Lyd

Soundbar Test – her er de 8 bedste

Med en soundbar eller soundplate under fladskærmen er det slut med kedelig lyd når du ser film eller hører musik. Men hvilke er bedst, og hvad er forskellen på soundbars og soundplates?

Vi har samlet og vurderet 8 af de bedste soundbars og soundplates netop nu, og du kan finde dem alle i denne artikel.

Herunder er de 3 soundbars og soundplates, vi mener er bedst lige nu:

Soundbar eller soundplate – hvad er forskellen?

Hos flere af de medier, der har testet soundbars er der også blevet testet en række soundplates. Som navnet måske antyder, er en soundbar en “stang” med en række højttalere i. Denne er bedst egnet til at hænge på væggen eller stille på et tv-bord under en væghængt fladskærm, mens en soundplate har en dybere konstruktion, der udgør en platform som din fladskærm står på.

 • Soundbar: Velegnet til placering under væghængt fladskærm
 • Soundplate: Velegnet til placering under stående fladskærm.

En soundbar og en soundplate har dog den ene ting til fælles, at de leverer langt bedre lyd til din fladskærm end dens indbyggede højttalere. Flere test af fladskærme konkluderer i øvrigt, at lyden i fladskærmen i mange tilfælde er decideret mangelfuld og kedelig.

Philips Fidelio B5 – alsidig soundbar med testvindende lyd

Multifunktionel testvinder. Philips Fidelio B5 klarer sig så godt i test, at den anbefales af flere store medier i udlandet. Det er et alsidigt system med aftagelige trådløse højttalere, der også kan bruges individuelt.


Philips-Fidelio-B5-Soundbar

Philips Fidelio B5.

Bedste pris: 4.666,00

Køb hos Wupti

 • 5/5 stjerner – WhatHIFI
 • Topscorer – TrustedReviews
 • Topscorer – Techradar
 • Topscorer – Digitalt.tv
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Philips Fidelio B5: Denne Philips soundbar klarer sig rigtig godt i test. Den er ikke kun velspillende men også meget alsidig, da den store soundbar kan skilles ad og deles op i en 4.1-kanals løsning, så du får god surroundlyd til dine film. Det stopper dog ikke her, for de små aftagelige højttalere har deres eget Bluetooth-modul. Det betyder at de små højttalere fungerer individuelt af hinanden, og du kan således tage dem med rundt i huset eller ud i haven, hvis du vil have musik på din terrasse. Udover denne geniale alsidighed høster soundbaren generelt ros for at være velspillende, hvilket underbygges af flere uafhængige magasiner.

Om: 4,2 ud af 5 stjerner bedømt af 32 kunder hos Amazon. Denne soundbar befinder sig i det højere mellemsegment, og henvender sig til familier med behov for et alsidigt underholdningssystem.

Til hverdag kan soundbaren og subwooferen bruges til almindelige tv-programmer. Når der skal ses film kan du afmontere de to trådløse højttalere fra soundbaren og placere dem bag sofaen, så du oplever ægte surroundlyd i din stue. De to trådløse højttalere har hver deres Bluetooth-modul indbygget, hvilket betyder at de også kan bruges hver for sig. Således kan den ene højttaler medbringes i køkkenet hvis du vil spille musik fra din smartphone, mens den anden kan tages ud i haven når der skal spilles musik på terrassen.

Philips Fidelio B5 har flere forskellige forbindelsesmuligheder, deriblandt Bluetooth med NFC-funktion, 2 HDMI-indgange, koaksial indgang, optisk indgang og en klassisk 3,5 mm. jackstik indgang.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • 4.1 surround
 • Bluetooth med NFC
 • HDMI-tilslutning
 • Digital koaksial og optisk indgang
 • 3,5 mm. jackstik indgang
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
4,666.00 kr. 0.00 kr. 4,666.00 kr. Til butik »
Prisen er 33 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Sonos Playbar – luksus soundbar med topanmeldt lyd

Luksuslyd med udvidelsesmuligheder. Sonos Playbar får 6/6 stjerner i test hos Lyd & Billede. Soundbaren er fremstillet i aluminium og perfekt til musik og film. Der kan bl.a. tilkøbes subwoofer.


Sonos-Playbar-Soundbar

Sonos Playbar.

Bedste pris: 5.999,00

Køb hos Coolshop

 • Specielt anbefalet – Lyd & Billede
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Sonos Playbar: Vi er vilde med designet af denne alt-i-ét soundbar fra Sonos, der roses for at have den mest naturlige lyd i Lyd & Billedes store soundbar test, ligesom opsætningen foregår nemt og upåklageligt. Der er gode tilslutningsmuligheder, og du kan eksempelvis streame musik via en smartphone/tablet eller fra din computer via det trådløse netværk eller Bluetooth. Fladskærmen kan kobles direkte på Sonos Playbar via den digitale lydudgang, og så får du ifølge Lyd & Billedes test et fantastisk højttaleranlæg til afspilning af både musik og film. Du kan desuden supplerer med ekstra højttalere og subwoofer fra Sonos.

Om: 4,4 ud af 5 stjerner givet af 983 købere hos Amazon. Sonos Playbar med aluminiumskabinet er et nyere og særdeles anmelderrost højttalersystem, der giver dig mulighed for at afspille musik i alle hjemmet rum via trådløse forbindelser såsom Bluetooth og Wifi. Du kobler simpelthen Sonos Playbar på netværket eller til din mobile enhed via Bluetooth/Wifi, og så kan du streame musik direkte fra eksempelvis Spotify. Sonos Playbar kan selvfølgelig også tilsluttes til din fladskærm via den digitale optiske udgang. Det betyder blandt andet, at du ikke har behov for en ekstra fjernbetjening, da du kan justere lydstyrken direkte via fjernsynets fjernbetjening.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar, kan væghænges
 • Bluetooth, Wifi
 • Tilkobles via optisk indgang
 • Ingen fjernbetjening – styres via dit TV
 • Kan styres via App til iOS/Android
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
5,999.00 kr. 0.00 kr. 5,999.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Canton DM 75 – testvinder og kåret som årets bedste soundplate

Årets bedste soundplate. Testpanelet hos Lyd & Billede er imponerede over lyden i den diskrete DM 75 soundplate fra Canton. Den klarer sig så godt, at den kåres som “Årets Bedste” blandt soundplates og soundbars.


Canton-DM-75-Soundbar

Canton DM 75.

Bedste pris: 3.190,00

Køb hos Dustinhome

 • Testvinder – Lyd & Billede
 • 9/10 – TrustedReviews
 • Topscorer – Stiftung Warentest
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Canton DM 75: Soundplaten fra Canton lyder så godt, at den ikke kun bliver testvinder, men også “Årets Bedste” i årene 2015 og 2016. Det vurderer magasinet Lyd & Billede, der giver 6/6 stjerner for en suveræn lydkvalitet. Canton DM 75 leverer god lyd til både musik og film, og brugervenligheden vurderes at være helt i top. Det generelle kvalitetsindtryk er også godt, og designet er holdt så diskret som muligt. Den spiller desuden højere og kraftigere end lillebroren DM 55, som du også kan læse om i denne artikel. Alt i alt et rigtig godt køb for dig der vil have en fremragende løsning, der både spiller højt og godt.

Om: 4,3 ud af 5 stjerner givet af 16 købere hos Amazon. Canton DM 75 er en kraftig og højtydende 2.1 soundplate med MDF-kabinet og en subwoofer, som underbygger de dybe toner. Der er flere tilslutningsmuligheder, og du kan blandt andet tilslutte din smartphone eller table trådløst via Bluetooth, mens fladskærmen kan tilsluttes via digital optisk indgang, digital koaksial indgang eller analog RCA indgang. Der er også en udgang til en ekstern subwoofer, hvis du ønsker endnu mere bulder end den integrerede subwoofer kan levere. Der medfølger blandt andet en fjernbetjening og kabler til alle indgangene.

Der kan placeres en fladskærm og andet udstyr på op til 40 kg. oven på denne soundplate.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundplate
 • MDF-kabinet – bæreevne 40 kg.
 • 2.1 surround
 • Bluetooth
 • Digital optisk og koaxial indgang
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
3,190.00 kr. 0.00 kr. 3,190.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Canton DM 55 – lille soundplate med stor lyd

Kompakt testvinder. Canton DM 55 imponerer testpanelet hos Lyd & Billede, hvor den kompakte lydsokkel overrasker positivt.


Canton-DM-50-Soundbar

Canton DM 55.

Bedste pris: 2.590,00

Køb hos Dustinhome

 • Testvinder – Lyd & Billede
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Canton DM 55: Canton DM 55 vinder ligeledes Lyd & Billedes soundbar test. Det er en særdeles velspillende soundplate, der imponerer på trods af det kompakte design. Det er en 2.1 løsning, og tyske Canton har formået at holde prisen på et overkommeligt niveau og samtidig producere en overbevisende byggekvalitet. Den er desuden let at sætte op og anvende, hvorfor vi varmt kan anbefale denne soundplate, der er velegnet til placering direkte under en stående fladskærm.

Om: 4,1 ud af 5 stjerner givet af 94 købere hos Amazon. Canton DM 55 er en kraftig 2.1 soundplate med integreret subwoofer og en udgangseffekt på 200 Watt. Der er tilslutningsmuligheder via Bluetooth (til smartphone og tablet), digital optisk, digital coaxial m.m. Det betyder at du har mange muligheder når det kommer til tilslutning, og da du også kan tilslutte via Bluetooth, kan du streame musik via din smartphone eller tablet helt uden ledninger. Nyere fladskærme har desuden også Bluetooth, så du behøver ikke nødvendigvis at tilslutte med kabler.

Der kan placeres en fladskærm og andet udstyr på op til 40 kg. oven på denne soundplate.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundplate
 • MDF-kabinet – bærevne 40 kg.
 • 2.1 surround
 • Bluetooth
 • Digital optisk og koaxial indgang
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
2,590.00 kr. 0.00 kr. 2,590.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Samsung HW-MS660 – velspillende soundbar med kraftig bas

Topscorer med god naturlig lyd. I testen hos Lyd & Billede får denne soundbar ros for at ligge front, hvad angår naturlig klang. Samsungs soundbar er med andre ord særdeles vellydende.


Samsung HW-MS660.

Bedste pris: 3.049,00

Køb hos Dustinhome

 • 6/6 stjerner – Lyd & Billede
 • 5/5 stjerner – TrustedReviews
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Samsung HW-MS660: Denne soundbar får testens højeste karakter hos blandt andet Lyd & Billede og TrustedReviews. Det skyldes ikke mindst lydkvaliteten, men også det slanke design, den kraftfulde bas og brugervenlige opsætning. Det er en perfekt alt-i-en løsning til dig der ikke ønsker at have en separat subwoofer stående på gulvet, og den er særdeles velegnet til film.

Om: 5 ud af 5 stjerner givet af 10 købere hos Amazon. Samsung HW-MS660 er en soundbar med i alt 9 indbyggede højttalere, som er i stand til at levere kraftig bas på grund af Samsungs Distortion Cancelling-teknologi. Ifølge Samsung kan denne teknologi forudse og nedtone forvrængning, hvilket gør det muligt at gengive en dyb bas uden tilslutning af separat subwoofer.

Soundbaren kan udvides ved tilkøb af et Wireless Surround Kit, som gør det muligt at få et lydsystem med surroundhøjttalere placeret bag dig. Som standard kan flere Samsung TV finde soundbaren via Bluetooth, så lyd kan afspilles uden yderligere opsætning. Med nyere TV-modeller kan soundbaren også styres med en enkelt fjernbetjening, så det hele kan tændes/slukkes og skrues op/ned uden at skifte fjernbetjening.

Udover at forbinde via Bluetooth kan der også forbindes via HDMI, 3,5 mm mini-jack og optisk kabel.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • Bluetooth, HDMI
 • Digital optisk indgang
 • 3,5 mm jackstik indgang
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
3,049.00 kr. 0.00 kr. 3,049.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Yamaha YAS-306 – topscorer med købsanbefaling

God trådløs lyd til prisen. Yamaha YAS-306 klarer sig godt i test, og får generelt gode anmeldelser på nettet.


Yamaha YAS-306.

Bedste pris: 2.889,00

Køb hos SoundStoreXL

 • Bedste køb – Alt Om Data
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Yamaha YAS-306: Denne soundbar klarer sig godt i test, hvor den blandt andet roses for at være yderst velspillende. Den har desuden gode muligheder for dig der ønsker at koble flere højttalere sammen trådløst, da den indgår i Yamahas MusicCast-system. Herigennem er det nemlig muligt at streame lyden til andre højttalere i samme system, så du får en god og fyldig oplevelse når du ser film og hører musik. Alt i alt et rigtig godt køb for dig, der ønsker god lyd til dine film og din musik.

Om: Yamaha YAS-306 er en soundbar til vægmontering, men den kan også sagtens ligge på en hylde. Den er en del af Yamahas MusicCast-system, hvilket betyder at der kan streames lyd til andre højttalere i samme system. Den har desuden indbygget Bluetooth, så afspilningsenheden også kan tilkobles trådløst.

Som en del af samme system finder du også en subwoofer, som kan tilsluttes hvis du ønsker en mere kraftfuld bas til dine film og din musik. Til soundbaren findes desuden en MusicCast Controller app, som du kan bruge til at styre soundbaren med.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • Bluetooth, WiFi
 • Digital optisk indgang
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
2,889.00 kr. 0.00 kr. 2,889.00 kr. Til butik »
2,889.00 kr. 0.00 kr. 2,889.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Philips Fidelio B1 – lille soundbar med subwoofer

God soundbar til mindre rum. Philips Fidelio B1 er den perfekte løsning til mindre rum, hvor der ikke er plads til en stor soundbar under fladskærmen.


Philips Fidelio B1.

Bedste pris: 3.999,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Techradar
 • Topscorer – M3
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Philips Fidelio B1: På trods af den ringe størrelse er soundbaren særdeles velspillende og perfekt til film. Det skyldes ikke mindst den effektive subwoofer, som giver god dybde, men også det generelt brede omfang af toner den er i stand til at gengive. Techradar, M3 og flere er enige om at lyden er rigtig god, og sammen med et kompakt design er Philips Fidelio B1 et attraktivt valg til det mindre rum hvor der ikke ønskes en stor soundbar hængende under fladskærmen.

Om: 4,2 ud af 5 stjerner givet af 94 købere hos Amazon. Philips Fidelio B1 er et 5.1 system bestående af en lille soundbar med tilhørende subwoofer. Den kan tilsluttes via Bluetooth eller HDMI, men også digital optisk indgang, 3,5 mm jackstik og USB.

Soundbaren og subwooferen er designet så der er flere muligheder for placering. Eksempelvis kan soundbaren stå eller hænge under fladskærmen, mens subwooferen kan gemmes væk på en hylde, i et hjørne eller et andet sted hvor der er plads.

Den kan selvfølgelig styres via Bluetooth og din smartphone, hvorfra der kan afspilles lyd uden forudgående opsætninger.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • 5.1 surround
 • Bluetooth
 • Digital optisk indgang
 • HDMI og USB indgang
 • 3,5 mm jackstik indgang
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
3,999.00 kr. 0.00 kr. 3,999.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Acoustic Energy Aego Sound3ar – god lyd til lav pris

Billig og velspillende. Acoustic Energy Aego Sound3ar er det rette valg til dig, der ønsker maksimal værdi for pengene. Den klarer sig godt i test og er meget velspillende.


Acoustic Energy Aego Sound3ar.

Bedste pris: 2.499,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – TrustedReviews
 • Topscorer – AVForums
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Acoustic Energy Aego Sound3ar: “Der er ingen lavpris over ydeevnen”. Så kontant er vurderingen fra AVForums, der roser denne soundbar for dens yderst velafbalancerede lyd, gode byggekvalitet og simple opsætning. Det samme gør sig gældende hos testpanelet hos TrustedReviews, der også tilføjer at designet er velegnet til stuen hvor der ikke ønskes alt for bastant udstyr. Alt i alt et godt køb for dig, der ønsker god filmlyd til en rimelig pris.

Om: 5 ud af 5 stjerner givet af 1 køber hos Amazon. Denne kombinerede soundbar og subwoofer kommer fra engelske Acoustic Energy og er en del af Aego-serien. Soundbaren er en lille udgave som passer til mindre fladskærme, men som også er velegnet i den mindre stue hvor den ikke nødvendigvis skal ophænges. Dertil medfølger en subwoofer, som sikrer dybden i lyden.

Der kan forbindes via Bluetooth, 3,5 millimeter jackstik eller optisk digitalt kabel. Dette gør det muligt at tilkoble såvel smartphones som fladskærme uden brug af kabler.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • Bluetooth
 • Digital optisk indgang
 • 3,5 mm jackstik indgang
Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
2,499.00 kr. 0.00 kr. 2,499.00 kr. Til butik »
Prisen er 0 kr lavere end i sidste uge Se prisudvikling

Testkilder

Til denne artikel har vi benyttet os af en række tests fra både Danmark, Sverige og Tyskland. Der er både tale om mindre og meget konkrete tests, samt mere brede og generelle tests. Vi har desuden gennemgået forbrugeranmeldelser hos de danske forhandlere samt Amazon og Reevoo. Herunder får du indblik i præcist hvilke soundbar tests der har haft indflydelse på vores vurderinger:

Alt Om Data (20. oktober 2017)

I denne test kigger Alt Om Data nærmere på 6 forskellige soundbars. Der er tale om en lyntest af markedets mest spændende soundbars netop nu, så du får et hurtigt overblik over egenskaberne hos de testede modeller.

Priserne for de testede soundbars varierer, og der er således noget for enhver pengepung.

Blandt de bedste modeller i testen finder vi Bose SoundTouch 300, som bliver bedst i test. Derudover klarer Yamaha YAS-306 sig også godt, og anbefales således som bedste køb.

Hele testen kan læses gratis hos Alt Om Data.

Lyd & Billede (5. maj 2017)

I maj 2017 foretog Lyd & Billede en test af 10 forskellige soundbars. I testen indgår både dyrere og billigere modeller, hvor især lydkvaliteten er i fokus.

I testen klarer Samsung HW-MS660 og Bluesound Pulse Soundbar sig bedst, og begge modeller får 6 ud af 6 stjerner.

Hele testen og gennemgang af hver enkelt af de 10 modeller kan læses gratis hos Lyd & Billede.

TrustedReviews (19. april 2017)

Test af Samsung HW-MS660.

I denne test kigger testpanelet nærmere på ovenstående soundbar. Den vurderes ud fra følgende kriterier:

 • Design og forbindelsesmuligheder
 • Funktioner
 • Betjening
 • Lydkvalitet

Soundbaren roses for at være særdeles vellydende, og den er især god til film. Det vurderes at det er Samsungs bedste alenestående soundbar til dato, og den får 5 ud af 5 stjerner.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

Techradar (6. december 2016)

Test af Philips Fidelio B1.

I denne omgang tager Techrader et kig på den lille Philips Fidelio B1, som er en kompakt soundbar med tilhørende subwoofer.

Der er fokus på følgende kriterier i testen:

 • Design
 • Lydkvalitet
 • Fordele/ulemper

Fidelio B1 klarer sig rigtig godt i denne test, hvor soundbaren roses for at være pladsbesparende og meget velspillende. Den anbefales især til film og spil, hvor systemet for alvor kommer til sin ret.

Du kan læse hele testen gratis hos Techradar.

AVForums (5. oktober 2016)

Test af Acoustic Energy Aego Sound3ar.

Testpanelet hos AVForums har i oktober 2016 kigget nærmere på ovennævte soundbar med tilhørende subwoofer.

Der har i denne test været fokus på følgende kriterier:

 • Design
 • Forbindelsesmuligheder og betjening
 • Funktioner og specifikationer
 • Opsætning
 • Lydkvalitet

I testen får soundbaren ros for god lyd med en fyldig bas. Byggekvaliteten er desuden rigtig god, og opsætningen let og enkel.

Karakteren er 8 ud af 10 med en købsanbefaling.

Hele testen kan læses gratis hos AVForums.

TrustedReviews (28. september 2016)

Test af Acoustic Energy Aego Sound3ar.

I denne omgang tager TrustedReviews testpanel et kig på Aego Sound3ar fra engelske Acoustic Energy. Der er fokus på følgende kriterier:

 • Design og forbindelsesmuligheder
 • Opsætning og betjening
 • Lydkvalitet

Soundbaren klarer sig overraskende godt i denne test, og den roses især for at være et godt og budgetvenligt køb.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

M3 Sverige (19. juli 2017)

Test af Philips Fidelio B1.

M3, som er et svensk teknologimagasin, har i juli 2017 tage et kig på den nye Philips Fidelio B1 soundbar.

Der er fokus på følgende kriterier:

 • Design
 • Installation
 • Lydkvalitet

I testen ender Fidelio B1 med at få en anbefaling og karakteren 8 ud af 10. Den roses især for at være pladsbesparende med en god lydkvalitet og nem opsætning, hvilket er nyttig i det lille rum.

Hele testen kan læses gratis hos M3.

Techradar (15. januar 2016)

Test af Philips Fidelio B5.

Techradar har i janaur 2016 testet Philips’ Fidelio B5-soundbar, og det er der kommet en positiv anmeldelse ud af.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Design
 • Lydkvalitet
 • Fordele/ulemper

Du kan i artiklen læse hvad testpanelet kunne lide og hvad de ikke kunne lide, men som det ses af deres bedømmelse er de overordnet set meget begejstrede for soundbaren. Den roses blandt andet for god filmlyd i en flot indpakning, der gør det muligt at montere systemet uden at skille rode med kabler og gem-væk løsninger.

Alt i alt anbefales soundbaren til filmentusiasten, der ønsker et velspillende system uden at ødelægge stuens indretning.

Hele testen kan læses gratis hos Techradar.

WhatHIFI (4. december 2015)

Test af Philips Fidelio B5.

Det engelsksprogede WhatHIFI har i december 2015 testet Philips Fidelio B5.

Testen beror på følgende delkriterier:

 • Lyd
 • Byggekvalitet og design
 • Funktioner og tilslutninger

Testpanelet er begejstrede for denne soundbar, som får 5/5 stjerner. Den roses for at være en fremragende soundbar, som adskiller sig markant fra andre soundbars i samme prisniveau. Til prisen får du med andre ord et rigtig godt højttaleranlæg. Den roses blandt andet for at være særdeles velspillende, alsidig og brugervenlig.

Hele testen kan læses gratis hos WhatHIFI.

TrustedReviews (13. november 2015)

Test af Philips Fidelio B5.

TrustedReviews har i denne test kigget nærmere på Philips Fidelio B5 soundbaren, hvor der medfølger en trådløs subwoofer.

Testen beror på følgende delkriterier:

 • Design og tilslutninger
 • Funktioner
 • Installation og anvendelse
 • Ydeevne

Philips Fidelio B5 får stor ros af testpanelet for dens aftagelige trådløse højttalere, det stilrene design og den fremragende lydkvalitet, der alt i alt betyder at systemet er velegnet til familier der ønsker en alsidig højttaler-løsning.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

Stiftung Warentest (29. oktober 2015)

Stiftung Warentest, også kendt som Test.de, har i oktober 2015 opdateret deres soundbar test, som nu indeholder test af 19 soundbars og lydsokler. Alle soundbars og lydsokler i denne test er blevet bedømt ud fra 4 kriterier:

 • Lydkvalitet 60 %
 • Betjening 25 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Alsidighed 5 %

Testen er med andre ord foretaget ud fra samme standard som også kendetegner tests fra Tænk og Råd & Rön, hvor en række delkriterier sammenholdes til en gennemsnitsbedømmelse, der afgør hvilken placering hvert enkelt produkt ender med at få. Hos Stiftung Warentest gælder det, at jo lavere bedømmelse et produkt får, des bedre klarer det sig.

I testen er resultatet delt op under soundbars og lydsokler. Blandt de bedste soundbars finder vi LG LAC850M, Samsung HW-J650 og Bose Cinemate 15, der alle klarer sig godt. Bose Cinemate 15 skiller sig dog ud ved at have testens bedste lyd. Blandt de bedste lydsokler finder vi JBL Cinema Base, Sony HT-XT3 og Canton DM 75, der alle tre klarer sig stort set lige godt på alle fire parametre.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Lyd & Billede (25. september 2015)

I september 2015 foretog det skandinaviske forbrugermagasin Lyd & Billede en test af 12 forskellige soundbars og lydsokler.

Lyd & Billede tester og vurderer ud fra følgende kriterier:

 • Lydkvalitet
 • Funktionalitet
 • Brugervenlighed
 • Kvalitetsindtryk

I testen fylder lydkvaliteten naturligvis mest i den samlede bedømmelse, og her gøres det klart at Canton DM 75 klarer sig bedst. Den højtydende lydsokkel bliver således bedst i test, og har også modtaget en award som “Årets Bedste” lydsokkel. Denon DHT-S514 klarer sig også godt i testen, og anbefales som bedste køb.

Du kan læse hele testen gratis hos Lyd & Billede.

Digitalt.tv (1. december 2014)

Test af Philips Fidelio B5 soundbar.

I december 2014 testede Digitalt.tv den store Philips B5 soundbar. På daværende tidspunkt var de det første danske medie som fik mulighed for dette.

Artiklen gennemgår en række spændende punkter, og du kan blandt andet se en masse billeder af højttaler systemet tæt på.

I testen er der fokus på følgende delkriterier:

 • Lydkvalitet
 • Design / kvalitetsindtryk
 • Tilslutninger

Den samlede bedømmelse er rigtig god og ender på 89/100. Soundbaren roses i testen for at være meget velspillende med gode tilslutningsmuligheder og smarte trådløse højttalere. Til den negative side synes testpanelet at Movie-lydprogrammet lyder en smule kunstigt, ligesom prisen vurderes at være lidt for høj.

Du kan læse resten af testen gratis hos Digitalt.tv.

Tænk (28. november 2014)

Tænk har testet 30 soundbars og soundplates, og delt dem op i henholdsvis det ene og det andet, for at overskueliggøre testskemaet.

Kriterierne der danner grundlag for kåringen af bedste soundbar i test er følgende:

 • Lydkvalitet 75%
 • Brugervenlighed 15%
 • Strømforbrug 5%
 • Multimedie inputs 2,5%
 • Tilkobling 2,5%

Her kan vi se at det er selve lydkvaliteten der er altafgørende for testen, men interessant er det også at Tænk giver en “under middel” bedømmelse til de soundbars, der under deres test forbruger mere end 1 Watt på standby. Det betyder med andre ord, at selvom en soundbar er velspillende, så risikerer den at dumpe Tænks soundbar test. Og det er netop tilfældet med Sonos Playbar, der ender på en sidsteplads da den ikke rigtigt kan slås i standby-funktion.

I den anden ende af testskemaet finder vi JBL SB 400 og Samsung HW-H750, der begge er af soundbar-typen. De opnår topplaceringer i testen, og JBL SB 400 får titlen som Bedst i Test.

Hele testen kan læses hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (26. november 2014)

Det svenske forbruger- og testmagasin Råd & Rön har foretaget den største soundbar test vi kender til. Der er i alt blevet testet 32 soundbars og lydsokler, som alle er blevet testet efter samme kriterier som hos Tænk. Lydkvaliteten har været i fokus da der skulle kåres en testvinder, da dette kriterie udgør 75% af den samlede bedømmelse, mens brugervenlighed udgør 15%, strømforbrug 5% og tilslutningsmuligheder udgør 5%.

Testens vinder er JBL SB 400, som er en soundbar, mens Samsungs HW-H750 soundbar kommer lige efter med næsten samme antal point i den samlede bedømmelse.

I bunden finder vi Sonos Playbar, der dumper alene af den grund at der ikke findes en standby-tilstand på denne soundbar. Det er derfor vigtigt at du læser disse testresulater med omhu, da det kan være små ting uden betydning, der afgør om et produkt skal dumpe eller ej.

Du kan få adgang til hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

TrustedReviews (23. oktober 2014)

Test af Samsung HW-H600.

I denne test kigges der nærmere på Samsung HW-H600, som er Samsungs første soundplate. Der er fokus på følgende kriterier i testen:

 • Design og forbindelsesmuligheder
 • Funktioner
 • Betjening
 • Lydkvalitet

Testpanelet er meget begejstret for denne soundplate, der høster stor ros for lydkvaliteten og masser af funktioner til en meget attraktiv pris. Den får 4,5 ud af 5 stjerner.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

Lyd & Billede (3. oktober 2014)

Det store og anerkendte TV- og Hifi magasin Lyd & Billede har både i 2013 og 2014 testet 11 forskellige soundbars og lydsokler.

Lyd & Billede placerer soundbars i en kategori for sig selv, da lyden ikke når op på hjemmebiograf-niveau, men dog sagtens kan bruges i hjemmet til at opnå stor og god lyd fra fladskærmen.

Testens klare vinder er Samsung HW-H750, men også Canton DM 55 vurderes at være Bedst i Test.

Lyd & Billede har testet ud fra kriterierne Lydkvalitet, Funktionalitet, Brugervenlighed og Kvalitetsindtryk, og du kan læse hele testen gratis på deres hjemmeside.

TrustedReviews (12. august 2014)

Test af Canton DM 75 lydsokkel.

Britisk baserede TrustedReviews har testet Canton DM 75 tilbage i august 2014.

I denne test er der fokus på følgende kriterier, som bedømmes individuelt:

 • Design
 • Lyd
 • Funktioner
 • Pris
 • Ydeevne

Canton DM 75 ender på en samlet bedømmelse på 9/10 stjerner, hvilket er rigtig godt. Lydsoklen får ros for at levere større og kraftigere lyd end lillebroren DM 55, men den er til gengæld også en del dyrere.

Du kan læse hele testen gratis hos TrustedReviews.

Flatpanels.dk (23. marts 2013)

Flatpanels har testet Sonos Playbar, og det er der kommet en god, lang artikel ud af. Denne er værd at læse, hvis du overvejer netop denne soundbar, da du får et godt indblik og nærbilleder af hvilken slags soundbar det er og hvilken kvalitet den er i.

Hele testen kan læses gratis og uden login.

Om forfatteren

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar