Sandblæsning af hus: Alt, hvad du skal vide om husets sandblæsning og restaurering

Sandblæsning af hus: Alt, hvad du skal vide om husets sandblæsning og restaurering

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag er flere boliger, der efterhånden er ved at falde lidt hen. Her er der især tale om dem, som har lidt flere år på bagen og derfor i mange år har været udsat for det danske vind og vejr. Og at skulle modstå sådanne naturkræfter i en længere periode er noget, der med tiden kan føre til et om noget slidt, trist og kedeligt udtryk. Derfor handler det om at sørge for at give ens boligs ydre en hjælpende hånd en gang i mellem. Og det kan man gøre på rigtig mange måder.

Få en god start på en facaderenovering med sandblæsning

Mange vælger dog at få foretaget en professionel form for sandblæsning, der kan give hjemmets ydre helt nyt, moderne og holdbart ydre. Og det er vigtigt at sørge for at få fagfolk med ind over sagen, idet det så er sikret, at du får både renset murværket korrekt ned og skabt et bindende underlag til det nye ydre. Det er sådan, du bliver bedst tilfreds med din boligs nye look.

Og heldigvis er det muligt at få den professionelle hjælp, som man bør gøre brug af til en sandblæsning. Du skal nemlig blot tage et kig online, og her vil du så finde 3byggetilbud.dk.

Her kan du helt uforpligtende og ganske gratis skrive dig op til at få tre tilbud på en sandblæsning fra tre fagfolk inden for området. Og så skal du blot vente i 24-48 timer, og så vil du være klar til at sammenligne de tilbud, du har fået.

Du kan således vælge ud fra de parametre, der har en betydning for dig, hvad enten du går mest op i prisen, de materialer, som bliver brugt eller noget helt tredje. Og er der ikke noget tilbud, der falder i din smag, så kan du heldigvis blot ’takke nej’.

Det er derfor ganske let for dig at finde ud af om en sandblæsning er noget for dig, du kan nemlig også her nedenunder finde alle de råd og den vejledning, som du måtte søge efter, før du påbegynder processen. Bliv derfor ordentligt klædt på til at gøre noget godt ved dit hjem og opdag efterfølgende de mange gode fordele, som du kan komme til at nyde godt af, når din bolig skinner, som var den ny – og det er lige meget, hvor mange år den i virkeligheden har på bagen.

Kunne du tænke dig 3 gratis, uforpligtende tilbud på sandblæsning af hus?

Hvad er en sandblæsning?

Hvis du går med overvejelser om at få renoveret facaden på dit hjem, så er sandblæsning en rigtig god ide. I hvert fald som et første skridt i den rigtige retning mod en moderne, flot og holdbar facade. Når det kommer til sandblæsning, så har denne proces nemlig et specifikt formål. Og det er at få gjort murværket rent. Det vil sige, at en sandblæsning bruges til for eksempel at fjerne gammel maling, kalk, skidt og smuds fra alle de tænkelige overflader, der ses på hjemmets udvendige flader.

Dog er det ikke kun hjemmets facader, på hvilken det er praktisk med en sandblæsning. Det er nemlig en proces, der kan bruges mange andre steder også. Der er især tre steder, hvor de er relevant:

  • Facader: Hvis for eksempel der skaller puds eller kalk af fra en husfacade eller at et fundament begynder at slå revner, så bør der rettes op på det. For at få den bedste overflade at arbejde med, er en sandblæsning nødvendig, før det bliver muligt at udføre den efterfølgende behandling. På den måde er processen god til afrensning af både eroderet beton og mursten.
  • Både og skibe: Hvis malingen begynder at skalle af på en båd eller på et skib, kan en sandblæsning også her fjerne de gamle rester af for eksempel maling. Og derved bliver der også med en sandblæsning gjort klar til en ny behandling, hvor endda også osmoseblærer på glasfiberbåde og rust på stålskibe er blevet fjernet.
  • Maskinel og containere: Hvis man har en maskine, en container eller et andet materiel, der for eksempel skal behandles for rust, så skal der, før en sådan proces begyndes, foretages en sandblæsning. En sådan vil nemlig fjerne alt fra både indtørret mørtel og andet arbejdsmateriale fra maskinen.

 

Sandblæsning bruges derfor inden for en lang række forskellige brancher og ikke kun til private boliger. På den måde sørger en sådan i mange tilfælde for, at der bliver gjort klar til en ordentlig overfladebehandling, hvor der opnås både en god finish, men også en mindre chance for, at der efterfølgende opleves korrosion.

Hvis der foretages en sandblæsning af ens hjem, kan det derfor være, at det kan reddes, således det både får et pænere udtryk udadtil, men bestemt også så man eventuelt slipper for at rive det ned for at begynde på ny. Det vurderes nemlig, at der i Danmark er mellem 10.000 og 22.000 huse der er i så dårlig stand, at de burde rives ned. Det kan man dog komme uden om, hvis man giver sig til at restaurere og her er en sandblæsning ofte det mest fornuftige skridt, man kan tage til at begynde med.

Derfor skal du få foretaget en sandblæsning

Der er flere gode grunde til, at det er en fordel at få foretaget en sandblæsning. Vigtigst er det dog at se på den store glæde, som du selv vil få ud af det, idet du får en meget kønnere facade på dit hjem. Det betyder, at du ikke skal være bange for, hvorvidt dit huser skriger negative ting omkring dig, da det kommer til at se velholdt og pænt ud. Dog er der også en del andre fordele:

  • Dit hus bliver mere værd: Hvis du gør noget ud af dit hjem, så det kommer til at se pænere ud, så det bliver lettere at vedligeholde, og så det selv bliver mere modstandsdugt over for det det danske vejr, så vil du også opleve, at det kommer til at stige i pris. I en eventuel salgssituation vil du derfor kunne nyde godt af en lang række økonomiske fordele i forhold til din beslutning om at få foretaget en sandblæsning.
  • Dit hus bliver mere interessant for potentielle købere: Der er mange, der oplever en markant forkortet liggetid på deres bolig, når de sætte den til salg, hvis de forinden har fået foretaget en sandblæsning af deres hjem. Det sparer nemlig de nye ejere ikke blot for en udgift, men også for et stort stykke arbejde, og derfor bliver din bolig pludselig langt mere interessant og lokkende.
  • Dit hus kommer til at blive mere modstandsagtigt: Når du får rengjort diverse områder og fjernet alt snavs og smuds fra din facade, vil den også komme til at blive meget sundere, hvorfor murværket vil blive mere holdbart. Det betyder, at du forlænger levetiden på dit hjem, og derfor vil du ikke komme til at opleve yderligere meromkostninger i forbindelse med vedligehold.
  • Du skaber en perfekt base for en fuld renovering: Der er flere, der gerne vil have gjort mere ved deres facade end blot en sandblæsning, og derfor er dette også det første skridt på vejen. Med en sandblæsning bliver det materiale, der senere skal påføres nemlig langt lettere at få til at hæfte, og derfor er der stor sandsynlighed for, at du vil ende ud med et godt resultat, der varer mange år ud i fremtiden.

 

Der er således flere fordele ved at få foretaget en sandblæsning, og derfor er det noget, som du bør overveje, hvis du gerne vil give dit murværk en kærlig hånd. Dog bør du altid få tre tilbud indhentet, før du påbegynder processen, idet det anbefales, at du får professionelle til at klare arbejdet for dig. På den måde kan du være sikker på, at du ender ud med et godt resultat, som ikke kommer til at koste dig merudgifter, fordi der måske skal rettes op på eventuelle begynder-fejl fra din side af, og du får ligeledes garanti på det arbejdet, der bliver udført.

Derfor bør du få en professionel til at gøre det

Du har selv mulighed for enten at leje eller købe en sandblæser, og det er endda ikke noget, der er ekstremt dyrt. Du skal dog huske på, at det er noget af et arbejde at gå i gang med at sandblæse sit eget hjem, hvis ikke man er fagmand eller professionel murer med mange års erfaring inden for området. Det er nemlig essentielt, at man ved noget om materialer, fordi der er meget stor forskel på blandt andet, hvilke teknikker der skal bruges for at nå frem til det mest udemærkede resultat, når det kommer til en sandblæsning.

Hvis du har en bolig, hvis ydervægge er af teglsten eller en anden hård facade, er det en vådsandblæsning, der skal til. Men er der derimod tale om for eksempel jern, træværk, cementsten eller måske endda sandblæsning indendørs, er det i stedet for en tør sandblæsning, der skal til.

Og så er der også de mange forholdsregler, man bør gøre sig. For det første skal man være forsigtig med afdækning af for eksempel vinduer, døre og andre steder, hvor der ikke skal sand ind. Det skal gøres meget grundigt, idet sand har det med at trænge ind alle steder. Selv de mindste huller og revner vil således blive fyldte med sand, og det kan gå ud over dit indre murværk eller sågar inden for i dit hjem. Og er uheldet først ude, kan det føre til en uoprettelig skade – og det gælder især, hvis der er tale om glas, træværk eller andre bløde materialer som for eksempel trækningslister og fuger mellem vinduer og murværk. På den måde vil der ikke blot opstå en merudgift, men også et meget større arbejde end først ventet.

Hvis sandet først kommer ind i dit hjem, er det også sin sag at få det gjort rent. Et konfettirør til nytår, hvis små farvestrålende papirer, man kan blive ved med at finde op til år efter, er således intet imod at få blæst sand direkte ind i hjemmet. Med sandet følger der nemlig en stor mængde skidt, pudsrester og andre former for meget let støv. Og det vil komme til at lægge sig som et tyndt, hvidgråt støvlag i alle rum i dit hjem. Det vil nemlig cirkulere rundt med luften. Og derfor er der ingen dele af dit hjem, der er sikrede. Det bliver kort sagt et meget stort svineri uden lige.

Derfor bør du få tre tilbud på professionel sandblæsning, således der er taget hånd om dit hjem, og så du slipper for det meget store arbejde, som et lille forkert trin kan føre til. Tag et kig på 3 byggetilbud online og find frem til den fagmand, der skal sørge for, at du kommer godt i mål med dit projekt i forhold til dine drømme og dine ønsker for dit hjems ydre.

Læs også: Vandskuring – her er prisen.

Hvad koster en sandblæsning?

Det er meget svært at svare på, hvad det vil koste dig at få sandblæst din facade. For det første afhænger det nemlig meget af det tilbud, du benytter dig af. Du vil nemlig hurtigt opdage, at forskellige fagmænd kan kræve forskellige priser alt efter, hvad du ønsker.

Prisen på en sandblæsning afhænger desuden også i meget høj grad af den størrelse af facade, du ønsker sandblæst. Det er således ikke helt lige meget, om der er tale om en meget stor mur eller blot en mindre mur. Og så skal der selvfølgelig også tages hensyn til opgavens generelle omfang. Er der for eksempel tale om en meget snavset facade, eller er det en opgave, der umiddelbart er let at overkomme? Og hvor befinder dit hjem sig? Oftest vil du opdage, at der er dyrere at få udført sådan en slags opgave, hvis du for eksempel bor i Hovedstadsområdet. Her er det ofte en mere kompliceret opgave, idet der er tale om tæt bebyggelse.

Benyt dig derfor af de tre gratis tilbud, du kan indhente online og få et præcist bud på, hvad det vil koste dig at få klaret din sandblæsningsopgave.

Se også denne artikel på fyens.dk: Boligejere har øjne på grønnere hjem

Se også denne lignende artikel på vores side: Eltandbørste test – her er de 6 bedste elektriske tandbørster

Læs også: Gulvvasker testoversigt

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme