Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
De bedste pastamaskiner? En grundig test-oversigt over de bedste psatamaskiner ifølge anmeldelser og research

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

De bedste pastamaskiner? En grundig test-oversigt over de bedste psatamaskiner ifølge anmeldelser og research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

En pastamaskine kan bruges til at lave alt fra spaghetti og nudler til lasagneplader i valgfrie længder og størrelser. Du bestemmer selv hvilke ingredienser, der skal i, og du kan derfor vælge at følge klassiske pastaopskrifter eller selv eksperimentere med alternativer.

Vi har derfor undersøgt markedet og fundet 3 gode pastamaskiner – to billige hånddrevne klassikere, en elektrisk model fra Philips og et sæt, der skal bruges sammen med køkkenmaskiner fra f.eks. KitchenAid.

Der er altså flere muligheder, og nedenunder kan du få alt den information, du har brug for:

Vores favorit pastamaskiner

Funktion pastamaskine
Lager

Funktion pastamaskine

Bedste budgetvalg Gå til bedste pris
253 Kr. hos Proshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Philips HR2345/19
Lager

Philips HR2345/19

Bedste elektriske model Gå til bedste pris
1.199 Kr. hos Philips
Læs vores anmeldelse
Lager
KitchenAid 5KSMPRA
Lager

KitchenAid 5KSMPRA

Gå til bedste pris
1.699 Kr. hos Coop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste budgetvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Funktion pastamaskine
funktionel og billig pastamaskine

Dagens bedste priser og tilbud på Funktion pastamaskine:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Enkelt design, der kan bruges af alle
 • Holdbar konstruktion i rustfrit stål
 • Også brugbar til tærtedej

Pastamaskinen fra Funktion er sandsynligvis en af de mest simple maskiner på markedet, og samtidig er den billig. Den drives ved hjælp af håndkraft og har et sæt ruller, der justeres i takt med at dejen æltes tilpas flad. Hvis du skal bruge dejen til lasagneplader stopper du blot her, men hvis du eksempelvis skal skære dejen til spaghetti eller fettucine, flytter du håndtaget til valserne og fører dejen herigennem. Derefter har du i løbet af få minutter en portion spaghetti eller fettuccine.

Selve maskinen tåler ikke vand og rengøres derfor ved at tørre den med køkkenrulle eller en tør klud. Du kan også med fordel bruge en nylonbørste til at få genstridige dejstykker ud af maskineriet. Inden brug kører du blot et lille stykke dej igennem maskinen et par gange, og dernæst er den klar til en ny portion pasta.

Grunde til at købe

 • Kan lave lasagneplader og spaghetti
 • Brugervenlig
 • God pris

Grunde til at undgå

 • Tåler ikke maskinvask

Mere om Funktion pastamaskine

Detaljer

 • Dimensioner: 18 cm (B)
 • Vægt: 4 kg
 • Materiale: Stål
 • Strømkilde: Manuel

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Funktion pastamaskine på grund af dens tre vigtigste egenskaber. Først og fremmest er den i stand til at lave både lasagneplader og spaghetti, hvilket gør den utrolig alsidig. Dernæst har den et brugervenligt design, der gør den nem at håndtere for alle. Og ikke mindst er dens pris overkommelig, hvilket er en stor fordel for dig, der ønsker at lave hjemmelavet pasta uden at sprænge budgettet.

Vi må dog erkende, at der er en ulempe ved Funktion pastamaskine. Den kan desværre ikke vaskes i maskinen, hvilket betyder, at rengøringen skal foregå manuelt. Dette kan være en lille udfordring, da du skal tørre maskinen af med køkkenrulle eller en tør klud, og nogle gange er det også nødvendigt at bruge en nylonbørste for at fjerne genstridige dejstykker.

På trods af denne ulempe vil vi dog stadig varmt anbefale Funktion pastamaskine som det bedste budgetvalg. Den tilbyder stor funktionalitet og alsidighed til en overkommelig pris, hvilket gør den til en pålidelig mulighed for alle, der ønsker at lave hjemmelavet pasta uden besvær.

Bedste elektriske model test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Philips HR2345/19
praktisk elektrisk pastamaskine

 • Testvinder i Wired.co.uk’s store pastamaskine test
 • 4,4/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Philips HR2345/19:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Hurtig og automatisk blanding
 • Ideel til pasta og nudler
 • Kan gå i opvaskemaskinen

Philips HR2345/19 er en praktisk elektrisk pastamaskine, som kan bruges til flere forskellige formål. Du kan bl.a. fremstille frisk pasta eller nudler helt fra bunden – uden du selv skal bruge en masse kræfter. Du fylder blot ingredienserne i pastamaskinen, hvorefter den blander det hele for dig og presser det ud af de påmonterede forme.

Grunde til at købe

 • Kan fremstille op til 450 gram pasta ad gangen
 • Aftagelige dele kan maskinvaskes
 • Inkl. gratis opskriftsbog

Grunde til at undgå

 • Højere prisklasse

Mere om Philips HR2345/19

Detaljer

 • Dimensioner: 13,5 x 29 cm
 • Effekt: 150 W
 • Vægt: 4,6 kg

De fleste købere er glade for pastamaskinen, som de mener gør det nemmere at lave frisk pasta fra bunden. Ifølge Philips tager det desuden kun 18 minutter at fremstille 450 gram frisk pasta, hvilket er ideelt i en travl hverdag.

Til pastamaskinen medfølger lidt forskelligt tilbehør, som bruges til at rense den med. Du får også et opskriftshæfte og et målebøger, samt 4 forskellige pastaforme, der gør det muligt at lave spaghetti, penne, fettuccine og lasagne.

Alle aftagelige dele kan gå i opvaskemaskinen, så efter du har lavet pastaen kan maskinen nemt gøres ren. Der er desuden integreret opbevaringsskuffe til tilbehøret samt ledning, så den optager minimal plads i køkkenet.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Philips HR2345/19 elektriske pastamaskine af tre hovedårsager. For det første er den utrolig praktisk og alsidig, så du nemt kan lave frisk pasta eller nudler fra bunden. Derudover kan den producere op til 450 gram pasta ad gangen, hvilket gør den perfekt til at mætte en sulten familie. Og endelig tåler de aftagelige dele opvaskemaskine, hvilket gør rengøringen til en leg.

Der er dog et par funktioner, som vi synes mangler, og som ville gøre dette produkt endnu bedre. Det ville være dejligt med flere muligheder for pastaform, da de nuværende fire muligheder måske ikke passer til alles præferencer. Yderligere ville en indbygget timer eller indikator, der fortæller dig, hvornår pastaen er klar, være en nyttig tilføjelse.

På trods af disse mindre ulemper kan vi varmt anbefale Philips HR2345/19 som den bedste elektriske pastamaskine på markedet. Den har fået positive anmeldelser fra tilfredse brugere og er blevet kåret som testvinder af Wired.co.uk. Med sin effektive blanding og nemme rengøring er denne pastamaskine et must-have for alle, der gerne vil nyde hjemmelavet pasta uden besvær.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

KitchenAid 5KSMPRA
pastarullesæt til KitchenAid

Dagens bedste priser og tilbud på KitchenAid 5KSMPRA:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

KitchenAid 5KSMPRA er et godt tilbehørssæt til dig, der allerede har en KitchenAid køkkenmaskine – med 5KSMPRA bliver den nemlig forvandlet til en kraftfuld pastamaskine.

Sættet er derfor til dig, der i forvejen har en KitchenAid køkkenmaskine med udtag, som rullerne fastgøres i. Du starter med at sætte dejrullen i, hvorefter du kører dejen igennem til den når den ønskede tykkelse.

Som med de manuelle pastamaskiner kan du enten stoppe her og bruge dejen til lasagneplader, eller du kan montere en af de to valser, som enten skærer dejen til fettuccine eller spaghetti.

Med 5KSMPRA får du en god og alsidig pastamaskine til din Artisan. Tilbehøret er alt sammen fremstillet i rustfrit stål og tåler ikke at blive rengjort med vand. I stedet skal det rengøres på samme måde som manuelle pastamaskiner – med en tør klud, køkkenrulle eller en børste.

Grunde til at købe

 • Kraftfuld
 • 3 tilbehørsdele til forskellige typer pasta
 • Rengøringsbørste medfølger

Grunde til at undgå

 • Højere prisklasse

Mere om KitchenAid 5KSMPRA

Detaljer

 • Antal: 3 stk
 • Inkluderet: Pastarulle, spaghettivalse, fettuccinevalse, rengøringsbørste

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet forskellige pastamaskiner, og KitchenAid 5KSMPRA skiller sig ud med sine tre hovedfunktioner. For det første forvandler det din eksisterende KitchenAid-mixer til en kraftfuld pastamaskine. For det andet tilbyder det tre forskellige tilbehør til at lave forskellige typer pasta, herunder lasagneplader, fettuccine og spaghetti. Og endelig følger der en praktisk rengøringsbørste med.

Vi er virkelig glade for, hvor alsidigt dette tilbehørssæt er, da det giver dig mulighed for nemt at lave forskellige former for pasta. Konstruktionen i rustfrit stål sikrer holdbarhed, selvom det kræver manuel rengøring.

Dog ville vi ønske, at det havde et bredere udvalg af pastafigurer, da det i øjeblikket fokuserer mest på det grundlæggende. På trods af denne begrænsning kan vi varmt anbefale KitchenAid 5KSMPRA for dens kvalitet og funktionalitet. Det er en pålidelig og effektiv måde at lave hjemmelavet pasta på.

FAQ

Hvordan testes pastamaskiner?
Pastamaskiner vurderes på deres forskellige funktioner og specifikationer. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg vælger en pastamaskine?
Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget, du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje dit budget, da der findes pastamaskiner i flere prisklasser.

5 tips til succes med pastamaskinen

Hvis du aldrig har prøvet at lave pasta fra bunden før, så skal du regne med at det bliver en udfordring de første par gange. Du risikerer eksempelvis et dejen klistrer eller er svær at få igennem maskinen, eller også er din pasta ikke fast nok. For at komme så godt i gang med din pastamaskine som muligt, har vi samlet 5 tips:

 • Brug mel af høj kvalitet. Det må gerne være en ‘Tipo 00’ mel eller tilsvarende.
 • Ryd dit køkkenbord. Hjemmelavet pasta kræver rigtig meget plads, når den skal rulles ud og skæres til. Forbered derfor mindst en meter plads på køkkenbordet.
 • Hav en lille skål mel klar, og drys en lille smule over den færdige pasta. Så undgår du at det klistrer sammen.
 • Brug en spisepind eller strikkepind til at holde styr på pastaen, der kommer ud af maskinen. Du kan også købe et pastastativ, hvis du ønsker at din pasta skal hænge og tørre. Dermed undgår du at pasta snor sig eller klistrer sammen.
 • Hvis du vil have sundere pasta, kan du med fordel erstatte en del af melet med fuldkornsmel. Du kan også tilsætte purerede grøntsager og andre sunde råvarer til dejen – prøv dig frem, eller brug en af de mange opskrifter på nettet.

Rengøring og opbevaring af pastamaskinen

Hvis du har købt en traditionel pastamaskine, er rengøring og vedligeholdelse nemt overstået. Den tåler hverken at blive vasket med vand eller sæbe, så rengøringen består blot i en let aftørring med et stykke køkkenrulle og en børste.

Inden du går i gang med pastamaskinen kan du også med fordel køre et lille stykke dej igennem maskinen et par gange. Dejen tager eventuelle rester, hår og støv med sig, og derefter er maskinen klar til brug.

Vi anbefaler desuden, at du til hver en tid opbevarer din pastamaskine i den medfølgende æske eller i et lukket skab, så du undgår, at rullerne står og samler støv eller smuds fra køkkenet.

Hvad er en pastamaskine?

En pastamaskine er et redskab, der bruges til at lave frisk pasta derhjemme. Den består af en rulle og skær, som kan justeres til forskellige tykkelser og bredder af pastaen.

En pastamaskine er også en god måde at tilføje en følelse af tradition og håndværk til din madlavning. Ved at tage tid til at lave din egen pasta viser du respekt for madlavningens kunst og håndværk, samtidig med at du får et lækkert måltid.

For at kunne lave en perfekt pasta derhjemme, kan det være godt at have en god stegepande til at koge og tilberede pastaen perfekt. Det er også en god idé at have et godt redskabssæt  til at forme og skære pastaen i forskellige former.

Uanset om du er en erfaren kok eller nybegynder, kan en pastamaskine åbne dørene til en verden af smagfuld og sund pasta, som du kan tilpasse præcis efter egne ønsker og behov.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme