En af de vigtigste komponenter i kaffespecialiter som cappuccino eller caffe latte er mælkeskummet, som skal være tilpas cremet og luftigt. Det kræver en god mælkeskummer at få mælken skummet godt op, og så er det ikke ligegyldigt hvordan du gør.

Vi har fundet 5 af de bedste mælkeskummere i denne artikel, og så kigger vi nærmere på hvordan eksperterne skummer mælk.

Philips Senseo CA6500/60

Philips-CA6500-Maelkeskummer

 • Testvinder – Coffeeness
 • Topscorer – TestFazit

Philips Senseo CA6500/60 kåres som den bedste mælkeskummer af Coffeeness, og klarer sig ligeledes godt i test hos TestFazit. Det er en lille mælkeskummer i et elegant design, som passer perfekt til dig der kun laver et par kopper ad gangen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan vi lide: Philips CA6500/60 hører til Senseo-serien og er lavet i et elegant sort look, der pynter i køkkenet. Mælkeskummeren bliver bedst i test hos Coffeeness og topscorer hos TestFazit, hvor den blandt andet roses for at arbejde støjsvagt og lave en rigtig god mælkeskum. Det bekræftes desuden i denne video, hvor den frembringer en meget fin og cremet mælkeskum. CA6500/60 har også en rengøringsvenlig nonstick belægning, og låget med piskeskiven kan afmonteres og vaskes i hånden.

Om: Philips Senseo CA6500/60 er en lille mælkeskummer i sort design. Den skummer op til 120 milliliter mælk, og du kan selv vælge om det skal være koldt eller varmt mælkeskum. En af fordelene ved denne model er blandt andet at lyset i knappen indikerer om mælken skal varmes (rødt lys) eller holdes koldt (blåt lys), når det skummes.

Denne mælkeskummer står på en platform med ledning, som du kender det fra den klassiske elkedel. Du kan således tage skummeren af platformen og placere den igen, da den kan vendes 360 grader på platformen.

Låget på Philips CA6500 er gennemsigtigt, og piskeskiven er monteret i dette. Låg og piskeskive tåler maskinvask. Piskeskiven drives ved magnetkraft, så maskinen kører stort set lydløst og giver fint mælkeskum. Den slukker desuden automatisk når den er færdig.

Detaljer:

 • Piskeskive drives ved magnetkraft
 • Autosluk
 • Tåler maskinvask: Nej
 • Materiale: Sort plast
 • Kapacitet: 120 ml.

Severin SM 9685

Severin-SM-9685-Maelkeskummer

 • Testvinder – TestFazit
 • Topscorer – Coffeeness
 • Topscorer – Tweak

Severin SM 9685 er en rummelig mælkeskummer med flere smarte indstillingsmuligheder, der blandt andet gør det muligt at vælge mellem mælkeskum eller varm mælk, samt temperaturen på denne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan vi lide: Hos tyske TestFazit bliver en tilsvarende model bedst i test, og denne video bekræfter hvor lækkert og cremet mælkeskum den er i stand til at lave. Den klarer sig også godt i test hos Coffeeness, hvor den blandt andet roses for den høje byggekvalitet, den lækre mælkeskum og det brugervenlige design. En af de smarteste detaljer ved Severin mælkeskummeren er den todelte opbygning: Soklen rummer al elektronikken, mens den aftagelige beholder er i rustfrit stål og tåler maskinvask. Piskeskiven fungerer også her ved magnetisme, og kan derfor let tages af og rengøres separat.

Om: Severin SM 9685 er en rummelig mælkeskummer, som skummer op til 350 milliliter eller opvarmer op til 700 milliliter mælk ad gangen. Den er således også en smule større end de andre varianter i denne artikel, men hvis du ønsker at lave 2-3 kopper ad gangen, så er den perfekt.

Mælkeskummeren er bygget op i to dele: Nederst den motoriserede sokkel med varmelegeme og betjeningsknapper og øverst den aftagelige mælkebeholder i rustfrit stål med gennemsigtigt plastlåg. Mælkebeholderen kan gå direkte i opvaskemaskinen, og du slipper således for at vaske den op i hånden.

Der kan laves varmt eller koldt mælkeskum på denne maskine, og du kan indstille temperaturen til 45, 55, 60 eller 65 grader, hvilket giver dig mulighed for at opnå præcis den temperatur og konsistens, du ønsker. Der er selvfølgelig også automatisk slukkefunktion på denne maskine så du ikke skal bekymre dig om dette, og som en lille detalje kan du opbevare medfølgende piskeskiver bag på soklen.

Detaljer:

 • Autosluk
 • Tåler maskinvask: Ja (kun aftagelig mælkebeholder)
 • Materiale: Rustfrit stål og plast
 • Kapacitet: 350 ml. (skum) / 700 ml. (varm mælk)

Gastroback Latte Magic

Gastroback-Latte-Magic-Maelkeskummer

 • Testvinder – ETM Testmagazin

Gastroback Latte Magic bliver bedst i test hos ETM Testmagazin. Den kan både skumme og opvarme mælk, så her får du en fin og multifunktionel mælkeskummer til fremstilling af mælkeskum eller varm mælk til 1-2 kopper.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan vi lide: Som du kan se i denne video laver Latte Magic en rigtig lækker og cremet mælkeskum. Det bekræftes desuden af tyske ETM Testmagazin, hvor denne mælkeskummer er bedst i test. En af de væsentligste detaljer ved denne mælkeskummer er den roterende spiral, som sættes ned i beholderen for at skumme mælken. Den skal nemlig ikke fastgøres til noget, men drives af en magnet koblet på en motor under beholderen. Det letter rengøringen, som er klaret på et kort øjeblik grundet nonstick-overfladen i mælkebeholderen

Om: Gastroback Latte Magic er i stand til at lave både varmt og koldt mælkeskum, men du kan også bruge den til at opvarme mælk eller kakao. Den kan skumme op til 150 milliliter mælk eller opvarme op til 250 milliliter mælk, og der er tydelige afmærkninger på indersiden af maksimum-grænserne for opfyldning. Ligeledes er låget gennemsigtigt, så du kan overvåge opvarmningen og skumningen løbende.

Denne mælkeskummer har en indvendig nonstick belægning, som holdes ren ved at blive skyllet under vand. Den aftagelige spiral sidder ikke fast, men drives af en motor med magnet i soklen. Du kan således nemt tage spiralen op af mælkeskummeren og rengøre den grundigt i hånden. Grundet denne konstruktion er Latte Magic også ganske støjsvag.

Når ønsket temperatur og konsistens er opnået, slukker mælkeskummeren automatisk.

Detaljer:

 • Piskespiral drives ved magnetkraft
 • Autosluk
 • Tåler maskinvask: Nej
 • Materiale: Stål og plast
 • Kapacitet: 150 ml. (skum) / 250 ml. (varm mælk)

Bodum Latteo

 • Testvinder – Coffeeness

Bodum Latteo er en flot mælkeskummer i glas og plastik. Den bliver kåret som bedste manuelle mælkeskummer hos Coffeeness, da den frembringer en lækkert cremet og luftig mælkeskum.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan vi lide: Hos Coffeeness er man ikke i tvivl: Bodum Latteo er den bedste manuelle mælkeskummer i test lige nu. Designet er simpelt og består af en gennemsigtig kande samt sort låg med et stempel, der køres op og ned for at danne mælkeskum. Da mælkeskummeren er så simpel, koster den selvfølgelig heller ikke alverden. Højst et par hundrede kroner. Alligevel formår Latteo at frembringe en virkelig lækker mælkeskum, hvor du helt selv kan styre temperaturen og konsistensen. Mælken opvarmer du nemlig enten i mikroovnen eller i en gryde, og derefter skummer du den til ønsket konsistens. Og da der ikke er noget elektronik i mælkeskummeren, kan alle dele blot sættes i opvaskemaskinen efter brug. Et perfekt valg til dig, der godt kan undvære en masse elektroniske dimser i køkkenskabet.

Om: Bodum Latteo er en manuel mælkeskummer, hvilket betyder at mælken blot hældes i beholderen og dernæst skummes ved håndkraft. Du styrer selv om mælken skal være kold eller varm, og du kan ligeledes selv styre hvordan skummet skal være. Beholderen er nemlig gennemsigtig, og du skummer mælken ved at køre stemplet op og ned.

Opvarmningen af mælken foregår i en gryde eller i mikroovnen, og bruger du et termometer kan du nemt temperere mælken så den bliver så nem at arbejde med som muligt. Har du mikroovn er dette meget nemt, for så afmåler du blot mængden af mælk og tager tid på hvornår den opnår ønsket temperatur. Dermed behøver du ikke at måle temperatur hver gang du skal opvarme ny mælk.

Bodum Latteo er en forholdsvist rummelig mælkeskummer, med plads til at skumme op til 250 milliliter mælk ad gangen. Alle dele tåler opvaskemaskine.

Detaljer:

 • Manuel mælkeskummer
 • Tåler maskinvask: Ja
 • Materiale: Glas og plast
 • Kapacitet: 250 ml.

Graef MS701

 • Gode anmeldelser

Graef MS701 har et flot design, og blandt køberne er den både populær og meget rost. Den er ikke blandt de billigste modeller, men til gengæld er designet eksklusivt og den frembringer en rigtig lækker mælkeskum.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan vi lide: Graef MS701 er en flot mælkeskummer i et lækkert design, der består af et plastkabinet i hvid højglans samt udtagelig mælkebeholder i rustfrit stål. Mælkeskummeren får rigtig mange positive anmeldelser af køberne, der blandt andet er glade for det lækre mælkeskum den frembringer. Derudover kan den også bruges til blot at opvarme mælk med, hvis du skal lave en kop kakao eller bare ønsker at drikke varm mælk med honning uden at skulle bruge en hel gryde til opvarmningen. Her tages beholderen nemt ud af kabinettet, så den kan gå i opvaskemaskine efter brug. Det er således en perfekt mælkeskummer til dig der ønsker en lidt højere byggekvalitet og et brugervenligt design.

Om: Graef MS701 er en mælkeskummer i hvid højglans med en beholder i rustfrit stål. Den fås dog også i en identisk model, hvor kabinettet er i sort højglans. Denne model hedder MS702.

Mælkeskummeren betjenes ved hjælp af de to knapper på fronten, og du kan selv vælge om du ønsker at lave mælkeskum eller blot varm mælk. Ved mælkeskum kan du påfylde op til 200 milliliter mælk, mens du ved varm mælk kan påfylde op til 350 milliliter mælk. En lille fiks detalje er at mælkeskummeren har gennemsigtigt låg, så du hele tiden kan følge med i hvordan mælkeskummet frembringes.

Når mælkeskummet har opnået ønsket temperatur og konsistens, slukkes mælkeskummeren automatisk.

Detaljer:

 • Piskeren drives ved magnetkraft
 • Autosluk
 • Tåler maskinvask: Ja (kun aftagelig mælkebeholder)
 • Materiale: Rustfrit stål og plast
 • Kapacitet: 200 ml. (skum) / 350 ml. (varm mælk)

Sådan får du den perfekte mælkeskum – hver gang

Når du skal lave en fin og cremet mælkeskum til din cappuccino eller latte, er det ikke helt ligegyldigt hvilken slags mælk du bruger eller hvordan du skummer den. Vi har undersøgt hvordan du opnår den perfekte mælkeskum, og kommer herunder med nogle råd til hvilken mælk du skal købe og hvordan du gør:

Køb en proteinrig, fed og konventionel mælk

Hos Computer Bild anbefaler eksperterne at man bruger en mælk med mindst 3,4 gram protein per 100 gram. Mælkeskummet er nemlig opbygget af tusindvis af små luftbobler, som er omkapslet af proteiner. Med andre ord: Jo flere proteiner i mælken, jo flere små bobler kan der dannes. Fedtindholdet i mælken spiller også en rolle, da de små fedtdråber gør mælkeskummen stabil. Økologisk uhomogeniseret mælk er derfor ikke en god idé at bruge, da fedtdråberne vil være uregelmæssige i størrelse og form. I en homogeniseret mælk er fedtdråberne til gengæld små og ensartede, og det er godt for skummets stabilitet. Du kan læse den lange forklaring hos Videnskab.dk, hvor der gås i dybden med mælkens egenskaber.

Varm mælken til 65 grader og undgå store bobler

I takt med at mælken varmes og piskes, vil konsistensen ændres. I den automatiske mælkeskummer vil den gå over i en cremet og fin konsistens, som er den perfekte konsistens til rigtigt mælkeskum. Første vigtige skridt er at sørge for at temperaturen kommer op på rette niveau. En temperatur på 65-70 grader anbefales. Vær opmærksom på at mælken ikke må komme over de 70 grader da kogende mælk hverken smager eller skummer godt. Er det første gang du bruger din mælkeskummer, kan du med fordel sætte et termometer i mælken og måle temperaturen i takt med at den opvarmes. På den måde kan du danne dig et indtryk af hvor godt den fungerer.

En god måde at komme de sidste store bobler til livs i din mælkeskummer når den er færdig, er at rotere selve beholderen, så mælkeskummet hvirvles rundt. På den måde får skummet lov til at “sætte sig”, og det vil blive tættere og mere cremet. Hvis mælkeskummeren tillader det, kan du også tampe den forsigtigt ned i bordet et par gange, for at slå store bobler itu. Du kan evt. hælde mælken over i en lille opvarmet stålkande, så mælkeskummet bliver nemmere at arbejde med.

Først espresso, derefter mælkeskum

Når du har brygget din espresso, hælder du den op i glasset eller koppen. Dernæst hælder du forsigtigt den skummede mælk op, og laver du til flere personer samtidig, kan du med fordel bruge en ske til at trække skummet med ud. For at opnå det perfekte café-look, skal glasset/koppen fyldes så tæt på kanten som muligt.

Hvis du bruger sukker i kaffen, kan du med fordel dosere den rette mængde i det tomme glas/krus, så du ikke skal ødelægge det flotte mælkeskum efterfølgende. Sukkeret trækker nemlig den lækre skum med sig ned, og så vil kaffenydelsen mindskes.

Testkilder

Til denne artikel har vi kigget på testresultater fra Danmark og især udlandet, da der kun er blevet foretaget en enkelt test af mælkeskummere i Danmark. Herunder får du overblik over hvilke test vi har benyttet i vores research til denne artikel:

Coffeeness

Coffeeness er et tysk kaffeunivers, hvor Arne Preuß er vært ved de mange forskellige tests. Arne er ekspert i alt der omhandler kaffe og en meget passioneret blogger, der omhyggeligt tester og vurderer et stort antal kaffemaskiner og udstyr hertil. Heriblandt mælkeskummere, som vi har fokuseret på til denne artikel.

Til denne artikel har vi inkluderet disse tests i vores research:

I hver test finder du en række beskrivende billeder, gennemgang af den testede mælkeskummer, samt fordele og ulemper. Du får således et godt indblik i hvor gode de forskellige modeller egentlig er. Og kigger du hans tests igennem, opdager du hurtigt at han er hudløst ærlig.

I hans mælkeskummer test kårer han både en testvinder, et godt køb og den bedste luksusmodel. Alle tests er gratis og skrevet på tysk.

ETM Testmagazin (26. juni 2015)

Tyske ETM Testmagazin har i juni 2015 testet 20 forskellige mælkeskummere, hvoraf de 8 har varmesokkel og de 12 af dem er elektriske med motor.

I testen er flere forskellige typer mælk forsøgt skummet, deriblandt sødmælk, letmælk, laktosefri mælk og sojamælk, for at give et nuanceret billede af hvor godt de forskellige modeller klarer sig med de forskellige typer.

Følgende delkriterier indgår i den samlede bedømmelse:

 • Skumkvalitet
 • Temperatur
 • Brugervenlighed
 • Rengøring

Gastroback Latte Magic bliver bedst i test, da den laver en lækker cremet mælkeskum ved perfekt temperatur. Mælkeskummeren er desuden nem at bruge. Philips CS6500 Senseo Milk Twister bliver desuden topscorer og ender på andenpladsen, da den også laver en rigtig lækker mælkeskum. Den er desuden nem at bruge.

Du kan læse hele testen mod engangsbetaling hos ETM Testmagazin.

Tweak (3. februar 2015)

Test af Severin SM 9685.

Tweak er egentlig et hardware-community, men af og til testes der også køkkenmaskiner og lignende. Deriblandt også mælkeskummere.

I testen kigges der nærmere på følgende:

 • Konstruktion, design og funktion
 • Brug
 • Konklusion

Mælkeskummeren får en høj bedømmelse på 8,5 ud af 10, og den roses blandt andet for at være hurtig, nem at bruge og for at lave en fin mælkeskum. Eneste minus er prisen, som ligger i den høje ende.

Hele testen kan læses gratis hos Tweak.

Politiken (14. juli 2014)

Med overskriften “Billige små mælkeskummere er ‘skræmmende gode'” har Politikens testpanel lag top til en test med et overraskende resultat.

I testen er 8 forskellige mælkeskummere testet, og testen indeholder både håndholdte og stationære mælkeskummere. To kaffeeksperter har stået for den praktiske del af testen.

Der indgår følgende delkriterier i den samlede bedømmelse:

 • Brugervenlighed
 • Skumkvalitet
 • Støjniveau

Hvis du vil se testresultat og læse hvordan de enkelte mælkeskummere klarede sig i testen, skal du have et betalt abonnement hos Politiken.

Computer Bild (12. marts 2014)

Tyske Computer Bild har testet 8 elektriske mælkeskummere i marts 2014. Mælkeskummerne er prissat mellem 30 og 140 Euro.

I testen er forskellige typer mælk blevet forsøgt skummet, for at give et nuanceret billede af hvordan resultatet bliver.

Der er testet ud fra følgende delkriterier:

 • Skumkvalitet
 • Rengøring
 • Betjening

WMF Lineo ender med at blive testvinder, da den laver en perfekt cremet mælkeskum. Samtidig er den let at rengøre, da nonstick overfladen nemt skylles igennem. Philips CA6500 Senseo Milk Twister klarer sig også godt, men må nøjes med en femteplads i et tæt løb. Den laver også flot mælkeskum, og så er den nem at betjene.

Du kan læse hele testen gratis hos Computer Bild.

TestFazit (20. februar 2014)

Den tyske testportal har i 2014 testet 7 forskellige mælkeskummere med og uden varmelegeme og motor. De har alle gennemgået en praktisk test, hvor der er blevet skummet mælk til forskellige kaffespecialiteter.

I testen indgår følgende delkriterier i den samlede bedømmelse:

 • Skumkvalitet
 • Brugervenlighed
 • Rengøring
 • Brugsanvisning

I testen klarer Severin SM 9684 sig rigtig godt og bliver bedst i test. Den laver den fineste og bedste mælkeskum i testen, og så er den særdeles nem at rengøre, da den tåler maskinvask. Clatronic MS 3326 anbefales desuden som godt køb, og Philips Senseo CA6500/60 bliver topscorer med et godt resultat.

Du kan læse hele testen gratis hos TestFazit.

Testberichte

Oversigt og opsamling på tyske test af mælkeskummere.

Hos Testberichte kan du se toplister for alle produktkategorier, hvor produkterne er ranglistet efter hvor godt de klarer sig i tyske test. Testberichte medtager også brugeranmeldelser fra bl.a. Amazon, og føler du dig hjemme i det tyske sprog kan du drage god nytte af denne side til at finde ud af hvilke produkter der klarer sig godt i test.

Tyskerne er nemlig vilde med at teste, og der findes stort set ikke det produkt, som ikke er blevet testet hos vores naboer syd for grænsen.

Oversigten over de bedste mælkeskummere indeholder i skrivende stund 136 forskellige modeller. I top 3 ligger Gastroback Latte Magic, Philips CA6500 Senseo Milk Twister og WMF Lineo, der alle tre får en rigtig god gennemsnitskarakter ud fra deres testresultater.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment