En saftcentrifuge adskiller sig fra en slow juicer ved at slynge frugter og grøntsager hurtigt rundt, hvorved saften presses ud på grund af centrifugalkraften. Det betyder at du på få sekunder får en velsmagende saft eller juice efter egen smag, fyldt med vitaminer.

Vi har gennemgået de nyeste testresultater og fundet 6 af de bedste saftpressere med centrifuge netop nu.

Herunder er vores top 3 købsanbefalinger lige nu:

Læs også: Slow juicer test

Vi tager herunder et kig på samtlige anbefalede saftpressere, og sammenligner priser fra de billigste danske forhandlere online:

Magimix Duo XL – brugervenlig testvinder med god kapacitet


Magimix-Duo-Plus-XL-Saftpresser
Magimix Duo XL bliver bedst i test hos Politiken, der testede 6 saftpressere i januar 2015. Det er desuden en nem og rengøringsvenlig saftpresser, der er god til hyppigt brug. Klik og læs mere.

Bedste pris: 1.494,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Politiken

Magimix Duo XL saftpresseren fås i flere varianter. Den får høje karakterer hos Politiken, hvor den også bliver bedst i test. Kapaciteten på denne saftpresser er i den gode ende. Den har nemlig kapacitet til 700 gram frugt og grøntsager, og takket være den medfølgende purépresser kan du fremstille smoothies med en kapacitet på helt op til 5 kilo.

Magimix Duo XL har en stabil motor med 20 års garanti. Den kører med 1.800 omdrejninger i minuttet, hvilket sikrer en hurtig og effektiv presning. Det høje antal omdrejninger sikrer desuden at mest mulig juice presses ud af råvarerne.

Udover den medfølgende purépresser får du også en smart citruspresser, som er særligt god til blandt andet citroner, appelsiner og lime. Alle aftagelige dele tåler desuden maskinopvask.

Detaljer:

 • 1 hastighed
 • Flere varianter: Hvid, Sort eller Sort/stål
 • Inkl. Purépresser og citruspresser
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.494,00 kr. 0,00 kr. 1.494,00 kr. Til butik »

Bosch MES25A0 – stabil og brugervenlig saftpresser


Bosch-MES20A0
Bosch MES25A0 er let at bruge og rengøre. Den vurderes samtidig at være et særdeles godt køb hos Tænk. Klik og læs mere.

Bedste pris: 610,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Smartson
 • Testvinder – IDG.se
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Denne Bosch saftpresser bliver bedst i test hos Smartson og IDG.se, og anbefales som godt køb hos Tænk. Den har en række smarte funktioner, som gør at den er både nem og stabil i brug. Eksempelvis har den sugekopper som fødder, hvilket sikrer at den står stabilt når der presses frugter og grøntsager.

Saftpresseren er ligeledes af typen med saftcentrifuge, og roses hos Smartson for at være let at bruge, ligesom den arbejder ved et lavt støjniveau.

Bosch MES25A0 saftpresseren har ligesom Philips et stort påfyldningsrør, og så er den ligeledes udstyret med drypstop i tuden, så du ikke behøver placere en beholder herunder efter du har tappet juicen eller saften på kande eller glas.

Ligesom på den hvide Philips saftpresser kan vi godt være bekymrede for om det fine hvide design holder, eller om afsmitning fra blandt andet gulerødder og rødbeder sætter sig fast. Saftpresseren har desuden ledningsoprul, og så er alle aftagelige dele lavet til at kunne gå i opvaskemaskinen.

Detaljer:

 • 2 hastigheder
 • Hvid plast
 • Drypstop i tuden
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
610,00 kr. 0,00 kr. 610,00 kr. Til butik »
699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »

Philips HR1869 – robust saftpresser med smart rengøringssystem


Saftpresser-Philips-HR1869
Philips HR1869 har en kraftigere motor og leveres med tilhørende kande. Klik og læs mere.

Bedste pris: 1.298,00

Køb hos De3bedste

 • Testvinder – Icakuriren
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Helt ny saftpresser fra Philips, som også klarer sig godt og bliver bedst i test hos Icakuriren. Den kommer med et helt nyt skyllesystem, så den er ekstra nem at rengøre efter brug. Derudover fremstiller den en god og velsmagende juice af alle gængse råvarer, og så er den let at betjene, ifølge testpanelerne hos Tænk og Råd & Rön.

Rengøringssystemet er på denne saftpresser rigtig smart. Hæld blot vand i efter du har presset dine frugter og grøntsager og tænd for maskinen, hvorefter vandet hvirvles rundt og skyller rester væk fra sien, påfyldningsrøret og resten af maskinen. Herefter kan du nemt tørre eventuelle fastsiddende fibre væk med en blød svamp, hvorefter saftpresseren er ren og klar til brug.

Denne saftpresser er desuden udstyret med en meget kraftig 900 Watt motor, og den er derfor den kraftigste i denne artikel. Vi kan godt være lidt bekymrede for hvordan plastik-kappen i hvid har det med afsmittet gulerodssaft og rødbedesaft, men det er nu ikke noget der går ud over maskinens ydeevne, der roses hos Icakuriren for at være både kraftig og nem at bruge.

Detaljer:

 • 2 hastigheder
 • Hvid plast
 • QuickClean system
 • Drypstop i tuden
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.298,00 kr. 0,00 kr. 1.298,00 kr. Til butik »

Novis Vita Juicer – luksuriøs og multifunktionel saftpresser


Novis Vita Juicer er den perfekte saftpresser til dig, der ofte presser selv og gerne vil have en effektiv maskine. Den fås i mange farver. Klik og læs mere.

Bedste pris: 3.699,00

Køb hos KitchenOne

 • 5/5 stjerner – TrustedReviews
 • 5/6 stjerner – Gastromand
 • Fås i mange farver

Schweiziske Novissa har 2 produkter i deres sortiment: En saftcentrifuge og en blender. Det er med andre ord et firma højt specialiseret i dette lille segment, og det kan ses på testresultaterne.

Novis Vita Juicer er en luksuriøs saftpresser i et fikst design, der ikke ligner alle de andre. Den klarer sig rigtig godt i test hos både TrustedReviews og Gastromand, hvor den får henholdsvis 5 ud af 5 og 5 ud af 6 stjerner. Overliggeren er således sat højt med denne saftpresser, som ifølge testpanelerne giver et rigtig godt udbytte af dine dyrt indkøbte frugter og grøntsager. Udover at være effektiv og robust, konstateres det også at den er nem at bruge og holde ren. Delene skilles nemt ad og skylles eller puttes i opvaskemaskinen. Og hvor de fleste andre saftpresser er støjende, opleves Novis Vita Juicer som ganske stillegående. Du kan således fremstille frisk juice til morgenbordet uden at vække hele familien samtidig.

Saftpresseren har i alt 4 funktioner. Du kan således enten bruge den som citruspresser hvor du lader frugtkødet være, saftcentrifuge hvor frugtkødet filtreres fra eller du kan bruge den til at fremstille smoothies og puréer, ved at indstille måden hvorpå den presser frugter og grøntsager.

Eneste hage er selvfølgelig den høje pris, men ifølge de uafhængige testpaneler er den alle pengene værd. Så hvis du er på udkig efter en højtydende og alsidig saftpresser, er Novis Vita Juicer det rette valg.

Detaljer:

 • 2 hastigheder
 • Fås i mange forskellige farver
 • Drypstop i tuden
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.699,00 kr. 0,00 kr. 3.699,00 kr. Til butik »

OBH 6749 Prestige – billig og god saftpresser


Saftpresser-OBH-6749-Prestige
OBH 6749 Prestige er en billig saftpresser til den lille husstand. Klik og læs mere.

Bedste pris: 563,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Metro.se

OBH 6749 Prestige er en billig saftpresser og et godt valg til husstanden, der ikke ønsker at fremstille store mængder saft eller juice ad gangen. Maskinen har en god motor på 800 Watt, hvilket udmunder sig i en god centrifugalkraft, der får mere saft ud af råvarerne.

Saftpresseren vinder testen hos Metro.se, hvor den blandt andet roses for at frembringe den bedste smag i en æblejuice.

OBH saftpresseren er ligeledes af typen med saftcentrifuge, og selvom den er lidt mindre end Philips saftpresserne, så har den en god størrelse beholder til opsamling af frugtkød på hele 2 liter.

Alle saftpresserens aftagelige dele er nemme at rengøre, og med undtagelse af rivefilteret, kan de alle gå direkte i opvaskemaskinen.

Denne model har ikke lige så mange funktioner som Philips-saftpresserne, men kan man leve uden eksempelvis drypstop i tuden og smart rengøringsfunktion, så er denne saftpresser rigtig god til prisen. Vi vurderer det desuden som et stort plus, at saftpresseren er fremstillet i rustfrit stål og sort plast, hvilket modvirker farveafsmitning fra saft og juice.

Detaljer:

 • 2 hastigheder
 • Rustfrit stål
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
563,00 kr. 0,00 kr. 563,00 kr. Til butik »
679,00 kr. 0,00 kr. 679,00 kr. Til butik »
799,00 kr. 29,00 kr. 828,00 kr. Til butik »

Philips HR1855 – billig saftpresser klarer sig godt i test


Philips-HR1855-Saftpresser
Philips HR1855 er en god og billig saftpresser, som gør det nemt og enkelt at fremstille hjemmelavet saft og juice.

Bedste pris: 555,00

Køb hos Wupti

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Tænk

Philips HR1855 klarer sig rigtig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og anbefales som et godt køb. Det skyldes ikke mindst den lave pris men også at det er en rigtig god saftpresser, som er nem at bruge. Rengøringen foregår nemt og hurtigt med QuickClean-systemet, som er optimeret således at frugtkødet bliver i opsamleren istedet for at sætte sig fast i sien som på andre maskiner. Indvendigt som udvendigt er overfladerne holdt med glatte og afrundede kanter, som er nemme at tørre over med en blød køkkensvamp.

Som med andre saftpressere fra Philips er både toppen og siderne holdt i et gennemsigtigt design. På den måde kan du overvåge processen og følge med i hvornår frugtkødsbeholderen er fyldt eller om der opstår andre problemer, så du hurtigt kan afhjælpe dem.

Der medfølger en juicekande på 800 milliliter, og al plast-tilbehøret tåler rengøring i opvaskemaskine.

Detaljer:

 • 1 hastighed
 • Hvid plast
 • Inkl. børste til rengøring
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
555,00 kr. 0,00 kr. 555,00 kr. Til butik »
699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »

Testkilder

Vi har gennemset en række testresultater og artikler for at finde frem til de bedste saftpressere. Bag vores anbefaling ligger et større researcharbejde, og herunder kan du få indblik i de kilder, der har haft afgørende betydning for vores vurderinger:

TrustedReviews (21. marts 2017)

Test af Novis Vita Juicer.

I denne test kigges der nærmere på saftpresseren fra Novis, som bærer navnet Vita Juicer.

Den bedømmes i testen ud fra følgende kriterier:

 • Design og funktioner
 • Betjening

Testpanelet har afprøvet saftpresseren med flere forskellige råvarer og på flere forskellige måder, for at se hvad der fungerer bedst. Det konkluderes, at spildet er minimalt og derfor får testpanelet meget saft ud af både frugter og grøntsager.

Alt i alt vurderes det at den høje pris kan virke en smule afskrækkende, men at den er alle pengene værd. Saftpresseren ender med at få 5 ud af 5 stjerner.

Gastromand (14. juli 2016)

Test af Novis Vita Juicer.

‘Familiefaren’ har i juli 2016 testet Novis Vita Juicer, og det er der kommet en god og dybdegående anmeldelse ud af.

Følgende er gennemgået i testen:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Kvalitet og design
 • Praktisk test / smagstest
 • Rengøring

Novis Vita Juicer får ros for at gøre et glimrende stykke arbejde og lidt til. Den imponerer på flere områder, og formår at udnytte både frugter og grøntsager til det yderste. Den vurderes også at være alle pengene værd, selvom prisen er noget højere end andre modeller.

5 ud af 6 stjerner får saftpresseren hos Gastromand.

Råd & Rön (26. august 2015)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön testede 26 forskellige saftpressere og juicere i august 2015. Dermed er både saftcentrifuge og slow juicer blevet testet på lige fod med hinanden.

Råd & Rön har testet ud fra følgende kriterier:

 • Juicekvalitet 45 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Rengøring 20 %
 • Byggekvalitet 5 %
 • Støj 10 %

Testen er foretaget på samme laboratorium som Tænk, og derfor kan testresultaterne ligne hinanden. I testen bliver Philips HR1871 da også bedst i test, mens både Bosch MES25 og Philips HR1855 får anbefalinger som værende gode køb.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Tænk (13. august 2015)

I august 2015 testede Forbrugerrådet Tænk 20 forskellige saftpressere. Der er både testet modeller med saftcentrifuge og slow juicere, som hver især presser frugter og grøntsager forskelligt. Saftcentrifugen kværner og slynger saften ud af råvarerne, mens slow juicere typisk er konstrueret med et cylinder, hvor råvarerne føres igennem og presses langsomt.

I Tænks test er der fokus på følgende kriterier:

 • Juicekvalitet 45 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Rengøring 20 %
 • Byggekvalitet 5 %
 • Støj 10 %

Som det ses af kriterierne, har Tænk haft stort fokus på saftpressernes styrke og effektivitet i deres test. Men brugervenlighed og rengøring fylder også en del, da en saftpresser helst skal være nem og effektiv at bruge i hverdagen.

To billige saftpressere ender med at blive bedst i test: Philips HR1871 og Braun MultiQuick 5 J500. De klarer sig begge rigtig godt, og får især ros for deres ydeevne, brugervenlighed og rengøring. Lidt længere nede på listen finder vi Bosch MES25AO, som overrasker positivt med en særdeles lav pris og gode egenskaber.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Politiken (19. januar 2015)

Politikens Forbrug & Liv sektion testede i januar 2015 seks forskellige saftpressere af typen med saftcentrifuge og slow juicer.

Testpanelet bestod af en underviser og 13 kursister fra Hotel- og Restaurantskolen i København, som alle er vant til at arbejde med friske råvarer og tilberedning af dem til dagligt.

Saftpresserne blev bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Juicekvalitet
 • Brugervenlighed
 • Tidsforbrug
 • Rengøringsvenlighed

I testen klarer Magimix Duo Plus sig godt, og bliver bedst i test.

Hvis du opretter betalt medlemsskab hos Politiken, kan du få overblik over alle de testede modeller, samt individuelle vurderinger af disse.

Alt For Damerne (23. april 2014)

Denne artikel er en sammenligning mellem en Philips Viva Collection Juicer og en Wilfa Juicemaster. Philips er en såkaldt saftcentrifuge, mens Wilfa er af typen Slow Juicer. Der kigges på en række fordele og ulemper ved de to forskellige maskiner og teknologier, så hvis du er er i tvivl om hvilken slags maskine du skal vælge, så giver artiklen en række gode guidelines i forhold til de to maskiners styrker og svagheder.

Metro.se (4. december 2013)

Denne test er foretaget lige inden julen år 2013, og er derfor koncentreret om saftpressere i den billigere ende af prisskalaen, som er oplagte gaveidéer.

Saftpresserne er blevet testet ved at presse nøjagtigt samme mængde frugt og grønt på hver maskine: Appelsin, æble, gulerødder og ingefær. Herefter er de blevet vurderet og bedømt ud fra den leverede mængde juice, hvordan den færdige saft smager og hvor nemme de er at rengøre og håndtere.

I testen vinder OBH Nordica 6749 Prestige, da den fremstiller den bedste saft og samtidig er nem at bruge. Den er samtidig testens dyreste, men den er pengene værd, vurderes det.

Leva & Bo (19. november 2013)

I Expressen.se’s Leva & Bo sektion har de foretaget en test af 5 saftcentrifuger. Testen er mere præcist blevet købt fra WiseGuide, som er et svensk foretagende, der specialiserer sig i at teste produkter og levere testartikler til aviser og dagblade.

De 5 saftpressere er blevet testet med henholdsvis 1 kg gulerødder, 1 kg appelsiner og 1 kg tomater. Hver maskine er herefter blevet vurderet på deres design, kvalitet, kapacitet, funktioner og på deres pris.

I testen vinder Philips Avance Collection saftpresseren. Under Philips Avance Collection hører desuden også de to saftpressere, som vi omtaler i denne artikel, og de er bygget op om nøjagtigt samme system. Saftpresseren fra Philips arbejder effektivt og i et stabilt tempo, og tåler påfyldning af selv store stykker frugt og grønt. I testen oplever de at den griser en smule på køkkenbordet, men ikke værre end at den opnår titlen som Bedst I Test på grund af resultatet.

Test.de (9. august 2013)

Test.de, eller Stiftung Warentest som de hedder, er Tysklands mest anerkendte test- og forbrugerguide. De foretager en lang række tests primært rettet mod det tyske marked, men tit er produkterne tilgængelige i hele Skandinavien også. Heriblandt testvinderen i deres Saftpresser-test.

Testen tager udgangspunkt i 15 saftpressere både med centrifuge og slow juicer, og de er alle bedømt ud fra kriterierne Saftpresning, Håndtering, Holdbarhed, Kapacitet og Sikkerhed. Stiftung Warentest har afprøvet hver saftpresser med presning af æbler, gulerødder og druer, og så har de testet på hatigheden af presningen. Med hensyn til håndteringen, så har de bedømt saftpresserne på deres vedlagte brugsanvisning, montering, sværhedsgrad og rengøring.

Philips HR1871 vinder suverænt i deres test, hvor den leverer den største mængde saft og juice sammenlignet med de andre maskiner. Samtidig arbejder den også hurtigt og godt. Den er ikke blandt de sikreste maskiner i testen, primært på grund af den brede påfyldningstragt, som leder direkte ned til et rivejern. Derfor anbefales denne saftpresser ikke til børn.

Du kan læse hele den omfattende test på Test.de mod betaling af et mindre engangsbeløb.

Icakuriren (19. oktober 2012)

7 saftpressere med centrifuger er blevet testet hos det svenske magasin. I testen er der blevet presset både gulerødder, tomater og æbler – 1 kg af hver. Alle maskiner er blevet afprøvet to gange med hver råvare.

Derudover er kvaliteten og effektiviteten blevet vurderet, ligesom brugervenligheden også er blevet kigget på.

I testen vinder Philips HR1869 suverænt, og får topkarakterer i presning af alle 3 råvarer. Den får stor ros for at være let at montere og let at rengøre. Den får dog også hug for at være en smule støjende, hvilket er svært at undgå på de kraftige saftcentrifuger. Ønsker man en mere stillegående maskine, anbefales det at vælge en Slow Juicer, som dog ikke er lige så effektiv.

Alt For Damerne (5. oktober 2012)

I denne mini-test har Alt For Damernes sundhedsredaktør kigget nærmere på 5 saftpressere med saftcentrifuge. Testen er ikke som sådan en bedømmelse af hver maskine, men mere en købsguide. Alle 5 maskiner er udvalgt ud fra hver deres egenskab, og du får derfor gode råd til hvilken maskine du skal købe, hvis du enten ønsker en stilfærdig, en luksuriøs, en hurtig, en familievenlig eller en lille saftpresser.

Smartson (6. december 2011)

Det svenske magasin Smartson har testet 8 saftpressere med saftcentrifuge. Hver maskine er blevet afprøvet med henholdsvis 1 kg gulerødder, 1 kg æbler, 1 kg appelsiner, 1 citron og lidt ingefær, for at kunne danne et helhedsbillede af hvordan de forskellige saftpresserer klarer sig.

Udover at være blevet testet med alsidige typer af frugt og grønt, så er saftpresserne også blevet bedømt ud fra kvalitetsindtrykket, designet, funktionerne, kapaciteten og prisen.

Den billige Bosch MES25A0 vinder stort i testen med i alt 22 ud af 25 point, og roses for generelt at være meget gennemtænkt og god i brug. Støjniveauet er OK og de mange funktioner er gode og særdeles brugbare. Maskinen arbejder effektivt og fremstiller en god juice. Den roses desuden for at være nem at montere og rengøre.

IDG.se (18. maj 2011)

7 saftpressere med saftcentrifuger er blevet testet hos IDG.se, der har valgt at koncentrere testen om 7 af Sveriges mest populære saftpressere.

Vi får i testen ikke oplyst præcist hvad der er blevet testet med og hvordan, men den store testvinder blev Bosch MES25A0, der med en bedømmelse på 9 af 10 lægger sig lige foran Philips saftpresseren, der må nøjes med en bedømmelse på 8 af 10.

Saftpresseren fra Bosch roses for at være en fantastisk saftpresser til en rigtig god pris. De har Bosch og Philips under mistanke for at kopiere hinanden en smule, men det er ikke nødvendigvis negativt, da de to producenter generelt klarer sig rigtig godt i tests.

Politiken (17. august 2009)

4 saftpressere er blevet testet af Politiken, der ender med at sende en ældre OBH Nordica saftpresser helt til tops.

Politiken har testet alle saftpresserne ud fra deres brugervenlighed, deres design, deres støjniveau og den saftmængde, de leverer i forhold til hinanden. Desuden vurderes de ud fra hvor nemme de er at rengøre.

Alle saftpresserne er blevet brugt til at presse en juice af 200 gram gulerødder, 200 gram bladselleri, 200 gram agurk, 200 gram tomat, samt en juice af 235 gram jordbær, 400 gram æbler, 350 gram appelsin og 230 gram druer.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

  • Bomagasinet Svar

   Hej Lis,

   Det er forskelligt fra maskine til maskine, men for saftcentrifuger gælder det typisk at man kan afmontere toppen og selve centrifugen samt alle dele, der er i berøring med juicen. Det sker ved hjælp af et kliksystem eller låsesystem.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar