Der er mange danskere, der går rundt uden en viden om, at de kunne trænge til at få skiftet deres vinduer ud. Og det er ærgerligt, idet en udskiftning i mange tilfælde ville kunne føre mange positive ting med sig. Og her er det faktisk lige meget, hvilken type af vindue og hvilket materiale der er tale om, ofte er der nemlig en god del, ikke blot penge, men også andre fordele at hente ved at vise, at man sørger for at vedligeholde ens hjem, således det altid har et pænt udtryk.

Dog er der mange, der er af den overbevisning, at det er særdeles dyrt at skifte vinduerne i et hjem. Og det er i nogle tilfælde også sandheden. Det er nemlig ikke noget, der er helt billigt, og det er næsten heller ikke muligt at finde nogle billigere alternativer. Dog skal du derimod se det at skifte dine vinduer som værende en investering, som kan give dig megen glæde i fremtiden, både når det kommer til økonomien, men bestemt også når det gælder andre faktorer.

Det kan derfor være, at du bør tage et kig online på 3byggetilbud.dk og på den måde give dig selv mulighed for at indhente tre tilbud på at få skiftet dine vinder. Det er ganske gratis og helt uforpligtende at få de tre tilbud, og det betyder, at du blot kan takke nej til de af dem eller endda dem alle tre, hvis ikke der er nogle, der stemmer overens med dine ønsker og dine behov. Det betyder, at du kan få de råd og den vejledning, som du måtte have behov for, når du gerne vil være sikker på, at du får skiftet dine vinduer ordentligt. Gør du det selv kan det nemlig hurtigt komme til at give bagslag – især hvis ikke du har erfaring inden for området.

Ønsker du at modtage 3 gratis tilbud på opsætning af billige vinduer?

» Klik her, og skriv dig op til 3 gratis tilbud « 

Se videoen herunder om hvordan man udskifter vinduer:

Der er flere fordele ved nye vinduer

Når du tager et kig på dine vinduer, så kan det være, at du synes, at de efterhånden er ved at se noget triste, slidte og kedelige ud. Og har din bolig efterhånden nogle år på bagen, så kan det vel næsten ikke komme som en overraskelse for dig. Vinduerne er nemlig udsat for masser af slid fra det danske vejr og vind, og det er noget, der tærer på materialer. Især hvis dine rammer er af træ.

Er de det, vil du hurtigt opleve, hvordan de måske bliver utætte, hvorfor der forekommer træk inde i din bolig. Det er måske træet, der i en længere periode har været fugtigt, hvorfor der er gået råd i det. Og i værste tilfælde kan det føre til skimmelsvamp inde i din bolig. Derudover kan det også tære på isoleringsvenen, og derfor får varmen lettere ved at slippe ud, mens kulden vil komme ind.

De slidte og triste vinduer gør desuden heller ikke noget godt for det samlede udseende, idet ens hjem hurtigt vil komme til at se ud som om, at det ikke bliver vedligeholdt. Og er ruderne for eksempel sprunget, og det efterhånden er blevet sløret at se ud af dem, så er det i hvert fald ved at være på tide at få dem skiftet.

Og det med god grund. Når du skifter dine vinduer, vil dit hjem nemlig med det samme komme til at se fornyet ud. Det betyder, at det kan ses, at du vedligeholder det lige såvel, som du også selv vil føle en større tilfredshed med det. Står du i en situation, hvor du overvejer at sælge din bolig, er det også positivt, idet dit hus vil få en højere værdi, hvis vinduerne er nye. Derudover vil potentielle købere også være mere interesserede i at vise en reel interesse for din bolig, idet de kan se, at de ikke skal til at poste penge i for eksempel nye vinduer.

Derudover kan du med energirigtige vinduer, som der produceres i dag komme til at opleve en markant forskel på din varmeregning. Idet vinduerne i dag isolerer meget bedre en før i tiden, vil varmen således have lettere ve at blive inde, og derfor er der ikke nogen grund til, at du skruer op for den i hjemmet. Det er desuden noget, du også kan gøre yderligere ved, hvis du sørger for at vælge ruder med 3 lag glas i stedet for blot 2 lag.

Med de nye vinduer, som der i dag produceres, er der desuden en lang række flere fordele. For eksempel er det muligt at købe nogle med friskluftventil, der kan sørge for et godt indeklima og dermed en forebyggelse mod sygdomme som for eksempel forkølelse. Du kan også få ruder med solfaktor, og derfor vil du ikke opleve, at der opbygger sig en stram hede i dit hjem. I stedet vil klimaet være godt tempereret og behageligt at opholde sig inden for.

Hvad koster nye vinduer?

Der er mange, der spørger sig selv efter om de overhovedet har råd til at skifte deres vinduer, og det er da også svært at svare på, hvad det vil koste for dig at skifte dem. Dog er det muligt at vælge nogle modeller frem for andre, som er billigere, og på den måde kan du give dig selv nogle fordele, når det kommer til prisen.

For eksempel kan du vælge et materiale, der består af PVC. I dag er det nemlig det aboslut billigste materiale, som der laves i vinduer, hvilket står i modsætning til for eksempel træ og en kombination af træ og alu. Dog er der mange, der ikke ser det som et stort problem, idet træ også kræver en del mere vedligehold, end det gør sig gældende med PVC. PVC er nemlig blot hårdt plastik, og det betyder, at der blot skal bruges en fugtig klud i ny og næ for at fjerne skidt og snavs, frem for at træet kræver en malerpensel for at blive godt vedligeholdt.

Derudover bør du altid vælge energirigtige vinduer, idet du så på sigt vil komme til at opleve en besparelse i dit månedlige budget. Det sker i og med, at de er bedre isolerede, hvorfor varmen ikke slipper ud fra hjemmet, lige såvel som du er mere miljørigtig, hvilket altid giver en fortjeneste til økonomien.

Sidst men ikke mindst kan du få nogle billige vinduer, hvis du vælger at montere dem selv. Det er dog ikke noget, der anbefales, og derfor bør du ikke spare på arbejdskraften, men i stedet tage kontakt til en god håndværker med et godt tilbud, som det du kan indhente online på 3 byggetilbud. Når du får professionel hjælp, ved du også, at der er garanti på det arbejde, der bliver lavet, og du slipper selv for det store besvær og de mange timer, som du ville lægge i arbejdet. Og måske skulle det alligevel gøres om, hvorfor det blot ville ende med at blive en merudgift for dig at gøre det selv. Den endelige pris på arbejdskraften afhænger dog af den enkelte håndværker, og derfor er det svært at sige, hvad det vil koste dig. Her spiller antallet af nye vinduer, målene på de nye vinduer, tilvalg i form af ekstra udstyr samt din geografi nemlig også ind på slutprisen.

Se også Tjekliste – før vindueskøbet! skrevet af sparvinduer.dk.

Læs også vores artikel om: Skægtrimmer test – her er de 7 bedste

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar