Sengen er det centrale element i hjemmet, da du tilbringer en stor del af livet på langs. Den gode nattesøvn kommer dog ikke altid af sig selv, og her spiller soveværelsets indretning en vigtig rulle. Soveværelset skal nemlig have en hyggelig og indbydende atmosfære, som hverken skal fremstå rodet for øjnene eller for sindet. Med et flot sengestel er du godt på vej, da denne er centrum for soveværelset og søvnen.

Til denne artikel har vi derfor håndplukket 12 flotte og funktionelle sengestel i forskellige størrelser og materialer, så du kan blive inspireret. Se dem alle herunder:

Kaagaard – billigt hvidt sengestel i neutralt design

Kaagaard-Sengestel
Kaagaard sengestellet er billigt, moderne og tidløst. Det kan købes i flere størrelser hos Bedre Nætter – klik på billedet og se mere.

Dette sengestel passer til en 180 x 200 cm madras, og så er det både billigt og særdeles stilrent. Det er desuden nemt at kombinere med andre hvide eller sorte møbler, og du kan eksempelvis udnytte pladsen under sengestellet til opbevaring af sengetøj og pyntepuder. Eksempelvis ved at tilkøbe sengeruller, hvori det nemt kan opbevares på en smart og hygiejnisk måde.

Kaagaard sengestellet er velegnet til det mindre soveværelse, hvor pladsen gerne må udnyttes optimalt. Der er god plads under sengestellet, så du kan opbevare sengeruller eller kasser diskret og pænt. Du kan også lade pladsen være fri, hvis du ønsker nem adgang med støvsugeren.

De fire runde ben har et pænt krom-look og hovedgavlen består af to planker, så sengen ikke behøver at stå op ad en væg.

Se pris på Kaagaard sengestellet hos Bedre Nætter

Pippi – robust sengestel i massiv eg eller kernebøg

Pippi-Sengestel
Pippi sengestellet er lavet i massivt træ og fås i enten eg eller kernebøg. Det er robust og stilfuldt fra top til bund. Klik på billedet og se mere.

Dette smukke sengestel er lavet i massivt træ fra top til bund, og det er både et robust og lækkert sengestel. Det kan fås i enten kernebøg eller eg, og begge træsorter har den karakteristiske varme kulør og robuste udseende.

Gavlen hælder en lille smule bagud, så du rent faktisk har en komfortabel rygstøtte sammen med en pude. Dette er især en fordel hvis du godt kan lide at læse inden sengetid, da du blot skal læne hovedpuden op af gavlen for at opnå en god siddestilling.

Benene har fødder i metallook for at bryde med det massive trælook. Dette er en smart lille detalje, som tilfører lidt eksklusivitet til sengen. Hos Bedre Nætter kan du desuden tilkøbe skuffer og natborde, men du kan også undlade dette og blot placere kasser eller holde bunden helt fri for opbevaring, og kombinere med dine egne natborde.

Sengestellet fås med en bredde på 140, 160 eller 180 centimeter.

Se priser på Pippi sengestellet hos Bedre Nætter

Messina – massiv dobbeltseng med 4 skuffer

Messina-Hvid-Fyr-Sengestel
Messina sengestel fås i hvidmalet fyr, kernebøg eller oliebehandlet fyr. Du kan se alle varianterne hos forhandleren, ved at klikke på billedet.

Sengestellet i Messina-serien fås i flere varianter og størrelser. På billedet kan du se 180 x 200 modellen i hvid fyr, som er perfekt til dig der ønsker en lys og imødekommende indretning af soveværelset.

Her får du et billigt sengestel til en dobbeltseng med skuffer, hvilket er yderst praktisk for dig der gerne vil kunne opbevare sengetøj og pyntepuder direkte under sengestellet.

Dette sengestel fremstår robust og solidt i et minimalistisk design. Skufferne har ingen greb, og ruller let ud fra sengestellet når du skal bruge dem.

Messina-stellet fås i varianter af kernebøg, oliebehandler fyr og hvidmalet fyr. Du kan se alle farver og størrelser hos Bedre Nætter, hvor du også kan til- eller fravælge rullelameller og sengehylde med skuffe (som vist på billedet).

Se priser på Messina sengestellet hos Bedre Nætter

Karlsson – sengestel i massiv bøg

Karlsson sengestellet er lavet af massivt bøgetræ, og har et flot rustikt look. Klik på billedet og se mere.

Karlsson sengestellet har et smukt rustikt udtryk, som i få moduler udgør en smuk løsning til soveværelset.

Sengestellet er i massivt bøgetræ, og i konstruktionen anes de enkelte stykker træ, som er sat sammen i vandrette linjer. Benene er desuden massive og fremstår både solide og stabile, på trods af at der er godt med luft under sengestellet.

Karlsson sengestellet fås til madrasser i bredderne 140, 160 eller 180 centimeter, og du kan desuden tilkøbe både rullelameller og sengebord i samme stil. Med til dette sengestel følger desuden en simpel hovedgavl i ét stykke, som sidder fastmonteret til stellet. Bøgetræet er behandlet med olie, hvilket giver træet en mørk nuance.

Se priser på Karlsson sengestellet hos Bedre Nætter

Agnes – polstret sengestel med mørkegråt betræk

Agnes sengestellet er polstret og betrukket med mørkegråt stof, hvilket fremhæver det bløde og indbydende look. Klik på billedet og se mere.

Agnes er et smukt polstret sengestel, som er betrukket med mørkegråt stof. Det er perfekt til dig der ønsker en blød og indbydende indretning af soveværelset, og som sætter pris på tekstiler i stedet for massivt træ.

Sengestellet står på runde ben, som er let skråtstillede for et retro inspireret look. Derudover er såvel hoved- som fodgavlen med afrundede hjørne og 3 knapper, hvilket fremhæver de bløde linjer og bryder med det ellers meget minimalistiske design.

Agnes sengestellet fås i en udgave med bredde på 140 eller 180 centimeter, som passer til henholdsvis en halvandenmandsmadras og to enkelte madrasser på 90 centimeter hver.

Se priser på Agnes sengestellet hos BOBO

Delta – stilrent sengestel til lavpris

Delta-Sengestel
Delta sengestellet er meget billigt og neutralt i udseendet. Det er en del af en større lavprisserie hos møbelbutikken BOBO. Klik på billedet og se mere.

Med dette sengestel kan du møblere soveværelset til en meget fornuftig pris.

Delta sengestellet fås i tre størrelser: 140, 160 og 180 centimeter, og i samme serie findes også en lang række møbler til stuen, spisestuen, værelset og soveværelset.

De to runde ben er lavet i massiv eg, mens resten af sengen er lavet i komposittræ. Fordelen ved komposittræ er at det ikke kræver vedligeholdelse og så er det let at samle. Den øverste del af gavlen er beklædt med en pæn egetræsstruktur, som bryder med det ellers meget diskrete design. Under sengen er der god plads til opbevaring i kasser eller sengeruller.

Se priser på Delta sengestellet hos BOBO

Style – sengestel med metalben i krom

Style-Sengestel
Style sengestellet fås i flere farver og størrelser. Det er et moderne og stilrent sengestel med en lav hovedgavl og metalmede i krom. Klik på billedet og se alle farverne.

Dette sengestel fremstår moderne og stilrent med et design der passer til de fleste miljøer. Det har desuden en lav hovedgavl, og alle overflader er belagt med folie. Fordelen ved folie er at det ikke falmer, og så er det nemt at holde rent.

Style sengestellet fås i 140, 160 eller 180 centimeters bredde, og i 3 forskellige farver: Hvid, sort ask eller egetræsstruktur. Der er således en variant til ethvert behov og enhver smag, uanset om du ønsker at indrette soveværelset lyst eller mørkt.

Til det største sengestel på 180 centimeter kræves der et par madrasser i 90 x 200 centimeter. Det betyder i at du og din partner har mulighed for at vælge hver sin madras, så i begge får noget der passer til jeres behov.

Se priser på Style sengestellet hos BOBO

Paris – hvidt sengestel i romantisk design

Miljø 3
Paris sengestellet har et elegant hvidt design, som passer perfekt ind i det romantiske miljø. Det fås i flere størrelser. Klik på billedet for at se flere billeder og pris.

Hvis du ønsker at bringe den romantiske pariserstemning ind i soveværelset, så er dette sengestel et oplagt valg. Det elegante hvide design med høj gavl passer perfekt ind i flere forskellige miljøer, og det er desuden velegnet til den sort-hvide indretning eller blot det lyse og imødekommende soveværelse.

Paris sengestellet fås i 140, 160 eller 180 centimeters bredde, så dit behov imødekommes på bedste vis. Til det største sengestel skal bruges 2 madrasser på hver 90 x 200 centimeter, så du og din partner har altså mulighed for at vælge hver jeres madras.

Sengestellet består af MDF-plader, som er belagt med en hvid folie. Det er således helt vedligeholdelsesfrit og kan nemt holdes rent med en fugtig klud.

Se priser på Paris sengestellet hos BOBO

Pocket –  140 x 200 cm sengestel i funktionelt design

Pocket-Hvidt-Sengestel
Pocket sengestellet er en genial løsning til det lille soveværelse. Se alle opbevaringsmulighederne – klik på billedet.

Pocket-sengestellet er genialt til det lille soveværelse, hvor der ønskes smart opbevaring af stort og småt. Her kan pladsen udnyttes optimalt på grund af de indbyggede skuffer og hylder, især da den kun kræver en madras på 140 x 200 centimeter.

Sengestellet fremstår pænt og stilrent med hvidt look hele vejen rundt. I gavlen er der tre hylder i hver side, samt opbevaringsplads foroven. Det betyder at lampe og vækkeur kan stå oven på gavlen, så du ikke behøver investere i natborde. I siderne er der en skuffe og en hylde, og ved fodenden er der endnu en skuffe – i alt tre skuffer med metalgreb.

Suverænt sengestel til dig der ønsker så funktionelle møbler som muligt.

Se pris på Pocket sengestellet hos Unoliving

Pisa – simpelt hvidt sengestel med 2 skuffer i fodenden

Pisa-Sengestel
Pisa sengestellet er udført i klinisk rene linjer, og har en stor dobbelt-skuffe i fodenden. Klik på billedet og se mere.

Det lækre og stilrene Pisa sengestel fra Mavis har ingen gavl, og passer perfekt ind i et hjem med minimalistisk og stram indretning.

Det komplimenterer den minimalistiske indretning rigtig fint, og er du til rene linjer og overblik, så er dette sengestel det oplagte valg. Det fås både til en 180 x 200 cm dobbeltseng, eller en standard 90 x 200 cm enkeltseng.

For enden af det store Pisa sengestel findes en stor dobbelt-skuffe. Den kan ikke ses på sengestellet, da den er helt fri for greb. Dette for at gøre designet så rent og minimalistisk som overhovedet muligt. Desuden er skufferne placeret i fodenden, hvilket er en fordel hvis den skal placeres i et mindre soveværelse hvor der ikke er meget plads til siderne.

Se pris på Pisa sengestellet hos Unoliving

Lundberg – romantisk 180 x 200 cm sengestel

Mavis-Lundbergh-Sengestel
Lundberg sengestellet fra Mavis er som skabt til romantikeren med de smukke detaljer hele vejen rundt. Klik på billedet og se mere.

Hvis du elsker romantik og klassisk indretning, så er Lundberg-sengestellet det bedste valg. Mavis har designet det ud fra tanken om at skabe et rum med romantik og elegance i højsædet, og det synes vi er lykkedes rigtig godt.

Lundberg sengestellet fås i et utal af størrelser og varianter hos Unoliving – søg evt. på ‘Lundberg’ hvis du vil se hele serien.

Vi har valgt at fremhæve det store Lundberg sengestel til 180 x 200 cm madras i denne artikel. På toppen af gavlen ses den første smukke detalje – en planke af massiv egetræ. Der er desuden et smukt mønster i både gavl og fodende, hvilket er med til at understrege den klassiske og romantiske stil.

Se pris på Lundberg sengestellet hos Unoliving

Smögen – hvidt sengestel i svensk skærgårdsstil

Mavis-Smogen-Sengestel
Smögen sengestel er romantisk og udstråler en særlig charme. Klik på billedet for at se mere.

Vi runder af med et smukt sengestel, designet af Mavis. Smögen sengestellet fås ligesom Lundberg i et utal af varianter hos Unoliving, og vi har i denne artikel valgt at tage udgangspunkt i den store dobbeltseng til en 180 x 200 cm madras.

Smögen oser af romantik, idyl og svensk skærgård på en smuk sommerdag. Sengestellet passer smukt ind i både sommerhuset og landejendommen, men også den klassiske arbejderlejlighed vil få piftet soveværelset op med dette smukke sengestel.

Sengestellet er udført i en kombination af MDF og massivt træ, hvilket gør det nemt at samle og renholde.

Se pris på Smögen sengestellet hos Unoliving

12 sengestel til det hyggelige soveværelse
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar