren hos Unoliving

Stumtjener – 16 af de bedste stumtjenere til entréen
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

3 kommentarer

 1. Lone Nielsen Svar

  EnPind fra Römer Design mangler i rækken af disse flotte stumtjenere… :)

  • Bomagasinet Svar

   Hej Lone,

   Tak for tippet – den er sat på listen til næste gang vi fornyer artiklen :-)

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar