En af de vigtigste komponenter i en vellykket cappuccino eller latte er mælkeskummet, som skal være fint og cremet. Det kræver en god mælkeskummer at få mælken skummet godt op, og så er det ikke ligegyldigt hvordan du gør. Vi har fundet 4 af de bedste mælkeskummere i denne artikel, og så kigger vi nærmere på hvordan eksperterne skummer mælk.

Herunder er vores top 3 over de bedste mælkeskummere lige nu:

WMF Lineo – stilfuld og brugervenlig testvinder

WMF-Lineo-Maelkeskummer

Bedste pris: 706,00 (Wupti)

Det kan vi lide: WMF Lineo er navnet på denne stilfulde mælkeskummer, som blev bedst i test hos Computer Bild og laver fire forskellige slags mælk: Blød cremet mælkeskum, fast mælkeskum, kold mælkeskum eller bare varm mælk. Det er således en multifunktionel mælkeskummer, som betjenes ved tryk på en enkelt knap. I denne video kan du se hvor flot resultatet bliver. Selve beholderen har en rengøringsvenlig nonstick overflade, og overdelen med skummeren kan tages af og vaskes. Den er således rigtig nem at bruge.

Om: Lineo mælkeskummeren er en del af en større design-kollektion fra WMF, der udmærker sig ved at lave produkter af høj kvalitet med et flot blankt udseende.

Denne mælkeskummer ligner til forveksling en lille elkedel, og betjenes da også stort set på samme måde. Du kan hælde op til 150 ml mælk i beholderen hvis du ønsker at lave mælkeskum, eller 250 ml mælk hvis du blot ønsker den opvarmet. Herefter tænder du på den store knap og vælger hvilken type mælk du ønsker, og så klarer mælkeskummeren resten af arbejdet. Efter ca. to minutter er mælken opvarmet og skummet, og for en sikkerheds skyld slukker den automatisk efter den er færdig.

Detaljer:

 • Autosluk
 • Tåler maskinvask: Nej
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: 150 ml (skum) / 250 ml (varm mælk)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
706,00 kr. 0,00 kr. 706,00 kr. Til butik »
819,00 kr. 0,00 kr. 809,00 kr. Til butik »

Gastroback Latte Magic – rengøringsvenlig tysk testvinder

Gastroback-Latte-Magic-Maelkeskummer

Bedste pris: 528,00 (Wupti)

Det kan vi lide: Som du kan se i denne video laver Latte Magic en rigtig lækker og cremet mælkeskum. Det bekræftes desuden af tyske ETM Testmagazin, hvor denne mælkeskummer er blevet bedst i test. En af de væsentligste detaljer ved denne mælkeskummer er den roterende spiral, som sættes ned i beholderen for at skumme mælken. Den skal nemlig ikke fastgøres til noget, men drives af en magnet koblet på en motor under beholderen. Det letter rengøringen, som er klaret på et kort øjeblik grundet nonstick-overfladen.

Om: Gastroback Latte Magic er i stand til at lave både varmt og koldt mælkeskum, men du kan også bruge den til at opvarme mælk eller kakao. Den kan skumme op til 150 ml mælk eller opvarme op til 250 ml mælk, og der er tydelige afmærkninger på indersiden for maksimum-grænserne for opfyldning. Ligeledes er låget gennemsigtigt, så du kan overvåge opvarmningen og skumningen løbende.

Denne mælkeskummer har en indvendig nonstick belægning, som holdes ren ved at skylle under vand. Den aftagelige spiral sidder ikke fast, men drives af en motor med magnet i soklen. Du kan således nemt tage spiralen op af mælkeskummeren og rengøre den grundigt i hånden. Grundet denne konstruktion er Latte Magic også ganske lydløs.

Når ønsket temperatur og konsistens er opnået, slukker mælkeskummeren automatisk.

Detaljer:

 • Autosluk
 • Tåler maskinvask: Nej
 • Materiale: Stål og plast
 • Kapacitet: 150 ml (skum) / 250 ml (varm mælk)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
528,00 kr. 0,00 kr. 528,00 kr. Til butik »
599,00 kr. 0,00 kr. 599,00 kr. Til butik »
699,00 kr. 45,00 kr. 744,00 kr. Til butik »

Severin SM 9685 – genial mælkeskummer tåler maskinvask

Severin-SM-9685-Maelkeskummer

Bedste pris: 999,00 (KitchenOne)

Det kan vi lide: Hos tyske TestFazit bliver en tilsvarende model bedst i test, og denne video bekræfter hvor lækkert og cremet mælkeskum den er i stand til at lave. En af de smarteste detaljer ved Severin mælkeskummeren er den todelte opbygning: Soklen rummer al elektronikken, mens den aftagelige beholder er i rustfrit stål og tåler maskinvask. Piskeskiven fungerer også her ved magnetisme, og kan derfor let tages af og rengøres separat.

Om: Severin SM 9685 er en rummelig mælkeskummer, som skummer op til 350 ml eller opvarmer op til 700 ml mælk ad gangen. Den er således også en smule større end de andre varianter i denne artikel, men hvis du ønsker at lave 2-3 kopper ad gangen, så er den perfekt.

Mælkeskummeren er bygget op i to dele: Nederst den motoriserede sokkel med varmelegeme og betjeningsknapper og øverst den aftagelige mælkebeholder i rustfrit stål med gennemsigtigt plastlåg. Mælkebeholderen kan gå direkte i opvaskemaskinen, og du slipper således for at vaske den op i hånden.

Der kan laves varmt eller koldt mælkeskum på denne maskine, og du kan indstille temperaturen til 45, 55, 60 eller 65 grader, hvilket giver dig mulighed for at opnå præcis den temperatur og konsistens, du ønsker. Der er selvfølgelig også automatisk slukkefunktion på denne maskine så du ikke skal bekymre dig om dette, og som en lille detalje kan du opbevare medfølgende piskeskiver bag på soklen.

Detaljer:

 • Autosluk
 • Tåler maskinvask: Ja (kun aftagelig mælkebeholder)
 • Materiale: Rustfrit stål og plast
 • Kapacitet: 350 ml (skum) / 700 ml (varm mælk)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »
999,95 kr. 0,00 kr. 999,95 kr. Til butik »

Philips CA6500 – elegant og billig Senseo mælkeskummer

Philips-CA6500-Maelkeskummer

Bedste pris: 579,00 (Wupti)

Det kan vi lide: Philips CA6500 hører til Senseo-serien og er lavet i et meget elegant sort look, der pynter i køkkenet. Mælkeskummeren bliver topscorer hos TestFazit, hvor den blandt andet roses for at arbejde lydløst og lave en rigtig fin mælkeskum. Det bekræftes desuden i denne video, hvor den frembringer en meget fin og cremet mælkeskum. CA6500 har også en rengøringsvenlig nonstick belægning, og låg med piskeskive kan afmonteres og vaskes i hånden.

Om: Philips CA6500 er en lille brugervenlig mælkeskummer. Den skummer op til 120 ml mælk, og du kan selv vælge om det skal være koldt eller varmt mælkeskum. En af fordelene ved denne model er blandt andet at lyset i knappen indikerer om mælken skal varmes (rødt lys) eller holdes koldt (blåt lys), når det skummes.

Denne mælkeskummer står på en platform med ledning, som du kender det fra den klassiske elkedel. Du kan således tage skummeren af platformen og nemt placere den igen, da den kan vendes 360 grader på platformen.

Låget på Philips CA6500 er gennemsigtigt, og piskeskiven er monteret i dette. Låg og piskeskive tåler maskinvask. Piskeskiven drives ved magnetkraft, så maskinen kører stort set lydløst og giver fint mælkeskum. Den slukker desuden automatisk når den er færdig.

Detaljer:

 • Autosluk
 • Tåler maskinvask: Nej
 • Materiale: Sort plast
 • Kapacitet: 120 ml (skum)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
579,00 kr. 0,00 kr. 579,00 kr. Til butik »

Sådan får du den perfekte mælkeskum – hver gang

Når du skal lave en fin og cremet mælkeskum til din cappuccino eller latte, er det ikke helt ligegyldigt hvilken slags mælk du bruger eller hvordan du skummer den. Vi har undersøgt hvordan du opnår den perfekte mælkeskum, og kommer herunder med nogle råd til hvilken mælk du skal købe og hvordan du gør:

Køb en proteinrig, fed og konventionel mælk

Hos Computer Bild anbefaler eksperterne at man bruger en mælk med mindst 3,4 gram protein per 100 gram. Mælkeskummet er nemlig opbygget af tusindvis af små luftbobler, som er omkapslet af proteiner. Med andre ord: Jo flere proteiner i mælken, jo flere små bobler kan der dannes. Fedtindholdet i mælken spiller også en rolle, da de små fedtdråber gør mælkeskummen stabil. Økologisk uhomogeniseret mælk er derfor ikke en god idé at bruge, da fedtdråberne vil være uregelmæssige i størrelse og form. I en homogeniseret mælk er fedtdråberne til gengæld små og ensartede, og det er godt for skummets stabilitet. Du kan læse den lange forklaring hos Videnskab.dk, hvor der gås i dybden med mælkens egenskaber.

Varm mælken til 65 grader og undgå store bobler

I takt med at mælken varmes og piskes, vil konsistensen ændres. I den automatiske mælkeskummer vil den gå over i en cremet og fin konsistens, som er den perfekte konsistens til rigtigt mælkeskum. Første vigtige skridt er at sørge for at temperaturen kommer op på rette niveau. En temperatur på 65-70 grader anbefales. Vær opmærksom på at mælken ikke må komme over de 70 grader da kogende mælk hverken smager eller skummer godt. Er det første gang du bruger din mælkeskummer, kan du med fordel sætte et termometer i mælken og måle temperaturen i takt med at den opvarmes. På den måde kan du danne dig et indtryk af hvor godt den fungerer.

En god måde at komme de sidste store bobler til livs i din mælkeskummer når den er færdig, er at rotere selve beholderen, så mælkeskummet hvirvles rundt. På den måde får skummet lov til at “sætte sig”, og det vil blive tættere og mere cremet. Hvis mælkeskummeren tillader det, kan du også tampe den forsigtigt ned i bordet et par gange, for at slå store bobler itu. Du kan evt. hælde mælken over i en lille opvarmet stålkande, så mælkeskummet bliver nemmere at arbejde med.

Først espresso, derefter mælkeskum

Når du har brygget din espresso, hælder du den op i glasset eller koppen. Dernæst hælder du forsigtigt den skummede mælk op, og laver du til flere personer samtidig, kan du med fordel bruge en ske til at trække skummet med ud. For at opnå det perfekte café-look, skal glasset/koppen fyldes så tæt på kanten som muligt.

Hvis du bruger sukker i kaffen, kan du med fordel dosere den rette mængde i det tomme glas/krus, så du ikke skal ødelægge det flotte mælkeskum efterfølgende. Sukkeret trækker nemlig den lækre skum med sig ned, og så vil kaffenydelsen mindskes.

Testkilder

Til denne artikel har vi kigget på testresultater fra Danmark og især udlandet, da der kun er blevet foretaget en enkelt test af mælkeskummere i Danmark. Herunder får du overblik over hvilke test vi har benyttet i vores research til denne artikel:

ETM Testmagazin (26. juni 2015)

Tyske ETM Testmagazin har i juni 2015 testet 20 forskellige mælkeskummere, hvoraf de 8 har varmesokkel og de 12 af dem er elektriske med motor.

I testen er flere forskellige typer mælk forsøgt skummet, deriblandt sødmælk, letmælk, laktosefri mælk og sojamælk, for at give et nuanceret billede af hvor godt de forskellige modeller klarer sig med de forskellige typer.

Følgende delkriterier indgår i den samlede bedømmelse:

 • Skumkvalitet
 • Temperatur
 • Brugervenlighed
 • Rengøring

Gastroback Latte Magic bliver bedst i test, da den laver en lækker cremet mælkeskum ved perfekt temperatur. Mælkeskummeren er desuden nem at bruge. Philips CS6500 Senseo Milk Twister bliver desuden topscorer og ender på andenpladsen, da den også laver en rigtig lækker mælkeskum. Den er desuden nem at bruge.

Du kan læse hele testen mod engangsbetaling hos ETM Testmagazin.

Politiken (14. juli 2014)

Med overskriften “Billige små mælkeskummere er ’skræmmende gode'” har Politikens testpanel lag top til en test med et overraskende resultat.

I testen er 8 forskellige mælkeskummere testet, og testen indeholder både håndholdte og stationære mælkeskummere. To kaffeeksperter har stået for den praktiske del af testen.

Der indgår følgende delkriterier i den samlede bedømmelse:

 • Brugervenlighed
 • Skumkvalitet
 • Støjniveau

Hvis du vil se testresultat og læse hvordan de enkelte mælkeskummere klarede sig i testen, skal du have et betalt abonnement hos Politiken.

Computer Bild (12. marts 2014)

Tyske Computer Bild har testet 8 elektriske mælkeskummere i marts 2014. Mælkeskummerne er prissat mellem 30 og 140 Euro.

I testen er forskellige typer mælk blevet forsøgt skummet, for at give et nuanceret billede af hvordan resultatet bliver.

Der er testet ud fra følgende delkriterier:

 • Skumkvalitet
 • Rengøring
 • Betjening

WMF Lineo ender med at blive testvinder, da den laver en perfekt cremet mælkeskum. Samtidig er den let at rengøre, da nonstick overfladen nemt skylles igennem. Philips CA6500 Senseo Milk Twister klarer sig også godt, men må nøjes med en femteplads i et tæt løb. Den laver også flot mælkeskum, og så er den nem at betjene.

Du kan læse hele testen gratis hos Computer Bild.

TestFazit (20. februar 2014)

Den tyske testportal har i 2014 testet 7 forskellige mælkeskummere med og uden varmelegeme og motor. De har alle gennemgået en praktisk test, hvor der er blevet skummet mælk til forskellige kaffespecialiteter.

I testen indgår følgende delkriterier i den samlede bedømmelse:

 • Skumkvalitet
 • Brugervenlighed
 • Rengøring
 • Brugsanvisning

I testen klarer Severin SM 9684 sig rigtig godt og bliver bedst i test. Den laver den fineste og bedste mælkeskum i testen, og så er den særdeles nem at rengøre, da den tåler maskinvask. Clatronic MS 3326 anbefales desuden som godt køb, og Philips Senseo CA6500/60 bliver topscorer med et godt resultat.

Du kan læse hele testen gratis hos TestFazit.

Testberichte

Oversigt og opsamling på tyske test af mælkeskummere.

Hos Testberichte kan du se toplister for alle produktkategorier, hvor produkterne er ranglistet efter hvor godt de klarer sig i tyske test. Testberichte medtager også brugeranmeldelser fra bl.a. Amazon, og føler du dig hjemme i det tyske sprog kan du drage god nytte af denne side til at finde ud af hvilke produkter der klarer sig godt i test.

Tyskerne er nemlig vilde med at teste, og der findes stort set ikke det produkt, som ikke er blevet testet hos vores naboer syd for grænsen.

Oversigten over de bedste mælkeskummere indeholder i skrivende stund 136 forskellige modeller. I top 3 ligger Gastroback Latte Magic, Philips CA6500 Senseo Milk Twister og WMF Lineo, der alle tre får en rigtig god gennemsnitskarakter ud fra deres testresultater.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar