Artiklen indeholder reklamelinks.

Vi har foretaget en samlet vurdering af riskogere, så du med denne artikel nemt kan finde præcis den riskoger der passer til dig. En riskoger er et smart, brugbart og undervurderet køkkenredskab, som gør tilberedningen af ris hurtig og nem. Samtidig er den ekstremt nem at rengøre, da kogeindsatsen kan tages ud og typisk er belagt med en non-stick belægning, så risene ikke klistrer sig fast eller tørrer ind i metallet, som det kan være tilfældet i de fleste gryder.

Herunder er vores bud på de bedste riskogere netop nu:

Tristar RK-6117

Pris lige nu: 176,00 (Wupti)

Velegnet til 1-2 portioner ris

Med en kapacitet på små 0,6 liter er denne riskoger ideel til den lille husstand, hvor der typisk tilberedes en enkelt eller to portioner ad gangen. Den er dejlig kompakt og tager således ikke meget plads i skabet, hvilket er en fordel i køkkener med begrænset skabsplads.

Riskogeren fås til en yderst rimelig pris på nettet, og har et låg af glas. Selve gryden er desuden udtagelig, og belagt med non-stick således at risene ikke så nemt kan klistre fast indvendigt. Der medfølger også en målekop og ske, således at det bliver nemt at måle korrekt op og anrette risene på en tallerken efterfølgende.

Tristar RK-6117 har et simpelt betjeningspanel i fronten, som består af en enkelt tænd/sluk-knap. Når riskogeren er tændt, lyser den røde lampe. Efter risene er kogt, aktiveres en hold-varm funktion således at dine ris holder sig varme indtil de skal spises.

  • 0,6 liter
  • 1-2 portioner ris
  • Holde-varm funktion
  • Gennemsigtigt låg
  • 300 Watt

Læs mere om denne riskoger hos Wupti


Tristar RK-6126

Pris lige nu: 210,00 (Wupti)

Velegnet til 3-4 portioner ris

Tristar laver denne riskoger, som er passende til den mindre husholdning. Her er det en 1-liters model, som er udført i stål finish, som gør den både flot og elegant at se på. Glaslåget er desuden smart, da du således hele tiden kan følge med i kogningen uden at lette på låget.

Riskogeren fra Tristar har et par nyttige funktioner, og er nem at anvende. På fronten findes en simpel tænd/sluk-knap, samt et panel med et par lysdioder der indikerer om riskogeren er tændt eller blot holder de færdigkogte ris varme.

Tristar RK-6126 består af 3 dele: Basen med varmelegeme, udtagelig gryde og låg af glas. Derudover medfølger også et målebæger, en spatel og en ske.

  • 1 liter
  • 3-4 portioner ris
  • Holde-varm funktion
  • Gennemsigtigt låg
  • 400 Watt
  • Vægt 1,75 kg

Læs mere om denne riskoger hos Wupti


OBH Nordica Inox 6322

OBH-riskogerPris lige nu: 299,00 (Skousen)

Velegnet til 5-6 portioner ris

Smart og simpel riskoger fra OBH Nordica – producenten, der er kendt for god kvalitet og overkommelige priser. Denne riskoger  forbruger 400 Watt og ligger derfor i den bedre ende, samtidig med at den ikke er særlig tung – den vejer nemlig kun lige over 2 kg.

Med sit lidt større design er denne riskoger god i et større køkken, hvor der skal laves med til to voksne og 3-4 børn ad gangen. Det anbefales derimod at gå efter en mindre model hvis man kun laver 1-2 portioner ris ad gangen, da denne riskoger simpelthen bliver for stor.

Der medfølger en ske til risene og et lille målebæger.

  • 1,8 liter
  • 6-7 portioner ris
  • Holde-varm funktion
  • Gennemsigtigt låg
  • 400 Watt
  • Vægt 2,10 kg

Læs mere om denne riskoger hos Skousen


Hamilton Beach Digital Simplicity 37541-SC – riskoger og dampgryde

Pris lige nu: 499,00 (Skousen)

Velegnet til 9-11 portioner ris

Hamilton Beach er måske ikke så kendt herhjemme, men i USA er mærket særdeles populært. Riskogeren har høj kapacitet og desuden indsats til dampning af grøntsager, således at du kan gøre begge ting samtidig.

Med en udtagelig gryde på 4,75 liter har du mulighed for at tilberede op til 11 portioner ris ad gangen, og den har desuden timerfunktion på op til 15 timer. På riskogeren finder du desuden et display der blandt andet indikerer resttiden, og derudover har den også en række ekstra funktioner der gør det muligt at tilpasse kogningen med en række fastsatte programmer: Hvide ris, hurtigprogram, brune ris, opvarmning/simre, damptilberedning og hold varm.

Til riskogeren medfølger både udtagelig gryde, dampindsats, målekop, plastik ske, låg og en kondensopsamler.

  • 4,75 liter
  • 9-11 portioner ris
  • Holde-varm funktion
  • Flere tilberedningsprogrammer
  • Tætsluttende låg

Læs mere om denne riskoger hos Skousen


Gastroback 42518

Pris lige nu: 588,00 (Skousen)

Velegnet til 10-12 portioner ris

Stor riskoger fra tyske Gastroback med kapacitet til 5 liter færdigkogte ris, eller hvad der svarer til 10-12 portioner ris.

Den er derfor velegnet til familien der gerne vil have mad til et par dage ad gangen eller gerne vil have mulighed for at tilberede ris til større forsamlinger ved lejlighed. Riskogeren er udført i stål med smart låg der lukker helt tæt for hurtigere kogning. Desuden er der indbygget en hold-varm funktion, så risene eller eksempelvis suppen holder sig varm indtil det skal serveres.

En anden smart funktion er bærehanken, der kan løftes op og bruges til at flytte riskogeren med. Du undgår således at røre ved selve riskogeren når den skal flyttes.

  • 5 liter
  • 10-12 portioner ris
  • Holde-varm funktion
  • Tætsluttende låg
  • 650 Watt

Læs mere om denne riskoger hos Skousen


6 gode grunde til at købe riskoger

Hvis du stadig er i tvivl om en riskoger er en god investering eller ej, så får du herunder 6 gode grunde, som kan hjælpe dig til en endelig beslutning:

  1. Kogeindsatsen er med non-stick belægning – det vil sige ingen besværlig opvask efter kogning af ris
  2. Riskogeren klarer hele kogningen selv
  3. En riskoger holder risene varme efter de er færdigkogt
  4. Riskogeren giver perfekte ris hver gang
  5. Riskogeren kan også koge sushi-ris og andre slags ris
  6. Riskogeren er også velegnet til at holde suppen varm på spisebordet
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar