Multisliberen kaldes også for trekantsliber og slibemus, da slibesålen er trekantet og til en vis grad minder om udseendet af en mus.

Denne type slibemaskine er med den spidse snude perfekt til slibning helt ud i hjørnerne på eksempelvis trappen eller langs trælister, der ellers kan være svære at komme til med andre redskaber. Derudover er slibemaskinen ikke specielt dyr, og til renoverings- eller fornyelsesopgaver er den således et rigtig godt køb.

Fås med ledning eller batteri

Slibemaskiner fås enten med ledning eller batteri, og de har hver deres fordele. Maskinerne med ledning er billigere og kræver ingen opladninger, mens de batteridrevne modeller til gengæld er lette at tage frem og komme igang med.

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste testresulater og anmeldelser, og herunder finder du vores bud på 5 af de bedste multislibere netop nu.

Makita BO4565K – alsidig testvinder til krævende opgaver

 • Testvinder – Gør Det Selv

Denne lille multisliber brillerer i test, og anbefales til dem der søger en alsidig lille maskine med masser af kræfter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Makita BO4565K: Makita klarer sig generelt godt i diverse tests af værktøj, og denne multisliber er selvfølgelig ingen undtagelse. Den er testvinder hos Gør Det Selv, og roses generelt for at være en god, kraftig og alsidig multisliber med mange finesser. Slibesålen er femkantet med huller således at støv kan opsamles mens der pudses, hvilket gør den praktisk til mange forskellige opgaver. Grebet får desuden ros for at være godt og ergonomisk, og alt i alt er denne multisliber et rigtig godt valg for dig der vil have et smart og alsidig redskab.

Velegnet til: Dig der ønsker en alsidig multisliber med mange finesser og egenskaber, som tilsammen gør den velegnet til mange formål.

Om: Makita BO4565 er en multisliber med en femkantet slibesål, hvilket adskiller den en smule fra de traditionelle udgaver med trekantet sål. Det forreste af slibesålen er dog stadig trekantet, og da den er skubbet frem foran slibemaskinen med mulighed for montering af slibepapir på begge sider, kan du bruge den på flere forskellige måder. Slibepapiret fastgøres med velcro, således at det hurtigt kan skiftes.

Multisliberen fra Makita har mulighed for støvsugning gennem pudsesålen, hvis der tilsluttes en støvsuger til formålet. Dette muliggør næsten rent slibe- og pudsearbejde, hvilket især er en fordel hvis der arbejdet i et fuldt møbleret rum eller mindre værksted. Grebet er desuden gummibelagt og rundt, hvilket ifølge Makita giver det bedst muligt greb om maskinen.

Vægten for denne multisliber er på 1,2 kilo, hvilket er gennemsnitligt for en model af denne størrelse. Under brug har den et støjniveau på 80 decibel.

Slibepladen måler på denne multisliber 114 x 102 millimeter, og slibelængden på trekanten er på yderligere 96 millimeter.

Specifikationer:

 • Effekt: 200 Watt
 • Svingninger: Op til 28.000/min.
 • Slibeplade mål: 114 x 102 mm. + 96 mm.
 • Vægt: 1,2 kg.

Metabo FMS 200 Intec – billig testvinder til små behov

 • Testvinder – Smartson

Metabo FMS 200 Intec er en god, simpel og billig testvinder der fint kan bruges til små og mellemstore opgaver uden at vælte budgettet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Metabo FMS 200 Intec: Hvis du er på jagt efter en god, solid og driftsikker lille multisliber, er Metabo FMS 200 Intec et rigtig godt valg. Den er testvinder hos Smartson, hvor den generelt roses for at være velfungerende, robust og behagelig at arbejde med. Metabo har desuden generelt ry for at være et godt mærke på højde med eksempelvis Bosch og lignende, og den er særligt godt til hjemmeværkstedet hvor der ofte arbejdes med forskellige pudse- og renoveringsopgaver.

Velegnet til: Små og mellemstore pudse- og renoveringsopgaver på hjemmeværkstedet, hvor der således ønskes en god og kompakt maskine.

Om: Multisliberen fra Metabo er en simpel maskine uden for mange finesser, hvilket betyder at den også er hurtig og let at komme igang med.

Metabo FMS 200 Intec har en trekantet slibeplade med et areal på 100 x 147 millimeter, og under tomgang opnår den et svingtal på op til 26.000 svingninger i minuttet.

Maskinen vejer i sig selv 1,2 kilo uden ledning, og lydniveauet under brug er på 78 decibel. Den har desuden en medfølgende kassette til opsamling af støv, et foldefilter og en plastkuffert til opbevaring.

Specifikationer:

 • Effekt: 200 Watt
 • Svingninger: Op til 26.000/min.
 • Slibeplade mål: 100 x 147 cm.
 • Vægt: 1,2 kg.

Bosch PSM 200 AES – effektiv testvinder

 • Testvinder – Gør Det Selv

Bosch PSM 200 AES er den største multisliber i den grønne værktøjsserie, og den klarer sig fremragende i test på trods af en meget fornuftig pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Bosch PSM 200 AES: Denne multisliber klarer sig rigtig godt i test, og dens design gør den brugervenlig og alsidig på samme tid. Den vinder således over flere modeller i en test hos Gør Det Selv, og derudover er den særdeles populær blandt køberne. Med til denne maskine får du desuden et par udskiftelige slibesåle, således at du både kan slibe helt tæt ved hjørner og/eller slibe større overflader på den bedste og mest effektive måde. Og tager man den beskedne pris i betragtning, er denne multisliber således et særdeles godt køb.

Velegnet til: Små og store opgaver, hvor der ønskes en alsidig maskine med mange forskellige finesser og anvendelsesmuligheder.

Om: Bosch PSM 200 AES er den største multisliber i den grønne serie fra Bosch, der normalt er rettet mod gør det selv håndværkeren og hjemmeværkstedet.

Da maskinen er den største i serien, er det også den kraftigste og tungeste model af dem alle. med en vægt på 1,4 kilo kræver den således et godt greb, men det er der dog sørget for ved at give maskinen et større håndtag.

Multisliberen har et mikrofiltersystem tilkoblet, hvor der kan tilsluttes en støvsuger for opsamling af støv mens der arbejdes. Du kan således opsamle det meste af støvet mens du sliber og pudser, således at arbejdet kun sviner minimalt i rummet.

Der medfølger et par udskiftelige såler til denne model. Den ene er en klassisk trekantet sål, mens den anden er firkantet. Trekantsålen kan således bruges til præcisionsarbejde, mens den firkantede sål gør det muligt at dække et større område hurtigere og mere effektivt.

Specifikationer:

 • Effekt: 200 Watt
 • Svingninger: Op til 26.000/min.
 • Slibeplade mål: 92 x 182 mm.
 • Vægt: 1,4 kg.

Bosch PSM Primo – billig multisliber i kompakt design

 • Godt køb – Gør Det Selv

Bosch PSM Primo er den mindste multisliber i den grønne serie. Den anbefales som et godt køb, og den er både let og nem at arbejde med.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Bosch PSM Primo: Denne lille multisliber er det perfekte valg til små lette opgaver. Den er nemlig både dejlig let og nem at arbejde med, hvilket betyder at den udmærker sig særligt ved mindre opgaver. Hos Gør Det Selv anbefales den da også som et godt køb, da prisen er særdeles rimelig på trods af at den faktisk har flere smarte finesser. Her kan blandt andet nævnes det indbyggede mikrofilter system som gør det muligt at tilslutte en støvsuger, samt en lille slibesål der gør det muligt at komme frem på selv meget trange steder.

Velegnet til: Små opgaver på trange steder, hvor større maskiner ellers kan have svært ved at komme frem.

Om: Bosch PSM Primo er den mindste multisliber i den grønne serie, der typisk sigter mod dækning af behovet hos en gør det selv håndværker.

Du får således en lille og let maskine med en vægt på kun 600 gram, samt en effekt på små 50 Watt. Det skal selvfølgelig ses i lyset af at hele maskinen i sig selv er mindre, og slibesålen lige så.

Slibesålen på denne multisliber er på 93 kvadratcentimeter, og den kører med op til 24.000 svingninger i minuttet. Den har desuden en smal og lang spids, som giver mulighed for at komme helt ind i selv meget små hjørner.

Der medfølger et stykke slibepapir i korn 80.

Specifikationer:

 • Effekt: 50 Watt
 • Svingninger: Op til 24.000/min.
 • Slibeplade mål: 93 cm2.
 • Vægt: 600 g.

Bosch PSM 18 LI – bedste akku multisliber

 • Anbefalet – Vi Bilägare

Ønsker du fuld bevægelsesfrihed, er denne akku multisliber et rigtig godt valg. Den anprises blandt andet af Vi Bilägare som bedste akku model på markedet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Bosch PSM 18 LI: Hvis du ikke gider trække en lang ledning efter dig for hver pudse- eller slibeopgave du skal udføre, kan denne batteridrevne multisliber være et særdeles godt valg. Den anbefales blandt andet af det svenske magasin Vi Bilägare, som mener at den er markedets bedste akku multisliber. Den er desuden populær blandt køberne, som er vilde med det kompakte design og den generelt høje brugervenlighed. Maskinen er desuden kompakt nok til at kunne komme frem de fleste steder, og den er derfor velegnet til små slibeopgaver rundt omkring i hjemmet.

Velegnet til: Små og mellemstore arbejdsopgaver rundt omkring i hjemmet, hvor det ikke altid er muligt at trække en ledning efter sig.

Om: Bosch PSM 18 LI er det ledningsfrie alternativ, som derfor er velegnet til dem der skal have den med rundt til flere forskellige opgaver. Den købes som udgangspunkt uden batteri, men passer til 18 Volt Bosch-batterier i Power for ALL-serien. Det betyder at hvis du i forvejen har denne type batterier, kan de bruges til denne multisliber. Du kan selvfølgelig også købe et batteri særskilt, således at du selv kan vælge størrelsen og kapaciteten.

Den lille batteridrevne multisliber har en vægt på 1,3 kilo når batteriet er indsat, og da den er på 18 Volt har den kræfter nok til at varetage de fleste opgaver. Den har desuden et indbygget mikrofiltersystem, som gør det muligt at tilslutte en støvsuger så støv kan opsamles mens den anvendes.

Som på andre Bosch modeller er slibesålen todelt, således at slibepapiret kan drejes og udnyttes bedst muligt.

Der medfølger 3 slibeblade til denne maskine.

Specifikationer:

 • Batteritype: 18 Volt Li-Ion (medfølger ikke)
 • Svingninger: Op til 22.000/min.
 • Slibeplade mål: 104 cm2
 • Vægt:  1,3 kg. (inkl. batteri)

Testkilder

Herunder kan du gå i dybden med tests af multislibere, for at danne dig et indblik i hvilke modeller der er bedst på markedet.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment