En god stavblender behøver ikke at koste alverden. Men bruger du den ofte, er det en god idé at vælge en robust model i en ordentlig kvalitet. De bedste stavblendere er fra Bamix, men Braun klarer sig også godt i test.

Herunder kan du se hvilke stavblendere, der klarer sig bedst i test.

Bomagasinet anbefaler:

Bamix stavblender – robust testvinder i høj kvalitet

Bamix-Stavblender
Bedst i test: Bamix har ved flere lejligheder vist sig som en god og gennemført stavblender. Se alle modellerne

Bamix, som har base i Schweiz hvor stavblenderne håndsamles, klarer sig rigtig godt i alle tests og er samtidig en af de mest roste stavblendere hos forbrugerne.

Herunder et udsnit af testresultaterne for denne stavblender:

Suger sig ikke fast til bunden

Hvis du har haft en billig stavblender, kender du sikkert også til problemet med at den suger sig fast til bunden af skålen, gryden eller glasset. Og det kan betyde at indholdet hvirvles op og sprøjtes ud til siderne. Bamix suger sig ikke fast til bunden, og du kan helt ubesværet blende din smoothie direkte i et glas eller bæger, uden fare for at svine hele køkkenbordet til.

3 motorstørrelser

Det specielle ved Bamix er dens meget stærke motor, der fås i tre størrelser: 140 Watt, 160 Watt og 200 Watt. Det giver dig mulighed for at vælge mellem stærk, stærkere og superstærk. Skal du bruge din stavblender til et par smoothies i løbet af ugen, anbefales det at gå efter modellen med 140 Watt motor, mens den kraftige 200 Watt motor er perfekt til dig der ønsker at purere, mose og knuse flere gange ugentligt eller dagligt. Den er eksempelvis nyttig hvis du er på kur, og ofte skal knuse frosne bær og/eller nødder.

Se alle Bamix stavblendere (priser fra ca. 900 kr.)

Braun MultiQuick 7 MQ775

God og brugervenlig stavblender. Denne stavblender klarer sig rigtig godt i test, og så fås den til en fornuftig pris. Denne model, MQ775, har desuden en stor tilbehørspakke, så du kan bruge stavblenderen til lidt af hvert.


Braun-MQ775-Stavblender

Bedste pris: 339,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Aftonbladet
 • Gode anmeldelser – Amazon

Brauns stavblendere i MultiQuick 7 serien er rigtig gode. Det fastslår både Tænk og Råd & Rön i deres stavblender test fra foråret 2015, hvor tre Braun MultiQuick 7 stavblendere bliver bedst i test. Stavblenderen har gode blenderegenskabe, men også brugervenligheden, byggekvaliteten og det lave støjniveau trækker positive veksler hos anmelderne, der giver MultiQuick 7 stavblenderne en meget høj samlet bedømmelse.

Vi anbefaler denne stavblender til dig med alsidige blender-behov, da der medfølger en stor tilbehørspakke til en rigtig god pris. Du kan med denne stavblender lave alt hvad du også kan i en foodprocessor. Der medfølger nemlig en beholder med forskellige klinger, så du kan skære i skiver, snitte og purere. Desuden kan du piske, da der medfølger et piskeris i rustfrit stål.

Specifikationer:

 • Effekt: 750 Watt
 • Hastighed op til 13.300 omdr./min.
 • Inkl. foodprocessor, klinger, piskeris og målebæger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Braun MultiQuick 3 MQ3025

God og billig stavblender. Hvis du er ude efter en billig stavblender med gode basisfunktioner, er Braun MultiQuick 3 det rette valg. Den klarer sig godt i test, og der medfølger en fornuftig tilbehørspakke til modellen kaldet MQ3025.


Bedste pris: 72,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Testfakta

Braun MQ3025 er et af de bedste bud på en god og billig stavblender. MultiQuick 3-serien klarer sig rigtig godt i test hos Testfakta, hvor den bedst ud af 8 testede stavblendere.

Denne stavblender er velegnet til dig der vil piske, hakke, purere og blende mindre portioner til 1-2 personer. I testen kunne det blandt andet konstateres, at den kan blende op til 290 milliliter uden at sprøjte. Derudover er den nem at bruge, og den lille tilbehørspakke bestående af et ballonpiskeris, en minihakker og et plastbæger gør at du kan få den til en rigtig god pris.

Braun MQ3025 har to forskellige hastigheder og aftageligt skaft, som kan rengøres under vandhanen.

Specifikationer:

 • Effekt: 700 Watt
 • 2 hastigheder
 • Inkl. plastbæger, ballonpiskeris og minihakker

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Braun MultiQuick 7 MQ725

God stavblender til lavpris. Braun MQ725 har en mindre tilbehørspakke end storebroren MQ775, men den er også tilsvarende billigere. Du får således en rigtig god basis stavblender til en meget lav pris.


Braun-MQ725-Stavblender

Bedste pris: 3.492,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Aftonbladet
 • Gode anmeldelser – Amazon

Braun laver flere gode stavblendere, der alle får masser af positiv respons på nettet. En af de afgørende årsager til at mange vælger en stavblender fra Braun, er fordi der findes pakketilbud med blandt andet minihakker, piskeris og mikserkande, hvilket hører med til MQ725. Denne model har dog en mindre tilbehørspakke end MQ775, men er ligeledes markant billigere.

MultiQuick 7 er en kraftig stavblender med 750 Watt motor. Den indbyggede Smart Speed Control betyder at antallet af omdrejninger reguleres trinløst, alt efter hvor hårdt du trykker på knappen.

MultiQuick 7 stavblenderne er i øjeblikket bedst i test hos både Råd & Rön og Tænk, samt topscorer hos Aftonbladet.

Du kan evt. se denne video, hvor MQ725 afprøves sammen med dens tilbehør.

Specifikationer:

 • Effekt: 750 Watt
 • Hastighed op til 13.300 omdr./min.
 • Inkl. piskeris, minihakker, 600 ml bæger

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch MaxoMixx MSM88190

Godt køb med masser af tilbehør. Denne Bosch stavblender klarer sig godt i svensk test, og der medfølger en meget stor tilbehørspakke.


Bedste pris: 339,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Aftonbladet
 • Godt køb – Gastromand
 • Topscorer – Klikk.no
 • Gode anmeldelser – Amazon

Bosch MSM88190 er en kraftig stavblender med en stor tilbehørspakke. Den klarer sig godt i test hos Aftonbladet, Klikk.no og hos Gastromand, hvor den roses for at være et godt køb med masser af kræfter. Alt tilbehør kan vaskes i opvaskemaskinen, hvilket gør det nemt at bruge stavblenderen i en travl hverdag.

Til Bosch MaxoMixx får du en god og stor tilbehørspakke, som betyder at den kan bruges til mange forskellige ting. Du får blandt andet en minihakker og foodprocessor der kan skære, rive, blende og strimle, piskeris i rustfrit stål, samt transparent bæger med låg. Stavblenderen har desuden en 1,5 meter lang spiralledning, som ikke kommer i vejen når du bruger den.

Specifikationer:

 • Effekt: 800 Watt
 • 12 hastigheder
 • Inkl. minihakker, foodprocessor, piskeris og bæger med låg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KitchenAid 2571EER stavblender

Smart luksus. Stavblenderen fra KitchenAid har et flot design og en lækker tilbehørspakke med aftagelige knive og skiver i rustfrit stål. Den klarer sig ligeledes godt i test.


Kitchenaid-Stavblender

Bedste pris: 1.027,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser – Amazon

Endnu en stavblender med stor tilbehørspakke. KitchenAid stavblenderen er ligesom Bamix udstyret med en kraftig motor, hvilket gør den nem og lækker at bruge. Hastighedsreguleringen føles desuden blødere end på billigere motorer. Den får en god bedømmelse hos både Tænk og Råd & Rön, og hos Amazon er køberne meget positive. Det er især blenderegenskaberne og byggekvaliteten, der trækker op.

Vi anbefaler denne stavblender på grund af testresultaterne, den robuste byggekvalitet, motoren og den store tilbehørspakke. Knivene på denne stavblender kan desuden afmonteres og udskiftes, hvilket betyder at stavblenderen bliver nem og lækker at rengøre og vedligeholde.

Ligesom med Bamix stavblenderen, der vinder utallige tests, kan KitchenAid stavblenderen også skumme mælk, hakke is og knuse eksempelvis nødder. Det kan den fordi der medfølger et par ekstra knive: S-kniv, multifunktionskniv og skummeskive.

Specifikationer:

 • Effekt: 180 Watt
 • 3 forskellige knive
 • 5 hastigheder
 • 5 tilbehørsdele

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder:

Vi har kigget en række test og brugeranmeldelser af stavblendere igennem for at finde frem til hvilke produkter vi anbefaler i denne artikel. Herunder kan du få et overblik over de test vi har gennemset, for at finde frem til vores resultater:

Klikk.no (7. december 2017)

Klikk.no har taget et kig på 8 forskellige stavblendere, hvor kriteriet for udvælgelse var at de højst måtte koste 1.600 norske kroner. Størstedelen af modellerne kostede dog markant under dette, men enkelte modeller kom tæt på den maksimale pris.

Stavblenderne blev testet ud fra følgende kriterier:

 • Blending og blanding
 • Effektivitet og kvalitet

I den praktiske test er der blandt andet tilberedt smoothie, mayonnaise og hakket jordnødder, for at se hvor godt de forskellige modeller klarer sig.

Testens vinder er Kenwood HDM802SI, stærkt efterfulgt af Bamix Mono. Derudover klarer Bosch MaxoMixx sig også rigtig godt, mens OBH Smartmix og Philips Avance Collection stavblenderne deler en sidsteplads med karakteren 3 ud af 6.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Gastromand (14. maj 2017)

Test af Bosch MaxoMixx stavblender.

Dette er en weekendtest hvor Familiefaren, en del af Gastromand, har kigget nærmere på Bosch MaxoMixx stavblenderen.

I testen kigges der nærmere på følgende:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design
 • Praktisk test
 • Rengøring

Stavblenderen klarer sig generelt fint, og giver gode resultater i den praktiske del af testen hvor den blandt andet sættes til at fremstille humus og “malt jord”. Rengøringen fungerer også godt, da delene tages af og sættes i opvaskemaskinen. Dog fremhæver Familiefaren, at knivene kan blive sløve af opvaskemaskinen – så han vasker dem altid i hånden.

Alt i alt får Bosch ros for at levere en god stavblender til en fornuftig pris.

Aftonbladet (21. februar 2017)

Aftonbladet har testet 13 forskellige stavblendere til forskellige priser, som svingede fra 349 til 3.999 svenske kroner.

I testen er stavblenderne blevet brugt til at blende smoothies, purere suppe og pesto, samt knusning af is. Hver stavblender er blevet vurderet på dens brugervenlighed og blenderegenskaber ved de forskellige opgaver.

Bosch MaxoMixx, OBH Smartmix 501, Braun MultiQuick 7 og Kenwood Triblade HDM80 får alle 4 stjerner, men OBH Smartmix 501 udnævnes som testvinder.

Ingen af stavblenderne stikker ud som værende den absolut bedste, men OBH Smartmix 501 bliver alligevel testvinder fordi den er kompakt og brugervenlig.

Du kan selv læse hele testen og se hvordan alle 13 stavblendere klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Testfakta (4. maj 2015)

Under overskriften “Bästa stavmixern under 500-lappen” har svenske Testfakta testet 8 billige stavblendere. Fælles for alle modellerne er at de har en mindre tilbehørspakke og så har de generelt et lidt højt støjniveau. Flere af modellerne er til gengæld både brugervenlige og gode.

I testen er lagt vægt på følgende kriterier:

 • Blenderegenskaber 60 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støjniveau 10 %

Der er næsten dødt løb om førstepladsen, men Braun MQ300 distancerer sig alligevel med 0,1 point ned til en delt andenplads. Den bliver bedst i test da den har testens bedste egenskaber og et højt niveau af brugervenlighed. Støjniveauet er dog i den høje ende, men det er ikke rigtigt af betydning da stavblenderen som regel ikke bruges i mere end få sekunder ad gangen.

To modeller klarer sig markant værre end resten af feltet. Det drejer sig om Menuett fra Jula og HDB 1.0 fra Andersson. De dumper blandt andet på dårlige blenderegenskaber, lav brugervenlighed og så sprøjter de en del.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

GP.se (2. maj 2015)

Göteborgs-Posten testede i maj 2015 en række forskellige stavblendere til lavpris – i alt blev otte forskellige modeller testet i samarbejde med et tysk testlaboratorium. Ifølge Göteborgs-Posten skal en god stavblender være god til at blende helt fint og ensformigt, være behagelig at arbejde med og ikke for støjende.

I testen er stavblenderne blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Blenderegenskaber
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau

Braun MQ 300 Soup klarer sig rigtig godt og bliver bedst i test, men også Philips ProMix HR1600 og Bosch Ergo Mixx MSM66020 får gode bedømmelser. Blenderegenskaberne på disse tre modeller er i top, og de vejer alle tre under 300 gram.

Du kan læse hele testen gratis hos GP.se

Tænk (24. marts 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i marts 2015 foretaget en test af 34 stavblendere i forskellige prisklasser. Flere stavblendere klarer sig rigtig godt i de alsidige testscenarier, men flere af de helt billige stavblendere klarer ikke alle prøverne.

I Tænks stavblender test er der blevet lagt vægt på følgende kriterier:

 • Blenderegenskaber 60 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Byggekvalitet 5 %
 • Støj 10 %

Testen er med andre ord meget identisk med testen hos Råd & Rön (nævnt herunder), og det skyldes at Tænk samarbejder med flere andre organisationer, der sammen får testet et stort antal produkter i de samme laboratorier.

Brauns MultiQuick 7 stavblendere bliver alle bedst i test med en fuldstændig suveræn bedømmelse. De vurderes alle at være meget gode i alle discipliner og kriterier, hvilket gør Braun til det bedste køb.

Du kan læse hele testen hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (13. februar 2015)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön foretog i februar 2015 en test af 47 forskellige stavblendere. Testen omfatter nogle af de mest populære stavblendere på det svenske marked, og spænder bredt over flere mærker og priser.

I testen lægges der vægt på følgende kriterier:

 • Brugstest 60 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %
 • Støjniveau 10 %

Alle stavblenderne er blevet testet ved tilberedning af mayonnaise, babymad, smoothies, pandekagedej og en ekstra test af det medfølgende tilbehør. Det er desuden blevet vurderet hvor let hver enkelt stavblender er at skille ad og betjene, samt hvor nemt det er at rengøre dem. Materialevalget, samlinger og generel kvalitet er også blevet vurderet. Som en sidste test er støjniveauet blevet målt med professionelt udstyr, for at vurdere hvor meget den larmer når den kører ved fulde omdrejninger.

Braun Multiquick 7 serien ender med at blive bedst i test, men flere stavblendere gør det rigtig godt i testen – heriblandt Electrolux, Bosch, Kitchenaid, Philips og Dualit, der alle ligger i toppen af testskemaet.

Hele testen kan gennemgås mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Aftonbladet (29. januar 2015)

Hos Aftonbladet Plus er 6 stavblendere i forskellige prisklasser blevet testet. Det vurderes i artiklen, at stavblenderne med en trykfølsom hastighedsknap er de bedste, da det er let at justere hastigheden afhængigt af hvor hårdt man trykker. Derudover fås mange stavblender med en masse forskelligt tilbehør, som sjældent er særlig brugbart.

Alle stavblenderne er vurderet ud fra følgende:

 • Blenderegenskaber
 • Kapacitet
 • Kvalitet

Bag den praktiske test står WiseGuide, og denne består af to elementer. Først blev en blanding af yoghurt, banan og frosne jordbær forsøgt blendet til en smoothie, og derefter blev det forsøgt at purere kogte rodfrugter. Alle test blev udført i det samme bæger, og under processen blev tidsforbruget målt.

I testen ender Philips Avance Collection HR1647/00 som testvinder, mens Braun Multiquick 7 MQ725 ender på en andenplads med samme bedømmelse. Den er en lille smule tungere end testvinderen, men derudover er der intet, der adskiller de to modeller fra hinanden. På sidstepladsen finder vi Coline 34-1563-1, der skuffer på brugervenlighed, komfort og et billigt udseende.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet Plus.

Icakuriren.se (3. marts 2014)

Det svenske forbrugermagasin Icakuriren foretog tidligere i år 2014 en test af 10 forskellige stavblendere.

Under testen blev stavblenderne udsat for en række scenarier, som de alle gennemgik to gange. Blandt andet blev der blendet frosne jordbær, appelsinstykker, youghurt, ærter, kogte løgstykker, gulerødder, og pesto. Ved hvert forsøg blev brugervenligheden og håndterbarheden vurderet.

Teknisk Ukeblad (1. december 2012)

I det norske forbrugermagasin Teknisk Ukeblad har man haft 9 stavblendere under kærlig behandling, og der kan læses gennemgående vurderinger af alle 9 maskiner, der testes for håndterbarhed, lydniveau, blenderegenskaber og generel kvalitetsfølelse. Desuden testes det også hvor lette de er at rengøre.

Der er i denne stavblender-test særligt fokus på maskinernes egenskaber til ikke at suge sig fast i bunden af skålen, gryden eller glasset, hvilket er et generelt problem med stavblendere.

Gastromand.dk (5. maj 2012)

Den danske madblog Gastromand er kendt for at sige tingene råt for usødet, og har i denne omgang foretaget den mest omfattende test af Bamix stavblenderen, der bliver gennemgået fra A til Z og virkelig bliver sat på prøve.

I testen bliver byggekvaliteten, materialevalget, udseendet og håndterbarheden sat på prøve, da stavblenderen gennemgår en hel række scenarier. En række billeder dokumenterer Bamix stavblenderens ydeevne i denne artikel.

Politiken.dk (30. januar 2012)

Politikens Forbrug & Liv sektion foretager løbende tests af diverse redskaber til hjemmet. De har også været rundt om 8 stavblendere, som er blevet vurderet ud fra deres testscenarier.

Hos Politiken stod levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken for testen af de 8 stavblendere, og disse er blevet testet og vurderet på deres evne til at blende en grøntsagssuppe af kartofler, selleri, gulerødder og porrer. Sådan en grøntsagssuppe lyder måske simpel, men det kræver en særligt kraftig og god stavblender hvis man ønsker den rette konsistens.

Derudover er det blevet vurderet hvor gode stavblenderne er at håndtere, holde på og hvordan støjniveauet er. Desuden er det blevet vurderet hvor nemme de forskellige stavblendere er at rengøre, hvilket for de fleste husstande er et vigtigt og afgørende kriterie.

Hele testen kan læses ved oprettelse af betalt medlemsskab hos Politiken, hvor du kan læse en individuel vurdering af alle testede stavblendere.

Stiftung Warentest (august 2011)

Den store tyske testportal har i 2011 testet 22 stavblendere. Testen ligner meget de andre tests, og der er således blevet testet forskellige situationer med udvalgte råvarer. Stiftung Warentest har afprøvet hvor gode de forskellige stavblendere er til at blende, purere og knuse. Der er blandt andet blevet fremstillet mayonnaise af æg og olie, og så er alle stavblenderne blevet testet for højeste belastningsevne over flere omgange, for at se hvor meget de kan klare.

Stavblenderne vurderes ud fra følgende kriterier:

 • Brugstest 50 %
 • Håndtering 25 %
 • Kapacitet 15 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Støjniveau 5 %

Bedst i test blev Braun Multiquick 3 MR 300 Soup, som er en mindre stavblender. En tysk model ved navn Bomann SM 357 får også en høj karakter, mens Bosch MSM 6B 150, Bosch MSM 7800 og Braun Multiquick 5 MR 570 Patisserie tager topplaceringerne for stavblendere med tilbehørspakke.

Du kan læse hele testen på Test.de mod oprettelse af betalt medlemsskab, eller blot betale et engangsbeløb på 5€ for adgang udelukkende til denne stavblender test.

Smartson.se (2011)

Det svenske magasin Smartson har haft 9 stavblendere under luppen, alle til en pris på højst 1.000 kroner.

Deres test er udført i to dele, hvor der i den ene del blev blendet suppe, mens der i den anden del blev mikset smoothies. Det betyder med andre ord at stavblenderne er blevet testet for deres egenskaber til at purere, knuse, hakke og selvfølgelig blende. Desuden er blenderne blevet vurderet på deres kapacitet, kvalitet, funktioner, design og støjniveau samt værdi for pengene. Desuden er det medfølgende tilbehør også blevet testet.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment