Med en soundbar eller soundplate under fladskærmen er det slut med kedelig lyd når du ser film eller hører musik. Men hvilke er bedst, og hvad er forskellen på soundbars og soundplates?

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste tests og anmeldelser, for at finde frem til de bedste soundbars til ethvert behov. Netop nu anbefaler vi i alt 20 soundbars, og du kan læse mere om hver enkelt i artiklen herunder.

Soundbar eller soundplate – hvad er forskellen?

Hos flere af de medier, der har testet soundbars er der også blevet testet en række soundplates. Som navnet måske antyder, er en soundbar en “stang” med en række højttalere i. Denne er bedst egnet til at hænge på væggen eller stille på et tv-bord under en væghængt fladskærm, mens en soundplate har en dybere konstruktion, der udgør en platform som din fladskærm står på.

 • Soundbar: Velegnet til placering under væghængt fladskærm
 • Soundplate: Velegnet til placering under stående fladskærm.

En soundbar og en soundplate har dog den ene ting til fælles, at de leverer langt bedre lyd til din fladskærm end dens indbyggede højttalere. Flere test af fladskærme konkluderer i øvrigt, at lyden i fladskærmen i mange tilfælde er decideret mangelfuld og kedelig.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Bang & Olufsen Beosound Stage soundbar

Vores anbefaling


Bang & Olufsen Beosound Stage soundbarVi anbefaler Bang & Olufsens soundbar, og det er der gode grunde til. Både anmeldere og forbrugere er begejstrede for produktet med 4,8 stjerner ud af 5 på Google Shopping. En af de glade forbrugere skriver om produktet: “This is a truly high quality soundbar”.

Anmelderen fra Flatpanels er også begejstret for Bang & Olufsen, hvor den får 83 ud af 100 mulige point. Prisklassen er høj, men det er pengene værd ifølge anmeldelsen. Det meste er godt ved soundbaren, det eneste minus er, at der kun er én HDMI-indgang.

Ellers skriver anmelderen: ”Lyden i Beosound Stage er glimrende, og basgengivelsen overrasker især”.

Om Bang & Olufsen Beosound Stage

Bang & Olufsen er et brand, der koster, men du får til gengæld også høj kvalitet, et lækkert design og en super lyd. Den har 11 højtalerenheder, og fire basenheder som giver en fyldig lyd. Via app’en kan du regulere lyden. 

Beosound har HDMI tilslutning, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at nyde lyd og musik. Den har et slank og lækkert design, der er karakteristisk ved Bang & Olufsens produkter. Den kan hænge på væggen eller ligge på TV møblet.

Beosound er en EISA-vindende soundbar, der tilbyder et 3-kanals lydsystem med en centerkanal, der har optimeret talegengivelse. Det vil give dig en forbedret TV oplevelse, uden at du behøver et kæmpe anlæg i stuen.

Den giver en surround-sound fornemmelse og en god lydkvalitet, hvor du også kan afspille din yndlingsmusik trådløst. Beosound har elleve højttalerenheder, som har hver deres forstærker.

Fordele

 • Dyb bas
 • Høj kvalitet
 • HDMI forbindelse
 • Fedt design
Ulemper

 • Ikke muligt at udvide med flere højttalere

Specifikationer

 • Mål: 110,4 x 17,4 x 7,7 cm
 • Vægt: 8 kg

Harman Kardon Citation Multibeam 700 soundbar

Bedst til prisen


Harman Kardon Citation Multibeam 700 soundbar

Harman Kardon Citation Multibeam 700 vækker begejstring hos anmeldere og forbrugere. En af de tilfredse forbrugere skriver om produktet: ”Opsætningen var nem og hurtigt. Lyden er rigtig god og det man forventer i dette prisleje”. Mange af forbrugerne roser lyden og designet, der samlet giver soundbaren 4,4 stjerner ud af 5. 

Anmelderen fra Pocket-lint giver 4,5 stjerner ud af 5 og skriver om produktet: ”Lille soundbar, fantastisk stor lyd”. De er vilde med det kompakte design, og at den er kompatibel med Google Assistent. 

What hi-fi har i sin anmeldelse af de bedste soundbarer givet 4 ud af 5 stjerner. De skriver, at Harman Kardon har en behagelig og god lyd og et kompakt og lækkert design. Ud fra prisen leverer den en god bas. Hvis du ikke har råd til de helt dyre soundbarer, er det et rigtig godt alternativ.

Om Harman Kardon Citation Multibeam 700

Harman Kardon giver dig god lyd, uden at du skal bruge ekstra højttalere eller kabler. Du kan styre den ved hjælp af Google Assistent.

Du kan få en detaljeret surround-sound lyd ved at bruge hele Citation serien. Soundbaren analyserer det rum, du er i og sender lyden ud i rummet ud fra den analyse. Du vil opleve lyd fra siderne også, hvor den er tilpasset det, der sker på skærmen.

Hvis dit budget ikke er det største, er Harman Kardon Citation Multibeam 700 ideel til dig. Du får en rigtig god lyd med én enhed, og du behøver ikke bruge en formue på soundbaren.

Fordele

 • Balanceret, behagelig lyd
 • Neutralt design
 • God størrelse
Ulemper

 • Lydeffekterne kunne være optimerede

Specifikationer

 • Mål: 130 x 790 x 65 mm
 • Vægt: 4,6 kg

Sennheiser Ambeo Soundbar

Bedste premiumvalg


Sennheiser Ambeo SoundbarAnmelderne er meget begejstrede for Sennheisers Ambeo soundbar. What hi-fi giver topkarakter og skriver, at den er ideel til dem, der har lidt penge at gøre med. Eneste minus er, at soundbaren optager en del plads.

Dog gør størrelsen på soundbaren, at den har fænomenal lyd. Anmelderen skriver: “a sound big enough not to need its own subwoofer, with clear, direct dialogue and detail and subtlety in spades”. 

Soundguys giver den “Editor’s Choice” med 9,7 point ud af 10. De er særligt tilfredse med bassen, lydkvaliteten og den gode kvalitet. 

Rtings skriver, at Sennheiser er en soundbar med 5.1.4 opsætning med 13 højttalere, og det giver en imponerende og dyb lyd til 85 point ud af 100. De roser 3D-lyden, der hjælper lyden til at komme over og omkring dig uden behov for trådløse højttalere. Digit er glade for, at soundbaren er nem at sætte op og roser også lyden.

Om Sennheiser Ambeo Soundbar

Ambeo er en stor og tung TV soundbar. Den giver en fantastisk surround fornemmelse. Den har 13 indbyggede højttalere, forstærkere og en processor, og det tilsammen giver dig fantastisk lyd, når du ser TV, serier eller lytter til musik. 

Du kan nemt sætte Ambeo op med en Smart Control app. Du får god 3D lyd og en stærk bas. Den understøtter næsten alle lydformater inkl. Dolby Atmos og DTS:X.

Sennheiser er dyr, men hvis du sammenligner med en hjemmebiograf eller et trådløst surround setup med subwoofer, er det et godt alternativ.

Fordele

 • Rig og afbalanceret lyd
 • God surround effekt
 • OLED display foran
 • Automatisk tænd/sluk med dit TV
Ulemper

 • Dyr
 • Stor og tung

Specifikationer

 • Mål: 126,5 x 13,5 x 17,1 cm
 • Vægt: 21 kg

JBL Bar 5.1 – alsidig soundbar med god lyd

Alsidig testvinder med subwoofer. Prisen på JBL Bar 5.1 synes måske høj, men det er til gengæld en fuldblodig 5.1 løsning med aftagelige trådløse højttalere og subwoofer.


JBL-Bar-5-1-soundbar
JBL Bar 5.1.
 • Testvinder – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi JBL Bar 5.1: Dette er ikke kun en soundbar, men derimod en komplet surroundløsning til fladskærmen. I enden af soundbaren finder du således et par aftagelige surround-højttalere, som kan placeres uafhængigt af ledninger og andet. De er nemlig helt trådløse, og sættes således bare tilbage på plads efter brug. Subwooferen bidrager ligeledes til en god lyd med masser af fylde, således at du får både de lyseste toner og dybeste drøn med når du ser film. Soundbaren er bedst i test hos Råd & Rön, og får ligeledes flere positive anmeldelser på tværs af uafhængige netbutikker. Flere købere er begejstrede for den gode lyd, og de er ligeledes glade for alsidigheden i soundbaren.

Om: 4,2 ud af 5 stjerner givet af 46 købere hos Amazon. JBL Bar 5.1 er en soundbar med tilhørende subwoofer, der er trådløst forbundet. Derudover har soundbaren et par trådløse surround-højttalere, som kan placeres for sig selv for at give et bredere lydbillede. Ifølge JBL har de små surround-højttalere batterier til 10 timers spilletid, således at du kan se flere film efter hinanden uden at skulle lade dem op. Efter brug sætter du dem blot tilbage på plads i soundbaren, og så er de klar igen til næste gang.

I soundbaren finder du 3 HDMI-indgange og en HDMI-udgang, således at du kan trække flere afspilningsenheder igennem soundbaren og op til fladskærmen. Det kan eksempelvis være en konsol, Apple TV eller en Bluray-afspiller. Du kan også streame lyden trådløst via Bluetooth, eksempelvis fra din smartphone eller lignende.

Der medfølger en fjernbetjening til JBL Bar 5.1, men du kan også bare bruge fladskærmens fjernbetjening til betjening af hele systemet.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar, kan væghænges
 • Bluetooth
 • Tilkobles via HDMI
 • Inkl. fjernbetjening – styres via dit TV
 • Kan styres via Bluetooth

Sony HT-SF150 soundbar – slank soundbar perfekt til hjemmet


Sony HT-SF150 soundbar - slank soundbar perfekt til hjemmet

Denne soundbar af mærket Sony har et flot og enkelt design, hvor den slanke soundbar vil kunne passe ind i ethvert hjem og rum. Designet vil også kunne passe til enhver indretningsstil i rummet.

Det er en 2-kanals soundbar, som vil yde en optimal lydkvalitet i form af surround sound. Soundbaren har en udtryksfuld bas, så alle deltajerne i lydene fra enten film, tv-serier eller musik kommer fuldt til udtryk og har en skarp klarhed, så dine ører får en perfekt oplevelse. 

 

Selve tilslutningen af denne soundbar til dit TV er meget nem, hvor du blot skal tilslutte soundbaren til TV’et via HMDI ARC stikket. Du skal dermed kun anvende ét kabel.

Soundbaren fra Sony kan ud over at tilsluttes dit TV også kobles til mobilen, hvis du for eksempel ønsker at høre musik. Du kan meget nemt koble mobilen trådløst til soundbaren via Bluetooth. Du har også mulighed for at oprette en USB-forbindelse til internettet, hvorfra du kan høre musik.

Denne soundbar vejer 2,4 kg, og den har følgende mål:

 • 8,8 cm i dybden
 • 90 cm i bredden
 • 6,4 cm i højden

Det anbefales, at denne soundbar fra Sony monteres og hænges på væggen.

I købet af denne soundbar medfølger en strømforsyningsadapter samt et audiokabel (optisk). Der medfølger også en fjernstyring, du kan vælge at anvende.

Nøglespecifikationer:

 • Bluetooth, USB-forbindelse
 • Tilslutning via HDMI
 • Væghængt soundbar

Denne soundbar af mærket Sony mangler ikke noget, og den vil kunne give dig oplevelsen af at have en biograf derhjemme. 

Lyden er i høj kvalitet med surround sound, der både er klar og detaljeret, så du får en skøn oplevelse af at se TV eller høre musik. Den har også et flot design, der vil kunne passe ind i netop dit hjem.

Sonos Beam – alsidig trådløs soundbar

Avanceret trådløs lyd. Sonos har i mange år været pionerer indenfor trådløs lyd, og ifølge anmeldelserne er Beam en særdeles vellykket soundbar.


Sonos-Beam-Soundbar
Sonos Beam.
 • Anbefalet – iNPUT
 • Topscorer – Recordere.dk
 • Topscorer – Flatpanels.dk

Derfor anbefaler vi Sonos Beam: Sonos klarer sig sædvanligvis godt i test, og deres nyeste soundbar, Beam, er selvfølgelig ingen undtagelse. Soundbaren anprises af flere testpaneler for at være en særdeles god lille soundbar, der tilmed fås til en meget fornuftig pris. Den er især egnet til familien der ønsker en bedre og mere fyldig lyd til deres fladskærm, uden at sprænge budgettet eller fylde hele stuen med højttalere. Sonos Beam præsterer godt ved både film og musik, og det er som altid nemt og enkelt at opsætte og forbinde til soundbaren. Der kan både forbindes via HDMI og optisk kabel, men også via WiFi. Det er desuden muligt at parre Beam med andre Sonos-højttalere, så der kan opnås rigtig surround lyd.

Om: Sonos Beam er en ny trådløs soundbar, som er skabt til familien med flere forskellige behov. Den kan tilsluttes trådløs eller via kabel, således at du både kan afspille lyd fra film og musik uden at skulle flytte rundt på kablerne.

Soundbaren forbinder til afspillerenheden via HDMI eller optisk kabel, og derudover kan der tilsluttes via WiFi så alle med en smartphone eller tablet også kan finde højttaleren og afspille lyd derpå. Det kan eksempelvis ske via Sonos-appen, men også direkte fra eksempelvis Spotify eller AirPlay.

Sonos Beam fås både i et sort eller hvidt design, og koster omtrent det halve af den lidt større Sonos Playbar. Den har et diskret berøringsfølsomt betjeningspanel på toppen, samt Sonos-logo i midten af fronten.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • WiFi
 • Digital optisk indgang
 • HDMI indgang

Samsung HW-Q800T – soundbar med biograf-lydoplevelse


Samsung HW-Q800T

 • God anmeldelse hos AVForums
 • Anbefalet af TrustedReviews

Elsker du oplevelsen i biografen, hvor lyden omslutter dig og drager dig ind i universet, så kan du opnå en lignende effekt med Samsung HW-Q800T. Samsung HW-Q800T er et komplet soundbar-system med Dolby Atmos og DTS:X, der får lyden til at komme fra alle vinkler og kanter, som du også ville opleve det i virkeligheden.

TrustedReviews anbefaler Samsung HW-Q800T og giver den i alt 4,5 ud af 5 mulige stjerner. De fremhæver særligt, at modellen har en kraftfuld subwoofer, så du for alvor får smæk på lyden hjemme i stuen. Takket være Acoustic Beam-teknologien giver soundbaren en overbevisende og kraftfuld bas ideel til TV, film, musik og spil.

Designet er også pænt, og generelt er soundbaren bygget i god kvalitet, så du kan få glæde af den gode lyd i mange år ifølge anmeldelsen.

Hos AVForums får Samsung HW-Q800T også en flot anmeldelse, hvor de kalder den: ”an impressive all-rounder”. Designet får også her ros for at være strømlinet og vellavet.

Det er særligt den gode biograflignende lyd, der får ros, og muligheden for at tilslutte ekstra trådløse højttalere er kun en fordel for lydnørderne.

 

Samsung HW-Q800T vs. markedet

Er du lydnørd og ønsker den bedst mulige oplevelse, når du skal se en god film eller spændende tv-serie derhjemme i stuen, så anbefaler vi Samsung HW-Q800T. Soundbaren kommer med Atmos og DTS:X, som du kender det fra biografen, så du får en lyd, der omslutter dig.

Prisen er derfor også i den dyre ende, men det kan bestemt være pengene værd, hvis du ønsker en god lyd, der hæver din oplevelse betydeligt.

Fordele

 • Balanceret lyd
 • HDMI, Bluetooth og WiFi
 • Praktisk fjernbetjening
 • Display

Ulemper

 • Ingen Chromecast eller AirPlay
 • Ingen TV-menu

Bowers & Wilkins Formation Bar – eksklusiv soundbar med imponerende lyd


Bowers & Wilkins Formation BarBedste pris: 9.999,00

Køb hos Hifiklubben DK

 • God bedømmelse hos Testberichte

Bowers & Wilkins er kendetegnet for deres høje kvalitet, og det gælder også for deres eksklusive Formation Bar. Designet er slankt i sort med aluminiumsdetaljer, så det strømlinede design komplimenterer resten af dit TV-setup. Modellen passer perfekt til større fjernsyn på 55” og opefter, hvis du vil skabe et sammenhængende udtryk.

Det er bestemt ikke kun visuelt, at Bowers & Wilkins Formation Bar imponerer. Hos Testberichte har modellen fået en flot anmeldelse, hvor særligt lydkvaliteten får ros. Der er klar lyd i alle toner, og stemmegengivelsen er god, så du ikke behøver undertekster på dine tv-serier og film.

Dog påpeges det også hos Testberichte, at du kun kan tilslutte din soundbar fra Bowers & Wilkins via en optisk indgang. Du skal derfor programmere en infrarød tv-fjernbetjening, hvis du vil kunne styre det hele fra én fjernbetjening.

Vil du undgå besvær med fjernbetjeninger, kan du også hente en app til din smartphone eller tablet. Bowers & Wilkins Formation Bar har en smart app, hvor du kan kontrollere lydstyrke og afspilning, mens du også kan bruge dine forskellige musiktjenester til at spille direkte fra soundbaren.

Bowers & Wilkins Formation Bar vs. markedet

Det smarte ved Bowers & Wilkins Formation Bar, der også får soundbaren til at adskille sig fra de andre i oversigten, er, at du kan kombinere den med andre produkter fra Formation-serien. Du kan derfor få et komplet multirumssystem, hvor forbindelsen altid er i orden, så du kan lytte til musik i høj kvalitet uden ekko og udfald.

Formation Bar fra Bowers & Wilkins er for dig, der elsker lækkert design, god lyd og gerne vil have mange muligheder med både HDMI, Bluetooth og WiFi til at afspille musik og TV-lyd fra den slanke soundbar.

Fordele

 • Balanceret lyd
 • HDMI, Bluetooth og WiFi
 • God bassunderlæg
 • Lydbilledet er bredt, præcis lyd selv I det højeste toner og stemmegengivelsen er klar 

Ulemper

 • Ingen HDMI-forbindelse

Denon DHT-S716H soundbar – alsidig model med 4 HDMI inputs


Bedste pris: 6.699,00

Køb hos Hifi klubben

Denon DHT-S716H soundbarAnmelderen fra Techhive roser Denon DHT-S716H blandt andet for at have fire HDMI inputs, og at lyden er imponerende god: “That said, I’m blown away that a 3.0-channel soundbar without a subwoofer could sound this good”. Den får samlet 4 ud af 5 stjerner af anmelderen.

Også anmelderen fra Techradar roser højttaleren, hvor den får 4,5 stjerner ud af 5. Roserne går særligt til lyden, at den er nem at sætte op, og at den understøtter alle lydformater. 

Forbrugerne er ligeså begejstrede, hvilket ses ved de flotte 4,8 stjerner, de har givet produktet. En af de glade forbrugere skriver: ”5 stjerner uden tøven”.

Om Denon DHT-S716H

Denon DHT-S716H er en soundbar med god lyd, som er nem at sætte op. Den har fire HDMI indgange, så du kan tilslutte alt dit udstyr. Det gør tilslutning og betjening nemt.

Du får god lydkvalitet, særligt når du kan tilslutte andet udstyr. Den spiller også godt på egen hånd, men med den trådløse Denon højttaler og subwoofer bliver lyden bedre. 

Du kan forbinde via HEOS app og styre din musik, hvor giver dig et godt overblik. Designet er lavt, så den kan stå sammen med Tv’et, men den kan også hænge på væggen med det integrerede beslag. Desuden kan du stemmestyre via Google og Amazon Alexa. 

Denon DHT-S716H er et billigere alternative end nogle af soundbarerne i oversigten.

Fordele

 • Rig og dyb lyd
 • HEOS multiroom lydunderstøttelse i høj opløsning
 • Let opsætning
 • Flot udseende
Ulemper

 • App’en kan være forvirrende

Specifikationer

 • Mål: 110 x 7,2 x 14,8 cm
 • Vægt: 8,8 kg

LG SP8YA soundbar – mulighed for alle slags trådløs streaming


LG SP8YA soundbarLG SP8YA er en kombination af soundbar og subwoofer, der inkluderer drivere til at oprette 3.1.3 system. Den understøtter Dolby Atmos, DTS:X, Meridian, AI Sound Pro tilstand og højopløselige lydunderstøttelse.

Anmelderen på AVforums giver modellen 8 ud af 10 point og skriver: ”SP8YA leverer god stereobilledbehandling til musik, klar dialog takket være den dedikerede centerhøjttaler og nogle flotte overhead-effekter skabt af de opadgående drivere”.

På Rtings får den bedste point for dialog og tv serier, der samlet bliver en bedømmelse på 7,9 point ud af 10.

What hi-fi skriver, at LG beviser, at ”less is more”. Den har et bredt lydbillede, skriver anmelderen, der kan matche de større skærme. Den kan nemt opgraderes, hvis du ønsker det.

Om LG SP8YA

LG har lavet en soundbar, der fylder rummet med lyd med subwoofer. Meridian, som er en lydteknologi, giver avanceret lydkvalitet. Du kan høre lydspor og musik utroligt præcist.

Soundbaren har gode forbindelsesfunktioner, og den har bluetooth, wi-fi, chromecast og Apple Airplay 2. Soundbaren kan håndtere lys i op til 24-bit/192 kHz kvalitet.

Du får mulighed for trådløs streaming, som du ønsker det med LGs soundbar. Den har lydtilstande, du kan tilpasse, alt efter hvad du ser: Film, koncerter eller sport vil alle lyde godt på soundbaren.

Fordele

 • Masser af trådløse afspilningsmuligheder
 • Rumfyldt lydbillede
 • Bas og diskant justeringer
Ulemper

 • Downmixer surround til stereo

Specifikationer

 • Mål: 119,0 x 1041,0 x 55,0 mm
 • Vægt: 12,2 kg

Dali KATCH ONE – soundbar med overbevisende lyd i lækkert design


Dali KATCH ONEBedste pris: 5.499,00

Køb hos Hifiklubben DK

 • God anmeldelse hos Testberichte
 • 4,3 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon

Dali KATCH ONE har et lækkert og strømlinet design, der ser elegant ud, selv når den ikke er i brug. Når du sætter en spændende actionfilm på eller skal nyde musik, så skinner kvaliteten også igennem på lydsiden. Soundbaren har 10 indbyggede højtalerenheder og forstærkere, og du kan styre lyden direkte fra din almindelige fjernbetjening til TV’et.

Modellen klarer sig både flot i professionelle anmeldelser og hos forbrugerne. Hos Testberichte får modellen ros for at have en overbevisende lyd, et lækkert design og være let at sætte op. Dog påpeger de også i anmeldelsen, at bassen kunne være mere intens, og der mangler et overskueligt display.

Forbrugerne tilslutter sig de positive ord og giver Dali KATCH ONE 4,3 stjerner ud af 5. En forbruger skriver blandt andet, at den bestemt er pengene værd, selvom soundbaren er i den høje ende af prisskalaen.

I stedet for at skulle bore en masse huller i væggen for at hænge din Dali KATCH ONE op, så kan du nøjes med to huller og skruer. Enten kan du hænge den op med det integrerede beslag, bruge læderstropperne eller lade den stå på de medfølgende træfødder.

Dali KATCH ONE vs. markedet

Har du et større budget, så kan Dali KATCH ONE levere en lækker lyd til dine musik og TV-oplevelser. Modellen koster nemlig en del mere end andre i vores oversigt, men pengene er godt givet ud. Lyden er meget overbevisende både til musik og TV-lyd, og designet gør den lækker at have stående fremme i stuen.

Modellens design adskiller den bestemt fra andre i vores oversigt med sine afrundede hjørner, minimalistiske form og diskrete farvemuligheder at vælge mellem.

Fordele

 • Let at sætte op
 • Brugervenlig
 • Mange forbindelsesmuligheder til bl.a. subwoofer

Ulemper

 • En smule dyr

Sonos Arc Soundbar – bedst til prisen


Set til: 7.499,00Sonos Arc Soundbar

Køb hos Hifi klubben

 • Testvinder ved det britiske magasin TechRadar
 • 5 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin What Hi-Fi?
 • 4 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin T3
 • 4 ud af 5 stjerner ved det amerikanske magasin TechHive
 • 8,2 ud af 10 stjerner ved det amerikanske magasin Cnet
 • 8 ud af 10 stjerner ved det britiske magasin Wired
 • Anbefalet af det britiske magasin GQ Magazine

Derfor anbefaler vi Sonos Arc:

 • Gode testresultater
 • Nuanceret lyd
 • Diskret kvalitetsdesign
 • Multiretningslyd
 • Stemmestyring

Om:

Sonos Arc 5.0ch soundbar med Dolby Atmos giver en levende og naturtro lydoplevelse, både når du ser tv og film, gamer og hører musik.

Modellen Arc har 8 elliptiske woofers og 3 vinklede tweeters, som sikrer en klar og nuanceret lyd med dyb bas, tydelig vokal og skarp højfrekvensrespons. Den buede 270-graders rist sørger for optimal multiretningslyd.

Arc kan både styres med Sonos S2-appen på din smartphone, tv’ets fjernbetjening og Apple AirPlay 2. Soundbaren er kompatibel med Google Assistant og Amazon Alexa. Med Sonos Arc reagerer din stemmeassistent altid på dine instrukser ved hjælp af Arc 4 far-field-mikrofonopsætning og multi-channel-ekkoreduktion. 

Sonos Arc soundbar benytter TruePlay-teknologi, som måler den akustiske genklang fra vægge og andre overflader i rummet. TruePlay kan så fintune og optimere lyden fra Arc. 

ARC-funktionen gør, at du ikke behøver at forbinde ekstra kabler til dit tv, men kan nøjes med at bruge det HDMI-kabel, som allerede sender billede og lyd til tv’et.   

Sonos Arc vs. markedet:

Sonos Arc er testvinder hos det britiske magasin TechRadar. Magasinets eksperter omtaler soundbaren som ”Den bedste soundbar, du kan købe”. Som særlige fordele ved produktet fremhæver de, at det er en diskret alt-i-en soundbar med fantastisk surround sound og musikafspildning. 

Eksperter hos det britiske magasin Wired angiver Arc for bedst til prisen. Af Wired får Sonos Arc 8 ud af 10 stjerner. Eksperterne roser designets ”upåklagelige finish” og har ligesom TechRadar særligt fokus på lyden, som de omtaler som ”rummelig og imponerende”. Også det britiske magasin CQ Magazine anbefaler produktet som følge af lyden. ”En øverst i rækken-soundbar, der får ethvert tv til at lyde dramatisk bedre”, lyder deres dom. 

Generelt får Sonos Arc en flot stjernebedømmelse af eksperter. Det britiske magasin What Hi-Fi? giver produktet 5 ud af 5 stjerner, og soundbaren får 4 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin T3 og det amerikanske magasin TechHive. I deres bedømmelser er magasinernes eksperter ret enige om soundbarens kvaliteter, og deres begrundelse for at købe produktet er: 

 • Fantastisk Dolby Atmos-lyd
 • Fremragende med musik også
 • Kan udvides med en trådløs subwoofer og surround-højtalere
 • Smarte funktioner

Hos det amerikanske magasin Cnet giver eksperterne stjerner til Arc inden for forskellige parametre, og stjernerne taler for sig selv. Ud af 10 stjerner får soundbaren 10 for design, 9 for funktioner, 8 for lyd og 7 for værdi. Samlet set giver Cnet 8,2 ud af 10 stjerner til Arc. 

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar 
 • Tilkobles via HDMI
 • Kan styres via app
 • Inklusiv fjernbetjening

Samsung HW-Q810A soundbar – med trådløs subwoofer og dyb bas


Bedste pris: 5.990,00

Køb hos Hifi klubben

Samsung HW-Q810A soundbarSamsungs soundbar ligger i midten af prisklassen for soundbarer. Den er under de bedste modeller fra Samsung, men har mange af de samme fordele. Den kommer med en større subwoofer og flere drivere end modeller, der er billigere.

Anmelderen fra lbtechreviews skriver: ”Dem, der ønsker en ordentlig opgradering af tv-lyden, går ikke galt med Samsung HW-Q810A”. Den leverer et detaljeret lydbillede, har en surround-lyd og en klar stemmegengivelse. Anmelderen skriver også, at den har en dyb bas, der vil chokere lyttere, der ikke ved det på forhånd.

Om Samsung HW-Q810A

Samsungs soundbar understøtter 3D lyd i form af Dolby Atmos, DTS:X og bruger 3.1.2 type. Det giver 3D lyden, der vil omringe dig. Du har mulighed for at opgradere til 5.1.4, hvis du vil nørde ekstra.

Via HDMI og en indbygget processor kan Samsung modtage og afkode Dolby Atmos eller DTS:X lydsignal. Det er ikke ægte biograf, men du får en god surround effekt. Den tænder og slukker sammen med Tv’er, og du kan styre lyden fra din fjernbetjening. 

Designet er elegant og moderne, så du ikke skal være ked af at have den stående fremme. Modellen er minimalistisk, og du kan stille den på en hylde. Den kan også hænge på væggen med medfølgende vægbeslag. 

Samsungs soundbar ligger i midten af prisskalaen. Du får god lyd, og den kan understøtte de fleste lydformater. Den medfølgende subwoofer sørger for en ekstra fyldig lydoplevelse.

Fordele

 • Elegant og kompakt
 • Trådløs subwoofer inkluderet
 • God lydkvalitet
 • God surround fornemmelse
Ulemper

 • Stemmestyring kun via Amazon Alexa

Specifikationer

 • Mål: 98 x 6 x 11,5 cm
 • Vægt: 13,4

Sony HT-G700 – Bedste soundbar i middel-prisklassen


Set til: 3.490,00Sony HT-G700

Køb hos Proshop

 • 4 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin T3
 • 4 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin What Hi-Fi?
 • 4 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin TechRadar
 • 4 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin Trusted Reviews
 • 4 ud af 5 stjerner ved det amerikanske magasin Digital Trends
 • 7,9 ud af 10 stjerner ved det amerikanske magasin Cnet

Derfor anbefaler vi Sony HT-6700:

 • God bedømmelse fra eksperter
 • Klassisk og stilfuldt design
 • Lyd som i biografen
 • ARC-funktion
 • Bluetooth-forbindelse

Om:

Med Sony 3.1ch HT-6700 får du en lydoplevelse som i biografen. 

Funktionerne Dolby Atmos og DTS:X leverer multidimensionel lyd, som gør musik og lydeffekter levende. Vertical Surround Engine giver mulighed for at nyde funktionerne fra en enkelt enhed. Sammen med S-Force PRO Front Surround-funktion vil du opleve lyden, som om den kom fra alle retninger. Præcis som i biografen. 

Det er muligt at forbinde soundbaren til dit tv, så filmoplevelsen bliver endnu større og mere fængende. Med Sony HT-6700 kan du helt slippe for ekstra ledninger til tv’et. Soundbarens ARC-funktion gør, at du kan nøjes med at bruge det HDMI-kabel, som allerede sender billede og lyd til tv’et. 

Der er flere forskellige tilstande at vælge imellem med Sony HT-6700, så du kan få en optimal lyd. Vælg for eksempel mellem tilstandene biograf, sport, musik og spil. Via Bluetooth kan du streame musik direkte fra din kompatible smartphone eller tablet. 

Selvom lyden og funktionerne for mange er det vigtigste ved køb af en soundbar, er det også væsentligt at være opmærksom på designet. Det skal formentlig pryde et rum, du opholder dig meget i. Sony HT-6700 har et smukt klassisk og moderne design på samme tid. Soundbarens sorte farve gør den nem at få til at passe ind i indretningen, da sort passer sammen med alle farver. Har du hvide vægge, vil designet skabe en flot kontrast i rummet. 

Ved køb af Sony HT-6700 medfølger en kraftfuld trådløs subwoofer, vægmonteringsbeslag, optisk kabel, AC-ledning og fjernbetjening RMT-AH507U med batterier.

HT-6700 vs. markedet:

Det britiske magasin T3 udnævner HT-6700 som det bedste produkt i middel-prisklassen på markedet. Magasinets eksperter fremhæver en bemærkelsesværdig rummelig lyd og høj lydkvalitet. De skriver, at ”Sony HT-6700 leverer en filmoplevelse, der er svær at trække sig væk fra”. Som fordele nævner de også den lette opsætning, 4K HDMI, og at produktet er velegnet til 43-tommers tv og op. 

HT-6700 får 4 ud af 5 stjerner af T3 og samtlige andre magasiner. Vi kan nævne det amerikanske magasin Digital Trends og de tre britiske magasiner TechRadar, What Hi-Fi? og Trusted Reviews. Magasinernes eksperter fremhæver som fordele: god lyd og musikafspildning, bluetooth-forbindelse, Dolby Atmos, enkel opsætning og solidt og stilfuldt design. Trusted Reviews skriver, at soundbaren er særlig velegnet til kompakte rum. 

Det amerikanske magasin Cnet giver HT-6700 en samlet bedømmelse på 7,9 ud af 10 stjerner. 9 stjerner for design, 8 stjerner for lyd og 7 stjerner for funktioner og værdi. 

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar 
 • Tilsluttes via HDMI
 • Bluetooth
 • Inklusiv fjernbetjening

Sonos Playbar

Luksuslyd med udvidelsesmuligheder. Sonos Playbar får 6/6 stjerner i test hos Lyd & Billede. Soundbaren er fremstillet i aluminium og perfekt til musik og film. Der kan bl.a. tilkøbes subwoofer.


Sonos-Playbar-Soundbar
Sonos Playbar.
 • Specielt anbefalet – Lyd & Billede
 • Topscorer – Tek.no

Derfor anbefaler vi Sonos Playbar: Vi er vilde med designet af denne alt-i-ét soundbar fra Sonos, der roses for at have den mest naturlige lyd i Lyd & Billedes store soundbar test, ligesom opsætningen foregår nemt og upåklageligt. Der er gode tilslutningsmuligheder, og du kan eksempelvis streame musik via en smartphone/tablet eller fra din computer via det trådløse netværk eller Bluetooth. Fladskærmen kan kobles direkte på Sonos Playbar via den digitale lydudgang, og så får du ifølge Lyd & Billedes test et fantastisk højttaleranlæg til afspilning af både musik og film. Du kan desuden supplerer med ekstra højttalere og subwoofer fra Sonos.

 

Om: 4,4 ud af 5 stjerner givet af 983 købere hos Amazon. Sonos Playbar med aluminiumskabinet er et nyere og særdeles anmelderrost højttalersystem, der giver dig mulighed for at afspille musik i alle hjemmet rum via trådløse forbindelser såsom Bluetooth og Wifi. Du kobler simpelthen Sonos Playbar på netværket eller til din mobile enhed via Bluetooth/Wifi, og så kan du streame musik direkte fra eksempelvis Spotify. Sonos Playbar kan selvfølgelig også tilsluttes til din fladskærm via den digitale optiske udgang. Det betyder blandt andet, at du ikke har behov for en ekstra fjernbetjening, da du kan justere lydstyrken direkte via fjernsynets fjernbetjening.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar, kan væghænges
 • Bluetooth, Wifi
 • Tilkobles via optisk indgang
 • Ingen fjernbetjening – styres via dit TV
 • Kan styres via App til iOS/Android

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

TopTenReviews

TopTenReviews tester løbende en lang række elektronik, som vurderes og bedømmes ud fra en række fastsatte kriterier.

Herunder kan du se hvilke soundbars de har testet, som er omtalt i denne artikel:

Alle tests er offentligt tilgængelige, og kræver ikke medlemsskab.

Råd & Rön (17. oktober 2018)

Det svenske forbruger- og testmagasin Råd & Rön har foretaget den største soundbar test vi kender til. Der er i alt blevet testet 35 soundbars og lydsokler, som alle er blevet testet efter samme kriterier som hos Tænk. Lydkvaliteten har været i fokus da der skulle kåres en testvinder, da dette kriterie udgør 75% af den samlede bedømmelse, mens brugervenlighed udgør 15%, strømforbrug 5% og tilslutningsmuligheder udgør 5%.

Flere af de testede soundbars får gode bedømmelser, men kun en enkelt bliver bedst i test. Der udnævnes ingen “godt køb”-produkter i denne test.

Du kan få adgang til hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Flatpanels.dk (10. august 2018)

Test af Sonos Beam.

Flatpanels.dk har har fingrene i Sonos Beam, og testet den ud fra en lang række punkter.

I testen gennemgåes følgende:

 • Første indtryk
 • Opsætning
 • App og AirPlay 2
 • Lyttetest – Film
 • Lyttetest – TV
 • Lyttetest – Musik

Sammen med ovenstående kan du se en lang række billeder af soundbaren, samt få et indblik i hvordan tilkoblingen og opsætningen fungerer.

Flatpanels.dk er ikke helt så positive i deres bedømmelse af Sonos Beam, sammenlignet med andre danske testpaneler. Den får dog stadig en samlet bedømmelse på 70 %, hvilket er ganske godt. Det er særligt brugeroplevelsen der trækker op i den samlede bedømmelse.

Hele testen kan læses gratis hos Flatpanels.dk.

Flatpanels har også anmeldt BeoSoundstage.

Anmeldelsen er udført den: 18. november 2019
Du kan se anmeldelsen her

Recordere.dk (28. juni 2018)

Test af Sonos Beam.

Recordere.dk har i juni 2018 testet Sonos Beam, og i artiklen gennemgås følgende punkter:

 • Udpakning og installation
 • Hvordan lyder den?
 • TV og 5.1 lyd

Udover ovenstående gennemgåes en række af soundbarens forskellige muligheder og begrænsninger, og testen er dybdegående med mange gode aspekter for og imod.

Soundbaren fra Sonos ender på en samlet bedømmelse på 8,6 ud af 10, og det er særligt designet og lyden der trækker op. Der savnes dog mulighed for at vise musikinformation på skærmen, og der er fortsat ikke support for Alexa i Danmark.

Du kan læse hele denne dybdegående test gratis hos Recordere.dk.

iNPUT (27. juni 2018)

Test af Sonos Beam.

I denne test kigges der nærmere på ovennævnte soundbar, som er en ny tilføjelse til trådløse højttalere fra Sonos.

Testen gennemgår følgende punkter:

 • Design
 • Funktioner
 • Ydelse
 • Pris

Sonos Beam får en rigtig god samlet bedømmelse på 90 %, og den roses blandt andet for at være en god lille soundbar med mange nyttige egenskaber.

Hele testen kan læses gratis hos iNPUT.

Tek.no (19. december 2017)

I denne test er 10 soundbars til under 7.000 norske kroner testet. Underrubrikken lyder “sjældent har vi oplevet så jævnt godt niveau i en stor test”, hvilket er sigende for den generelle lydkvalitet af de testede soundbars.

I testen er de forskellige soundbars bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Placeringsvenlighed
 • Tilkoblingsmuligheder
 • Funktionalitet
 • Brugervenlighed
 • Lydkvalitet musik
 • Lydkvalitet film
 • Pris

Klipsch RSB-8 ender med at imponere testpanelet, og får derfor en høj samlet bedømmelse. Den klarer sig nemlig godt på alle punkter, og lyder godt ved afspilning af lyd fra både film og musik. Derudover klarer Canton CM 100, Philips Fidelio B5 og Philips Fidelio B1 sig også godt.

Hele testen kan læses hos Tek.no, hvor du får indblik i hvordan alle 10 soundbars klarer sig i forhold til hinanden.

Alt Om Data (20. oktober 2017)

I denne test kigger Alt Om Data nærmere på 6 forskellige soundbars. Der er tale om en lyntest af markedets mest spændende soundbars netop nu, så du får et hurtigt overblik over egenskaberne hos de testede modeller.

Priserne for de testede soundbars varierer, og der er således noget for enhver pengepung.

Blandt de bedste modeller i testen finder vi Bose SoundTouch 300, som bliver bedst i test. Derudover klarer Yamaha YAS-306 sig også godt, og anbefales således som bedste køb.

Hele testen kan læses gratis hos Alt Om Data.

Lyd & Billede (5. maj 2017)

I maj 2017 foretog Lyd & Billede en test af 10 forskellige soundbars. I testen indgår både dyrere og billigere modeller, hvor især lydkvaliteten er i fokus.

I testen klarer Samsung HW-MS660 og Bluesound Pulse Soundbar sig bedst, og begge modeller får 6 ud af 6 stjerner.

Hele testen og gennemgang af hver enkelt af de 10 modeller kan læses gratis hos Lyd & Billede.

TrustedReviews (19. april 2017)

Test af Samsung HW-MS660.

I denne test kigger testpanelet nærmere på ovenstående soundbar. Den vurderes ud fra følgende kriterier:

 • Design og forbindelsesmuligheder
 • Funktioner
 • Betjening
 • Lydkvalitet

Soundbaren roses for at være særdeles vellydende, og den er især god til film. Det vurderes at det er Samsungs bedste alenestående soundbar til dato, og den får 5 ud af 5 stjerner.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

TrustedReviews har også gennemgået og anmeldt Samsung HW-Q800T. De har sammenlignet modellen med andre tilsvarende soundbars i samme prisklasse, hvor den får en samlet vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Det er særligt den kraftfulde subwoofer og dynamiske lydbillede, for eksperterne hæfter sig ved i deres vurdering.

Anmeldelsen er fra den: 13. juli 2020
Du kan se anmeldelsen her

Techradar (6. december 2016)

Test af Philips Fidelio B1.

I denne omgang tager Techrader et kig på den lille Philips Fidelio B1, som er en kompakt soundbar med tilhørende subwoofer.

Der er fokus på følgende kriterier i testen:

 • Design
 • Lydkvalitet
 • Fordele/ulemper

Fidelio B1 klarer sig rigtig godt i denne test, hvor soundbaren roses for at være pladsbesparende og meget velspillende. Den anbefales især til film og spil, hvor systemet for alvor kommer til sin ret.

Du kan læse hele testen gratis hos Techradar.

Techradar har anmeldt Denon DHT-S716H.

Anmeldelsen er udført den: 11. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

AVForums (5. oktober 2016)

Test af Acoustic Energy Aego Sound3ar.

Testpanelet hos AVForums har i oktober 2016 kigget nærmere på ovennævte soundbar med tilhørende subwoofer.

Der har i denne test været fokus på følgende kriterier:

 • Design
 • Forbindelsesmuligheder og betjening
 • Funktioner og specifikationer
 • Opsætning
 • Lydkvalitet

I testen får soundbaren ros for god lyd med en fyldig bas. Byggekvaliteten er desuden rigtig god, og opsætningen let og enkel.

Karakteren er 8 ud af 10 med en købsanbefaling.

Hele testen kan læses gratis hos AVForums.

Hos AVForums har de også anmeldt Samsung HW-Q800T. De giver den en samlet vurdering på baggrund af design, kontrol, funktioner, setup og performance, hvor de har testet soundbaren i praksis. Modellen får 8 eller 9 i de forskellige kategorier ud af 10 mulige point, så Samsung HW-Q800T ender på en samlet score på 9 ud af 10 mulige.

Anmeldelsen er fra den: 10. juli 2020
Du kan se anmeldelsen her

De anmelder også LG SP8YA.

Anmeldelsen er udført den: 27. juli 2021
Du kan se anmeldelsen her

TrustedReviews (28. september 2016)

Test af Acoustic Energy Aego Sound3ar.

I denne omgang tager TrustedReviews testpanel et kig på Aego Sound3ar fra engelske Acoustic Energy. Der er fokus på følgende kriterier:

 • Design og forbindelsesmuligheder
 • Opsætning og betjening
 • Lydkvalitet

Soundbaren klarer sig overraskende godt i denne test, og den roses især for at være et godt og budgetvenligt køb.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

M3 Sverige (19. juli 2017)

Test af Philips Fidelio B1.

M3, som er et svensk teknologimagasin, har i juli 2017 tage et kig på den nye Philips Fidelio B1 soundbar.

Der er fokus på følgende kriterier:

 • Design
 • Installation
 • Lydkvalitet

I testen ender Fidelio B1 med at få en anbefaling og karakteren 8 ud af 10. Den roses især for at være pladsbesparende med en god lydkvalitet og nem opsætning, hvilket er nyttig i det lille rum.

Hele testen kan læses gratis hos M3.

Stiftung Warentest (29. oktober 2015)

Stiftung Warentest, også kendt som Test.de, har i oktober 2015 opdateret deres soundbar test, som nu indeholder test af 19 soundbars og lydsokler. Alle soundbars og lydsokler i denne test er blevet bedømt ud fra 4 kriterier:

 • Lydkvalitet 60 %
 • Betjening 25 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Alsidighed 5 %

Testen er med andre ord foretaget ud fra samme standard som også kendetegner tests fra Tænk og Råd & Rön, hvor en række delkriterier sammenholdes til en gennemsnitsbedømmelse, der afgør hvilken placering hvert enkelt produkt ender med at få. Hos Stiftung Warentest gælder det, at jo lavere bedømmelse et produkt får, des bedre klarer det sig.

I testen er resultatet delt op under soundbars og lydsokler. Blandt de bedste soundbars finder vi LG LAC850M, Samsung HW-J650 og Bose Cinemate 15, der alle klarer sig godt. Bose Cinemate 15 skiller sig dog ud ved at have testens bedste lyd. Blandt de bedste lydsokler finder vi JBL Cinema Base og Sony HT-XT3, der klarer sig stort set lige godt på alle fire parametre.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Lyd & Billede (25. september 2015)

I september 2015 foretog det skandinaviske forbrugermagasin Lyd & Billede en test af 12 forskellige soundbars og lydsokler.

Lyd & Billede tester og vurderer ud fra følgende kriterier:

 • Lydkvalitet
 • Funktionalitet
 • Brugervenlighed
 • Kvalitetsindtryk

Denon DHT-S514 klarer sig  godt i testen, og anbefales som bedste køb.

Du kan læse hele testen gratis hos Lyd & Billede.

Tænk (28. november 2014)

Tænk har testet 30 soundbars og soundplates, og delt dem op i henholdsvis det ene og det andet, for at overskueliggøre testskemaet.

Kriterierne der danner grundlag for kåringen af bedste soundbar i test er følgende:

 • Lydkvalitet 75%
 • Brugervenlighed 15%
 • Strømforbrug 5%
 • Multimedie inputs 2,5%
 • Tilkobling 2,5%

Her kan vi se at det er selve lydkvaliteten der er altafgørende for testen, men interessant er det også at Tænk giver en “under middel” bedømmelse til de soundbars, der under deres test forbruger mere end 1 Watt på standby. Det betyder med andre ord, at selvom en soundbar er velspillende, så risikerer den at dumpe Tænks soundbar test. Og det er netop tilfældet med Sonos Playbar, der ender på en sidsteplads da den ikke rigtigt kan slås i standby-funktion.

I den anden ende af testskemaet finder vi JBL SB 400 og Samsung HW-H750, der begge er af soundbar-typen. De opnår topplaceringer i testen, og JBL SB 400 får titlen som Bedst i Test.

Hele testen kan læses hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Lyd & Billede (3. oktober 2014)

Det store og anerkendte TV- og Hifi magasin Lyd & Billede har både i 2013 og 2014 testet 11 forskellige soundbars og lydsokler.

Lyd & Billede placerer soundbars i en kategori for sig selv, da lyden ikke når op på hjemmebiograf-niveau, men dog sagtens kan bruges i hjemmet til at opnå stor og god lyd fra fladskærmen.

Testens klare vinder er Samsung HW-H750, men også Canton DM 55 vurderes at være Bedst i Test.

Lyd & Billede har testet ud fra kriterierne Lydkvalitet, Funktionalitet, Brugervenlighed og Kvalitetsindtryk, og du kan læse hele testen gratis på deres hjemmeside.

Flatpanels.dk (23. marts 2013)

Flatpanels har testet Sonos Playbar, og det er der kommet en god, lang artikel ud af. Denne er værd at læse, hvis du overvejer netop denne soundbar, da du får et godt indblik og nærbilleder af hvilken slags soundbar det er og hvilken kvalitet den er i.

Hele testen kan læses gratis og uden login.

Amazon

Amazon er måske verdens største online handelsplatform, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord. De gør dog også en dyd ud af, at forbrugerne kan give deres ærlige mening til kende. Derfor kan forbrugerne skrive en anmeldelse og bedømme produkterne på en skala ud af 0 til 5 stjerner.

Hos Amazon giver forbrugerne Dali KATCH ONE en samlet score på 4,3 ud af 5 mulige stjerner. Forbrugerne kan også skrive en anmeldelse, og der kommer jævnligt nye opdaterede anmeldelser på siden, som flere forbrugere køber og anmelder produktet.

Du kan se anmeldelserne her

Forbrugerne på Amazon har anmeldt Canton DM 76.
Anmeldelsen er indhentet: september 2021
Du kan se anmeldelsen her.

Testberichte

Testberichte er en uafhængig tysk sammenlignings-hjemmeside. Deres mål er at give forbrugerne adgang til viden om og tests og anmeldelser af forbrugerprodukter, så det er lettere at tage gode valg.

Dali KATCH ONE er testet og anmeldt hos den tyske sammenligningsside. Her får modellen ros og anbefales bade for den gode lyd, men også det flotte design. Modellen er sammenlignet med andre på markedet, og til prisen får du en velfungerende soundbar med god lyd og flot design, der bestemt lever op til eksperternes forventninger.

Anmeldelsen er udført den: 7. oktober 2019
Du kan se anmeldelsen her

Bowers & Wilkins Formation Bar er også testet og anmeldt hos Testberichte. Modellen får ros for kvalitetslyd selv i de højeste toner og en klar stemmegengivelse. Anmeldelsen påpeger dog også, at der ikke er nogen HDMI-forbindelse, og volumen kan være svær at styre. Det er dog et kvalitetsprodukt, der ifølge anmeldelsen er prisen værd.

Anmeldelsen er udført den: 7. april 2019
Du kan se anmeldelsen her

Testberichte har anmeldt Canton DM 76.
Anmeldelsen er indhentet: september 2021
Du kan se anmeldelsen her.

Google

Google er en af de største online søgemaskiner, og du kan også anmelde produkter som forbruger.

Bang & Olufsen Beosoundbar er anmeldt af over 29 forbrugere.
Du kan se anmeldelserne her

HARMAN KARDON CITATION MULTIBEAM 700 er anmeldt af over 200 forbrugere.
Du kan se anmeldelserne her

Denon S716H er anmeldt af over 30 forbrugere.
Du kan se anmeldelserne her

WhatHiFi

WhatHiFi kalder sig ”The world’s #1 tech buy’ers guide”. De hjælper dig med alle de spørgsmål, du kan have i forhold til elektroniske produkter, og hvilket produkt du skal vælge.

What hi-fi anmelder Sennheisers Ambeo, Harman Kardon Citation MultiBeam 700 og LG SP8YA. De er alle med i testen af de bedste soundbars i 2021.

Testen er opdateret den: 14. september 2021
Du kan se testen her

Soundguys

Soundguys skriver om alt, hvad der drejer sig om lyd. De anmelder produkter, giver ”editor’s choice” og skriver artikler om lydprodukter.

Sennheisers Ambeo bliver anmeldt af Soundguys.

Anmeldelsen er udført den: 22. april 2021
Du kan se anmeldelsen her

Rtings

Rtings hjælper dig med at finde ud af, hvilket produkt du skal købe. De køber produkter, tester dem og anmelder dem. De har et scoresystem, som de rater ud fra.

De har anmeldt Sennheisers Ambeo.

Anmeldelsen er udført den: 30. september 2019
Du kan se anmeldelsen her

Rtings har også anmeldt LG SP8YA.

Anmeldelsen er udført den: 17. maj 2021
Du kan se anmeldelsen her

Digit

Digit blev lanceret i 2001. De ønsker at hjælpe dig med at navigere i tech-verdenen og til det produkt, du skal købe.

De har anmeldt Sennheisers Ambeo på: funktioner, værdi for pengene, performance og designet.

Anmeldelsen er udført den: 19. august 2021
Du kan se anmeldelsen her

Pocket-lint

Pocket-lint er fokuserede på, om produkter gør dit liv bedre, om de virker, og om de har ”wow” faktor.

Pocket-lint anmelder Harman Kardon Citation Multibeam 700.

Anmeldelsen er udført den: 22. juli 2020
Du kan se anmeldelsen her

Techhive

Tech hive er passionerede om smart home udstyr, og det er det, de fokuserer deres anmeldelser og artikler på.

De har anmeldt Denon DHT-S716H.

Anmeldelsen her udført den: 24. december 2019
Du kan se anmeldelsen her

Se vores artikel om: Projektor – her er nogle af de bedste i tests og anmeldelser

Læs også: Få smukke højtalere og skøn lyd ind i dit hjem

Se vores artikel om: Stor sammenligning af Sonos Play 1, Play 3 og Play 5 tests

The Master Switch
The Master Switch er en blog, der anmelder alt indenfor lyd lige fra hovedtelefoner, forstærkere, højtallere, TV til soundbars og projektører. The Master Switch har anmeldt Canton DM 76.
Anmeldelsen er udført: 9. april 2021
Du kan se anmeldelsen her.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Canton DM 76 – god lyd til musik og film


Canton DM 76

 • God vurdering af Testberichte.de
 • God anmeldelse på The Masterswitch.com
 • 4,5 stjerner af forbrugerne på Amazon

Derfor anbefaler vi Canton DM 76: Soundplaten fra Canton er en opdateret udgave af “Årets Bedste Soundplate” hos magasinet Lyd & Billede i årene 2015 og 2016. Canton DM 76 har stort set de samme specifikationer som forgængeren og leverer god lyd til både musik og film, og brugervenligheden vurderes at være helt i top. Det generelle kvalitetsindtryk er også godt, og designet er holdt så diskret som muligt. Den spiller desuden højere og kraftigere end lillebroren DM 55. Alt i alt et rigtig godt køb for dig der vil have en fremragende løsning, der både spiller højt og godt.

Om:  Canton DM 76 er en kraftig og højtydende 2.1 soundplate med MDF-kabinet og en subwoofer, som underbygger de dybe toner. Der er flere tilslutningsmuligheder, og du kan blandt andet tilslutte din smartphone eller tablet trådløst via Bluetooth, mens fladskærmen kan tilsluttes via digital optisk indgang, digital koaksial indgang eller analog RCA indgang. Der er også en udgang til en ekstern subwoofer, hvis du ønsker endnu mere bulder end den integrerede subwoofer kan levere. Der medfølger blandt andet en fjernbetjening og kabler til alle indgangene.

Der kan placeres en fladskærm og andet udstyr på op til 40 kg. oven på denne soundplate.

Fordele

 • God brugervenlighed
 • Lækkert design
 • Bærevene på 40 kg
Ulemper

 • Har kun Bluetooth 3.0

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundplate
 • MDF-kabinet – bæreevne 40 kg.
 • 2.1 surround
 • Bluetooth
 • Digital optisk og koaxial indgang

Canton DM 55

Kompakt testvinder. Canton DM 55 imponerer testpanelet hos Lyd & Billede, hvor den kompakte lydsokkel overrasker positivt.


 • Testvinder – Lyd & Billede

  Canton-DM-50-Soundbar
  Canton DM 55.

Derfor anbefaler vi Canton DM 55: Canton DM 55 vinder ligeledes Lyd & Billedes soundbar test. Det er en særdeles velspillende soundplate, der imponerer på trods af det kompakte design. Det er en 2.1 løsning, og tyske Canton har formået at holde prisen på et overkommeligt niveau og samtidig producere en overbevisende byggekvalitet. Den er desuden let at sætte op og anvende, hvorfor vi varmt kan anbefale denne soundplate, der er velegnet til placering direkte under en stående fladskærm.

Om: 4,1 ud af 5 stjerner givet af 94 købere hos Amazon. Canton DM 55 er en kraftig 2.1 soundplate med integreret subwoofer og en udgangseffekt på 200 Watt. Der er tilslutningsmuligheder via Bluetooth (til smartphone og tablet), digital optisk, digital coaxial m.m. Det betyder at du har mange muligheder når det kommer til tilslutning, og da du også kan tilslutte via Bluetooth, kan du streame musik via din smartphone eller tablet helt uden ledninger. Nyere fladskærme har desuden også Bluetooth, så du behøver ikke nødvendigvis at tilslutte med kabler.

Der kan placeres en fladskærm og andet udstyr på op til 40 kg. oven på denne soundplate.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundplate
 • MDF-kabinet – bærevne 40 kg.
 • 2.1 surround
 • Bluetooth
 • Digital optisk og koaxial indgang

Samsung HW-MS660 

Topscorer med god naturlig lyd. I testen hos Lyd & Billede får denne soundbar ros for at ligge front, hvad angår naturlig klang. Samsungs soundbar er med andre ord særdeles vellydende.


Samsung-HW-MS660-soundbar

 • 6/6 stjerner – Lyd & Billede
 • 5/5 stjerner – TrustedReviews
 • Topscorer – Tek.no

Derfor anbefaler vi Samsung HW-MS660: Denne soundbar får testens højeste karakter hos blandt andet Lyd & Billede og TrustedReviews. Det skyldes ikke mindst lydkvaliteten, men også det slanke design, den kraftfulde bas og brugervenlige opsætning. Det er en perfekt alt-i-en løsning til dig der ikke ønsker at have en separat subwoofer stående på gulvet, og den er særdeles velegnet til film.

 

Om: 5 ud af 5 stjerner givet af 10 købere hos Amazon. Samsung HW-MS660 er en soundbar med i alt 9 indbyggede højttalere, som er i stand til at levere kraftig bas på grund af Samsungs Distortion Cancelling-teknologi. Ifølge Samsung kan denne teknologi forudse og nedtone forvrængning, hvilket gør det muligt at gengive en dyb bas uden tilslutning af separat subwoofer.

Soundbaren kan udvides ved tilkøb af et Wireless Surround Kit, som gør det muligt at få et lydsystem med surroundhøjttalere placeret bag dig. Som standard kan flere Samsung TV finde soundbaren via Bluetooth, så lyd kan afspilles uden yderligere opsætning. Med nyere TV-modeller kan soundbaren også styres med en enkelt fjernbetjening, så det hele kan tændes/slukkes og skrues op/ned uden at skifte fjernbetjening.

Udover at forbinde via Bluetooth kan der også forbindes via HDMI, 3,5 mm mini-jack og optisk kabel.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • Bluetooth, HDMI
 • Digital optisk indgang
 • 3,5 mm jackstik indgang

Klipsch RSB-6

Godt lydbillede med fyldig bas. Klipsch RSB-6 er en rå soundbar med tilhørende subwoofer, som giver et godt og nuanceret lydbillede.


Klipsch-RSB-6-soundbar
Klipsch RSB-6.
 • Topscorer – TopTenReviews

Derfor anbefaler vi Klipsch RSB-6: Denne soundbar leveres med trådløs subwoofer, som underbygger bassen i såvel film som musik. Det giver et mere nuanceret lydbillede, og af samme grund får den en høj samlet bedømmelse hos TopTenReviews. Lydkvaliteten er således i højsædet med denne soundbar, som med det rå look passer perfekt ind i eksempelvis spillerummet eller herreværelset.

 

Om: Denne soundbar leveres med trådløs subwoofer, som underbygger lydbilledet og nuancerer lyden. Soundbaren har i sig selv et råt look, med Klipsch-logo og betjeningspanel i  midten.

Til soundbaren medfølger en lille fjernbetjening, men den kan ligeledes kobles til det trådløse netværk eller bluetooth. Når lyden skal skrues op eller ned kan det ligeledes klares via din normale fjernbetjening til TV’et, da soundbaren har HDMI switching. Det giver mulighed for at føre HDMI-kablet igennem soundbaren, hvor billedet så sendes videre mens lyden afspilles igennem højttaleren. Ad den vej kan soundbaren således også få signal fra TV’et når der skal skrues op eller ned, hvorved du ikke behøver sidde med flere fjernbetjeninger.

Udover HDMI-tilslutning er der også mulighed for at tilslutte lyd via en optisk indgang, samt 3,5 millimeter jackstik. Du kan ligeledes tilslutte trådløst via Bluetooth og Wifi.

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar
 • 2.1 surround
 • Bluetooth, Wifi
 • HDMI-tilslutning
 • Optisk indgang
 • 3,5 mm. jackstik indgang

LG SK8 Soundbar


LG SK8 Soundbar

6659″]

 • 4 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin TechRadar
 • 4 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin Trusted Reviews
 • 3,5 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin PCMag
 • 3 ud af 5 stjerner ved det britiske magasin What Hi-Fi?
 • God bedømmelse ved Englands største magasin Which

Derfor anbefaler vi LG SK8:

 • Lav pris
 • God bedømmelse fra eksperter
 • Høj lydkvalitet
 • Stemmestyring
 • Kraftfuld subwoofer

 

Om:

LG SK8 2.1ch soundbar omgiver dig med ren og præcis lyd af høj kvalitet. Lyt til dit favorit-lydindhold og nyd lydens mange detaljer og nuancer med denne soundbar. 

Ved køb af LG SK8 medfølger en kraftfuld subwoofer SPK8-W, som forbindes trådløst til dine enheder for hermed at skabe en enestående lydoplevelse med en rig bas. Surround sound-formatet Dolby Atmos bidrager med 3-dimensionel lyd og giver dig en levende og ekstraordinær lydoplevelse i hjemmet.  

Via Wi-Fi, Chromecast og Bluetooth kan du forbinde din kompatible smartphone eller tablet til LG SK8 og trådløst streame musik fra din foretrukne streamingtjeneste. For eksempel Spotify eller AirPlay. På den måde kan du nyde musikken i høj lydkvalitet. 

Med ThinQ-appen kan du styre din soundbar med din stemme, da soundbaren er kompatibel med Google Assistant. Tal direkte til din Google Assistant og få den til at sende din foretrukne musik til din soundbar

Ved køb af LGK SK8 medfølger optisk kabel, fjernbetjening MA7 med to AAA-batterier, vægmonteringsbeslag og yderligere fod. Takket være LG Sound Sync er kabel ikke en nødvendighed, da du kan synkronisere soundbaren med et kompatibelt LG TV. 

Designmæssigt får du her en moderigtig og tidløs soundbar. LGK SK8 har et enkelt og kompakt sort design, som passer flot ind i et moderne hjem. De skarpe og slanke linjer giver designet et elegant løft, som tilmed vil give et løft til din boligindretning.  

LG SK8 vs. markedet:

LG SK8 er det billigste produkt i denne oversigt, og eksperterne er stadig begejstrede. I ekspertbedømmelser af LG SK8 er der bred enighed om, at der her er værdi for pengene. 

Soundbaren får et godt testresultat ved Englands største testmagasin Which. For brugervenlighed ved opsætning og daglig brug får soundbaren henholdsvis 4 og 5 ud af 5 stjerner. Soundbarens funktioner får 4 ud af 5 stjerner af Which. 

LG SK8 får 4 ud af 5 stjerner hos både TechRadar og Trusted Reviews. Eksperterne ved de to a britiske magasiner taler positivt om det kompakte design, den klare soundbar-lyd og brugervenligheden. 

Af de britiske magasiner What Hi-Fi? og PCMag får soundbaren henholdsvis 3 og 3,5 ud af 5 stjerner. Eksperterne angiver det som klare fordele, at modellen har indbygget Chromecast og Google Assistant support, en klar og rummelig lyd, trådløs subwoofer og en praktisk størrelse. 

Samlet set får LG SK8 altså både positiv omtale for dens brugervenlighed, design, lyd og funktioner. Du kan altså trygt investere i denne model, hvis du ønsker en langtidsholdbar løsning på en soundbar. 

Nøglespecifikationer:

 • Type: Soundbar 
 • Bluetooth, Wi-Fi
 • Kan styres via app
 • Inklusiv fjernbetjening

FAQ

Hvilken soundbar er den bedste på markedet?
En af de bedste soundbars, som er på markedet lige nu, er modellen JBL Bar 5.1. Soundbaren har fået nogle super gode anmeldelser af en række eksperter, som blandt andet roser den for at have en rigtig god lyd. Dertil er soundbaren meget alsidig i brug, hvilket er enormt praktisk.
Hvor mange penge bør jeg bruge på en soundbar?
Hvor mange penge, du bør bruge på en soundbar, afhænger af, hvor meget du sætter pris på en god lydkvalitet. Kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, hvormed det kan være en fordel at ofre flere penge på en soundbar, hvis du søger en ekstra god lydoplevelse.
Er soundbars pengene værd?
Ja, soundbars kan helt bestemt være pengene værd. Hvis du ønsker en ekstra god lydoplevelse, når du ser film eller hører musik, så kan det være oplagt at investere i en soundbar. En soundbar er nemlig designet sådan, at du i højere grad bliver omsluttet af lyden.
Kan en soundbar forbedre lydkvaliteten?
Ja, en soundbar kan godt forbedre lydkvaliteten, når du sammenligner den med en almindelig højtaler. En soundbar er teknisk set syv højtalere i én, men alle højtalerne peger i hver sin retning. Dermed bliver du i højere grad omsluttet af lyden, hvilket skaber en bedre lydkvalitet- og oplevelse.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar