Vil du have succes med at udplante blomster eller grønsager på terrassen, altanen eller i drivhuset, har du brug for plantesække. De findes i forskellige størrelser og litermål, og de varierer i type af muld.

Når du skal finde de rette plantesække til dine haveprojekter, skal du forholde dig til indhold af gødning i naturmaterialet i forhold til typen af dine afgrøder, og du skal være opmærksom på litermålet. 

Plantesække er en samlebetegnelse for kraftige poser, der indeholder muldjord- og næringsmateriale til udplantning af afgrøder og blomster. 

Plantesæk fra Champost (50 liter) – Mest værdi for pengene


Plantesæk fra Champost (50 liter) – Mest værdi for pengeneSet på Plantetorvet

Har du større projekter i haven, er det værd at gå efter et produkt, hvor du får masser af næringsrig jord til dine planter. Du kan bruge plantesækkene fra Champost i dit drivhus og klippe 2 huller i hver sæk, som du skal vende nedad. På den øverste side af sækken kan du skære hul til dine afgrøder. 

På siden af hver sæk står der en udførlig beskrivelse af, hvordan du bruger sækkene til dine planter. Når du klipper hul i sækkene, kan rødderne gro gennem den nærige jord.

Som mærket antyder, er plantesækkene fra Champost lavet af kompostmateriale. Dette har et større næringsindhold sammenholdt med klassisk spagnum. Hver sæk indeholder optimal næring, så du ikke behøver at lave dine egne næringsopløsninger. 

Næringen i kompostmateriale frigøres langsomt og passer til dine planters optagelsesprocesser. Du kan vælge at supplere med ekstra gødning sidst på sæsonen.

Udvalgte specifikationer

 • Næringsrigt materiale af kompost
 • Naturligt, højt indhold af næring
 • Egner sig perfekt til udplantning af agurker og tomater
 • Kan med fordel bruges i drivhuset

Se pris på Have – og grøntsagsgødning 9-2-5, organisk hos Plantetorvet

Champost drivhusblanding (1500L) – Plantesæk til de store haveprojekter


Champost drivhusblanding (1500L) – Plantesæk til de store haveprojekterSe pris her

Vil du i gang med at udplante tomater eller agurker i drivhuset, eller trænger dine planter og afgrøder i krukkerne derhjemme til en kærlig, nærende hånd? Med denne 1500L sæk fra Champost kan du give dine planter, blomster og afgrøder de bedste vækstforhold. 

Materialet i plantesækken fra Champost er fremstillet i en blanding af lys spagnum, komposteret hestegødning og naturgødning. Du får nok muld til at dække et areal på 7m2.

Økonomisk kan det svare sig at vælge en plantesæk med stor mængde muld, når du har drivhus, eller når du holder af at have mange krukker stående omkring din bolig. 

Du kan spare mange penge på lang sigt, når du vælger en drivhusblanding på 1500L.

Udvalgte specifikationer

 • Nok til at dække et areal på 7 m2
 • Egner sig til planter i drivhuset samt til afgrøder i potter og krukker
 • Langtidsholdbar 
 • Du kan spare penge ved at købe en stor mængde drivhusblanding 

Se pris på Have – og grøntsagsgødning 9-2-5, organisk her

Plantesæk fra Holmebo (40L) – Bedst til prisen


Plantesæk fra Holmebo (40L) – Bedst til prisenSet på Plantetorvet

Med dette produkt fra Holmebo får du en god muld med næring til dine planter samtidig med, at du kan spare penge på dit køb. Mulden fra Holmebo er iblandt de mest billige kvalitetsprodukter, du kan finde på markedet.

Du kan bruge mulden både i drivhuset og i krukker og potter. Du kan bruge mulden til udplantning af både blomster og grønsager, og den tåler fint at overvintre under tørre og tempererede forhold. 

Er der første gang, du vil i gang med at plante krydderurter eller sommerblomster, er det en god idé at vælge en 40L sæk til en skarp pris. 

Der er tilstrækkeligt med muld i til, at du kan udplante flere krukker. Og samtidig kan du skabe dig dine første, gode erfaringer med at vokse dine egne afgrøder derhjemme.

Udvalgte specifikationer

 • Lav pris 
 • Kan findes på tilbud
 • God kvalitet 
 • Kan anvendes i drivhuset og i krukker samt altankasser

Se pris på Have – og grøntsagsgødning 9-2-5, organisk hos Plantetorvet

Økologisk plantesæk (50L) – Bedste miljøvenlige valg


Økologisk plantesæk (50L) – Bedste miljøvenlige valgSet på Plantetorvet

Til dig der går op i klima og vores miljø, skal du vælge økologisk muld til dine afgrøder. Klassisk spagnum udleder CO2, og derfor bliver de økologiske produkter mere og mere populære og almindelige. 

Dette naturprodukt er lavet af en blanding mellem pileflis og økologisk dybstrøelse fra køer og høns. Du kan bruge mulden i både kapilærkasser og i bunden af dit drivhus.

Den økologiske plantemuld indeholder tilstrækkelig næring til at gøde dine afgrøder i de første uger. Herefter kan du supplere med gødning efter eget valg.

Udvalgte specifikationer

 • Lavet af 50% økologisk dybstrøelse og 50%økologisk pileflis 
 • Kan bruges både i krukker og i bunden af dit drivhus
 • Ingen CO2 udledning 

Se pris på Have – og grøntsagsgødning 9-2-5, organisk hos Plantetorvet

Spagnumfri pottemuld i sæk (20 liter) – Perfekt til krukker, potter og altankasser


Bor du i lejlighed, og har du planter i altankasser, eller vil du pryde terrassen med blomster i krukker og potter? I begge tilfælde har du brug for pottemuld i bedste kvalitet.

Denne spagnumfrie pottemuld egner sig perfekt til udplantning af blomster i krukker. Den bæredygtige muld er lavet i en blanding af harpet muld, vækst-ler og jordforbedringsmaterialer. Dette gør, at du kun behøver at give dine planter næring én gang om året (gerne sidst på sæsonen. 

Den store fordel ved dette produkt er, at det kan holde sig igennem længere tid. Plantesækken indeholder 20L. Får du ikke brugt det hele denne sæson, kan det uden problemer tåle at overvintre i tørre forhold. Så har du ekstra pottemuld til dine blomster næste år.

Udvalgte specifikationer

 • Bæredygtigt muld (lavet af harpet muld, vækst-ler og jordforbedring)
 • Langtidsholdbar 
 • Du behøver kun at gøde én gang om året
 • Perfekt til udplantning af blomster

 

Læs også om de flotte kaprifolier.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar