En sengegavl er uundværlig når soveværelset skal indrettes. Den monteres som regel bag en boxmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng, og kan være meget praktisk i det lille soveværelse. I mange tilfælde kan du nemlig opbevare eksempelvis bøger og andre små genstande i sengegavlen, og det udelukker behovet for sengebord.

Herunder har vi samlet 10 af de lækreste og smarteste sengegavle på markedet:

Tuki Sengegavl – Sengegavl i enkelt design


Set på ILVA

Denne sengegavl fra Tuki er en sengegavl, som er designet i et enkelt og simpelt design. Der er altså tale om en sengegavl, som i de fleste tilfælde vil falde i din smag. Derudover er Tuki sengegavl lavet i lækre materialer.

Tuki Sengegavl er lavet i massivt, hvidolieret egetræ, som er et smukt og holdbart materiale. Sengegavlen skal monteres på en væg, så denne sengegavl er kun noget for dig, hvis din seng står placeret op af en væg. Tuki sengegavl passer til en seng med en bredde på 180 cm. 

Tuki Sengegavl kan meget vel være den detalje, som gør lige det sidste for dit soveværelse som helhed. Denne sengekavl skaber en hyggelig og hjemlig atmosfære. Materialet i hvidolieret egetræ er roligt at se på og rart at røre ved. Derudover fås Tuki Sengegavl til en god pris, når man tager materialet i betragtning. 

Se pris på Tuki Sengegavl hos ILVA

Living&more Marguerite, natur – Sengegavl som bringer naturen ind i soveværelset


Set på Coop

Denne sengegavl fra Living&more er en sengegavl med et fuldstændigt unikt udtryk. Living&more Marguerite bringer tankerne hen på den smukke marguerite-blomst, og på denne måde kan sengegavlen være med til at bringe naturen ind i soveværelset. Det er også en sengegavl, som skaber en ro og har en afslappethed over sig. 

Living&more Marguerite er lavet i rattan, som er et materiale, der hitter netop nu. Det er 100% naturmateriale, og denne sengegavl er også træfarvet eller naturfarvet. Det er altså en sengegavl med et særegent udtryk, som på samme tid formår at skabe en balance i et rum. 

Derudover er der det særlige ved Living&more Marguerite-sengegavlen, at den er håndlavet. Det er der ikke meget, der er nu til dags! Sengegavlen passer til senge, som er 180 cm i bredden. Living&more Marguerite sætter et charmerende præg i soveværelset.

Se pris på Living&more Marguerite hos Coop

Dunlopillo Side – Luksus-sengegavl i antracitgrå


Set på ILVA

Med Dunlopillo Side sengegavlen får du en sengegavl i enormt høj kvalitet, som udstråler intet mindre end luksus. Sengegavlen fås i antracitgrå, som er en slags dyb, mørkegrå farve. Sengegavlen er udstyret med fine knapdetaljer, som formår at sætte prikken over i’et. Dunlopillo Side er skabt til senge med bredde 180 cm. 

Dunlopillo Side sengegavl har som sagt et luksuriøst udtryk. Den er lavet i et forholdsvis simpelt design, men grundet knapdetaljerne og den mørkegrå farve udstråler sengegavlen eksklusivitet. Der er ligeledes tale om en elegant og ikke mindst tidløs model, som de fleste vil synes er enormt lækker. 

Hvis du mangler lige det sidste for at være helt tilfreds med dit soveværelses udseende, kan det altså være, at Dunlopillo Side sengegavl er lige noget for dig. Her får du kvalitet og luksus for alle pengene. 

Se pris på Dunlopillo Side hos ILVA

True – rå sengegavl i massiv olieret eg


True sengegavl i massiv eg. Klik på billedet og se mere.
Denne sengegavl skiller sig markant ud fra andre modeller, da hver enkelt er unik på grund af egetræets naturlige variationer i farver og åretegninger.

True sengegavlen skal forestille en massiv egetræsplanke med en højde på 40 centimeter og længde på 180 centimeter. Den skal hænges op over sengen, og det kræves derfor at sengen står op ad en væg.

På grund af udseendet passer den perfekt til det rustikt indrettede soveværelse, hvor den vil tilføre et moderne strejf og en hyggelig atmosfære. Rå materialer er nemlig både moderne og særdeles efterspurgte, så med denne sengegavl kan du både skille dig ud og skabe en hyggelig atmosfære.

Se pris på True sengegavlen hos ILVA

Doppler sengegavl – Væghængt sengegavl med et neutralt udtryk


Set på ILVA

Denne sengegavl er den rette for dig, som leder efter en væghængt gavl, som har et tidløst og forholdsvis neutralt udtryk. Doppler sengegavl er lavet i lækre materialer og i et simpelt design, som næppe kommer til at gå af mode. Grundet de gode materialer af høj kvalitet vil Doppler sengegavl også kunne holde sig fin i mange år. 

Doppler sengegavl er lavet af matlakeret egefinér, som er et solidt og langtidsholdbart materiale. Egefinéren er placeret på en måde, så du ender ud med et vandret lamel-look. Lameller er ligeledes tidløse og et design, som mange danskere synes om. 

Doppler sengegavl er designet til senge med en bredde på 180 cm. Det er som sagt en væghængt sengegavl, så det er dette, du skal være på udkig efter, hvis det er Doppler sengegavl, du skal beslutte dig for at købe. 

Se pris på Doppler sengegavl hos ILVA

Scandinavian Choice Diplomat sengegavl i mørkegråt stof


Scandinavian Choice Diplomat sengegavl i mørkegråt stofSet på (Produktet er udgået)

Med denne sengegavl er det lykkedes Scandinavian Choice at lave en sengegavl, som både formoder at være moderne, samtidig med at den er behagelig.

Sengegavlen er fra deres serie Diplomat, hvor der fokus på både funktionalitet og design. Den er lavet i mørkegråt tekstil med knapper. 

Dette gør det muligt at hvile sig opad den, hvis du skal læse eller se fjernsyn. Den har målene 130 cm høj, 180 cm bred med en tykkelse på 7 cm.

Den er et godt valg, hvis du ved, at du skal benytte din sengegavl til nogle gange at støtte dit hoved op af.

Se pris på Scandinavian Choice Diplomat hos (Produktet er udgået)

Living&more Medina, grå – 4,9/5 stjerner i vurdering


Set på Coop

Sengegavlen Medina fra Living&more er den perfekte sengegavl for dig, som drømmer om noget af den æstetik, som du møder, når du er ude at rejse og opholder dig på luksuriøse hoteller. Med Living&more Medina kan du bringe noget af denne følelse af luksus med hjem i dit eget soveværelse. Det er en stemningsskabende og meget fin sengegavl. 

Living&more Medina er blevet vurderet til 4,9/5 stjerner i gennemsnit af kunderne hos shopping.coop.com. Dette siger noget om den tilfredshed, der er blandt kunderne, som har købt denne sengegavl. Living&more Medina er designet til en seng med en bredde på 160 cm. Inden du køber sengegavlen, bør du altså lige sikre dig, at din seng har netop denne størrelse. 

Mange vil mene, at Medina-sengegavlen har et eksklusivt look. Med denne sengegavl fra Living&more kan du nemt og forholdsvis skabe en stemning, som var du på et luksushotel i et af de fjerne lande.

Se pris på Living&more Medina, grå hos Coop

Living&more Peacock


Set på Coop

Denne sengegavl fra Living&more er den perfekte sengegavl til dig, der værdsætter elegance samt kreativitet. Mange kunder er tilfredse med Living&more Peacock sengegavlen. Hos shopping.coop.com er denne sengegavl blevet vurderet til 4,9/5 stjerner. Dette siger altså noget om produktets popularitet. 

Living&more Peacock er inspireret af hanpåfuglens store hale – det er det samme elegante design, som går igen i denne sengegavl. Med denne sengegavl kan du altså være med til at give dit soveværelse et unikt og hyggeligt udtryk. Sengegavlen passer til en seng med en bredde på 180 cm, og den er lavet af rattan. 

Living&more Peacock i sort er en enormt stemningsskabende sengegavl. Hvis du mangler en genstand i soveværelset til at gøre rummet mere spændende at se på, men som samtidig ikke er for spraglet, kan det være, at denne sengegavl er noget for dig!

Se pris på Living&more Peacock hos Coop

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Maly Sengegavl


 

Maly Sengegavl er en sengegavl, som er lavet i olieret egefinér. Denne egefinér er endda med sildebensmønster. Der er altså tale om et enormt lækkert materiale, som også har et elegant og klassisk udtryk. 

Maly sengegavl er en væghængt sengegavl. Eftersom dette betyder, at sengegavlen skal hænge på en væg, er det altså bedst til denne sengegavl, hvis din seng også står placeret med hovedenden op ad en væg. Sengegavlen er lavet til at skulle passe til senge med en bredde på 180 cm. 

Denne sengegavl er en sengegavl til dig, som går efter et elegant og tidløst udtryk. Maly Sengegavl er ligeledes den rette sengegavl for dig, som går op i, at kvaliteten skal være i top. Du er nemlig med dette materiale sikret en sengegavl, som kan holde i mange år uden at miste sin glans og det luksuriøse islæt. 

Nocturne Gold Wing Sengegavl


 

Denne Gold Wing Sengegavl fra Nocturne er i den grad noget for sig. Det er en elegant og utroligt stemningsskabende sengegavl i en enormt smuk mørkeblå farve. Nocturne Gold Wing sengegavl kan uden tvivl bringe hygge og atmosfære ind i et rum – måske er det lige denne sengegavl, du går og mangler i dit soveværelse?

Nocturne Gold Wing er en sengegavl lavet i smukt mørkeblåt stof, og den har også knapper. Nocturne Gold Wing er også designet med sidekanter, som ligesom afgrænser sengen. Denne sengegavl er designet til senge med en bredde på 180 cm. 

Hvis du går efter en sengegavl, som skaber ro i soveværelset, men som samtidig har et fint og hyggeligt udtryk over sig, er Nocturne Gold Wing sikkert noget for dig. Sengegavlen ligger i den lidt dyre ende, men kan også noget, som mange andre sengegavle ikke kan!

Star Headboard Grey


Star Headboard Grey – Gør børneværelset smukt

 

Hvis du har en lille prins eller prinsesse derhjemme, som fortjener et royalt kammer, så kan en smuk sengegavl som denne fra Kid’s Concept give et helt nyt liv på børneværelset. Denne sengegavl passer nemlig lige til en børneseng.

Sengegavle er blevet en meget populær måde at tilføre et mere sofistikeret præg til soveværelset, ikke mindst for de voksne, men hvorfor skal børnene gå glip af det?

Noget af det smarte ved en sengegavl som denne er faktisk også, at ikke nok med at den ser godt ud, så vil den også gøre det nemt for barnet at sidde op og læne sig tilbage, hvis det for eksempel kan lide at læse.

Den er 90 x 109 x 8 cm, og passer derfor til en børneseng. Selve sengegavlen er lavet af træ, og så er den beklædt med lærred og bomuld

Mason


Mason-SengegavlFlot, enkel og overskuelig sengegavl, der med det hvide plankeudseende bidrager til en romantisk stemning i rummet. Den er yderst dekorativ bag sengen, og vil se pæn ud i det simpelt indrettede soveværelse med romantiske detaljer.

Mason sengegavlen skal vægmonteres for at give optimal stabilitet, men kræver herefter ikke meget vedligeholdelse. Hvidlakerede møbler er generelt nemme at passe og rengøre.

Tilda


Tilda-Hvid-SengegavlFlot hvid sengegavl med aluminiumslister, der bryder den hvide farve og skaber et moderne look, som passer godt ind i det hyggelige og lyst eller romantisk indrettede soveværelse.

I samme serie findes også sengeborde, og både gavl og eventuelle tilkøb i samme serie er væghængt, hvilket betyder at fodpanelerne ikke kommer i vejen, da sengegavlen kommer godt op i højden.

Vi har desværre ikke kunnet finde priser på denne sengegavl, men artiklen opdateres så snart det igen er muligt.

Petra


Petra SengegavlEndnu en fantastisk flot og stilet sengegavl med de særlige aluminiumslister, der er med til at bryde træ-looket.

Denne sengegavl er væghængt og fremstillet i massiv olieret valnød, hvilket giver den intense varme træfarve.

Det massive træ er din garanti for en sengegavl, der holder utrolig mange år frem.

Vi har desværre ikke kunnet finde priser på denne sengegavl, men artiklen opdateres så snart det igen er muligt.

Dacapo


Dacapo-SengegavlLækker, funktionel og moderne sengegavl til det minimalistiske soveværelse. Denne flotte sengegavl er på trods af den simple konstruktion med til at skabe en varm og behagelig atmosfære i soveværelset, i kraft af det sortmalede design og det bagvedliggende lys. Det henleder desuden tankerne på et eksklusivt hotelværelse, hvor gavl og sengeborde går i ét med hinanden.

Der er god afsætningsplads på begge sider i form af hylder, sengebord og en lille skuffe.

Vi har desværre ikke kunnet finde priser på denne sengegavl, men artiklen opdateres så snart det igen er muligt.

Lemari


Lemari er en flot og simpel sengegavl med lysegråt stof, som gør den velegnet til det lyst indrettede soveværelse. Den passer eksempelvis perfekt til boksmadrassen eller kontinentalsengen, hvor den vil stå fint op ad en hvid eller grå væg.

Sengegavlen har et specielt look på grund af egetræslamellen øverst, som tilfører den en lille smule rustik charme. Den passer således fint ind i det rustikt indrettede soveværelse, hvor der gerne må være elementer af hygge og varme.

Lemari sengegavlen fås enten med lysegråt “Hampton 372” stof som ses på billedet, eller i en lidt mørkere grå “Hampton 371” variation.

Det er desværre ikke muligt at finde produktet i øjeblikket. Så snart dette opdateres, vil der ligeledes opdateres med link.

Wonderland W400


Wonderland W400 er en flot og simpel sengegavl i “Granite 72”, som er et flot mørkegråt stof.

Sengegavlen står på mørke træben, og skal stilles op ad en væg så den kiles ind mellem sengen og væggen. På grund af det stilrene design passer den perfekt ind i det minimalistisk indrettede soveværelse, hvor den vil tilføre et moderne strejf over rummet.

Wonderland W400 har en bredde på 210 centimeter og en højde på 88 centimeter, hvilket betyder at den ikke stikker alt for højt op.

 

 

 

 

Læs også: Seng med opbevaring – 14 af de bedste

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

2 kommentarer

 1. Hej. Kender I mærket på sengegavlen øverst i artiklen? Mvh. Pia

  • Hej Pia,
   Sengegavlen på det store billede øverst hedder Wilma. Den udgik for et stykke tid siden af sortimentet fra de forretninger vi samarbejder med, og p.t. har jeg ikke kunnet finde den andre steder heller.
   Jeg beklager at jeg ikke kunne hjælpe dig videre. Artiklen er planlagt til at blive opdateret snart, hvor billedet formentlig bliver udskiftet.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar