Flere Siemens opvaskemaskiner klarer sig rigtig godt i test hos blandt andet Tænk og Råd & Rön, hvor flere modeller fra Siemens er med i toppen. De er både effektive og økonomiske, hvilket er nyttige egenskaber i en travl hverdag.

I denne artikel kan du læse mere om 5 opvaskemaskiner fra Siemens, der anbefales på baggrund af testresultater, anmeldelser og/eller egenskaber. Vi har desuden tjekket priser, så du kan finde den bedste pris på nettet lige nu.

Siemens SX75M039EU – integrerbar opvaskemaskine med ekstra højde


Siemens SX75M039EU har 5 centimeters ekstra højde i vaskerummet. Den klarer sig godt i test, og fås til en fornuftig pris på nettet.

Bedste pris: 7.899,00

Køb hos Skousen

 • Topscorer – Tænk
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Siemens SX75M039EU klarer sig godt i test hos Tænk, og vi anbefaler den således som et godt valg til dig der ønsker en opvaskemaskine med højere kapacitet. Den kræver lidt ekstra højde under køkkenbordet, men har du plads er den et godt køb. De 5 ekstra centimeter i vaskerummet betyder nemlig, at du kan vaske selv store spækbrætter og kander uden besvær, hvilket er en fordel for dig der ønsker fleksibel udnyttelse af pladsen.

Om: Siemens SX75M039EU er en A++ opvaskemaskine, som skal integreres bag en skabslåge. Den har 5 ekstra centimeters højde i vaskerummet, hvilket udnyttes i form af en højdejusterbar overkurv og justerbare rækker. Denne Siemens opvaskemaskine har desuden tørreevne A og plads til 13 kuverter.

Vaskerummet i denne opvaskemaskine har en klassisk indretning med en overkurv, der kan justeres i højden så den passer til både høje og lave glas. Derudover har den en bestikkurv stående i underkurven, og denne kan glide frem og tilbage i den forreste række. Der er ligeledes mulighed for at lægge en del af rækkerne ned i kurvene, hvis du eksempelvis ønsker at vaske større fade eller skåle. Opvaskemaskinen betjenes ved hjælp af knapper i toppen af lågen, hvor der også er et lille display. Når opvaskemaskinen er igang, projekteres et lys ned på gulvet så du kan følge med i forløbet. Dette kalder Siemens for infoLight. Nogen opvaskemaskiner har også TimeLight, hvor der vises resterende tid og hvilken fase vaskeprogrammet er i.

Der er i alt 5 programmer i denne Siemens opvaskemaskine: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Lyn 45 grader og Forskyl. Udover de 5 standardprogrammer kan der også tilvælges intensivZone til genstridige madrester, og/eller varioSpeed til nedsættelse af vasketid.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
7.899,00 kr. 0,00 kr. 7.899,00 kr. Til butik »
8.399,00 kr. 0,00 kr. 8.399,00 kr. Til butik »

Siemens SR456S00TS – god smal opvaskemaskine


Siemens SR456S00TS er en moderne smal opvaskemaskine med et meget lavt energiforbrug og støjniveau.

Bedste pris: 5.999,00

Køb hos Skousen

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Selvom denne Siemens opvaskemaskine er en smal model, har den alligevel plads til 10 kuverter. Det er en enkelt kuvert mere end de gængse smalle modeller, og kun 3 kuverter mindre end de fleste større modeller. Opvaskemaskinen indgår endnu ikke i nogen tests, men lignende Siemens opvaskemaskiner har førhen klaret sig rigtig godt i test. Enkelte købere er også glade for opvaskemaskinen, som blandt andet får ros for en god vaske- og tørreevne, god fleksibel indretning og et lavt støjniveau. Og så har den en front af rustfrit stål, som passer perfekt ind i det moderne stilrene køkken.

Om: Siemens SR456S00TS er en smal opvaskemaskine i rustfrit stål, som skal bygges under køkkenbordet og passer ind i en mindre sektion på 45 centimeter. Den er således pladsbesparende og velegnet i det mindre køkken eller husstanden, som ikke har stort opvaskebehov. Det kan eksempelvis være den lille husstand på 1-3 personer.

Denne Siemens opvaskemaskine befinder sig i den bedste energiklasse, A+++, da både vand- og energiforbruget er lavt. Den har et årligt forbrug på 2660 liter og 188 kWh, hvilket er opmålt efter en husstands gennemsnitlige forbrugsvaner. Derudover er støjniveauet på kun 44 decibel, hvilket er ganske fornuftigt for en opvaskemaskine i denne prisklasse.

Opvaskemaskinen er indrettet med en bestikbakke øverst, samt over- og underkurv i varioFlex Pro-systemet. Dette betyder at kurvene kan indrettes efter behov og øverste kurv desuden justeres i højden, så pladsen kan udnyttes optimalt.

I alt er der 6 programmer i denne opvaskemaskine: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader samt Forskyl. Dertil kan vælges 3 tillægsfunktioner: varioSpeed Plus, intensivZone samt shine&Dry.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44dB
 • Antal kuverter: 10
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 188 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
5.999,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »
4.499,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »

Siemens SN657X02ME – moderne integrerbar opvaskemaskine


Siemens SN657X02ME er en god integrerbar opvaskemaskine med nyttige funktioner. Eksempelvis varioSpeed Plus, som reducerer vasketiden med op til 66 %.

Bedste pris: 6.599,00

Køb hos Skousen

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Siemens SN657X02ME er en god integrerbar opvaskemaskine til en fornuftig pris. Den har mange nyttige funktioner, og får på baggrund af egenskaberne en masse gode anmeldelser af køberne. Flere købere fremhæver blandt andet tørreevnen som værende rigtig god, og så er den meget støjsvag. Alt i alt et godt køb for dig, der ønsker en diskret opvaskemaskine til samtalekøkkenet.

Om: Siemens SN657X02ME er en integrerbar opvaskemaskine, som derfor kræver montering bag en eksisterende låge. Det betyder dog også at den slet ikke ses, medmindre den er tændt og det indbyggede infoLight lyser ned på gulvet for at vise at programmet er igang. Opvaskemaskinen er i højeste energiklasse, A+++, hvilket betyder at den har et meget lavt forbrug af vand og el. Den bruger således 2660 liter vand om året samt 237 kWh, baseret på en families gennemsnitlige forbrug (280 opvaske).

Opvaskemaskinen har desuden tørreevne A og god plads til hele 14 kuverter i de fleksible over- og underkurve, som kan justeres efter behov. Der er desuden bestikbakke i denne opvaskemaskine, og denne er placeret øverst. Lydniveauet ligger under drift på 44 dB, hvilket er gennemsnitligt for opvaskemaskiner i denne klasse. Under drift har opvaskemaskinen et infoLight, som lyser på gulvet og markerer at programmet er igang.

Der er 7 indbyggede programmer i denne Siemens opvaskemaskine: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader, Lyn 45 grader og Forskyl. Derudover har den tillægsfunktionerne intensivZone, varioSpeed Plus, hygiejnePlus og shine&Dry, som gør det muligt at tilpasse de enkelte programmer efter behov.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 237 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
6.599,00 kr. 0,00 kr. 6.599,00 kr. Til butik »
7.199,00 kr. 0,00 kr. 6.999,00 kr. Til butik »

Siemens SN457S03MS – smart opvaskemaskine med front i rustfrit stål


Siemens SN457S03MS er en populær opvaskemaskine med mange gode anmeldelser fra køberne. Den har plads til 14 kuverter og mange gode funktioner.

Bedste pris: 6.099,00

Køb hos Skousen

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Siemens SN457S03MS er en særdeles populær opvaskemaskine til underbygning. Den får gode anmeldelser af rigtig mange købere, som blandt andet roser den for at være støjsvag, nem at fylde op og effektiv. Det er således et rigtig godt valg for dig, der ønsker en god klassisk opvaskemaskine til underbygning, uden at blive ruineret.

Om: Siemens SN457S03MS er en A+++ opvaskemaskine til underbygning. Det betyder at der blot skal afsættes plads under bordpladen, for at montere den korrekt. Den har plads til 14 kuverter og har et lydniveau på 44 dB under drift, hvilket er ganske fornuftigt.

Denne Siemens opvaskemaskine er indrettet med underkurv, fleksibel overkurv og bestikbakke i toppen. Det giver mulighed for at indrette opvaskemaskinen efter behov, så der både kan vaskes store og små ting. I hver kurv er der desuden ekstra rækker, som kan slås op eller ned efter behov.

Opvaskemaskinen har 7 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Lyn 60 grader, Glas 40 grader, Lyn 45 grader og Forskyl. Derudover har den 4 tillægsfunktioner: intensivZone, varioSpeed Plus, hygiejnePlus og shine&Dry. Disse kan aktiveres ud for hvert enkelt program, så du kan optimere opvasken efter behov.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44dB
 • Antal kuverter: 13
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
6.099,00 kr. 0,00 kr. 6.099,00 kr. Til butik »
4.499,00 kr. 0,00 kr. 6.099,00 kr. Til butik »

Siemens SN436W05IS – billig A+++ opvaskemaskine med gode funktioner


Siemens SN436W05IS er en klassisk hvid opvaskemaskine til underbygning. Den får gode anmeldelser af køberne, som bl.a. roser den for at være brugervenlig og støjsvag.

Bedste pris: 3.699,00

Køb hos Skousen

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Siemens SN436W05IS er en fin hvid opvaskemaskine til underbygning. Den passer således godt ind i lyst indrettede køkkener, hvor den kommer til nytte på grund af dens gode egenskaber. Det er en populær model, som af samme årsag har fået mange anmeldelser. Disse er overvejende positive, og blandt andet roses opvaskemaskinen for at være støjsvag, brugervenlig og effektiv. Alt i alt får du således meget for pengene i denne økonomiske opvaskemaskine.

Om: Siemens SN436W05IS er en klassisk indrettet A+++ opvaskemaskine til underbygning. Den har underkurv med bestikkurv samt en overkurv hvor fleksible hylder og rækker kan justeres og bruges efter behov. Mange foretrækker netop bestikkurven fordi den kan tages op og bringes over til skuffen, hvilket gør det nemmere at tømme opvaskemaskinen.

Med opvaskemaskinens lave forbrug, sniger den sig op på 2660 liter vand og 234 kWh om året ved 280 vaske. Under vask har maskinen et lydniveau på 46 dB hvilket er en smule over standard, men ifølge køberne er dette ikke genererende. Der er desuden plads til 13 kuverter, hvilket er fint i en familie på 3-4 personer.

Denne Siemens opvaskemaskine har 6 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader, 1 time 65 grader og Forskyl. Dertil kan 3 tillægsfunktioner aktiveres efter behov: varioSpeed Plus, intensivZone og hygiejnePlus. Som en ekstra funktion har denne opvaskemaskine ecoDrying, som automatisk åbner lågen efter programmet er slut. På den måde kan dit service lufttørre, så de sidste vanddråber fordamper.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 234 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
3.749,00 kr. 0,00 kr. 3.699,00 kr. Til butik »
3.299,00 kr. 0,00 kr. 3.949,00 kr. Til butik »

Testkilder

Herunder kan du se hvilke testresultater der har haft indflydelse på vores vurderinger. Siemens opvaskemaskiner er blandt de mest populære i norden, og derfor indgår flere modeller i test. Få et overblik over hvilke der er bedst ved at gå i dybden med disse testresultater:

Forbrugerrådet Tænk (22. februar 2018)

Forbrugerrådet Tænk har i 2018 opdateret deres opvaskemaskine test, så den ny indeholder 73 forskellige modeller. De er alle testet efter de nye skærpede krav, som blandt andet har betydning for bedømmelsen af vaskeevnen.

Testkriterierne er som følger:

 • Vaske- og tørreevne 47,5 %
 • Vand- og elforbrug 20 %
 • Brugervenlighed og manual 18 %
 • Støj 10 %
 • Tidsforbrug 2,5 %
 • Håndværksmæssig udførsel 2 %

I testen er det tydeligt, både Siemens og Bosch stadig er gode valg. De klarer sig nemlig generelt rigtig godt, hvilket også var tilfældet førhen.

Du kan selv dykke dybere i testresultatet og se vurderinger af de enkelte modeller, ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (12. februar 2018)

Råd & Rön har i februar 2018 opdateret deres opvaskemaskine test, så den nu omfatter 102 forskellige modeller. Testen omfatter både almindelige opvaskemaskiner til underbygning, integrerbare modeller samt bordopvaskemaskiner. Enkelte smalle modeller er også med i testen.

Testen stiller skrappere krav til vaskeevnen i forhold til tidligere, og derfor kan testresultaterne ikke sammenlignes direkte med testresultaterne fra 2016 og tidligere. Det vurderes dog at opvaskemaskiner med høje bedømmelser fra tidligere tests stadig er gode.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Vaske- og tørreevne 50 %
 • Tidsforbrug 10 %
 • Miljø 10 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Støj 10 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %

Siemens og Bosch klarer sig som sædvanligt godt i testen, og flere modeller anbefales som gode køb.

Hele testresultatet kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Forbrugerrådet Tænk (maj 2016)

Hos Forbrugerrådet Tænk er 56 opvaskemaskiner blevet testet frem til og med 2016. Der er tale om flere forskellige typer opvaskemaskiner, deriblandt modeller til underbygning, integrerede maskiner, smalle maskiner og bordmodeller. Blandt det testede modeller indgår i alt 14 Siemens opvaskemaskiner.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Vaske- og tørreevne 47,5 %
 • vand- og elforbrug 20 %
 • brugervenlighed og brugermanual 18 %
 • støj 10 %
 • tidsforbrug 2,5 %
 • håndværksmæssig udførsel 2 %

Flere af opvaskemaskinerne fra Siemens klarer sig rigtig godt og 3 modeller bliver bedst i test. De bedste opvaskemaskiner i testen klarer sig godt på alle parametre på nær tidsforbruget, som for de fleste modeller vurderes at være uacceptabelt.

Du kan læse hele testen hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (8. april 2016)

I april 2016 foretog det svenske forbrugermagasin Råd & Rön en test af hele 83 forskellige opvaskemaskiner. Der er tale om 3 slags maskiner: Smalle opvaskemaskiner, almindelige opvaskemaskiner, integrerbare opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner.

I testen blev opvaskemaskinerne vurderet på følgende kriterier:

 • Vaskeevne 47,5 %
 • Miljø 20 %
 • Brugervenlighed 16 %
 • Lydniveau 10 %
 • Tidsforbrug 2,5 %
 • Kvalitetsindtryk 2 %
 • Brugsanvisning 2 %

Siemens opvaskemaskinerne overrasker særdeles positivt i denne test, hvor flere modeller er at finde i toppen af testresultaterne.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Testfakta (16. september 2011)

Testfakta er et svensk test magasin, der løbende udgiver gratis testartikler, hvor en række produkter sammenholdes. Deres tests er typisk ikke særlig omfattende, men til gengæld går de grundigt til værks med de få modeller de tester.

Testen er fra 2011, så de to testvindere fra Bosch og Siemens er udgået af markedet og erstattet af de nuværende testvindere.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar