Rhododendron er en af de flotteste planter, og den findes i tusindvis af hybridarter. Der er flere forskellige rhododendron arter, men her oplister vi nogle af de rhododendroner, der passer perfekt til dit havebed – hvad enten du er på jagt efter dværgrhododendroner med farverige blomster eller 3 meter høje rhododendroner til haven, der kan bruges som afskærmning.  

Rhododendron Albert Schweitzer – Hårdfør under danske forhold


Rhododendron Albert Schweitzer Hårdfør under danske forhold

Set på Plantetorvet

Albert Schweitzer en af de mere hårdføre rhododendroner til haven, og den er derfor et ideelt valg til de danske forhold. Den kan tåle ned til 18 graders frost og kan holde år efter år. Det er samtidig en af de højere planter i rhododendron-sortimentet, da den kan opnå en højde på 180 cm – og den kan blive lige så bred.  Så husk at tænke over, om den får rigeligt med plads i bedet, så den ikke kommer til at konkurrere med andre planter om pladsen. 

Læs vores guide til, hvilke planter du kan kombinere med din rhododendron. 

Du bør placere Albert Schweitzer i et område, hvor den både får sol og skygge. Den blomstrer først på sommeren, nærmere betegnet maj til juni, hvor du kan få glæde af de sart rosa nuancer med rødlige ganepletter. De lyserøde blomster er en flot kontrast til de mørkegrønne og aflange blade, og de kan med fordel blive prydplanten i dit surbundsbed, særligt hvis du vil lave en eller anden form for afskærmning eller zone i din have. Rhododendroner kan i princippet plantes året rundt, men helst ikke senere end september, da de skal have mulighed for at tilpasse sig den koldere vinterperiode. Du skal dog altid undgå frossen jord. Albert Schweitzer er en type rhododendron, der kræver en mellemgødning. Husk, at den altid skal plantes i en surbundsjord, der har den rette pH-værdi.

Albert Schweitzer er en af de mange hybridarter inden for rhododendron-familien, og den har hollandsk oprindelse. Det var A. P. van Nes, der fremdyrkede den tilbage i 1960.

Udvalgte specifikationer: 

 • Hårdfør rhododendron 
 • Blomster i sart rosa nuance, med rødlige pletter
 • Blomstrer i maj-juni
 • Højde på op til 180 cm 
 • Bredde på op til 180 cm
 • Kræver mellemgødning 

Se pris på “Rhododendron Albert Schweitzer” hos Plantetorvet

Rhododendron Cunningham’s White – Ideel baggrundsplante i surbundsbedet  


Set på PlantetorvetRhododendron Cunningham's White Ideel baggrundsplante i surbundsbedet  

Står du og mangler en vidunderlig baggrundsplante i dit surbundsbed, kan du med fordel tage et kig på Cunningham’s White, der er en storbladet rhododendron. Den får en imponerende højde på 2,5 meter og fungerer derfor som den ideelle afskærmning, ligesom du kan lave en hæk. Du skal dog blot huske på, at den også bliver meget bred, og du skal derfor plante de enkelte planter med en afstand på op til 1,5 meter. Du kan med fordel kombinere den med planter som hortensiaer eller lyng, så du undgår bare pletter i bedet. 

Cunningham’s White blomstrer med hvide blomster i maj-juni, og den hører til typen storbladede rhododendroner. 

Et særligt kendetegn ved Cunningham’s White er, at den har højtliggende rødder, og den kræver derfor ekstra meget vand. Her skal du huske på, at planten trives i surbundsjord, og den må derfor helst ikke vandes med kalkholdigt vand. Brug i stedet regnvand, som du kan opsamle i en regnvandstønde tæt på bedet. Alternativt kan du anvende kogt vand. Grundet de højtliggende rødder bør du også være ekstra varsom, når du luger rundt om din nye rhododendron.

Du får her en af de mere hårdføre rhododendroner – dog er den mindre glad for vintersol og den hårde danske blæst. Placér den derfor lidt i læ, hvor den kan få en optimal vekselvirkning mellem sol og skygge. Rhododendroner kan plantes ud på forskellige tidspunkter af året, men helst ikke senere end september, da de skal have mulighed for at justere sig til den koldere vinterperiode, der venter. Du skal dog altid undgå frossen jord.

Udvalgte specifikationer: 

 • Hårdfør rhododendron 
 • Perfekt som baggrundsplante
 • Hvide blomster
 • Blomstrer i maj-juni
 • Højde på op til 250 cm 
 • Bredde på op til 250 cm

Se pris på “Rhododendron Cunningham’s White” hos Plantetorvet

Rhododendron Nova Zembla – Kraftigt voksende plante


Set på PlantetorvetRhododendron Nova Zembla Kraftigt voksende plante

Nova Zemble er endnu et godt eksempel på en stedsegrøn rhododendron til haven, og du kan med fordel anvende den som baggrundsplante i dit surbundsbed. Den er desuden kraftigt voksende, så du får den perfekte afdækning mod de andre zoner i haven. Den kan efter en 10-årig periode blive op mod 3 meter høj, og det samme gælder bredden. Skal du plante flere rhododendroner af typen Nova Zemble i haven, skal der være en god afstand mellem de enkelte planter, typisk 1,5 meter. Er du ked af de bare pletter i bedet, kan du kombinere med flere forskellige planter. Lyng og hortensia er et godt match, ligesom nåletræer såsom taks har en gavnlig effekt for dine rhododendroner. 

Blomstringsperioden ligger i maj-juni, hvor Nova Zemble præsenterer dig for smukke mørkrosa og tragtformede blomster, der gør sig godt i blomsterbuketter. Vil du nyde de flotte blomster år efter år, skal du dog huske at vande planten rigeligt. Den har højtliggende rødder og har derfor også behov for ekstra vand. Her skal du huske, at kalkholdigt vand kan være skadelig for din Nova Zemble. Det kan nemlig have en negativ indvirkning på pH-værdien i surbundsjorden.

Storbladede rhododendroner af arten Nova Zemble bliver betegnet som hårdføre, om end de ikke trives med blæst og hård vintersol. Placér dem gerne et sted, hvor de både får sol og skygge. Nova Zemble er en plante, der kan vokse 15-20 cm pr. år. Du kan dog vælge at gøde lige før eller efter blomstringsperioden, hvis den får brug for noget ekstra kraft og saft.

Rhododendroner kan plantes ud, når du ønsker det, men helst ikke senere end september, da planten skal have mulighed for at tilpasse sig vinterforholdene. Du skal dog altid undgå at plante i frossen jord.

Udvalgte specifikationer: 

 • Kraftigt voksende rhododendron
 • Perfekt som baggrundsplante
 • Mørkrosa blomster
 • Blomstrer i maj-juni
 • Højde på op til 300 cm 
 • Bredde på op til 300 cm

Se pris på “Rhododendron Nova Zembla” hos Plantetorvet

Rhododendron Schneeperle – dværgrhododendron med dejlig duft


Set på PlantetorvetRhododendron Schneeperle dværgrhododendron med dejlig duft

Når kalenderbladet viser maj måned, kan du se frem til, at din rhododendron af arten Schneeperle står i fuldt flor. Som navnet antyder, er der tale om prægtige hvide blomster med en gul kerne og liflig duft. Schneeperle hører under kategorien dværgrhododendron, da den ikke bliver så høj. Den når typisk op på en højde i intervallet 50-100 cm, og den skal som alle andre rhododendroner plantes i en surbundsjord. Den kræver endvidere mellemgødning. 

Den smukke Schneeperle klarer sig udmærket under danske forhold og betegnes som hårdfør. Den trives bedst på de steder, hvor den kan stå delvist i skygge og sol. Rhododendroner kræver altid en god mængde vand, så husk at vande dem med jævne mellemrum. Du skal her bruge primært regnvand, da kalkvand fra hanen kan være direkte skadelig for planten. Det er vigtigt, at jorden forbliver sur (pH-værdi under 7 og gerne endnu lavere).

De hvide blomster gør sig flot i surbundsbedet hen over sommermånederne, og har du allerede en række farverige rhododendroner i bedet, kan den hvide farve være med til at tone dem lidt ned. Du kan naturligvis også lade Schneeperle stå alene, så den får masser af mulighed for at udfolde sig på egen hånd. Blomsterne er flotte i diverse blomsterarrangementer.

Rhododendroner kan plantes ud året rundt, men senest i september, da det er optimalt at give planterne mulighed for at tilpasse sig den koldere vinterperiode. Du skal dog undgå frost i jorden, når du planter din Schneeperle.

Schneeperle hører under arten japansk azalea, der er en af de særlige populære rhododendron-typer.

Udvalgte specifikationer: 

 • Langsomt voksende dværgrhododendron 
 • Hvide blomster
 • Blomstrer i maj
 • Højde på op til 50-100 cm 
 • Bredde på op til 60-90 cm
 • Kræver mellemgødning

Se pris på “Rhododendron Schneeperle” hos Plantetorvet

Rhododendron Rabatz – distinktive med røde blomster


Set på PlantetorvetRhododendron Rabatz distinktive med røde blomster

Hvis du er i fuld gang med at anlægge et surbundsbed med flotte rhododendroner i haven, bliver der givetvis også plads til Rabatz. De distinktive røde blomster lyser op overalt og bliver en herlig kontrast til de grønne blade. Blomstringstiden ligger i maj måned. Efter nogle års vækst kan planten nå op i 1 meters højde, og den bliver nogenlunde lige så bred. 

Rhododendroner kan som bekendt være en svær størrelse at få til at gro – de skal bl.a. have en surbundsjord med den rette pH-værdi, den rette balance mellem sol og skygge, godt med vand og også gerne gødning. Belønningen er til gengæld også fantastisk, og du får en langtidsholdbar plante. 

Rabatz er en medium voksende rhododendron, og den skal helst placeres et sted, hvor den både får sol og skygge. Den bliver betragtet som hårdfør og kan derfor sagtens klare sig i de noget afvekslende danske forhold. 

Plant den sammen med andre rødlige nuancer i surbundsbedet, eller mix og match mellem de mange forskellige rhododendron-arter. Du kan også lave et bed, hvor du blander alt fra rhododendroner til lyng og fingerbøl, så du får et lidt mere vildt udtryk. Inden du tager i havecentret, kan det være en god idé at få et overblik over, hvilke planter der er det bedste match med din Rabatz rhododendron. 

Du skal helst ikke plante dine rhododendroner senere end september, da de skal have mulighed for at tilpasse sig de koldere vejrforhold. Du skal dog altid undgå at plante din rhododendron i frossen jord.

Udvalgte specifikationer: 

 • Distinktive mørkerøde blomster
 • Hårdfør plante
 • Blomstrer i maj
 • Højde på op til 100 cm 
 • Bredde på op til 90-120 cm
 • Kræver mellemgødning

Se pris på “Rhododendron Rabatz” hos Plantetorvet

Doc Rhododendron – store lyserøde blomster


Set på PlantetorvetDoc Rhododendron store lyserøde blomster

Har du en solbeskinnet plads i haven, kan du trygt plante en Doc Rhododendron. Denne rhododendron art stortrives nemlig med fuld sol, og de store blomster er en fryd i have, hvad enten den plantes ud i et rhododendron bed eller skal stå alene. 

Du får en kompakt rhododendron, der efter et stykke tid når op i en højde af ca. 1 meter, og den får typisk en bredde på 90-120 cm. Den er en hårdfør plante, der trives fremragende under danske forhold. Dog skal du som med alle andre rhododendroner give den en optimal pleje. Den skal f.eks. have den rette surbundsjord og skal også gerne bruge masser af vand plus en tilpas mængde gødning. Gule blade kan være det første tegn på, at planten ikke trives. 

Doc Rhododendron har mørkegrønne blade samt sart rosa blomster, der får en størrelse på 8-12 cm. Planten blomstrer hen mod maj-juni. Den er et ideelt valg til mindre haver, hvor du kan kombinere med forskellige planter i surbundsbedet. Trives de udvalgte planter ikke i surbundsjord, kan du altid bruge ét af gartnerens bedste tricks: Plant dem i potter rundt om i surbundsbedet, så du stadigvæk kan få det ønskede udtryk på surbundsbedet. Du kan med fordel læse mere om pasning af rhododendroner, så du ved, hvilke planter der fungerer sammen med en rhododendron.

Rhododendroner må ikke plantes i frossen jord, og du skal helst ikke vente senere end september, da den enkelte plante skal have mulighed for at tilpasse sig til de køligere perioder.

Udvalgte specifikationer: 

 • Sart rosa blomster
 • Hårdfør plante
 • Blomstrer i maj-juni
 • Højde på op til 100 cm 
 • Bredde på op til 90-120 cm
 • Kræver mellemgødning

Se pris på “Doc Rhododendron” hos Plantetorvet

Rhododendron Luisella – elsker sol


Set på PlantetorvetRhododendron Luisella – elsker sol

Rhododendroner er elsket af mange grundet deres store farvevariation og smukke blomster, og varianten Luisella er bestemt ingen undtagelse. De violette blomster står i fuldt flor i foråret, og du kan med stor gevinst plante flere sammen, så du får et færdigt bed. Du skal dog huske på, at rhododendroner kun kan trives i en surbundsjord, så de skal plantes i et godt lag spagnum. Det er vigtigt, at jorden opretholder sin surhed, så planten ikke får gule blade – eller går ud. Du skal også huske at gøde den efter anvisningerne, så den bibeholder al sin kraft og kan blomstre år efter år. En rhododendron som Luisella er populær i alle typer haver, særligt i de mere japansk inspirerede haver. Du kan også mikse og matche den i forskellige former for surbundsbede – enten udelukkende med rhododendroner eller i et mix med forskelligartede planter. Læs gerne mere om, hvilke planter der er et godt match til dine rhododendroner.

Varianten Luisella blomstrer i maj måned, og blomsterne bliver omkring 3-5 cm. Der er tale om en kompakt plante med aflange blade, der trives i havens solrige områder. Den anses for at være ret hårdfør, og den er derfor et godt valg til de danske haveejere. 

Rhododendroner kan plantes ud, når du ønsker det, men helst ikke senere end september, da de skal have mulighed for at tilpasse sig den koldere vinterperiode. Du skal dog altid undgå frossen jord.

Luisella hører til en af de mange hybrid-arter, og der er tale om en såkaldt dværgrhododendron. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Lysviolette blomster
 • Hårdfør plante
 • Blomstrer i maj
 • Højde på op til 25-35 cm 
 • Bredde på op til 50-60 cm
 • Kræver mellemgødning

Se pris på “Rhododendron Luisella” hos Plantetorvet

Rhododendron Rokoko – prisvenlig dværgvariant


Set på PlantetorvetRhododendron Rokoko prisvenlig dværgvariant

Rokoko hører under kategorien dværgrhododendron, og det er en lille, kompakt haveplante, der passer godt ind overalt. Det er endda af de ret nemme haveplanter, der har det rigtig godt med sol, ligesom den er ret hårdfør. Den når typisk op på en højde af 25-35 cm, mens den får en bredde på godt 50-70 cm. 

Den blomstrer i maj måned, hvor den fremviser flotte mørkrosa blomster, der lyser op i alle havemiljøer. Blomsterne får en størrelse på 4-7 cm.  

Det er en prisvenlig plante, så du kan med fordel fylde surbundsbedet op med Rokoko’er, men det er naturligvis også en mulighed at vælge andre typer planter end kun rhododendroner. Vedbend, fingerbøl, akelejer og hortensia er blot få eksempler på planter, der fungerer sammen med rhododendroner. Du kan også vælge at afgrænse rhododendron bedet med græs, så du opdeler haven i synlige zoner. Det er et enkelt, men effektivt virkemiddel. 

Rhododendroner kræver en surbundsjord med en pH-værdi under 7 – gerne 4-5. Du skal derfor altid være OBS på, at du får tilført den rette mængde rhododendron spagnum til jorden. De første tegn på mistrivsel er gule blade. Den skal også have masser af vand, særligt hvis du vælger en variant som Rokoko, der kan stå i fuld sol. Husk, at du ikke må vande med kalkholdigt vand. Du skal i stedet vælge regnvand eller kogt vand som alternativ. Årsagen er jordens pH-værdi.

Rhododendroner kan i princippet plantes ud hele året, men helst ikke senere end september, da den skal have mulighed for at tilpasse sig den koldere vinterperiode. Du skal dog altid undgå frossen jord.

Udvalgte specifikationer: 

 • Mørkrosa blomster
 • Hårdfør plante
 • Blomstrer i maj-juni
 • Højde på op til 25-30 cm 
 • Bredde på op til 50-70 cm
 • Kræver mellemgødning

Se pris på “Rhododendron Rokoko” hos Plantetorvet

Rhododendron Melina – flotte lyserøde blomster


Set på PlantetorvetRhododendron Melina flotte lyserøde blomster

Inden for kategorien japansk azalea finder man rhododendron-varianten Melina. Den blomstrer hen mod maj-juni, hvor du kan nyde synet af de flotte blomster med en størrelse på omtrent 6-8 cm. Farven er lyserød, nærmest pink. Søger du et gedigent farvetouch til din have, er Melina et super godt bud på din næste plante. Du kan placere den i fuld sol – så har du placeret den hvide havebænk på et solrigt sted, kan du underbygge den romantiske stemning med den lyserøde rhododendron. 

Der er tale om en dværgrhododendron, der kan nå en højde på ca. 25-30 cm. Den er også ret kompakt og hårdfør, så den stortrives i de danske villahaver. Rhododendroner kræver dog altid en ekstra kærlig hånd – du skal f.eks. plante den i et surbundsbed, med et godt lag spagnum, og den skal have masser af vand – dog ikke kalkholdigt, da det kan have en negativ indvirkning på jordens pH-værdi. Et godt tip er derfor at installere en regntønde, så du kan bruge regnvandet til at vande med. Det er den perfekte kombination. 

Her på siden kan du finde stor inspiration til andre dværgrhododendroner, der fungerer til surbundsbedet. Du kan dog også anlægge et bed, hvor du både leger med farver og former – der findes hundredvis af rhododendron-varianter på det danske marked. Langt de fleste er såkaldte hybrider, der bygger på podninger fra de oprindelige rhododendroner.

Rhododendroner kan plantes ud hele året rundt, men helst ikke senere end september, da den skal have mulighed for at tilpasse sig den koldere vinterperiode. Du skal dog altid undgå frossen jord.

Udvalgte specifikationer: 

 • Lyserøde blomster
 • Hårdfør plante
 • Blomstrer i maj-juni
 • Højde på op til 25-30 cm 
 • Bredde på op til 60-70 cm
 • Kræver mellemgødning

Se pris på “Rhododendron Melina” hos Plantetorvet


Guide – sådan holder du liv i dine rhododendroner

Rhododendron er en plante, som mange forelsker sig hovedkulds i. Den har dog til tider fået ry for at være ”den besværlige dreng i klassen”, da den kræver en del forberedelse af jorden samt omfattende pleje og en del tålmodighed fra haveejerens side. Som regel handler det dog mest af alt om en smule research, og belønningen er de smukkeste blomster i adskillige farvenuancer. 

Her får du en guide til, hvordan du får succes med at dyrke et rhododendron bed, der gør naboerne grønne af misundelse. Du skal dog være OBS på, at der findes en lang række varianter inden for rhododendroner, der kan kræve en forskelligartet pleje. Er du i tvivl, så spørg altid havecentret til råds. 

Oprindelse – tusindvis af arter

Rhododendron (også stavet rododendron) er en del af lyngfamilien, og den ses både som træer og buske, hvoraf den sidstnævnte er den mest almindelige. Den findes både som stedsegrøn og løvfældende plante. Navnet stammer fra de græske ord for rose og træ. Den er især udbredt i egne som Central- og Sydasien, hvor den primært vokser oppe i bjergene, men den formår også at vokse i et mere mildt klima, som bl.a. i Norden, hvis den får de rette jordbundsforhold. Rhododendron findes i en lang række forskellige arter, op mod 1000 styk, hvoraf godt et par hundrede af dem dyrkes i de danske haver og parker. Der findes dog også et væld af registrerede hybridarter.

Populære arter tæller Azalea og Princess Anne. 

Placering – veksl mellem sol og skygge

Når du skal plante din rhododendron, skal det ske i surbundsjord (pH-værdi under 7). Eftersom jorden ikke er sur nok i de danske haver, skal der anlægges et surbundsbed med en både grov og lys spagnum (30-50 cm alt efter arten). Det er essentielt, at jorden har den rette pH-værdi, da planten enten kan få gullige blade eller gå ud. 

Der findes som sagt adskillige rhododendronarter på dagens marked, og mens nogle elsker sol, vil andre helst have skygge. Arterne med små blade kan bedst lide sol, mens de mere storbladede rhododendroner trives bedst i skygge. Hovedreglen går dog på, at du bør placere dine rhododendroner på et sted med en god vekselvirkning mellem sol og skygge. 

Når du skal vælge den endelige placering, bør du også overveje, hvor høj planten bliver. Enkelte rhododendron-arter kan blive op mod 3 meter, mens dværgrhododendroner måske kun når en højde på 25-30 cm. Du kan sagtens plante dine rhododendroner i kombination med andre planter, så længe de ikke skal konkurrere alt for meget om rodnettet – rhododendroner får nemlig et ret bredt rodnet. Træsorter som birk, poppel og pil er f.eks. ikke et godt match, modsat nåletræer. Andre planter, der fungerer godt med rhododendroner, tæller bl.a. lyngplanter, som er gode biplanter, samt græs, bambus, vedbend, primula, stauder, bregner og fingerbøl. Vælger du planter, der ikke trives i surbundsjord, kan du plante dem i potter rundt om i surbundsbedet. 

Det er optimalt at plante dine rhododendroner hen mod efteråret – du skal blot undgå frost i jorden. Et godt råd er, at du planter dem senest i september, så de får mulighed for at tilvænne sig inden vinteren. Husk, at både plante og spagnum skal gennemvædes grundigt inden udplantning. 

Sådan passer du dine rhododendroner

Du skal som haveejer være ret opmærksom på, at dine rhododendroner får de rette vækstbetingelser. Planten skal have masser af ekstra vand (brug regnvand eller kogt vand, så du undgår kalk) i blomstringsperioden, og jorden omkring planten kontinuerligt skal være gennemfugtet. Bliver det for fugtigt, kan planten blive ramt af forskellige former for svamp, som du imidlertid kan behandle med svampemidler.

Det er også vigtigt, at jorden forbliver sur nok. Begynder planten at få gule blade, er det på høje tid at sætte ind. Med jævne mellemrum skal du tilføje et ekstra lag spagnum, ligesom du kan sprede nåletræsgrene rundt om planten. Nåletræsgrene hjælper med at gøre jorden mere sur og er derfor guf for dine rhododendroner. 

Hvilken type gødning skal jeg vælge til rhododendroner?

Vælger du at gøde, skal det ske umiddelbart før eller efter blomstringsperioden. Du kan her benytte forskellige typer gødning. Du kan bl.a. vælge organisk gødning i pilleform, ligesom du kan tilvælge brugen af kunstgødning. Vælg altid en type gødning, der er særligt tilpasset rhododendroner.  

Hvornår blomstrer rhododendroner?

Rhododendron blomstrer typisk i månederne maj-juni. Blomsterne spænder over nuancer som hvid, gul, rød og lilla, og de sidder typisk i flotte klynger, der er ideelle til diverse blomsterbuketter. Fjern/klip fra tid til anden de visne blomster, så planten får mulighed for at blomstre med nye, kraftige skud. 

Vil du beskære dine rhododendroner kraftigere, er det bedst at finde saksen frem umiddelbart før blomstringsperioden, helst april-maj. Mindre beskæringer af yngre rhododendroner kan ske lige efter afblomstringen. 

Beskærer du din rhododendron kraftigt, kan der gå nogle år, inden den kommer nye blomster. Husk, at du kun må beskære sunde planter.

Det gode tip i forhold til beskæringen af rhododendroner er at holde et vågent øje med de små runde buler på grenene, som man også kalder for ”hvilende øjne” – det er her, at planten sætter sine nye skud. 


FAQ

Hvornår skal en rhododendron beskæres?

En kraftig beskæring kan ske før blomstringsperioden, mens lettere beskæringer kan foretages efter afblomstringen. 

Hvornår og hvilken type gødning bruges til rhododendroner?

Du kan både anvende organisk gødning og kunstgødning – brug altid specialtilpasset rhododendron-gødning. Gød i det tidlige forår inden blomstringsperioden eller lige efter (juli), så planten kan danne nye flotte skud. 

Hvornår blomstrer rhododendron?

Rhododendroner blomster gerne i maj-juni, alt efter arten. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar