Nye vinduer pris - Tips og DIY-guide (+ tilbud fra eksperter)

Nye vinduer pris - Tips og DIY-guide (+ tilbud fra eksperter)

Mange danskere drømmer om, at der skal ske noget nyt med deres hjem. Og det er helt forståeligt. Efter nogle år hvor især alt de udendørs har været udsat for det danske vejr og den kraftige vind, er det nemlig noget, der ofte kan ses. Mange ting vil have fået et mere slidt, trist og kedeligt udtryk, og det er noget, der kan smitte af på resten af hjemmet, som straks vil komme til at se mindre vedligeholdt ud.

Lige præcis derfor kan det være et friskt pust at få skiftet vinduer, men hvad kan man selv gøre, og hvad koster det?

Nye vinduer kan gøre en stor forskel i dit hjem

Nye vinduer er der altid efterspørgsel efter, og det samme gør sig gældende med håndværkere, der ved, hvordan man monterer nye vinduer lige meget, hvilken type der er tale om. Det er nemlig de færreste, der vælger at kaste sig ud i sådant et arbejde på egen hånd – især hvis man ikke har erfaring.

Mange leder derfor efter nogle kompetente håndværkere, og de skal gerne kunne klare arbejdet til en god pris. Er du en af dem? Så bør du tage et kig online på 3byggetilbud.dk, hvor du kan finde lige præcis den hjælp, du har behov for. Her skal du blot udfylde dine kontaktoplysninger, beskrive det arbejde, du gerne vil have udført og vente i 24-48 timer, og så vil der ligge tre tilbud klar til dig.

Med hjælp fra en kyndig fagmand får du desuden også garanti på det arbejde, der bliver udført, og derfor er du også sikret et resultat, der varer ved.

Tilbud på prisen til fliselægning

Derfor bør du udskifte dine game vinduer

Der kan være flere grunde til, at det er ved at være tid til, at du skifter dine gamle vinduer ud. Her er der tale om grunde såsom:

 • De gamle vinduer kan give en dårlig isoleringsevne
 • De gamle vinduer kan være skyld i en forhøjet energiregning hver måned
 • Nye vinduer kan give dit hjem et smukt udtryk
 • Nye vinduer kan øge din boligs værdi
 • Nye vinduer kan gøre potentielle købere mere interesserede i et din bolig

 

Der er således flere grunde til at tænke sig gundigt om, især hvis man bor i en ældre bolig, hvor mange af vinduerne har flere år på bagen. Der kan nemlig være god grund til at kigge en smule grundigere på vinduerne og rammerne omkring.

Gør man det, kan det være, at man opdager, at ruderne efterhånden trænger til en kærlig hånd. Det kan være, at de er punkterede, hvorfor de kan være svære at se ordentlig ud af, lige såvel som de altid vil skabe et sløret og støvet udtryk, hvad enten man kigger ind eller ud. Det kan også være, at rammerne efterhånden er ved at være ødelagte, hvilket især gør sig gældende med de ældre modeller i træ. Efter mange års slid kan træet nemlig begynde at rådne, og når det sker, vil det skabe et træk ind i boligen. Det betyder også, at isoleringsevnen nedsættes, hvorfor du vil opleve, at den varme luft fra din bolig strømmer ud og omvendt.

I sidste ende er det noget, der kan have en meget negativ konsekvens på din energiregning, idet du naturligt vil skrue mere op for varmen for at skabe en behagelig temperatur i dit hjem. Men fordi at den kolde luft bliver ved med at strømme ind fra de utætte vinduer, vil det aldrig rigtig blive tilstrækkeligt.

De utætte vinduer kan desværre også føre til yderligere skade på dit hjem. Ind ad de mindste sprækker og revner kan der nemlig komme vand, og der vil derfor danne sig fugt. Denne kan hurtigst sprede sig til for eksempel murværket, og så vil du pludselig opleve nogle langt større skader på dit hjem, som også kræver en stor sum penge at få repareret igen.

Nye vinduer kan desuden give dit hjem et meget nyt og moderne e udtryk lige såvel, som de kan bevare en stemning og god atmosfære. Det er nemlig muligt at finde nye vinduer, der er meget stilrene lige såvel, som du kan finde nye vinduer, der stemmer overens med de ældre modeller i deres udseende. Så selvom du bibeholder et klassisk look, kan du stadig opleve velbevarede vinduer, der ikke fører til negative konsekvenser.

Overvejr du at sælge din bolig, skal du også tage et grundigt kig på dine vinduer. Er de ved at være trætte og udtjente, kan det nemlig betyde et fald i din boligs værdi, og derfor vil du ikke få en lige så høj fortjeneste for din bolig, som du måske regner med. Derudover er der også mindre chance for, at potentielle købere vil vise en reel interesse for din bolig, idet de ved, at de som noget af det første skal til at bruge penge, tid og kræfter på at skifte alle vinduerne til nogle nye. Det er således en yderligere udgift for dem. Denne kan du med fordel tage på dig, både så dit hjem bliver mere værd, og så at du eventuelt kommer til at opleve en langt kortere liggetid på dit hjem.

Der er mange flere fordele ved nye vinduer

Er du stadig ikke helt overbevist om, at du skal have nogle nye vinduer, så tag disse ting i betragtning:

 • Du kan få en mere miljøvenlig bolig. Nye vinduer er nemlig ofte energioptimerede, blandt andet idet de indeholder udluftningsventiler. Du sikrer dig derfor også et sundt indeklima, hvor der bliver luftet tilstrækkeligt ud.
 • Du kan spare penge på din varmeregning. En af de største fordele ved de vinduer, der produceres og udbydes på markedet i dag, er, at de er energioptimerede, og for dig betyder det besparelser på din varmeregning. Og så er der jo også en økonomisk belønning ved at være miljøvenlig, idet du holder varmen indendørs. Jo bedre isoleret dit hjem er, jo mindre bliver dit varmeforbrug nemlig.
 • Nye vinduer kan være den perfekte tyverisikring af dit hjem. Et indbrud starter ofte ved vinduet, og derfor kan en tyverisikring sagtens starte her. Sørg derfor for eksempel for at din vinduer er limet indefra, at hageklovene er krummende og forstærkede, og at låsen er af en god kvalitet, dirkesikret og boresikret.
 • Du kommer til at opleve mindre støj. De nyere vinduer består af flere glas, og det er ikke kun godt for evnen til at isolere, det har også en indflydelse på støj. Jo flere glas, jo mere lydisolerende vinduer får du. Med for eksempel 3-lags glas får du således et behageligt hjem som isolerer for eksempel fra byens larm, og derfor giver du dig og din familie en god og tryg base.
 • Du kan dæmpe varmen fra solen. Når solen står direkte ind på ruderne, og udendørstemperaturen samtidig er høj, er det næsten lige meget, hvor meget du lufter ud. Det kan stadig meget hurtigt blive alt for varmt at være idenfor – især hvis man har et hjem med nogle meget store vinduespartier. Du kan derfor få nye vinduer med solbeskyttende glas, som giver en mere afbalanceret temperatur hele året rundt.
 • Du vil opleve mindre træk. Nye energirigtige vinduer er næsten altid mere tætte, end det gør sig gældende med de ældre versioner. Hvis du derfor ofte føler dig generet af træk udefra i dit hjem, så bør du uden tvivl undersøge det problem nærmere. Tætte og godt isolerede vinduer er desuden også med til at øge familiens sundhed, idet kulden ikke kan forplante sig til for eksempel en forkølelse eller føre til et ujævnt indeklima.
 • Du får mindre dug med en varm kant. Nye vinduer vil ofte give mere dug, idet de isolerer meget bedre end de ældre modeller. Men du har faktisk også mulighed for at købe dem, som har en varm kant. Og det er noget, der vil være med til at mindske fremkomsten af dug markant i siderne.
Der er mange flere fordele ved nye vinduer

Vælg det rigtige vindue

Hvis du har besluttet dig for, at det er ved at være tid til, at du får investeret i nogle nye vinduer, så står du over for det næste store spørgsmål. Nu skal du nemlig til at tage stilling til, hvilken type der vil passe bedst ind hjemme hos dig. Og her kan det godt føles lidt som om, at man bevæger sig i en jungle af muligheder, idet der netop er så mange forskellige, du kan vælge mellem. Hvis du er usikker på, hvad du skal vælge, anbefales det, at du burger en professionel håndværkeres hjælp til at få den rette vejledning og nogle gode råd, således du ikke kommer til at fortryde dit valg. Indhent derfor tre byggetilbud online og få en allieret håndværker, der står klar til at hjælpe dig sikkert i mål med din nye vinduer.

Vi anbefaler altid, at man tager imod 3 uforpligtende tilbud.

Når du skal have fundet dig det rette vindue, er der dog især tre ting, som du altid bør have fokus på. Det er nemlig en stor beslutning at købe nye vinduer – også fordi at der her er tale om en betydelig investering, der skal holde mange år ud i fremtiden. Du skal derfor have fokus på:

 • At få målt rigtigt op
 • At vælge de rette vinduer til dit hjem
 • At vælge de rigtige materialer

 

Når du skal have målt op til dine vinduer, kan du hurtigt komme ud for et noget sjusket arbejde. Og derfor vil du også hurtigt opleve, at det bliver en lille smule upræcist, lige meget hvor omhyggelig du forsøger dig frem med både papir, blyant og målebånd. Derfor anbefales det, at du får en professionel håndværker til at klare den del af arbejdet for dig. På den måde er du sikker på, at du ender ud med et korrekt resultat.

Og så skal du selvfølgelig også finde den rette type af vinduer. Her har du et stort udvalg af vælge mellem, og vigtigst er det her, at du tager hensyn til det udtryk, du gerne vil skabe med dit hjem og dermed det endelige udseende, som du gerne vil stå med til slut. Du kan vælge mellem typer såsom:

Topstyrende vinduer – Dette er de mest almindelige vinduer i de danske hjem. Dog passer de bedst ind i de nyere hjem, idet de er praktiske og nemme at åbne med deres meget stilrene udseende. De vælges ofte i et etagers huse.

Dreje kip vinduer
– Disse er yderst populære, hvis man bor i et hus med flere etager.
De gør det nemlig muligt at få hele vinduet drejet i sin ramme. Og det betyder, at det er muligt at vaske ydersiden på ruden inde fra huset, og derfor slipper man for at stå på en stige udenfor.

Dannebrogsvinduer – Disse er særdeles populære i de ældre bebyggelser, idet mange nyere hjem har vinduer uden sprosser. Dette er således et klassisk vindue med masser af charme, der kan være med til at bevare en bygnings sjæl.

Fastkarmsvinduer
– Et fastkarms vindue er særdeles populært blandt andet på grund af prisen. Det er et vindue, der ikke kan åbnes, og derfor er prisen også en del lavere end på de modeller, som kan åbnes. De er gode at bruge, hvis der er tale om større vinduespartier eller små sekundære rum, hvor det ikke er nødvendigt, at et vindue kan åbnes.

Ovenlys vinduer
– Disse er gode, hvis man bor i et hjem, hvor der er meget højt til loftet. På den måde sikres det nemlig, at der bevares et naturligt og behageligt lys. Dog er de også velegnede til de skrå vægge, hvor de kan sørge for, at det stadig er muligt med en let åbning.

Når det kommer til det materiale, som du bør vælge dit vindue i, er det især igen hjemmets udtryk, du skal huske på samt graden af den vedligehold, som du vil stå for. Der er nemlig typisk tale om tre forskellige varianter:

 • Træ
 • Træ/alu
 • PVC

Træ bruges oftere til de ældre boliger, hvor der gerne skal bibeholdes en vis sjæl og charme. Og det er da også ganske flot med træ, men det kræver dog også mere vedligehold end de andre materialer. Derfor skal du jævnligt have din malerpensel frem for at holde træet pænt lige såvel, som det også skal tjekeks en del oftere for, for eksempel fugt og råd.

Træ og alu er den bedste kombination, når du gerne vil bevare et naturligt udtryk med træet, men gerne vil opleve mindre vedligehold. Træet finder du udendørs på rammen, og derfor skal du stadig bruge din malerpensel. Men inden i vil det være muligt at finde aluminium, der sørger for, at der ikke kan trænge fugt og snavs ind og gør skade på vinduet.

PVC er det materiale, der i dag er flest, der anvender, når de får nye vinduer etableret i deres hjem. Her er der nemlig tale om et hårdt stykke plastik, der slet ikke kræver vedligehold. Du skal blot have en fugtig klud på i ny og næ for at fjerne skidt og snavs, og yderligere behøves du ikke at foretage dig. Det kan næsten ikke blive nemmere for dig. Ofte er dette dog en løsning, der foretrækkes i de nyere og mere moderne boliger, idet materialet også bidrager til et mere fornyet udtryk, der måske ikke vil gå i spænd med for eksempel en smuk murermestervilla.

Derfor bør du vælge energirigtige vinduer

Når du skal have nye vinduer sat i, er det en fordel i dag at vælge de energirigtige vinduer. Det skyldes blandt andet:

 • At du undgår træk fra utætte vinduer
 • Du undgår kuldestråling og kuldeindfald fra kolde vinduesflader
 • Du undgår kondens på vinduerne, der kan give råd og skimmelsvamp
 • Du oplever en betydelige varmebesparelse

 

Det giver næsten sig selv, at du kan spare både på energien og dermed også pengepungen ved at vælge nogle energirigtige vinduer. En god lille sidegevinst, som du også vil kunne nyde godt af, er, at dit indeklima også vil blive væsentligt forbedret med denne type vindue.

Når der er tale om et typisk dansk hus, så slipper der cirka 33 procent varme ud gennem utætte vinduer. Og oftest er de enten fra de gamle termovinduer, som ikke isolerer særligt godt, eller også skyldes det utætte tætningsløsninger, som lader varmen slippe ud og kulden slippe ind. Du kan dog halvere dette varmetab, hvilken er en betydelig forskel, som du også vil kunne mærke på krop og sind. Det handler blot om, at du skal udskifte den inderste rude til energiglas eller hele ruden til en energirude.

Med en energirude vil du opleve at, der sker en markant forbedring i dit hjem, og det er især en løsning, du skal overveje hvis:

 • Dine termoruder eller termovinder er mere end 15 år gamle
 • Dine vinduer er hårdt angrebet af råd eller svamp

 

Som regel er der ikke nogen grund til at skifte vinduer, hvis de er under 15 år gamle, med mindre der er en kosmetisk grund hertil. Har du lige nu vinduer, som kun består af 1 lag glas, er der dog et stort potentiale for at opleve nogle fordele ved at skifte til energirigtige vinduer, både hvis der ses på det energimæssige aspekt, men også hvis der er tale om levetiden på den enkelte rude. I dag siges det, at glas bestående af kun 1 lag er forældet, og derfor er denne type ofte en stor synder, når det kommer til både fugt og kondens. Og dette er nogle faktorer, der er med til at danne en grobund for et dårligt indeklima blandt andet i form af forekomsten af skimmelsvamp.

Der findes dog mange forskellige typer af energirigtige vinduer, og derfor er det også her vigtigt, at du er grundig i dine beslutninger. Du bør tage hensyn til for eksempel:

 • At finde et vindue der har et så lille varmetab som muligt
 • At finde et vindue med en varm kant. Det vil sige, at listen mellem glassende er af for eksempel plastkomposit i stedet for at aluminium. Det nedsætter varmetabet langs rudekanten markant
 • At finde et vindue med en høj G-værdi. G-værdien beskriver en rudes evne til at transmittere solvarme gennem glasset, og derfor vil du også andre steder kunne finde den under ’solfaktor’. En høj G-værdi betyder, at der kommer meget gratis solvarme ind gennem vinduet
 • At finde GS-mærkede vinduer. På den måde er du nemlig sikret mod punkteringer i 5 eller 10 år. Producentens garanti er dog, at vinduet er monteret korrekt, og derfor anbefales det, at du gør brug af en professionels hjælp, som du kan finde online ved, at du indhenter tre byggetilbud gratis
 • At vinduet er DVV-mærket. Det betyder, at det er blevet kontrolleret, at materialer og produktion lever op til de fastsatte normer. DVV står for Dansk Vindues Verificering

Kan jeg selv udskifte mine vinduer?

Det er ikke nogen hemmelighed, at det for mange er nemt at udskifte et vindue. Og derfor er det ikke noget, der kræver megen overvejelse at kaste sig ud i. Dog er det noget, der kræver en vis form for snilde og også gerne teknisk indsigt samt erfaring inden for området, således det sikres, at det gøres korrekt. Og derfor er det ikke noget, det anbefales, at du kaster dig ud i med mindre, du har en eller anden form for ekspertise her inden for.

Kaster du dig selv ud at finde ud af at få monteret nogle nye vinduer, vil du hurtigt opleve, at det kan give bagslag. For det første er det meget svært at finde den rette størrelse, idet det hurtigt kan blive til et meget sjusket stykke arbejde. For det andet skal du være meget påpasselig med selve monteringen, idet du hurtigt kan komme til at beskadige både vindue, ramme og murværk, og på den måde kan du skabe træk lige såvel, som det kan gå hårdt ud over den isolering, der ellers skal sørge for, at du bliver mest tilfreds med resultatet. Derfor vil du hurtigt komme til at løbe din i uheldige merudgifter. Derudover bruger du sikkert meget tid og mange kræfter på at komme gennem arbejdet, og det er alt sammen noget, der kunne have været sparet, hvis du have givet ansvaret videre til en kyndig håndværker indenfor området.

Læs også: TEST: Fuld guide til opsætning af bondehusvinduer

Kan jeg selv udskifte mine vinduer?

Hvad er prisen for nye vinduer

Det er et spørgsmål, som du sikkert har undret dig over mange gange, og som du ved har stor betydning for det resultat, du ender ud med. Og her skal du være forberedt på, at det er en investering at udskifte dine vinduer.

Det er altså ikke noget, der er helt billigt, men til gengæld er det en investering, der på sigt kan tjene sig ind – f.eks. ved at spare på elregningen.

Det er dog svært at give et estimat på, hvad det vil koste dig at få udskiftet dine vinduer til nogle nye. Der er nemlig mange faktorer, der spiller ind. For det første er det væsentligt at vide, hvor mange vinduer der er tale om og hvilken størrelse, du ønsker dem i. Jo flere vinduer og jo flere unikke mål, du skal bruge, jo dyrere bliver det.

Se også Håndværk & Design skrevet af dr.dk.

Se også artiklerne: Symaskine test – her er de 8 bedste symaskiner

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme