Mavetræner – her er 6 af de bedste redskaber

Hvis du drømmer om at få sixpack eller bare gerne vil øge kroppens styrke, så er god mavetræning essentiel for dine fremskridt. Du kan træne mavemusklerne på mange forskellige måder, og med en mavetræner kan du både gøre det nemt og effektivt.

For at kunne lave nogen af de bedste og mest populære øvelser til mavemusklerne, kræves der nogen simple redskaber. Vi har derfor samlet 6 af de bedste mavetrænere i denne artikel, så du kan lære mere om dine muligheder og vælge den rette mavetræner til dit behov.

Ab roller

Velegnet til: Begynderen og dig, der ønsker en nem og brugervenlig mavetræner til effektiv træning af mavemusklerne.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
299,00 kr. 39,00 kr. 338,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Ab roller er en smart og sammenklappelig mavetræner, som du nemt kan gemme væk i garderobeskabet når den ikke bruges. Mavetræneren er egentlig ganske simpelt konstrueret, men giver alligevel den nødvendige støtte så du ikke skal bekymre dig om din stilling og position. Din nakke støttes og fastholdes på puden og i stativet, hvilket betyder at du er sikker på det kun er mavemusklerne der arbejder under øvelsen. Det er således en god maskine for både begynderen og dig, der bare gerne vil træne mavemusklerne på en nem og effektiv måde.

Om: Ab roller er en mavetræner med støtte til nakke og arme. Den er sammenklappelig og konstrueret af et metalstativ, som gør det muligt at lave optimale mavebøjninger i liggende stilling. På den måde rammer du præcis de ønskede mavemuskler, mens nakke og arme støttes. Det gør det muligt at holde fokus på den ønskede muskelgruppe, så træningen bliver mere effektiv.

Med Ab rolleren behøver du således ingen erfaring for at komme igang, men den er stadig velegnet til øvede som eksempelvis har svært ved at finde balancen eller bare ønsker en lettere måde at træne mavemusklerne på. Med denne mavetræner kan du variere mavebøjningerne, eksempelvis ved at lave benløft.

Mavetræneren og puden er monteret på en træningsmåtte, så du ikke ligger direkte på gulvet under træningen.

Detaljer:

 • Målgruppe: Begyndere og øvede
 • Sammenklappelig

Nordic Strength træningsbold

Velegnet til: Dig der ønsker en mere udfordrende mavetræner, som samtidig træner balancen og ligeledes kan bruges til andre øvelser.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
99,00 kr. 19,00 kr. 118,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Med en træningsbold kan du træne mavemusklerne på flere forskellige måder, og du kan variere sværhedsgraden i flere forskellige niveauer. Du kan eksempelvis ligge henover træningsbolden med ryggen eller bagdelen for at lave situps, eller du kan øge vægten ved liggende benløft ved at holde træningsbolden mellem dine ben. Den giver således en god adspredelse fra mavebøjninger direkte på gulvet, og derfor er træningsbolden en rigtig god mavetræner.

Om: Træningsbolden er fra Nordic Strength, og den pågældende model har en diameter på 65 centimeter. Den fås dog i mange forskellige størrelser og farver, så her kan du vælge en model der passer til dine behov. Som udgangspunkt bør træningsboldens diameter svare nogenlunde til højden fra gulvet og toppen af dine knæ, hvilket i de fleste tilfælde er mellem 55 og 75 centimeter.

Med træningsbolden kan du variere sværhedsgraden med tiden. Det gør du ved at rykke træningsbolden fra ryggen og ned mod bagdelen, hvilket både giver tungere løft og bedre balancetræning. Du kan også lave liggende benløft mens du holder træningsbolden mellem benene, og så kan du blandt andet også bruge træningsbolden til flere andre øvelser.

Som mavetræner er træningsbolden således et godt køb for dig der ønsker et element af balancetræning, og som ønsker et multifunktionelt træningsredskab. Bolden er lavet af et specielt elastisk materiale, der ikke sprænger hvis der går hul. Er der tale om et lille hul vil luften således sive langsomt ud af bolden, så du ikke kommer til skade.

Her er et eksempel på hvad træningsbolden kan bruges til:

Detaljer:

 • Målgruppe: Let øvede
 • Også god til balancetræning

Abilica Premium WallBar

Velegnet til: Dig der har god plads, og som i forvejen har erfaring med mavetræning.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1.995,00 kr. 0,00 kr. 1.995,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Vægribben fra Abilica er det perfekte valg for dig, der foretrækker at træne mavemusklerne ved hjælp af benløft. Med denne mavetræner kan du nemlig lave hanging leg raises eller hængende benløft, hvor du bruger dine ben som vægt. Øvelsen kan desuden justeres i sværhedsgrad afhængigt af hvor meget du strækker benene ud, og der er således god mulighed for at få sved på panden.

Om: Med Abilica Premium WallBar kan du intensivere mavetræningen, og så kan den samtidig bruges til en række andre øvelser samt udstrækning.

Vægribben har ovale ribber og er lavet af massiv bøg, hvor øverste ribbe er monteret 9 centimeter forskrudt af de andre. Det betyder at du kan lave hængende benløft, hvilket kræver god styrke i hænderne og alt i alt er en mere intens øvelse end eksempelvis situps.

Premium WallBar kræver vægmontering, og det anbefales på forhånd at undersøge vægmaterialerne for at finde ud af om den kan klare belastningen. Den har en maksimal bæreevne på 130 kilo, hvilket betyder at beslagene skal fæstnes forsvarligt i væggen.

Udover at kunne bruges som mavetræner, kan du også bruge Premium WallBar til flere andre øvelser samt udstrækning.

Detaljer:

 • Målgruppe: Let øvede og øvede
 • Vægribbe i massiv bøg
 • Højde 230 cm. x bredde 70 cm.
 • Bæreevne på 130 kilo
 • Kræver vægmontering

Ab Wheel

Velegnet til: Dig der i forvejen har god styrke, og som ønsker en mere avanceret form for mavetræner.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
169,00 kr. 29,00 kr. 168,00 kr. Til butik »
169,00 kr. 79,00 kr. 248,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: Et ab wheel ser måske ikke ud af meget, men det er faktisk en særdeles krævende mavetræner som stiller store krav til din fysik. Ab wheel er derfor ikke for alle, men er du kommet godt igang med træningen kan du med fordel stile efter at komme igang med denne mavetræner. Ab wheel træner ikke kun maven men også ryggen og skuldrene, da flere muskelgrupper aktiveres under øvelsen. Den kræver således lidt træning, men du kan “snyde” i starten og efterfølgende hæve sværhedsgraden ved at støtte på knæene i stedet for fødderne i begyndenelsen. Alt i alt er ab wheel således et rigtig godt valg for dig der ønsker en kompakt og særdeles effektiv mavetræner.

Om: Ab wheel er et håndtag med to hjul i midten. Det er en simpel anordning, men selve øvelsen kræver at du har en god balance og teknik. Du holder med begge hænder på håndtaget og læner dig forover mens du enten støtter på knæene eller fødderne, og så handler det om at spænde hele kroppen op så ryggen holdes strakt. Efterfølgende trækker du kroppen sammen til udgangspositionen, hvorefter du gentager øvelsen et bestemt antal gange.

Denne mavetræner er et godt valg for dig der har lidt erfaring, og som i forvejen har en fornuftig kernestyrke. Ab wheel aktiverer nemlig flere muskelgrupper, og skal øvelsen laves korrekt kræver det en fornuftig grundform. Du skal dog ikke lade dig afskrække, for som skrevet kan du selv variere øvelsens sværhedsgrad ved at støtte på knæene i stedet for fødderne i begyndelsen.

Med til mavetræneren følger en lille måtte, som bruges til at støtte knæene eller fødderne med. Den er blandt andet nyttig på glatte gulve.

Her kan du se hvordan ab wheel bruges:

Detaljer:

 • Målgruppe: Let øvede og øvede
 • Inkl. måtte til knæ eller fødder

Abilica Premium situp bænk

Velegnet til: Dig der ønsker at træne mavemusklerne med øget belastning, med henblik på at opbygge større muskler.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1.799,00 kr. 0,00 kr. 1.799,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: En situp bænk er en god mavetræner, da den er konstrueret med hældning for at gøre trækket tungere og længere. Det giver en mere intens træning, hvor mavemusklerne får lov at arbejde hårdere end ved almindelige liggende situps. Du har samtidig mulighed for at øge sværhedsgraden ved at bruge en vægtskive eller håndvægt, hvilket er perfekt hvis du træner med henblik på muskelopbygning.

Om: Denne Abilica Premium situp bænk er konstrueret i kraftige materialer og har derfor en bæreevne på hele 250 kilo. Den er således en egnet mavetræner for dig der laver mavebøjninger med vægte, for at opbygge større muskler.

Situp bænken er nem at bruge og således velegnet til både begyndere og øvede, da dine ben fastholdes så trækket fokuseres på mavemuskulaturen. Grundet hældningen får du et længere træk under hver gentagelse, hvilket giver en mere intens og effektiv træning af mavemusklerne i forhold til almindelige situps.

Mavetræneren har hjul monteret på siden af den ene fod, så den kan løftes op og køres væk når den ikke bruges.

Her kan du se hvordan du kan bruge situp bænken:

Detaljer:

 • Målgruppe: Begyndere og øvede
 • Bæreevne på 250 kilo

Træningsmåtte

Velegnet til: Dig der foretrækker at træne ved brug af din egen kropsvægt, eller som ønsker højere komfort under træning.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
345,00 kr. 39,00 kr. 384,00 kr. Til butik »
395,00 kr. 79,00 kr. 474,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi den: En træningsmåtte er ikke i sig selv en mavetræner, men den er så godt som uundværlig ved rigtig mange siddende eller liggende øvelser. Gulvet kan nemlig være hårdt eller koldt at sidde på, så derfor anbefales det at bruge en træningsmåtte. Den er eksempelvis nyttig når du laver situps, du den både giver et skridsikkert underlag og øger komforten så du ikke bliver øm når du træner.

Om: Træningsmåtter fås i mange forskellige tykkelser, materialer og størrelser, og her bør du vælge en der passer til dine behov. Som udgangspunkt har du ikke brug for at ligge med hele kroppen på træningsmåtten, så længe den er stor nok til din overkrop.

Her har vi valgt at anbefale en Abilica træningsmåtte på 120 x 60 centimeter, fordi den er perfekt til mavetræningen. Her ligger du jo typisk kun med overkroppen på måtten, hvorfor du i bund og grund ikke behøver en større model. Du kan dog også få måtten i størrelserne 200 x 50 centimeter eller 200 x 100 centimeter.

Den pågældende træningsmåtte har en tykkelse på 2 centimeter og er lavet i fast skum der giver et komfortabelt og skridsikkert underlag.

Her kan du se hvordan du kan bruge træningsmåtten:

Detaljer:

 • Målgruppe: Begyndere og øvede

Mavetræner – her er 6 af de bedste redskaber
Hvad synes du om artiklen?

Skriv en kommentar