Lysestager af glas: 15 af de flotteste glaslysestager

Lysestager af glas: 15 af de flotteste glaslysestager

Lysestager af glas er både dekorative og skønne i den mørke tid. Lyset fra både solen og lamperne reflekteres i disse lysestager, som også med tændte stearinlys vil stå og funkle elegant i din bolig.

Til denne artikel har vi samlet 16 af de bedste og flotteste lysestager af glas netop nu. Se dem alle herunder, og lad dig inspirere:

Elegant valg

Iittala Lanterne Fyrfadsstage
populær model med høj elegance

 • Elegant, ikonisk og skulpturelt design
 • Skaber en afslappet atmosfære
 • Fremstillet af robust mundblæst glas

Iittala Lanterne Fyrfadsstage er en virkelig flot og elegant lysestage til fyrfadslys, der er designet af Harri Koskinen for Iittala. Modellen er høj og slank på 60 centimeter og fungerer nærmest som et helt kunststykke i sig selv.

Produktet er skabt af mundblæst glas for en nydelig finish og vil passe rigtig godt ind i det æstetiske hjem med fokus på enkelthed og klasse. Glasset gør sig også bemærket ved at have en mørkegrå farve, som er en god variation til det helt klare glas.

Mere om Iittala Lanterne Fyrfadsstage

Detaljer

 • Materiale: Mørkegrå glas
 • Højde: 60 centimeter
Klassisk valg

Georg Jensen Lumis Hurricane Lysestage
klassisk Georg Jensen til det stilfulde hjem

 • Solidt glasdesign med rustfri stålbase
 • Giver en stabil og langvarig flamme
 • Fås i to forskellige størrelser

Georg Jensen Lumis Hurricane Lysestage kommer i to forskellige størrelser på henholdsvis 33 og 30 centimeter (i højden), og de kan enten anvendes sammen eller hver for sig.

Stilen er klassisk Georg Jensen med fokus på det enkle og meget stilfulde. Modellen er bygget op med en lille og diskret fod af blankt rustfrit stål, hvor en glaslanterne er placeret ovenpå. Glasset er mundblæst for det flotteste resultat og har en god højde, hvilket giver plads til et bloklys som lyskilde.

Mere om Georg Jensen Lumis Hurricane Lysestage

Detaljer

 • Materialer: Klar glas og rustfrit stål
 • Højde, stor: 33 centimeter
 • Højde, lille: 30 centimeter
Moderne valg

Hübsch Lysestager, Rosa og Grå
populær lille model, der passer til alle hjem

 • Konstruktion af glas og krystal
 • Smuk og eksklusiv form
 • Praktisk størrelse til enhver overflade

Hübsch Lysestager kommer i to farver, nemlig grå og rosa, og kan købes sammen. Begge er skabt i transparant glas, der giver et flot skær af grå og rosa, og de er i facetslebet glas.

Modellerne kan enten stå sammen eller hver for sig, og de fylder ikke ret meget med en højde på kun 4 centimeter. Stilen er moderne og nordisk fra danske Hübsch, og de vil passe godt til alle typer af hjem: De kan nemlig styles, som man vil, og deres enkle udtryk vil gå flot hånd i hånd med andre dekorationer.

Mere om Hübsch Lysestager, Rosa og Grå

Detaljer

 • Materiale: Grå og rosa glas
 • Højde: 4 cm
 • Bredde: 6 cm

Holmegaard DWL Lanterne
flytbar lanterne af glas med læderstrop

Holmegaard DWL Lanterne er skabt af det legendariske Holmegaard Glasværk etableret i 1825. Modellen er mundblæst og meget unik, og så er den endda mobil – ud over selve stagen er der en læderstrop, der både fungerer som et dekorativt element og et praktisk, da man så lettere kan flytte stagen.

Modellens design leverer en lanterne i en stor dråbeform, der både kan stå og hænge, og der findes et hul på siden, hvor lyset kan sættes ind og tændes.

Mere om Holmegaard DWL Lanterne

Detaljer

 • Materialer: Klar glas, læder
 • Højde: 25 centimeter

Iittala Festivo Lysestage
– søjleformet vidunder

Iittala Festivo Lysestage kommer i et spændende design, der virkelig gør væsen af sig. Den er skabt i massivt glas med et meget levende spil og er designet som en lille søjle. Tankerne ledes hen på det gamle Grækenland, og ”søjlen” er dermed flot udformet med detaljer både for oven, for neden og midt imellem.

Modellen vil være rigtig flot alene på bordet eller i vindueskarmen, og den giver et rigtig flot skær. Er meget markant på grund af formen og vil derfor drage opmærksomhed til sig alene, men vil også tage sig flot ud i nærheden af farver eller blomster.

Mere om Iittala Festivo Lysestage

Detaljer

 • Materiale: Glas
 • Højde: 15 centimeter

Bellis Lysestage
bemærkelsesværdig med både bløde og kantede former

Bellis Lysestage skiller sig ud fra den klassiske lysestage af glas, det er der ingen tvivl om. Den vil klart trække blikke til sig i sit anderledes design, der leder tankerne hen på dekadente parfume-flakoner fra de parisiske stuer.

Mere om Bellis Lysestage

Detaljer

 • Materiale: Glas
 • Højde: 12 centimeter

Modellen er udformet med en oval glasbund med mønster, og ovenpå findes en firkantet afslutning som top, hvor lyset kan placeres. Den nederste glasbund kommer i to farver – både hvid og brændt orange – som har hvert deres udtryk. Vil være superflot på hylden eller i vindueskarmen, hvor den vil live rummet op.

Hay Flare Lysestage Yellow
skaber lys og glæde i hjemmet

Hay Flare Lysestage Yellow leder tankerne hen på de mere gammeldags lysestager, men tilsat et moderne præg, der gør den meget tidløs. Er bygget op af lag med nærmest en underskål nederst, og øverst er der plads til et slankt kronelys.

Mere om Hay Flare Lysestage Yellow

Detaljer

 • Materiale: Gult glas
 • Højde: 7,5 centimeter

Kommer i en flot lys gul farve, der giver masser af stemning og hygge, men kan også fås i pink og amber. Den er skabt af borsilikat-glas, der er karakteriseret ved både at have en lav vægt og være meget modstandsdygtigt over for selv meget høje temperaturer. 

Orrefors Carat
lysestager af glas formet som ædelsten

Orrefors Carat er et sæt bestående af 2 smukke lysestager af glas. Hver lysestage har en smuk krop af glas, der er formet som ædelsten og juveler. Det skyldes en helt særlig slibning, som er påført for at få glasset til at imitere de eksklusive ædelsten. Selve lysholderne er desuden af rustfrit stål, og de passer således fint til selve lysestagen. Den vil stå fint og glitre i lyset skår gennem hele dagen, uanset om du har stearinlysene tændt eller ej.

Mere om Orrefors Carat

Detaljer

 • Materiale: Glas og rustfrit stål
 • Mål: H24,2 cm

House Doctor
Pillar 3 x lysholdere i metal

Ønsker du at tilføre dit hjem et moderne look med en lille twist af noget antikt? Så kan det være, at disse tre lysholdere til fyrfadslys er noget for dig. Her får du nemlig ikke blot 3 lysholdere, men også 3 lysholdere i forskellige størrelser, der enten kan placeres sammen eller hver for sig.

Kvalitet og design i topklasse

Detaljer

  • Dimensioner: 27 x 27 x 21 cm

Disse fyrfadsholdere er designet og udformet i glas og metal, hvilket sikrer et minimalistisk, stilrent og ikke mindst kvalitetsbevidst take på en klassisk fyrfadslyseholder. Her er både kvalitet og design i absolut top.

Mere om House Doctor

Detaljer

 • Dimensioner: 27 x 27 x 21 cm

Iittala Kastehlmi
rund lysestage af glas med nopret mønster

Iittala Kastehelmi er en speciel lysestage til bloklys. Den har et særligt design med en nopret overflade, der består af små glasknopper i forskellige størrelser. Der er plads til et enkelt fyrfadslys i hver lysestage, og de kan således fint stå alene eller i gruppe sammen med andre lysestager af samme type. Hvis du klikker dig videre til forhandleren, kan du se farverne på flere af disse lysestager.

Mere om Iittala Kastehlmi

Detaljer

 • Materiale: Glas
 • Mål: Ø6,4 cm.

Kosta Boda Snebold
designklassiker til fyrfadslys

Denne klassiker kender mange måske fra andre hjem, da den i rigtig mange år har været særdeles populær. Den er oprindeligt designet af Ann Wärff, og som navnet antyder er den designet som en snebold. Glasset er nemlig blevet formet så det fremstår smeltet på samme måde som is eller sne, hvilket også giver et spændende spil i skæret fra fyrfadslyset.

Mere om Kosta Boda Snebold

Detaljer

 • Materiale: Glas
 • Mål: H9 x Ø11 cm

Orrefors Hallon
lysestage af glas formet som hindbær

Orrefors Hallon lysestagen er lavet af glas, der er formet som et hindbær. Det giver ikke mindst et spændende design, men også et særdeles flot lysspil når du tænder det indsatte fyrfadslys. Lysestagen er 11 centimeter i diameter, og kun 6,5 centimeter høj. Den vil således fint kunne indgå i en større dekoration.

Mere om Orrefors Hallon

Detaljer

 • Materiale: Glas
 • Mål: H6,5 x Ø11 cm

OYOY Nordic
lille lysestage af farvet glas

OYOY Nordic har designet denne lille smukke lysestage, som i al sin enkelthed fremstår meget fin. Lysestagen er perfekt til placering i både vindueskarmen, på spisebordet eller lignende. Den kan enten stå alene eller sammen med andre glaslysestager i samme serie, og de er allesammen ganske stilrene og minimalistiske.

Mere om OYOY Nordic

Detaljer

 • Materiale: Glas
 • Mål: Forskelligt - se hos forhandler

Kosta Boda Pluto Lysestage
populær stage i ovalt design

Kosta Boda Pluto Lysestage er skabt i samarbejde med prisvindende glasblæsere for det mest elegante, moderne udtryk og den bedste kvalitet. Den kommer i en oval form nederst skabt af mundblæst glas, og dette glas kommer i tre forskellige farver, der giver hvert deres udtryk. Oven på glasset er placeret en lille fod af blankt rustfrit stål, hvor der er plads til et slankt kronelys.

Stilen er meget elegant og enkel, og designerens vision har været at skabe en lysestage til hjemmet med en eksklusiv atmosfære, der ikke bliver forældet.

Mere om Kosta Boda Pluto Lysestage

Detaljer

 • Materiale: Glas
 • Højde: 12,2 centimeter
 • Bredde: 16 centimeter

Nordal Lysestage
perfekt til det eklektiske hjem

Nordal Lysestage er noget for sig, og den er ikke bange for at skille sig ud. Kommer i en kombination af glas og metal, og alle farverne holdes i de brune nuancer. Glasset findes i midten og varierer fra gennemsigtig til lys brun, og uden på glasset er mørkebrune metal-dekorationer, der ikke er til at overse.

Modellen passer perfekt til det eklektiske hjem, hvor man elsker at blande stile og ikke er bange for farver eller ”larmende” genstande, der bemærkes. Når lyset tændes i stagen, bliver spillet i de brune farver meget levende.

Mere om Nordal Lysestage

Detaljer

 • Materiale: Brun glas, metal
 • Højde: 15 centimeter

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme