Lysestager af glas er både dekorative og skønne i den mørke tid. Lyset fra både solen og lamperne reflekteres i disse lysestager, som også med tændte stearinlys vil stå og funkle elegant i din bolig.

Til denne artikel har vi samlet 20 af de bedste og flotteste lysestager af glas netop nu. Se dem alle herunder, og lad dig inspirere:

Orrefors Carat – lysestager af glas formet som ædelsten

Se pris hos Kitchentime

Orrefors Carat er et sæt bestående af 2 smukke lysestager af glas. Hver lysestage har en smuk krop af glas, der er formet som ædelsten og juveler. Det skyldes en helt særlig slibning, som er påført for at få glasset til at imitere de eksklusive ædelsten. Selve lysholderne er desuden af rustfrit stål, og de passer således fint til selve lysestagen. Den vil stå fint og glitre i lyset skår gennem hele dagen, uanset om du har stearinlysene tændt eller ej.

Materiale: Glas og rustfrit stål. Mål: H24,2 cm.

Holmegaard Design With Light – lille lysestage med læderhank til bloklys

Se pris hos Kitchentime

Denne smukke Design With Light lysestage fra Holmegaard forener glassets elegance med læderets rustikke charme. Lysestagen er lavet til bloklys, men den er dog en del af en større serie hvor der blandt andet også findes lysestager af glas til kronelys og lanterner, der ligeledes er af glas. På kanten af lysestagen er desuden monteret en lille lædersnip, der eksempelvis kan bruges til at bære lysestagen i.

Materiale: Glas og læder. Mål: Ø19 cm.

Nachtmann Miscellaneus – lysestage af glas til 5 kronelys

Se pris hos Kitchentime

Nachtmann Miscellaneus er en elegant lysestage af glas. Den har 5 arme til i alt 5 kronelys, og den står således rigtig fint på spisebordet eller i den større vindueskarm. Lysestagen står på en firkantet fod, og den passer således rigtig fint ind i den elegante eller tidløse indretning i større rum. Lysestagen er lavet af rent glas, hvor selv lysholderne er af glas. Der er således ingen alternative materialer påmonteret her.

Materiale: Glas. Mål: H28 cm.

Sæt med 2 små lysestager af glas fra Bloomingville

Se pris hos Kitchentime

Dette sæt består af 2 smukke små lysestager af glas. De fås i flere forskellige farver, men her er de vist i glas med grå/lilla nuancer. Den ene lysestage er pyramideformet med riller langs glasset, mens den anden lysestage er mere simpel og formet med en lille rund fod. Lysestagerne har en diameter på kun 6 centimeter, og de kan således fint stå i en lille bakke eller lignende.

Materiale: Glas. Mål: H6 x Ø6 cm.

Kugleformet lysestage af glas fra Bloomingville

Se pris hos Kitchentime

Denne smukke kugleformede lysestage fås i mange forskellige farver, og den tager sig således rigtig fint ud som et dekorativt element på en bakke eller lignende. Den kan blandt andet købes i grøn eller lilla, og selve lysholderen er af messing. Der er plads til et enkelt kronelys i hver af disse lysestager, som måler 7,5 centimeter i diameter.

Materiale: Glas. Mål: Ø7,5 cm.

Iittala Kastehelmi – rund lysestage af glas med nopret mønster

Se pris hos Kitchentime

Iittala Kastehelmi er en speciel lysestage til bloklys. Den har et særligt design med en nopret overflade, der består af små glasknopper i forskellige størrelser. Der er plads til et enkelt fyrfadslys i hver lysestage, og de kan således fint stå alene eller i gruppe sammen med andre lysestager af samme type. Hvis du klikker dig videre til forhandleren, kan du se farverne på flere af disse lysestager.

Materiale: Glas. Mål: Ø6,4 cm.

Rosendahl Grand Cru – tidløse lysestager af glas

Se pris hos Kitchentime

De fleste kender Rosendahl, og næsten lige så mange har stiftet bekendtskab med deres Grand Cru-serie. Det er nemlig en af deres mest populære serier, og det med god grund. Lysestagerne fremstår nemlig både elegante og tidløse, hvilket betyder at de passer perfekt til mange forskellige indretningsstile og ikke går af mode eller bliver kedelige foreløbigt. Kendetegnet ved hele Grand Cru-serien er blandt andet den særlige udformning med metalring omkring glasset, hvilket de fleste forbinder med netop denne serie.

Materiale: Glas og metal. Mål: H7 x Ø10 cm.

Kosta Boda Snebold – designklassiker til fyrfadslys

Se pris hos Kitchentime

Denne klassiker kender mange måske fra andre hjem, da den i rigtig mange år har været særdeles populær. Den er oprindeligt designet af Ann Wärff, og som navnet antyder er den designet som en snebold. Glasset er nemlig blevet formet så det fremstår smeltet på samme måde som is eller sne, hvilket også giver et spændende spil i skæret fra fyrfadslyset.

Materiale: Glas. Mål: H9 x Ø11 cm.

Hvid rund lysestage med skærm af glas

Se pris hos Kitchentime

Denne Ernst Kirchsteiger-designede lysestage har en hvid bund, hvorpå en rund skærm af glas står. Nede i bunden kan stilles et stearinlys, som så skærmes af det runde glas. Lysestagen er således flot, enkel og perfekt til den moderne indretning. I alt er den 30 centimeter høj.

Materiale: Glas og metal. Mål: H30 cm.

Orrefors Hallon – lysestage af glas formet som hindbær

Se pris hos Kitchentime

Orrefors Hallon lysestagen er lavet af glas, der er formet som et hindbær. Det giver ikke mindst et spændende design, men også et særdeles flot lysspil når du tænder det indsatte fyrfadslys. Lysestagen er 11 centimeter i diameter, og kun 6,5 centimeter høj. Den vil således fint kunne indgå i en større dekoration.

Materiale: Glas. Mål: H6,5 x Ø11 cm.

Ferm Living Bubble Glass Object – lysestage og vase

Se pris hos Luxo Living

Denne runde lysestage er lavet af et tykt glascylinder, og kan både fungere som vase og lysestage. Hullet er nemlig dybere end en normal lysholder ville være, og derfor kan der fint stå et par blomster i hullet. Lysestagen er 6,6 centimeter i diameter, og glasset kan kendes på boblerne, der får lysestagen til at fremstå som noget unikt.

Materiale: Glas. Mål: H11,3 x Ø6,6 cm.

Fritz Hansen Objects – lysestage af glas med bund af messing

Se pris hos Luxo Living

Fritz Hansen Objects er en smuk fyrfadslysestage, som er formet i samme stil som de gamle kammerlysestager. Den har en bund af massiv messing med et håndtag, samt en smuk skærm af glas omkring fyrfadslyset. Lysestagen er desuden en del af en større serie, og du kan se alle produkterne ved at klikke videre til forhandleren.

Materiale: Messing og glas. Mål: H15,5 x Ø10 cm.

Lysestage fra House Doctor med bund i sølvlook

Se pris hos Luxo Living

House Doctor Brushed er en lille fin lysestage med en bund i børstet sølvlook, samt overdel af glas. Den kan med fordel stå sammen med andre lysestager i samme serie, eller du kan kombinere med nogle helt andre lysestager efter eget ønsker. Bunden i sølvlook giver et flot skær når andet lys rammer den, da lyset reflekteres i alle mulige retninger.

Materiale: Glas. Mål: H7,6 x Ø7,5 cm.

OYOY Nordic – lille lysestage af farvet glas

Se pris hos Luxo Living

OYOY Nordic har designet denne lille smukke lysestage, som i al sin enkelthed fremstår meget fin. Lysestagen er perfekt til placering i både vindueskarmen, på spisebordet eller lignende. Den kan enten stå alene eller sammen med andre glaslysestager i samme serie, og de er allesammen ganske stilrene og minimalistiske.

Materiale: Glas. Mål: Forskelligt – se hos forhandler.

Kalla – lille fyrfadslysestage af glas formet som snefnug

Se pris hos IDEmøbler

Kalla er en fin lille fyrfadslysestage, der er formet som et snefnug. Den har en bredde på 9,9 centimeter og en dybde på 11,3 centimeter, og der er plads til et enkelt fyrfadslys i lysestagen. Den kan med fordel kombineres med andre lysestager, men den kan også sagtens stå for sig selv på et lille sidebord eller i vindueskarmen.

Materiale: Glas. Mål: H2,7 x B9,9 D11,3  cm.

Uma – lille lysestage af glas med prikmønster

Se pris hos IDEmøbler

Uma lysestagen er en lille rund fyrfadslysestage af gråt glas, hvori der er et prikket mønster. Der kan sættes et enkelt fyrfadslys i hver lysestage, og i serien indgår også andre indretningsartikler af glas. Du kan se dem alle ved at klikke dig videre til forhandleren. Lysestagen måler 10 centimeter i diameter, og er kun 8 centimeter høj.

Materiale: Glas. Mål: H8 x Ø10 cm.

Obesse – fyrfadslysestage af glas

Se pris hos IDEmøbler

Obesse er en fin lysestage, der enten fås i klart glas eller gråt glas. Du kan således vælge hvorvidt du ønsker at al lyset skal kunne skinne igennem glasset, eller om du ønsker en mere dæmpet effekt med en grå lysestage. Lysestagen har et specielt udvendigt design, hvor glasset er lavet så det ligner at det er hugget ud af en større blok.

Materiale: Glas. Mål: H5,5 x Ø8,5 cm.

Merta – lysestage af klart og grønt glas

Se pris hos IDEmøbler

Merta lysestagen er en fin lille lysestage af glas i 2 lag. Den udvendige cylinder er således af klart glas, mens den indvendige cylinder, hvor fyrfadslyset stilles, er af grønt glas. Lysestagen måler 13 centimeter i højden og 7 centimeter i diameter. Den står fint i den simple indretning, og den kan sagtens indgå i en større eller mindre dekoration.

Materiale: Glas. Mål: H13 x Ø7 cm.

Cozy Living Hurricane – stor lysestage af glas til bloklys

Se pris hos Fenomen

Denne smukke og store lysestage er designet som en hurricane, hvori der kan stå et stort bloklys. Lysestagen kan således med fordel sættes på gulvet eller på et sidebord, men den kan også sagtens stå udenfor. Bunden af lysestagen er af sortmalet træ, mens toppen er af mørkt glas med luftbobler, hvilket giver den et særligt rustikt udtryk. Lysestagen måler 19,5 centimeter i diameter, og den er 24 centimeter høj.

Materiale: Glas og træ. Mål: H24 x Ø19,5 cm.

Blomus Nero – lysestage til væg af glas og metal

Se pris hos Fenomen

Blomus Nero er en speciel lysestage, som er fremstillet i en kombination af glas og metal. Selve holderen er af sortlakeret stål, og den er lavet til at blive sat på væggen med et enkelt fyrfadslys. Fyrfadslyset sættes i det medfølgende glas, hvorved det får frit spil til at kunne lyse op ad væggene. Lysestagen har et fint firkantet udtryk.

Materiale: Glas og metal. Mål: H45 x B10,5 cm.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar