Serveringsfade er perfekte til brug i såvel hverdage som weekend, og de løfter borddækningen når familie og venner kommer på besøg. De findes blandt andet i fine porcelænsudgaver, rustikt stentøj og stilrent glas, så der er noget for enhver smag. Flere af dem er endda ovnfaste og tåler opvaskemaskine, hvilket er perfekt når det skal være nemt og hurtigt.

Vi har gennemgået udvalget og fundet frem til nogen af de flotteste serveringsfade på markedet, og du kan se dem alle herunder:

Rosendahl Grand Cru – firkantet ovnfast serveringsfad

Dette serveringsfad hører til en serie, som i mange hjem er en ægte klassiker. Rosendahls Grand Cru-serie kender de fleste formentlig på det karakteristiske design, som aldrig går af mode.

Der er her tale om et stort ovnfast serveringsfad, som måler 38 centimeter i længden og 25 centimeter i højden. Det er desuden 7,3 centimeter højt, og dermed velegnet til eksempelvis lasagnen eller en kage. Da fadet i sig selv er fint og dekorativt, kan det selvfølgelig bruges som serveringsfad og tages direkte til middagsbordet.

Rosendahl Grand Cru tåler også mikroovn, og er et ideelt serveringsfad for dig der gerne vil bruge det til servering af både varmt og koldt. I samme serie findes også serveringsfade af glas, som ligeledes er ovnfaste.

 • L38 x B25 x H7,3 cm.
 • Fremstillet af stentøj

Se pris på Grand Cru serveringsfadet hos hw-homeware

Royal Copenhagen Blå Mega Riflet – serveringsfad med håndmalet mønster

Royal Copenhagen er for mange indbegrebet af eksklusivt dansk porcelæn. Det er håndmalet, og de smukke blå mønstre tilfører dette serveringsfad en elegance der pynter på spisebordet.

Dette serveringsfad hører til Blå Mega Riflet-serien, som oprindeligt er designet i år 2000 af Karen Kjældgård-Larsen. Mønstret er således en nyfortolkning af det oprindelige musselmalede mønster, og der er lagt meget fokus på detaljegraden. Serveringsfadet er aflangt og måler 36 centimeter i længden, hvilket gør det ideelt til mange anvendelsesformål. Det har desuden lave kanter, så det fine mønster i fadet for alvor kommer til sin ret.

Serveringsfadet fra Royal Copenhagen kan med fordel bruges sammen med andet porcelæn fra samme producent, eller kombineres med andet klassisk porcelæn.

 • L36 cm.
 • Fremstillet af porcelæn med håndmalet mønster

Se pris på Royal Copenhagen serveringsfadet hos De3bedste

Pillivuyt Solene – ovalt serveringsfad med blomstermønster

Solene serveringsfadet er et elegant fad, der med dets flade form er perfekt til servering af såvel kolde som varme retter. Det er fremstillet af ovnfast porcelæn og tåler derfor varme, så det kan anvendes til mange forskellige formål.

Serveringsfadet hører til serien ved navn Solene, som er et fransk pigenavn. Pillivuyt har også sin oprindelse i Frankrig, hvor mærket har eksisteret i 200 år. Alt porcelæn mærkes med et stempel fra fabrikken, som sikrer dig at kvalitetskravene er overholdt.

Dette serveringsfad er ovalt og måler 36 centimeter i længden, samt 25 centimeter i bredden. Det er hvidt og har sandfarvet blomstermønster.

 • L36 x B25 cm.
 • Fremstillet af porcelæn

Se pris på Pillivuyt Solene serveringsfadet hos De3bedste

Pillivuyt serveringsfad til is eller kage

Dette serveringsfad er, som navnet antyder, oplagt til servering af is eller kage. Det er med den aflange form nemlig designet til anretning af hjemmelavet is, men også kage der er skåret i skiver.

Anvendelsen er dog ikke begrænset til is eller kage, for serveringsfadet er blandt meget andet også ideelt til forskelligt pålæg eller til brug på ostebordet. Det er desuden fremstillet af ovnfast porcelæn, så der er mange muligheder med dette fad.

Serveringsfadet fra Pillivuyt måler 36 centimeter i længden og 14,5 centimeter i bredden, og designet er holdt simpelt og elegant.

 • L36 x B14,5 cm.
 • Fremstillet af porcelæn

Se pris på Pillivuyt is- og kage serveringsfadet hos De3bedste

Iittala Kastehelmi – serveringsfad i glas med fod

Dette smukke serveringsfad er designet af finske Iittala og er en del af Kastehelmi-serien, der består af smukt glas med det karakteristiske design hvor dråber præger overfladerne.

Serveringsfadet er velegnet til alt fra lagkagen til ostebordet, hvor der ønskes en flot og eksklusiv præsentation. Derudover kan serveringsfadet også bruges til opbevaring af frugt i køkkenet, eller flere andre formål.

Kastehelmi-serveringsfadet fås i en stor og en lille udgave, som måler henholdsvis 31,5 centimeter og 24 centimeter i diameter. Det er ideel til mange forskellige indretningsstile fra moderne minimalisme til klassisk elegance.

 • Stort serveringsfad: Ø31,5 cm.
 • Lille serveringsfad: Ø24 cm.
 • Fremstillet af glas

Se pris på Kastehelmi serveringsfadet hos KitchenOne

Iittala Ultima Thule – serveringsfad i glas med små fødder

Ultima Thule er en smuk glas-serie, som oprindeligt blev designet af Tapio Wirkkala i 1960’erne. Inspirationen er hentet fra den smeltende is i Lapland, hvilket ses i den smukke overfladestruktur i glasset. Dette er opnået igennem mange hundrede års forfining af teknikken bag glaspustning.

Dette store serveringsfad står på små fødder og måler 37 centimeter i diameter, hvilket giver en fin rummelighed der passer til de flestes behov. Der er således mange muligheder med Ultima Thule serveringsfadet, som passer perfekt ind i mange forskellige indretningsstile.

 • Ø37 cm.
 • Fremstillet af glas

Se pris på Ultima Thule serveringsfadet hos KitchenOne

Bitz serveringsfad i stentøj med rustik glasur

Dette serveringsfad er en del af en større stentøjsserie, som Christian Bitz har lavet. Christian Bitz er nok bedst kendt som eksperten fra TV, hvor han rådgiver og vejleder om den sunde livsstil, men nu er han også aktuel med en flot serie af stentøj og service til den rustikke borddækning.

Serveringsfadet har en smuk udformning med afrundede kanter, og det tåler både opvaskemaskine og ovn. Det er belagt med en reaktiv glasur, der giver en smuk og rustik overflade der er helt unik for hvert serveringsfad. Der kan forekomme ridser og skæremærker i stentøjet, men dette er en naturlig del af designet og derfor er serien perfekt for dig der påskønner den rustikke og uperfekte charme.

Bitz serveringsfadet er godt rummeligt og måler 40 centimeter i diameter. Det er velegnet til den moderne og rustikke indretning.

 • Ø40 cm.
 • Fremstillet af stentøj

Se pris på Bitz serveringsfadet hos KitchenOne

Bloomingville Ella – ovalt serveringsfad i stentøj

Bloomingville er et nyere dansk mærke, der fokuserer på den moderne nordiske indretningsstil. Det smukke ovale Ella serveringsfad har en smuk overfladestruktur og fremstår med en unik charme, der gør det velegnet til den rustikke borddækning såvel inde som ude.

Serveringsfadet kan anvendes til mange forskellige formål, eksempelvis som ostefad, men også til rustikke desserter, salater eller frugt. Efter brug kan det gå i opvaskemaskinen, så du sparer tid på rengøringen.

Ella serveringsfadet måler 30,5 centimeter i længden og 21,5 centimeter i bredden, og det er således et mellemstort fad med god rummelighed.

 • L30,5 x B21,5 cm.
 • Fremstillet af stentøj

Se pris på Ella serveringsfadet hos KitchenOne

Eva Solo Nordic Kitchen – sort serveringsfad i stentøj

I modsætning til mange andre serveringsfade af stentøj, er Eva Solos udgave designet med en fin og glat sort overflade. Det tilfører en flot stilren enkelthed til borddækningen, og de varme sorte nuancer fremhæver dine anretninger på en fin og appetitvækkende måde. Du kan således servere alt fra ost til salater og fisk på dette fad, da det i sig selv fremstår neutralt og eksklusivt.

Serveringsfadet er en del af Eva Solos Nordic Kitchen-serie, som består af simple og stilrene produkter til køkkenet og borddækningen. Det er rundt og måler 30 centimeter i diameter, og dets to håndtag er perfekte når det skal bæres ind til bordet.

Nordic Kitchen serveringsfadet tåler desuden opvaskemaskine, så rengøringen er hurtigt og nemt overstået.

 • Ø30 cm.
 • Fremstillet af stentøj

Se pris på Nordic Kitchen serveringsfadet hos KitchenOne

Bloomingville Sandrine – håndlavet aflangt serveringsfad

Sandrine er et smukt, håndlavet og aflangt serveringsfad fra Bloomingville. Det fremstår i blå nuancer der minder om havet og bølgesprøjt, så her kommer du tæt på den smukke danske natur på en ny måde.

Serveringsfadet er med det unikke design velegnet til mange forskellige indretningsstile, så her er der god mulighed for at kombinere og skabe din egen stil. I Sandrine-serien findes også en masse andet stentøj, lige fra skåle til tallerkener og krus.

Sandrine serveringsfadet måler 34 centimeter i længden og 16 centimeter i bredden.

 • L34 x B16 cm.
 • Fremstillet af stentøj

Se pris på Sandrine serveringsfadet hos ByDhalLiving

Enkel Hvidpot – stort aflangt serveringsfad i hvid porcelæn

Hvidpot-serien er designet af Grethe Meyer og relanceret i 2014 som en køkkenserie hos Coop. Principperne bag mærket bygger først og fremmest på funktionalitet og fornuftige priser, hvorfor dette serveringsfad er både simpelt og nemt at gå til.

Det flotte simple serveringsfad er fremstillet af porcelæn og passer perfekt til hverdagsbrug. Det kan bruges til alt fra salater til ovnretter, da det tåler såvel høje som lave temperaturer. Af den grund kan du også smide serveringsfadet direkte i fryseren, hvis du eksempelvis har lavet en lasagne og kun halvdelen blev spist. Efter brug kan det desuden gå direkte i opvaskemaskinen.

Serveringsfadet er aflangt og måler 36 centimeter i længden, så her er der god plads til mange forskellige retter.

 • L36 cm.
 • Fremstillet af porcelæn

Se pris på Hvidpot serveringsfadet hos Coop

Enkel Hvidpot – sort ovalt serveringsfad i hvid porcelæn

Dette serveringsfad er ovalt og fladt, hvilket gør det velegnet til servering af flotte anretninger. Det kan være alt fra ost til salat og forskellige udskæringer, her er det nemlig kun fantasien der sætter grænser.

Serveringsfadet hører til Hvidpot-serien som er designet af Grethe Meyer for Enkel, der er Coops egen køkkenserie. Principperne bag serien bygger på funktionalitet og fornuftige priser, hvorved dette serveringsfad fremstår simpelt og fås til en fornuftig pris.

Hvidpot er fremstillet af porcelæn og måler 39 i længden, samt 29 centimeter i bredden. Det tåler både ovn, fryser og opvaskemaskine, hvilket understreger hvorfor det er velegnet til hverdagsbrug.

 • L39 x B29 cm.
 • Fremstillet af porcelæn

Se pris på Hvidpot serveringsfadet hos Coop

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar