Det er sket med mange pyntegenstande førhen, og det kommer også til at ske i fremtiden. Pyntegenstande, som egentlig er taget ud af produktion for flere årtier siden, bliver pludselig relanceret og dernæst revet af hylderne. I samarbejde med Roomsa.dk dykker vi i denne artikel ned i fænomenet og kigger nærmere på en helt speciel vase.

Lyngby-vasen blev i 2012 relanceret fra fabrikken bag –  Lyngbo Porcelæn. Men hvordan kan det lade sig gøre? Og hvorfor bliver vi danskere så glade, når en gammel kending bliver sendt i produktion igen?

Trælegetøj og kolonihaver

Det er sket for flere danske designs, at de kommer på mode igen flere år efter de blev lanceret første gang. Det er blandt andet også sket for Kay Bojesen og hans berømte trædyr. Det startede som legetøj, men er nu blevet interiør i de danske hjem. For Lyngby-vasen gælder dog ikke delen med legetøj, men mange kender den måske fra mormors vindueskarm eller kolonihavens spise-bord. Efter 1970 blev den ikke produceret mere, men den blev også relanceret i 2012.

Det kan måske undre nogle, at vi går tilbage til de kendte designklassikere, men for os er det ikke så mærkeligt endda. Lyngby-vasen er en klassiker fordi den med sit elegante, enkle og smukke udseende passer ind i de fleste danske hjem, nyt som gammel, ung som ældre. Vi er alle en smule forelsket i den. Om det er de elegante, enkle rifler, eller den klassiske hvide farve på vasen, det kan ikke siges med sikkerhed.

Muligheder med Lyngby-vasen og dens designs

Når vasen er så alsidig som den er, skyldes det helt sikkert også dens popularitet. Efter relance-ringen blev den revet væk fra hylderne i butikkerne Danmark over, og alle skulle have fat i den berømte vase. Markedet er lidt mere mættet i dag, men det betyder ikke, at Lyngby Porcelæn stopper deres eventyr med Lyngby-vasen. Vasens design går igen i de andre designs, som Lyngby Porcelæn har lanceret de sidste par år.

Vi er vilde med det elegante design, som passer ind med alt vores andet interiør, og derfor er Lyngby-vasen og dens andre designs så populærere. Lyngby Porcelæn forsøger nu at udvide deres sortiment med tallerkner, termokrus, fyrfadsstager og en smule køkkengrej, alt sammen i stil med deres første populære design; Lyngby-vasen. Vi forstår dem godt, for når vasen blev sådan en succes, så kan lanceringen af mere interiør i samme stil kun gå den rigtige vej. Dog udvides der hele tiden med eksperimenter i andet materiale end blot porcelæn. De nye glasvaser og glasfyrfadsstager har samme smukke rifler, som den originale vase, nu blot i glas. Vi spår, at det bliver et hit i de danske hjem!

Går Lyngby-vasen ikke af mode igen?

Man kan spå om meget, også om fremtiden, men vi kan dog ikke være helt sikre. Lyngby-vasen er smuk, elegant og tidsløs, men om den går af mode engang i fremtiden, det er svært at sige. Vi er vilde med den, og kan varmt anbefale vasen, hvis du er til tidsløst design, som din mormor også vil kunne lide. Udviklingen med relanceringen af Lyngby-vasen var en kæmpe succes. Mon ikke den næste lanceringen som Lyngby Porcelæn kommer med, bliver det samme.

Lyngby-vasen tilbage i de danske hjem
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar