En sandkasse med låg er genial, hvis du vil holde uønskede gæster væk fra sandet. Eksempelvis kan katte godt lide at bruge sandkassen som toilet, og du kan også risikere at få besøg fra naturens vilde dyr. Låget beskytter dermed ikke kun mod nedfaldne blade men også mod ekskrementer fra dyr, så du kan sende dit barn ud og lege med ro i sindet.

Til denne artikel har vi besøgt en række butikker og fundet frem til de smarteste og bedste sandkasser, der alle kan lukkes og holdes rene. Se de smarte sandkasser med låg herunder:

Firkantet sandkasse med låg og bænk

Firkantet sandkasse med låg, der klappes op til bænke. Sandkassen kan males i valgfri træmaling.

Denne sandkasse er smart, hvis du både ønsker en hygiejnisk og komfortabel løsning. Her kan både store og små sidde behageligt på bænken mens der leges med sandet, og når sandkassen ikke bruges kan bænkes klappes ned og bruges som låg. Dermed undgår du at der kommer uønskede gæster i sandet, og du kan samtidig holde nedfaldne blade og andre ting væk fra sandkassen.

Desuden er det en fordel, at låget klappes op til en bænk, da du på denne måde slipper for at have et låg til at ligge og flyde ved siden af sandkassen. Det er samtidig nemt at håndtere, da låget åbnes og lukkes på få sekunder.

Sandkassen kommer fra danske NSH Nordic, der har et stort udvalg af artikler til hus og have. Den leveres usamlet og er lavet af trykimprægneret træ, som med fordel kan males eller efterbehandles, hvis du ønsker en længere holdbarhed. Det anbefales at købe en fiberdug, som lægges under sandkassen for at beskytte mod plantevækst i sandet.

 • Sandkassens mål: 120 x 120 x 27 cm.
 • Låg type: Sammenklappeligt (foldes op til bænk)
 • Materialer: Trykimprægneret træ

Se pris på firkantet sandkasse med låg og bænk hos Wupti

Sekskantet sandkasse med todelt låg

6-kantet-sandkasse-med-laag
Sekskantet sandkasse med siddepladser hele vejen rundt. Sandkassen kan males i valgfri træmaling.

Denne sekskantede sandkasse har en diameter på hele 165 centimeter, og så er den konstrueret med siddepladser hele vejen rundt langs kanten. Dermed kan alle være der, uden at man skal sidde direkte i sandet eller på jorden ved siden af sandkassen.

Til denne sekskantede sandkasse kan der tilkøbes et todelt låg, som kan tages af og sættes på efter behov. Da låget er todelt kan det nemt håndteres af ungerne selv, og du behøver derfor ikke at skulle ud og hjælpe dem hver gang de skal lege i sandkassen. I låget er der desuden riller mellem plankerne, så sandet ventileres og holder sig tørt, hvilket også er godt for træet i selve sandkassen.

Også denne sandkasse er lavet af trykimprægneret træ, som du med fordel kan efterbehandle eller male i en passende farve, som matcher til resten af haven. Der medfølger også en fiberdug, som skal lægges under sandkassen får at forhindre plantevækst op gennem sandet.

 • Sandkassens mål: ø165 cm.
 • Låg type: Todelt (skal tilkøbes)
 • Materialer: Trykimprægneret træ

Se pris på sekskantet sandkasse med låg hos Huskhaven

Lille firkantet sandkasse med låg og opbevaringsrum

Lille, simpel og billig sandkasse med låg fra engelske Plum. I den ene side er der opbevaringsrum, og der medfølger et overtræk der bruges som låg.

Den lille Plum Store-It sandkasse har et låg af en grøn presenning. Den er rigtig god til de mindste, som sagtens kan nøjes med en lille sandkasse. Således kan den være på selv en meget lille terrasse, da den kun fylder 102 x 96 centimeter og kun kræver 70-140 kilo sand. I den ene side er desuden indbygget et opbevaringsrum til legeredskaber, så de kan opbevares tørt og godt.

Engelske Plum har verdensomspændende aktiviteter med afdelinger i lande som Australien, Hong Kong og Mellemøsten. De leverer legeartikler til børn i næsten hele verden, og det forpligter selvfølgelig. Af samme grund er sandkassen med låg lavet af FSC-certificeret træ og EU-godkendt efter EN71-standarden, der stiller krav til sikkerheden i børnelegetøj.

Træet har fået en beskyttelse bestående af vandbaseret farvet bejdse, og på siden er et Plum-logo. Der medfølger en fiberdug til bunden så der ikke kan vokse planter op igennem sandet, og der medfølger ligeledes et låg i form af en grøn presenning med elastikker langs siden, som nemt kan strækkes ud over sandkassens hjørner. Det giver en rigtig god beskyttelse med al slags skidt og snavs, så sandkassen nemt kan holdes helt ren.

 • Sandkassens mål: 102 x 96 x 15 cm.
 • Låg type: Presenning med strækhjørner
 • Materialer: Træ med vandbaseret farvet bejdse
 • Indbygget opbevaringsrum til legeredskaber

Se pris på lille firkantet sandkasse med låg hos Wupti

Stor ottekantet sandkasse med låg og siddepladser

Plum-Gigant-6-kantet-sandkasse-med-laag
Stor og ottekantet sandkasse med  låg og siddepladser.

Den store Plum Giant sandkasse har plads til flere børn på én gang. Den måler nemlig 177 centimeter i diameter, og med plads til op mod 200 kilo sand er der mere end nok til at alle børnene kan bygge sandslotte, veje og bjerge.

Også denne sandkasse fås med et låg, som består af en presenning der kan strækkes ud over kanterne. På den måde beskyttes sandkassen bedst muligt mod nedfaldne blade, grene og efterladenskaber fra uønskede gæster.

Som med andre sandkasser fra Plum’s sortiment, består den af FSC-certificeret træ, og den har desuden opnået en europæisk EN71-godkendelse, som betyder at den lever op til en række sikkerhedskrav, der stilles til børnelegetøj.

Sandkassen leveres komplet med fiberdug til bunden som forebygger plantevækst i sandet, træ behandlet med en vandbaseret farvet bejdse og en pressening, der fungerer som låg til sandkassen.

 • Sandkassens mål: ø177 cm.
 • Låg type: Presenning med strækhjørner
 • Materialer: Træ med vandbaseret farvet bejdse

Se pris på stor ottekantet sandkasse med låg hos Wupti

Lille sandkassebænk med låg og vandområde

Plum Surfside er en lille sandkasse låg og siddepladser, så de mindste kan sidde godt imens de leger.

Denne lille sandkasse med låg er det perfekte valg til de helt små børn. Den kan desuden stå i en lille gårdhave, på balkonen eller lignende, så til dig med bolig i byen er den også et godt valg.

Sandkassen er opbygget som en almindelig bænk, og kan da også bruges som sådan. Men under bordpladen, der også fungerer som låg, findes to rum til sand og vand. På den måde kan dine børn have sjov med både sand og vand, hvor de eksempelvis kan sejle med små både eller bygge små sandslotte.

Sandkassebænken er fra Plum, der er en engelsk legetøjsproducent. Træet er selvfølgelig FSC-certificeret, og har fået en vandbaseret farvet bejdse. Den måler 105 centimeter i længden, 89 centimeter i bredden og 49 centimeter i højden. Der kræves kun cirka 10-15 kilo sand, så her kan du nøjes med at købe en lille pose sand.

 • Sandkassens mål: 105 x 89 x 49 cm.
 • Låg type: Trælameller
 • Materialer: Træ med vandbaseret farvet bejdse

Se pris på den lille sandkassebænk med låg hos Wupti

Little Tikes 2 i 1 sandkasse med låg og siddepladser

Little Tikes 2 i 1 er en smart lille sandkasse med siddepladser og låg. Sæderne er af plast og nemme at holde rene.

2 i 1 bænken fra Little Tikes er perfekt til mindre børn, som vil finde stor glæde i at kunne lege med sandet. Og når sandet er løftet væk fra jorden og gemt væk bag låg, er det meget hygiejnisk.

Denne sandkasse med låg er velegnet til den lille gårdhave eller sågar altanen, hvor pladsen er trang. Her kan børnene have deres eget lille legehjørne, hvor de enten kan bygge små sandslotte eller bare bruge den som en almindelig bænk.

Sandkassen er udstyret med siddepladser i grøn plast, og optager et areal på 122 x 91 centimeter. Låget er todelt, og lægges blot på sandkassen når den ikke bruges.

 • Sandkassens mål: 122 x 91 cm.
 • Låg type: Todelt låg af træ
 • Materialer: Træ

Se pris på Little Tikes 2 i 1 sandkasse med låg hos Coop

Axi Ella – lille sandkasse med låg og siddepladser

Axi Ella er en flot sandkasse lavet af cedertræ, og konstruktionen gør at den er nem at samle. Låget kan klappes op og bruges som bænk med ryglæn.

Axi Ella er en fin lille sandkasse med låg, der kan klappes op og bruges som bænk med ryglæn. Det betyder at du og dine børn har gode siddepladser hele vejen rundt, mens i hygger jer med sandet.

I sandkassen er der plads til 250 kilo sand, som kan dækkes forsvarligt til under låget. Den er lavet af cedertræ, som er meget robust og tåler både vind og vejr. På siden af sandkassen finder du et fint Axi-logo, og siderne er malet grønne. Denne farve passer godt ind i de fleste haver, hvor planterne i forvejen er grønne. Du kan selv vælge om du vil male resten af sandkassen i en anden farve, eller blot lade den være som den er.

Axi Ella optager et areal på 100 x 95 centimeter, og højden er 20 centimeter.

 • Sandkassens mål: 100 x 95 cm.
 • Låg type: Todelt låg der foldes op til en bænk
 • Materialer: Cedertræ

Se pris på Axi Ella sandkasse med låg hos Eurotoys

Sandkasse med låg – 7 smarte og hygiejniske sandkasser
4.7 (93.33%) 6 votes

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar