Foråret og sommeren er på vej, og det byder op til mere udendørsliv. Derfor er det for mange tid til at få plantet nogle nye og sprudlende blomster i terrassens krukker – måske du selv indgår i dén statistik? Her får du inspiration til 10 smukke sommerblomster til krukker, som kan pryde din terrasse resten af sæsonen.

Smukke farver; rød, pink, lilla, gul, grøn, blå, orange – det er bare at vælge sin yndlingsfarve. Sommerblomster er som oftest kendetegnet ved deres smukke farver, betagende former og dejlige dufte. Sommerblomster er et hit for de fleste, selv for dig med en lille have eller blot en altan. Mange sommerblomster trives nemlig i krukker. En krukke eller to har de fleste plads til, hvad end det er i et stuevindue eller i en have – det er nemlig det gode ved sommerblomster i krukker. 

Det svære valg kommer, så snart du skal vælge hvilke blomster du vil have, især hvis du ikke har uanede mængder af plads. Der er uendeligt mange smukke varianter og arter, som stråler på hver sin måde. For at gøre det lidt nemmere for dig, har vi herunder samlet ti forskellige sommerblomster til krukker.

Måske du finder din favorit?

Pelargonie – flot og nem 


Set på Plantetorvet

sommerblomster til krukkerSmuk sommerblomst, der trives super godt i krukke. Pelargoniefamilien er stor og sprudlende, og der findes således et hav af forskellige farver, arter og varianter heraf. Den engelske pelargonie trives bedst i direkte sol, og stammer oprindeligt fra Afrika. 

Så hvad end du er til rød, hvid, lyserød, orange eller andre farver, så vil du nok kunne finde et godt bud på din kommende sommerblomst i denne art.

Fakta om Pelargonie:

Type: Geraniaceae

Vanding: Pottejorden bør holdes jævnt fugtig

Sæson: februar til juni

Vækstforhold: Gødning gives ved ca. hver tredje vanding i vækstperioden.

Se pris på Pelargonie hos Plantetorvet

Lavendel – duften af sommer


Set på (Produktet er udgået)

sommerblomster til krukker

Lavendlen trives, blandt mange andre steder, godt i krukker. Derfor er det en af de bedste sommerblomster til krukker. Det er en stedsegrøn, der oprindeligt stammer fra Middelhavsområdet. Duften af lavendler og sydlandskstemning er ikke til at tage fejl af. Lavendlen vokser tæt med opstigende grene. Planten er som udgangspunkt ret taknemlig, og kan både overleve i tørre og våde perioder. Alligevel trives den altså bedst i lettere fugtig og rig jord – og mindre godt i tung jord i skyggen, det overlever planten ikke. Blomsterne er små og fine, og sidder i toppen langs en aks. Bier er vilde med lavendlen, og således bidrager blomsten til biodiversiteten. 

Tip:

Hvis du ønsker en smuk og tæt blomstring, kan det være en god idé at klippe lavendlen en enkelt gang årligt, gerne omkring april, når der ikke længere er frostvejr. Klip den gerne ned i 7-10 centimeters højde – så får du det smukkeste slutresultat, når den igen går i blomst. På den måde bliver dine sommerblomster til krukker smukkere og tættere.

Fakta om lavendlen:

Type: Lavandula anhustifolia

Højde: ca. 40 cm høj og 50 cm bred

Blomstrer: juni til august

Vækstforhold: Let, fugtig og rig jord – i solen

Se pris på Lavendel hos (Produktet er udgået)

Spansk marguerit – en smuk klassiker


Set på (Produktet er udgået)

sommerblomster til krukker

Margueritten er for de fleste en ganske velkendt blomsterart, som mange sikkert har et kendskab til, på den ene eller den anden måde. Det er en klassisk og smuk blomsterart, som tager sig godt ud i krukker om sommeren. Den spanske marguerit er ingen undtagelsen – og så fås den i mange flotte farver.

Tips:

  • Placeres i almindelig, næringsrig jord
  • Placeres gerne i fuld sol
  • Plantes ude så længe der ikke er frost
  • Vand margueritten jævnligt i vækstperioden

Fakta om den spanske marguerit:

Type: Osteospermum

Blomstrer: marts til september

Vækstforhold: Næringsrig jord – i solen

Se pris på Spansk marguerit hos (Produktet er udgået)

Japansk myrte – enkel og symbolsk


Set på Plantetorvet

grønne stueplanter

Endnu en blomst, der er særdeles velegnet som sommerblomster i krukker er den japanske myrte. En smuk, men lidt anderledes plante. 

Myrten er meget symbolsk, særligt i forbindelse med bryllupper. Her symboliserer blomsten nemlig lykke og frugtbarhed. Flere bruger endda myrteblade i en hårkrans eller til brudebuketten.

Myrten er forholdsvis taknemmelig at have i krukke. Den trives lyst og køligt, og således perfekt til det danske vejr. Planten vandes gerne et par gange om ugen – helst med kalkfrit vand, såsom regnvand eller koldt, kogt vand. 

Vær opmærksom på, at myrten ikke må stå ude ved en nattetemperatur på under 5 grader.

Fakta om den japanske myrte:

Type: Lythraceae

Blomstrer: juni til oktober

Vækstforhold: Fugtig pottejord – delvis sol

Se pris på Japansk myrte hos Plantetorvet

Bellis perennis (tusindfryd) – sød og farverig


Set på Plantetorvet

sommerblomster til krukker

Den kære, lille blomst, som er ikke giver andet en positivitet til sin omverden. Med dine fine, små, skrøbelige blomsterblade med pompom-hoved, giver den et let og nuttet look i dine krukker. Den fine blomst fås endda i mange forskellige farver, så du kan vælge din favorit. Udover at findes i mange flotte farver, findes den også i mange forskellige kombinationer, hvor blomsterhovedet består af flere forskellige farver. Super unikt og meget elegant – et festligt indslag i dine krukker.

Blomsten trives bedst i kombineret som og skygge, samt i fugtig jord, da den ikke tåler tørke. 

Fakta om bellis:

Type: Compositae

Vanding: Jorden bør holdes middel fugtig

Sæson/blomstring: april til juni

Vækstforhold: Bør placeres lyst, men uden direkte sol

Se pris på Bellis perennis hos Plantetorvet

Pragtkærte – unik og sommerfrisk


Set på Plantetorvet

sommerblomster til krukker

Denne smukke og unikke blomst er velegnet som krukkeplante. Med grønne, lancetformede blade bliver blomsten cirka 50-100 centimeter høj, samt 30-50 centimeter bred. Undervejs vokser planten i et middel tempo. For at få det optimale ud af blomsten, bør den plantes i delvis sol, delvis skygge. På den måde får du det smukkeste udbytte. Hvis du på et tidspunkt ønsker at plante den ud af dine krukker, så er det intet problem for planten. Den trives nemlig også super optimalt i et bed.

Blomsten er i de fineste lyserøde, pink og hvide nuancer. 

Fakta om pragtkærte:

Type: Gaura lindheimeri

Vanding: Jorden bør holdes middel fugtig

Sæson/blomstring: juli til september

Vækstforhold: Bør placeres lyst i halv skygge, halv sol

Se pris på Pragtkærte hos Plantetorvet

Hortensia – voluminøs og klassisk


Set på Plantetorvet

sommerblomster til krukker

Hortensiaen er nok kendt som en plante i bed for de fleste, men den fungerer også super som sommerblomster i krukker. Der er flere fordele ved en hortensia. For det første er den super hårdfør. Den kan både klare sig gennem strenge tørkeperioder samt regnfulde tider. Der klarer også gerne til rusk og blæst. For det andet fås planten med mange forskellige farver blomster. Den er særligt kendt i hvid, pink, lille, violet og nuancer derimellem. Det er altså med god grund, at den plante er at se i mange danske haver rundt omkring i landet.

Udover at være hårdfør, så snart den er plantet, så kan den altså også plantes det meste af året rundt. Det er dog at foretrække i sensommeren eller i efteråret, da der her er en god, fugtig jord. Hvis du derimod planter i foråret, kræver den mere vand. Husk, at det også kommer an på hvor fugtig din muldjord eller plantejord er i krukken.

Fakta om hortensia:

Type: Hydrangea macrophylla

Sæson/blomstring: juli til september

Vækstforhold: Bør placeres lyst i halv skygge, halv sol

Se pris på Hortensia hos Plantetorvet

Chrysanthemum – fine sommerblomster til krukker


Set på Blomsterverden.dk

 

 

sommerblomster til krukker

Sød, letdyrket og smuk blomst. De fine, hvide blomster med gule toner ind mod den mørke midte. Hvis du ikke ønsker hvide blomster, fås de også både i lyserøde, røde, orange og ligeså et væld af andre friske farver.

Planten foretrækker en lys placering, dog uden for megen direkte sol. Blomsten har nemlig den længste holdbarhed ved en kølig placering. Planten behøver ikke at gødes, hvis blot den står i en tilstrækkelig næringsrig jord. Hvis din plante holder sommeren over, kan krukken passende stilles i dit drivhus, hvis du har sådan et, vinteren over. På den måde holder blomsterne længere på sigt. Chrysanthemum trives fint og godt med andre krukkeegnede planter.

Fakta om chrysantemum:

Type: Chrysanthemum carinatum

Højde: 60-75 cm

Blomstrer/høstes: juni til oktober

Vækstforhold: næringsrig, veldrænet jord – fuld sol

Se pris på Chrysanthemum hos Blomsterverden.dk

Petunia – sjov og festlig


Set på (Produktet er udgået)

sommerblomster til krukker

De smukke trompetformede sommerblomst i krukke i smukke farver. Sådan kan man nemt og hurtigt beskrive den unikke petunia-plante. Blomsterne dufter dejligt, vokser hurtigt og er ideelle til at lade gro i en krukke op ad mure, vægge eller lignende. 

Du kan finde planten i et hav af forskellige sorter og varianter, så det er blot om at finde din personlige favorit. For at få det optimale ud af planten bør den placeres i fuld sol. Derudover bør blomsten vandes jævnligt, samt gødes ind imellem. Det er en nem plante at holde, så snart jorden er tilpasset og næringsrig. Den kræver ikke det store. 

Fakta om petunia:

Type: Petunia grandiflora

Højde: ca. 180 cm.

Blomstrer/høstes: juni til oktober (eller til der kommer frost)

Vækstforhold: Let, veldrænet jord – lad stå i solen

Se pris på Petunia hos (Produktet er udgået)

Solhat (Magnus) – frisk og sød


Set på Blomsterverden.dk

 

sommerblomster til krukker

Denne smukke, rosa-røde blomst blomstrer hovedsageligt i sommermånederne, og er derfor perfekt som sommerblomst. Derudover er denne purpursolhat stivstænglet og er super god i krukker. Den er desuden også særdeles velegnet til afskæring. Placer gerne planten i solen, det vil den være dig taknemmelig for. Derudover foretrækker blomsten er let og veldrænet jord.

Fakta om ”Magnus”-solhatten:

Type: Echinacea

Højde: 80-90 cm

Blomstrer/høstes: juli til september

Vækstforhold: Let, veldrænet jord – fuld sol

Se pris på Solhat hos Blomsterverden.dk

Find dine favorit sommerblomster til krukker

Nu er det altså bare om at beslutte sig for hvilken sommerblomst i krukke, som du synes bedst om. Måske du endda har plads til flere af dine favorit sommerblomster til krukker? Ligegyldigt hvad ønsker vi dig en god fornøjelse med projektet.

Læs også: Urtepotte – 9 smukke urtepotter i alle størrelser

Læs også vores artikel om: De smukkeste stauder til haven

Læs også: Få inspiration til nemme stueplanter

Se også denne artikel på netto.dk: Indret Haven Med Krukker

Denne side er anmeldt af: Marielle Opdal Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.