Der er mange danskere, der hver år oplever et behov for, at de får udskiftet deres vinduer. Det er især noget, som de oplever, dem der bor i ældre boliger hvor vinduerne efterhånden er ved at være udtjente. Det kan være, at de er punkterede, hvorfor det er svært at få et klart syn ud af dem, det kan være, at de er utætte, hvorfor der forekommer træk ind i huset og påvirker ens energiregning negativt, eller det kan være, at isoleringen er gået i stykker, hvorfor der er risiko for, at der kan trænge fugt ind i ens hjem. Hvis det er nogle ting, du oplever, kan det være, at du er en af dem, der lige nu er på udkig efter nogle nye vinduer.

Og er det tilfældet, kan det være, at du har fået øje på de vinduer, der kaldes for dannebrogsvinduer. Dette er nemlig en dansk designklassiker, som kan være med til at give enhver bolig et både tidsløst og traditionelt look. Og netop derfor er de særligt velegnede i de boliger, der har nogle år på bagen frem for de mange moderne bebyggelser, der skyder op lige for tiden.

Et dannebrogsvindue er et sidehængt, udadgående vindue, og oprindeligt var det opdelt i fire felter fordelt på to fag – deraf navnet. Der er en tvær- og lodposte, der inddeler vinduet i mindre felter, hvoraf de nederste er større end de øverste. Det betyder, at disse vinduer får et meget karakteristisk udtryk, som netop ligner det danske flag. Vil du gerne vide mere om dannebrogsvinduer? Så indhent tre tilbud online på 3bggetilbud.dk og få helt gratis og ganske uforpligtende tre fagfolk på hånden, der står klar til at hjælpe dig i mål med dine nye vinduer.

 


Vi anbefaler, at man tager imod 3 gratis og
uforpligtende tilbud på nye vinduer.

Relateret billede Hos 3 byggetilbud kan du modtage 3 tilbud – gratis og uden at være bundet – på nye vinduer. Du kan derfor altid takke nej til de tre tilbud. Med de tre priser på opgaven er du bedre stillet til at vurdere, om du skal tage udfordringen og gøre det selv, eller om det er prisen værd at få hjælp til opgaven.

» Klik her for 3 gratis og uforpligtende tilbud «


 

Se videoen herunder om dannebrogsvinduer:

Fordele ved dannebrogsvinduer

Der er flere fordele ved et dannebrogsvindue, og det er netop derfor, at denne form for vindue altid er et godt valg til mange boliger. Nogle af fordelene indebærer:

 • Du får et vindue i et traditionel klassisk design
 • Vinduet er velegnet til især muremestervillaen
 • Vinduet kan bruges som en redningsåbning
 • Vinduet giver dig flere udluftningsmuligheder
 • Du kan vælge flere tilvalg til dit vindue og dermed få en øget funktionalitet

Det klassiske, danske design skinner igennem på flere måder. For det første er der tale om god kvalitet, hvilket ofte er noget, der kendetegner de materialer, der kommer herhjemmefra. Derudover får du med et dannebrogsvindue flere detaljer såsom profilerede karme, anverfer og stormjern, og derfor er det en garanti for et charmerende og klassisk udtryk, der sagtens kan kombineres med det moderne i form af at være et energioptimeret vindue.

Og netop det udtryk gør vinduet til et velegnet valg til mange boliger. Dannebrogsvinduet er for eksempel et godt match til herskabelige boliger og større murermestervillaer, men vinduerne kan også sagtens være med til at understøtte den klassiske byarkitektur, der for eksempel ses i mange urbane etagebyggerier.

På grund af dannebrogsvinduets størrelse kan det også bruges som en redningsåbning. Ifølge byggereglementet skal en sådan være mindst 1,5 meter i både højden og bredden, og det er nogle mål, der gør sig gældende for de fleste dannebrogsvinduer – med mindre de er unikke og eventuelt speciallavet til din bolig.

Den fleksible udluftning opnås, da du med et dannebogsvindue får flere muligheder for åbninger. Du kan både åbne de små vinduesrammer øverst lige såvel, som du kan åbne de store rammer nederst. Det betyder, at du kan målrette din udluftning vejret uden for og den blæst, der hersker på forskellige tidspunkter af døgnet.

Læs også: Tophængte vinduer – Her kan du finde den rette topstyrede vindue

Hvad er prisen på dannebrogsvinduer?

Hvis du er blevet mere interesseret i et dannebrogsvindue, er det næste skrift for dig sikkert at finde ud af, hvad et sådant vil koste for dig, hvorfor du naturligt søger en pris. Dog er det ikke en, der er lige så let at give, idet denne kan være afhængig af en lang række forskellige faktorer. For det første skal det nævens, at prisen kan afhænge af, hvor meget ekstra udstyr du vælger til dit enkelte vinde. Og når det kommer til lige præcis dannebrogsvinduer har du nemlig flere muligheder for tilvalg. Her er der for eksempel tale om:

 • En stormkrog, der kan holde vinduet i en åben position, selv når det kun er åbnet en smule
 • Et stormjern, som gør det muligt for dig at lufte ud, selv når det blæser
 • En friksluftventil, der lader dig få frisk luft ind i hjemmet, selvom dit vindue er lukket

Derudover afhænger prisen også af det enkelte vindue og det udseende, du ønsker for dette. Det betyder, at du skal være opmærksom på faktorer såsom:

 • Valg af glas, du kan for eksempel vælge energiruder med 2 eller 3 lag glas
 • Dine glas kan også være lyddæmpende, hvilket kan være nyttigt i områder med trafikstøj
 • Rammer af træ eller træ/alu. Vær opmærksom på at aluminium næsten ikke kræver vedligehold
 • Ofte vælger folk de traditionelle hvide nuancer, dog flere boliger smukke med sorte eller mørkere nuancer
 • Ekstra indbrudssikring med skalsikring

Hvad du vælger, og hvor meget du vælger, samt hvor mange dannebrogsvinduer og specielle mål der er tale om, har således en indflydelse på den endelige pris. Og skal du have dine vinduer i nogle meget unikke mål, vil det selvfølge også komme til at koste derefter.

Derudover skal du være opmærksom på, at det er billigere for dig, hvis du selv kan montere dine dannebrogsvinduer. Men har du ikke erfaring her inden for, er det ikke noget, der anbefales, at du gør, hvorfor du i stedet bør benytte dig af et af de tre tilbud, du gratis og uforpligtende kan få online.

Kan jeg selv montere mine nye dannebrogsvinduer?

Du kan sagtens selv montere dine dannebrogsvinduer, du skal dog være opmærksom på, at det kræver en del snilde at nå til det helt gode resultat. Vinduet skal nemlig sidde korrekt, således der hverken opleves træk eller fugt, og derfor skal du også have fokus på blandt andet evne til at isolere. Det er mange ting, som du måske ikke har erfaring inden for, og derfor kan du ende med at spilde en masse tid, kræfter og ikke mindst penge på at nå frem til et resultat, der alligevel skal gøres om af en professionel, hvorfor det blot bliver til en merudgift for dig.

Tag derfor i stedtet et kig online på de tre byggetilbud, og vælg den håndværker der stemmer bedst overens med dine ønsker og dine behov. Du skal blot udfylde dine kontaktoplysninger, beskrive dit byggeprojekt og vente i 24-48 timer, og så vil du have tre tilbud klar fra kompetente håndværkere, der alle gerne vil hjælpe dig i mål med dine nye dannebrogsvinduer. Og fordi at det hele er uforpligtende og gratis, kan du blot takke nej til de tre tilbud, hvis ikke der er et, der stemmer overens med dine behov. Du kan derfor blot sammenligne dem ud fra de parametre, der har en betydning for dig. Det være sig for eksempel erfaring på området eller prisen for udførelse af arbejdet, uanset hvad er det dig, der træffer den sidste beslutning. Det kan derfor næsten ikke blive lettere at få monteret nye dannebrogsvinduer.

Se også denne artikel på jv.dk: Sådan får du nye vinduer til rekordbillige priser

Se vores artikel om: Entrebænk – 25 bænke til entréen

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar