Hvilken varmeløsning sværger du til? Måske er du i tvivl om, hvilken varmekilde som passer bedst til dig og din situation. Måske har du allerede set dig varm på et stokerfyr. Under alle omstændigheder er der masser af fordele ved et stoker- eller træpillefyr.

Pillefyret – kan det betale sig?

Lige meget om du på nuværende tidspunkt har et olie- eller gasfyr, eller om du endda allerede har et stokerpillefyr af ældre dato, er det værd at se på mulighederne for at udskifte det med et nyt. Der er nemlig mange fordele ved dette.

Det kan oftest sagtens betale sig at investere i et træpillefyr. Priserne varierer selvfølgelig, men generelt set kan de fleste finde et fyr, hvor prisen er til at betale. Du bør dog overveje, hvordan du ser på kvalitet i forhold til pris. Er det vigtigst at finde en løsning, som ikke koster for meget, eller er det alfa og omega for dig, at kvaliteten er helt i top – om det så betyder, at prisen stiger en smule?

Det er ikke kun prisen på selve fyret, du bør overveje. Også priserne på træpillerne kan variere meget, og her er det ligeledes vigtigt at finde den rigtige type. Træpillerne er nemlig også med til at bestemme, om resultatet af din varmekilde er godt eller ej. Du bør ikke blot benytte en hvilken som helst slags træpille.

Produktionen af træpillefyr har, som så meget andet, fulgt en teknologisk udvikling. Det er derfor også muligt at købe diverse ekstraelementer til træpillefyr. Der findes forskellige slags teknologiske muligheder, som du kan anskaffe dig. For eksempel er det muligt at fjernstyre sit fyr og tilvælge forskellige former for automatiske løsninger.

Det er dog ikke alt, det fungerer automatisk, så inden du anskaffer dig et nyt pillefyr, bør du ligeledes overveje, hvor stor en indsats, du er villig til selv at yde i forhold til vedligeholdelse og funktion generelt. Da fyret oftest består af en kedel, en brænder og et magasin, hvor pillerne skal fyldes i for at fortsætte til brænderen og blive brændt af, kræver det, at man selv jævnligt fylder piller i fyrets magasin. Derudover skal pillefyret af og til renses. Selvom der er forskel på pillefyr, og hvor meget vedligeholdelse hver enkelt behøver, kræver pillefyret altså generelt en smule mere tid og arbejde fra dig sammenlignet med andre varmeløsninger som oliefyr eller gasfyr.

Vi anbefaler, at man tager imod 3 gratis og
uforpligtende tilbud på monteringen af pillefyr.

   Relateret billede🛠   3 gratis tilbud – helt uden binding.

   🛠   Nemt og risikofrit at skrive sig op til.

   🛠   Bliv bedre stillet til at træffe den rigtige beslutning.

» Klik her for 3 gratis og uforpligtende tilbud «

Overvejelser og fordele

Udover at tænke på ekstraudstyr, økonomi og hvor meget arbejde, du ønsker at lægge i varmeforsyningen, er der andre ting, du også bør overveje. Hvor stort et areal skal du have varmet op? Hvor i huset bør du placere dit pillefyr? Det skulle jo nødigt støje eller komme i vejen for husets generelle gang.

Et træpillefyr sørger overordnet for en nem og hurtig opvarmning af de fleste bygningstyper. De bruger el til at fungere og er en ideel løsning til opvarmning af både almindelige huse, mindre erhvervsejendomme og sommerhuse. Desuden kan mange pillefyre med fordel også anvendes til at varme større beboelseshuse og -arealer op. Det kan variere alt efter hvilket slags pillefyr, du vælger.

Inden du anskaffer dig et træpillefyr, bør du altså overveje punkter som disse:

  • Placering i huset
  • Hvilken bygning skal opvarmes – og hvilken størrelse har den?
  • Har du brug for ekstraudstyr til dit pillefyr?
  • Hvor højt vægter du økonomien i forhold til din opvarmning?
  • Er du villig til selv at gøre en indsats med vedligeholdelsen?
  • Hvilken slags pillefyr passer bedst til mine behov?

På trods af overvejelser og en smule mere arbejde har pillefyret mange fordele og kan meget sandsynligt være den helt rette løsning for dig. I det hele taget er der en lang række fordele, som er værd at se på. Det er ikke kun økonomien, der påvirkes positivt – én af de helt store fordele handler nemlig om miljøet.

En klimavenlig løsning

Klimaet er en af de mest debatterede emner for tiden. Vi bør tænke over vedvarende energi og spare på vores forbrug – også vores varmeforbrug. For mange er det blevet vigtigt at vælge miljøvenlige løsninger og tænke klimavenligt i de fleste af livets aspekter. Men dette betyder ikke, at du helt bør slukke for varmen. Med et træpillefyr kan du måske finde en løsning, som både dækker dine behov og er klimavenlig. Det er nemlig en CO2 neutral løsning. Træpillerne er lavet af sammenpresset savsmuld og træspåner, så inden disse træer blev fældet, har de altså i deres levetid bidraget med at opsluge en del af verdens CO2 udslip. Desuden forsvinder træpillerne næsten fuldstændigt efter brænding i et pillefyr, hvilket betyder, at brændingsrester og efterladenskaber ikke er et stort problem.

Skal du gøre det selv?

Når du har besluttet dig for hvilket stoker- eller træpillefyr, der passer bedst til dine behov, og du har valgt at anskaffe dig ét, skal det blot monteres. Her kommer næste overvejelse – skal du selv kaste dig ud i monteringen og installeringen, eller er du i bedre hænder ved at lade en professionel gøre det? Og i så fald hvem?

Muligheden for at installere dit pillefyr selv er der. Du har muligvis altid elsket at kaste dig ud i forskellige gør-det-selv-projekter og overvejer derfor at udfordre dig selv og samtidig spare penge. Det kan godt lyde nemt at installere et pillefyr – især hvis du har set forskellige vejledningsvideoer eller har læst vejledninger på nettet. Der er endda oftest en vejledning med i kassen, når du modtager produktet. Men pas på og lad dig ikke nære. Det er ikke nemt. Og det er ikke uden omkostninger, hvis det viser sig at gå galt.

Læs også: Terrassevarmere – her er de bedste i test og test af de bedste pillefyr på markedet.

Hvis ikke du har erfaring med montering af et pillefyr eller arbejder professionelt med sådanne installeringer selv, anbefaler vi ikke, at du blot kaster dig ud i det på egen hånd. Udover at skulle holde styr på alle de forskellige dele, skal du også sørge for, at de sidder det helt rigtige sted på den rigtige måde. Rør skal samles, forskellige metalelementer skal på plads, og alt skal skrues og spændes rigtigt sammen. Det er ofte en stor udfordring at klare monteringen selv, og der kan være store konsekvenser for helheden og økonomien, hvis dette går galt. Derudover kan der være bestemte regler, du bør kende til, når det kommer til montering. Derfor bør du kraftigt overveje, om du er kvalificeret og erfaren nok, eller om du skulle få en professionel til at gøre arbejdet for dig. Det kan komme til at koste dig meget mere ikke at lade en professionel gøre det, inden du selv giver dig i kast med det.

Hvis du vælger at benytte dig af en professionel montering, skal du finde ud af, hvem det skal være. Men det behøver slet ikke være så krævende, som det kan lyde. 3byggetilbud.dk kan for eksempel nemt klare dette for dig. Alt du behøver at gøre, er at åbne deres hjemmeside, angive dine kontaktoplysninger og beskrive, hvad du har brug for hjælp til. Derudover kan du vedhæfte billeder til beskrivelsen. Herefter finder de hurtigt tre forskellige uforpligtende tilbud til dig. Du behøver altså ikke at gøre andet end at vælge det tilbud, der er mest rigtigt for dig. På den måde sikrer du en professionel montering af dit nye pillefyr.

Se også denne artikel på jv.dk.: Nordjysk pillefyr vokser heller ikke ind i himlen

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar