Siemens står bag produktionen af en række særdeles populære espressomaskiner. De får generelt gode anmeldelser og høje placeringer i tests. Siemens tilbyder desuden gratis pick-up service på deres espressomaskiner, så du kan få afhentet i hjemmet i tilfælde af reparationer eller vedligeholdelse.

Vi giver i denne artikel vores bud på 5 gode Siemens espressomaskiner til forskellige behov, som samtidig får gode bedømmelser. Herunder ser du et udpluk af hvilke maskiner du kan læse om i denne artikel:

Vi vil herunder gå i dybden med hver enkelt espressomaskine, så du kan få et bedre indblik i hvordan de fungerer og hvorfor vi anbefaler dem:

Siemens EQ.6 Series 700 – moderne espressomaskine med touch-display

siemens-eq6-series-700-espressomaskine
Topscorer: Siemens EQ.6 Series 700 er en af tidens bedst anmeldte espressomaskiner. Den får topkarakter i test og roses af mange tilfredse købere nettet over.
Bedste pris: 5.997,00 (KitchenOne)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.6 Series 700: Denne Siemens espressomaskine bliver taget rigtig godt imod af både Tænk, Råd & Rön og køberne. Den får generelt ros for at være let at bruge, og så brygger den god kaffe ved korrekte temperaturer. Køberne er desuden glade for at espressomaskinen er lydsvag og nem at rengøre, og den berøringsfølsomme skærm præsenterer valgmulighederne flot og enkelt. Du skal derfor vælge denne Siemens espressomaskine, hvis du ønsker en gennemført og brugervenlig oplevelse. Den opfylder alles behov, og sætter du en mælkebeholder på kan den lave stort set alle de specialiteter du måtte ønske.

Om: Siemens EQ.6 Series 700 er en moderne espressomaskine med med stort berøringsfølsomt display og dobbelt udløb. Displayet giver let og præcist overblik over dine præferencer og nuværende indstilling, så du ved hvad du får.

Espressomaskinen har beholder med plads til 300 gram kaffebønner og 1,7 liter vand. Udløbet kan desuden justeres i højden, så du kan tilpasse maskinen til både store og små glas og kopper. Og når den er færdig, slukker den automatisk efter et forudindstillet stykke tid. I slukket tilstand bruger maskinen ingen strøm.

I Siemens EQ.6 Series 700 finder du en række automatiske rengøringsprogrammer, som hjælper med at forebygge kalk og snavs i maskineriet. Du kan desuden tage hele bryggeenheden ud for nemmere og mere dybdegående rengøring.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,7 liter
 • Maleværk med beholder til 300 g bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
5.996,00 kr. 0,00 kr. 5.997,00 kr. Til butik »
5.997,00 kr. 0,00 kr. 5.998,00 kr. Til butik »

Siemens TK53009 Surpresso Compact – populær espressomaskine

Siemens-TK53009
Godt køb: Siemens TK53009 espressomaskinen sælges på nettet til en god pris, og får købsanbefaling af svenske Råd & Rön.
Bedste pris: 3.998,00 (KitchenOne)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens Surpresso Compact: Siemens TK53009 scorer topkarakter i 2014 hos Råd & Rön, der kårer den til “Godt køb”. Hos både Whiteaway og Skousen får denne Siemens espressomaskine desuden topkarakterer af forbrugerne, der roser den for at være både enkel og brugervenlig, samtidig med at den laver en rigtig god kop kaffe. Den er desuden rigtig billig, så du får meget for pengene. Der kan udtrækkes varmt vand til f.eks. te eller kakao, så du kan benytte den til flere formål.

Om: Siemens Surpresso Compact TK53009 er efterfølgeren til den meget populære TK51009 espressomaskine. Det er en billig og simpel espressomaskine, som klarer at fremstille både kaffespecialiter og almindelig kaffe, samt kogende vand til dit behov. Som med de andre maskiner i denne artikel er der tale om en fuldautomatisk espressomaskine, hvor du blot trykker på én knap, og så brygges den ønskede kop kaffe/espresso. I den kompakte Siemens TK53009 espressomaskine er der blevet plads til en aftagelig vandtank på 1,8 liter, et maleværk  med beholder til 250 g bønner, justerbar malingsgrad, automatisk sluk-funktion så den ikke bruger strøm om natten og en kopvarmer som kan slås til og fra.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,8 liter
 • Maleværk med beholder til 250 g bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.998,00 kr. 0,00 kr. 3.998,00 kr. Til butik »

Siemens EQ.5 – billig espressomaskine med mange muligheder

Siemens-TE501205RW-Espressomaskine
Topscorer: Siemens EQ.5 hører til start-serien af Siemens’ populære EQ-espressomaskiner. Den får god bedømmelse i svensk test og roses af forbrugerne.
Bedste pris: 6.199,00 (Coop)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.5: Denne model placeres i toppen af 2014-testskemaet hos Råd & Rön. Flere positive forbrugeranmeldelser vidner ligeledes om at denne Siemens espressomaskine er suveræn. Den hører til EQ.5-serien, som er start-serien i Siemens’ espressomaskine-program. Ifølge testresultaterne er den særdeles nem at anvende, og dens automatiske rengørings-funktioner gør også at man rent faktisk får brugt eksempelvis mælkeskummeren. Du får med andre ord en rigtig god espressomaskine til prisen.

Om: Siemens EQ.5 er designet med henblik på alsidighed og brugervenlighed. Den har en række funktioner, som gør den nem at bruge, blandt andet en mælkeskummer og automatisk rengøringssystem, som skyller systemet igennem efter hver kop og ved tænd/sluk. Det betyder at du ikke selv skal tænke på det. Derudover har Siemens EQ.5 espressomaskinen en aftagelig vandtank på 1,7 liter, så du kan lave mange kopper kaffe, samt en keramisk kværn med beholder til 300 gram bønner. Dysen kan justeres op til 15 centimeter så du også kan fremstille kaffespecialiteter i høje caféglas, og så kan du indstille maskinen til at brygge en eller to kopper ad gangen.

Specifikationer:

 • Vandtank på 1,7 liter
 • Maleværk med beholder til 300 g bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk rengøringssystem
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
6.199,00 kr. 0,00 kr. 6.199,00 kr. Til butik »

Siemens EQ.7 aromaSense M-series – topkarakter i svensk test

siemens-te712201rw-espressomaskine
Topscorer: Siemens TE712201RW espressomaskinen hører til i topklassen og placerer sig helt i toppen af Råd & Röns 2014-test.
Bedste pris: 4.899,00 (Wupti)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.7 aromaSense M-series: Vi anbefaler denne Siemens espressomaskine, da den scorer topkarakter i Råd & Röns 2014-test, og på grund af dens smukke ydre, ekstra høje kapacitet og forbrugernes anmeldelser hos blandt andet Whiteaway og Skousen, der alle er lutter positive. Du har mulighed for at indstille 6 personlige profiler, så 6 personer kan vælge deres egne foretrukne indstillinger blot ved tryk på én knap, og så har du en kapacitet i vandtanken på hele 2,1 liter, samt en kværn der automatisk tilpasser sig malingen efter bønnetypen.

Om: Siemens’ EQ.7 espressomaskiner er mellemste klasse i rækken, og har en række funktioner der gør den endnu nemmere og fornøjelig at bruge. Den har et tydeligt display der gør det nemt at vælge kaffetype, ligesom du har mulighed for at konfigurere op til 6 smagsprofiler, så alle i familien kan fremstille deres yndlingskaffe ved blot få tryk. Vandbeholderen er aftagelig og rummer 2,1 liter, og bønnebeholderen rummer 300 gram bønner. Den keramiske kværn maler bønnerne ekstra stille, og tilpasser sig automatisk efter hvilken type bønner der hældes i.

Specifikationer:

 • Vandtank på 2,1 liter
 • Maleværk med beholder til 300 g bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk rengøringssystem
 • 6 konfigurerbare smagsprofiler
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.899,00 kr. 0,00 kr. 4.899,00 kr. Til butik »

Siemens EQ.8 Series 300 – ekstra luksuriøs espressomaskine

Siemens-te803209rw-Fuldautomatisk-Espressomaskine
Topscorer: I en stor test af espressomaskiner kunne Stiftung Warentest konkludere, at Siemens EQ.8 Series 300 laver en gedigen kaffe. Den får derfor en af de bedste bedømmelser i test.
Bedste pris: 5.299,00 (KitchenOne)

 • Topscorer – Stiftung Warentest
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.8 Series 300: Denne Siemens espressomaskine er blandt de bedste på markedet. Det konkluderer tyske Stiftung Warentest, der rangerer den i toppen af deres resultatliste. Den brygger en særdeles god kop kaffe, og du kan ved tryk på en enkelt knap fremstille alverdens kaffespecialiteter – med eller uden mælk. Maskinen sørger selv for at rense systemet, så du selv slipper for besværet. Og skulle der mod forventning opstå problemer med den, tilbyder Siemens at hente maskinen og reparere den – gratis. Der er desuden god kapacitet i denne maskine, hvorfor den egner sig godt til både køkkenet eller den lille arbejdsplads.

Om: Siemens EQ.8 Series 300 er blandt Siemens’ bedste espressomaskiner til private og mindre kontorer. Siemens har haft fokus på at nedbringe støjen under brygningen, hvilke ifølge forbrugerne er lykkedes. Den førnævnte en-knaps betjening kalder Siemens for oneTouch, og med denne funktion brygges din yndlingskaffe automatisk ved tryk på en enkelt knap, hvorefter systemet renser sig selv med den indbyggede creamCleaner funktion. Selve brygningen foregår over to omgange, og kaffen brygges ved et tryk på 19 bar, hvilket er 4 bar højere end på de billigere maskiner. Dermed får du, ifølge Siemens, en mere aromatisk espresso, uden at den bliver bitter, hvilket typisk er tilfældet ved for lang gennemløbstid eller forkert bryggetemperatur. Som med de fleste espressomaskiner fra Siemens kan man også på denne model forudindstille 6 personlige kaffevarianter, så hver person i familien kan få sin yndlingskaffe programmeret ind i hukommelsen.

Specifikationer:

 • Vandtank på 2,4 liter
 • Keramisk kværn med beholder til 300 g bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Automatisk rengøringssystem
 • 6 konfigurerbare smagsprofiler
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
5.299,00 kr. 0,00 kr. 5.299,00 kr. Til butik »
7.499,00 kr. 0,00 kr. 7.499,00 kr. Til butik »

Hvad kan Siemens espressomaskinerne?

Vi har taget et kig på Whiteaways sammenligningsskema med en oversigt over hvilke Siemens espressomaskiner der kan hvad. For nemheds skyld vil vi gennemgå de forskellige funktioner herunder, og give vores bud på fordele og ulemper ved disse.

 • oneTouchFunction
  Siemens espressomaskinerne har en række genvejsknapper, så du hurtigt kan brygge den kaffe du ønsker. Det er forskelligt fra model til model, hvor mange genvejsknapper den har. Funktionen er brugbar, hvis espressomaskinen eksempelvis skal stå på en arbejdsplads, hvor det skal være nemt og hurtigt at fremstille den ønskede kaffe.
 • aromaDoubleShot
  Funktionen findes i alle Siemens’ EQ-serier, fra EQ.5 til EQ.8. Ved tryk på knappen males dobbelt portion kaffebønner, og kaffen bliver dermed stærkere. Det er en brugbar funktion hvis du godt kan lide en ekstra stærk kop kaffe.
 • Display
  Findes på alle Siemens’ espressomaskiner i serierne EQ.5, EQ.7 og EQ.8 på nær én. Displayet giver dig overblik over det valgte, og du kan se hvad du har indstillet.
 • individualCoffeSystem
  Smart funktion til hjemmet, der giver mulighed for at forudindstille op til 6 smagsprofiler, så 6 personer hver især kan vælge deres foretrukne kaffe ved tryk på én knap.
 • Advarsel for tom bønnebeholder/vandtank
  Det kan være skadeligt for espressomaskinen at blive anvendt, især hvis vandtanken er tom. På EQ.5 serien er der ikke advarsel ved tom beholder, derfor skal man selv holde øje med dette. Det er dog ikke problematisk, da vandtanken er gennemsigtig. På alle EQ.7 og EQ.8 espressomaskinerne findes denne funktion.
 • singlePortionCleaning
  Funktionen findes i samtlige espressomaskiner fra Siemens, og betyder at den rengører sig selv efter hver brygning. Det er både smart og hygiejnisk, at systemet skylles igennem efter hver kop – så er du også sikker på at der ikke sidder rester, der kan ødelægge den gode kaffesmag.
 • creamCleaner
  I stort set alle Siemens’ espressomaskiner (på nær én) findes et automatiseret rengøringssystem til mælkeskummeren, der skyller mælkeskummeren igennem efter brug – det gør det nemt og praktisk at bruge espressomaskinen til alle kaffespecialiteter, da rengøringen lettes.
 • coffeeSensorSystem
  Kværnen tilpasser sig automatisk den type kaffebønner, du hælder på maskinen. Funktionen findes i alle EQ.7 og EQ.8 espressomaskiner, og er praktisk for dig der godt kan lide at smage på forskellig slags kaffe.
 • BRITA-filter
  Smart system der sørger for at vandet har den anbefalede hårdhed. Det betyder i sidste ende at espressomaskinens holdbarhed øges, da rørene ikke kalkes til så let.

Testkilder

Vi har gennemgået en række relevante testresultater, anmeldelser og anbefalinger, for at finde frem til de tre Siemens espressomaskiner som vi anbefaler på denne side. Konklusionen er at det sjældent kan betale sig at betale mere end 10.000 kroner for en fuldautomatisk espressomaskine, da det udelukkende er unødvendige ekstra-funktioner du betaler for.

Herunder lister vi de kilder, som har haft indflydelse på vores anbefalinger:

Forbrugerrådet Tænk (10. november 2016)

Forbrugerrådet Tænk har i november 2016 lanceret en ny espressomaskine test, hvori der indgår 3 Siemens espressomaskiner.

Der er fokus på samme kriterier som hos Råd & Rön:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

Dette hænger sammen med at Tænk og Råd & Rön begge er medlemmer af ICRT (International Consuner Research and Testing), hvor de praktiske tests udføres under kontrollerede forhold på et fælles laboratorium.

De 3 testede Siemens espressomaskiner klarer sig alle godt. Siemens TE607203RW (EQ.6 Series 700) vurderes samlet set som en af de bedste espressomaskiner, da den får en af de bedste samlede bedømmelser i testen. Derudover klarer Siemens TE515201RW og Siemens TI603209RW sig også rigtig godt.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (2. november 2016)

Denne test er senest opdateret i november 2016, og indeholder 24 forskellige espressomaskiner. Siemens har 2 modeller repræsenteret i denne test.

For at kunne vurdere de forskellige espressomaskiners egenskaber, blev der opsat en række kriterier, som vægtes således:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

30 personer har i testen givet deres individuelle mening om kaffen ved hjælp af blindsmagning, og de har her givet kaffen karakterer for smag og udtryk.

I testen kåres der ikke en decideret testvinder, men enkelte modeller klarer sig alligevel bedre end andre. Det drejer sig blandt andet om DeLonghi ECAM 650.75 Prima Donna Elite MS, som placeres øverst. Siemens EQ.6 Series 700 placeres højt i denne test, med en samlet bedømmelse på kun 4 point under testvinderen.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Klikk.no (4. marts 2015)

Hos norske Klikk.no er 5 eksklusive fuldautomatiske espressomaskiner blevet testet. Bag testen står de to kaffeeksperter, Tøri Lindvik og Jørgen Lindvik, som har deres daglige gang i kafferisteriet Den Gyldne Bønne.

Alle espressomaskinerne blev testet med mellemristede kaffebønner af høj kvalitet, hvilket stiller højere krav til maskinerne og deres egenskaber. Kun de bedste maskiner formår nemlig at udtrække alle aromaerne fra de dyre kaffebønner. I testen er der både lavet almindelig sort kaffe, espresso og capuccino. Ved fremstillingen af capuccino er mælkeskummet også blevet vurderet.

Samtlige espressomaskiner er blevet testet med deres fabriksindstillinger, hvorefter malingsgraden er blevet indstillet i et forsøg på at ramme et optimalt resultat.

Udover de sensoriske elementer er brugervenligheden også blevet testet. Det er blevet gjort ved at tage hver maskine i brug i en uges tid, hvor der er blevet lavet flere slags kaffe over en længere periode. Støjniveauet er også blevet målt, ligesom det er blevet tjekket hvor nemme de enkelte modeller er at rengøre og vedligeholde.

Overordnet blev espressomaskinerne vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kaffens smag
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau

Testvinderen blev DeLonghi Eletta ECAM 45.760.W, der overrasker ved at have testens laveste pris. Den vinder fordi den brygger den bedste kaffe. Brugervenligheden trækker dog en smule ned, og det er især rengøring og afkalkning, der er besværligt. Men kan du leve med dette, får du testens bedste kaffe. På andenpladsen finder vi Miele CM6310, som får den samme bedømmelse men dog er en smule dyrere. Den er brugervenlig og brygger en god kaffe, som dog har en noget skarp smag. Capuccinoen var derimod rigtig god på denne model. Siemens EQ.6 klarer sig også godt i testen, hvor det især er brugervenligheden, den udmærker sig på. Kaffens smag er gennemsnitlig til den milde side, men kan du leve med dette får du en espressomaskine som er rigtig nem at betjene og holde ren.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Råd & Rön (24. november 2014)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön tester produkter på nøjagtigt samme måde som Forbrugerrådet Tænk gør det. Der indgår i alt 28 fuldautomatiske espressomaskiner i deres test, som er udført i samarbejde med andre europæiske forbrugermagasiner og foretaget i laboratoriet hos International Consumer Research & Testing, også kaldet ICRT.

I Råd & Röns test indgår følgende kriterier:

 • Brugervenlighed (30%)
 • Kaffens smag/konsistens (20%)
 • Temperatur (15%)
 • Bryggetid (15%)
 • Strømforbrug (10%)
 • Mælkeskumning (5%)
 • Manual (5%)

Råd & Rön har valgt at prioritere brugervenligheden højest i deres test, hvilket giver god mening, da en fuldautomatisk espressomaskine først og fremmest skal være nem at bruge. Kaffens smag har dog også stor indflydelse, men derudover er der en række andre kriterier, som også ender med at få indflydelse i den samlede bedømmelse.

Du kan læse testen hos Råd & Rön mod betaling af 45 SEK.

Stiftung Warentest (20. november 2014)

Stiftung Warentest findes på Test.de, og er vel nok Europas største portal for testresultater. De foretager omfattende produkttests af både fysiske produkter rettet mod det europæiske marked, men også tyske tjenester og serviceydelser har plads i deres testarkiv.

I deres espressomaskine test har opgaven været at finde den bedste espressomaskine ud fra nogle fastsatte kriterier. Kriterierne der bedømmes ud fra er følgende:

 • Kaffebrygning/smag
 • Funktioner
 • Brugervenlighed
 • Holdbarhed
 • Sikkerhed
 • Strømforbrug

De seks kriterier lægges sammen til en helhedsbedømmelse, og derefter sammenlignes alle 41 testede espressomaskiner i et testskema, hvor der nemt kan udpeges en vinder.

De’Longhi placerer sig i spidsen med deres ETAM 29.660.SB espressomaskine, men både Philips Saeco, Bosch og Siemens espressomaskiner vurderes at være stort set lige så gode.

Testen kan læses mod engangsbetaling af 5€.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar