Et spisebord er mere end bare et møbel. Det er her du nyder din morgenkaffe, dit barns første fødselsdag bliver fejret med lagkage, og din families kommunikation bliver styrket. Det er det indretningsmæssige fokuspunkt og blikfang, der enten kan blive kronen på værket i dit hjem eller kollisionen, der ødelægger balancen i din stil. 

Så før du går ud og bruger en masse penge på et så vigtigt element, er det i den grad værd at gøre dig nogle ekstra overvejelser, så du finder det perfekte til dig og dit hjem. Et spisebord i egetræ er måske lige hvad du er efter af flere grunde – miljøvenlighed, det smukke mønster, modstandsdygtighed overfor fugt og holdbarhed. Gennemgå vores guide og find det spisebord i egetræ der passer lige til dig. 

&tradition In Between Spisebord SK3 Eg – det lille og smarte


Set på luxoliving.dk

&tradition In Between Spisebord SK3 Eg - det lille og smarte

Den rette æstetik er vigtig for dit sind og velvære, og her gør møbler hele forskellen. Det er netop en af kvaliteterne ved In Between spisebordet i egetræ. Det lyse træ og lette design skaber en beroligende og afslappet stemning, dig og din familie vil få stor glæde af. Den neutrale farve sørger for, at bordet passer ind i de fleste hjem, og det er derfor et sikkert valg. 

Men bordet er især for dig, der leder efter noget småt og praktisk. Kendetegnende er nemlig bordets størrelse og anvendelighed. Med en højde på 73 cm og diameter på 90 cm, er bordet oplagt for jer, der ikke har så meget plads og alligevel ikke bor så mange sammen. 

Størrelsen er dog ikke det eneste, der skaber plads ved dette spisebord i egetræ. Den runde form betyder, at der ikke bliver brugt unødvendigt plads til hjørner, der alligevel ikke bliver brugt til noget – og det er også nemmere at komme forbi. Et rundt bord er særlig oplagt til børnefamilien, da der ikke er nogle skarpe kanter at slå sig på.

Specifikationer

 • Farve: hvid olieret-, røget- og sortbejdset egetræ.
 • Designer: Sami Kallio
 • Størrelse: 73 (H), 90 (Ø).

Se pris på &tradition In Between Spisebord SK3 Eg luxoliving.dk

Muubs Space Spisebord – det sociale 


Set på Unoliving
Muubs Space Spisebord - det sociale

Er du derimod til den mere rustikke og industrielle stil, er dette spisebord lige dig. Her er igen et rundt bord, der kommer med de samme fordele som det ovenstående – bortset fra pladsen. For Muubs Space spisebord i egetræ er en del større med sin højde på 75 cm og diameter på 150 cm. Her er altså plads til en stor familie eller gæster. Er det ikke nok, kan du endda købe en tillægsplade og forvandle bordet til en oval i stedet. 

Dette spisebord i egetræ har et lækkert og stilrent design med sine mørke farver og kvalitetsmaterialer. Pladen er lavet af den luksuriøse røgede eg, der efterlader et unikt og antikt udtryk. Er det ikke stilrent nok, er bordbenene sort pulverlakeret jern, der står i kontrast til træet, og dermed skaber et mere interessant look. Vælger du et rundt bord fremfor det rektangulære, skabes der også mere dynamik i rummet. 

Vægter du det sociale og kommunikation højt, vil du elske fordelene, der følger med et stort og rundt bord. Her kan alle nemt se hinanden, høre hinanden og ingen føler sig udenfor. Ved det runde bord skabes også et centrum og fokuspunkt, så alle er rettet mod samværet. 

Specifikationer

 • Farve: Mørk eg
 • Designer: Says Who
 • Størrelse: 75 (H), 150 (Ø).


Se pris på Muubs Space Spisebord Unoliving

Rustic Spisebord – det lange og flotte


Set på Unoliving
Rustic Spisebord - det lange og flotte

Det er ikke nemt at gå galt med et plankebord, og det er bestemt også tilfældet her. Rustic spisebord i egetræ er et langt og lækkert plankebord, der er perfekt til når gæsterne kommer – både på grund af størrelsen og designet. Bordet er 74 cm højt, 100 cm bredt og 290 cm lang, der betyder plads til op til ti personer. Den gode bredde er også god til gæster, da der både er plads til de store tallerkner, meget mad og bordpynt. 

Vil du samtidig imponere dine gæster med din gode indretningssans, kan du bestemt udnytte dette spisebord i egetræ til formålet. Her er både farver, form og materialer nemlig med til at skabe et meget flot og skarpt langbord. Plankerne er af vildeg og har knaster, fordybninger og sprækker – bordet har derfor et rustikt og særligt udtryk. Stellet er af sortmalet jern og tilføjer det mere skarpe og industrielle element. 

Det er blevet meget populært med plankeborde men bare rolig – dette plankebord skiller sig nemlig ud på en diskret dog effektiv måde. Stellet er nemlig synligt gennem bordpladen, hvilket ikke er typisk men meget stilrent. 

Specifikationer

 • Farve: Lys Eg
 • Størrelse: 74 (H), 100 (B), 290 (L).


Se pris på Rustic Spisebord Unoliving

Skagerak Georg Spisebord Sortlakeret Eg – det tidløse


Set på (AFP: Produktet er udsolgt eller udgået - beklager)

Skagerak Georg Spisebord Sortlakeret Eg - det tidløse

Her finder du et stykke håndværk af højeste kvalitet lavet af FSC-certificeret sortlakeret egetræ. Det er mødet mellem japansk minimalisme og nordisk sensualitet, der skaber dette unikke og stilrene design. Selvom bordet er så simpelt, har det utrolig meget personlighed gennem de små gennemovervejede detaljer. Heri er skabt en helt masse modsætninger. Det rå ved den mørke farve og det bløde ved de afrundede ben. Det statiske ved den helt simple og skarpe bordplade og det dynamiske ved de skrå ben. Sådan skaber de helt små detaljer et levende bord, der vil pryde dit hjem.

Dette spisebord i egetræ passer ind i de fleste hjem af flere grunde. Det simple design kan passe ind i de mest modstridende indretningsstile. Sort er desuden den farve du nemmest kan få til at stå i harmoni med resten af dine møbler. Af samme grunde er dette bord også utrolig tidløst. Det er altså en super god investering, da du kan beholde det i lang tid, selv når moden skifter. 

Med en længde på 155 cm, bredde på 90 cm og højde på 73 cm, er der god med plads til den mellemstore familie. 

Specifikationer

 • Farve: Mørklarkeret egetræ
 • Designer: Chris Liljenberg Halstrøm (Skagerak)
 • Størrelse: 73 (H), 155 (L), 90 (B)

Se pris på Skagerak Georg Spisebord Sortlakeret Eg (AFP: Produktet er udsolgt eller udgået - beklager)

Filippa Klapbord – det billige 


Set på Unoliving

Filippa Klapbord - det billige

Måske du er studerende og mangler et billigt spisebord i egetræ til din lidt for trængte lejlighed? Måske ikke – men er din situation lignende, er du kommet til det rette spisebord. Den overkommelig pris er lige for dig, der leder efter noget billigt men bare rolig – du går bestemt ikke på kompromis med hverken kvaliteten af håndværk eller kvaliteten af din indretning. 

Bordet er lavet af hvidvasket egetræ og sammen med de hvidmalede ben, skaber det et let og positivt udtryk. Med lyse farver spredes nemlig en glad stemning. 

Har du en lille bolig eller bare har brug for et småt spisebord i egetræ, er Filippa klapbordet perfekt til dig. Højden er 74 cm men med en bredde og længde på blot 80 cm hver, er det netop et småt spisebord. Til særlige lejligheder er der heldigvis den perfekte løsning – en klapplade. Her skaber du flere siddepladser, uden at rummet bliver trængt. Klappladen tilføjer 45 cm til længden. 

Specifikationer

 • Farve: Hvidpigment eg/hvid
 • Størrelse: 74 (H), 80 (B), 80 (L)

Se pris på Filippa Klapbord Unoliving

Det skal du have med i overvejelserne

Der er mange overvejelser at gøre dig, når du køber spisebord i egetræ. Der er heldigvis nogle forskellige konkrete ting, der kan guide dig lidt tættere på dit drømmebord.
Det lyder måske kedeligt, men det første der skal på plads er det praktiske. Her menes hovedsageligt et fokus på mål og dimensioner. Sørg for at der er mindst halvanden meter fra bord til væg, og at der er 65 cm friplads til hver person. Husk at overveje hvor mange gæster, der også skal være plads til. 

Lige så vigtigt er kvaliteten og udseendet. Undersøg om materialerne er gode og sørg for at vælge et spisebord, der passer perfekt ind i din indretning. 

Se også denne lignende artikel på vores side: Inspiration: Find det perfekte lille spisebord

Læs også vores artikel om: Spisebord med udtræk – 26 flotte borde der kan udvides

Læs også: Inspiration: Det perfekte spisebord med stol.

Se også Spisebord med udtræk: 18 moderne borde til boligen skrevet af Inbolig.dk.

Denne side er anmeldt af: Andreas Thygesen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment