Hvis du går og tænker, at solcreme bare er solcreme, må vi skuffe dig med, at det ikke er hele sandheden. Du finder nemlig et hav af forskellige mærker på det danske marked, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad du skal vælge. Men fortvivl ej. Vi skal nok gøre vores bedste til at guide dig på vej.

Skal det være spray? Og behøver du virkelig at bruge en sunblocker, eller kan du nøjes med en creme med et højt faktortal? Og kan du virkelig også købe økologisk solcreme. Alle disse spørgsmål vil vi se nærmere på i den følgende tekst, ligesom vi vil se på, hvordan disse forskellige solcremer har klaret sig i tests udført af fagpersoner.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

derma solcreme faktor 15 testvinder

Derma Sollotion SPF15

 • Godt køb – Tænk
 • Godt køb – Forbrugerrådet

Priser fra: 84,00

Køb hos Helsebixen

Derma Sun Solstift Høj SPF 50 (15 ml)

 • Godt køb – Svanemærket
 • God til børn

Priser fra: 38 Kr.

Køb hos REN velvære

Dermalogica Protection 50 sport

Dermalogica Protection 50 sport

 • Godt køb – Tænk
 • Godt køb – Råd & Rön

Priser fra: 199 Kr.

Køb hos Luxplus DK

Hvad er den bedste sunblocker?

En sunblocker blokerer, som navnet antyder, for solens stråler. Det er et populært valg til små børn og andre mennesker, som kun dårligt tåler solen.

Men det er ikke altid nødvendigt at lukke solen helt ude, og du skal huske på, at vi trods alt har et naturligt behov for solens stråler, som er nødvendige i forhold til vores evne til at danne d-vitamin.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Creme SPF 50+ 50 ml

Er du dog på udkig efter en solcreme med ultimativ beskyttelse, har Garnier lavet en solcreme, som giver dig mulighed for at sidde i solen, uden at du skal bekymre dig om at blive skoldet. Her får du en solcreme uden tilsætningsstoffer, der udover den beskyttende virkning også plejer og passer huden. Den er specielt velegnet til meget sart hud og til børn, som opholder sig meget i solen – for eksempel på stranden.

 

La Roche-Posay Anthelios Kids Sun Lotion SPF 50+ - 250 mlLa Roche-Posay Anthelios Kids Sun Lotion SPF 50+ – 250 ml

Men det er ikke den eneste mulighed. Solcremen her fra Anthelios yder også maksimal beskyttelse og er berømmet for sin fine og lækre konsistens, der gør den let smøre ud over hele kroppen. Den er naturligvis parfumefri og egner sig blandt andet derfor igen til børn og andre med meget sart hud. Med det meget høje faktortal kan du opholde dig i solen uden at blive skoldet. Men derfor er det stadig en god idé at bruge en hat.

Hvad er den bedste solstift?

Det er ofte en god ide at bruge penge på en solstift. Med sådan en kan du nemlig beskytte dine læber, dine øreflipper og andre områder på din hud, som kan være svære at forsyne med de rigelige mængder af solcreme, som normalt kræves. Her viser vi dig to forskellige solstifter, som begge anbefales af hudlæger og er undergået store tests.

 

Derma Sun Solstift Høj SPF 50 (15 ml)

Derma har lavet en solstift, der både har et højt faktorniveau og på samme tid er deklareret i samarbejde med astma og allergiforbundet. Den er let at anvende og tåler høj varme, så du let kan opbevare den i din taske, selvom du sidder på stranden og sveder. Solstiften indeholder en mængde naturlige olier, som er med til at sørge for, at din hud ikke tørrer ud, selvom du ofte påfører stiftens indhold.

 

Hvad er den bedste solcreme til sart hud?

Al hud er sart i solen. Men nogle menneskers hud kræver en smule mere pleje, og derfor er det en god ide, at du er opmærksom på, at der faktisk findes solcreme, der udover at beskytte huden mod den farlige UV-stråling på samme tid er plejende. Herunder ser vi nærmere på et par produkter, som gør netop det på strålende vis.

 

Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF 30 (150 ml)

Vores første produkt er den plejende solcreme AVIVIR. Solcremen har en faktor på 30, hvilket er nok til de fleste mennesker, såfremt du husker på, at solcremen skal smøres på med jævne mellemrum. Denne solcreme indeholder 70 % aloe vera, der netop plejer og passer huden og sørger for, at den ikke tørrer ud. Solbadning er hårdt for huden, og du bør give den de bedste muligheder for restitution.

 

Dermalogica Protection 50 sportDermalogica Protection 50 sport

Her får du en plejende solcreme, som du kan anvende over hele kroppen. Det specielle ved denne solcreme er indholdet af lakridsekstrakt, som har vist sig at virke beroligende på huden efter solbadning. Dertil er solcremen vandafvisende i op til 40 minutter efter påføring. Den indeholder ingen animalske produkter og egner sig derfor også godt til veganere, men spiser du kød, skal du ikke holde dig tilbage.

Hvad er den bedste solcreme til børn?

Når det kommer til børn og sol, er et af de vigtigste råd, at børn slet ikke skal opholde sig i solen alt for længe ad gangen. Men da det heller ikke er holdbart, er den næstbedste løsning at finde en egnet solcreme. Igen er der uhyre mange at vælge mellem. Vær opmærksom på, at børn ikke skal udsættes for hormonforstyrrende stoffer, for meget parfume eller lignende. Disse forhold er blandt andet med til at kåre den bedste solcreme til børn.

 

(meget sjov video om, hvor meget børn egentlig ved om solcreme :-))

 

Vichy Capital Ideal Soleil SollotionVichy Capital Ideal Soleil Sollotion faktor 30

Vichy har i mange år produceret cremer af meget høj kvalitet. Og denne solcreme til børn er ikke en undtagelse. Solcremen er specielt udviklet til børn med meget lys hud og til børn, som før har tålt solens stråler dårligt. Solcremen er let at smøre ind og indeholder naturligvis hverken parfume eller hormonforstyrrende stoffer. Solcremen absorberes hurtigt gennem huden, så den ikke virker generende på barnet. Husk altid på, at små børn ikke bør opholde sig i direkte sollys.

 

Derma Kids Solspray

Det kan ofte være en smule besværligt at smøre små børn ind i solcreme. Og her kan en solspray vise at være en nyttig løsning. Denne solcreme fra Derma har en høj beskyttelse og gør indsmøringen til en leg. Solsprayen er Svanemærket og deklareret af Astma- og Allergiforbundet. Det betyder, at du også kan bruge den til mindre børn.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Apotekets solstift faktor 50Apotekets solstift spf50+

Apotekets egen solstift er endnu et produkt af meget høj standard. Med en faktorbeskyttelse på over 50 kan du roligt begive dig ud i varmen både i Danmark og sydpå uden at risikere, at du branker. Solstiften har en neutral duft og indeholder ikke parfume. Du kan også bruge den til dine børn, når du gerne vil være helt sikker på, at både ører, næse og kind ikke tager skade af den hårde sol. Solstiften er vandbestandig, men det anbefales, at du påfører igen efter badning.

 

TESTVINDER: Hvilken solcreme er bedst overall?

Som du kan læse dig til her, er der en lang række af produkter på markedet. Dog skal vi fremhæve Derma Sollotion SPF15 og resten af deres solcreme kategori, som TÆNK har kåret som bedst i test i juni 2019.

 

 

Du finder Derma solcreme på tilbud hos Helsebixen her
(1-dags-levering)

 

Det er en solcreme, der kan bruges af de fleste voksne mennesker, hvor den yder meget fin beskyttelse mod solen og på samme tid lader os nyde godt af de gavnlige stråler. Solcremen indeholder hverken farve eller parfume, er Svanemærket og deklareret af Astma- og Allergiforbundet.

 

Se også kemi- og hudplejeekspert, Cecilia Demants guide til, hvilken solcreme du skal vælge nedenfor:

Se også: Solcreme eller ansigtscreme med SPF? Sådan beskytter du dig bedst i forårssolen skrevet af dr.dk.

Kilder til udarbejdelse af artiklen 

Se vores artikel om: Kuffert test – her er de 9 bedste rejsekufferter lige nu

FAQ

???? Hvilken solcreme er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste solcremer på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes solcremer?

Solcremer vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange solcremer?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes solcremer til flere forskellige prisklasser.

Hvor lange kan solcreme holde sig?

Typisk 2-3 uåbnet ved stuetemperatur. Efter åbning er det ofte 12 måneder. Udsættes tuben af solcreme for direkte sollys, så vil virkningen i cremen aftage hurtigere. Du skal derfor altid sørge for at den er pakket væk efter brug – om det er i en taske, i skyggen eller et andet sted.

☀️ Hvor meget solcreme skal man bruge?

40 ml. på en voksen og 20 ml. på et barn. Smør gerne 2 gange for at ramme alle de steder der gik fri i første omgang.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar