Et par kværne til salt og peber er uundværlige på det velassorterede middagsbord. Friskkværnede krydderier er nemlig med til at løfte smagsoplevelsen, og ved at stille kværnene på bordet kan gæsterne selv dosere efter smag og behag.

Vi har til denne artikel fundet frem til en række flotte og funktionelle salt og peberkværne. Enkelte af dem har plads til både salt og peber i en todelt beholder, mens de resterende modeller er af de mere traditionelle slags. Se dem alle herunder:

Menu Bottle Grinder – keramisk kværnsæt i nordisk design

Menu-Bottle-Griner-Salt-og-Peber-saetMenu Bottle Grinder sættet skal forestille to flasker. De er holdt i et utrolig simpelt design, og det er nemt at gennemskue hvilken kværn der indeholder salt og hvilken der indeholder peber.

Selve kværnen er keramisk og kværner både salt, peber og andre krydderier med en ganske høj styrke, mens selve “flasken” er fremstillet af en hård plasttype, som er holdt i matte farver. I midten er placeret en lille “prop” af massiv ask, og det er rundt om denne de kværnede krydderier pibler ud når kværnen er i funktion.

 • Moderne nordisk design
 • Højde: 20 cm.
 • Fås i flere farver

Se pris på Menu Bottle Grinder salt og peberkværn hos Livingshop

Stelton Forest – salt- og peberkværn i egetræ

Stelton-Forest-Salt-og-peberkvaernStelton Forest kværnen er lavet i massiv egetræ fra top til bund. Den kendetegnes ved det karakteristiske svampeformede design, som oprindeligt er tegnet af Klaus Rath. Udseendet gør den nem at håndtere for både børn og voksne, som ikke behøver anstrenge sig for at kværne salt eller peber.

Kværnen fås i to udgaver: En til peber og en til salt. Forskellen findes på toppen, hvor der ses et sort eller hvidt Stelton logo alt efter hvad kværnen er lavet til.

 • Lavet i egetræ
 • Ergonomisk design
 • Fås til enten salt eller peber

Se pris på Stelton Forest salt og peberkværn hos KitchenOne

Peugeot Paris US – salt og pebersæt med justeringsmuligheder

Peugeot-Paris-US-Salt-og-pebersaetDet smarte salt og pebersæt fra Peugeot er lavet i flotte mørke nuancer, som tager sig elegant ud på ethvert middagsbord. Det udvendige design er lavet i træ, og indvendigt er monteret et særligt kværnværk, som giver mulighed for at finjustere kværngraden i 6 forskellige niveauer. Funktionen kaldes u’Select og fungerer ved at du drejer bundstykket til den kværngrad, du ønsker.

Med de to salt og peberkværne kan du således både kværne salt og peber i grove eller fine stykker, hvilket kan være nyttigt i det alsidige køkken. Peugeot yder 5 års garanti på kværnene og livslang garanti på selve kværnværket.

 • Klassisk sortbrunt design
 • u’Select kværnsystem med 6 niveauer

Se pris på Peugeot Paris US salt og peberkværn hos KitchenOne

Zassanhaus Gera – elektrisk salt og pebersæt

Zassenhaus-Elektrisk-Kvaernsaet

Zassenhaus Gera er det perfekte sæt til dig der ønsker en elektrisk kværn, som aktiveres ved tryk på en enkelt knap. Sættet består af en salt- og en peberkværn med gennemsigtig beholder, og det udvendige design er lavet af rustfrit stål.

Selve kværnen er lavet af zirkonium keramik, som er et af de hårdeste materialer i verden. Der gives således 25 års garanti på kværnmekanismen fra producenten, da den vurderes at kunne holde meget længe. Den elektriske salt og peberkværn har desuden indbygget LED-lys, som aktiveres sammen med kværnen.

 • Elektrisk salt og peberkværn
 • Kværnværk af zirkonium keramik
 • Trinløs justering af kværngraden

Se pris på Zassenhaus Gera salt og peberkværn hos KitchenOne

Crushgrind Stockholm – spildfrit salt og pebersæt i massiv eg

Crushgrind Stockholm er et flot salt og pebersæt med kværne i massiv eg og et lille diskret logo brændt ind ved bunden.

Sættet består af en peberkværn og en saltkværn, som har hver sin smarte anti-spildfunktion. Den fungerer ved at du presser kværnens top ned mens du kværner, for at proppen i bunden åbner sig. På den måde kan salt og peber passere frit når du kværner, og når du så er færdig slipper du blot toppen så låget i bunden lukket i. På den måde slipper du for at have rester af salt og peber over hele dit bord.

Det flotte rustikke salt og pebersæt måler 16,8 centimeter i højden og har en diameter på 7,5 centimeter. Kværnen er keramisk, og producenten giver 25 års garanti på denne.

 • Salt og pebersæt i massiv eg
 • Keramisk kværn
 • Højde: 16,8 cm.

Se pris på Crushgrind Stockholm salt og peberkværn hos Coop

Cole & Mason Oldbury – hvidt kværnsæt med kværnstørrelse

Oldbury er et smukt hvidt kværnsæt med elementer i rustfrit stål. Sættet består af en peberkværn med kværn i karbonstål, mens saltkværnen har en keramisk kværn. De kan begge indstilles i størrelse, så du selv kan bestemme hvor groft eller fint du ønsker at kværne din salt eller peber.

Salt og pebersættet kan således både bruges i køkkenet og på spisebordet, og med en højde på 19 centimeter er de dekorative uden at blive for store. Sættet leveres i en gaveæske, og er derfor oplagt som gave.

 • Salt og pebersæt i rustfrit stål og træ
 • Højde: 19 cm.

Se pris på Cole & Mason salt og peberkværn hos Coop

Steel-function salt og pebersæt – glaskværne til fornuftig pris

Dette salt og pebersæt er et godt og billigt sæt, der både er velegnet til brug i køkkenet og på spisebordet. Beholderne er af glas og dermed meget funktionelle, da du hele tiden kan se om de er ved at være tomme eller ej.

Salt og pebersættet har et låg i rustfrit stål, og hver kværn måler 13 centmeter i højden og 7 centimeter i diameter. Det er således et fint og diskret lille sæt, som passer ind i alle slags indretninger.

 • Salt og pebersæt i rustfrit stål og glas
 • Højde: 13 cm.

Se pris på Steel Function salt og peberkværn hos Wupti

Stelton Cylinda-Line – kværne designet af Arne Jacobsen

Stelton-AJ-Salt-og-pebersaetDe cylinderformede salt og peberkværne fra Stelton er oprindeligt designet af Arne Jacobsen i 1974. Designet er holdt eksklusivt og minimalistisk i rustfrit stål, og de fremstår diskrete på det velassorterede middagsbord.

Salt og pebersættet er udstyret med en keramisk CrushGrind kværn, og du har ligeledes mulighed for at indstille kværngraden på begge kværne. Højden på kværnene er på 12,5 centimeter, og de måler 5 centimeter i diameter. De er således ikke prangende i størrelsen, men alligevel store nok til at de er nemme at håndtere.

 • Designet af Arne Jacobsen
 • Salt og pebersæt i rustfrit stål
 • Højde: 12,5 cm.

Se pris på Stelton Cylinda-Line salt og peberkværn hos Coop

Kähler Hammershøj – naturligt design i massiv eg

Kaehler-Hammershoej-salt-og-peberkvaernDe flotte Kähler kværne fås til både salt og peber. Forskellen ligger i drejehåndtaget, som fås i flere forskellige farver. Selve kværnen er dog lavet i massiv eg, og kværnværket er keramisk.

Drejehåndtaget er desuden lavet i porcelæn, og findes i både hvid, antracitgrå og marmorgrå. Du kan således kombinere kværnsættet efter eget ønske. Salt og peberkværnen måler 17,5 centimeter i højden og 6,5 centimeter i diameter, så de ligger godt i hånden uden at blive for bombastiske.

 • Nordisk design i eg og keramik
 • Højde: 17,5 cm.
 • Fås med drejehåndtag i hvid, antracitgrå eller marmorgrå

Se pris på Kähler Hammershøj salt og peberkværn hos Dubuy

OYOY My Salt – farverige kværne i massiv bøg

OIOI-My-Salt-Salt-og-peberkvaern

My Salt kværnene kan både bruges til salt eller peber, på trods af det ellers sigende navn. Salt og peberkværnene er lavet i massiv bøg og fås med to slags drejehåndtag og 4 forskellige farver.

OYOY My Salt fremstår flotte og stilrene med et twist af hygge, da drejehåndtaget har en karakteristisk form og farve. Du har således mulighed for at kombinere kværnene i de farver og former du måtte ønske, for at frembringe et stilrent og legesygt udtryk i dit hjem.

Kværnene måler 18-20 centimeter i højden og 7 centimeter i diameter, så de ligger godt i hånden uden at blive for store.

 • Salt og peberkværn i massiv bøg
 • Højde: 18 – 20 cm.
 • Fås i flere farver og former

Se pris på OYOY My Salt salt og peberkværn hos Dubuy

Peugeot Nancy – gennemsigtigt salt og pebersæt

Peugeot-Nancy-Salt-og-peberkvaernDette klassiske salt og pebersæt er lavet af gennemsigtig akryl. De måler kun 12 centimeter i højden, og fremstår således diskrete og flotte på det lille middagsbord.

Peugeot Nancy sættet fremstår stilrent med klassisk åben- og lukke funktion i låget, hvor den lille bolt foroven angiver om beholderen er til salt eller peber.

Akryl har den gode egenskab, at det er meget stødsikkert og holdbart. Således vil kværnsættet holde i mange år, og tåler ligeledes at komme en tur på gulvet eller lignende.

 • Gennemsigtig akryl
 • Højde: 12 cm.

Se pris på Peugeot Nancy salt og peberkværn hos KopK

AdHoc salt og pebersæt – stort salt og pebersæt

AdHoc-Salt-og-pebersaetSalt og pebersættet fra AdHoc består af to manuelle kværne. En til salt og en til peber. Begge kværne måler hele 30 centimeter i højden og 6 centimeter i diameter, så de kan nemt betjenes og vil fremstå flotte og stilrene på ethvert middagsbord.

Kværnværket er keramisk og kan indstilles efter dine præferencer. Det gøres ved at skrue forsigtigt i bunden af selve kværnen, hvorefter kværngraden enten bliver finere eller grovere.

Saltkværnen er i dette sæt hvid, mens peberkværnen er sort. Begge modeller har et drejehåndtag foroven i rustfrit stål. Du kan selv vælge om du vil købe hele sættet eller blot købe dem hver for sig.

 • Salt og peberkværn i rustfrit stål
 • Højde: 30 cm.
 • Keramisk kværnværk

Se pris på AdHoc salt og peberkværn hos Wupti

Skeppshult kværne i støbejern – dansk design og produceret i Småland

Skeppshult-Salt-og-peberkvaernSkeppshult salt og peberkværne er godt nok produceret i Småland i det sydvestlige Sverige, men designet er pæredansk. Designet kommer fra Carl & Carl i København, og vækker associationer til noget rustikt og lækkert.

Det rustikke går desuden igen i designet, som er lavet i rent støbejern. Peberkværnen vejer således hele 1,1 kg, mens saltkværnen vejer 0,5 kg. De to kværntyper købes hver for sig, og prisen for luksuskværnene er relativt høj. Drejehåndtaget fremstår desuden smukt i valnød, som er med til at fremhæve det rustikke og maskuline i salt og peberkværnen.

 • Salt og peberkværn i støbejern
 • Højde: 15 cm.
 • Vægt: 1,1 kg (peberkværn) og 0,5 kg (saltdispenser)

Se pris på Skeppshult salt og peberkværn hos Coop

Vipp salt- og peberkværn – flot kværnsæt med alubakke

Vipp-Salt-og-pebersaetDet smukke og meget eksklusive salt og pebersæt fra Vipp fremstår i et robust nordisk design. Kværnelyden er raffineret og meget sigende for den gennemgående byggekvalitet, som er lavet af rustfrit stål, aluminium og gummi.

Selve kværnværket er keramisk, og fungerer ved at du drejer på det riflede håndtag øverst. Hvis du køber salt og peberkværnen som et sæt, medfølger der desuden en flot alubakke belagt med gummi, som kan afmonteres ved rengøring. Således har du altid styr på kværnene, som på denne måde kan holdes samlet.

 • Smart og funktionelt design
 • Højde: 12,5 cm.
 • Ved køb af salt og pebersættet medfølger alubakke

Se pris på Vipp salt og peberkværn hos Livingshop

Y-Grinder – todelt kværn til både salt og peber

Joseph-Joseph-Y-Griner-Salt-og-Peber-saetJoseph Joseph står bag dette design, og inde i beholderen har du både salt og peber, som du får kværnet ud ved at dreje på den ønskede tud til du får den ønskede mængde salt eller peber.

De to kværne i beholderen er selvfølgelig keramiske, og Y-Griner er et frisk pust til spisebordet, med sin sjove symmetriske former og proportioner. Som et tredelt rør.

I bunden af kværnen kan du desuden justere malingsgraden af dit salt og peber.

 • Todelt salt- og peberkværn
 • Indbygget keramisk kværn
 • Fås i flere farver

Se pris på Y-grinder salt og peberkværn hos Fenomen

Bodum Bistro – drej til højre for peber og venstre for salt

Bodum-Bistro-Salt-og-Peber-saetBodum kendes af stort set alle danskere for deres funktionelle og farverige køkkenredskaber. Især deres ikoniske Bistro-serie, som består af køkkenudstyr lige fra kaffekværne til blendere, har i de seneste år vundet indtog i de danske hjem.

Bistro-kværnen er en smart kombi-løsning til dig der ikke ønsker at have 2 kværne på bordet, men derimod ønsker én god og solid løsning i stedet. En indbygget mekanisme gør at du blot skal dreje til højre for peber eller til venstre for salt, og således bliver den nem at bruge.

Bodum Bistro kværnen er fremstillet med et skridsikret og nupret lag gummi yderst så den er let at holde på, og selve kværnen er keramisk. Den vil således kunne holde stort set hele livet ved korrekt brug.

 • Todelt salt- og peberkværn
 • Drej til højre for peber – venstre for salt
 • Fås i hvid eller sort

Se pris på Bodum Bistro salt og peberkværn hos hw-homeware.dk

Wrong for HAY Ori – sekskantede kværne i farver

Wrong-for-Hay-Ori-Salt-og-peberkvaernWrong for HAY Ori er stilrene salt og peberkværne udført i akryl. Den fås i 5 forskellige farver og har et sekskantet design, der gør den let at holde om.

Ori kværnen passer fint til et hjem med moderne nordisk indretning, hvor der søges en indbydende og minimalistisk atmosfære. De mange farvevarianter giver desuden mulighed for at lave nogle sjove farvespil.

Kværnen fungerer ved et klassisk topmonteret drejehåndtag, og højden et 17,8 centimeter.

 • Sekskantet design
 • Højde: 17,8 cm.
 • Fås i flere farver

Se pris på Wrong for HAY Ori salt og peberkværn hos TrendyLiving

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar