Sengen er den centrale del af soveværelset, og det møbel man tilbringer allermest tid i – helt op til en tredjedel af hele ens liv foregår på langs, så det er mere end vigtigt at sengen er i en god og brugbar kvalitet.

For at fuldende sengen, kan du med stor fordel købe en sengeramme i en passende højde og størrelse, som passer til dine behov. Du kan eksempelvis få kompakte sengerammer med ekstra opbevaringsplads, men du kan også få sengerammer i en udsøgt kvalitet, der ikke tjener andet formål end at se godt ud.

Vi har fundet 15 flotte sengerammer, og du kan se dem alle herunder:

Pippi-serien – sengeramme i massivt tmed todelt gavl

pippi-sengeramme

Pippi-serien består af sengerammer i massiv eg eller kernebøg. Sengerammen fås til enten 140, 160 eller 180 centimeters madras, og den har et flot naturligt udseende.

Sengerammen fremstår slank og stilren med god plads under selve rammen, og du kan tilkøbe sengeruller hvis du måtte ønske det. Der kan også tilkøbes et sengebord, som monteres på siden af sengerammen.

Denne sengeramme har metalfødder og en todelt hovedgavl, som er lettere skråtstillet. Det betyder at komfortniveauet øges, sammenlignet med sengerammer med lodret hovedgavl.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 140, 160 eller 180 cm
 • Kernebøg
 • Eg

Se priser på Pippi-serien hos Bedre Nætter

Kaagaard – hvid sengeramme til fornuftig pris

kaagaard-hvid-sengeramme

Kaagard-rammen er en flot og neutral sengeramme i hvid MDF og runde ben i krom.

Sengerammen har en lodret hovedgavl, som kan placeres direkte op ad væggen. Det er desuden muligt at tilkøbe elevationslameller til den store model, så du kan øge komforten. Du kan selvfølgelig også nøjes med almindelige lameller, hvis du ikke ønsker elevationslameller.

Kaagaard sengerammen er perfekt til det lille stilrene soveværelse, hvor der ønskes en løsning der ikke fylder i rummet.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 140 eller 180 cm
 • Hvid

Se priser på Kaagaard-serien hos Bedre Nætter

Messina-serien – sengeramme i massivt træ med skuffer

Messina-SengerammeMessina-serien består af sengerammer i massive træsorter. Du kan vælge mellem bøgetræ som på billedet, eller det lidt lysere fyrretræ. Fyrretræet findes også i en variant behandlet med olie, hvilket giver en dybere glød i farven, samtidig med at de naturlige strukturer i træet fremhæves.

Messina-sengerammen har 4 store skuffer, så der er god plads til opbevaring af sengetøj og andre ting under selve sengen. Der er desuden mulighed for at tilkøbe forskelligt tilbehør, eksempelvis rullelameller eller sengehylder med skuffer (se billeder via linket forneden)

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 90, 160 eller 180 cm
 • Kernebøg
 • Fyr
 • Olieret fyr

Se priser på Messina-serien hos Bedre Nætter

Paris-serien – antikt udseende hvid sengeramme

Paris-serien er designet og produceret i Danmark. Kendetegnene ved denne serie møbler er at de er romantiske, hvide og enkle i deres udtryk.

Du får med andre ord en sengeramme som er klassisk, elegant og tidløs. Sammen med resten af møbel-serien kan du opnå et utrolig smukt soveværelse, men sengerammen kan naturligvis også kombineres med andre møbler i den romantiske/elegante stil.

Vi anbefaler denne smukke sengeramme i det stærke komposittræ til det smukke og elegant indrettede soveværelse, hvor der skal være plads til pyntegenstande, levende lys og masser af stemning.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 90, 160 eller 180 cm
 • Hvid
 • Egetræs look

Se priser på Paris-serien hos BOBO

Agnes – sengeramme med mørkeblåt stofbetræk

Agnes-Sengeramme

Hvis du er til bløde former og hygge, skal du vælge Agnes-sengerammen frem for de mere firkantede modeller af træ. Den er nemlig smukt betrukket med mørkeblåt stof og en blød polstring, der sammen med de bløde runde former skaber en rigtig hyggelig atmosfære i soveværelset.

Agnes-sengerammen fås også i en mørkegrå version, som kan ses hos forhandleren. Begge sengerammer passer til en madras på 180 centimeter i bredden, og der er således tale om en rigtig “King Size”-seng, hvor der er god plads til dig og din partner.

På sengerammen er monteret 3 grå knapper i fodenden og i hovedgærdet, hvilket bryder med det mørkeblå stofbetræk. Derudover leveres sengerammen med lyse træben som er let skråtstillede, hvilket giver et friskt pift.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 180 cm
 • Mørkeblåt stofbetræk
 • Mørkegråt stofbetræk

Se pris på Agnes-sengerammen hos BOBO

Line-serien – sengeramme i sort eller hvid metal

Line-Sengeramme

Den smukke Line-sengeramme har et romantisk design og er lavet af metal. Den kan kun bruges til boxmadrasser og fås til liggebredde på både 180 centimeter og 140 centimeter. Derudover har du mulighed for at købe sengerammen med sort eller hvid lakering, og der kan desuden tilkøbes matchende natborde.

Line-sengerammen har smukke detaljer i både hovedgærdet og fodenden, og den fremstår slank og let i designet. Under sengen kan opbevares sengeruller eller skuffer med sengetøj og lagener, og den er ideel til det hyggelige og romantisk indrettede soveværelse.

Alt i alt en rigtig flot og fornuftig sengeramme, der passer ind i mange typer indretninger.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 140 eller 180 cm
 • Sortlakeret metal
 • Hvidlakeret metal

Se pris på Line-serien hos BOBO

Style-serien – simpel sengeramme med gavl og metalmede

Style-SengerammeDenne ekstremt moderne og stilrene sengeramme i Style-serien fås i flere farver og består af komposittræ med højglans-element over hovedgærdet, der giver et flot urbant look.

Sengerammen passer godt ind i den moderne bylejlighed, eller blot i hjemmet hvor man har indrettet rummene minimalistisk.

Style-serien er designet og produceret i Danmark, hvilket er godt for miljøet og den danske økonomi.

Findes i følgende varianter:

 • Bredde på 140, 160 eller 180 cm
 • Hvid
 • Eg
 • Sort ask

Se priser på Style-serien hos BOBO

Delta-serien – billig sengeramme i hvidt design

Delta-SengerammeDen billige Deta-sengeramme koster mindre end de fleste sengerammer fra lavprisvarehusene. Det kan lade sig gøre, fordi den har et simpelt men funktionelt design. Sengerammen er lavet i komposittræ, som kun kræver et minimum af vedligeholdelse, og de to ben for enden af rammen er lavet i massiv eg. Derudover har gavlen en fin egetræsstruktur, som bryder med det ellers kliniske og simple design.

Delta-sengerammerne fås i flere størrelser, og du kan både anvende dem med boksmadras, eller du kan tilkøbe lameller og bruge den til alle andre madrasser.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 140, 160 eller 180 cm

Se pris på Delta-sengerammen hos BOBO

Float-serien – sengeramme i svævende design

Float-Sengeramme

Hvis du ønsker en sengeramme med et eksklusivt udtryk, så er Float-sengerammen det rette valg. Den er designet til at se ud som om den “svæver” over gulvet, hvilket kan lade sig gøre fordi soklen er trukket ind under selve rammen, hvorved sengen ved første øjekast ser ud til at svæve 10-15 centimeter over gulvet.

Float-sengerammen fås til flere forskellige størrelser madrasser (140, 160 og 180 centimeter i bredden), og så findes den i både hvid, grå, valnød og lyst træ. Dermed er der en variant til enhver smag, uanset om du ønsker at indrette dit soveværelse med lyse møbler eller lidt mørkere ditto.

Denne sengeramme er lavet af honeycomb paneler, som er et let og robust materiale. Der medfølger et 81 centimeter højt hovedgærde, og det hele leveres som et komplet samlesæt hvor der medfølger lamelbund.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 140, 160 eller 180 cm
 • Hvid
 • Grå
 • Valnød look
 • Lyst træ look

Se priser på Float-serien hos Unoliving

Japan-serien – lav sengeramme i minimalistisk design

Japan-Sengeramme

Hvis du har rejst i Asien, ved du også at de fleste moderne asiatiske samfund sætter stor pris på minimalisme og meget stramme linjer. Det gælder ikke kun deres indretning, men hele deres væremåde. Møbler skal først og fremmest være simple og funktionelle, hvilket i særdeleshed gør sig gældende for sengerammerne i Japan-serien. Her bliver du inviteret en tur til østen hver gang du går til ro om aftenen, og hvis du i forvejen sætter pris på minimalisme er denne sengeramme et rigtig godt køb.

Japan-sengerammerne fås i både sortmalet fyrretræ og umalet fyrretræ, og den passer til en madras på 140 centimeter i bredden. Det svarer til en god halvandenmandsseng, hvilket er ideelt til eksempelvis gæsteværelset, lejligheden eller lignende. Træet er FSC-certificeret.

Udover at skabe en orientalsk stemning med denne sengeramme, så er den faktisk også rigtig god at bruge på en hems. Den hæver nemlig madrassen 19 centimeter så der skabes lidt afstand til gulvet, hvilket kan skabe bedre synergi på hemsen med lavt til loftet.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 140 cm
 • Umalet fyrretræ
 • Sortmalet fyrretræ

Se priser på Japan-serien hos Unoliving

Rock-o-serien – sort sengeramme i vintage look

Rock-o-Sengeramme

Hvis du er vild med sort-hvid indretning tenderende det okkulte, så er Rock-o sengerammen det perfekte valg. Den har et rustikt vintage look med drejede ben og en gavl med imiteret sort læder, som skaber en rå atmosfære.

Selve sengen er lavet i sortmalet træ, og den fås i rigtig mange forskellige designs. Forskellen på sengerammerne i Rock-o-serien er hovedgærdet, som har forskellige print og mønstre. Eksempelvis fås den med lyserødt hovedgærde, graffiti og med det britiske Union Jack.

Sengerammen passer til en madras på 140 centimeter i bredden, hvilket udgør en god halvandenmandsseng.

Alt i alt en flot og meget speciel sengeramme, som virkelig giver mulighed for at skabe en unik og personlig indretning af soveværelset.

Findes i følgende varianter:

 • Madrasbredde på 140 cm
 • Sort hovedgærde
 • Pink hovedgærde
 • Graffiti hovedgærde
 • Sort kranie hovedgærde
 • Union Jack hovedgærde

Se priser på Rock-o-serien hos Unoliving

Smögen – klassiskk udseende hvid sengeramme

Smögen-serien består af en række elegante og tidløse møbler, primært til soveværelset men også til blandt andet stuen og entréen.

Sengerammen i Smögen-serien er udført delvist i hvidmalet MDF træ og massivt træ, hvilket giver en robust seng der næsten ikke kræver nogen pleje eller vedligeholdelse.

Vi anbefaler denne sengeramme til dig der elsker at dekorere og pynte, da den passer godt ind i et soveværelse med masser af nips og pyntegenstande. Den vil med sin neutrale farve blende rigtig flot ind i de fleste typer soveværelser.

Findes i følgende varianter, begge hvidmalede:

 • Med fodgærde
 • Uden fodgærde

Se priser på Smögen-serien hos Unoliving

Pisa – hvid sengeramme uden hovedgærde

Pisa-SengerammeUtrolig flot sengeramme i hvidlakeret MDF med elementer i massivt hvidlakeret træ.

På hver side af denne store dobbeltseng er der en stor og rummelig skuffe, hvor der kan opbevares sengetøj, pyntepuder og hvad der ellers måtte være behov for.

Vi anbefaler denne sengeramme til dig der ønsker et rent og minimalistisk soveværelse, hvor møblerne kræver et minimum af rengøring og vedligeholdelse. De to skuffer i bunden gør den samtidig funktionel og praktisk.

Findes i følgende varianter:

 • Hvidlakeret

Se pris på Pisa-sengerammen hos Unoliving

Lundberg-serien – klassisk hvid sengeramme med højt hovedgærde

Lundberg-SengerammeLundberg-serien findes i flere størrelser, og der kan vælges mellem en helt hvid variant i MDF, eller en hvid variant med enkelte elementer i massiv egetræ.

Denne sengeramme er desuden dejlig vedligeholdelsesfri, og rengøres ved blot at køre en fugtig klud hen over overfladen.

Vi kan godt lide denne sengeramme fordi den har et smukt og klassisk udseende, der passer ind i mange forskellige rum med den neutrale hvide farve og de diskrete firkantede mønstre i træet.

Der er desuden god plads under sengerammen til opbevaring af sengetøj m.m. i sengeskuffer eller sengeruller.

Findes i følgende varianter:

 • Bredde på 90, 120, 160 eller 180 cm
 • Hvidlakeret MDF
 • Hvidlakeret MDF med elementer af massiv egetræ

Se priser på Lundberg-serien hos Unoliving

Pocket – sengeramme med masser af opbevaringsmuligheder

Pocket-Hvidt-SengestelDenne sengeramme er en af vores favoritter i det mindre rum – 140 cm bred seng med hele 3 forskellige skuffer, 2 hyldepladser og hele 6 hylder bag hovedgærdet.

Sengerammen er udført i komposittræ med hvidt look, og kræver kun minimal rengøring og vedligeholdelse.

Til det lille soveværelse hvor ønsket om funktionalitet er i top, er denne sengeramme det perfekte valg. Det kan være i alt fra den mindre studiebolig, kollegieværelset og til den lille lejlighed – eller sommerhuset for den sags skyld. Der er masser af muligheder, og godt med opbevaringsplads i selve rammen.

Findes i følgende varianter:

 • Komposittræ i hvidt look
 • Komposittræ i egetræslook

Se pris på Pocket sengerammen hos Unoliving

Sengeramme inspiration – 15 flotte sengerammer i smart design
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar