Siemens er en af de mest populære producenter af espressomaskiner og andre produkter til køkkenet, hvilket ikke er helt uden grund. De får generelt høje placeringer i tests, og køberne er overordnet meget glade for produkterne.

Men hvad skal du vælge, og hvad er forskellen på Siemens’ espressomaskiner? Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor vi også har samlet de bedste espressomaskiner i hver deres serie.

Du finder følgende espressomaskiner fra Siemens i denne artikel:

 • Siemens EQ.3 s300 – en god, billig og simpel espressomaskine.
 • Siemens EQ.5 TE501201RW – en ældre, men god espressomaskine til en meget lav pris.
 • Siemens EQ.3 series 100 – en smart espressomaskine med automatisk mælkeskummer.
 • Siemens EQ.6 Series 500 – espressomaskine i den højere mellemklasse, som er rig på funktioner.
 • Siemens EQ.9 connect s900 – en luksuriøs espressomaskine med WiFi og app-styring.
 • Siemens CT636LES1 – en yderst populær og lækker espressomaskine til indbygning.

Læs mere om de enkelte modeller herunder:

Siemens EQ.3 s300

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Infoboard
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig, der ønsker en moderne og brugervenlig espressomaskine uden for mange overflødige funktioner, som dog stadig kan skumme mælk uden det store besvær.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.3 Series 300: Dette er Siemens’ begyndermodel, hvor fokus er på at det skal være nemt og enkelt at brygge en god kop espresso eller kaffe. Espressomaskinen klarer sig rigtig godt i test, hvor den generelt roses for at lave en rigtig god kaffe. Den er også nem at betjene ved hjælp af det smarte lille betjeningspanel, og skal der skummes mælk kan den også det. Systemet er grundlæggende anderledes på denne model, da dysen sidder i midten og derfor blot skal skubbes ned i koppen og aktiveres. Du skal derfor ikke flytte koppen i processen. Alt i alt et rigtig godt køb til dig, der ikke har stort kaffebehov men gerne vil have en billig og alsidig espressomaskine.

Om: Siemens EQ.3 Series 300 hører til Siemens’ billige serie af simple espressomaskiner, som kan lidt af hvert uden at det er helt automatisk. Det holder prisen nede, men giver dig stadig muligheden for at lave lidt af hvert.

På denne espressomaskine er mælkeskummeren placeret i midten af det dobbelt udløb, og skal den bruges kan dysen blot skubbes ned i koppen eller glasset. Du skal derfor selv dosere mælken på forhånd, og tilpasse efter hvad du skal lave for en slags kaffedrik. Funktionerne betjenes ved hjælp af at oneTouch-panel, og herfra kan du blandt andet lave de mest gængse specialiteter ved tryk på en enkelt knap – deriblandt espresso, cappuccino eller latte macchiato. Det er blandt andet også muligt at justere styrken på kaffen, samt hvor stor portion der skal laves.

Vandbeholderen er på 1,4 liter, og derfor velegnet til husholdningen med 1-2 kaffedrikkere. Derudover har den en bønnebeholder på 250 gram, hvilket faktisk er en fornuftig størrelse.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,4 liter
 • Bønnebeholder: 250 gram
 • Mælkeskummersystem: Manuelt
 • Huskefunktion: Nej

Siemens EQ.5 TE501201RW

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig, der først og fremmest ønsker en billig espressomaskine, som kan lave en god kop kaffe eller espresso uden det store besvær.

Derfor anbefaler vi EQ.5 TE501201RW: Dette er en ældre model, som dog stadig er værd at anbefale. Den er nemlig stadig rigtig god, og betjeningen er meget simpel og let at forstå. Af den grund får espressomaskinen også mange positive anmeldelser på nettet, og gennem tiden har flere EQ.5-modeller klaret sig godt i test. Espressomaskinen har desuden en god kapacitet, og på fronten kan der nemt vælges imellem de forskellige funktioner. Alt i alt en rigtig god espressomaskine fra Siemens, som tilmed fås til en særdeles lav pris på nettet.

Om: Siemens EQ.5 er en simpel espressomaskine med ditto simpel betjening og system, der ikke kræver den store tekniske forståelse at håndtere.

Espressomaskinen har de mest nødvendige funktioner, såsom styrkevælger, kopstørrelse, mælkeskummer med damp og hvad man ellers skal bruge for at lave espresso, kaffe og forskellige kaffespecialiteter.

Mælkeskummeren er på denne model manuel, og fungerer ved at du fylder koppen med mælk og skummer den under dysen til højre på espressomaskinen. Når den ønskede temperatur er opnået, sætter du koppen under udløbet og brygger kaffen. Denne doseres så oven i mælkeskummet. Du kan også skumme mælken op i en rigtig stålkop og så hælde det oven i din espresso efterfølgende, hvis du ønsker at gøre som på caféen.

På denne Siemens espressomaskine finder du en vandtank på 1,7 liter og en bønnebeholder på 300 gram.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,7 liter
 • Bønnebeholder: 300 gram
 • Mælkeskummersystem: Manuelt
 • Huskefunktion: Nej

Siemens EQ.3 Series 100

espressomaskine

 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Klikk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig, der ønsker god betjeningskomfort og gerne vil kunne skumme og dosere mælk til flere forskellige kaffespecialiteter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.3 Series 300: Nu bliver det lidt mere avanceret. EQ.3 Series 100 er en nyere tilføjelse til Siemens’ serie af fuldautomatiske espressomaskiner, men det er ikke desto mindre en ganske god én af slagsen. Den klarer sig generelt godt i test, og roses blandt andet for dens høje brugervenlighed og særdeles gode kaffesmag. En af fordelene ved netop denne model, er at den har mælkeskummer og at denne fungerer ved at du stikker slangen direkte i mælkekartonen. Dermed behøver du ikke at have en ekstra beholder i køleskabet, og det er smart fordi du så sparer plads og ikke behøver at rengøre denne beholder med jævne mellemrum. Det er således en god investering, for dig der ønsker lidt højere betjeningskomfort.

Om: Siemens EQ.3 Series 100 er den billigste model i EQ.3 serien, men den har de samme grundlæggende funktioner som de dyrere modeller. Deriblandt et stort farvedisplay, som lader dig vælge imellem forskellige kaffedrikke der kan laves automatisk uden at du selv skal gøre en hel masse.

I denne Siemens espressomaskine er der indbygget en bønnebeholder med kapacitet til 250 gram bønner, og der er plads til 1,4 liter vand i den aftagelige vandtank. Dette er passende til en husstand med 2-3 kaffedrikkere.

Mælkeskummeren i denne model er automatisk, men der medfølger ikke en ekstern beholder til mælken. I stedet har den en mælkeslange monteret, som blot stikkes i mælkekartonen når der skal trækkes mælk op til skum. Denne rengøres efterfølgende med varmt vand, så den er klar til næste kop kaffe.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,4 liter
 • Bønnebeholder: 250 gram
 • Mælkeskummersystem: Automatisk
 • Huskefunktion: Nej

Siemens EQ.6 Series 500

espressomaskine

 • Topscorer – Stiftung Warentest
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig, der gerne vil have øget funktionalitet og lidt mere luksus uden at det bliver alt for besværligt eller avanceret.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.6 Series 500: Siemens EQ.6-serie er den næstbedste serie, og derfor et rigtig godt valg for dig der vil have ultimativ betjeningskomfort uden at prisen skrues alt for højt i vejret. Espressomaskinen klarer sig godt i test hos Stiftung Warentest, der er den tyske pendant til Forbrugerrådet Tænk. Den får blandt andet ros for det funktionelle design, der blandt andet rummer et svingbart udløb og automatisk mælkeskummer. Den har også huskefunktion, så der kan gemmes op til 2 forskellige kaffeprofiler.

Om: Siemens EQ.6 Series 500 er blandt Siemens’ højere mellemklasse-espressomaskiner til private og mindre kontorer. Siemens har haft fokus på at nedbringe støjen under brygningen, hvilke ifølge forbrugerne er lykkedes. Den førnævnte en-knaps betjening kalder Siemens for oneTouch, og med denne funktion brygges din yndlingskaffe automatisk ved tryk på en enkelt knap. Herefter renser systemet sig selv med den indbyggede creamCleaner funktion.

Selve brygningen foregår over to omgange, og kaffen brygges ved et tryk på 19 bar, hvilket er 4 bar højere end på de billigere maskiner. Dermed får du, ifølge Siemens, en mere aromatisk espresso uden at den bliver bitter, hvilket typisk er tilfældet ved for lang gennemløbstid eller forkert bryggetemperatur.

Den indbyggede huskefunktion gør det muligt at forprogrammere op til 6 forskellige profiler, så det bliver nemt at brygge den foretrukne kaffe uden at skulle indstille en hel masse først.

Specifikationer:

 • Vandtank: 1,7 liter
 • Bønnebeholder: 300 gram
 • Mælkeskummersystem: Automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 2 profiler
 • Svingbart udløb

Siemens EQ.9 Connect

 • Editor’s Choice – Tech-Test
 • 5/6 stjerner – Gastromand
 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig, der sætter pris på ny teknologi og bare skal have det bedste uden at gå på kompromis med betjeningskomfort eller funktionalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Siemens EQ.9 Connect: Denne espressomaskine er godt nyt for teknologiinteresserede feinschmeckere. Det er nemlig nu blevet muligt at koble espressomaskinen til Siemens Home Connect-appen og styre den via smartphone eller tablet. Udover at være et overflødighedshorn af ny teknologi, laver EQ.9 Connect også en fænomenal espresso. Kort sagt kan alt indstilles ned til mindste detalje, og med mulighed for at programmere op til 6 profiler kan du hurtigt lave dine og resten af husholdningens favoritter. Som en lille ekstrafinesse er bønnebeholderen todelt, så du kan bruge to forskellige slags kaffebønner og opnå endnu større alsidighed end andre espressomaskiner fra Siemens.

Om: Siemens EQ.9 Connect er p.t. Siemens’ flagskib og eneste espressomaskine med indbygget WiFi. Du kan derfor koble den til Siemens Home Connect-appen og styre den via en smartphone eller tablet, hvilket er smart hvis du gerne vil køre et rengøringsprogram eller brygge en frisk kop kaffe fra sengen eller sofaen.

Via den store farveskærm og betjeningspanelet kan du indstille alt fra kopstørrelse til kaffens styrke og flere andre ting. Mælkebeholderen er desuden integreret i siden, og kan nemt tages af og sættes i køleskabet efter brug.

Den todelte bønnebeholder har plads til henholdsvis 200 og 235 gram kaffebønner, og vandbeholderen rummer 2,3 liter. Det er muligt at programmere op til 6 forskellige profiler med denne espressomaskine fra Siemens.

Specifikationer:

 • Vandtank: 2,3 liter
 • Bønnebeholder: 235 + 200 gram
 • Mælkeskummersystem: Automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 6 profiler
 • WiFi og mulighed for app-styring

Siemens CT636LES1 (indbygningskaffemaskine)

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig, der sætter pris på æstetik og ønsker et pænt og strømlinet køkken uden for mange pladskrævende apparater på køkkenbordet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Siemens CT636LES1: Hvis du ikke bryder dig om at have en stor klodset espressomaskine stående på bordet, er det også muligt at købe en model til indbygning i køkkenelementerne. Siemens CT636LES1 er lavet til netop dette, og den kan tilmed lave en rigtig god kop kaffe. Den er en del af Siemens Studioline-serien, så hvis designet skal strømlines findes der blandt andet en indbygningsovn med identisk design. Det indbyggede lys får desuden espressomaskinen til at udstråle eksklusivitet, og generelt er den bare lækker at betjene. Det giver mange købere også udtryk for, og generelt får den ros for at lave en rigtig god kop kaffe og for at være nem at rengøre.

Om: Siemens CT636LES1 er en espressomaskine til indbygning. Det betyder at den skal indbygget i et passende køkkenelement, så det kræver at du har pladsen til den. Derudover fungerer den på samme måde som andre fuldautomatiske espressomaskiner fra Siemens, der laver espresso og kaffe på få sekunder ved tryk på en enkelt eller få knapper.

Sådan ser det ud, når den indbyggede Siemens CT636LES1 espressomaskine åbnes. Fronten sidder på hængsler, så den nemt kan rengøres og holdes opfyldt med vand og kaffebønner.

Denne Siemens espressomaskine har høj kapacitet i bøde vand- og bønnebeholder, hvilket skyldes dens størrelse. Der er således en vandbeholder på 2,4 liter og en bønnebeholder på 500 gram, som du får adgang til ved at åbne fronten. Denne er monteret på et par hængsler, og åbnes på samme måde som en skabslåge. Det er også herinde mælkebeholderen står, når den er i brug.

På fronten af espressomaskinen finder du desuden et myCup-ikon, som er en huskefunktion der gør det muligt at programmere op til 8 profiler. Disse kan efterfølgende kaldes frem, så der kan laves en tilpasses espresso- eller kaffespecialitet efter din eller andres personlige præferencer.

Specifikationer:

 • Vandtank: 2,4 liter
 • Bønnebeholder: 500 gram
 • Mælkeskummersystem: Automatisk
 • Huskefunktion: Ja, 8 profiler

Hvad kan Siemens espressomaskinerne?

Vi har taget et kig på Whiteaways sammenligningsskema med en oversigt over hvilke Siemens espressomaskiner der kan hvad. For nemheds skyld vil vi gennemgå de forskellige funktioner herunder, og give vores bud på fordele og ulemper ved disse. Bemærk at det ikke er alle funktioner der er nævnt herunder, da Siemens løbende opdaterer deres sortiment. Du kan finde uddybende informationer om alle funktioner direkte på Siemens’ egen hjemmeside.

 • oneTouchFunction
  Siemens espressomaskinerne har en række genvejsknapper, så du hurtigt kan brygge den kaffe du ønsker. Det er forskelligt fra model til model, hvor mange genvejsknapper den har. Funktionen er brugbar, hvis espressomaskinen eksempelvis skal stå på en arbejdsplads, hvor det skal være nemt og hurtigt at fremstille den ønskede kaffe.
 • aromaDoubleShot
  Funktionen findes i alle Siemens’ EQ-serier, fra EQ.5 til EQ.8. Ved tryk på knappen males dobbelt portion kaffebønner, og kaffen bliver dermed stærkere. Det er en brugbar funktion hvis du godt kan lide en ekstra stærk kop kaffe.
 • Display
  Findes på alle Siemens’ espressomaskiner i serierne EQ.5, EQ.7 og EQ.8 på nær én. Displayet giver dig overblik over det valgte, og du kan se hvad du har indstillet.
 • individualCoffeSystem
  Smart funktion til hjemmet, der giver mulighed for at forudindstille op til 6 smagsprofiler, så 6 personer hver især kan vælge deres foretrukne kaffe ved tryk på én knap.
 • Advarsel for tom bønnebeholder/vandtank
  Det kan være skadeligt for espressomaskinen at blive anvendt, især hvis vandtanken er tom. På EQ.5 serien er der ikke advarsel ved tom beholder, derfor skal man selv holde øje med dette. Det er dog ikke problematisk, da vandtanken er gennemsigtig. På alle EQ.7 og EQ.8 espressomaskinerne findes denne funktion.
 • singlePortionCleaning
  Funktionen findes i samtlige espressomaskiner fra Siemens, og betyder at den rengører sig selv efter hver brygning. Det er både smart og hygiejnisk, at systemet skylles igennem efter hver kop – så er du også sikker på at der ikke sidder rester, der kan ødelægge den gode kaffesmag.
 • creamCleaner
  I stort set alle Siemens’ espressomaskiner (på nær én) findes et automatiseret rengøringssystem til mælkeskummeren, der skyller mælkeskummeren igennem efter brug – det gør det nemt og praktisk at bruge espressomaskinen til alle kaffespecialiteter, da rengøringen lettes.
 • coffeeSensorSystem
  Kværnen tilpasser sig automatisk den type kaffebønner, du hælder på maskinen. Funktionen findes i alle EQ.7 og EQ.8 espressomaskiner, og er praktisk for dig der godt kan lide at smage på forskellig slags kaffe.
 • BRITA-filter
  Smart system der sørger for at vandet har den anbefalede hårdhed. Det betyder i sidste ende at espressomaskinens holdbarhed øges, da rørene ikke kalkes til så let.

Testkilder

Vi har gennemgået en række relevante testresultater, anmeldelser og anbefalinger, for at finde frem til de tre Siemens espressomaskiner som vi anbefaler på denne side. Konklusionen er at det sjældent kan betale sig at betale mere end 10.000 kroner for en fuldautomatisk espressomaskine, da det udelukkende er unødvendige ekstra-funktioner du betaler for.

Herunder lister vi de kilder, som har haft indflydelse på vores anbefalinger:

Coffeeness

Hos Coffeeness finder du Arne, der på tysk fortæller om espressomaskiner og tester disse med meget stor entusiasme. Hans tests er særdeles dybdegående, og du finder en masse detaljerede billeder, videoer og beskrivelser af de testede espressomaskiner.

Til denne artikel har vi gennemgået tests af følgende espressomaskine fra Siemens:

Alle tests på Coffeeness er på tysk, men derudover er de frit tilgængelige. Der findes også videoer til de fleste tests, hvori du kan få et indtryk af hvordan de forskellige espressomaskiner virker i praksis.

Tech-Test (25. september 2017)

Test af Siemens EQ.9 Connect.

Teknologi-entusiasterne fra Tech-Test har testet Siemens’ nuværende topmodel, og det er der kommet en god og dybdegående artikel ud af.

Kort fortalt kan du i testen læse om betjeningen, funktionerne og flere andre vigtige aspekter af ovennævnte Siemens espressomaskine.

Overordnet får espressomaskinen stor ros, og den ender på en bedømmelse på 95 %. Dette udløser desuden en Gold- og en Editor’s Choice-award, der kun gives til produkter af særligt høj klasse.

Hele testen kan læses gratis hos Tech-Test.

Gastromand (15. april 2017)

Test af Siemens EQ.9 Connect.

Gastromand har i april 2017 offentliggjort en test af Siemens EQ.9 Connect, som Familiefar har haft fornøjelsen af at teste.

Den omtalte test tager udgangspunkt i følgende punkter:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design
 • Praktisk test
 • Rengøring
 • Konklusion

Espressomaskinen fra Siemens tager kegler i denne test, og ender med at få 5 ud af 6 stjerner. Den roses i det hele taget for at være rigtig god, men det trækker dog ned at appen ikke er så funktionel som ønsketTesten kan læses gratis hos Gastromand.

Infoboard (31. januar 2017)

Test af Siemens EQ.3 s300.

Hos tyske Infoboard er Siemens EQ.3 s300 blevet testet, og test-artiklen er efterfølgende udgivet i januar 2017. Testen berører disse punkter:

 • Konstruktion
 • Design
 • Praktisk test
 • Rengøring

I testen finder du også en række billeder af nogen af espressomaskinens funktioner og detaljer, hvilket giver et godt indblik.

Espressomaskinen roses for at fungere godt, for at være nem at bruge og for at lave en god og velsmagende kaffe.

Hele testen kan læses gratis hos Infoboard.

Forbrugerrådet Tænk (10. november 2016)

Forbrugerrådet Tænk har i november 2016 lanceret en ny espressomaskine test, hvori der indgår 3 Siemens espressomaskiner.

Der er fokus på samme kriterier som hos Råd & Rön:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

Dette hænger sammen med at Tænk og Råd & Rön begge er medlemmer af ICRT (International Consuner Research and Testing), hvor de praktiske tests udføres under kontrollerede forhold på et fælles laboratorium.

De 3 testede Siemens espressomaskiner klarer sig alle godt. Siemens EQ.6 vurderes samlet set som en af de bedste espressomaskiner, da den får en af de bedste samlede bedømmelser i testen. Derudover klarer Siemens TE515201RW og Siemens TI603209RW sig også rigtig godt.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (2. november 2016)

Denne test er senest opdateret i november 2016, og indeholder 24 forskellige espressomaskiner. Siemens har 2 modeller repræsenteret i denne test.

For at kunne vurdere de forskellige espressomaskiners egenskaber, blev der opsat en række kriterier, som vægtes således:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffens smag 20 %
 • Temperatur 15 %
 • Mælkeskum 10 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Brygning i 2 kopper samtidig 5 %
 • Manual 5 %

30 personer har i testen givet deres individuelle mening om kaffen ved hjælp af blindsmagning, og de har her givet kaffen karakterer for smag og udtryk.

I testen kåres der ikke en decideret testvinder, men enkelte modeller klarer sig alligevel bedre end andre. Det drejer sig blandt andet om DeLonghi ECAM 650.75 Prima Donna Elite MS, som placeres øverst. Siemens EQ.6 placeres også højt i denne test, med en samlet bedømmelse på kun 4 point under testvinderen.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Klikk.no (4. marts 2015)

Hos norske Klikk.no er 5 eksklusive fuldautomatiske espressomaskiner blevet testet. Bag testen står de to kaffeeksperter, Tøri Lindvik og Jørgen Lindvik, som har deres daglige gang i kafferisteriet Den Gyldne Bønne.

Alle espressomaskinerne blev testet med mellemristede kaffebønner af høj kvalitet, hvilket stiller højere krav til maskinerne og deres egenskaber. Kun de bedste maskiner formår nemlig at udtrække alle aromaerne fra de dyre kaffebønner. I testen er der både lavet almindelig sort kaffe, espresso og capuccino. Ved fremstillingen af capuccino er mælkeskummet også blevet vurderet.

Samtlige espressomaskiner er blevet testet med deres fabriksindstillinger, hvorefter malingsgraden er blevet indstillet i et forsøg på at ramme et optimalt resultat.

Udover de sensoriske elementer er brugervenligheden også blevet testet. Det er blevet gjort ved at tage hver maskine i brug i en uges tid, hvor der er blevet lavet flere slags kaffe over en længere periode. Støjniveauet er også blevet målt, ligesom det er blevet tjekket hvor nemme de enkelte modeller er at rengøre og vedligeholde.

Overordnet blev espressomaskinerne vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kaffens smag
 • Brugervenlighed
 • Støjniveau

Testvinderen blev DeLonghi Eletta ECAM 45.760.W, der overrasker ved at have testens laveste pris. Den vinder fordi den brygger den bedste kaffe. Brugervenligheden trækker dog en smule ned, og det er især rengøring og afkalkning, der er besværligt. Men kan du leve med dette, får du testens bedste kaffe. På andenpladsen finder vi Miele CM6310, som får den samme bedømmelse men dog er en smule dyrere. Den er brugervenlig og brygger en god kaffe, som dog har en noget skarp smag. Capuccinoen var derimod rigtig god på denne model. Siemens EQ.6 klarer sig også godt i testen, hvor det især er brugervenligheden, den udmærker sig på. Kaffens smag er gennemsnitlig til den milde side, men kan du leve med dette får du en espressomaskine som er rigtig nem at betjene og holde ren.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no

Stiftung Warentest (20. november 2014)

Stiftung Warentest findes på Test.de, og er vel nok Europas største portal for testresultater. De foretager omfattende produkttests af både fysiske produkter rettet mod det europæiske marked, men også tyske tjenester og serviceydelser har plads i deres testarkiv.

I deres espressomaskine test har opgaven været at finde den bedste espressomaskine ud fra nogle fastsatte kriterier. Kriterierne der bedømmes ud fra er følgende:

 • Kaffebrygning/smag
 • Funktioner
 • Brugervenlighed
 • Holdbarhed
 • Sikkerhed
 • Strømforbrug

De seks kriterier lægges sammen til en helhedsbedømmelse, og derefter sammenlignes alle 41 testede espressomaskiner i et testskema, hvor der nemt kan udpeges en vinder.

De’Longhi placerer sig i spidsen med deres ETAM 29.660.SB espressomaskine, men både Philips Saeco, Bosch og Siemens espressomaskiner vurderes at være stort set lige så gode.

Testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Test.de.

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment