Hvilke skoletasker er de bedste, og hvad skal du kigge efter?

En god skoletaske skal først og fremmest være komfortabel og let at bruge, men den skal også være rummelig og robust. Den skal nemlig kunne rumme alt fra skolebøger til madpakke og penalhus, ligesom der på dage med idræt skal være plads til sportstøj.

Vi har undersøgt de nyeste testresultater og kigget på udvalget af skoletasker til børn. I denne artikel får du vores 3 anbefalinger, samt råd til hvad du skal kigge efter.

Herunder er vores top 3 over de bedste skoletasker lige nu:

Ergobag Prime – justerbar testvinder med høj komfort

Ergobag-Prime-Skoletaske2
Ergobag Prime fås med mange forskellige motiver og farver. Klik på billedet og se flere varianter.
Bedste pris: 809,00 (Babygear)

 • Testvinder – Tænk

Det kan vi lide: Ergobag Prime bliver bedst i Tænks skoletaske test med en meget høj samlet bedømmelse. Som en af de eneste skoletasker til børn har den hoftesele og justerbar højde i ryggen, så den vokser med barnet (110-150 cm.). Skoletasken er lavet af genbrugte plastikflasker, og der er integreret opbevaringsrum til madkasse og drikkedunk. Alt i alt en rigtig smart og funktionel skoletaske til børn, der skal cykle eller gå med tasken på ryggen over længere strækninger.

Om: Ergobag Prime er en ergonomisk skoletaske, der passer til børn i indskolingen. Den har en kraftig hoftesele og brystspænde som du kender det fra vandrerygsække, og så kan ryggen justeres så den vokser i takt med barnet.

Bunden af skoletasken har fødder monteret, så du undgår at tasken kommer i direkte kontakt med våde overflader. Det er blandt andet smart om vinteren, hvor der ofte bliver slæbt sne og sjap med ind i klasselokalerne.

Indvendigt er tasken organiseret således at de tunge bøger placeres i lommer tæt på ryggen. Der er desuden et separat rum til madkassen, hvor der også er en lomme til drikkedunken. Dermed holdes barnets vand nedkølet, og drikkedunken ligger ikke og rutscher rundt sammen med bøger og papirer.

Skoletasken fås i forskellige farver og motiver. Blandt andet rød, violet, sort og blå.

Ergobag Prime detaljer:

 • Kapacitet: 20 liter
 • Mål: B25 x D22 x H35 cm.
 • Vægt: 1.100 gram
 • Materialer: Genbrugte PET-flasker
 • Tilbehør: Idrætstaske
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
809,00 kr. 0,00 kr. 809,00 kr. Til butik »

Lego stor/lille skoletaske – robust topscorer i populært design

Lego-Friends-Stor-Skoletaske
Lego skoletasken fås i stor eller lille, samt mange forskellige motiver og farver. Klik på billedet og se flere varianter.
Bedste pris: 498,00 (Pixizoo)

 • Topscorer – Tænk

Det kan vi lide: De populære Lego-skoletasker klarer sig godt i Tænks test, hvor den lille model får en god samlet bedømmelse. Den har en bund af hård plast og er derfor meget robust. Af samme grund står den stabilt på jorden uden at vælte, og selvom underlaget er vådt går det ikke ud over bøgerne. Lego-skoletaskerne fås i mange farver med forskellige søde, seje og flotte motiver, som børnene genkender fra Lego-verdenen. Rummene er fornuftigt opdelt, der er isoleret rum til madkassen og udvendig holder til drikkedunken. Alt i alt en god og robust skoletaske, som er nem for barnet at bruge.

Om: Lego skoletaskerne fås i en stor model på 28 liter samt lille model på 23 liter. De er begge velegnede til indskolingen, men den store på 28 liter er den mest holdbare løsning for barnet, der eksempelvis skal have formiddagsmadpakke, SFO-mad, lidt skiftetøj og andre praktiske fornødenheder med i tasken.

Der kan vælges imellem rigtig mange forskellige farver og motiver på Lego-skoletaskerne, der alle er designet med et tema fra en af de populære byggeserier. Eksempelvis findes der tasker med motiver fra Chima, Friends, Ninjago, Nexo Knight og City, der er blandt de mest populære byggeserier hos Lego.

Bunden af skoletasken er lavet af hård plast, og resten af skoletasken i en slidstærk og vandafvisende polyester. Den er indrettet med et stort rum tættest på barnets ryg, en ekstra smal lomme, et rum til penalhuset yderst, samt termoisoleret rum til madkassen. På den ene side af skoletasken er en netlomme til drikkedunken, og på den anden side en gennemsigtig sidelomme. Inde i det store rum finder du desuden en lille lomme hvor barnet kan have en mobiltelefon, kantinepenge eller andre små vigtige ting.

Der medfølger en idrætstaske, som kan klikkes ovenpå skoletasken, samt nøglering der kan klikkes i en holder inde i det store rum.

Lego skoletaske stor/lille detaljer:

 • Kapacitet: 28 liter / 23 liter
 • Mål: H40 x B29 x D23 / H38 x B28 x D19 cm.
 • Vægt: 840 / 760 gram
 • Materialer: Polyester og hård plast
 • Tilbehør: Idrætstaske og nøglering
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
449,00 kr. 49,00 kr. 498,00 kr. Til butik »
600,00 kr. 0,00 kr. 600,00 kr. Til butik »
648,95 kr. 0,00 kr. 648,95 kr. Til butik »
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »

Jeva Beginner – smart topscorer med god rumopdeling

Jeva-Beginners-Skoletaske3
Jeva Beginner fås med mange forskellige motiver og farver. Klik på billedet og se flere varianter.
Bedste pris: 299,95 (KopK)

 • Topscorer – Tænk

Det kan vi lide: Jeva er et klassisk og etableret mærke, og den dag idag laver de stadig rigtig gode skoletasker i et robust og smart design. Jeva Beginner er perfekt til barnet i indskolingen, som har brug for en skoletaske med god rumopdeling og fornuftig udnyttelse af pladsen. Skoletasken klarer sig også godt i Tænks skoletaske test, hvor den får en god samlet bedømmelse. Den har mange forskellige og brugbare rum, så det er nemmere at organisere alle skolesagerne. Alt i alt en rigtig fin skoletaske, der især er velegnet til 0. og 1. klassetrin.

Om: Jeva Beginner er en lille skoletaske med kapacitet på 15 liter. Dertil kommer en idrætstaske på 8 liter, som opbevares i skoletaskens låg, lynes ud og klikkes af og på efter behov. Skoletasken fås i mange forskellige farver og med forskellige søde og seje motiver.

Udvendigt har skoletasken mange forskellige opbevaringsrum. Bagest er der et stort rum nederst til madkassen, et mindre rum ovenover hvor penalhuset kan ligge, en lille lynlåslomme yderst til små sedler og andre ting, samt lynlåsrum i taskens låg der eksempelvis kan bruges til hue og vanter. I siden er et rum til drikkedunken. Tættest ved ryggen er skoletaskens største rum, hvor der er plads til bøger og en lille tablet.

Jeva Beginner er lavet i slidstærkt nylon med en bund i forstærket vandtæt materiale.

Jeva Beginner detaljer:

 • Kapacitet: 15 liter
 • Mål: H35 x B27 x D19 cm.
 • Vægt: 900 gram
 • Materialer: Nylon
 • Tilbehør: Idrætstaske på 8 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
299,95 kr. 0,00 kr. 299,95 kr. Til butik »
299,00 kr. 39,00 kr. 338,00 kr. Til butik »

Sådan vælger du den rette skoletaske

Det kan være svært og uoverskueligt at finde hoved og hale i de mange forskellige skoletasker, og generelt er det en god idé at fastsætte nogle krav til skoletasken allerede inden du begynder at kigge på de forskellige modeller med dit barn. Mange af skoletaskerne forsøger selvfølgelig at appellere til barnet med seje, sjove eller søde motiver, men det er ikke altid hensigtsmæssigt at vælge en taske på baggrund af motivet.

Herunder får du et par tips til hvad du/i skal kigge efter, når der skal vælges skoletaske:

Skoletaskens størrelse skal passe til barnet

Som hovedregel må skoletasken ikke sidder ned over numsen på barnet, men skal i stedet kunne bæres på rygstykket. Dermed fordeles vægten optimalt, og det bliver nemmere for barnet at bevæge sig.

Det er også vigtigt at taskens primære rum kan pakkes hensigtsmæssigt, så tunge bøger ikke er placeret langt fra ryggen.

Skulderremmene skal kunne justeres, så tasken både passer dit barn om sommeren og om vinteren, hvor der kræves forskellige lag af overtøj.

Der skal være separat rum til madkasse og drikkedunk

Det er vigtigt at barnets mad og drikke ligger godt og forsvarligt i skoletasken. I nogle klasser tager de madpakkerne op og lægger dem i køleskabet, men det er ikke tilfældet alle steder. De fleste skoletasker har derfor et separat rum med isolering til madpakken, hvilket også er smart når barnet er på udflugt. Dermed holdes maden frisk og lækker, og den ender ikke med at ligge og rode rundt mellem bøger og penalhus.

Det samme bør gælde for drikkedunken, som helst skal kunne sættes i en lomme og stå oprejst. Det kan jo ske at barnet glemmer at lukke drikkedunken helt, og det er ærgerligt hvis bøger og andre ting tager skade af vand, der er sivet ud af drikkedunken. Ved at have drikkedunken i en udvendig lomme, er den også nemmere for barnet at få fat i.

Skoletasken skal kunne tåle vind og vejr

Der er stor forskel på om dit barn cykler eller tager bussen i skole, og det stiller forskellige krav til skoletasken.

Generelt er Lego-skoletaskerne blandt de mest robuste, og hvis du ved at dit barn er energisk og skoletasken risikerer en hård medfart i skoletiden, så er det en god idé at gå efter en model der kan holde til dette.

Skoletasken skal som minimum være tildækket af et låg foroven, så der ikke kan sive vand ind igennem lynlåsen. Flere modeller har også en bund af forstærket materiale, som sikrer taskens indhold med at blive vådt, hvis den stilles på et underlag med vand.

Medfølgende idrætstaske er smart

Det er ikke et must at der medfølger idrætstaske til skoletasken, men det er smart hvis barnet skal cykle eller gå i skole med det hele på ryggen.

Skoletasker med tilhørende idrætstaske kan nemlig klikkes sammen og bæres på ryggen på en måde, så vægten er fordelt optimalt.

På Lego-skoletaskerne klikkes idrætstasken på over selve tasken, mens de på Ergobag og Jeva-skoletaskerne er lavet i et slankt design der klikkes udenpå tasken.

Typisk er idrætstaskerne ikke særlig store, men der er plads til idrætstøj og håndklæde.

Undgå at se på skoletasken som en ‘investering i fremtiden’

Du bør aldrig købe skoletaske til dit barn ud fra idéen om at den skal kunne holde i mange år frem. Køb hellere en skoletaske der er så lille som muligt, uden at det går udover funktionaliteten. Store skoletasker er tunge og man glemmer måske at pakke dem optimalt, fordi der er plads nok.

Gør derfor dit barn en tjeneste, og find en skoletaske der passer i et par år, hvorefter det må påregnes at der skal købes ny. I de små klasser slides skoletaskerne også anderledes hurtigt i forhold til i de ældre klasser, og derfor giver det heller ikke mening at købe en stor skoletaske med henblik på at den skal holde 5-6 år.

Læs mere:

Testkilder

Herunder får du indblik i de nyeste test af skoletasker, som er foretaget i norden, og som har haft indflydelse på vores vurderinger i denne artikel:

Klikk.no (15. juni 2015)

Den norske forældre-sektion under Klikk.no har i juni 2015 testet 6 forskellige skoletasker, som de mener er blandt de mest solgte på det norske marked.

Testpanelet består af en fysioterapeut, en sygeplejerske og en gruppe børn. Taskerne er blevet vurderet subjektivt af de medvirkende børn, og kriterierne fordeler sig således:

 • Justeringsmuligheder
 • Anvendelse
 • Bærekomfort
 • Udstyr og reflekser

I testen vægtes justeringsmuligheder og bærekomfort højest af testpanelet.

Troll 22L er den eneste skoletaske i testen, som får topkarakter. Det gør den fordi den har en justerbar ryg der vokser med barnet, og en rigtig høj bærekomfort. Beckmann 22L klarer sig også godt, og får testens næstbedste bedømmelse.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle 6 modeller klarer sig hos Klikk.no, hvor artiklen er gratis.

Forbrugerrådet Tænk (maj 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i maj 2015 testet 9 forskellige skoletasker, hvoraf en enkelt skoletaske er dumpet. Testen er foretaget af et testpanel, som bestod af en ergoterapeut og skolebørn samt deres forældre.

I testen er skoletaskerne blevet vurderet ud fra følgende:

 • Ergonomisk vurdering 40 %
 • Børne- og forældrepanel 20 %
 • Slidstyrke- og regntest 30 %
 • Uønsket kemi 10 %*

*Findes der større mængder af uønsket kemi i skoletaskerne, trækkes den samlede bedømmelse ned.

Som det ses herover er skoletaskernes ergonomi blevet vægtet højst. Det er nemlig vigtigt at skoletaskerne er behagelige at have på og sidder ordentligt, når barnet skal bære den til og fra skole hver dag.

Som en del af testpanelet er der også udvalgt en række skolebørn i 0. klasse samt deres forældre, som har stået for den praktiske del af testen. Her har børnene fået lov at afprøve skoletaskerne og se hvor nemme de er at bruge, mens forældrene har kigget nærmere på hvor nemme skoletaskerne er at indstille og hvor godt de sidder på deres barn.

I testen får Ergobag Prime topkarakter af ergoterapeuten, på grund af den justerbare pasform og den kraftige hoftesele. Den er desuden nem at anvende, og bliver derfor bedst i test. En skoletaske fra Bergans, Lego, BR og Jeva klarer sig også godt i testen.

Du kan læse hele testen og se hvilke modeller der klarer sig godt og dårligt, ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar