Derfor hitter bondehusvinduer

Der er i dag mange, der går meget op i det udtryk, som deres hjem udstråler, og derfor er det de helt små detaljer, der bliver kigget grundigt efter. Her er der for eksempel tale om vinduerne. Den måde, som ens vinduer ser ud på, kan nemlig have rigtig meget at sige i forhold til, hvordan helhedsindtrykket af ens hjem er.

Og har man et hjem måske af ældre dato, som er fyldt med sjæl, charme og nostalgi, er der ikke nogen vinduer, der passer bedre end nogle smukke bondehusvinduer. Disse kan skabe en meget hyggelig stemning og dermed også være med til at sætte prikken over i’et på ens hjem. Og det er, hvad enten man beskuer det udefra, eller om man befinder sig inden for. Et bondehusvindue kaldes også ofte for et sprossevindue, og her er det sprosserne, der er med til at give den efterspurgte charme og ro.

Derudover er det ikke nogen hemmelighed, at det er det skandinaviske og nordiske look, der i dag hitter i mange danske hjem, og her er endnu en grund til, at bondehusvinduer er blevet så populære. Dette er nemlig en rudeform, der i mange år har været yndet i netop de bondehuse, der befinder sig her i Norden.

Ønsker du at modtage 3 gratis tilbud på at få monteret bondehusvinduer?

» Klik her, og skriv dig op til 3 gratis tilbud « 

 

Se videoen herunder om om udskiftning, isætning og montering af vindue her :

Bondehusvinduer kan også være energirigtige

Vi kan i dag ikke undgå at høre om miljøet og bæredygtighed, og det gælder især også vores vinduer, som kan være med til at holde kulden ude og varmen inde, hvis de er godt isolerede. Og det er også noget, som dine nye bondehusvinduer kan være. Vælger du de modeller, som der i dag udbydes på markedet, er det nemlig muligt at investere i energirige bondehusvinduer. Her er der tale om vinduer, der har gennemgående glas, på limede sprosser samt en produktionsmetode, der både sikrer et minimalt varmetab og et generelt billigere vindue.

Du får dig med et bondehusvindue ikke blot en flot rude, der bidrager til helhedsindtrykket af dit hjem. Du opnår også:

  • En energirigtig løsning af vinduer
  • En billigere løsning af nye vinduer
  • En populær løsning som går i tråd med det, der er moderne
  • Vedligeholdelsesfri vinduer

Med de nye bondehusvinduer, der i dag kan købes, er det nemlig muligt at få vedligeholdelsesfrie modeller. Og det betyder, at du ikke skal frygte for, for eksempel fugt og råd i rammer, men blot kan nyde dine nye vinduer mange år ud i fremtiden.

Læs også: Prisen for fastkarmsvinduer – skal du montere den selv?

Vælg bondehusvinduer i det rette materiale

Du skal blot vælge det materiale, som du mener, at der passer bedst hjem til dig. Her kan du vælge mellem:

  • Fyrretræsvinduer
  • PVC-vinduer
  • Træ/alu-vinduer

Ældre vinduer har ofte en træramme af fyrretræ. Derfor kan et fyrretræsvindue være den rette løsning, hvis du gerne vil bevare dit hjems originale udseende. Her er der selvfølgelig tale om træ i høj kvalitet, så det sikres, at det kan klare vind og vejr. Derudover er træ også ofte det billigste materiale. Du skal dog være opmærksom på, at træ kræver mere vedligehold end ikke naturlige materialer. Måske kan der blive behov for, at du måler træet med nogle års mellemrum.

PVC-vinduerne er i plast. PVC er et meget modstandsdygtigt materiale, og det kræver ikke nogen form for vedligehold. Du skal derfor blot i ny og næ aftørre dem med en fugtig klud for at holde dem rene. I de moderne boliger er det især plat-vinduer, der foretrækkes, dog står det ikke til hindring for at bruge dem i ældre hjem. Når du vælger vinduesrammer i plast, skal du have fokus på farven, det er nemlig muligt for dig at vælge andre farver end den traditionelle hvide. For eksempel kan sorte vinduer være smukke i nogle boliger.

Træ/alu-vinduer er et godt alternativ til trævinduer, og derfor er dette også det mest efterspurgte og populære vinduesmateriale i Danmark. Disse vinduer er beklædte med en tynd liste af aluminium, som beskytter vinduets yderside, og derfor bliver det udsat for betydeligt mindre slid fra vind og vejr. Og så kræver de ikke meget vedligehold. Dog kan den indvendige træprofil godt kræve en kærlig hånd i ny og næ.

Kan man selv installere nye bondehusvinduer?

Det er et spørgsmål, der er mange der stiller sig selv, når de gerne vil have isat nogle nye vinduer. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at der er penge at spare ved at klare arbejdet selv. Dog er det ikke noget, der anbefales, at man kaster sig ud i, med mindre man har erfaring og ekspertise inden for området.

Har du ikke det? Så kan det være, at du skal tage et kig online på 3byggetilbud.dk. Her har du nemlig mulighed for at helt gratis og ganske uforpligtende at indhente tre tilbud fra fagfolk, der kan klare arbejdet for dig. Du skal blot udfylde dine kontaktoplysninger, beskrive det arbejde, du gerne vil have udført og vente mellem 24-48 timer. Og så vil du have tre tilbud klar.

Når du benytter dig af en professionel inden for området, kan du være sikker på, at du bliver givet de rette råd og den gode vejledning, men du kan også vide dig sikker på, at arbejdet bliver udført ordentligt. Der er desuden også garanti på det. Du skal derfor ikke frygte for løsninger, som der skal laves om og eventuelt blive til en merudgift for dig.

For det er lige præcis det, der kan ske, hvis du selv kaster dig ud i arbejdet. Du skal nemlig være meget påpasselig, når du sætter de nye vinduer i, således det er sikret, at du bibeholder den gode isolering og ikke kommer til at gøre skade på hverken vindue eller murværk. Sker det, kan det føre til for eksempel, at der slipper fugt ind i dit hjem, og derfor vil du pludselig opleve en meget større arbejdsopgave. Og det er også noget, der gør sig gældende, hvis du ikke tager højde for, for eksempel træk.

Hvad er prisen på at få isat bondevinduer?

Det er et spørgsmål, som det er meget svært at svare på. Der er nemlig mange faktorer, der her spiller ind. For det første skal der tages højde for de bondehusvinduer, du vælger. Er de for eksempel af træ, PVC eller træ/alu? Hvor mange forskellige vinduer skal du bruge? Har du behov for nogle meget unikke mål, der måske skal speciallaves? Og så videre. Det er alt sammen noget, der har betydning for slutprisen.

Derudover har den enkelte håndværker også mulighed for at differentiere i prisen. Du kan derfor med de tre tilbud, du indhenter online vælge at benytte dig af den billigste pris og på den måde eventuelt finde dig en stor besparelse. Du kan dog også vælge tilbuddet ud fra materiale, håndværkerens erfaring eller noget helt tredje.

Sidst men ikke mindst har din geografi også en betydning. En tendens viser nemlig, at håndværkere generelt er dyrere i de større byer og Sjælland end for eksempel landezoner og Jylland. Det kan blandt andet skyldes efterspørgslen og udbuddet, som der findes i de tætte bebyggelsesområder, som ofte også er svært fremkommelige frem for de større vidder, hvor det er let at komme til, og hvor behovet for nye vinduer eventuelt kan være mindre, idet man ikke kan sammenligne med så mange andre.

Læs også: Grønne stueplanter – bring grøn natur indenfor

Se også denne artikel på dr.dk: Håndværk & Design

Læs også: Skoreol – 19 af de bedste reoler til sko

Denne side er anmeldt af: Benjamin E. Madsen 10/10

Author

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Write A Comment