En pastamaskine kan bruges til at lave alt fra spaghetti og nudler til lasagneplader i valgfri længder og størrelser. Du bestemmer selv hvilke ingredienser der skal i, og således kan du vælge at følge klassiske pastaopskrifter eller eksperimentere med sunde og grove alternativer. Kun fantasien sætter grænser her.

Vi har undersøgt markedet og fundet 5 gode pastamaskiner – to billige hånddrevne klassikere, en elektrisk model fra Philips og et par maskiner, der skal bruges sammen med køkkenmaskiner fra enten KitchenAid eller Kenwood. Der er således mange muligheder og vi gennemgår dem alle i denne artikel, hvor du også får et par gode råd med på vejen.

Billig pastamaskine fra Funktion

Bedste pris: 329,00 (Coolshop)

Pastamaskinen fra Funktion er sandsynligvis en af de mest simple maskiner på markedet og samtidig er den billig. Den drives ved hjælp af håndkraft og har et sæt ruller, der justeres i takt med at dejen æltes tilpas flad. Hvis du skal bruge dejen til lasagneplader stopper du blot her, men hvis du eksempelvis skal skære dejen til spaghetti eller fettucine, flytter du håndtaget til valserne og fører dejen herigennem. Derefter har du i løbet af få minutter en portion spaghetti eller fettuccine.

Selve maskinen tåler ikke vand og rengøres derfor ved at tørre den med køkkenrulle eller en tør klud. Du kan også med fordel bruge en nylonbørste til at få genstridige dejstykker ud af maskineriet. Inden brug kører du blot et lille stykke dej igennem maskinen et par gange, og dernæst er den klar til en ny portion pasta.

Specifikationer:

 • Pastamaskine i rustfrit stål
 • Tåler ikke maskinvask
 • Må ikke vaskes med vand
 • Laver lasagneplader og spaghetti/fettucine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Imperia SP150 – autentisk pastamaskine fra Italien

imperia-sp150-pastamaskine
Imperia SP150 anbefales af pastaentusiaster som den eneste “rigtige” pastamaskine på markedet. Der kan tilkøbes en masse forskelligt udstyr, deriblandt en motor og forskellige skæreenheder.
Bedste pris: 649,00 (Bagetid)

Imperia SP150 er sandsynligvis den mest populære og anbefalede pastamaskine på markedet, og det er der en rigtig god grund til. I takt med at din interesse for hjemmelavet pasta vokser, kan du nemlig tilkøbe en masse ekstra-udstyr. Deriblandt en elektrisk motor, gnocchi-enhed, ravioli-enhed og en række forme tilpasset Imperia pastamaskinen.

Se ekstra-udstyret HER.

Denne italienskproducerede pastamaskine er det rette valg for dig der elsker at lave mad fra bunden og har ambitioner om at udvide din horisont i det italienske køkken. Det medfølgende tilbehør gør dig i stand til at lave lasagneplader, tagliatelle og fettuccine, og du fastsætter selv tykkelsen blandt 6 størrelser.

Imperia SP150 fungerer på samme måde som Jamie Oliver pastamaskinen og skal ligeledes rengøres med en tør klud, et stykke køkkenrulle eller en børste.

Specifikationer:

 • Pastamaskine i rustfrit stål
 • Tåler ikke maskinvask
 • Må ikke vaskes med vand
 • Laver lasagneplader og spaghetti/fettuccine
 • Ekstra-udstyr kan tilkøbes HER.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KitchenAid 5KSMPRA – tredelt pastamaskine til KitchenAid

KitchenAid 5KSMPRA er et genialt tilbehørssæt til dig der har en KitchenAid køkkenmaskine. Med dette sæt kan du lave lasagneplader, fettuccine og spaghetti.
Bedste pris: 1.788,00 (Skousen)

Med KitchenAid 5KSMPRA bliver din køkkenmaskine forvandlet til en kraftfuld motoriseret pastamaskine.

Dette sæt er til dig, der i forvejen har en KitchenAid køkkenmaskine med udtag, som rullerne fastgøres i. Du starter med at sætte dejrullen i hvorefter du kører dejen igennem til den når den ønskede tykkelse. Som med de manuelle pastamaskiner kan du enten stoppe her og bruge dejen til lasagneplader, eller du kan montere en af de to valser, som enten skærer dejen til fettuccine eller spaghetti.

Med KitchenAid 5KSMPRA får du en god og alsidig pastamaskine til din Artisan køkkenmaskine. Tilbehøret er altsammen lavet i rustfrit stål og tåler ikke at blive rengjort med vand. Du renser det således på samme måde som de manuelle pastamaskiner – med en tør klud, køkkenrulle eller en børste.

Specifikationer:

 • 3-delt pastasæt  i rustfrit stål
 • Passer til KitchenAid køkkenmaskine med udtag
 • Tåler ikke maskinvask
 • Må ikke vaskes med vand
 • Laver lasagneplader og spaghetti/fettucine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet-section-for-.dk

 

Philips HR2345/19

Philips Viva Collection HR2345/19 er en praktisk elektrisk pastamaskine, som kan bruges til flere forskellige formål. Du kan således både fremstille frisk pasta eller nudler helt fra bunden med denne maskine, uden at du selv skal bruge en masse kræfter. Du fylder således blot ingredienserne i pastamaskinen, hvorefter den blander det hele for dig og presser det ud af de påmonterede forme.

De fleste købere er meget glade for denne pastamaskine, som de mener gør det nemmere at lave frisk pasta fra bunden og dermed selv have indflydelse på ingredienserne. Ifølge Philips tager det desuden kun 18 minutter at fremstille 450 gram frisk pasta, hvilket er tåleligt i den travle hverdag.

Til pastamaskinen medfølger lidt forskelligt tilbehør, som bruges til at rense den med. Du får også et opskriftshæfte og et målebøger, samt 4 forskellige pastaforme der gør det muligt at lave spaghetti, penne, fettuccine og lasagne.

Alle aftagelige dele kan gå i opvaskemaskinen, så efter du har lavet pastaen kan maskinen nemt gøres ren. Der er desuden integreret opbevaringsskuffe til tilbehøret samt ledning, således at den optager minimal plads i køkkenet.

Specifikationer:

 • Elektrisk pastamaskine
 • Kan fremstille op til 450 gram pasta ad gangen
 • Aftagelige dele kan maskinvaskes
 • Laver frisk pasta på 18 minutter
 • Laver lasagneplader, spaghetti, fettuccine og penne
 • Inkl. gratis opskriftsbog

Se video af pastamaskinen fra Philips her:

5 tips til succes med pastamaskinen

Hvis du aldrig har prøvet at lave pasta fra bunden før, så skal du regne med at det bliver en udfordring de første par gange. Du risikerer eksempelvis et dejen klistrer eller er svær at få igennem maskinen, eller også er din pasta ikke fast nok. For at du skal komme så godt igang med din pastamaskine som muligt, har vi samlet 5 tips, der giver dig hurtig succes med hjemmelavet pasta:

 • Brug en mel af høj kvalitet. Det må gerne være en ‘Tipo 00’ mel eller en tilsvarende mel i høj kvalitet. Pastaen bliver nemlig lækker at arbejde med, hvis du anvender en fin mel.
 • Ryd dit køkkenbord. Hjemmelavet pasta kræver rigtig meget plads når den skal rulles ud og skæres til. Forbered derfor mindst en meter plads på køkkenbordet.
 • Hav en lille skål mel klar, og drys en lille smule over den færdige pasta. Så undgår du at det klistrer sammen.
 • Brug en spisepind eller strikkepind til at holde styr på pastaen, der kommer ud af maskinen. Du kan også købe et pastastativ, hvis du ønsker at din pasta skal hænge og tørre. Dermed undgår du at pasta snor sig eller klistrer sammen.
 • Hvis du vil have en sundere pasta, kan du med fordel erstatte en del af melet med fuldkornsmel. Du kan også tilsætte purerede grøntsager og andre sunde råvarer til dejen – prøv dig frem, eller brug en af de mange opskrifter på nettet.

Rengøring og opbevaring af pastamaskinen

Hvis du har købt en traditionel pastamaskine, er rengøring og vedligeholdelse nemt overstået. Den tåler nemlig hverken at blive vasket med vand eller sæbe, så rengøringen består blot i en let aftørring med et stykke køkkenrulle og en børste.

Inden du går igang med pastamaskinen kan du også med fordel køre et lille stykke dej igennem maskinen et par gange. Dejen tager eventuelle rester, hår og støv med sig, og derefter er maskinen klar til brug.

Vi anbefaler desuden, at du til hver en tid opbevarer din pastamaskine i den medfølgende æske eller i et lukket skab. Således undgår du at rullerne står og samler støv eller smuds fra køkkenet, og den holder sig ren og klar til brug.

Læs også vores artikel om: Stegepande test – her er de 8 bedste stegepander

FAQ

???? Hvilken pastamaskine er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste pastamaskiner på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes pastamaskiner?

Pastamaskiner vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange pastamaskiner?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes pastamaskiner til flere forskellige prisklasser.

Hvordan bruger man en pastamaskine?

Det er nemmeste at forklare med noget visuelt, så vi anbefaler at du besøger FoodTV – her forklarer de hele processen super godt.

Denne side er anmeldt af: Marius N. Mortensen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar