En Hue er fremtidens elpære. Den er revolutionerende i forhold til tidligere elpærer. Det er den, fordi du har mulighed for at styre alt lyset i hjemmet via en app.

Philips Hue holder sig stadig i toppen som den bedste i test. Der er nok ingen tvivl om, at Huen er kommet for at blive, og at den på sigt kommer til at overtage elpærerne, som vi kender dem i dag. Vi har kun lige set starten af den udvikling endnu. Hvem ved, hvad det med tiden kan udvikle sig til?

Hvilke produkter har Philips Hue?

Philips har mange produkter og pakker i deres stadigt voksende sortiment. De produktudvikler løbende, og de har allerede mange forskellige typer pærer og tilbehør at byde på. I grove træk kan pærerne inddeles i tre typer. Før du bliver præsenteret for disse, kan du læse mere om et smart stykke udstyr. 

Philips Hue Bridge 2.1


Set til: 357Philips Hue Bridge 2.1

Køb hos Føtex

Dette stykke udstyr danner broen mellem dine Hue-produkter og din smartphone. Med denne kan du tilføje op til 50 forskellige lyspærer og mange forskellige kontrolenheder. Disse ekstra enheder kan være en sensor, en lysstyrkeregulator eller noget helt tredje.

 

Se forhandlere nedenunder:

 

De smarte lyspærer

De forskellige typer bliver præsenteret herunder – så skal du blot vælge din favorit.

White, varmt hvidt lys


Set til: 99

Køb hos hverdag.dkWhite, varmt hvidt lys

Den hvide udgave af Philips Hue E27 giver et blødt hvidt lys på 806 lumens, som kan reguleres. Det har en levetid på hele 25.000 timer, og det kan kontrolleres via en app. 

Det er godt til allround belysning, og det kan fint være den første, du prøver af. Husk, at det kræver en Brigde, for at du kan få den optimale effekt af den.

Brugere af Philips Hue White E27 er meget begejstrede, og giver produktet 4½ stjerne i deres samlede anmeldelse

Se forhandlere nedenunder:

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

White og Color Ambiance – et topscorer startsæt


White og Color Ambiance et testvindende startsæ Denne udgave af et Philips Hue startkit giver dig bogstaveligt talt hele pakken. Der medfølger alt det, du har brug for, når du skal i gang med at bruge systemet. Du får tre pærer, en af hver slags, en Bridge og en afbryder. Dermed har du frit spil til at sætte dit lys, lige som du vil.

Hermed har du et sæt, som har en farvespændvidde på hele 16 millioner farver. Så er det bare at gå i gang med at lege med lyset.

Startkittet er kåret som topscorer hos Proshop.

 

 

White Ambiance


White AmbianceWhite Ambiance GU10 spænder fra varmt til køligt hvidt lys – fra 2200K til 6500 K. Lyset kan dæmpes, og det gør du med en app via Bluetooth eller med Hue Wireless Dimmer.

Pæren har en lumens på 350 og en levetid på 15.000 timer. Her kan du eksperimentere lidt mere med lyssætningen i hjemmet. Husk, at du bør bruge en Bridge for det fulde udbytte af pærerne.

 

Hvilket startkit skal jeg vælge?

Blandt Philips Hues mange produkter er der flere forskellige startkit-pakker at vælge imellem. I sådan en pakke finder du alt det, der er nødvendigt for at komme godt i gang med at bruge Philips Hue. Pakkerne kan indeholde en enkelt type pære, eller der kan være forskellige pæretyper i.

Sådan en pakke er helt fin at lægge ud med, hvis du er ny forbruger af Hue. Du skal selvfølgelig lige vænne dig til en anden måde at tænke lyssætning på, og du skal lære systemet at kende stille og roligt.

Hvad er smart belysning?

Smart belysning er trådløs lysstyring. Du styrer simpelthen dit elektriske lys i hele hjemmet via en app på din smartphone. Det er selve elpærerne, der kan styres via denne app. Du har brug for en bridge til at koble pærerne, fjernbetjeningen og appen sammen via nettet.

Smart belysning omtales også som intelligent belysning, der er sluttet til internettet.

Med appen kan du både regulere lyset i det rum, du befinder dig i, og du kan fjernstyre og time den fra en anden destination.

Du kan også styre lyset i hjemmet via din stemme, og så kan smart belysningen kommunikere med andre netbaserede apparater i huset.

Hvor meget kan appen regulere?

Med appen kan du tænde og slukke en eller flere pærer. Du kan ændre lysstyrken og farvetemperaturen. Du kan indstille den til at have en tænd/sluk-funktion, og du kan finregulere lyset til at være aktiveret i en bestemt styrke og tone på bestemte tidspunkter på døgnet.

Det er smart både når du er hjemme, og når du opholder dig et andet sted, at du kan sætte hele hjemmets lys via din mobil. En Philips Hue kan på den måde komme til at være en del af dit hjems tyverisikring ved hjælp af den varierede lyssætning.

Du kan indstille Huen til at være synkroniseret med andre netbaserede apparater i huset. For eksempel kan fjernsynet tænde, når du tænder en bestemt lampe i stuen, lyset kan synkroniseres med den musik, du hører, eller lyset i gangen kan tændes, når det ringer på døren. Det giver uanede muligheder for at indrette dit hjem virkelig smart.

Hvordan adskiller Philips Hue sig fra konkurrenternes?

Philips har haft et ret betydningsfuldt forspring i forhold til at udvikle og videreudvikle deres Hue. Det betyder, at de har en vis erfaring med produktet og dets enorme potentiale, og at de er væsentligt længere fremme i udviklingen for forbedringen af elpærerne, end deres konkurrenter er.

Det har bevirket, at Philips Hue blandt andet skiller sig positivt ud på følgende områder:

  • Den har flere funktioner
  • Den har en større spændvidde i lysstyrke
  • De har flere varianter og produkter
  • Pærerne er af en langt bedre kvalitet

Philips Hue som topscorer 

Det er jo ingen kunst at vinde en test, hvis man er den eneste producent af et produkt. Men også efter at andre producenter af Hue har vist sig på banen, kommer Philips Hue ind på en suveræn førsteplads. 

Philips arbejder løbende for at fastholde sit forspring, og der kommer stadigt nye funktioner til det smarte lysstyrings-system. Deres produkter og deres innovative produkter er meget populære blandt forbrugerne verden over.

Testkilder: 

Du skal ikke tages vores ord for dette produkt – derfor vil vi præsentere dig for nogle troværdige testkilder. Philips produkt har for eksempel:

  • Vundet ”Bedst i Test” flere gange – blandt andet hos Datatid.
  • Blevet vurderet til 4,5/5 stjerne i en test foretaget af AltomData

Udover disse to tests er forbrugerne vilde med produktet – og det er noget, som vi kan lide.

Er der ulemper ved at bruge smart belysning

Smart belysning er smart. Der er uanede muligheder i systemet allerede, og i fremtiden bliver de kun flere. Der er mange fordele ved at bruge smart belysning. Dels kan du med enkelte tryk på den telefon sætte lyset i hele hjemmet. Du kan sætte en særlig stemning op ved hjælp af lyset, og du kan hurtigt ændre det igen.

Der er nu også lidt gadget over det. Du kan nærmest lege med lyset og gøre det, fordi det er sjovt og nyt – og fordi du kan. 

Det er smart som en form for tyverisikring, og det er bekvemt, at du kan tænde lyset, før du når ind ad døren. Og det er også smart, at lyset i de forskellige rum i hjemmet er forskelligt, og at du kan ændre på det.

Om det nu også er nemmere og smartere at tænde og slukke lyset via en app frem for at gøre det på en traditionel kontakt, det kan nok diskuteres.

Fremtidens elektriske lys

Fremtiden kan være svær at spå om. Ikke desto mindre er vi godt på vej ind i den. Også hvad elektronik angår. Snart bliver 5G en realitet, og hvem ved, hvad det bringer med sig af smartness?

Når vores mange maskiner og elektronik begynder at kunne kommunikere med hinanden, hvordan kommer vores hverdag så til at se ud? Ingen ved det. Men det er i hvert fald sikkert, at det kommer snart, og at udviklingen kun kommer til at gå hurtigere.

Noget er rigtigt smart, noget er mest for sjov – og andet er decideret ikke smart. Vi må se, hvad fremtiden bringer. Indtil videre er smart belysning nok kommet for at blive. Og indtil videre ligger Philips Hue forrest i feltet som producent af smart belysning. 

Se også denne artikel på: jyllands-posten.dk: Biggest test of bulbs: Let smart light

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.