Med plantekasser kan du indrette din have dekorativt og struktureret. Kasserne gør det muligt at holde godt styr på både planter og blomster, og så kan du flytte dem rundt og skabe små hyggekroge i haven i løbet af sommeren. Enkelte modeller har særlige egenskaber – mere om det i denne artikel, hvor vi har samlet vores 13 favorit-plantekasser:

Sort plantekasse med stålhjørner og håndtag

plantekasse-med-staalhjoerner
Kraftig plantekasse fra danske Plus A/S, der har specialiseret sig i nordisk haveindretning. Klik og se mere.

Den danske virksomhed Plus A/S står bag produktionen af en række moderne og tidløse plantekasser til hjemmet. Denne plantekasse er en del af en større serie, og her kigger vi på en af de mere simple modeller i sort design.

Disse plantekasser fås både med en gråbrun eller sort grundmaling, og der er derfor en plantekasse til enhver smag. De kraftige hjørner sikrer at den står stabilt, samtidig med at hjulene gør den nem at flytte rundt på. Plantekassen leveres med bund, fibertex dug og hjul, samt montagevejledning.

Detaljer:

 • Mål: B87 x D50 x H45 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på sort plantekasse hos Huskhaven, hvor du får gratis fragt.

Lille firkantet plantekasse i træ er god til hjørneplaceringer

plantekasse-lille-halvhoej
Lille halvhøj plantekasse er flot i hyggekrogen eller ved hoveddøren. Klik og se mere.

Denne lille plantekasse med hjul måler 70 centimeter i højden. Den fås med både sort eller gråbrun grundmaling, og vil se fin ud ved et indgangsparti eller hjørneplacering på terrassen.

De kraftige hjørner af galvaniseret stål giver et robust udseende. Det betyder desuden også at den kan holde til at blive flyttet rundt på, såfremt du skulle ønske en mere mobil løsning. Selve plantekassen måler 46 x 50 centimeter, og der er derfor god plads til et lille blomsterbed eller en lidt større plante.

Detaljer:

 • Mål: B46 x D50 x H70 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på lille høj plantekasse hos Coop

95 cm høj plantekasse er ideel til krydderurter

Plantekasse-staalvinkler-hoej-graabrun
Med en højde på 95 cm og stålhjørner er denne transportable plantekasse meget populær til dyrkning af krydderurter. Klik og se mere.

En plantekasse med en højde på 95 centimeter er oplagt til dyrkning af blandt andet krydderurter, som skal være praktiske og nemme at ”høste” til hverdagens madlavning. Plantekasserne i denne serie fås med både sort eller gråbrun grundmaling, og du kan derfor frit vælge hvilken farve der passer til din terrasse.

Med et areal på 46 x 50 cm får du lige akkurat plads til at dyrke både persille, purløg og dild i en enkelt plantekasse, men du kan også opstille flere af disse ved siden af hinanden eller bruge dem i forbindelse med et drivhus eller lignende. Den solide konstruktion med stålhjørner holder til placeringer både inde og ude, og hjulene gør at den er nem at flytte rundt på.

Detaljer:

 • Mål: B46 x D50 x H95 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på 95 cm høj plantekasse hos Coop

Høj plantekasse med ekstra bredde har god plads

Hoej-og-bred-plantekasse-graabrun
Den ekstra brede plantekasse med højde på 95 cm. betyder god arbejdshøjde og masser af plads. Klik og se mere.

Denne plantekasse er i samme design som førnævnte, men med en bredde på hele 87 centimeter. Det giver god plads til eksempelvis at opdele plante-arealet i mindre sektioner, så du kan have flere forskellige planter. Du kan selvfølgelig også have en enkelt plante i hele bedet, og så give denne ekstra plads.

Kassen fås med hjul og har kraftige stålhjørner, så du nemt kan transportere den rundt uden frygt for at trækonstruktionen ødelægges eller får skrammer. Træet fås desuden med både gråbrun eller sort grundmaling.

Detaljer:

 • Mål: B87 x D50 x H95 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på denne plantekasse hos Huskhaven, hvor du får gratis fragt.

Plantekasser i træ med espalier er gode som rumdeler

Plantekasse-Med-Espalier
Dette pakketilbud består af kumme og espalier i træ med stålhjørner. Perfekt til slyngplanter, hvis du vil dele terrassen op i flere sektioner. Klik og se mere.

Denne flotte plantekasse har espalier, så du kan plante slyngplanter og få en flot levende rumdeler til terrassen eller haven. Du kan eksempelvis plante slyngroser, som er velegnede til opbinding på blandt andet espalier. Så får du en flot og velduftende espalier, som giver læ og privatliv på den åbne terrasse.

Plantekassen med espalier har en bredde på 86 centimeter, og selve kassen har en højde på 37,5 centimeter. Espalieret rækker op i 128 centimeters højde. Du kan frit vælge om du ønsker plantekassen med sort eller gråbrun grundmaling.

Detaljer:

 • Mål: B86 x D50 x 128 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på plantekasse med espalier hos Huskhaven, hvor du får gratis fragt.

2-delt plantekasse med hylde i midten giver sjove muligheder

Plantekasse-med-siddebaenk
Til den lille hyggekrog er de to små plantekasser med bænk i midten en flot og sjov løsning. Klik og se mere.

Den 2-delte plantekasse er en meget fin løsning til din terrasse eller have. Den lille bænk i midten giver mulighed for eksempelvis at placere et par blomster i krukker, eller blot benytte den som siddeplads. Du kan derfor med stor fordel have plantekassen stående på din terrasse, hvor du kan tage et hvil blandt dine blomster eller tilbyde ekstra siddeplads til dine gæster.

Hver plantekasse har en højde på 45 centimeter og et areal på 46 x 50 centimeter. Bænken er monteret på plantekasserne og har en bredde på 60 centimeter. Plantekasserne har kraftige stålhjørner og fås med enten gråbrun eller sort grundmaling.

Detaljer:

 • Mål: B160 x D46 x H45 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på 2-delt plantekasse hos Huskhaven, hvor du får gratis fragt.

Stor og lille plantekasse med bænk i midten er velegnet til hyggehjørne

Plantekasser-med-baenk
Med kombinationen af stor og lille plantekasse med bænk i midten, får du god plads til både planter og siddeplads. Klik og se mere.

Til dig der ønsker at skabe et hyggeligt café-lignende miljø i hjørnet af en terrasse, på en altan eller lignende, er de to plantekasser med bænk i midten et godt valg. Den store og den lille plantekasse giver gode muligheder for at plante både store og små planter, og så kan du eksempelvis benytte bænken som siddeplads og så supplere med et par små taburetter eller lignende når du har gæster.

Blomsterkasserne er 45 centimeter høje og har et areal på henholdsvis 46 x 50 centimeter og 87 x 91 centimeter. Bænken har en bredde på 60 centimeter, og kan nemt af- og påmonteres efter ønske. Du kan frit vælge om du ønsker sættet med gråbrun eller sort grundmaling.

Detaljer:

 • Mål – lille kasse: B46 x D50 x H45 cm
 • Mål – stor kasse: B87 x D91 x H45 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på 2-delt plantekasse hos Huskhaven, hvor du får gratis fragt.

Halvhøj plantekasse med hjul og god bredde

Plantekasse-sort-staalhjoerner
Den flotte halvhøje plantekasse er her set med en sort grundmaling og mange muligheder for anvendelse. Klik og se mere.

Denne praktiske plantekasse med stålhjørner har god højde og ekstra bredt design på 87 centimeter. Der er god plads til alle dine krydderurter, dine blomster eller jordbærbedet, som du kan have oppe i en højde hvor du nemt kan plukke små daglige portioner. De små diskrete hjul gør den nem at flytte rundt på, og du kan derfor sagtens have flere af disse stående på terrassen selvom pladsen er trang. De kan nemlig hurtigt trilles over i et hjørne, hvis du skal bruge pladsen til noget andet.

Konstruktionen er af trykimprægneret træ med enten gråbrun eller sort grundmaling, og så er der monteret kraftige hjørner af varmgalvaniseret stål for god stabilitet.

Detaljer:

 • Mål: B87 x D50 x H70 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på halvhøj plantekasse hos Huskhaven, hvor du får gratis fragt.

Plantekasse med opbevaringsrum er smart og praktisk

Plantekasse-Hoej-Med-Hylde
Hvis du er vild med funktionel indretning, så er denne plantekasse et must-have. Der er nemlig indbygget opbevaring i soklen. Klik og se mere.

Denne høje plantekasse har et smart integreret opbevaringsrum i soklen. Her kan du eksempelvis opbevare krukker, haveredskaber eller ekstra pottemuld, så det altid er indenfor rækkevidde. Den er således ideel til den lille terrasse eller altanen hvor pladsen er trang.

Trækonstruktionen fås med både gråbrun eller sort grundmaling, og hjørnerne er forstærket med varmgalvaniseret stål. Fire små hjul gør den nem at flytte rundt på, og så har den en højde på 95 centimeter, hvilket gør det nemt at håndtere eksempelvis krydderurter til hverdagens madlavning.

Detaljer:

 • Mål: B46 x D50 x H95 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på plantekasse med opbevaringsrum hos Coop

Plantekasse med åben hylde har plads til store redskaber

Plantekasse-Med-Hylde-Hoej-Stor
Bred plantekasse med stor underhylde er perfekt til dig der både ønsker dekoration og funktionalitet. Klik og se mere.

Denne flotte plantekasse har en stor bundhylde i soklen, hvor der er god plads til opbevaring af krukker, haveredskaber eller ekstra pottemuld. Den er desuden monteret med hjul, så den er nem og praktisk at flytte rundt på. Højden er på 95 centimeter, og derfor er det en ideel løsning til eksempelvis drivhuset eller terrassen, hvor du kan dyrke krydderurter, blomster eller grønne planter.

Konstruktionen er i træ, og du kan frit vælge om du ønsker den med gråbrun eller sort grundmaling. Hvert hjørne er forstærket med varmgalvaniseret stål, som både er vejrresistent og sikrer plantekassen mod skrammer.

Detaljer:

 • Mål: B87 x D50 x H95 cm
 • Materialer: Stålhjørner og træ med gråbrun eller sort grundmaling

Se pris på plantekasse med underhylde hos Huskhaven, hvor du får gratis fragt.

Cinas Rosenborg – kvadratisk plantekasse i teak træ

cinas-rosenborg-blomsterkasse-hvid
Cinas Rosenborg plantekassen er kvadratisk og lavet i massiv hvidmalet mahogni. Den er velegnet til brug som blomsterkasse, da bunden er åben og bestående af metalrør.

Den smarte Cinas Rosenborg plantekasse har et elegant udseende og er fremstillet af massiv hvidmalet mahogni. Det gør plantekassen modstandsdygtig overfor vind og vejr, og den fremstår lys og let.

Denne type mahogni har gode naturlige egenskaber, der gør at det holder længe i det danske klima. Træet tåler nemlig lidt af hvert, og det hvide lag maling fungerer som beskyttelse.

Plantekassen er kvadratisk og måler 40 x 40 centimeter. Den har en bund bestående af metalrør, så du kan placere en hvilken som helst blomsterkrukke i kassen uden risiko for ophobning af vand.

Detaljer:

 • Mål: L40 x H40 x B40 cm
 • Materialer: Massiv mahogni

Se pris på Cinas Rosenborg plantekasse hos Unoliving, som tilbyder gratis fragt.

Simpel plantekasse med hjul

Blomsterkasse-rustik
Denne plantekasse har et simpelt design og hjul, så den nemt kan flyttes rundt. Klik og se mere.

Denne simple plantekasse med hjul fås enten med en hvid eller sort grundmaling. Den hvidmalede udgave passer bedst til den lille hyggelige terrasse, mens den sortmalede udgave vil stå godt sammen med et mere moderne eksteriør ved det nye typehus.

Plantekassen er monteret med 4 små hjul, som gør den nem at flytte rundt på. Det giver øget mulighed for fleksibel indretning på terrassen, hvor eksempelvis fødselsdage og grill-aftener for hele familien kan kræve midlertidige ommøbleringer. Alt i alt er disse plantekasser med hjul et godt valg til dig der ønsker en stilren løsning til en god pris.

Detaljer:

 • Mål: B87 x D45 x H50 cm
 • Materialer: Træ med hvid grundmaling

Se pris på plantekasse med hjul hos Huskhaven, hvor du får gratis fragt.

Palram Plant Inn er en plantekasse med opbevaring og drivhus

Plantekasse-drivhus
Flot plantekasse med drivhus-overdel fra Palram. Mange muligheder. Klik og se mere.

Denne usædvanlige og smarte plantekasse fra amerikanske Palram er indbegrebet af funktionalitet til haven. I bunden har du god opbevaringsplads, mens du på den øvre del har en stor plantekasse med drivhusoverdækning, så dine planter kan vokse trygt og godt.

Plantekassen har en stabil konstruktion af aluminiumsprofiler som det kendes fra rigtige drivhuse, og hele vejen rundt er det beklædt med plast, hvor to af siderne kan skydes op så du får adgang til opbevaring. Polycarbonat-beklædningen i drivhus-modulet er slagfast og giver godt lysindfald til planterne, samtidig med at de kan skydes op for øget luftgennemstrømning.

I de to integrerede plantekasser er der plads til 225 liter jord i hver. Der medfølger desuden 10 plantehængere.

Detaljer:

 • Areal: 0,65 kvm
 • Totalhøjde: 1,46 meter
 • Materialer: Aluminium og polycarbonat

Palram Plant Inn plantekasse kan købes for hos Amazon Tyskland

3 idéer der forvandler haven med plantekasser

Plantekasser kan bruges i næsten alle sammenhænge. Eksempelvis kan du indrette et hjørne af haven med kasser til krydderurter, eller du kan opstille plantekasser på række så de fungerer som rumdelere på terrassen. Flere af modellerne kan nemlig skubbes og flyttes da de har hjul, så du får et dynamisk rum der kan tilpasses efter behov.

Herunder har vi samlet en række idéer til hvad du kan bruge plantekasserne til:

1 – rumdeler

Plantekasser er oplagte til brug som rumdelere på terrassen eller i haven. Især de høje modeller giver masser af læ, og du kan nemt finde planter eller blomster der passer til. På den måde får du en levende og flot rumdeler til haven, frem for et kedeligt hegn eller en hæk eller busk der breder sig og kræver masser af vedligeholdelse.

2 – dekoration

Hvis du ønsker at skabe en hyggelig stemning og en pæn atmosfære langs indkørslen eller omkring hoveddøren, kan du med fordel placere plantekasser med flotte blomster eller planter. Når du kommer hjem vil du blive mødt af dine yndlingsplanter, ligesom dine gæster vil blive taget godt imod så snart de træder ind på din grund.

3 – hævede bede med bær og krydderurter

De høje plantekasser er ideelle til eksempelvis jordbærplanter og krydderurter, som du og familien kan høste af i løbet af sommeren. Du kan både placere dem ude i det fri eller i et drivhus, og de er især praktiske hvis du har rygproblemer og ønsker en have med et højt niveau af komfort.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar