Springmadrassen kan hjælp dig til at sove bedre. Denne type madras består af en række komfortzoner og fjedre, der støtter din krop og hjælper dig til en endnu dybere og bedre søvn. Der findes forskellige typer af springmadrasser. Nogle tilpasser sig din krop helt særligt, nogle støtter især nakke samt ryg og nogle skaber et fantastisk soveklima.

Vi vil give dig en oversigt over, hvilke springmadrasser der er bedst til prisen, oftest valgt af forbrugeren, er bedst til dem der sveder i søvne og så videre!

Lyngdal Springmadras: Bedst til prisen


Set til: 2.499,00

Lyngdal Springmadras

Lyngdal springmadrassen er en madras til usædvanligt billige penge, men som stadig har enorm høj komfort. Produktet har 5 komfortzoner, der gør at ryggen er støttet ergonomisk rigtigt og fordeler kropsvægten. Det er derved en madras, der giver alle mulighed for at få en forbedret nattesøvn.

Om Lyngdal springmadras

Lyngdal madrassen er danskproduceret og af høj kvalitet. Den er produceret i slidstærkt materiale, der gør, at investeringen i denne madras er langsigtet og derfor endnu mere fordelagtig set i forhold til prisen. Madrassens fjedre er designet til at skabe individualiseret komfort og høj support for den enkelte. Madrassen er inddelt i 5 komfortzoner, der støtter kroppen ergonomisk rigtigt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Udvalgte specifikationer

 • 5 komfortzoner
 • 261 fjedre pr. m2
 • Medium og fast fasthed
 • Fjedre fordelt i filtposer
 • Vendbar med to ens sider

Tromsø springmadras: Premium valg


Set til: 7.499,00
Tromsø springmadras

Denne fantastiske springmadras er en af de absolut bedste i sin kategori. Madrassen har mange fjedre, hvilket gør den ekstra luksuriøs. Denne madras er til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvalitet og ganske enkelt vil have det bedste af det bedste. Det giver denne madras dig.

Om Tromsø springmadras

Denne madras kombinerer alt det bedste, der skaber en fantastisk springmadras. Komfortzonerne er fordelt således, at der skabes en ergonomisk korrekt støtte for kroppen. Fjedrene er designet til at tilpasse sig dine trykpunkter og sovevaner, således at du hver nat får den bedste støtte og søvn. Fjedrene er lavet med latexpolstring, som gør madrassen mere åndbar og komfortabel. Derved får du det bedst mulige soveklima. Denne madras fås tilmed i forskellige farver, der gør, at du kan sætte dit eget præg; antracitgrå, grå og sand. Sidst er madrassen lavet i særdeles slidstærkt materiale, der gør, at madrassen er en investering for rigtig mange år.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Udvalgte specifikationer

 • 5 komfortzoner
 • 500 fjedre pr. m2
 • Fast og medium fasthed
 • Produceret i Danmark
 • Latexpolstring

Nordland Lux springmadras: Til dig der sveder i søvne


Set til: 4.395,00

Nordland Lux springmadrasHvis du, ligesom mange andre, har en tendens til at svede meget om natten, er denne springmadras lige noget for dig.

Nordland Lux springmadras: Til dig der sveder i søvne

Nordland Lux madrassen er en dansk produceret madras. Madrassen har den helt særlige kvalitet, at den er temperaturregulerende. Dette er særligt relevant for dig, der ofte sveder (eller fryser) i søvne. Samtidig er madrassen skabt til at give dig den bedste komfort, når du sover, således at din krop både er støttet optimalt, og at du har et godt soveklima. Madrassen er dermed en fantastisk investering for dig, der ikke får en ordenlig nattesøvn, fordi du sveder om natten. Denne unikke springmadras har sin funktion på grund af det særlige cooltex skum.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Udvalgte specifikationer

 • 5 komfortzoner
 • 504 fjedre pr. m2
 • Medium fasthed
 • Cooltex skum
 • Antiskrid madras – topmadras og madras ligger fast

Venus springmadras: Populær blandt for brugerne


Venus springmadrasDenne madras er en del af vores oversigt, da den har fået meget gode kundeanmeldelser og derved anses som særdeles populær blandt forbrugerne. Madrassen scorer 4 ud af 5 stjerner. En kunde udtaler blandt andet: ”… produktet er som forventet (og mere til), jeg sover som en drøm nu…”.

Om Venus springmadras

Venus springmadras er udviklet og produceret i Danmark med henblik på at give dig den bedste nattesøvn. Madrassen har 7 komfortzoner, der støtter forskelligt med henblik på kroppens opbygning. Derved skulle madrassen give den bedst mulige komfort for forbrugeren. Madrassen består samtidig af åndbart hybridskum, som hjælper fjedrene til at arbejde bedst muligt.

Udvalgte specifikationer

 • 7 komfortzoer
 • Pocketfjedre
 • Medium, fast og ekstra fast fasthed
 • Produceret i Danmark
 • Signaturstøtte

BN Latex: topscorer


BN LatexDenne lækre madras har fået en plads som topscorer i vores oversigt, da den scorer 5 ud af 5 stjerner blandt forbrugerne – på hele 70 anmeldelser. Her skriver en kunde eksempelvis: ”Fik for en måned siden en BN latex springmadras i fødselsdagsgave af min søde kone. Har tidligere sovet dårligt og haft ondt i ryggen når jeg vågnede. Efter den første nat vågnede jeg frisk og veludhvilet og har gjort det lige siden. Super gave. Super madras”. Madrassen har alle de gode kvaliteter en springmadras bør have og fås i mange forskellige typer.

Om BN Latex springmadras

Denne springmadras er udviklet med det formål at skabe et køligt og sovevenligt indeklima. Man har fokuseret på at få mange fjedre i madrassen, for at skabe en komfortabel madras, der støtter hele kroppen og hjælper til en bedre nattesøvn. Noget helt særligt ved denne madras er også, at den er danskproduceret. Derved kombineres flere fantastiske funktioner for at skabe en madras, der er unik og uundværlig.

Udvalgte specifikationer

 • 5 komfortzoner
 • 300 fjedre pr. m2
 • Medium, fast og ekstra fast fasthed
 • Trykaflastende støtte
 • Allergivenlig og antibakteriel

Kilder: Vi har valgt på baggrund af disse kriterier

Vi har ikke testet de valgte springmadrasser selv. Det ændrer dog ikke på, at vi har forsøgt at skabe de bedste forudsætninger for at finde de bedste springmadrasser til dig. Vi har lavet grundig research for at finde de bedste madrasser. Det har vi gjort på baggrund af kundernes anmeldelser og populære produkter.

Kundeanmeldelser

I afgørelsen af, hvilke springmadrasser der er bedst for dig, har vi fundet det særdeles relevant, hvilke springmadrasser der er bedst for andre forbrugere. Derfor har vi set på, hvilke springmadrasser der har fået de højeste scorer samt har fået de bedste kundeanmeldelser. De citerede kundeanmeldelser er fundet på bedrenaetter.dk, hvor købet af madrassen er bekræftet af virksomheden. I den forbindelse vil vi gerne gøre opmærksom på, at vi har taget forbehold for eventuelle utroværdige kundeanmeldelser.

Populære produkter

Ligesom med kundeanmeldelser er de mest populære produkter også i høj grad med til at vurdere, hvilke madrasser der er værd at købe. Rigtig mange leverandører af madrasser tilbyder prøvetid, således at hvis du ikke er tilfreds med din madras efter en prøveperiode, kan den returneres. Hvis produktet fortsat er det mest populære blandt kunderne, anser vi det som værende et godt produkt. Vi har ofte brugt populære produkter i kombination med kundeanmeldelserne for at se på, hvordan produktet lever op til kundernes forventninger.

Du har muligvis bemærket, at det er fremhævet når madrasserne er produceret i Danmark. Dette er gjort fordi vi kan stå inde for dansk produktion og samtidig ønsker at støtte miljøet. I den forbindelse har vi også valgt nogle virksomheder, vi kan stå inde for samt virksomheder, der er alment kendte og accepterede i Danmark. Al research er dermed lavet med det formål at give dig den bedst mulige oplevelse, hvis du vælger at købe et af de anmeldte produkter.

Sådan vælger du den rette springmadras

Springmadrasser er med til at give dig en bedre søvn. Rigtig mange har svært ved at kende forskellen på en springmadras og en boxmadras. Madrasserne minder meget om hinanden i deres konstruktion, men en boxmadras har en selvbærende træramme, hvor en springmadras skal kombineres med et sengestel.

En springmadras har til formål at fordele kropsvægten. Dette sker gennem fjedrekonstruktionen. Fjedrene er fordelt jævnt på madrassen, hvilket skaber en god cirkulation og et godt mikroklima. Der kan findes forskellige typer af fjedre og skum i madrasserne. Det er vigtigt at overveje, hvad du har behov for, når du vælger din madras. I den forbindelse anbefaler vi dig til at tage højde for følgende ting:

 • Pris
 • Antal fjedre
 • Skumtype
 • Størrelse
 • Fasthed
 • Særlige behov

Prisniveau

Der findes mange forskellige prisniveauer på springmadrasser. Blot i denne artikel kan du finde priser, der varierer fra 1.197 kroner til 7.199 kroner. På markedet kan du endda finde madrasser der er endnu billigere og endnu dyrere. Derfor er det vigtigt at overveje dit behov, så du ikke køber en for dyr eller for billig madras. Derfor skal du tage forbehold for de ovenstående ting i dine overvejelser. Måske er det lige meget for dig, at madrassen er temperaturregulerende, men vigtigt at der er 7 komfortzoner. Disse overvejelser er vigtige i din søgning på en ny madras.

Hvor mange fjedre skal jeg have?

Fjedrene i en springmadras er med til at give din krop en god støtte. Derfor er mange fjedre naturligvis godt, men ikke altid nødvendigt. Mange fjedre er med til at give fleksibilitet og hjælper med din vægtfordeling i sengen. Dog er der ingen grund til at have 500 fjedre pr. m2, hvis du vejer 60 kg, da det er med til at give en øget fasthed i sengen.

Hvilken type skum skal jeg vælge?

Som beskrevet er der både memoryskum og purskum. Purskum er den mest klassiske type skum. Skummet kan laves i alle typer af hårheder. Denne type skum tilpasser sig kroppens former, hvilket fører til en god nattesøvn. Purskum er fugtabsorberende og har god ventilation.

Memoryskum er en meget elastisk form for skum. Denne type skum er tilsat en række kemikalier, der har til formål at gøre skummet ekstra elastisk. Memoryskum har til formål at tilpasse sig kroppen i endnu højere grad end det klassiske purskum. Det sker ved, at skummet former sig, når det bliver varmet op af kroppens naturlige kropsvarme. Når man rejser sig fra sengen, finder skummet tilbage til sit udgangspunkt og former sig på ny, når man igen ligger sig i seng. Dette gør denne type skum særligt optimalt, hvis man deler seng med en anden.

Hvilken størrelse skal jeg have?

Hvis du i forvejen har et sengestel, som skal bruges til en springmadras, skal du naturligvis have en springmadras i den størrelse dit sengestel er. Hvis du er på udkig efter et helt nyt senge-set up skal du naturligvis overveje, hvilken størrelse din madras skal være. Her kan du overveje, hvor meget plads du bruger i sengen og hvorvidt du skal sove alene eller sammen med en partner. Madrasser kan fås i en lang række størrelser:

 • 80×200
 • 90×200
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200

Hvilken fasthed skal jeg have?

Når du skal vælge springmadras, kan det være svært at afgøre, hvilken fasthed du skal vælge. Det har nemlig ikke blot noget at gøre med, hvad man foretrækker. Det afgørende er din vægt, da fastheden støtter din krop. En for blød eller for hård seng kan dermed påvirke din søvn negativt. Anbefalingerne er som følge:

 • Vejer du under 75 kg bør du tage en madras med medium fasthed
 • Vejer du mellem 75-90 kg bør du tage en madras med fast fasthed
 • Vejer du mere end 90 kg skal du vælge en madras med ekstra fasthed

Har du særlige behov?

Sidst er det vigtigt at overveje, om du har nogle særlige behov. Det kan eksempelvis være, at du har meget allergi eller sveder i søvne. Vi har præsenteret dig for madrasser, der er allergivenlige, temperaturregulerende og med ekstra høj kvalitet. Dette er behov der er med til at sætte prisen på din madras op, men som også er vigtigt at overveje, da det kan gøre din søvn væsentlig bedre.

Vi håber, at vi succesfuldt har hjulpet dig med at træffe et valg om, hvilken springmadras du skal vælge.

Se vores artikel om: En oversigt over de bedste elevationssenge

Læs også: Rullemadras – find den perfekte løsning til dine behov

Læs også: Skummadras – find din næste variant via denne guide

Se også Springmadras test 2020 skrevet af produktguider.com

Denne side er anmeldt af: Katrine J. Nissen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment