Sådan vælger du det rette topstyrede vindue

Når du skal have nye vinduer, er der mange ting, som du skal sørge for at have gjort dig nogle grundige overvejelser omkring. Kun på den måde kan du nemlig sikre, at du bliver helt tilfreds med det endelige resultat, du ender ud med. Og selvom du har besluttet dig for, at du skal bruge topstyrede vinduer i din bolig, så er der her også nogle flere valg forbundet med både vinduet og monteretingen, som du skal forholde dig til, før dug blot kan sætte dig tilbagelænet og nyde det gode udsyn og det smukke udtryk, som du nu har fået med dit nye vindue.

For at sikre at du tager de rette valg, og du ender ud med et godt resultat med monteringen af dine topstyrede vinduer, anbefales det altid, at du får professionelle fagfolk til at klare arbejdet for dig. På den måde er der garanti på arbejdet, og du slipper selv for at spilde tid og kræfter på noget, der måske alligevel skal laves om, hvis ikke du har erfaring inden for området. Tag derfor et kig på 3byggetilbud.dk og indhent tre tilbud helt gratis og uforpligtende fra tre håndværkere, der alle står klar til at hjælpe dig i mål med dine drømme og ønsker for dine nye topstyrede vinduer.

Vi anbefaler altid, at man tager imod 3 uforpligtende tilbud.

? Klik her, og skriv dig op til 3 gratis og uforpligtende tilbud ? 

 Se videoen herunder om Afmontering af vinduer – en gør-det-selv-guide:

Vælg det materiale der passer bedst til din bolig

Et topstyret vindue er blandt de mest populære vinduestyper herhjemme. Og derfor anvendes de ofte til for eksempel stuevinduer og soveværelsesvinduer. Et topstyret vindue bliver kontrolleret af glidere og skinner, der i kraft af en trinløs åbning meget nemt og behageligt betjenes.

Noget der dog kan have en indflydelse på populariteten af det topstyrede vindue, er det materiale, som du vælger det i. Og her skal du være særligt opmærksom på:

 • Ønsker du minimal vedligehold?
 • Vil du bibeholde din boligs nuværende udseende?
 • Hvad må prisen på vinduet være?

Dette er nemlig alle nogle spørgsmål, der kan have indflydelse på det materiale, som du bør vælge dit nye topstyrede vindue i. Her kan du vælge mellem tre forskellige modeller:

 • Træ
 • Træ/alu
 • PVC

Træ er det materiale, som der kræver mest vedligehold. Derfor kommer du ikke udenom i ny og næ at skulle have en malerpensel frem for at pleje træværket og på den måde undgå for eksempel et slidt udtryk, men bestemt også råd og fugt, der for eksempel kan føre til skimmelsvamp. Dette er dog et populært materiale, hvis man bor i en ældre bolig som for eksempel en smuk murermestervilla, hvor man gerne vil bevare det autentiske udtryk.

Træ/alu kræver mindre vedligehold end blot træ. Her er det yderste lag af træ, og derfor skal du stadig have din malerpensel frem i ny og næ. Men indvendigt er rammen af aluminium, og derfor er der mindre risiko for, at der opstår for eksempel fugt. Disse vælges ofte, når de ældre boliger skal renoveres, og man gerne vil bibeholde det autentiske udseende udendørs, men gerne vil have en lidt mere moderne stil indendørs.

PVC er et materiale, der består af hårdt plastik, og det er derfor også denne løsning, der kræver mindst vedligehold. Her er der blot behov for en fugtig klud engang i mellem, når skidt og snavs skal fjernes. PVC er også den billigste løsning, og derfor er den ganske populær til blandt andet nyere boliger, hvor der ønskes et mere moderne og stilrent udtryk.

Se også denne lignende artikel på vores side: Skråvinduer – Find den rette vindue og indhent en pris

Hvad er prisen på et topstyret vindue?

Det er et spørgsmål, som det er svært at svare på, idet der er mange faktorer, der her spiller ind. For det første er prisen på dit topstyrede vindue afhængig af, hvilket materiale du vælger det i, og hvilke mål det skal være i. Er der for eksempel tale om nogle mere unikke mål, vil prisen være herefter. Derudover kan der også være tale om ekstra udstyr, som du ønsker tilføjet. Det være sig for eksempel:

 • Friskluftventil
 • Støjdæmpende glas
 • Vendebeslag
 • Solfaktor
 • Energioptimering
 • Sprossetyper

Jo mere udstyr du gerne vil have tilføjet, jo dyrere et vindue vil du selvfølgelig få. Og så er der jo også forskellige priser, alt efter hvor mange og hvor mange forskellige vinduer, som du har behov for i dit hjem.

Sidst men ikke mindst er prisen også afhængig af den enkelte håndværker. Og netop derfor anbefales det, at du indhenter de tre byggetilbud online, således du får et mere præcist estimat på, hvad det vil koste dig at få nye topstyrede vinduer i dit hjem monteret af en professionel håndværker. Sørger du for at give en præcis beskrivelse af byggeprojektet, vil de tre tilbud afspejle sig i en nærmere slutpris, og derfor vil du have et bedre grundlag for at lave en god sammenligning ud fra prisen. Det er ganske nemt.

Læs også Sådan får du nye vinduer til rekordbillige priser udgivet af jv.dk.

Læs også: Boremaskine test – her er de 8 bedste akku boremaskiner

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar