Med en sort eller mørk dug kan du skabe en hyggelig atmosfære ved middagsbordet, hvor lyset er dæmpet og stearinlysene tændt. Mørke duge er nemlig fantastiske til dette, og fås med mange forskellige mønstre og motiver. De er således et godt valg til borddækning med såvel fint porcelæn som rustikt stentøj.

I denne artikel har vi samlet nogle af de bedste og flotteste sorte og mørke duge, der har forskellige mønstre og motiver i stoffet. Se dem alle herunder:

Himla Sunshine – grå/sort dug af hør

Se pris hos Kitchentime

Himla Sunshine er en rustik grå/sort dug, som er fremstillet af hør med lyse syninger langs kanterne. Den passer perfekt til den hyggelige indretning med dæmpet lys, hvor borddækningen ønskes mere rustik med fokus på elementerne i middagsretterne. Dugen måler 145 x 250 centimeter, og er således ideel til det mellemstore middagsbord. Da det er lavet af hør, vil strukturen i stoffet føles en smule mere rustikt end normalt.

 • Materiale: Hør
 • Mål: 145 x 250 cm.

Himla Soul of Himla – mørk dug af hør med brede kanter

Se pris hos CDON

Sould og Himla er en smuk sort dug med brede kanter, der således er perfekt til den rustikke borddækning med mørke farvenuancer. Dugen er en lidt større model, der måler 160 centimeter i bredden og 330 centimeter i længden, hvilket betyder at den er ideel til det store middagsbord. Da den er lavet af hør, vil strukturen i stoffet føles rustik og en smule grovere end normalt.

 • Materiale: Hør
 • Mål: 160 x 330 cm.

SemiBasic DINE – mørkegrå dug af hør

Se pris hos Luxo Living

Denne mørkegrå dug er smuk i al sin enkelthed, og perfekt til spisestuen hvor mørke og lyse kontraster står skarpt side om side. Dugen er fremstillet af en kombination af hør og bomuldsgarn, hvilket får stoffet til at føles både blødt, let og lækkert. Dugen er ideel som hverdagsdug på grund af de slidstærke materialer, men også til når du får gæster. Den fås i flere størrelser, dog primært til mindre borde på under 2 meter.

 • Materiale: 60 % hør, 40 % bomuldsgarn
 • Mål: Flere størrelser

Georg Jensen Damask Dandelion – mørk dug med mælkebøttemotiv

Se pris hos Coop

‘Dandelion’ betyder ‘mælkebøtte’, og det er præcis derfra at inspiration til motivet i denne mørke dug er hentet. Den mørke dug blev oprindeligt designet af John Becker tilbage i 1971, ud fra en idé om at kvadrater skal mødes med cirkler, og dugen ses her i en relancering af Georg Jensen Damask. Dugen måler 140 centimeter i bredden og 310 centimeter i længden, og leveres i en fin gaveæske.

 • Materiale: Bomuld
 • Mål: 140 x 310 cm.

Södahl Complex – mørk akryldug med damask vævet bomuld

Se pris hos Södahl

Södahl Complex er en flot sort dug i akryl, som er beklædt med damaskvævet bomuld. Den sorte dug har et spændende grafisk mønster, bestående af linjer der mødes på kryds og tværs i et diskret grafisk udtryk. Dugen har således en spændende overfladestruktur, og samtidig ligger den godt og sikkert på bordet på grund af akrylbunden. Den er desuden praktisk, hvis du ønsker at beskytte bordet nedenunder. Den sorte Complex dug er 140 centimeter bred, og du kan selv vælge længden hos forhandleren.

 • Materiale: Akryl og bomuld
 • Mål: 140 cm. bred x valgfri længde

Södahl Modern Rose – mørkegrå dug med blomstermotiv

Se pris hos Södahl

Denne smukke mørke dug har et fint blomstermotiv, der fremstår diskret i mørke nuancer. Dugen er således prydet af forskellige rosenmotiver, hvilket får den til at fremstå med en unik struktur. Den er damaskvævet med en blanding af bomuld og polyester, hvilket får den til at fremstå meget glat og fin. På trods af de mørke og rustikke nuancer, fremstår dugen med blomstermotivet alligevel let og sart.

 • Materiale: 55 % bomuld, 45 % polyester
 • Mål: 140 x 220 cm.

Södahl Essential – mørk stenvasket dug

Se pris hos Södahl

Denne mørke dug er stenvasket, og har således en blød og lækker overflade med en flot struktur. Dens mørke look gør den perfekt til anvendelse med alt fra fint porcelæn til rustikt stentøj, alt efter hvilken atmosfære du søger at skabe i din spisestue. Dugen er desuden en del af en serie, som inkluderer flere forskellige farver. Den måler 140 x 220 centimeter, og passer således fint til det mellemstore bord.

 • Materiale: 60 % hør, 40 bomuld
 • Mål: 140 x 220 cm.

Denne side er anmeldt af: Nadia M. Nissen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar