Med en minihakker kan du nemt og hurtigt hakke nødder,  mandler og små mængder frugt og grønt. Den er nem at rengøre og gemme af vejen, da den ikke fylder alverden. Vi har undersøgt test og forbrugeranmeldelser, og til denne artikel har vi fundet de 4 bedste minihakkere på markedet.

Herunder ser du vores top 3 over bedste minihakkere lige nu:

WMF Lineo – stilrent design og nem betjening

WMF-Lineo-Minihakker

Bedste pris: 739,00 (KitchenOne)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Denne stilrene minihakker får ros i Tænks og Råd & Röns minihakker test for at være særdeles god til hakning af forskellige råvarer, og så bemærkes det positivt, at ledningen kan rulles op under maskinen, så den ikke er et irritationsmoment i køkkenskabet. På trods af at minihakkere har det med at støje en smule, måles WMF Lineo til små 82,5 dB(A), hvilket er lavt for en minihakker. Med undtagelse af motoren, kan alle dele gå direkte i opvaskemaskinen. Dermed sparer du tid på rengøringen.

Om: WMF Lineo minihakkeren er en del af en større kollektion fra WMF, der udmærker sig på det flotte stilrene design. Motoren har en effekt på 500 Watt, hvilket kan omsættes til to forskellige hastigheder alt efter hvad du skal hakke. Skålen har en kapacitet på 0,5 liter og kniv, låg og skål kan adskilles.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 500 Watt
 • Kniv: 2-bladet kniv i rustfrit stål
 • Hastigheder: 2
 • Kapacitet: 0,5 liter
 • Aftagelige dele kan gå i opvaskemaskine
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
739,00 kr. 0,00 kr. 739,00 kr. Til butik »
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »

Bosch MMR08A1 – billig minihakker med god kapacitet

Bosch-MMR08A1-Minihakker

Bedste pris: 278,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Minihakkeren fra Bosch glimrer med sin lave pris og kapacitet til hele 0,8 liter. I Tænks og Råd & Röns minihakker test konkluderes det at den er nem at håndtere, og så leverer den et fint resultat hver gang. Støjniveauet er også på denne model relativt lavt med et niveau på lidt over 80 dB(A), som ikke er specielt genererende for testpanalet. Aftagelige dele kan i øvrigt gå i opvaskemaskinen, hvilket er positivt.

Om: Bosch MMR08A1 er en billig minihakker med kapacitet til 0,8 liter i den aftagelige beholder. Motoren har en effekt på 400 Watt, hvilket er tilstrækkeligt når der skal hakkes og knuses. Udover kniven med to blade, medfølger en piskeskive, som kan bruges til at piske flødeskum. Således undgår du at sprøjte piskefløde ud over kanten på en skål, hvilket kan være tilfældet med en almindelig håndmixer. Beholderen tåler desuden mikroovn og opvaskemaskine. Kniv og piskeskive kan ligeledes maskinvaskes.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 400 Watt
 • Kniv: 2-bladet kniv i rustfrit stål
 • Hastigheder: 1
 • Kapacitet: 0,8 liter
 • Aftagelige dele kan gå i opvaskemaskine
 • Piskeskive medfølger
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
278,00 kr. 0,00 kr. 278,00 kr. Til butik »
299,95 kr. 39,00 kr. 338,95 kr. Til butik »

Kenwood CH250 – smart enhåndsbetjening og dobbeltkniv

Kenwood-CH250-Minihakker

Bedste pris: 849,00 (KitchenOne)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Kenwood CH250 klarer sig godt i Tænks og Råd & Röns minihakker test, hvor den roses for at være nem at håndtere på trods af den middelstore størrelse. Støjniveauet er desuden lavt i forhold til flere andre modeller, og med et niveau på 84 dB(A) er larmen hverken øredøvende eller ubehagelig. Alt i alt en suveræn minihakker til dig der ønsker at kombinere kvalitet og ydeevne.

Om: Denne minihakker har en motoriseret platform i rustfrit stål, hvilket giver et flot og moderne udseende. Den aftagelige beholder har kapacitet til 0,5 liter, og så kan dobbeltkniven bruges adskilt eller samlet, alt efter hvor stor portion du ønsker at bearbejde. Derudover har minihakkeren to hastighedstrin, som reguleres alt efter hvor hårdt du trykker knappen ned. Maskinen er i øvrigt enhåndsbetjent, og fungerer ved at du trykker knappen på låget ned.

Alle aftagelige dele tåler maskinvask, hvilket letter rengøringsarbejdet markant.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 500 Watt
 • Kniv: Dobbelt 2-bladet kniv i rustfrit stål
 • Hastigheder: 2
 • Kapacitet: 0,5 liter
 • Aftagelige dele kan gå i opvaskemaskine
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
849,00 kr. 0,00 kr. 849,00 kr. Til butik »

Kenwood CH550 – smart lille minihakker

Kenwood-CH550-Minihakker

Bedste pris: 379,95 (KopK)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Med en vægt helt nede på 1 kg er denne minihakker særdeles nem og enkel at bruge. Det fremgår også af Tænks og Råd & Röns minihakker test, hvor den får ros for at være let at håndtere og hakke blandt andet krydderurter. Den er dog blandt de mere støjende minihakkere med et lydniveau på 97,1 dB(A), men da man sjældent bruger minihakkeren i mere end få sekunder ad gangen, så opvejes støjniveauet af den meget lave pris.

Om: Kenwood CH550 er en billig minihakker med en række særlige egenskaber. Den har eksempelvis dobbelt knivblad i den 0,5 liter store beholder, og så er den velegnet til at hakke nødder, mandler, frugt og grønt, ligesom den også sagtens kan bruges til at knuse isterninger.

Det dobbelte kniv-system modvirker at indholdet klumper sig sammen i bunden af beholderen, mens det øverste indhold ikke bliver bearbejdet. Knivene sidder nemlig med 2-3 centimeters mellemrum, så også de øverste råvarer “fanges” og bearbejdes. Minihakkeren har som på CH250 to forskellige hastighedstrin, som vælges alt efter hvor hårdt du trykker motoren ned.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 400 Watt
 • Kniv: Dobbelt 2-bladet kniv i rustfrit stål
 • Hastigheder: 2
 • Kapacitet: 0,5 liter
 • Aftagelige dele kan gå i opvaskemaskine
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
379,95 kr. 0,00 kr. 379,95 kr. Til butik »
599,00 kr. 0,00 kr. 599,00 kr. Til butik »

Testkilder og links

Til denne artikel har vi foretaget research i både Danmark og nabolandene. Det har været sparsomt med testresultater for minihakkere, hvorfor vi har valgt at supplere op med et par artikler af særlig god kvalitet, hvor du kan finde inspiration og viden til brug sammen med minihakkeren.

Råd & Rön (22. juni 2015)

Det svenske forbrugermagasin fik i juni 2015 testet 10 forskellige minihakkere. I testen konkluderes det, at minihakkeren måske ikke er nødvendig i køkkenet, men at den i mange tilfælde kan gøre dit liv lettere. Den er lille, simpel og hurtig.

Råd & Rön har testet minihakkerne ud fra følgende kriterier:

 • Hakning 50 %
 • Betjening 35 %
 • Kvalitetsindtryk 10 %
 • Energiforbrug 5 %

Vi ser altså at testkriterierne er markant anderledes sat op i forhold til Tænks, hvilket er bemærkelsesværdigt da de plejer at være ens.

Det ændrer dog ikke på det faktum, at det er de samme modeller der klarer sig godt: Philips HR1393, WMF Lineo, Bosch MMR08A1, Kenwood CH250 og Kenwood CH550. Alle disse minihakkere anbefales på baggrund af et flot resultat og en nem betjening.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Forbrugerrådet Tænk (15. juni 2015)

Tænk har i juni 2015 testet 11 forskellige minihakkere, og her konkluderes det at de fleste minihakkere gør det godt uanset prisen, mens enkelte modeller dumper på grund af et dårligt resultat efter hakningen.

I testen vurderes minihakkerne efter følgende kriterier:

 • Hakning 45 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Byggekvalitet 10 %
 • Støj 15 %

Det fremgår ligeledes af testen, at Tænk har undersøgt samtlige minihakkere de har kunnet finde på markedet, hvilket understreger at udvalget ikke er særlig stort.

Alle minihakkerne er testet ud fra hvor lette de er at montere, fylde, betjene og rengøre. Således får du et godt billede af hvor brugervenlighed den generelt er. Desuden er kvaliteten gennemgået – blandt andet ved at undersøge hvor robust den enkelte maskine virker, og om den står stabilt under brug. Desuden er støjniveauet målt med måleudstyr samt testpanelet selv,  der har vurderet hvor slem støjen føles under drift.

I selve testen indgår hakning af blandt andet krydderurter, nødder, løg og hård ost. Enkelte modeller er også blevet testet med deres ekstra-udstyr, eksempelvis minihakkeren fra Bosch, hvor piskeskiven er blevet testet med piskning af flødeskum.

I testen ender blandt andet Philips HR1393, WMF Lineo, Bosch MMR08A1, Kenwood CH250 og Kenwood CH550 i toppen af de i alt 11 testede minihakkere med en god bedømmelse. Det er især betjeningen og hakke-egenskaberne, der trækker den samlede bedømmelse i top.

Du kan læse hele testen ved at oprette et betalt medlemsskab hos Tænk.

Karens Univers (16. december 2012)

Denne minihakker test er af ældre dato, men den er god at læse, hvis du søger inspiration til anvendelse af miniblenderen.

Testen er skrevet med opfordring fra Whiteaway, som har tilsendt Karen en OBH minihakker.

Du kan i artiklen læse lidt om Karens overvejelser i forhold til brug af minihakkeren, ligesom du kan se billeder af det færdighakkede resultat og finde spændende opskrifter hvor du kan benytte minihakkeren.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar