Spisebordet er det sted, hvor familien samles, det er der, hvor du inviterer gæster til middag, og det er der, hvor hverdagens problemer bliver vendt og diskuteret over aftensmaden. Derfor kan det også være skræmmende at skulle vælge et nyt spisebord. Skal du vælge et rektangulært eller ovalt spisebord, og hvad nu hvis du vælger det forkerte? Hvad nu hvis det er dårligt at sidde ved?

Heldigvis er hjælpen lige her. Vi har samlet en række ovale spiseborde, som du kan kigge på, og få inspiration til, hvad du ønsker dig.

Haslev 7-H spisebord – ovalt spisebord med udtræk til dig der har mange gæster


Set på ILVA

Haslev 7-H SpisebordHaslev 7-H er et smukt, ovalt spisebord. Det består af en oval laminatbordplade og massive gråolierede bordben i egetræ, men den egentlige genialitet består i udtrækket. Haslev 7-H kan nemlig gøre markant længere end sine 180 cm, da det er udstyret med et udtræk med plads til 2 tillægsplader. Bordet er 74 cm i højden, 105 cm i dybden og vejer 42 kilo.

På grund af udtrækket er bordet perfekt til dig, der ofte har gæster til middag eller holder mange fester, hvor I samles om spisebordet. Udover de utilitaristiske specifikationer så er der tale om et ekstremt smukt spisebord, hvor der virkelig er fokus på kontrasten mellem den hvide laminatbordplade og de mørke bordben i massivt træ.

Det rene design gør Haslev 7-H til en nem tilføjelse til din stue, da det vil passe nemt ind i stort set hvilken som helst indretningsstil. Det betyder, at det ovale spisebord vil stå flot, lige meget om du har indrettet dig med et rent skandinavisk udtryk, en Mad Men-inspireret 50’er stil eller noget helt andet.

Specifikationer

 • Materialer: Bordplade i hvid laminat med kant i gråolieret krydsfiner og ben i massiv, gråolieret eg
 • Udtræk: Plads til to tillægsplader
 • Højde x længde x dybde: 74 x 180 x 105 cm
 • Vægt: 42 kg.

Se pris på Haslev 7-H Spisebord hos ILVA

Cactus spisebord – til dig der vil have moderne design og rene linjer


Set på ILVA

Cactus SpisebordFordelen ved runde og ovale spiseborde er, at det er nemmere at lave plads til flere mennesker omkring den afrundede kant, end det er omkring et rektangulært eller kvadratisk spisebord, og netop derfor er runde og ovale spiseborde perfekte, hvis du bor småt, men samtidig godt vil have mulighed for at have flere gæster omkring dit spisebord.

Spisebordet fra Cactus er perfekt til det lille hjem, samtidig med at det er som skabt til dig, der går efter et rent, stilfuldt og moderne design. Bordpladen er udført i sort marmor, hvilket også betyder, at der er tale om et relativt tungt spisebord, samtidig med at foden er udført i pulverlakeret metal.

Til trods for at marmorborde ofte kan være ret tunge og dominerende i indretningen, så giver bordet buede fod et let og svævende udtryk, der komplimenterer den blanke marmoroverflade enormt godt.

Specifikationer

 • Materialer: Bordplade i sort marmor og base i pulverlakeret metal
 • Udtræk: Nej
 • Højde x længde x dybde: 77 x 130 x 130 cm
 • Vægt: 75,9 kg.

Se pris på Cactus Spisebord hos ILVA

Charlie ovalt spisebord – til dig der elsker et roligt udtryk


Set på XL-mobler.dk

Charlie ovalt spisebordCharlie er et ovalt spisebord udført med en bordplade i hvid melanin og ben i naturligt olieret egetræ. Bordet er designet i et moderne skandinavisk udtryk, der gør sig godt i en minimalistisk indretningsstil, fordi det kan være med til at skabe et meget roligt designudtryk.

Da der er tale om et relativt lille spisebord gør det sig godt i mindre hjem, samtidig med at det er stort nok til, at der sagtens kan sidde en del mennesker omkring det, hvis man da ikke har noget imod at sidde lidt tæt. Dette er med til at gøre bordet til et rigtig godt valg for unge mennesker, der skal indrette deres første lejlighed, men samtidig gerne vil have et spisebord, der også passer, når de engang flytter til noget større.

Specifikationer

 • Materialer: Bordplade hvid melanin og ben i olieret egetræ
 • Udtræk: Nej
 • Højde x længde x dybde: 75 x 160 x 80 cm

Se pris på Charlie ovalt spisebord hos XL-mobler.dk

Skovby Chicago spisebord – det ideelle spisebord til store fester


Set på ILVA

Skovby Chicago SM20 SpisebordHvis du virkelig godt kan lide at holde store fester, så har du brug for et stort bord med plads til mange mennesker omkring det. I udgangspunktet er der plads til flere mennesker omkring et ovalt spisebord end omkring et rektangulært, og allerede der er Skovby Chicago perfekt, og ikke nok med at det ovale spisebord måler 200 cm, så er det også udstyret med udtræk til hele tre tillægsplader.

Det ovale spisebord er udført i hvidt laminat med en kant i hvidolieret eg og ben ligeledes i hvidolieret eg, hvilket giver det enormt store bord et let og elegant udtryk, hvilket er specielt, fordi store borde ofte fylder meget visuelt.

Selve bordet måler 200 cm i længden, 100 cm i dybden og 74 cm i højden, hvilket er en relativt almindelig højde, og det betyder, at det ovale spisebord passer glimrende til de fleste spisebordsstole.

Specifikationer

 • Materialer: Bordplade hvidt laminat med kanter i hvidolieret eg og ben i hvidolieret eg
 • Udtræk: Plads til tre ekstra plader
 • Højde x længde x dybde: 74 x 200 x 100 cm
 • Vægt: 70 kg.

Se pris på Skovby Chicago SM20 Spisebord hos ILVA

Læs også: Spisebordsstol med armlæn – 20 flotte stole med armlæn

Besalu spisebord – spisebordet til de små hjem


Set på ILVA

Besalu SpisebordBesalu spisebordet er på en gang praktisk og stilfuldt. Det er som skabt til de små hjem, hvor der også skal være plads til større selskaber. Det hænger sammen med, at der egentlig ikke er tale om et ovalt spisebord, men et rundt spisebord. Når det så er sagt, så gør udtrækket, at det kun er halvdelen af sandheden, da udtrækket gør det runde spisebord ovalt.

Bordet er designet med et let og elegant udtryk for øje, hvilket også gør det perfekt til de små hjem, hvor det ikke kommer til at fylde for meget rent visuelt. Kombinationen af de hvide farver og egetræet gør udtrykket både varmt og imødekommende, og det vil garanteret skabe en fantastisk stemning til dit næste selskab.

Specifikationer

 • Materialer: Bordplade hvid melanin med kant i hvidpigmenteret matlakeret eg og ben i hvidpigmenteret, matlakeret massiv eg
 • Udtræk: Plads til to ekstra plader
 • Højde x længde x dybde: 76 x 130 x 130 cm
 • Vægt: 29,5 kg.

Se pris på Besalu Spisebord hos ILVA

Det skal du være opmærksom på, når du køber et ovalt spisebord

Når du først har kig på en stil og et udtryk, der passer til dine ønsker, og du måske endda har fundet dig et ovalt spisebord, du gerne vil have stående derhjemme, så er der stadig et par ting du skal tage højde for.

Det første, du skal tage højde for, er selvfølgelig udtrykket og materialerne, og derefter er det pladsen, hvor dit nye, ovale spisebord skal stå. Her kan det være en god tommelfingerregel at huske på, at der skal være omkring 50 centimeters fri luft omkring bordet, da det vil gøre det lettere at sidde ordentligt omkring.

Derefter skal du tage højde for højden på bordet i forhold til dine spisebordsstole. Hvis dit bord er for højt i forhold til din stole, får du og dine gæster svært ved at sidde afslappet, og hvis bordet omvendt er for lavt i forhold til stolene, vil i højest sandsynligt få ondt i ryggen. Da mennesker er forskellige, er der ingen perfekt højde, men en god huskeregel er, at siddehøjden på din stol skal være 30 centimeter lavere end højden på dit spisebord.

Så længe du husker på de ting og vælger et bord, du synes er smukt, så skal du nok ende med et spisebord, du kan være glad for i mange år endnu.

Se også denne lignende artikel på vores side: Inspiration: Find det perfekte lille spisebord

Læs også vores artikel om: Spisebord med udtræk – 26 flotte borde der kan udvides

Læs også: Inspiration: Det perfekte spisebord med stol.

Læs også: Den fineste bænk til spisebordet derhjemme.

Læs også vores artikel om: Spisebord i egetræ – find det helt rigtige til dig her

Se også Rundt spisebord: 29 flotte runde spiseborde skrevet af inbolig.dk.

Denne side er anmeldt af: Rolla M. Dahl Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment