Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
De bedste små sovesofaer? En test-oversigt med anbefalinger og købsråd

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

De bedste små sovesofaer? En test-oversigt med anbefalinger og købsråd

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

Med en lille sovesofa kan du hurtigt forvandle et hjørne af din stue til en ekstra soveplads, hvilket er praktisk i mange forskellige situationer. Du kan også vælge helt at bruge sovesofaen som seng, hvis du f.eks. bor i en lille studiebolig.

Herunder har vi samlet 7 små sovesofaer, så du kan få et overblik og finde den rigtige til dig og dine behov.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte små sovesofaer

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Elegant og justerbar sofa test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dublexo Splitback Eik
Ekstra stort liggemål på 115 x 210 cm

Dagens bedste priser og tilbud på Dublexo Splitback Eik:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Med indbygget springmadras med pocketfjedre
 • 2-delt ryg og splitback-funktion
 • OEKO-TEX certificeret

Dublexo Splitback Eik er en elegant og gennemført sovesofa, der passer godt til hjemmet med begrænset plads. Du kan sidde behageligt i sofaen til hverdag, men samtidig også forvandle den til en sovesofa med plads til 2 overnattende gæster.

Grunde til at købe

 • Multifunktionelt design
 • Mulighed for justering af ryglænet for ekstra komfort
 • Springmadrassen med pocketfjedre og ekstra skumpolstring

Grunde til at undgå

 • Ingen armlæn på sofaen
 • Kan kræve ekstra køb af en topmadras eller rullemadras for øget komfort

Mere om Dublexo Splitback Eik

Detaljer

 • Mål (H x B x D): 82 x 210 x 96 cm
 • Siddehøjde: 44 cm

Strømlinet design med flere funktioner
“Splitback” er inkluderet i navnet, da ryglænet kan deles på midten, hvilket gør det muligt at indstille de 2 sider af ryglænet i forskellige positioner.

Det er derfor en multifunktionel sovesofa, der både indbyder til afslapning og overnattende gæster.

Til hverdag vil du let kunne nyde den flotte sovesofa som almindelig sofa, fordi designet på ingen måde afslører, at den rent faktisk kan transformeres totalt.

Splitback Eik er stort set magen til Splitback Frej bortset fra, at Eik ikke har armlæn. Du kan derfor også kigge på Frej, hvis du kan lide Eiks design.

God komfort til overnattende gæster
Dine overnattende gæster kommer til at sove super behageligt på Eik, som er designet med en springmadras med pocketfjedre og ekstra skumpolstring. 

Du kan desuden med fordel købe en topmadras eller rullemadras til at ligge på sovesofaen, så levetiden samt komforten øges endnu mere.

Praktisk loungemøbel med flere funktioner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dublexo Eik Loungestol
Lille sofa i tidløst design

Dagens bedste priser og tilbud på Dublexo Eik Loungestol:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Springmadras med ekstra skumindlæg
 • God siddekomfort
 • Stel af mat sort, pulverlakeret stål

Har du ikke plads til en klassisk sovesofa, eller ønsker du flere muligheder med din sovesofa? Så kan en loungestol være en smart løsning.

Dublexo Eik stolen passer til sovesofaen fra samme serie, og du kan derfor få et komplet sofamøbel, der indbyder til afslapning og overnattende gæster.

Grunde til at købe

 • Smart og alsidigt design med mange anvendelsesmuligheder
 • Materiale og konstruktion af høj kvalitet med Oeko-Tex-certificeret stof
 • God komfort med en klassisk springmadras med pocketfjedre
 • Kan bruges som en del af et komplet Dublexo Eik-sofasæt

Grunde til at undgå

 • Ikke egnet som en selvstændig gæsteseng

Mere om Dublexo Eik Loungestol

Detaljer

 • Mål (H x B x D): 79 x 90 x 98 cm
 • Siddehøjde: 44 cm
 • Materiale: Polyester, eg, stål

Smart design med flere muligheder
Loungestolens design er enkelt og tidløst. Peter Weiss har skabt møblerne i Dublexo Eik-serien, hvor der er tydelige referencer til 50’ernes samtalesofa. Med modellen er der dog flere muligheder, så du ikke kun behøver sidde ret op og ned.

Benene er fremstillet af lakeret eg, og selve stolen er betrukket med et kraftigt møbelstof, der er 100% Oeko-Tex certificeret. Sædet og ryglænet fås i flere flotte nuancer, så du kan finde den helt rigtige til din stil.

Madrassen er en klassisk springmadras med pocketfjedre, som giver samme gode komfort, som hvis du lå i en rigtig seng.

Oplagt i kombination med sovesofaen Dublexo Eik
Med et liggemål på 90 x 115 cm er Dublexo Eik Loungestol ikke oplagt som gæsteseng. Loungestolen er derimod oplagt, hvis du vil have en dejlig afslappende lænestol, der indbyder til stille eftermiddagslure. 

Du kan også bruge Dublexo Eik med sovesofaen fra selvsamme serie. Når du sætter Eik loungestolen til sofaen, vil den nemlig fungere som en chaiselong.

Dublexo Eik Loungestol vs. markedet
Dublexo Eik stikker lidt ud i oversigten, fordi det ikke decideret er en sovesofa. Loungestolen er derimod i gråzonen mellem en klassisk lænestol og en sovesofa.

Du kan slå ryglænet ned på loungestolen og få ekstra meget plads at brede dig på, men den kan også let kombineres med sovesofaen fra samme serie. 

Frode
God komfort til det lille hjem

Dagens bedste priser og tilbud på Frode:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Frode er et enkelt og moderne møbel, der byder på rigtig mange praktiske funktioner til det lille hjem. Sovesofaen er både et behageligt hverdagsmøbel, giver ekstra sovepladser og har indbygget opbevaringsplads – og netop derfor er det en oplagt løsning til dig, der ønsker en sovesofa, som kan lidt mere.

Grunde til at købe

 • Giver praktiske funktioner til små hjem
 • God komfort med springmadras og skumpolstring
 • Smart opbevaringsløsning med ekstra plads til sengetøj og andre ting
 • Mulighed for at tilpasse med eller uden armlæn

Grunde til at undgå

 • Ekstra omkostninger for topmadras eller rullemadras

Mere om Frode

Detaljer

 • Mål (H x B x D): 63 x 200 x 105 cm
 • Siddehøjde: 48 cm
 • Materiale: 100% polyester, egetræ

God komfort i enkelt design
Med Frode kan du sagtens invitere gæster til at overnatte: Indvendigt er sovesofaen udstyret med en springmadras med skumpolstring for ekstra komfort, og så har springmadrassen pocketfjedre, som var det en rigtig seng.

Vil du gøre Frode endnu bedre for dine gæster, kan du også med fordel tilkøbe en topmadras eller rullemadras. Det beskytter din sofa og forlænger dens levetid, mens den samtidigt bliver mere behagelig at sove på.

Smart opbevaring til det mindre hjem
Når ovesofaen er slået ud, er der god plads til gæster. Den måler nemlig det samme som en halvandenmandsseng (140 x 200 cm).

Udover at være god at sove på, har Frode også ekstra opbevaringsplads i bunden med plads til alt fra ekstra sengetøj, dyner og puder til forskellige ting, du ikke har plads til andetsteds.

Du kan både vælge Frode med eller uden armlæn. Modellen med armlæn er 15 cm længere end udgaven uden, så sovesofaen kommer til at måle 215 i bredden.

Karup Chico
simpel og multifunktionel sovesofa

Dagens bedste priser og tilbud på Karup Chico:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Karup Chico skubber til rammerne for det “normale”, da den ikke har noget fast stel, men i stedet er skabt af et sæt madrasser og hynder.

Grunde til at købe

 • Kan bruges som hjørnesofa eller lille seng
 • Bløde og komfortable puder/madrasser
 • God plads til at sove, op til 160 x 200 cm
 • Fremstillet af materialer af høj kvalitet som bomuld, polyester og rajgræs

Grunde til at undgå

 • Begrænsede placeringsmuligheder, fordi den skal stå op ad en væg

Mere om Karup Chico

Detaljer

 • Mål (H x B x D): 35 x 200 x 80 cm
 • Siddehøjde: 35 cm
 • Materiale: Bomuld, polyester, rishalm

Den skal derfor stå op ad en væg, men herudover er der gode muligheder for at tilpasse den efter behov.

Eksempelvis kan den lægges ud som en stor hjørnesofa eller som en normal lille sovesofa, hvor de bløde siddehynder kan fungere som et sæt komfortable madrasser. Bruges den som sovesofa, får du et liggeareal på op til 160 x 200 centimeter.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dublexo Frej Loungestol
Bedst til dig med begrænset plads

Dagens bedste priser og tilbud på Dublexo Frej Loungestol:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Er din plads til en sovesofa begrænset? Dublexo Frej er en smart loungestol, der nemt kan foldes ud. Loungestolen er ikke som sådan en lille sovesofa, men den befinder sig i feltet mellem lænestol og sovesofa. Du kan nemlig læne ryglænet tilbage og få hele 115 x 90 cm at brede dig på.

Grunde til at købe

 • Pladsbesparende design, der nemt kan foldes ud
 • Pocketfjedre i madrassen og ekstra polstring for ekstra komfort
 • Stilrent, nordisk design med klassiske linjer og armlæn og ben i træ
 • Øko-Tex-certificeret møbelstof, der fås i flere farver

Grunde til at undgå

 • Begrænset soveplads til overnattende gæster

Mere om Dublexo Frej Loungestol

Detaljer

 • Mål (H x B x D): 82 x 112 x 98 cm
 • Siddehøjde: 44 cm
 • Materiale: Eg, stål, 100 % polyester

Loungestol med ekstra komfort
Når du slår Dublexo Frej loungestolen ud, vil du få plads til at slappe ekstra behageligt af på de 115 x 90 cm. Længden er begrænset, så det er ikke den bedste soveplads til overnattende gæster.

Du kan derimod bruge loungestolen til at læse en god bog i eller slappe af i foran fjernsynet. Den egner sig også fint til eftermiddagslure.

Indvendigt gemmer stolen på pocketfjedre i springmadrassen, der er ekstra polstret med skumindlæg.

Gennemført klassisk design
Per Weiss har designet den Dublexo Frej og flere andre møbler i samme serie. Ens for stilen er et nordisk design med enkle linjer og et nik til klassisk møbeldesign.

Det smarte ved Dublexo Frej er, at du kan sætte den sammen med sovesofaen fra samme serie, så du på den måde får en chaiselong, der giver mulighed for ekstra overnattende gæster.

Stolen har flotte egetræsben og -armlæn, der er lakerede for at give et mere lyst udtryk. Stolens sæde og ryglæn er desuden betrukket med kraftigt Oeko-Tex certificeret møbelstof, der tilmed fås i flere flotte nuancer.

Dublexo Frej Loungestol vs. markedet
Skal du bruge en helt klassisk sovesofa, bør du gå udenom Dublexo Frej. Mangler du derimod et smart møbel, der giver mulighed for at slappe helt af, så er Dublexo Frej fra et godt valg.

Puzzle Cubic
Kompakt og moderne model

Dagens bedste priser og tilbud på Puzzle Cubic:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Puzzle Cubic er et godt valg, hvis du elsker enkle linjer i høj kvalitet. Sovesofaen er holdt helt minimalistisk, og den kan passe ind på både teenageværelset, ungdomsboligen eller i sommerhuset. 

Grunde til at købe

 • Minimalistisk design med rene linjer
 • Flere placeringsmuligheder til alsidig brug
 • Kan bruges som en ekstra seng til gæster
 • Bygget med boksmadrasser og springmadrasser for ekstra komfort

Grunde til at undgå

 • Begrænsede farvemuligheder
 • Kræver ekstra investering i topmadras eller rullemadras for optimal komfort

Mere om Puzzle Cubic

Detaljer

 • Mål (H x B x D): 76 x 200 x 89 cm
 • Siddehøjde: 38 cm
 • Materiale: Eg og polyester

Enkelt design med fine funktioner
Puzzle Cubic er designet af Peter Weiss, der har skabt et møbel med helt rene linjer. Den polstrede sofa står på helt tynde ben, der giver den ellers kompakte model et mere let udtryk.

Når du slår Puzzle Cubic ud, har du flere muligheder. Du kan indstille sofaen til 3 forskellige positioner, og begge sider af sofaen kan indstilles forskelligt.

Slår du Puzzle Cubic ud til dine gæster, vil du få en ekstra halvandenmandsseng. Sofaen måler nemlig 115 x 200 cm udslået, så du kan have 1 til 2 personer overnattende.

Ekstra god komfort
Puzzle Cubic er bygget af boxmadrasser og springmadrasser, som du også finder i traditionelle senge.

Det anbefales, at du investerer i en topmadras eller en rullemadras til din sovesofa. Det er med til at beskytte sovesofaens betræk, så der ikke kommer pletter.

Oveni vil en topmadras eller rullemadras øge komforten markant, så du og dine gæster kan sove ekstra behageligt.

Puzzle Cubic vs. markedet
Hvor de fleste andre sovesofaer i oversigten har et mere klassisk look, så byder Puzzle Cubic på noget mere minimalistisk til den mindre bolig. 

Sovesofaen er helt enkelt opbygget af elementer, der kan flyttes, alt efter hvordan du gerne vil sidde eller ligge. Det er endda muligt at indstille de to sider af sovesofaen forskelligt, hvilket giver ekstra mange muligheder. 

Dublexo Splitback Frej
Klassisk design med ekstra længde

Dagens bedste priser og tilbud på Dublexo Splitback Frej:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dublexo Splitback Frej er en komfortabel sofa, der nemt kan slås ud til sovesofa. Det er derfor ingen sag at invitere gæster til hygge i stuen, og bagefter give dem en god soveplads.

Grunde til at købe

 • Elegant og enkelt nordisk design
 • Fremstillet af materialer af høj kvalitet (samt Oeko-Tex-certificerede stof')
 • Inkluderer en klassisk springmadras med pocketfjedre for ekstra komfort
 • 232 cm i længden med et soveområde på 210 cm

Grunde til at undgå

 • Kan være for stor til mindre rum

Mere om Dublexo Splitback Frej

Detaljer

 • Mål (H x B x D): 83 x 232 x 99 cm
 • Siddehøjde: 44 cm

Gennemført design
Sovesofaen er designet af danske Peter Weiss. Stilen er enkel, klassisk og nordisk med rene linjer og gode materialer.

Armlæn og ben på sovesofaen er fremstillet af lakeret eg, der har en flot lys træfarve. Det giver et flot modspil til det kraftige møbelstof, som sæderne og ryglænet er beklædt med. Tekstilerne er dertil Oeko-Tex-certificerede. 

Lang sovesofa med ekstra komfortfølelse
Splitback Frej giver en praktisk ekstra soveplads, og så er madrassen en klassisk springmadras med pocketfjedre. Du og dine gæster får derfor god komfort, når I ligger og slapper af.

Modellen passer desuden til alle, da den måler hele 232 cm i længden, hvoraf de 210 kan bruges som soveplads.

Dublexo Splitback Frej vs. markedet
Dublexo Splitback Frej er for dig, der ønsker et helt klassisk elegant møbel, der gemmer på en praktisk ekstra soveplads.

Sovesofaen kan transformeres til en halvandenmandsseng på 115 x 210 cm, hvilket er ganske flot i sammenligning med andre mindre sovesofaer i oversigten.

Du kan med fordel kombinere din Dublexo Splitback Frej sovesofa med Dublexo Frej Loungestol, der kan fungere som en chaiselong. 

FAQ

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal købe en sovesofa?
Når du skal købe en sovesofa, skal du kigge efter en model, hvis stil matcher din indretning. Dertil bør du overveje sovesofaens størrelse, så den passer til det rum, den skal stå i. Slutteligt er det en god idé at overveje dit budget, så du ved, hvilke modeller du på forhånd kan udelukke.
Forskellen på en sofaseng og en sovesofa er måden, hvorpå de foldes ud. En sofaseng er designet til at blive lagt fladt ned, så det mere ligner en madras. En sovesofa har derimod et ekstra stykke gemt under sig, som du kan hive frem og bruge som soveplads.
Kan jeg ligge en almindelig madras på en sovesofa?
Det anbefales generelt ikke at lægge en almindelig madras oven på en sovesofa, da det typisk ikke gør soveoplevelsen specielt meget bedre. Er sovesofaen for hård for dig at sove på, kan du i stedet overveje at lægge en topmadras oven på.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme