hero-image

Salt og peberkværn – 13 salt og pebersæt der klæder bordet

Et par kværne til salt og peber er uundværlige på det velassorterede middagsbord. Friskkværnede krydderier er nemlig med til at løfte smagsoplevelsen, og ved at stille kværnene på bordet kan gæsterne selv dosere efter smag og behag.

Vi har til denne artikel fundet frem til en række flotte og funktionelle salt og peberkværne. Enkelte af dem har plads til både salt og peber i en todelt beholder, mens de resterende modeller er af de mere traditionelle slags. Se dem alle herunder:

Bitz salt- og peberkværn
God ergonomi 

Er du på udkig efter salt- og peberkværne, der både skal være dekorative på spisebordet, og som skal være komfortable at bruge for både barn og voksen?

Disse moderne og funktionelle Bitz udgaver anmeldes med 5/5 stjerner af kunderne hos Kitchenone.dk.

Den helt store fordel ved kværnene er deres ergonomiske designs, der gør dem behagelige at bruge til daglig. 

De ligger godt i hånden, så hverken du eller dine gæster kommer til at udføre skæve bevægelser med håndleddene. Bitz kværnene kan vælges i forskellige nuancer, så du kan få det tilbehør, som matcher dit hjem. Har du andre stentøjsprodukter fra Bitz, vil de 2 kværne være det helt perfekte valg. 

Mere om Bitz salt- og peberkværn

Detaljer

 • Farve: Findes i 5 forskellige farver 
 • Design: Designet i blankglaseret stentøj

Peugeout Bistro
Klassisk salt- og peberkværnssæt med lang levetid

Hører du til den store kundegruppe, der sætter pris på køkkenudstyr i klassiske designs, vil dette ”Bistro” sæt være det helt rette valg. De 2 små salt- og peberkværne er lavet i et traditionelt design, der vil passe ind i enhver indretning. 

Kværnene anmeldes med 5/5 stjerner af kunderne hos Kitchenone.dk

Når du vælger Bistro kværnene, kan du være sikker på, at du får nogle af markedets mest pålidelige produkter. Du får livslang garanti på kværnværket, der er fremstillet i legeret, rustfrit stål og har en patenteret behandling, der er med til at bevare slidstyrken. 

De små kværne vil tage sig elegante ud i køkkenet, ligesom de vil stå smukt på spisebordet. 

Mere om Peugeout Bistro

Detaljer

 • Design: Klassiske, fransk design 
 • Pris: God pris
 • Garanti: Livslang garanti på funktionen
 • Patenteret kværnværk : Ja

Zassenhaus salt- og peberkværnssæt
Perfekt valg til gastronomen 

Når du går op i madlavning, skal du have det bedste basisudstyr i køkkenet. Disse moderne kværne fra Zassenhaus giver stor fleksibilitet i forhold til at indstille, hvor groft eller fint dit salt og peber skal kværnes. Sættet anmeldes med 5/5 stjerner af kunderne hos Kitchenone.dk og roses blandt andet på grund af det brugervenlige design.

Du kan vælge mellem 6 forskellige grovheder, så du kan lave og tilsmage mad med mange nuancer.

Zassenhaus kværnene hører til de eksklusive udgaver på markedet. De er lavet af malet og lakeret bøg, der giver dem en god vægt. Dette er behageligt, da tyngden får kværnene til at ligge godt i hånden.

De keramiske kværne er så godt som umulige at slide op, og du får 25 år garanti med på dit salt- og peberkværnssæt.

Mere om Zassenhaus salt- og peberkværnssæt

Detaljer

 • Indstillinger: Mange indstillingsmuligheder 
 • Design: Elegante, lakerede designs 
 • Garanti: 25 års
 • Højde: 15cm

Georg Jensen Alfredo
Danskdesignet salt- og peberkværn 

For dig der går op i dansk design, vil dette Alfredo sæt være det helt rette valg. Du får nogle af de mest æstetiske og smukke salt- og peberkværne, der vil bringe masser af elegance på spisebordet.

De elegante kværne anmeldes med 4,7/5 stjerner af kunderne hos Kitchenone.dk. Georg Jensen har alle dage været kendt for at bruge den nyeste teknologi til deres produkter og fremstillingen af dem. ”Alfredo” er bygget op omkring AllGrind-Ceramic teknologien, der sørger for, at du får behagelige oplevelser med at kværne salt og peber hver dag. Den patenterede teknologi giver kværnene lang holdbarhed, så du ikke skal til at købe nyt tilbehør efter få år.

Det er den schweiziske designer, Alfredo Häberli, der står bag det smukke ydre af kværnene. Georg Jensen har indgået et længerevarende samarbejde med Alfredo Häberli, der har ført til at skabelsen af produkter, der har samme elegance og stilrene ydre.

Du kan kombinere flere af Georg Jensens produkter, når du vil gennemføre den smukke stil i hjemmet.

Mere om Georg Jensen Alfredo

Detaljer

 • Funktion: Lavet med AllGrind- teknologi 
 • Design: Designet af Alfredo Häberli
 • Materiale: Blankpoleret stål 
 • Lang levetid : Ja

Champion sæt
Salt- og peberkværn med lys

Du behøver ikke vælge de dyreste kværne på markedet, når du vil have produkter, der både er elegante, funktionelle og praktiske. Disse Champion kværne anmeldes med 4,8/5 stjerner af kunderne hos Kitchenone.dk

Der er tænkt over hver en detalje i fremstillingen af disse kværne. De er lavet med justerbare indstillinger, og der er lys i bunden, så du får større kontrol over doseringen af salt og peber. 

Kværnene er lavet med glas for neden, så det er let for enhver at kende forskel på, hvilken kværn der indeholder hhv. salt og peber. Derudover gør glaspartierne det let at se, hvor meget krydderi der er tilbage. 

De moderne og stilrene Champion kværne er lavet i stål, og de hører til de billigste udgaver på det danske marked. 

Hver kværn bruger 4 AAA-batterier. 

Mere om Champion sæt

Detaljer

 • Pris: Lav pris 
 • Design: Elegante og slanke designs 
 • Brugervenlige : Ja

Rosendahl Grand Cru
Praktisk salt- og peberkværn med mølleværk i toppen

KitchenOne
540 Kr.
KitchenOne kører Black Week

Er du træt af, at der drysses salt og peber på spisebordet eller i køkkenet? Med disse smukke Grand Cru kværne fra danske Rosendahl er det slut med krydderirester, når du har kværnet. Som noget særligt er mølleværket placeret i toppen, så der ikke efterlades rester af salt og peber på bordet. 

De elegante kværne anmeldes med 5/5 stjerner af kunderne hos Kitchenone.dk

Det er ikke kun det innovative design, der gør Grand Cru sættet attraktivt. Det er også muligheden for at kunne komme glassene på kværnene i opvaskemaskinen, der er med til at give sættet høj værdi. 

Kværnene er lavet i det stilrene og velkendte Rosendahl-design med glas, der har indhak langs siden. 

Mere om Rosendahl Grand Cru

Detaljer

 • Rengøring: Glassene tåler maskinvask ved 50-55 grader 
 • Design: Stilrent look
 • Producent: Passer til andre produkter fra Grand Cru serien 

Peugeot Paris US
salt og pebersæt med justeringsmuligheder

KitchenOne
406 Kr.
KitchenOne kører Black Week

Det smarte salt og pebersæt fra Peugeot er lavet i flotte mørke nuancer, som tager sig elegant ud på ethvert middagsbord. Det udvendige design er lavet i træ, og indvendigt er monteret et særligt kværnværk, som giver mulighed for at finjustere kværngraden i 6 forskellige niveauer. Funktionen kaldes u’Select og fungerer ved at du drejer bundstykket til den kværngrad, du ønsker.

Med de to salt og peberkværne kan du således både kværne salt og peber i grove eller fine stykker, hvilket kan være nyttigt i det alsidige køkken. Peugeot yder 5 års garanti på kværnene og livslang garanti på selve kværnværket.

Mere om Peugeot Paris US

Detaljer

 • Design: Klassisk sortbrunt design
 • Indstillinger: u'Select kværnsystem med 6 niveauer

Zassanhaus Gera
elektrisk salt og pebersæt

KitchenOne
Lagerstatus Ukendt
KitchenOne kører Black Week

Zassenhaus Gera er det perfekte sæt til dig der ønsker en elektrisk kværn, som aktiveres ved tryk på en enkelt knap. Sættet består af en salt- og en peberkværn med gennemsigtig beholder, og det udvendige design er lavet af rustfrit stål.

Selve kværnen er lavet af zirkonium keramik, som er et af de hårdeste materialer i verden. Der gives således 25 års garanti på kværnmekanismen fra producenten, da den vurderes at kunne holde meget længe. Den elektriske salt og peberkværn har desuden indbygget LED-lys, som aktiveres sammen med kværnen.

Mere om Zassanhaus Gera

Detaljer

 • Type: Elektrisk salt og peberkværn
 • Materiale: Kværnværk af zirkonium keramik
 • Funktion: Trinløs justering af kværngraden

Steel-function salt og pebersæt
glaskværne til fornuftig pris

Frishop
120 kr.
Frishop kører Black Week

Dette salt og pebersæt er et godt og billigt sæt, der både er velegnet til brug i køkkenet og på spisebordet. Beholderne er af glas og dermed meget funktionelle, da du hele tiden kan se om de er ved at være tomme eller ej.

Salt og pebersættet har et låg i rustfrit stål, og hver kværn måler 13 centmeter i højden og 7 centimeter i diameter. Det er således et fint og diskret lille sæt, som passer ind i alle slags indretninger.

Mere om Steel-function salt og pebersæt

Detaljer

 • Materiale: Salt og pebersæt i rustfrit stål og glas
 • Højde: 13 cm.

Stelton Forest
salt- og peberkværn i egetræ

Stelton Forest kværnen er lavet i massiv egetræ fra top til bund. Den kendetegnes ved det karakteristiske svampeformede design, som oprindeligt er tegnet af Klaus Rath. Udseendet gør den nem at håndtere for både børn og voksne, som ikke behøver anstrenge sig for at kværne salt eller peber.

Kværnen fås i to udgaver: En til peber og en til salt. Forskellen findes på toppen, hvor der ses et sort eller hvidt Stelton logo alt efter hvad kværnen er lavet til.

Mere om Stelton Forest

Detaljer

 • Materiale: Lavet i egetræ
 • Design: Ergonomisk design
 • Inkl.: Fås til enten salt eller peber

Stelton Cylinda-Line
kværne designet af Arne Jacobsen

De cylinderformede salt og peberkværne fra Stelton er oprindeligt designet af Arne Jacobsen i 1974. Designet er holdt eksklusivt og minimalistisk i rustfrit stål, og de fremstår diskrete på det velassorterede middagsbord.

Salt og pebersættet er udstyret med en keramisk CrushGrind kværn, og du har ligeledes mulighed for at indstille kværngraden på begge kværne. Højden på kværnene er på 12,5 centimeter, og de måler 5 centimeter i diameter. De er således ikke prangende i størrelsen, men alligevel store nok til at de er nemme at håndtere.

Mere om Stelton Cylinda-Line

Detaljer

 • Design: Designet af Arne Jacobsen
 • Materiale: Salt og pebersæt i rustfrit stål
 • Højde: 12,5 cm.

Kähler Hammershøi
naturligt design i massiv eg

KitchenOne
350 Kr.
KitchenOne kører Black Week

De flotte Kähler kværne fås til både salt og peber. Forskellen ligger i drejehåndtaget, som fås i flere forskellige farver. Selve kværnen er dog lavet i massiv eg, og kværnværket er keramisk.

Drejehåndtaget er desuden lavet i porcelæn, og findes i både hvid, antracitgrå og marmorgrå. Du kan således kombinere kværnsættet efter eget ønske. Salt og peberkværnen måler 17,5 centimeter i højden og 6,5 centimeter i diameter, så de ligger godt i hånden uden at blive for bombastiske.

Mere om Kähler Hammershøi

Detaljer

 • Materiale: Nordisk design i eg og keramik
 • Højde: 17,5 cm.
 • Farve: Fås med drejehåndtag i hvid, antracitgrå eller marmorgrå

Menu Bottle Grinder
keramisk kværnsæt i nordisk design

Menu Bottle Grinder sættet skal forestille to flasker. De er holdt i et utrolig simpelt design, og det er nemt at gennemskue hvilken kværn der indeholder salt og hvilken der indeholder peber.

Selve kværnen er keramisk og kværner både salt, peber og andre krydderier med en ganske høj styrke, mens selve “flasken” er fremstillet af en hård plasttype, som er holdt i matte farver. I midten er placeret en lille “prop” af massiv ask, og det er rundt om denne de kværnede krydderier pibler ud når kværnen er i funktion.

Mere om Menu Bottle Grinder

Detaljer

 • Design: Moderne nordisk design
 • Højde: 20 cm.
 • Farve: Fås i flere farver

FAQ

Hvilke salt og peberkværnsæt er det bedste?
Der findes mange flotte og gode salt og pebersæt på markedet, men nogle af de mest populære modeller i øjeblikket er blandt andet Bitz salt- og peberkværn, Peugeout Bistro klassisk salt- og peberkværnsæt og Zassenhaus salt- og peberkværnsæt. Sættene har fået nogle gode anmeldelser i en række tests.
Hvordan vælger jeg et salt og peberkværnsæt?
Når du skal vælge et salt og peberkværnsæt, så bør du naturligvis vælge nogle kværne, som har en kapacitet, som matcher dit forbrug. Dertil bør du også vælge et sæt, hvis design du godt kan lide, og som matcher indretningsstilen i dit hjem.
Kan jeg genopfylde et salt og peberkværnsæt?
Ja, det smarte ved salt og peberkværne er, at du kan fylde dem op igen og igen. Dermed slipper du for konstant at købe engangssalt og peberkværne, hvilket naturligvis ikke er godt for miljøet. Dertil har salt og peberkværnssæt ofte er langt flottere design sammenlignet med engangsmodellerne.
Er der en forskel på saltkværne og peberkværne?
Ja, der er forskel på saltkværne og peberkværne. Forskellen findes i mekanikken, som kværner de to krydderier. Inde i en kvalitetspeberkværn er kværnen lavet af stål, hvorimod selve kværnen inde i en saltkværn er lavet af keramik. Dermed er det ikke ligegyldigt, hvilken kværn du kommer krydderierne i.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme