Det er altid dejligt med lidt grønt liv i stuen, men desværre er det ikke os alle sammen, der er født med grønne fingre. Heldigvis er der hjælp at hente. Der findes nemlig massere af nemme stueplanter, der kan holdes af selv den største plantedræber.

Der er en lang række stueplanter som for eksempel sukkulenter og sommerfuglepalmer, der er ideelle til planteentusiasten, der ikke er udstyret med grønne fingre, men for at du virkelig kan give den gas med nemme stueplanter, har vi lavet en inspirationsliste over stueplanter, der er nemme at holde.

Oregano – hvis du er til brugbare og nemme stueplanter


Set på Plantetorvet

Oregano med stærk smag,vinterdækkes

Hvis du leder efter nemme stueplanter, der samtidig er brugbare, så er oregano en åbenlys mulighed. Den er let at holde og samtidig vokser den med en hast, der gør, at du faktisk kan bruge af den undervejs. Oreganoens blade er grønne og ovale, og under almindelige forhold bliver den omkring 25 cm i højden og mellem 20 og 40 cm i bredden.

Da den er velegnet til voksende beplantning og samtidig er hårdfør, egner den sig rigtig godt til danske forhold, samtidig med at den faktisk også er en nem stueplante at have med at gøre. Tillige er den endda smuk, når den blomstrer i flotte, mørkrosa blomster, der måler mellem en og fem cm, og vigtigst af alt, har den en ekstremt behagelig duft.

Specifikationer

 • Let at holde
 • Hårdfør
 • Duftende
 • Blomstrer fra juli til september
 • Højde: Cirka 25 cm
 • Bredde: Mellem 20 og 40 cm.

Se pris på Oregano med stærk smag,vinterdækkes hos Plantetorvet

Engelsk pelargonie “Elegance White” – en nem stueplante der blomstrer hele året


Set på Plantetorvet

Engelsk pelargonie Elegance white

Den engelske pelargonie er af familien geraniaceae. Det er en enormt flot plante, der især er velegnet til sydvendte vinduer og havestuer, hvor den kan få masser af sol, og hvis du bor i hus, kan den sågar plantes ud i haven i løbet af sommeren.

Pelargonier er en hel familie af nemme stueplanter, der dog skal vandes regelmæssigt, men sparsomt om vinteren. Ligeledes tåler den også jævnlig gødning om sommeren og ingen om vinteren. Derfor er den lidt mere opmærksomhedskrævende end mange af de andre nemme stueplanter på denne liste. Til gengæld er den relativt tilgivende, hvilket gør den ideel til dig, der gerne vil have nemme stueplanter, men samtidig også gerne vil rode lidt med dine planter.

Specifikationer

 • Let at holde
 • Lyskrævende
 • God plante til dig, der vil have lidt jord under fingrene
 • Velegnet til sydvendte vinduer og havestuer
 • Kan plantes ud om sommeren.

Se pris på Engelsk pelargonie ‘Elegance white’ hos Plantetorvet

Japansk myrte – hvis du er til store, flotte planter


Set på Plantetorvet

Japansk myrte

Japansk myrte er af familien lythraceae, og det er en relativt stor plante med ret små blade. Modsat mange andre af de nemme stueplanter, der skal bruge en blanding af lys og skygge, så trives den japanske myrte bedst i direkte sol.

Selvom dette er en inspirationsliste med nemme stueplanter, så trives den japanske myrte lige godt ude såvel som inde, hvilket gør den perfekt til dig, der har en altan, og gerne vil have planter udendørs om sommeren.

En japansk myrte skal vandes ret ofte, da jorden skal være fugtig konstant, men ligeledes bør du også undgå at overvande den, da det kan få rødderne til at gå i forrådnelse, samtidig med at det selvfølgelig også kan drukne den.

Den japanske myrte skal have lidt mere kærlighed end mange af de andre nemme stueplanter på denne liste, hvilket gør, at den er ideel, hvis du først har fået blod på tanden, og gerne vil bruge lidt ekstra tid på dine planter.

Specifikationer

 • Trives bedste i direkte sol
 • Kan både stå inde og ude
 • Skal vandes ret ofte
 • Skal gødes efter hver tredje vanding i vækstperioden
 • Blomstrer fra februar til oktober.

Se pris på Japansk myrte hos Plantetorvet

Kaktus “Golden Barrel” – en af de nemmeste stueplanter


Set på (AFP: Error loading reseller from price table)

golden_barrel_cactus_echinocactus_grusonii

Har du virkelig svært ved at holde liv i dine planter, fordi du glemmer at vande dem, og vil du samtidig gerne selv så en plante og se den gro? Så er der hjælp at hente. Vi afslutter nemlig denne liste over nemme stueplanter med en god gammel kending. Kaktussen er plantearten alle kan holde liv i, og da de er ekstremt hårdføre, men samtidig ikke tåler for meget vand, er de blandt den nemmeste stueplanter, du overhovedet kan få fingre i.

Denne kaktus lyder navnet Echinocactus grusonii eller mere mundret ”Golden Barrel”, og selvom den har hjemme i Mexico, kaldes den også en dansk guldkugle eller svigermors marokkopude. Der er her tale om frø, snarere end en udvokset plante, men heldigvis er den ikke alt for svær at få til at gro. Det du dog skal være opmærksom på, er at jordtemperaturen ved såning skal være mellem 20 og 30 grader, hvilket nemmest opnås, ved at stille såkassen ovenpå en radiator, og efterfølgende skal såkassen dækkes med glas eller plastik, hvilket opretholder en høj luftfugtighed.

Specifikationer

 • Fordi der er tale om et frø, har du mulighed for at følge din plante helt fra første færd
 • Hårdfør plante når den først er vokset sig lidt større
 • Tåler meget sol
 • Pakken indeholder cirka 70 frø.

Se pris på Kaktus “Golden Barrel”, frø hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Japansk Myrte – måske den nemmeste stueplante i verden

En Japansk Myrte er en meget hårdfør planteart, hvilket gør den ideel til alle os uden grønne fingre. Det er nok også derfor, at den er blevet så populær en stueplante.

Planten trives bedst i sandholdig jord eller jord med meget grus, hvilket du heldigvis ikke behøver at overveje, medmindre du har tænkte dig at potte den om, og samtidig tåler den vand med et højt kalkindhold. Det sidste lyder måske også avanceret, men faktisk betyder det bare, at du roligt kan vande den med vand fra vandhanen, hvilket er meget nemmere end at skulle koge det først eller indsamle regnvand.

Specifikationer

 • Let at holde – skal blot have en smule vand
 • Trives i sollys
 • Måler cirka 50 cm
 • Potten måler 17 cm.

Sådan vælger du den rigtige plante

Det er nærmest umuligt at sige, hvilken plante der er den bedste, når det kommer til nemme stueplanter. Det afhænger nemlig af, hvad din forståelse af en ”nem” plante er. For nogen er det en plante der passer sig selv, og som ser pæn ud imens, imens det for andre ikke gør noget, at man skal bruge tid på at passe sin plante, så længe den er lidt tilgivende overfor fejl.

I sidste ende er det kun dig selv, der kan afgøre hvilken stueplante, der er den nemmeste, men hver og en af de nemme stueplanter på denne liste er et glimrende bud, så du kan roligt vælge den der passer allerbedst til dit temperament.

If it is your first houseplant, however, it is a good idea to choose the plant that you find easiest to fit, as it is always more fun to start successfully before moving on. That said, you can succeed with all the plants on this inspiration list.

Læs også: Urtepotte – 9 smukke urtepotter i alle størrelser

Læs også: Store stueplanter – find flotte store planter til stuen her.

Se også denne artikel på bolius.dk: 10 nemme planter til stuen

This page has been reviewed by: Aase N. Poulsen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.