Stempelkaffe er favoritten hos rigtig mange kaffedrikkere, og med god grund. Kaffens smag er både fyldig og koncentreret uden at være bitter, fordi bryggemetoden får kaffebønnerne til at træde mere i karakter. Du får derfor flere smagsnuancer ud af din kaffe, og samtidig sparer du plads i køkkenet. En stempelkande kan nemlig gemmes væk i køkkenskabet, så du undgår at have en stor kaffemaskine stående fremme på køkkenbordet.

I denne artikel guider vi dig til de bedste stempelkander netop nu, og så får du eksperternes bedste råd til brygning af den perfekte stempelkaffe.

Bodum Chambord 1 liter – bedste stempelkande i test

Klassikeren over dem alle – Bodum Chambord – har vundet stribevis af tests. Blandt andet er den bedst i test hos Coffeeness og hos Smartson. Den har et flot og klassisk design der nemt kan adskilles og rengøres, og så brygger den en særdeles velsmagende kaffe. 

Bodums Chambord-serie er sandsynligvis de mest populære stempelkander på markedet, og denne 1-liters model er perfekt til den lille husholdning der gerne vil skænke en velsmagende kop stempelkaffe til gæsterne.

Bodum Chambord anprises af flere uafhængige testpaneler som værende den bedste stempelkande markedet har at tilbyde, og det på trods af at der findes hundredvis af dyrere alternativer. Designet er det samme som altid med en udtagelig glaskande, en holder med håndtag, et låg og så selve stemplet, der ligeledes kan adskilles og renses.

Da stempelkanden er lavet af glas får du et godt overblik over hele processen, og du kan nemt se om kaffen er ligeligt fordelt i vandet eller om du eventuelt skal give det en omrøring inden du lader den trække. På den anden side er glasset også skrøbeligt, så her anbefales det at trykke stemplet ned mens du holder stempelkanden over vasken. Skulle uheldet være ude, kan der købes en ny glaskande eller andre reservedele.

Denne Bodum Chambord har kapacitet til 1 liter, hvilket svarer til 8 små kaffekopper eller 4-5 store kaffekrus.

Detaljer:

 • Kapacitet: 1 liter / 8 kopper
 • Materialer: Glas, stål og plast

Bodum Chambord 0,35 liter – bedste lille stempelkande

Denne lille stempelkande er perfekt, når der kun skal brygges et par kopper ad gangen. Den optager ikke meget plads i skabet, og køberne er generelt meget tilfredse.

Denne lille Chambord-stempelkande er den mindste i serien. Den er perfekt når der ikke skal laves mere end et par kopper kaffe ad gangen, og så er den særdeles nem at arbejde med.

Stempelkanden har en lille kande af glas med kapacitet til 0,35 liter, hvilket svarer nogenlunde til kapaciteten af en dåsesodavand. Det giver dig mulighed for at skænke op til 3 små kopper kaffe, hvilket er perfekt til morgenmaden eller eftermiddagskaffen.

Funktionsmæssigt er den lille Chambord stempelkande identisk med den større model, og den adskilles derfor lige så nemt når den skal vaskes ren.

Detaljer:

 • Kapacitet: 0,35 liter / 3 kopper
 • Materialer: Glas, stål og plast

 


Espro Travel Press – bedste stempelkande til rejsen

Espro Travel Press er en genial opfindelse, der så dagens lys i en Kickstarter-fundraiser tilbage i 2014. Den anbefales af Tripsavvy og flere andre uafhængige rejsemagasiner, og er du kaffeelsker er den uundværlig når du er væk hjemmefra.

Espro Travel Press er udviklet for at du kan få en kop velkendt og velsmagende  friskbrygget kaffe, uanset om du sidder på kontoret eller befinder dig i Borneos jungle. Så længe du har adgang til varmt vand og har medbragt kaffen, kan du med denne stempelkande nyde en dejlig kop friskbrygget stempelkaffe uanset hvor du er. Og det bedste af det hele er at du kan drikke kaffen direkte fra beholderen, så du ikke behøver medbringe kopper ved siden af.

Stempelkanden brygger op til 0,3 liter kaffe ad gangen, hvilket svarer til 2 kopper plus lidt ekstra. Den kan også bruges til andre drikke, og hvis du fjerner stemplet er der plads til 0,45 liter i beholderen.

Espro Travel Press er designet med dobbelt væg, og dermed kan kaffen holdes varm i op til 6 timer. Den har desuden mulighed for at brygge stempelkaffe ved hjælp af papirfiltre, som du kan tilkøbe i en passende størrelse.

Detaljer:

 • Kapacitet: 0,3 liter / 2 kopper
 • Materialer: Stål og plast

 


Le Creuset stempelkande i stentøj

Stempelkanden fra Le Creuset har et flot rustikt design og er lavet af stentøj. Den er topscorer hos Coffeeness, hvor den blandt andet roses for at være nem at rengøre, da den glaserede overflade ikke er så modtagelig for kalkpletter som stål og glas.

Den smukke Le Creuset stempelkande er det perfekte valg for dig, der elsker rustik charme og samtidig ønsker en robust og rengøringsvenlig stempelkande. Den er nemlig lavet af stentøj og holdt i vanligt Le Creuset-design, hvilket betyder at den er glaseret med én af 4 valgfrie farver: Sort, rød, creme eller grå.

Stempelkanden er på grund af den højere massefylde rigtig god til brug sammen med en normal elkedel, som typisk opvarmer vandet for høje temperaturer. Når vandet hældes i denne stempelkande, nedkøles det hurtigt et par grader, så det meget hurtigt opnår den optimale temperatur for brygning af kaffe: 93 – 96 grader.

I Le Creuset stempelkanden er der kapacitet til 0,8 liter, hvilket svarer til cirka 6 små kopper eller 3-4 større krus.

Detaljer:

 • Kapacitet: 0,8 liter / 6 kopper
 • Materialer: Stentøj

i samarbejde med PriceRunner

 


Herunder kan du se hvordan Espro Travel Press stempelkanden fungerer:

Sådan brygger du den bedste stempelkaffe

Selvom stempelkanden i sig selv er særdeles nem at anvende, er det ikke helt ligegyldigt hvordan du brygger kaffe i den. Der er nemlig nogen ting du bør være opmærksom på, hvis du ønsker den bedst mulige kaffesmag.

Sådan gør du – i korte træk:

 1. Afmål 56 gram grovmalet kaffe og hæld det i kanden.
 2. Hæld 1 liter varmt vand (93 – 96 grader) i kanden.
 3. Rør gerne i kanden, for at fordele kaffen.
 4. Lad kaffen trække i 4 minutter.
 5. Fjern evt. hvidt skum med en ske, da det er bittert.
 6. Sæt filteret på låget og tryk ned.
 7. Nyd din friskbryggede stempelkaffe.

Ovenstående er den metode vi har afprøvet os frem til, og som vi vurderer er den bedste og nemmeste. Du kan selvfølgelig selv eksperimentere lidt med kaffemængden og trækketiden, hvis du eksempelvis ønsker en mildere eller stærkere kop kaffe.

Når du brygger stempelkaffe (og andre former for kaffe, for den sags skyld), er det vigtigt at vandet ikke er for koldt eller for varmt. Det skal derfor være mellem 93 og 96 grader, da du ellers ender med en smagsløs eller bitter kaffe.

Det anbefales ligeledes at røre rundt i kaffen før du lader den trække, så bønnerne fordeles jævnt i det varme vand. Når kaffen trækker, sker der det samme som når du laver en kop te: Smagsstofferne frigives fra de kværnede kaffebønner, og i løbet af få minutter har du en velsmagende kaffe.

Når du sætter filteret på og trykker det ned, er det en god idé at gøre det forsigtigt. Især hvis din stempelkande er af glas, som kan revne. Presser du filtret langsomt ned, er der også mindre risiko for at du får kaffegrums op i den færdigbryggede kaffe.

Husk at nyde din stempelkaffe mens den er helt friskbrygget, hvis du lader den være i kanden. Ellers står den og trækker videre, og den vil så med tiden blive bitter. Hvis du ikke vil drikke den med det samme, kan du med fordel hælde den i termokande som du forinden har skoldet med varmt vand. Så holder den sig varm og lækkert i nogen timer.

Den bedste stempelkaffe er øvrigt brygget på friske kaffebønner, som er nymalede. Du kan derfor med fordel købe dig en billig kaffekværn eller -mølle. Grunden til at du kan nøjes med en billig model, er at den kun skal kunne grovmale kaffen. Hvis du ikke ønsker at investere i en kaffekværn, kan du stadig få flere gode kaffevarianter i dit lokale supermarked, hvor du i øvrigt mange steder kan kværne den direkte i butikkens egen kværn.

Du kan læse mere om forskellige metoder til at brygge en stempelkaffe på følgende sider:

Se vores artikel om: Termokande test – her er de 5 bedste termokander og -flasker


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Stelton Cylinda Line – stempelkande designet af Arne Jacobsen

Stelton Cylinda Line er en flot og stilren stempelkande, som er designet af Arne Jacobsen. Den har en dobbeltvægget kande og er topscorer hos Smartson, fordi den holder bedst på varmen.

Denne smarte og stilrene stempelkande er en del af Cylinda Line-serien, som er designet af Arne Jacobsen for Stelton. Den er lavet af rustfrit stål og har en kande med dobbelte vægge, som holder kaffen varm i længere tid. Det betyder at du ikke behøver nyde kaffen øjeblikkeligt, men kan have den stående klar til senere.

Stelton Cylina Line stempelkanden har kapacitet til 1 liter, hvilket svarer til 8 små kopper eller 4-5 større krus. Den har et ydre af satinpoleret stål, hvilket får den til at fremstå skinnende og eksklusiv. Håndtaget er dog af sort plast, så du ikke brænder dig.

Sammenlignet med det noget mere elegante design af Bodum Chambord-kanderne, er Cylinda Line en mere stilren stempelkande som appellerer til dig der elsker minimalisme. Den tåler desuden maskinvask, men vi anbefaler nu alligevel at du vasker den i hånden og kun bruger en lille smule parfumefrit opvaskemiddel.

Detaljer:

 • Kapacitet: 1 liter / 8 kopper
 • Materialer: Stål og plast

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar