Serveringsfade er perfekte til brug i såvel hverdage som weekend, og de løfter borddækningen når familie og venner kommer på besøg. De findes blandt andet i fine porcelænsudgaver, rustikt stentøj og stilrent glas, så der er noget for enhver smag. Flere af dem er endda ovnfaste og tåler opvaskemaskine, hvilket er perfekt når det skal være nemt og hurtigt.

Vi har gennemgået udvalget og fundet frem til nogen af de flotteste serveringsfade på markedet, og du kan se dem alle herunder:

Royal Copenhagen Blå Elements – fladt serveringsbræt

Royal Copenhagen Blå Elements Serveringsbræt 18 Cm

Det smukke serveringsbræt fra Royal Copenhagen er meget populært blandt kunder på Luxo Living. Der er da også tale om et meget anvendeligt og dekorativt lille fad af porcelæn, som er en del af en større serie, som hedder Blå Elements. 

Serien består primært af elementer af et kaffestel, som kan bruges til at dække et smukt og traditionelt kaffebord eller morgenbord.

Der findes også en tilsvarende serie, der hedder Hvid Elements, som er uden dekorationer, og begge disse serier udspringer af det oprindelige musselmalede stel fra Royal Copenhagen, som blev skabt for generationer siden. Det stel har prydet danske kaffeborde i mange år.

Det oprindelige musselmalede stel og det senere mega-mussel stel kan sagtens kombineres, og det kan naturligvis også kombineres med andre stel. Bunden er hvid, og de påmalede blå detaljer er forstørrede udsnit af de originale mønstre. Det giver et udtryk, som er både traditionelt og meget moderne. I en kombination er de også virkelig flotte at have på bordet.

Fadet er helt fladt som en flise eller kakkel. Det giver den et lidt nedtonet og moderne look, som klæder ethvert veldækket bord, og som også fint kan bruges som underlag for et par lysestager eller lignende. Det er et meget anvendeligt serveringsbræt, som er lidt underspillet i looket. Det klæder det traditionelle stel at blive fortolket i en moderne retning.

 • Mål: 12 x 18 cm
 • Materiale: porcelæn
 • Farver: hvid og blå
 • Serie: Blå Elements
 • Designer: Louise Cambell
 • Producent: Royal Copenhagen

Se prisen på Royal Copenhagen serveringsfadet hos luxoliving.dk

Steel-Function Bari – 2 små serveringsfade i porcelænSteel-Function Bari serveringsfad lille 2 stk. i hvid porcelæn

Her får du to meget populære serveringsfade i hvidt porcelæn. Pricerunner har fundet dem til den bedste pris hos Frishop.dk.

De to små fade er helt identiske, og det ser altid pænt ud at have ens fade på bordet. Det giver en god harmoni i borddækningen, at porcelænet klæder hinanden.

Fadene er en del af en større serie af brugsgenstande til køkkenet og til bordet, som er både funktionelle og dekorative. Deres primære materiale er selvsagt rustfrit stål, men også enkelte produkter af hvidt porcelæn har sneget sig ind i selskabet hos Steel-Function.

Du kan vælge at nøjes med de to tvillingeskåle, eller du kan have flere af de samme. Dermed har du nok til diverse former for tilbehør til middagsbordet eller fade til kager, chips, frugt eller slik, når der skal snacks på bordet. Mulighederne er mange med sådan et par dekorative allroundfade.

Du kan også supplere med nogle af de andre serveringsfade eller skåle, som Steel-Function Bari også har i deres sortiment. Så får du en god helhed i din borddækning. Da der er tale om hvide porcelænsskåle, så er de nemme at kombinere med den øvrige borddækning. 

Fadene kan bruges både til hverdag og til, når du har gæster. De behøver ikke at stå bagerst i skabet, for de er så anvendelige, at de kan bruges hver dag. 

 • Mål: 27 x 17 x 2,50 cm
 • Materiale: porcelæn
 • Farve: hvid
 • Sælges i par
 • Tåler opvaskemaskine
 • Designer: Jakob Heiberg
 • Serie: Bari
 • Producent: Steel-Function

Se prisen på Steel Function Bari serveringsfadet hos Frishop

Broste Copenhagen Nordic Sea – ovalt stentøjsfadBroste Copenhagen Nordic Sea ovalt fad i stentøj

Det flotte og lidt rustikke serveringsfad fra Broste er meget populært blandt kunder på kitchenone.dk. Der er da også tale om et både dekorativt og praktisk fad, som tilmed kommer til en rigtig god pris. 

Broste producerer en meget lang række af stentøjs-brugskunst. Dette fad er en del af den serie, der hedder Nordic Sea. Navnet er inspireret af de nordiske have, og det kan ses i den flotte glasering, som er et spil imellem blå og grå med smalle striber af hvid.

Den serie består af dele til et meget stort stel, der kan bruges til opdækning af et kaffe- eller middagsbord. Det vil sige tallerkner, kopper, fade, skåle, kander og så videre. Alle produkter er håndlavede, og derfor vil de have en ekstra charme i det, at de alle er en lille smule forskellige og dermed helt unikke.

Priserne for dette stel er ganske fornuftige, så det er helt overkommeligt at dække et flot og gennemført bord. Da alle dele kan gå i opvaskemaskinen, er der også tale om et meget solidt og praktisk stel, som du kan have i mange år.

Det lille aflange fad har en meget anvendelig størrelse til noget, der ikke fylder så meget. Det kan fint suppleres med nogle af de meget store eller endnu mindre fade, som også findes i serien. Det ser super flot ud med ens fade og skåle.

 • Størrelse: 13,6 x 22 cm
 • Farve: blågrå
 • Materiale: stentøj
 • Serie: Nordic Sea
 • Producent: Broste Copenhagen
 • Tåler opvaskemaskine

Se prisen på Broste Copenhagen Nordic Sea serveringsfadet hos KitchenOne

Iittala Kastehelmi – serveringsfad i glas med fod

Dette smukke serveringsfad er designet af finske Iittala og er en del af Kastehelmi-serien, der består af smukt glas med det karakteristiske design hvor dråber præger overfladerne.

Serveringsfadet er velegnet til alt fra lagkagen til ostebordet, hvor der ønskes en flot og eksklusiv præsentation. Derudover kan serveringsfadet også bruges til opbevaring af frugt i køkkenet, eller flere andre formål.

Kastehelmi-serveringsfadet fås i en stor og en lille udgave, som måler henholdsvis 31,5 centimeter og 24 centimeter i diameter. Det er ideel til mange forskellige indretningsstile fra moderne minimalisme til klassisk elegance.

 • Stort serveringsfad: Ø31,5 cm.
 • Lille serveringsfad: Ø24 cm.
 • Fremstillet af glas

Se prisen på Kastehelmi serveringsfadet hos KitchenOne

Iittala Ultima Thule – serveringsfad i glas med små fødder

Ultima Thule er en smuk glas-serie, som oprindeligt blev designet af Tapio Wirkkala i 1960’erne. Inspirationen er hentet fra den smeltende is i Lapland, hvilket ses i den smukke overfladestruktur i glasset. Dette er opnået igennem mange hundrede års forfining af teknikken bag glaspustning.

Dette store serveringsfad står på små fødder og måler 37 centimeter i diameter, hvilket giver en fin rummelighed der passer til de flestes behov. Der er således mange muligheder med Ultima Thule serveringsfadet, som passer perfekt ind i mange forskellige indretningsstile.

 • Ø37 cm.
 • Fremstillet af glas

Se prisen på Ultima Thule serveringsfadet hos KitchenOne

Bloomingville Ella – ovalt serveringsfad i stentøj

Bloomingville er et nyere dansk mærke, der fokuserer på den moderne nordiske indretningsstil. Det smukke ovale Ella serveringsfad har en smuk overfladestruktur og fremstår med en unik charme, der gør det velegnet til den rustikke borddækning såvel inde som ude.

Serveringsfadet kan anvendes til mange forskellige formål, eksempelvis som ostefad, men også til rustikke desserter, salater eller frugt. Efter brug kan det gå i opvaskemaskinen, så du sparer tid på rengøringen.

Ella serveringsfadet måler 30,5 centimeter i længden og 21,5 centimeter i bredden, og det er således et mellemstort fad med god rummelighed.

 • L30,5 x B21,5 cm.
 • Fremstillet af stentøj

Se prisen på Ella serveringsfadet her

Bloomingville Sandrine – håndlavet aflangt serveringsfad

Sandrine er et smukt, håndlavet og aflangt serveringsfad fra Bloomingville. Det fremstår i blå nuancer der minder om havet og bølgesprøjt, så her kommer du tæt på den smukke danske natur på en ny måde.

Serveringsfadet er med det unikke design velegnet til mange forskellige indretningsstile, så her er der god mulighed for at kombinere og skabe din egen stil. I Sandrine-serien findes også en masse andet stentøj, lige fra skåle til tallerkener og krus.

Sandrine serveringsfadet måler 34 centimeter i længden og 16 centimeter i bredden.

 • L34 x B16 cm.
 • Fremstillet af stentøj

Se prisen på Sandrine serveringsfadet hos bydahlliving.dk

Enkel Hvidpot – stort aflangt serveringsfad i hvid porcelæn

Hvidpot-serien er designet af Grethe Meyer og relanceret i 2014 som en køkkenserie hos Coop. Principperne bag mærket bygger først og fremmest på funktionalitet og fornuftige priser, hvorfor dette serveringsfad er både simpelt og nemt at gå til.

Det flotte simple serveringsfad er fremstillet af porcelæn og passer perfekt til hverdagsbrug. Det kan bruges til alt fra salater til ovnretter, da det tåler såvel høje som lave temperaturer. Af den grund kan du også smide serveringsfadet direkte i fryseren, hvis du eksempelvis har lavet en lasagne og kun halvdelen blev spist. Efter brug kan det desuden gå direkte i opvaskemaskinen.

Serveringsfadet er aflangt og måler 36 centimeter i længden, så her er der god plads til mange forskellige retter.

 • L36 cm.
 • Fremstillet af porcelæn

Se prisen på Hvidpot serveringsfadet hos Coop

Enkel Hvidpot – sort ovalt serveringsfad i hvid porcelæn

Dette serveringsfad er ovalt og fladt, hvilket gør det velegnet til servering af flotte anretninger. Det kan være alt fra ost til salat og forskellige udskæringer, her er det nemlig kun fantasien der sætter grænser.

Serveringsfadet hører til Hvidpot-serien som er designet af Grethe Meyer for Enkel, der er Coops egen køkkenserie. Principperne bag serien bygger på funktionalitet og fornuftige priser, hvorved dette serveringsfad fremstår simpelt og fås til en fornuftig pris.

Hvidpot er fremstillet af porcelæn og måler 39 i længden, samt 29 centimeter i bredden. Det tåler både ovn, fryser og opvaskemaskine, hvilket understreger hvorfor det er velegnet til hverdagsbrug.

 • L39 x B29 cm.
 • Fremstillet af porcelæn

Se prisen på Hvidpot serveringsfadet hos Coop

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bitz serveringsfad i stentøj med rustik glasur

Dette serveringsfad er en del af en større stentøjsserie, som Christian Bitz har lavet. Christian Bitz er nok bedst kendt som eksperten fra TV, hvor han rådgiver og vejleder om den sunde livsstil, men nu er han også aktuel med en flot serie af stentøj og service til den rustikke borddækning.

Serveringsfadet har en smuk udformning med afrundede kanter, og det tåler både opvaskemaskine og ovn. Det er belagt med en reaktiv glasur, der giver en smuk og rustik overflade der er helt unik for hvert serveringsfad. Der kan forekomme ridser og skæremærker i stentøjet, men dette er en naturlig del af designet og derfor er serien perfekt for dig der påskønner den rustikke og uperfekte charme.

Bitz serveringsfadet er godt rummeligt og måler 40 centimeter i diameter. Det er velegnet til den moderne og rustikke indretning.

 • Ø40 cm.
 • Fremstillet af stentøj

Eva Solo Nordic Kitchen

I modsætning til mange andre serveringsfade af stentøj, er Eva Solos udgave designet med en fin og glat sort overflade. Det tilfører en flot stilren enkelthed til borddækningen, og de varme sorte nuancer fremhæver dine anretninger på en fin og appetitvækkende måde. Du kan således servere alt fra ost til salater og fisk på dette fad, da det i sig selv fremstår neutralt og eksklusivt.

Serveringsfadet er en del af Eva Solos Nordic Kitchen-serie, som består af simple og stilrene produkter til køkkenet og borddækningen. Det er rundt og måler 30 centimeter i diameter, og dets to håndtag er perfekte når det skal bæres ind til bordet.

Nordic Kitchen serveringsfadet tåler desuden opvaskemaskine, så rengøringen er hurtigt og nemt overstået.

 • Ø30 cm.
 • Fremstillet af stentøj

 

Denne side er anmeldt af: Stine A. Hansen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar