En luftmadras er guld værd, når man har overnattende gæster eller selv overnatter i naturen. Den giver et blødt og komfortabelt underlag så du kan få en god nats søvn, og når den ikke skal bruges kan den pakkes ned til næsten ingenting.

Luftmadrasser fås i mange størrelser, og med mulighed for indbygget pumpe hvis det ønskes. I denne artikel har vi således fundet frem til nogen af de bedste, og giver dig et overblik over luftmadrasser til ethvert behov herunder.

I artiklen finder du:

 • Enkelte luftmadrasser
 • Dobbelte luftmadrasser
 • Luftmadrasser med indbygget pumpe

En enkelt luftmadras er det perfekte valg til både børn og voksne. Den kan bruges til mange forskellige formål, deriblandt sportsstævner med overnatning, camping, gæster og meget mere. Luftmadrasser af denne type fås både som lette modeller velegnet til længere ophold i naturen, men også som mere komfortable modeller til brug indendørs.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

 

Luftmadras 137×192 – den perfekte 2-personers festivalluftmadras


Luftmadrass 137x192Det er rart at have plads, også selvom man er på festival. Denne luftmadras tillader dig masser af soveplads til dig selv eller dig og en partner. Madrassen er ikke for bred, så den kan fint passe i et telt, og den er yderst velegnet til både uden- og indendørsbrug.

Med sin udmærkede højde lover madrassen desuden et vist niveau af tørhed, hvis der opstår regnskyl og teltet ikke holder helt tæt.

 

Se priser og tilbud på Luftmadras 137×192 her:

 

Anvendelsesområder: Denne luftmadras er perfekt til enkeltpersoner, par eller venner, og er ideel til at tage med på festivaler. Så kan du vågne veludhvilet og klar til en ny dag, som om du sov derhjemme!

Madrassen er desuden også god at have liggende, hvis man får overnattende gæster eller selv skal sove ude. Den tilbyder masser af plads at vende sig på, og med en pumpe er den hurtigt pustet op.

Madrassens yderkanter er en smule ophøjede, så risikoen for, at du ruller ud i søvne, mindskes.

Materialer: Madrassen er både flot og praktisk, og den er fremstillet i Fortech-tekstil. Fortech-tekstil er en blanding af holdbar PVC og tæt polyestertekstil. Det øjer styrken, slidstærkheden og komforten i tekstilet, og dermed madrassen, så du kan bruge madrassen mange gange uden at slide den i stykker.

I madrassen er der en konstruktion af robuste ribber, er giver støtte og stabilitet. På den måde kan du ligge trygt og roligt, uden at vælte rundt på grund af luftforskydninger eller uligevægt.

Specifikationer:

 • 137×192 cm

 

Bestway Tritech – stor luftmadras med elektrisk pumpe


Bestway-Tritech-Luftmadras

 • God til indendørs brug
 • 230 Volt pumpe

Der findes næppe en bedre løsning til hjemmet end denne luftmadras, som pustes op ved hjælp af den indbyggede motoriserede pumpe. Liggearealet er desuden på hele 203 x 152 centimeter.

Med Bestway Tritech får du en stor dobbelt luftmadras med indbygget pumpe, som passer perfekt til 2 personer. Den tager cirka 4,5 minutter at pumpe helt op, og den er således ideel til overnattende gæster. Med 3-lags konstruktionen er den desuden dejligt stabil, og toppen er beklædt med et lag skum der giver et øget komfortniveau.

 

Se priser og tilbud på Bestway Tritech her:

 

Anvendelsesområder: Bestway Tritech er ideel til hjemmebrug, da den har en indbygget pumpe der muliggør hurtig oppumpning. Med en størrelse på 203 x 152 centimeter er den desuden ideel til 2 personer, eller til flere overnattende børn.

Materialer: Luftmadrassen er beklædt med vinyl, og har et blødt lag skum på toppen. Vi ved ikke hvad den er beklædt med indvendigt, da det ikke figurerer nogen steder.

Specifikationer:

 • Størrelse: 203 x 152 x 46 cm.
 • Materialer: Skum og vinyl

 

 

Outwell Flock Excellent King – god dobbelt luftmadras med velour


Set til: 646,00Outwell-Flock-Excellent-King-luftmadras

Køb hos Cykelpartner

 • Højt komfortniveau

Outwell Flock Excellent King måler 200 x 150 centimeter, og den er 30 centimeter høj. Den har fast kant hele vejen rundt, og er således ekstra stabil.

Denne luftmadras er et rigtig godt valg til brug i det store villatelt eller til overnattende gæster. Komfortniveauet er særdeles højt, og med en størrelse på 200 x 150 x 30 centimeter er den god at ligge i. Læg dertil at den er beklædt med velour, og så har du en rigtig god luftmadras til både små og store.

Se priser og tilbud på Outwell Flock Excellent King her:

Anvendelsesområder: Outwell Flock Excellent King er som udgangspunkt bedst egnet til brug indendørs, men kan også anvendes i et større villatelt på campingpladsen. Da vægte er på 5 kilo er den ikke egnet til brug på vandreturen, og den er således også bedst egnet til destinationer hvor eksempelvis en bil eller båd indgår som transportmiddel.

Materialer: Luftmadrassen er beklædt med velour på toppen, og selve luftmadrassen er af PVC.

Specifikationer:

 • Størrelse: 200 x 150 x 30 cm.
 • Materialer: Velour og PVC
 • Vægt: 5 kg.

 

ColeMan DuraRest – robust luftmadras med opbevaringspose


Set til: 509,00Coleman-DuraRest-enkelt-luftmadras

Køb hos Frishop

 • God til hjemmebrug

Denne luftmadras er perfekt til enkelte overnattende gæster, da liggekomforten er høj og prisen er i den fornuftige ende. Den er designet designet til at være ekstra robust, så den holder længe.

ColeMan DuraRest er en robust enkelt luftmadras, som er designet til at være ekstra modstandsdygtig uden at vægten øges. Dens ventiler har dobbelte lukninger, og den er både blød og behagelig at ligge på. Med den tilhørende pose kan luftmadrassen nemt rulles sammen og pakkes direkte i posen, således at den nemt kan opbevares når den ikke bruges.

Se priser og tilbud på ColeMan DuraRest her:

Anvendelsesområder: Coleman DuraRest kan anvendes til mange forskellige formål, men den er særligt velegnet til brug i hjemmet eller til camping. Den høje liggekomfort og robuste konstruktion gør den nemlig anvendelig til mange anledninger, men vægten er dog også i den høje ende.

Da luftmadrassen måler 198 x 82 centimeter, er der god plads til såvel børn og voksne.

Materialer: Coleman DuraRest er fremstillet af polyester, som indvendigt er beklædt med PVC for at opnå lufttæthed.

Specifikationer:

 • Størrelse: 198 x 82 x 22 cm.
 • Materialer: Polyester og PVC
 • Vægt: 1,3 kg.

 

Nem Camp Flock Single luftmadras


Nem Camp Flock Single luftmadras

Hvis du er på udkig efter en billig luftmadras, der har plads til en sovende person, så er denne Nem Camp Flock Single luftmadras et rigtig godt valg. Den er nem at puste op ved hjælp af dobbeltventilen, som også gør det nemt at tømme madrassen for luft igen. 

Der er mange forskellige måder, du kan anvende luftmadrassen på. Den egner sig ikke så godt til vandreture, da den hurtigt bliver for stor til sådanne ture, men hvis du skal campere med bil, er den et rigtig godt valg. 

Samtidig kan du også sagtens anvende luftmadrassen derhjemme, hvis du får overnattende gæster. På den måde sikrer du dig, at de får en komfortabel nattesøvn, og du har ikke meget besvær med at skulle finde plads til en ekstra seng. 

Se priser og tilbud på Nem Camp Flock Single luftmadras her:

Luftmadrassen er lavet af 100% PVC, der er overtrukket med velour, hvilket gør madrassen dejligt blød at ligge på. Dette er også med til at sikre dig en komfortabel nattesøvn. 

Madrassen har en længde på 185 cm, så hvis du er meget høj, er det ikke den bedste madras til dig. Det bør du også tænke på, hvis du ønsker at bruge madrassen som gæsteseng, for høje personer vil ikke kunne ligge på madrassen. 

Prisen på Nem Camp Flock Single gør den dog meget attraktiv at anskaffe sig, da den blot kan opbevares i hjemmet og findes frem, når der er brug for den. 

Specifikationer:

 • Størrelse: 185 x 73 x 18 cm.
 • Materialer: Velourbetrukket PVC

 

Highlander Trek Lite – let luftmadras til vandreturen


Set til: 495 Kr.Highlander-Trek-Lite-luftmadras

Køb hos Backpackerlife

 • Vejer kun 350 gram

Med sin lave vægt og kompakte design er Highlander Trek Lite det perfekte valg til vandreturen, hvor grejet helst skal være så let som muligt.

Highlander Trek Lite er den perfekte luftmadras til både børn og voksne, der elsker at overnatte i det fri. Den kan bruges til flere forskellige formål, er yderst kompakt når den er foldet sammen. Den måler nemlig kun 20 x 9 centimeter i sammenfoldet format, og med en vægt helt nede på 350 gram kan det dårligt nok mærkes at den ligger i rygsækken.

Se priser og tilbud på Highlander Trek Lite her:

Anvendelsesområder: Denne enkelte luftmadras er ideel til vandreturen, men kan lige så vel bruges til overnatningsarrangementer, hvor oppakningen ønskes så let som muligt. Den er ikke blandt de største enkelte luftmadrasser, så hvis du er højere end 180 centimeter kan det være en idé at overveje en større model.

Materialer: Highlander Trek Lite er fremstillet af 20D ripstop nylon, som er belagt med TPU indvendigt. TPU står for “thermoplastic polyurethane”, og er egentlig bare en plastikblanding bestående af silikone, gummi og plastik, der tilsammen udgør en stærk og modstandsdygtig belægning.

Specifikationer:

 • Størrelse: 178 x 45 x 3 cm.
 • Størrelse – pakket: 20 x 9 cm.
 • Materialer: 20D ripstop nylon og TPU
 • Vægt: 350 gram

Therm-a-Rest NeoAir Venture – varmeisoleret og selvoppustelig luftmadras


Set til: (Produktet er udgået)thermarest-neoair-venture-m-grasshopper

Køb hos (Produktet er udgået)

 • Godt køb – Outdoor Gear Lab

Therm-a-Rest Neoair Venture anbefales som et godt køb hos Outdoor Gear Lab. Det er en god og kompakt selvoppustelig luftmadras, som blandt andet anbefales til turen i det fri.

Selvom Therm-a-Rest NeoAir Venture ikke hører til blandt de letteste luftmadrasser på markedet, er den alligevel tilpas let til at kunne medbringes på såvel vandreturen som i barnets rygsæk på sportslejre og lignende. Og hvad den ikke har i lethed har den til gengæld i komfortniveau, da den er 5 centimeter tyk og dermed dejligt blød. Den er desuden fremstillet i USA, og beklædt med 75D polyester udvendigt. Stoffet har desuden en børstet overflade, som ifølge testen hos Outdoor Gear Lab føles blød og behagelig at ligge på.

Se priser og tilbud på Therm-a-Rest NeoAir Venture her:

Anvendelsesområder: Hvis du er ude efter en god og komfortabel luftmadras, som ikke må være alt for tung, er denne model værd at overveje. Den er velegnet til turen i det fri da den giver god isolering mellem dig og underlaget, men den kan også fint pakkes i barnets rygsæk og bruges til alt fra spejderture til sportsstævner.

Luftmadrassen fås i flere størrelser, og den viste model er en størrelse medium der måler 168 x 51 centimeter. Den største model måler dog 196 x 63 centimeter, men koster så også en smule mere.

Materialer: Luftmadrassen er fremstillet af 75D polyester, som er et robust vævet materiale. Det har desuden en indvendig belægning af TPU, som er en blanding af gummi, silikone og plastik.

Specifikationer:

 • Størrelse: 168 x 51 x 5 cm. (Fås i flere størrelser – se hos forhandleren)
 • Størrelse – pakket: 23 x 11 cm.
 • Materialer: 75D polyester og TPU
 • Vægt: 530 gram

NeoAir XTherm MAX liggeunderlag – til de kolde nætter 


Set til: 1.801,00NeoAir XTherm MAX liggeunderlag

Køb hos GrejFreak

Therm-A-Rest har lavet et fantastisk liggeunderlag, der er perfekt til dig, der skal campere under køligere forhold. Der er nemlig tale om et liggeunderlag, der giver absolut mere varme end mange af dets konkurrenter i samme vægtklasse. 

Den uovertrufne thermo-funktion, du får med NeoAir XTherm MAX liggeunderlaget, gør det muligt for dig at holde varmen bedre og dermed få en bedre nats søvn, når du er ude i det fri. De mange ThermaCapture lag, som liggeunderlaget er udstyret med, reflekterer din egen krops varme, hvilket holder dig behageligt varm hele natten. 

Se priser og tilbud på NeoAir XTherm MAX liggeunderlag her:

Liggeunderlaget har en R-værdi på 5,7, hvilket betyder, at det kan bruges til alle fire sæsoner uden problemer – ikke kun til koldt vejr. 

Det smarte ved liggeunderlaget er også, at det kommer i to forskellige størrelser: normal og large. Dermed kan du finde den størrelse, der passer bedst til dig. Det er et meget let liggeunderlag, så du ikke risikerer at få for meget ekstra vægt med her. 

Du ligger behageligt på dette liggeunderlag og kan nyde godt af det skridsikre materiale, du finder på toppen af det. Her er tale om den ypperste komfort, der samtidig kan komprimeres utroligt meget, så det er nemt at have med på tur. 

Specifikationer:

 • Størrelse:  Normal: 183 x 51 x 6,3 cm, Large: 196 x 63 x 6,3 cm 
 • Størrelse – pakket: Normal: 23 x 10 cm, Large: 28 x 11 cm 
 • Materialer: 70D polyester og 30D rip HT nylon
 • Vægt: Normal: 490 gram, Large: 640 gram

Bestway Pavillo Aeroluxe – den perfekte 1-mands festivalmadras


Set til: 50 Kr.Bestway Pavillo Aeroluxe

Køb hos jem & fix

Bestway Pavillo Aeroluxe er en luftmadras, der, med en pumpe, er perfekt til festivalpladser. Den fylder ikke meget og kan nemt gemmes væk i et telt, og med sin højde på 22 cm er den også god at have, hvis der opstår kraftigt regnskyl.

I modsætningen til andre luftmadrasser på markedet er den med sine beskedne mål perfekt til mindre festivaltelte, og med en pumpe er den nem at håndtere og tage med i al slags vejr!

Se priser og tilbud på Bestway Pavillo Aeroluxe her:

Anvendelsesområder: Denne luftmadras er perfekt til festivaler eller lignende arrangementer. Den er nem at håndtere, også hvis man har fået et par genstande i løbet af dagen, og tilbyder en behagelig soveplads, så man er klar til at nyde nye oplevelser dagen efter!

Bestway Pavillo Aeroluxe passer også godt til indendørsbrug og er god at have, hvis man får gæster eller skal på overnatning. Det anbefales at bruge en form for pumpe, enten elektrisk eller manuel, til at puste madrassen op.

Materialer: Bestway Pavillo Aeroluxe er forstærket af for-testet vinyl og har en hurtigåbnende, selvlukkende ventil, så du ikke skal slås med oppustning eller sammenpakning. Overfladen er af behageligt velour, så du kan sove godt, selv hvis du har glemt et lagen, og madrassen har en konstruktion, der er forstærket med oppustede kamre.

Madrassen kommer desuden med en kraftig lap, så du kan reparere den, hvis uheldet er ude. Dét gør dette til den ideelle luftmadras til festivaler såvel som overnatninger.

Specifikationer:

 • 185 x 76 x 22

Bestway Premium – Den perfekte luftmadras til hjemmet


Bestway Premium – Den perfekte luftmadras til hjemmet

Med en Bestway Premium luftmadras har du pludselig en ekstra seng derhjemme, som du kan tage frem, hvis du får gæster. Det gode ved den er, at du ikke selv skal pumpe den op, da den har en elektronisk pumpe, som er indbygget.

Det betyder, at du bare tænder den og så venter du på, at den er klar til brug. Herefter lukker du ventilen og så er du klar til at sove. 

Den har også en indbygget hovedpude, så du skal ikke have andet end en dyne med. Resten klarer madrassen for dig.

Se priser og tilbud på Bestway Premium her:

 

Anvendelsesområder: Den er skabt til at blive brugt indenfor. Så det er ikke denne, du tager med på campingtur. Men hvis du tit får gæster, eller gerne vil have noget simpelt, som du lige kan tage frem, så er den det helt rigtige valg for dig.

Det tager fire minutter fra den er flad til den er pumpet op og du skal som sagt ikke selv gøre det.

Der er to personer, der kan sove på den. Så hvis du har nogle gode venner eller et vennepar på besøg, så har du et sted, hvor de kan sove. Du kan selvfølgelig også selv tage den med steder, hvis du har en bil, men da det er en luftseng, er det begrænset hvor lille og handy den er.

Specifikationer:

 • Størrelse: 203 cm i længden x 152 cm i bredden og 46 cm i højden
 • Materialer: 20D ripstop nylon og TPU
 • Vægt: 350 gram

 

Fatboy Lamzac L – blød luftmadras til eftermiddagshvilet


Fatboy-Lamzac-L-luftmadras

Denne luftmadras er ikke specifikt lavet til brug ved overnatning, men kan derimod bruges som hvile- og liggestol i løbet af dagen. Den måler 195 x 112 centimeter, og fyldes med luft på få sekunder.

Fatboy Lamzac L er én ud af mange nyskabende luftmadrasser og -stole, der så dagens lys for blot få år siden. Luftmadrassen åbnes helt op bagtil, hvorefter du fylder den med luft som var den en pose, og så ruller du blot åbningen sammen og låser den. Det er samme princip som på drysacks, der ligeledes er lavet med store åbninger der slutter helt tæt. Luftmadrassen er en sjov tilføjelse til både campingpladsen, terrassen eller loungeområdet, hvor der ønskes en hyggelig og afslappet atmosfære.

Se priser og tilbud på Fatboy Lamzac L her:

 

Anvendelsesområder: Fatboy Lamzac L er ikke en luftmadras i traditionel forstand, men nærmere en oppustelig hvilestol. Den er vandtæt og kan derfor bruges til mange formål, deriblandt indendørs og udendørs placeringer. Fatboy kalder den selv for en lænestol, men den har dog nærmere form som en luftmadras.

En bæreevne på op til 200 kilo betyder at både børn og voksne kan ligge på den.

Materialer: Fatboy Lamzac L er fremstillet af ripstop nylon, og derudover må vi formode at den er belagt med en form for TPU indvendigt for at kunne holde sig tæt.

Specifikationer:

 • Størrelse: 195 x 112 x 55 cm.
 • Materialer: Ripstop nylon
 • Vægt: 1,3 kg.

Dobbelte luftmadrasser

En dobbelt luftmadras er perfekt til overnattende gæster, uanset om de er store eller små. Børn og voksne elsker at have masser af plads at sove på, og en dobbelt luftmadras er således et perfekt valg til familien der tit får enten én eller flere gæster på besøg mere end én dag ad gangen.

 

Snugpak Air Mat – let luftmadras med indbygget fodpumpe


Snugpak Air Mat

 • Meget let – kun 630 gram

Snugpak Air Mat er en særdeles let og lækker luftmadras, som endda har indbygget fodpumpe. Det betyder at du ikke skal medbringe en pumpe selv, og du opnår desuden en bedre nattesøvn.

Se priser og tilbud på Snugpak Air Mat her:

 

Med Snugpak Air Mat skal du ikke bekymre dig om du har husket en luftpumpe, da denne er indbygget i luftmadrassen. Den sidder nede i fodenden og betjenes enten med hånden eller foden, således at luftmadrassen nemt pustes op. Da luftmadrassen kun vejer 630 gram og fylder 28 x 12 centimeter i sammenpakket tilstand, er den et ideelt valg til dig der tager på vandretur eller bare ønsker en let oppakning.

Anvendelsesområder: God til vandreturen, cykelturen eller andre udflugter, hvor der er behov for at have en så let oppakning som muligt. Du behøver dog ikke at gå på kompromis med komfortniveauet med denne luftmadras, da den er 5 centimeter tyk og derfor giver god støtte til kroppen på alle underlag. Snugpak Air Mat er ligeledes velegnet til overnattende gæster, samt børns arrangementer i sportsklubber, fritidsordninger og lignende.

Materialer: Luftmadrassen er beklædt med polyester udvendigt, men indvendigt er vi ikke helt sikre da det ikke figurerer på deres hjemmeside.

Specifikationer:

 • Størrelse: 183 x 62 x 5 cm.
 • Materialer: Polyester
 • Vægt: 630 gram

 

Se også Guide til valg af det rigtige liggeunderlag skrevet af friluftsland.dk.

Læs også: Villatelt – 9 store familietelte til camping i naturen

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

 

Therm-a-Rest MondoKing 3D – luksuriøs selvoppustelig luftmadras


Luftmadras Therm-A-Rest MondoKing 3D

 • Topscorer – Outdoor Gear Lab

Hvis komfort og isoleringsevne er vigtigere end luftmadrassens vægt, er Therm-a-Rest MondoKing 3D det rette valg. Den er favorit hos Outdoor Gear Lab, og har en tykkelse på hele 10 centimeter.

Therm-a-Rest MondoKing 3D er en særdeles lækker selvoppustelig luftmadras, som har en tykkelse på hele 10 centimeter. Det betyder ikke kun at den er behagelig at ligge på, men også at den giver god isolering mellem dig og underlaget. Den passer fint ind i teltet, men er formentlig bedst til overnatning på en campingplads eller på destinationer hvor eksempelvis bilen, båden eller motorcyklen fungerer som transportmiddel.

Anvendelsesområder: Da luftmadrassen er både tykkere og tungere end andre modeller, er den bedst egnet til brug på en fast overnatningsplads eller på ture hvor der køres/sejles. Den er desuden ideel til overnattende gæster, og børnene kan også ligge godt og komfortabelt når de skal overnatte til diverse arrangementer. Da den er selvoppustelig kræves der ikke en pumpe, og den er derfor let at anvende.

Da isoleringsevnen er fremragende, kan den bruges udendørs i alle sæsoner.

Therm-a-King MondoKind 3D fås i flere store størrelser, fra 196 x 63 centimeter. Den er således velegnet til både børn og voksne.

Materialer:  Øverst er luftmadrassen beklædt med 50D polyester, der er vævet så det føles blødt som et fleecetæppe. Undersiden er af 50D polyester, og kernen i luftmadrassen er er af polyuretan skum. Indvendigt har luftmadrassen desuden en TPU belægning, som holder den lufttæt.

Specifikationer:

 • Størrelse: 196 x 63 x 10 cm. (Fås i flere størrelser – se hos forhandleren)
 • Størrelse – pakket: 66 x 23 cm.
 • Materialer: 50D polyester, polyuretan skum og TPU
 • Vægt: 2,5 kg.

 

Coleman Maxi Comfort Raised King – stor dobbelt luftmadras med højt komfortniveau


Coleman-Maxi-Comfort-Raised-king-luftmadras

Coleman Maxi Comfort Raised King er en stor og lækker luftmadras, som bedst egner sig til indendørs brug. Den er perfekt til overnattende gæster, og stor nok til 2 personer.

Hvis komfortniveauet er vigtigere end vægten, er Coleman Maxi Comfort Raised King et særdeles godt valg. Luftmadrassen er større end en klassisk halvandenmandsseng, og da den er betrukket med blød polyester vil den føles blød at ligge på. Den er desuden hele 46 centimeter høj, og de indvendige kamre sørger sammen med kanten for at den føles god og stabil at ligge på.

Anvendelsesområder: Som ekstra gæsteseng, der kan bruges af op til 2 voksne personer samtidig. Vægtkapaciteten er på 295 kilo, og anvendelsesformålene er således mange. Den er også velegnet til børns overnattende legekammerater, eller til den lange campingferie.

Materialer: Coleman Maxi Comfort Raised King er fremstillet af PVC, som er beklædt med polyester på toppen. Polyesteren er børstet, således at den føles blød.

Specifikationer:

 • Størrelse: 198 x 152 x 46 cm.
 • Materialer: PVC og polyester
 • Vægt: 7 kg.

Coleman Maxi Comfort – billig dobbelt luftmadras


Coleman-Maxi-Comfort-Luftmadras

Denne luftmadras er et fornuftigt valg for dig, der ønsker en billig model med et godt komfortniveau. Den er opdelt i flere kamre der sikrer en bedre stabilitet, og den har samme størrelse som en halvandenmandsseng.

Coleman Maxi Comfort er designet til 2 personer, da den er opdelt i 2 sektioner. Den er ikke selvoppustelig eller noget, men til gengæld er den billig og optager ikke meget plads i sammenpakket tilstand. Således er den et godt valg til husstanden, der ofte har overnattende gæster og/eller tager på weekendture i telt.

Anvendelsesområder: Luftmadrassen er velegnet til brug indendørs, til overnattende gæster eller til udflugten der går til en campingplads. Den er designet med flere luftkamre således at 2 personer kan ligge behageligt, og da den måler 198 x 137 centimeter kan den benyttes af både voksne og børn.

Materialer: Coleman Maxi Comfort er beklædt med polyester og lavet af PVC.

Specifikationer:

 • Størrelse: 198 x 137 x 22 cm.
 • Materialer: PVC og polyester
 • Vægt: 3,8 kg.

Luftmadrasser med indbygget pumpe

En luftmadras med indbygget pumpe tilfører et ekstra lag af komfort og brugervenlighed, da du ikke behøver at have en pumpe ved siden af.

Den indbyggede pumpe er enten drevet manuelt eller med en elektrisk motor, der gør det nemt og enkelt at puste luftmadrassen op.

Highlander Trail – luftmadras på 450 gram med pumpe


Highlander-Trail-Luftmadras

 • Meget let – kun 450 gram

Higlander Trail er en af de letteste luftmadrasser i denne størrelse, og samtidig har den indbygget pumpe således at den nemt kan pustes op. Den er således et rigtig godt valg til både vandreturen og børnenes arrangementer.

Med Highlander Trail kan du få en særdeles let oppakning, da den kun vejer 450 gram og endda kommer med indbygget pumpe. Luftmadrassen er således et ideelt valg for dig der ofte overnatter i det fri, men den er også velegnet til børn der ofte overnatter ude eller har overnattende legekammerater.

 

Anvendelsesområder: Highlander Trail er velegnet til vandreturen, cykelturen eller lignende, hvor der kræves en særdeles let oppakning. Børn kan også nemt have den med i rygsækken, da den kun fylder 26 x 10 centimeter i sammenpakket tilstand.

Da den måler 185 x 50 centimeter kan den bruges af både børn og voksne, og med en tykkelse på 7 centimeter er komfortniveauet på et højt niveau.

Materialer: Luftmadrassen er fremstillet af 210T nylon, som er belagt med TPU indvendigt for at gøre kammeret helt lufttæt.

Specifikationer:

 • Størrelse: 185 x 50 x 7 cm.
 • Materialer: 210T nylon og TPU
 • Vægt: 450 gram

Highlander Explorer – let luftmadras med højt komfortniveau


Highlander-Explorer-Luftmadras

 • 14 centimeter høj
 • Vægt kun 800 gram

Highlander Explorer er både let og komfortabel, hvilket gør den til et oplagt valg til turen i det fri.

Highlander Explorer har et højere niveau af komfort end lettere luftmadrasser, og samtidig har den indbygget pumpe. Den er således nem at medbringe overalt, og du skal ikke bekymre dig om at huske en pumpe. Da den er hele 14 centimeter tyk har du desuden et højt komfortniveau på alle underlag, og alligevel vejer den kun 800 gram.

 

Anvendelsesområder: Luftmadrassen er ideel til vandreture med kortere distancer, og derudover er den oplagt til camping i mindre telte. Den er nemlig udformet således at den er pladsbesparende, og i sammenpakket tilstand måler den kun 34 x 14 centimeter. Den er desuden god til børnenes udflugter og arrangementer, samt til overnattende gæster.

Materialer: Luftmadrassen er beklædt med 75D ripstop polyester, og har en indvendig belægning af TPU.

Specifikationer:

 • Størrelse: 185 x 60 x 16 cm.
 • Materialer: 75D ripstop polyester og TPU
 • Vægt: 800 gram

Robens Rapturous 120 – ekstra lang luftmadras


Luftmadras Robens Rapturous 120

 • 200 centimeter lang

Robens Rapturous 120 er en god og lang luftmadras, som har en R-værdi på 2,8. Det betyder at den giver ekstra god isolering mod underlaget, og således kan bruges næsten hele året.

Robens Rapturous 120 er en god og lang luftmadras, som er hele 200 centimeter i længden. Den måler desuden 65 centimeter i bredden, og højden på 12 centimeter giver sammen med konstruktionen en god isolering mellem dig og underlaget. Da luftmadrassen vejer små 1,03 kilo, er den et godt valg til brug i både det fri eller til ungernes forskellige overnatningsaktiviteter.

Anvendelsesområder: Luftmadrassen er anvendelig til flere forskellige formål. Deriblandt overnatning i det fri, men også til overnattende gæster i hjemmet. Ungerne kan også have glæde af den til forskellige arrangementer, der varer mere end en dag.

Da luftmadrassen måler 200 x 65 centimeter, kan den bruges af både voksne og børn. Den kræver dog manuel oppustning, så man skal kunne betjene en pumpe for at bruge den.

Materialer: Robens Rapturous 120 er beklædt udvendigt med 30D polyester, som er børstet for at give en blødere fornemmelse. Indvendigt er den desuden TPU belagt.

Specifikationer:

 • Størrelse: 200 x 65 x 12 cm.
 • Størrelse – pakket: 27 x 13 cm.
 • Materialer: 30D polyester og TPU
 • Vægt: 1,03 kg.

Deluxe ReadyBed – Oppustelig alt-i-én gæsteseng


Deluxe ReadyBedDette er den bedste luftmadras på markedet, der giver dine gæster et godt sted at sove. Luftmadrassen er bred nok til to personer og har en indbygget sovepose, så dyner ikke bliver noget at bekymre sig om!

I modsætningen til almindelige luftmadrasser er Deluxe ReadyBed både gæsteseng, sovepose (med vaskbart betræk) og luftmadras i én smart genstand, og madrassen er god at have liggende til nødsituationer. Den kan også tages med, så man kan sove behageligt når man er ude på festivaler eller til arrangementer.

Anvendelsesområder: Denne seng, der let kan pustes op, er perfekt til overnattende gæster. Hvis man bor i en lejlighed og ikke har meget plads på sofaen, er det nemt at rykke møblerne til side og sætte denne anordning op. Det kan også være en god måde at sikre sig, ens gæster sover så godt som muligt, uanset deres alder. Madrassen har en indbygget hovedpude og et supersoft betræk, men der kan sagtens suppleres med eksterne puder.

Madrassen er ekstra høj og tilbyder en behagelig og fast soveplads, så du eller dine gæster kan slappe af og sove godt. Der medfølges både en bæretaske, så madrassen kan hjælpe når du er gæst eller sover ude, og gør det nemt at transportere madrassen. Desuden følger en batteridrevet pumpe, så lungerne ikke skal på overarbejde.

Materialer: Deluxe ReadyBed er et bomuldsrigt betræk, der kan vaskes i maskine på 40 grader.

Specifikationer:

 • 200 x 150 cm

Bestway Comfort Cell Sleep – god stor luftmadras med indbygget pumpe


Bestway-Comfort-Cell-Sleep-Luftmadras

 • God til indendørs brug
 • 240 Volt pumpe

Bestway Comfort Cell Sleep er en god og komfortabel luftmadras, som har en perfekt størrelse til 2 personer. Den indbyggede pumpe sluttes blot til stikkontakten, og så pumpes den op på 3,5 minutter.

Hvis du ønsker en god og billig luftmadras med indbygget pumpe til 2 personer, er Bestway Comfort Cell Sleep et oplagt valg. Den vejer desuden 7,4 kilo, og har indbygget pumpe. Den har en blød soveflade, samt 3 kamre der giver øget stabilitet.

Anvendelsesområder: Med indbygget elektrisk pumpe og en god størrelse er denne dobbelte luftmadras ideel til brug i hjemmet. Den har plads til 2 voksne personer, men er derudover også et ideelt valg til overnattende børn.

Materialer: Vi har ikke fundet mange informationer om materialerne i denne luftmadras, udover at den er beklædt med vinyl over alle overflader.

Specifikationer:

 • Størrelse: 203 x 152 x 43 cm.
 • Materialer: Vinyl
 • Vægt: 7,4 kg

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er en international salgsside, som forhandler stort set alle produkter. På hjemmesiden giver de også forbrugerne mulighed for at anmelde produkter. 

Mere end 420 globale forbrugere har anmeldt Coleman Airbed Maxi Comfort Bed Raised King, Camping Mat, Flocked Air Bed, Inflatable Double Height Air Mattress, Blow Up Bed. De giver den en gennemsnitlig score på 4,6 stjerner ud af 5 mulige.

Du kan se anmeldelserne her

Get Out With the Kids

Get Out With the Kids er en britisk hjemmeside, der anmelder produkter, som du kan anvende, når du skal rejse eller dyrke friluftslivet med dine børn.

De har anmeldt Coleman Comfort Raised Double Airbed review. De giver den 8.8 points ud af 10 mulige. De fremhæver især madrassens kvalitet, dens høje komfort og hvor meget valuta, du får for pengene. De fortæller, at sengen føles som en almindelig seng og ikke er særlig fjedrende. Til gengæld trækker det ned, at madrassen er ret stor og svær at puste op.
Du kan se testen her

Halfway Anywhere

Halfway Anywhere er en hjemmeside, som bliver administreret af en amerikansk rejsende ved navn Mac. Han skriver om alle mulige emner og laver blandt andet også anmeldelser af rejseprodukter. 

Han har testet Therm-a-Rest NeoAir XLite. Han fremhæver madrassens lette vægt, dens varme, dens holdbarhed og den garanti, som der medfølger til madrassen. Til gengæld trækker det ned, at madrassen er svært at puste op samt at den ikke er særlig bred.

Du kan se testen her

Outdoor Gearlab

Outdoor Gearlab er en hjemmeside, der beskæftiger sig med at teste outdoor udstyr. De finder ud af hvilke produkter, der er de førende på markedet. Herefter køber de dem selv og så tester de dem. Testningen foregår både på et laboratorie og i det virkelige liv. Herefter anmelder de produkterne, så forbrugerne lettere kan vurdere, hvilket produkt, der bedst passer til dem.

Outdoor Gearlab har testet Therm-a-Rest NeoAir Venture. De giver den i alt 4,5 stjerner ud af 5 mulige samt mærkatet ”Bedste køb”. De fremhæver især det lave prisleje, madrassens høje komfort, hvor rart overfladens stof føles samt holdbarheden. Til gengæld trækker det ned, at madrassen ikke er en letvægtsmadras, at den fylder mere end ultralette puder og at den ikke er varm.

Testen blev udført den: 18. august 2016
Du kan se testen her

Outdoor Gearlab har også testet Therm-a-Rest MondoKing 3D. De giver den i alt 5 stjerner ud af 5 mulige samt mærkatet ”Redaktionens valg”. De fremhæver særligt madrassens varme, dens komfort og hvor let den er at puste op. Til gengæld trækker det ned, at madrassen fylder meget i nedpakket tilstand.

Testen blev udført den: 29. april 2020
Du kan se testen her


FAQ

Hvilken luftmadras er den bedste at købe?
Hvilken luftmadras der er den bedste at købe, det kommer an på, hvordan og hvor du skal bruge madrassen. Nogle eksempler på gode luftmadrasser er dog modellerne Highlander Trek Lite, Therm-a-Rest NeoAir Venture og Nem Camp Flock Single luftmadrassen. Madrasserne har alle scoret nogle flotte resultater i en række tests.
Kan jeg sove på en luftmadras hver nat?
Du kan teknisk set godt sove på en luftmadras hver nat, men det kan dog godt resultere i nogle gener med tiden. Selv en luftmadras i rigtig god kvalitet vil aldrig give din krop en lige så god støtte, som en almindelig madras, hvilket kan give ømme og stive muskler.
Bør jeg lukke luften ud ad min luftmadras?
Det kan være en fordel at lade din luftmadras være pustet op så længe som muligt – især hvis den er ny, da luftmadrassen dermed udstrækkes og bliver bedre at ligge på. Det kan ligeledes også være hårdt for madrassens sømme, hvis den konstant pustes og får lukket luften ud.
Hvor lang tid holder en luftmadras, hvis den bliver brugt hver dag?
Hvis du bruger luftmadrassen hver dag, så kan du forvente, at den har en levetid på ca. seks måneder, førend den begynder at blive utæt. Levetiden varierer dog en smule alt efter, hvor ofte du puster madrassen op og lukker luften ud, da oppustningen især slider på madrassens sømme.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar