Artiklen indeholder reklamelinks.

Med en soundbar eller soundplate under fladskærmen er det slut med kedelig lyd når du ser film eller hører musik. Men hvilke er bedst, og hvad er forskellen på soundbars og soundplates?

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste tests og anmeldelser, for at finde frem til de bedste soundbars til ethvert behov. Netop nu anbefaler vi i alt 9 soundbars, og du kan læse mere om hver enkelt i artiklen herunder.

Soundbar eller soundplate – hvad er forskellen?

Hos flere af de medier, der har testet soundbars er der også blevet testet en række soundplates. Som navnet måske antyder, er en soundbar en “stang” med en række højttalere i. Denne er bedst egnet til at hænge på væggen eller stille på et tv-bord under en væghængt fladskærm, mens en soundplate har en dybere konstruktion, der udgør en platform som din fladskærm står på.

 • Soundbar: Velegnet til placering under væghængt fladskærm
 • Soundplate: Velegnet til placering under stående fladskærm.

En soundbar og en soundplate har dog den ene ting til fælles, at de leverer langt bedre lyd til din fladskærm end dens indbyggede højttalere. Flere test af fladskærme konkluderer i øvrigt, at lyden i fladskærmen i mange tilfælde er decideret mangelfuld og kedelig.

Sonos Playbar – luksus soundbar med topanmeldt lyd

Luksuslyd med udvidelsesmuligheder. Sonos Playbar får 6/6 stjerner i test hos Lyd & Billede. Soundbaren er fremstillet i aluminium og perfekt til musik og film. Der kan bl.a. tilkøbes subwoofer.


Sonos-Playbar-Soundbar
Sonos Playbar.

Set til: 5.999,00

Køb hos Coolshop

 • Specielt anbefalet – Lyd & Billede
 • Topscorer – Tek.no

Derfor anbefaler vi Sonos Playbar: Vi er vilde med designet af denne alt-i-ét soundbar fra Sonos, der roses for at have den mest naturlige lyd i Lyd & Billedes store soundbar test, ligesom opsætningen foregår nemt og upåklageligt. Der er gode tilslutningsmuligheder, og du kan eksempelvis streame musik via en smartphone/tablet eller fra din computer via det trådløse netværk eller Bluetooth. Fladskærmen kan kobles direkte på Sonos Playbar via den digitale lydudgang, og så får du ifølge Lyd & Billedes test et fantastisk højttaleranlæg til afspilning af både musik og film. Du kan desuden supplerer med ekstra højttalere og subwoofer fra Sonos.

Om: 4,4 ud af 5 stjerner givet af 983 købere hos Amazon. Sonos Playbar med aluminiumskabinet er et nyere og særdeles anmelderrost højttalersystem, der giver dig mulighed for at afspille musik i alle hjemmet rum via trådløse forbindelser såsom Bluetooth og Wifi. Du kobler simpelthen Sonos Playbar på netværket eller til din mobile enhed via Bluetooth/Wifi, og så kan du streame musik direkte fra eksempelvis Spotify. Sonos Playbar kan selvfølgelig også tilsluttes til din fladskærm via den digitale optiske udgang. Det betyder blandt andet, at du ikke har behov for en ekstra fjernbetjening, da du kan justere lydstyrken direkte via fjernsynets fjernbetjening.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar, kan væghænges
 • Bluetooth, Wifi
 • Tilkobles via optisk indgang
 • Ingen fjernbetjening – styres via dit TV
 • Kan styres via App til iOS/Android
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.999,00 5.999,00 Til butik »

JBL Bar 5.1 – alsidig soundbar med god lyd

Alsidig testvinder med subwoofer. Prisen på JBL Bar 5.1 synes måske høj, men det er til gengæld en fuldblodig 5.1 løsning med aftagelige trådløse højttalere og subwoofer.


JBL Bar 5.1.

Set til: 4.777,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi JBL Bar 5.1: Dette er ikke kun en soundbar, men derimod en komplet surroundløsning til fladskærmen. I enden af soundbaren finder du således et par aftagelige surround-højttalere, som kan placeres uafhængigt af ledninger og andet. De er nemlig helt trådløse, og sættes således bare tilbage på plads efter brug. Subwooferen bidrager ligeledes til en god lyd med masser af fylde, således at du får både de lyseste toner og dybeste drøn med når du ser film. Soundbaren er bedst i test hos Råd & Rön, og får ligeledes flere positive anmeldelser på tværs af uafhængige netbutikker. Flere købere er begejstrede for den gode lyd, og de er ligeledes glade for alsidigheden i soundbaren.

Om: 4,2 ud af 5 stjerner givet af 46 købere hos Amazon. JBL Bar 5.1 er en soundbar med tilhørende subwoofer, der er trådløst forbundet. Derudover har soundbaren et par trådløse surround-højttalere, som kan placeres for sig selv for at give et bredere lydbillede. Ifølge JBL har de små surround-højttalere batterier til 10 timers spilletid, således at du kan se flere film efter hinanden uden at skulle lade dem op. Efter brug sætter du dem blot tilbage på plads i soundbaren, og så er de klar igen til næste gang.

I soundbaren finder du 3 HDMI-indgange og en HDMI-udgang, således at du kan trække flere afspilningsenheder igennem soundbaren og op til fladskærmen. Det kan eksempelvis være en konsol, Apple TV eller en Bluray-afspiller. Du kan også streame lyden trådløst via Bluetooth, eksempelvis fra din smartphone eller lignende.

Der medfølger en fjernbetjening til JBL Bar 5.1, men du kan også bare bruge fladskærmens fjernbetjening til betjening af hele systemet.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar, kan væghænges
 • Bluetooth
 • Tilkobles via HDMI
 • Inkl. fjernbetjening – styres via dit TV
 • Kan styres via Bluetooth
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.777,00 4.777,00 Til butik »

Sonos Beam – alsidig trådløs soundbar

Avanceret trådløs lyd. Sonos har i mange år været pionerer indenfor trådløs lyd, og ifølge anmeldelserne er Beam en særdeles vellykket soundbar.


Sonos Beam.

Set til: 3.399,00

Køb hos Coolshop

 • Anbefalet – iNPUT
 • Topscorer – Recordere.dk
 • Topscorer – Flatpanels.dk

Derfor anbefaler vi Sonos Beam: Sonos klarer sig sædvanligvis godt i test, og deres nyeste soundbar, Beam, er selvfølgelig ingen undtagelse. Soundbaren anprises af flere testpaneler for at være en særdeles god lille soundbar, der tilmed fås til en meget fornuftig pris. Den er især egnet til familien der ønsker en bedre og mere fyldig lyd til deres fladskærm, uden at sprænge budgettet eller fylde hele stuen med højttalere. Sonos Beam præsterer godt ved både film og musik, og det er som altid nemt og enkelt at opsætte og forbinde til soundbaren. Der kan både forbindes via HDMI og optisk kabel, men også via WiFi. Det er desuden muligt at parre Beam med andre Sonos-højttalere, så der kan opnås rigtig surround lyd.

Om: Sonos Beam er en ny trådløs soundbar, som er skabt til familien med flere forskellige behov. Den kan tilsluttes trådløs eller via kabel, således at du både kan afspille lyd fra film og musik uden at skulle flytte rundt på kablerne.

Soundbaren forbinder til afspillerenheden via HDMI eller optisk kabel, og derudover kan der tilsluttes via WiFi så alle med en smartphone eller tablet også kan finde højttaleren og afspille lyd derpå. Det kan eksempelvis ske via Sonos-appen, men også direkte fra eksempelvis Spotify eller AirPlay.

Sonos Beam fås både i et sort eller hvidt design, og koster omtrent det halve af den lidt større Sonos Playbar. Den har et diskret berøringsfølsomt betjeningspanel på toppen, samt Sonos-logo i midten af fronten.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • WiFi
 • Digital optisk indgang
 • HDMI indgang
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.399,00 3.399,00 Til butik »
3.341,00 3.969,00 Til butik »

Canton DM 75 – testvinder og kåret som årets bedste soundplate

Årets bedste soundplate. Testpanelet hos Lyd & Billede er imponerede over lyden i den diskrete DM 75 soundplate fra Canton. Den klarer sig så godt, at den kåres som “Årets Bedste” blandt soundplates og soundbars.


Canton-DM-75-Soundbar
Canton DM 75.

Set til: 2.890,00

Køb hos Dustinhome

 • Testvinder – Lyd & Billede
 • 9/10 – TrustedReviews
 • Topscorer – Stiftung Warentest

Derfor anbefaler vi Canton DM 75: Soundplaten fra Canton lyder så godt, at den ikke kun bliver testvinder, men også “Årets Bedste” i årene 2015 og 2016. Det vurderer magasinet Lyd & Billede, der giver 6/6 stjerner for en suveræn lydkvalitet. Canton DM 75 leverer god lyd til både musik og film, og brugervenligheden vurderes at være helt i top. Det generelle kvalitetsindtryk er også godt, og designet er holdt så diskret som muligt. Den spiller desuden højere og kraftigere end lillebroren DM 55, som du også kan læse om i denne artikel. Alt i alt et rigtig godt køb for dig der vil have en fremragende løsning, der både spiller højt og godt.

Om: 4,3 ud af 5 stjerner givet af 16 købere hos Amazon. Canton DM 75 er en kraftig og højtydende 2.1 soundplate med MDF-kabinet og en subwoofer, som underbygger de dybe toner. Der er flere tilslutningsmuligheder, og du kan blandt andet tilslutte din smartphone eller table trådløst via Bluetooth, mens fladskærmen kan tilsluttes via digital optisk indgang, digital koaksial indgang eller analog RCA indgang. Der er også en udgang til en ekstern subwoofer, hvis du ønsker endnu mere bulder end den integrerede subwoofer kan levere. Der medfølger blandt andet en fjernbetjening og kabler til alle indgangene.

Der kan placeres en fladskærm og andet udstyr på op til 40 kg. oven på denne soundplate.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundplate
 • MDF-kabinet – bæreevne 40 kg.
 • 2.1 surround
 • Bluetooth
 • Digital optisk og koaxial indgang
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.890,00 2.890,00 Til butik »

Canton DM 55 – lille soundplate med stor lyd

Kompakt testvinder. Canton DM 55 imponerer testpanelet hos Lyd & Billede, hvor den kompakte lydsokkel overrasker positivt.


Canton-DM-50-Soundbar
Canton DM 55.

Set til: 2.649,00

Køb hos Dustinhome

 • Testvinder – Lyd & Billede

Derfor anbefaler vi Canton DM 55: Canton DM 55 vinder ligeledes Lyd & Billedes soundbar test. Det er en særdeles velspillende soundplate, der imponerer på trods af det kompakte design. Det er en 2.1 løsning, og tyske Canton har formået at holde prisen på et overkommeligt niveau og samtidig producere en overbevisende byggekvalitet. Den er desuden let at sætte op og anvende, hvorfor vi varmt kan anbefale denne soundplate, der er velegnet til placering direkte under en stående fladskærm.

Om: 4,1 ud af 5 stjerner givet af 94 købere hos Amazon. Canton DM 55 er en kraftig 2.1 soundplate med integreret subwoofer og en udgangseffekt på 200 Watt. Der er tilslutningsmuligheder via Bluetooth (til smartphone og tablet), digital optisk, digital coaxial m.m. Det betyder at du har mange muligheder når det kommer til tilslutning, og da du også kan tilslutte via Bluetooth, kan du streame musik via din smartphone eller tablet helt uden ledninger. Nyere fladskærme har desuden også Bluetooth, så du behøver ikke nødvendigvis at tilslutte med kabler.

Der kan placeres en fladskærm og andet udstyr på op til 40 kg. oven på denne soundplate.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundplate
 • MDF-kabinet – bærevne 40 kg.
 • 2.1 surround
 • Bluetooth
 • Digital optisk og koaxial indgang
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.649,00 2.649,00 Til butik »

Klipsch RSB-6 – velspillende topscorer

Godt lydbillede med fyldig bas. Klipsch RSB-6 er en rå soundbar med tilhørende subwoofer, som giver et godt og nuanceret lydbillede.


Klipsch RSB-6.

Set til: 4.489,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – TopTenReviews

Derfor anbefaler vi Klipsch RSB-6: Denne soundbar leveres med trådløs subwoofer, som underbygger bassen i såvel film som musik. Det giver et mere nuanceret lydbillede, og af samme grund får den en høj samlet bedømmelse hos TopTenReviews. Lydkvaliteten er således i højsædet med denne soundbar, som med det rå look passer perfekt ind i eksempelvis spillerummet eller herreværelset.

Om: Denne soundbar leveres med trådløs subwoofer, som underbygger lydbilledet og nuancerer lyden. Soundbaren har i sig selv et råt look, med Klipsch-logo og betjeningspanel i  midten.

Til soundbaren medfølger en lille fjernbetjening, men den kan ligeledes kobles til det trådløse netværk eller bluetooth. Når lyden skal skrues op eller ned kan det ligeledes klares via din normale fjernbetjening til TV’et, da soundbaren har HDMI switching. Det giver mulighed for at føre HDMI-kablet igennem soundbaren, hvor billedet så sendes videre mens lyden afspilles igennem højttaleren. Ad den vej kan soundbaren således også få signal fra TV’et når der skal skrues op eller ned, hvorved du ikke behøver sidde med flere fjernbetjeninger.

Udover HDMI-tilslutning er der også mulighed for at tilslutte lyd via en optisk indgang, samt 3,5 millimeter jackstik. Du kan ligeledes tilslutte trådløst via Bluetooth og Wifi.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • 2.1 surround
 • Bluetooth, Wifi
 • HDMI-tilslutning
 • Optisk indgang
 • 3,5 mm. jackstik indgang
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.489,00 4.489,00 Til butik »

Samsung HW-MS660 – velspillende soundbar med kraftig bas

Topscorer med god naturlig lyd. I testen hos Lyd & Billede får denne soundbar ros for at ligge front, hvad angår naturlig klang. Samsungs soundbar er med andre ord særdeles vellydende.


Samsung HW-MS660.

Set til: 2.643,00

Køb hos Dustinhome

 • 6/6 stjerner – Lyd & Billede
 • 5/5 stjerner – TrustedReviews
 • Topscorer – Tek.no

Derfor anbefaler vi Samsung HW-MS660: Denne soundbar får testens højeste karakter hos blandt andet Lyd & Billede og TrustedReviews. Det skyldes ikke mindst lydkvaliteten, men også det slanke design, den kraftfulde bas og brugervenlige opsætning. Det er en perfekt alt-i-en løsning til dig der ikke ønsker at have en separat subwoofer stående på gulvet, og den er særdeles velegnet til film.

Om: 5 ud af 5 stjerner givet af 10 købere hos Amazon. Samsung HW-MS660 er en soundbar med i alt 9 indbyggede højttalere, som er i stand til at levere kraftig bas på grund af Samsungs Distortion Cancelling-teknologi. Ifølge Samsung kan denne teknologi forudse og nedtone forvrængning, hvilket gør det muligt at gengive en dyb bas uden tilslutning af separat subwoofer.

Soundbaren kan udvides ved tilkøb af et Wireless Surround Kit, som gør det muligt at få et lydsystem med surroundhøjttalere placeret bag dig. Som standard kan flere Samsung TV finde soundbaren via Bluetooth, så lyd kan afspilles uden yderligere opsætning. Med nyere TV-modeller kan soundbaren også styres med en enkelt fjernbetjening, så det hele kan tændes/slukkes og skrues op/ned uden at skifte fjernbetjening.

Udover at forbinde via Bluetooth kan der også forbindes via HDMI, 3,5 mm mini-jack og optisk kabel.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • Bluetooth, HDMI
 • Digital optisk indgang
 • 3,5 mm jackstik indgang
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.643,00 2.643,00 Til butik »

Philips Fidelio B1 – lille soundbar med subwoofer

God soundbar til mindre rum. Philips Fidelio B1 er den perfekte løsning til mindre rum, hvor der ikke er plads til en stor soundbar under fladskærmen.


Philips Fidelio B1.

Set til: 3.759,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Tek.no
 • Topscorer – Techradar
 • Topscorer – M3

Derfor anbefaler vi Philips Fidelio B1: På trods af den ringe størrelse er soundbaren særdeles velspillende og perfekt til film. Det skyldes ikke mindst den effektive subwoofer, som giver god dybde, men også det generelt brede omfang af toner den er i stand til at gengive. Techradar, M3 og flere er enige om at lyden er rigtig god, og sammen med et kompakt design er Philips Fidelio B1 et attraktivt valg til det mindre rum hvor der ikke ønskes en stor soundbar hængende under fladskærmen.

Om: 4,2 ud af 5 stjerner givet af 94 købere hos Amazon. Philips Fidelio B1 er et 5.1 system bestående af en lille soundbar med tilhørende subwoofer. Den kan tilsluttes via Bluetooth eller HDMI, men også digital optisk indgang, 3,5 mm jackstik og USB.

Soundbaren og subwooferen er designet så der er flere muligheder for placering. Eksempelvis kan soundbaren stå eller hænge under fladskærmen, mens subwooferen kan gemmes væk på en hylde, i et hjørne eller et andet sted hvor der er plads.

Den kan selvfølgelig styres via Bluetooth og din smartphone, hvorfra der kan afspilles lyd uden forudgående opsætninger.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • 5.1 surround
 • Bluetooth
 • Digital optisk indgang
 • HDMI og USB indgang
 • 3,5 mm jackstik indgang
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.759,00 3.759,00 Til butik »

Acoustic Energy Aego Sound3ar – god lyd til lav pris

Billig og velspillende. Acoustic Energy Aego Sound3ar er det rette valg til dig, der ønsker maksimal værdi for pengene. Den klarer sig godt i test og er meget velspillende.


Acoustic Energy Aego Sound3ar.

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

 • Topscorer – TrustedReviews
 • Topscorer – AVForums

Derfor anbefaler vi Acoustic Energy Aego Sound3ar: “Der er ingen lavpris over ydeevnen”. Så kontant er vurderingen fra AVForums, der roser denne soundbar for dens yderst velafbalancerede lyd, gode byggekvalitet og simple opsætning. Det samme gør sig gældende hos testpanelet hos TrustedReviews, der også tilføjer at designet er velegnet til stuen hvor der ikke ønskes alt for bastant udstyr. Alt i alt et godt køb for dig, der ønsker god filmlyd til en rimelig pris.

Om: 5 ud af 5 stjerner givet af 1 køber hos Amazon. Denne kombinerede soundbar og subwoofer kommer fra engelske Acoustic Energy og er en del af Aego-serien. Soundbaren er en lille udgave som passer til mindre fladskærme, men som også er velegnet i den mindre stue hvor den ikke nødvendigvis skal ophænges. Dertil medfølger en subwoofer, som sikrer dybden i lyden.

Der kan forbindes via Bluetooth, 3,5 millimeter jackstik eller optisk digitalt kabel. Dette gør det muligt at tilkoble såvel smartphones som fladskærme uden brug af kabler.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • Bluetooth
 • Digital optisk indgang
 • 3,5 mm jackstik indgang
Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Testkilder

Til denne artikel har vi benyttet os af en række tests fra både Danmark, Sverige og Tyskland. Der er både tale om mindre og meget konkrete tests, samt mere brede og generelle tests. Vi har desuden gennemgået forbrugeranmeldelser hos de danske forhandlere samt Amazon og Reevoo. Herunder får du indblik i præcist hvilke soundbar tests der har haft indflydelse på vores vurderinger:

TopTenReviews

TopTenReviews tester løbende en lang række elektronik, som vurderes og bedømmes ud fra en række fastsatte kriterier.

Herunder kan du se hvilke soundbars de har testet, som er omtalt i denne artikel:

Alle tests er offentligt tilgængelige, og kræver ikke medlemsskab.

Råd & Rön (17. oktober 2018)

Det svenske forbruger- og testmagasin Råd & Rön har foretaget den største soundbar test vi kender til. Der er i alt blevet testet 35 soundbars og lydsokler, som alle er blevet testet efter samme kriterier som hos Tænk. Lydkvaliteten har været i fokus da der skulle kåres en testvinder, da dette kriterie udgør 75% af den samlede bedømmelse, mens brugervenlighed udgør 15%, strømforbrug 5% og tilslutningsmuligheder udgør 5%.

Flere af de testede soundbars får gode bedømmelser, men kun en enkelt bliver bedst i test. Der udnævnes ingen “godt køb”-produkter i denne test.

Du kan få adgang til hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Flatpanels.dk (10. august 2018)

Test af Sonos Beam.

Flatpanels.dk har har fingrene i Sonos Beam, og testet den ud fra en lang række punkter.

I testen gennemgåes følgende:

 • Første indtryk
 • Opsætning
 • App og AirPlay 2
 • Lyttetest – Film
 • Lyttetest – TV
 • Lyttetest – Musik

Sammen med ovenstående kan du se en lang række billeder af soundbaren, samt få et indblik i hvordan tilkoblingen og opsætningen fungerer.

Flatpanels.dk er ikke helt så positive i deres bedømmelse af Sonos Beam, sammenlignet med andre danske testpaneler. Den får dog stadig en samlet bedømmelse på 70 %, hvilket er ganske godt. Det er særligt brugeroplevelsen der trækker op i den samlede bedømmelse.

Hele testen kan læses gratis hos Flatpanels.dk.

Recordere.dk (28. juni 2018)

Test af Sonos Beam.

Recordere.dk har i juni 2018 testet Sonos Beam, og i artiklen gennemgås følgende punkter:

 • Udpakning og installation
 • Hvordan lyder den?
 • TV og 5.1 lyd

Udover ovenstående gennemgåes en række af soundbarens forskellige muligheder og begrænsninger, og testen er dybdegående med mange gode aspekter for og imod.

Soundbaren fra Sonos ender på en samlet bedømmelse på 8,6 ud af 10, og det er særligt designet og lyden der trækker op. Der savnes dog mulighed for at vise musikinformation på skærmen, og der er fortsat ikke support for Alexa i Danmark.

Du kan læse hele denne dybdegående test gratis hos Recordere.dk.

iNPUT (27. juni 2018)

Test af Sonos Beam.

I denne test kigges der nærmere på ovennævnte soundbar, som er en ny tilføjelse til trådløse højttalere fra Sonos.

Testen gennemgår følgende punkter:

 • Design
 • Funktioner
 • Ydelse
 • Pris

Sonos Beam får en rigtig god samlet bedømmelse på 90 %, og den roses blandt andet for at være en god lille soundbar med mange nyttige egenskaber.

Hele testen kan læses gratis hos iNPUT.

Tek.no (19. december 2017)

I denne test er 10 soundbars til under 7.000 norske kroner testet. Underrubrikken lyder “sjældent har vi oplevet så jævnt godt niveau i en stor test”, hvilket er sigende for den generelle lydkvalitet af de testede soundbars.

I testen er de forskellige soundbars bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Placeringsvenlighed
 • Tilkoblingsmuligheder
 • Funktionalitet
 • Brugervenlighed
 • Lydkvalitet musik
 • Lydkvalitet film
 • Pris

Klipsch RSB-8 ender med at imponere testpanelet, og får derfor en høj samlet bedømmelse. Den klarer sig nemlig godt på alle punkter, og lyder godt ved afspilning af lyd fra både film og musik. Derudover klarer Canton CM 100, Philips Fidelio B5 og Philips Fidelio B1 sig også godt.

Hele testen kan læses hos Tek.no, hvor du får indblik i hvordan alle 10 soundbars klarer sig i forhold til hinanden.

Alt Om Data (20. oktober 2017)

I denne test kigger Alt Om Data nærmere på 6 forskellige soundbars. Der er tale om en lyntest af markedets mest spændende soundbars netop nu, så du får et hurtigt overblik over egenskaberne hos de testede modeller.

Priserne for de testede soundbars varierer, og der er således noget for enhver pengepung.

Blandt de bedste modeller i testen finder vi Bose SoundTouch 300, som bliver bedst i test. Derudover klarer Yamaha YAS-306 sig også godt, og anbefales således som bedste køb.

Hele testen kan læses gratis hos Alt Om Data.

Lyd & Billede (5. maj 2017)

I maj 2017 foretog Lyd & Billede en test af 10 forskellige soundbars. I testen indgår både dyrere og billigere modeller, hvor især lydkvaliteten er i fokus.

I testen klarer Samsung HW-MS660 og Bluesound Pulse Soundbar sig bedst, og begge modeller får 6 ud af 6 stjerner.

Hele testen og gennemgang af hver enkelt af de 10 modeller kan læses gratis hos Lyd & Billede.

TrustedReviews (19. april 2017)

Test af Samsung HW-MS660.

I denne test kigger testpanelet nærmere på ovenstående soundbar. Den vurderes ud fra følgende kriterier:

 • Design og forbindelsesmuligheder
 • Funktioner
 • Betjening
 • Lydkvalitet

Soundbaren roses for at være særdeles vellydende, og den er især god til film. Det vurderes at det er Samsungs bedste alenestående soundbar til dato, og den får 5 ud af 5 stjerner.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

Techradar (6. december 2016)

Test af Philips Fidelio B1.

I denne omgang tager Techrader et kig på den lille Philips Fidelio B1, som er en kompakt soundbar med tilhørende subwoofer.

Der er fokus på følgende kriterier i testen:

 • Design
 • Lydkvalitet
 • Fordele/ulemper

Fidelio B1 klarer sig rigtig godt i denne test, hvor soundbaren roses for at være pladsbesparende og meget velspillende. Den anbefales især til film og spil, hvor systemet for alvor kommer til sin ret.

Du kan læse hele testen gratis hos Techradar.

AVForums (5. oktober 2016)

Test af Acoustic Energy Aego Sound3ar.

Testpanelet hos AVForums har i oktober 2016 kigget nærmere på ovennævte soundbar med tilhørende subwoofer.

Der har i denne test været fokus på følgende kriterier:

 • Design
 • Forbindelsesmuligheder og betjening
 • Funktioner og specifikationer
 • Opsætning
 • Lydkvalitet

I testen får soundbaren ros for god lyd med en fyldig bas. Byggekvaliteten er desuden rigtig god, og opsætningen let og enkel.

Karakteren er 8 ud af 10 med en købsanbefaling.

Hele testen kan læses gratis hos AVForums.

TrustedReviews (28. september 2016)

Test af Acoustic Energy Aego Sound3ar.

I denne omgang tager TrustedReviews testpanel et kig på Aego Sound3ar fra engelske Acoustic Energy. Der er fokus på følgende kriterier:

 • Design og forbindelsesmuligheder
 • Opsætning og betjening
 • Lydkvalitet

Soundbaren klarer sig overraskende godt i denne test, og den roses især for at være et godt og budgetvenligt køb.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

M3 Sverige (19. juli 2017)

Test af Philips Fidelio B1.

M3, som er et svensk teknologimagasin, har i juli 2017 tage et kig på den nye Philips Fidelio B1 soundbar.

Der er fokus på følgende kriterier:

 • Design
 • Installation
 • Lydkvalitet

I testen ender Fidelio B1 med at få en anbefaling og karakteren 8 ud af 10. Den roses især for at være pladsbesparende med en god lydkvalitet og nem opsætning, hvilket er nyttig i det lille rum.

Hele testen kan læses gratis hos M3.

Stiftung Warentest (29. oktober 2015)

Stiftung Warentest, også kendt som Test.de, har i oktober 2015 opdateret deres soundbar test, som nu indeholder test af 19 soundbars og lydsokler. Alle soundbars og lydsokler i denne test er blevet bedømt ud fra 4 kriterier:

 • Lydkvalitet 60 %
 • Betjening 25 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Alsidighed 5 %

Testen er med andre ord foretaget ud fra samme standard som også kendetegner tests fra Tænk og Råd & Rön, hvor en række delkriterier sammenholdes til en gennemsnitsbedømmelse, der afgør hvilken placering hvert enkelt produkt ender med at få. Hos Stiftung Warentest gælder det, at jo lavere bedømmelse et produkt får, des bedre klarer det sig.

I testen er resultatet delt op under soundbars og lydsokler. Blandt de bedste soundbars finder vi LG LAC850M, Samsung HW-J650 og Bose Cinemate 15, der alle klarer sig godt. Bose Cinemate 15 skiller sig dog ud ved at have testens bedste lyd. Blandt de bedste lydsokler finder vi JBL Cinema Base, Sony HT-XT3 og Canton DM 75, der alle tre klarer sig stort set lige godt på alle fire parametre.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Lyd & Billede (25. september 2015)

I september 2015 foretog det skandinaviske forbrugermagasin Lyd & Billede en test af 12 forskellige soundbars og lydsokler.

Lyd & Billede tester og vurderer ud fra følgende kriterier:

 • Lydkvalitet
 • Funktionalitet
 • Brugervenlighed
 • Kvalitetsindtryk

I testen fylder lydkvaliteten naturligvis mest i den samlede bedømmelse, og her gøres det klart at Canton DM 75 klarer sig bedst. Den højtydende lydsokkel bliver således bedst i test, og har også modtaget en award som “Årets Bedste” lydsokkel. Denon DHT-S514 klarer sig også godt i testen, og anbefales som bedste køb.

Du kan læse hele testen gratis hos Lyd & Billede.

Tænk (28. november 2014)

Tænk har testet 30 soundbars og soundplates, og delt dem op i henholdsvis det ene og det andet, for at overskueliggøre testskemaet.

Kriterierne der danner grundlag for kåringen af bedste soundbar i test er følgende:

 • Lydkvalitet 75%
 • Brugervenlighed 15%
 • Strømforbrug 5%
 • Multimedie inputs 2,5%
 • Tilkobling 2,5%

Her kan vi se at det er selve lydkvaliteten der er altafgørende for testen, men interessant er det også at Tænk giver en “under middel” bedømmelse til de soundbars, der under deres test forbruger mere end 1 Watt på standby. Det betyder med andre ord, at selvom en soundbar er velspillende, så risikerer den at dumpe Tænks soundbar test. Og det er netop tilfældet med Sonos Playbar, der ender på en sidsteplads da den ikke rigtigt kan slås i standby-funktion.

I den anden ende af testskemaet finder vi JBL SB 400 og Samsung HW-H750, der begge er af soundbar-typen. De opnår topplaceringer i testen, og JBL SB 400 får titlen som Bedst i Test.

Hele testen kan læses hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Lyd & Billede (3. oktober 2014)

Det store og anerkendte TV- og Hifi magasin Lyd & Billede har både i 2013 og 2014 testet 11 forskellige soundbars og lydsokler.

Lyd & Billede placerer soundbars i en kategori for sig selv, da lyden ikke når op på hjemmebiograf-niveau, men dog sagtens kan bruges i hjemmet til at opnå stor og god lyd fra fladskærmen.

Testens klare vinder er Samsung HW-H750, men også Canton DM 55 vurderes at være Bedst i Test.

Lyd & Billede har testet ud fra kriterierne Lydkvalitet, Funktionalitet, Brugervenlighed og Kvalitetsindtryk, og du kan læse hele testen gratis på deres hjemmeside.

TrustedReviews (12. august 2014)

Test af Canton DM 75 lydsokkel.

Britisk baserede TrustedReviews har testet Canton DM 75 tilbage i august 2014.

I denne test er der fokus på følgende kriterier, som bedømmes individuelt:

 • Design
 • Lyd
 • Funktioner
 • Pris
 • Ydeevne

Canton DM 75 ender på en samlet bedømmelse på 9/10 stjerner, hvilket er rigtig godt. Lydsoklen får ros for at levere større og kraftigere lyd end lillebroren DM 55, men den er til gengæld også en del dyrere.

Du kan læse hele testen gratis hos TrustedReviews.

Flatpanels.dk (23. marts 2013)

Flatpanels har testet Sonos Playbar, og det er der kommet en god, lang artikel ud af. Denne er værd at læse, hvis du overvejer netop denne soundbar, da du får et godt indblik og nærbilleder af hvilken slags soundbar det er og hvilken kvalitet den er i.

Hele testen kan læses gratis og uden login.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar