Bloklys er perfekte til brug i lysestager eller lanterner. De har en meget lang brændetid og holder derfor i mange dage inden de skal udskiftes. Derudover fås de i mange dekorative former og farver, så du kan skabe hygge i dit hjem med din egen personlige stil.

Til denne artikel har vi fundet 20 smukke lysestager og lanterner, som passer perfekt til bloklys i det hyggelige hjem.

Lysestager til bloklys

Hvis du har købt et sæt flotte bloklys, vil du selvfølgelig gerne have dem stående i en passende lysestage. Disse fås i mange forskellige former, farver og materialer, så der er næsten frit valg.

Vi har håndplukket nogen af de flotteste lysestager til bloklys – se dem herunder:

WOUD Tip Tap Top – simpel lysestage i sortmalet jern

WOUD lysestagen er en miniserie, som består af lysestager til både fyrfadslys, bloklys og kronelys.

Tip Tap Top kan således enten kombineres eller stå hver for sig, alt efter hvilken stemning du ønsker at skabe i rummet.

Ønsker du en lysestage til bloklys, er det Top du skal vælge. Den fremstår elegant og simpel i sortmalet jern, og de kan således indgå i flere forskellige indretningsstile.

Se pris på Would Tip Tap Top lysestagen hos Livingshop

OYOY Nordic – stor lysestage i neutralt design

OYOY Nordic er en fin og simpel lysestage i et ekstra stort design. Den passer således til store bloklys, samtidig med at selve lysestagen sætter et minimalt aftryk på rummet.

Lysestagen fra OYOY er lavet af glas i røgfarvede nuancer, og den fremstår således i et rustikt look.

Lysestagen kan enten kombineres med andre af samme type eller stå for sig selv på et lille bakke- eller sidebord.

Se pris på OYOY Nordic lysestagen hos Livingshop

Georg Jensen Ambience – simpel lysestage i højglanspoleret stål

Du kommer ikke uden om Georg Jensen, hvis det skal være tidløst og eksklusivt. Ambience lysestagen er et godt eksempel herpå, da den først så dagens lys tilbage i 1960. Efterfølgende er den relanceret i 2010, og passer perfekt til mange forskellige indretningsstile.

Lysestagen er perfekt til bloklys og velegnet til en placering i vindueskarmen eller på et sidebord. Den måler 27,7 centimeter i højden og er lavet af højglanspoleret rustfrit stål.

Se pris på Georg Jensen Ambience lysestagen hos Guldsmed Østergaard

Stelton Papilio Uno – lav messingbelagt lysestage til små bloklys

Stelton Papilio Uno er specielt egnet til lave bloklys, da den kun måler 3 centimeter i højden. Den kan dog også bruges til højere bloklys, og står perfekt både såvel spisebordet som i vindueskarmen og andre steder.

Lysestagen er belagt af messing, hvilket giver den et flot og eksklusivt look. Den passer således godt ind i den moderne indretning, hvor den tilfører rummet en varm atmosfære.

Se pris på Stelton Papilio Uno lysestagen hos Coop

Lysestage med glaskuppel og bund i massiv eg

Denne lysestage er perfekt til bloklys, men den kan også bruges til mange andre dekorative formål. Om sommeren kan bloklyset således skiftes ud med en plante, eller der kan ilægges forskellige pyntegenstande. Om vinteren kan bloklyset så sættes i igen, så du kan få god hyggebelysning på de mørke aftener.

Lysestagen har en bund af egetræ og en kuppel af glas. Den står således perfekt på såvel sidebordet som i vindueskarmen eller blot direkte på gulvet.

Se pris på Sagaform lysestagen hos Coop

Kähler Ombria – lille lysestage til bloklys i vindueskarmen

kahler-ombria-lysestage-til-bloklysOmbria-lysestagen hører til en stentøjsserie fra populære Kähler. De fleste kender mærket, som er blevet yderst populært og efterspurgt i de danske husholdninger.

Denne lysestage er minimalistisk i udseendet og perfekt til bloklys. Den måler 9 centimeter i diameter, og kan derfor uden problemer stå i vindueskarmen eller på bakkebordet. Ombria-serien er glaseret i hånden, og kombinationen af mat og blank glasur er med til at give lysestagen det unikke look.

Se pris på Kähler Ombria lysestagen hos Luxo Living

Ferm Living Block – lille messingstage i elegant look

ferm-living-block-lysestage-til-bloklysBlock-lysestagen er med det minimalistiske look perfekt til placering i vindueskarmen eller det lille sidebord. Den måler 6,2 centimeter i bredden og er lavet i messing, hvilket tager sig smukt ud som del af en juledekoration, men også til brug resten af året.

Lysestagen er velegnet til både høje og lave bloklys, og dens design kan uden problemer kombineres med både rå eller mere elegant indretning. Messing-overfladen har fået en mat polering, hvilket betyder at den ikke skinner så meget som normalt. Det betyder at lysestagen fremstår mere diskret end hvis den var blankpoleret, så den ikke tager for meget opmærksomhed fra andre elementer.

Block er lavet af Ferm Living, som ud over lysestager laver mange forskellige dekorationsartikler til hjemmet i den nye nordiske stil.

Se pris på Ferm Living Block lysestagen hos Livingshop

House Doctor Tray & Star – lysestage med fad i hvid keramik

house-doctor-tray-and-star-lysestage-til-bloklysDenne flotte lysestage er perfekt til dig, der gerne vil sætte dit eget præg på dekorationen. Lysestagen er lavet til et lille bloklys med diameter på 4 centimeter, og så kan du lave din egen dekoration i det runde fad omkring selve lysestagen.

Tray & Star er lavet i hvid keramik, og på den runde bakke er der en flot stjerne. Lysestagen er således dekorativ i sig selv, men du kan også pynte den efter årstiden. Eksempelvis med mos og kogler ved juletid, eller små påskeæg ved påsketid. Der er mange muligheder.

House Doctor, som har lavet denne lysestage til bloklys, er en dansk familievirksomhed bestående af en designertrio der har fokus på rå elementer i autentisk udseende. Deres produkter er ofte lavet af jern, metal, keramik, træ og andre materialer, som er kombineret til et rustikt udseende der fint akkompagnerer den nordiske indretningsstil.

Se pris på House Doctor Tray & Star lysestagen hos Luxo Living

Stelton Tangle – minimalistisk lysestage til vindueskarmen

stelton-tangle-lysestage-til-bloklysStelton Tangle er en fin lille rund lysestage til bloklys. Den er lavet i børstet stål med en messingbelægning, der får lysestagen til at fremstå smuk og skinnende. Placer den enten i vindueskarmen eller på bordet – den kan bruges alle steder, og måler kun 7,5 centimeter i diameter.

Lysestagen er en del af The Stelton Christmas Collection, og udseendet er da også meget juleagtigt. Den kan dog bruges hele året, da designet er universelt og ikke bærer nogen symboler der vækker associationer til julen.

Tangle-lysestagen kan ikke kun bruges med bloklys, men også små fyrfadslys hvis du ønsker et mere diskret udseende. Den er designet af Halskov og Dalgaard, der også står bag vaser og fade i samme serie.

Se pris på Stelton Tangle lysestagen hos KitchenOne

Normann Copenhagen Heima – lille lysestage i støbejern

normann-copenhagen-heima-lysestage-til-bloklysHvis du ønsker en minimalistisk lysestage til dine bloklys, er Heima den rette løsning. Det er en sort lysestage i støbejern, som er designet af Francis Cayouette for Normann Copenhagen.

Lysestagen har en diameter på 13 centimeter, og på trods af det minimale design står den stabilt på grund af den høje massefylde i støbejern. Af samme grund kan lysestagen sagtens bruges til de lidt større bloklys, som har en længere brændetid.

I samme serie findes blandt andet lysestager til almindelige stearinlys og fyrfadslys, så du kan kombinere med flere forskellige typer.

Se pris på Heima lysestagen hos Luxo Living

Lanterner til bloklys

Lanterner til bloklys er perfekte såvel inde som ude. De giver nemlig læ så bloklysene kan brænde selvom det blæser en smule, og lyset fra flammerne spiller flot i lanternens materialer.

Vi har håndplukket nogen af de flotteste lanterner til bloklys – se dem herunder:

H. Skjalm P. Hurricane – smuk lysestage i messing

hurricane-messing-stor-lysestage-til-bloklysDenne smukke lysestage er lavet i messing, og har en diameter på 12 centimeter. Det betyder at du både kan bruge den med bloklys men også andre typer lys, eksempelvis fyrfadslys. Den er velegnet til en placering på gulvet eller i vindueskarmen, hvor selve flammen er sikret af skærmen.

Den skinnende messing og de mange små huller giver et flot lys, som er perfekt til en hyggeaften i sofaen. Og så er den ikke kun flot når der er lys i, men lysestagen er dekorativ i sig selv.

Hurricane er lavet af H. Skjalm P., som har designet en række forskellige dekorationsartikler til hjemmet.

Se pris på H. Skjalm P. Hurricane lysestagen hos Luxo Living

Ib Laursen Gabriella – sortmalet lanterne med glas i alle sider

Denne smukke lanterne er perfekt til større bloklys, og den kan bruges såvel inde som ude.

Gabriella lanternen har glas i alle sider, og lyset fra flammen distribueres således til alle sider. Lanternen har en konstruktion af sortmalet metal, som er designet med patina.

Om sommeren kan der passende sættes en plante i lanternen, mens den om vinteren kan give hyggelig belysning på de mørke aftener.

Se pris på Ib Laursen Gabriella lanternen hos Uno Living

DAY Home Mahal – etnisk inspireret lanterne i sortlakeret stål

DAY Home Mahal er en smuk og etnisk inspireret lanterne, som har et rustikt design med perforeringer i siderne. På den måde trænger lyset fra bloklyset ud igennem lanternen hist og her, hvilket giver et flot og sporadisk lys ud i rummet.

Lanternen er lavet af sortlakeret stål, og bloklyset udskiftes nemt via åbningen i toppen.

DAY Home Mahal kan med fordel anvendes såvel inde som ude.

Se pris på DAY Home Mahal lanternen hos Livingshop

Muubs Storm – lanterne i sortbrændt teak

Hvis du følger med i tiden, ved du selvfølgelig at læder i kombination med træ og glas er in netop nu.

Muubs Storm er et perfekt eksempel på en flot lanterne, som kombinerer tidens trends med uanede mængder hygge. Lanternen har nemlig glas i alle sider, passer perfekt til bloklys og kan bruges såvel inde som ude.

I serien af lanterner finder du flere forskellige trænuancer og størrelser, så du kan kombinere flere forskellige lanterner i en flot opsætning på såvel terrassen som inde i stuen.

Se pris på Muubs Storm lanternen hos TrendyLiving

Holmegaard Design With Light – smuk glaslanterne i 3 størrelser

holmegaard-design-with-lights-lanterne-til-bloklysDenne glaslanterne er perfekt til store og små bloklys. Design With Light laves af Holmegaard, og er designet af Maria Berntsen.

Lanternen kan om vinteren bruges indendørs når der skal skabes en hyggelig atmosfære, mens den om sommeren kan tages med på terrassen. Lanternens udformning gør at bloklyset ikke går ud ved små vindstød, så du har god hyggebelysning i de sene aftenstunder.

På lanternen er desuden monteret en læderrem, der fungerer som hank.

Se pris på Design With Light lanternen hos Kitchentime

Normann Copenhagen Lighthouse – stor lanterne til bloklys

normann-copenhagen-lighthouse-lanterne-til-bloklysLighthouse er den perfekte lanterne til store og små bloklys. Den er udformet som et lygtehus med glas på alle sider og et stel i sort metal. Det er en stor lanterne, og der kan med fordel placeres flere små bloklys eller et enkelt stort bloklys alt efter hvad du er til.

Lanternen har desuden en “skorsten” i toppen og skråt tag. Den er firkantet, og måler 24 x 24,5 centimeter. Højden er på 43,7 centimeter.

Da lanternen kan lukkes helt til fra alle sider, er den også velegnet til medbringelse på terrassen.

Se pris på Light House lanternen hos Cool Shop

Louise Roe City Hurricane – firkantet lysestage i glas

city-hurricane-lysestage-til-bloklysCity Hurricane er ikke kun en lysestage til bloklys, men også en vase. Således kan du eksempelvis bruge den til bloklys om vinteren og blomster om sommeren, så du altid kan tilpasse dit hjem efter sæsonen og dit humør.

City Hurricane er designet af Louise Roe selv, og den er lavet af mundblæst glas. Af samme grund fremstår hver enkelt model helt unik, da der forekommer små ujævnheder og evt. bobler i glasset. Det er blot en del af charmen, og mange foretrækker dette fremfor noget som er massefremstillet på store fabrikker.

Lysestagen er firkantet og fylder et areal på 13 x 13 centimeter. Højden er desuden på 24 centimeter. I samme serie findes også en række små lysestager, så der kan dekoreres i både store og små rum.

Se pris på City Hurricane lysestagen hos Luxo Living

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Author

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Write A Comment