Artiklen indeholder reklamelinks.

Et lille køleskab er et oplagt valg til studieboligen, sommerhuset, lejligheden, værkstedet og mange andre steder. Det tager ikke meget plads og kan typisk placeres enten fritstående eller under en bordplade, således at pladsen kan udnyttes optimalt.

Små køleskabe er normalt simpelt indrettet, og flere modeller er både billige og energivenlige.

Til denne artikel har vi gennemgået anmeldelser af små køleskabe, og samlet de bedste så du får et godt samlet overblik.

Scandomestic SKS 150-1 – populært lille køleskab til fornuftig pris

Det lille Scandomestic SKS 150-1 køleskab får mange positive anmeldelser, og fås til en meget lav pris online. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 2.099,00 (Lavprishvidevarer)

Derfor anbefaler vi Scandomestic SKS 150-1: Hundredvis af købere bekræfter i individuelt af hinanden, at dette lille køleskab er et særdeles godt køb: Det er et simpelt og brugervenligt fritstående køleskab, som har et lavt støjniveau og er godt indrettet uden for mange finesser. Prisen er desuden yderst rimelig, og da det er i energiklasse A++ er elregningen desuden i den lave ende. Det er således både et godt, billigt og energivenligt lille køleskab, som har alle de basale funktioner man måtte ønske sig.

Om: SKS 150-1 er et energivenligt lille A++ køleskab med et estimeret årligt energiforbrug på 91 kWh/år, hvilket er ganske pænt i forhold til størrelsen på 124 liter. Det er en simpel fritstående model med en hvid front fri for knapper, men inde i køleskabet finder du dog en drejeknap til indstilling af temperaturen.

Døren på køleskabet er fra fabrikken højrehængt, men den kan vendes hvis indretningen af boligen kræver dette. Indvendigt er det indrettet med 4 hylder af glas, hvoraf de to øverste kan justeres i højden, samt en lille grøntsagsskuffe i bunden. I døren er der 3 hylder af plast, hvoraf de to øverste hylder kan justeres i højden ved at placere en af disse i det overskydende trin.

Støjniveauet er forholdsvist lavt og ligger på 40 decibel, hvilket er ganske pænt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 91 kWh
 • Kølekapacitet: 124 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.099,00 2.099,00 Til butik »
2.099,00 2.099,00 Til butik »
2.249,00 2.199,00 Til butik »
1.869,00 2.249,00 Til butik »

Liebherr TP1760-22 – lille A+++ køleskab

Liebherr-tp1760-22001-lille-koeleskab
Liebherr TP1760-22001 er et stilfuldt og lækkert køleskab med digitalt termometer og temperaturstyring. Klik og læs mere.
Bedste pris: 5.199,00 (Lavprishvidevarer)

Derfor anbefaler vi Liebherr TP1760-22: Hvis du er på udkig efter et af de bedste små køleskabe, er denne model fra Liebherr en overvejelse værd. Her får du hele 156 liter køleplads i en særdeles energivenlig indpakning, der bringer det lille køleskab op i højeste energiklasse: A+++. Det giver et samlet årligt energiforbrug på kun 64 kWh for en gennemsnitlig husstand, hvilket er rigtig pænt. På længere sigt vil den højere pris således kunne tjene sig selv ind i form af sparede energiomkostninger, og da byggekvaliteten for Liebherr køleskabe typisk er i den høje ende, er det ikke utænkeligt at det kan holde i flere årtier. Liebherr klarer sig normalt rigtig godt i test, og køberne af dette lille køleskab er generelt meget positive. Blandt andet nævnes det at køleskabet er støjsvagt og overordnet set rigtig lækkert, hvilket gør det til et oplagt valgt for den kræsne køber.

Om: Liebherr er normalt kendt for at designe og producere hvidevarer i en god og robust kvalitet, som ligger på niveau med Miele. TP1760-22 er selvfølgelig ingen undtagelse, og her får du således både et energivenligt og holdbart A+++ køleskab med plads til hele 156 liter.

På trods af den høje kapacitet er energiforbruget helt nede på 64 kWh om året, hvilket er markant bedre end tilsvarende køleskabe i lavere energiklasse. Der er desuden indbygget et digitalt display i toppen af det lille køleskab, hvorpå du kan aflæse temperaturen og justere efter behov.

Det lille Liebherr køleskab har desuden automatisk afrimning og SuperCool-funktion, som kan aktiveres når du har behov for at nedkøle dine mad- og drikkevarer ekstra hurtigt. Støjniveauet er på 40 decibel.

Døren er fra fabrikken højrehængt, men kan vendes hvis det er nødvendigt. Indvendigt er køleskabet indrettet med 4 hylder og et par små grøntsagsskuffer nederst, samt 3 hylder i døren.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug/år: 64 kWh
 • Kølekapacitet: 156 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.199,00 5.199,00 Til butik »
5.199,00 5.199,00 Til butik »
5.268,00 5.268,00 Til butik »
3.999,00 6.299,00 Til butik »
7.855,00 6.299,00 Til butik »

Scandomestic SKS 107A+ – meget billigt lille køleskab

Scandomestic SKS 107A+ er et af de billigste små køleskabe på markedet. Samtidig får det gode anmeldelser. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 1.039,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi Scandomestic SKS 107A+: Som med det første lille Scandomestic køleskab i denne artikel, er SKS 107A+ et særdeles populært køleskab. Det er desuden det billigste i sin kategori, og med en pris på kun lidt over 1.000 kroner får du et særdeles godt lille køleskab, som kan bruges i flere sammenhænge. Adskillige købere har anmeldt køleskabet, og de er overvejende positive. Blandt andet roses køleskabet for at være dejlig simpelt og funktionelt, hvilket typisk er de primære kvaliteter der søges i et køleskab. Døren er vendbar, hvilket giver gode muligheder for placering. Som flere købere skriver, er dette køleskab særligt velegnet til brug ved eksempelvis havefester, fødselsdage og lignende, hvor det kan være rart at have et reservekøleskab til mad- og drikkevarer.

Om: Scandomestic SKS 107A+ er først og fremmest et billigt lille køleskab, som derudover blot er en simpel anordning der dækker de mest basale behov. Ifølge flere købere er det blandt andet egnet til supplerende køleskab ved havefester, men det kan også bruges i forbindelse med baren, festlokalet eller som køleskab på det lille kontor.

Køleskabet er en A+ model, hvilket betyder at energiforbruget er forholdsvist lavt, dog uden at være i den mest energibesparende ende. Det årlige energiforbrug er således normeret til 116 kWh, hvilket i sig selv er ganske pænt.

I det lille Scandomestic køleskab er der plads til 90 liter, og det har en hvid front. Som de fleste modeller i denne artikel er det fritstående, så det enten kan stå for sig selv eller placeres under en bordplade. Det er simpelt indrettet med 3 hylder, hvoraf de to øverste kan justeres i mange forskellige højder. Derudover er der 3 hylder i døren, som ikke kan justeres i højden.

Indvendigt er det muligt at justere temperaturen, og støjniveauet for køleskabet er på 41 decibel.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 116 kWh
 • Kølekapacitet: 90 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 41 dB
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.039,00 1.039,00 Til butik »
1.465,00 1.405,00 Til butik »
1.229,00 1.405,00 Til butik »
1.565,00 1.565,00 Til butik »

Scandomestic High Cube har Coca Cola logo på fronten og siderne, samt glaslåge. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 2.085,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi Scandomestic High Cube: Der findes næppe et mere passende lille køleskab til baren, værelset, studieboligen eller noget helt fjerde. Med Scandomestic High Cube får du ikke blot et kedeligt køleskab, men derimod et fedt Coca Cola køleskab med gennemsigtig glaslåge og masser af indretningsmuligheder. Det er yderst populært blandt køberne, og vil helt sikkert sætte kulør på et hvilket som helst rum. Brug det enten som almindeligt køleskab eller som supplement til eksisterende køleskab, når der eksempelvis er behov for ekstra plads til kolde drikkevarer.

Om: Scandomestic High Cube er et rigtigt Coca Cola køleskab med kapacitet til 115 liter og 4 robuste trådhylder, der gør det muligt at få plads til både glasflasker, plastflasker og dåser. Du kan dog også bruge det til almindelige madvarer hvis det ønskes, da det kan indstilles fra 2 til 10 grader.

Det lille Coca Cola køleskab er placeret i energiklasse A+, og har et estimeret årligt energiforbrug på 110 kWh. Døren er højrehængt fra fabrikken, og kan ikke vendes.

Støjniveauet er på kun 39 decibel, hvilket er ganske pænt. Som på andre modeller er der indbygget LED lys, som med trådhylderne giver godt overblik over indholdet i skabet.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 110 kWh
 • Kølekapacitet: 115 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 39 dB
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.085,00 2.085,00 Til butik »
2.085,00 2.490,00 Til butik »
2.490,00 2.490,00 Til butik »

Caso Sound & Cool – sofabord med køleskab og soundbar

Har du altid drømt om køleskuffer under sofabordet? Det er ikke længere bare en drøm. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 7.321,00 (Whiteaway)

Derfor anbefaler vi Caso Sound & Cool: Kender du det, når du er tørstig og der er for langt ud til køkkenet? Det kan være under en nervepirrende film, en fodboldkamp eller noget helt tredje – men det kan også bare være, at du ikke vil gå glip af samværet med familie og venner. Caso Sound & Cool løser flere problemer, da det både fungerer som sofabord, køleskab og højttaler. Ja, du læste rigtigt: Der er både indbygget køleskab og højttaler under bordet, og nå ja: USB-stik til opladning af blandt andet smartphones og tablets. Hvad mere kan man ønske sig?

Om: Har du tit drømt om et kombineret sofabord/køleskab/højttaler i én samlet enhed? Caso har hørt folket, og drømmen er nu blevet til virkelighed: Caso CS790 Sound & Cool er et sofabord med køleskuffer samt højttalere, der gør det muligt at opfylde flere behov i en flot indpakning.

Køleskabsdelen består af to skuffer med plads til 130 liter i alt, og det er placeret i energiklasse A med et årligt energiforbrug på 150 kWh. Dette er selvfølgelig en del mere end på almindelige små køleskabe, men dette skyldes formentlig designet som har begrænset muligheden for at isolere og effektivisere.

Køleskabet har justerbare temperaturzoner, som kan indstilles til mellem 1 og 12 grader, så du kan nedkøle dine mad- og drikkevarer nøjagtigt som du ønsker. Der er desuden indbygget akustisk signal hvis skufferne står åbne for længe, og der er LED belysning i hver skuffe.

Udover at fungere som køleskab, er der også en indbygget soundbar med stereo højttaler. Det er muligt at tilslutte til denne via Bluetooth og AUX, og derudover er der et par USB-indgange der kan bruges til opladning af blandt andet smartphones og tablets.

Bordets overflade er af glas med indbygget berøringsfølsomt LED display.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Energiforbrug/år: 150 kWh
 • Kølekapacitet: 130 liter
 • Støjniveau: Maks. 36 dB
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
8.999,00 7.321,00 Til butik »
10.399,00 9.299,00 Til butik »
13.225,00 13.225,00 Til butik »

Gram KS 3135-90 – simpelt og billigt lille køleskab

Gram KS 3135-90 er et fint lille køleskab til en god pris. Der er en rummelig grøntsagsskuffe i bunden og tre justerbare hylder. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 1.825,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi Gram KS 3135-90: Det lille køleskab fra Gram får gode anmeldelser flere steder på nettet. Det er samtidig en af de mest populære små køleskabe lige nu, og til en pris på under 2.000 kroner er det et godt køb. Køleskabet bærer desuden energimærket A+, og har et relativt lille energiforbrug i forhold til dets størrelse.

Om: Gram KS 3135-90 er et lille køleskab med håndtag i børste stål, samt hvid front. Det er fritstående som andre modeller i artiklen, og har kapacitet til 130 liter.

Med A+ energimærket er det ikke blandt de mest energivenlige modeller, men det har alligevel et forholdsvist lavt energiforbrug på kun 116 kWh om året. Indvendigt er det simpelt indrettet med 4 hylder og en stor gennemsigtig grøntsagsskuffe i bunden, hvoraf de 3 øverste hylder kan justeres i højden. Der er desuden 3 hylder i døren, som er monteret på faste pladser.

Køleskabet har et støjniveau på 42 decibel, og døren er fra fabrikken højrehængt. Denne kan dog vendes efter ønske.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 116 kWh
 • Kølekapacitet: 130 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 42 dB
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.825,00 1.825,00 Til butik »
2.649,00 2.149,00 Til butik »
1.829,00 2.149,00 Til butik »
2.749,00 2.749,00 Til butik »
2.749,00 2.749,00 Til butik »

Miele K 12010 S-2 – støjsvagt lille køleskab med høj kapacitet

miele-lille-koeleskab-k12010s2
Miele K 12010 S-2 er med et støjniveau på kun 38 decibel blandt de mest støjsvage små køleskabe på markedet. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 3.737,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi Miele K 12010 S-2: Dette lille køleskab er både rummeligt og støjsvagt, hvilket er vigtige kriterier hvis det eksempelvis skal bruges i en lille et-værelses bolig eller i sommerhuset hvor gæster overnatter i åben forbindelse med køkkenet. Det har nemlig et støjniveau på kun 38 decibel, hvilket er særdeles lavt, og samtidig har det kapacitet til hele 151 liter. Miele er desuden kendt for at lave hvidevarer i en god kvalitet, så på trods af den lidt højere pris kan det på længere sigt være en godt investering.

Om: Miele fremhæver i deres egen profil at de producerer hvidevarerne på deres egne fabrikker, som blandt andet ligger i Tyskland. Det betyder både at prisen er en smule højere end på andre hvidevarer, men typisk har det også betydning for byggekvaliteten og dermed holdbarheden.

Det lille K12010 S-2 køleskab både rummeligt og funktionelt, samtidig med at det er blandt de mest støjsvage modeller på markedet. Det har en kapacitet på hele 151 liter, og et støjniveau på kun 38 decibel. Den aftagelige indvendige indretning kan afmonteres og tåler vask i maskine, således at de kan blive ordentligt rene med jævne mellemrum uden at du skal stå og vaske dem i hånden.

Køleskabet har et årligt energiforbrug på 125 kWh, hvilket placerer det i energiklasse A+. Det leveres desuden med en højrehængt dør, som dog kan vendes hvis det skønnes nødvendigt. Det lille køleskab er som andre modeller fritstående, således at det enten kan stå for sig selv eller placeres under en bordplade.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 125 kWh
 • Kølekapacitet: 151 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 38 dB
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.989,00 3.737,00 Til butik »
2.989,00 3.737,00 Til butik »

Vestfrost CW 150 R  – fritstående lille køleskab med god indretning

vestfrost-lille-koeleskab-CW150R
Vestfrost CW 150 R er et lille, simpelt og velindrettet køleskab. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 1.995,00 (De3bedste)

Derfor anbefaler vi Vestfrost CW 150 R: Det lille køleskab fra Vestfrost er simpelt og i en fin kvalitet, der ikke koster alverden. Vestfrost har base i Jylland, og er kendt for at producere blandt andet hvidevarer, der typisk klarer sig ganske godt i test. Blandt brugeranmeldelserne klarer det sig generelt fint, og roses blandt andet for at være godt indrettet og nemt at anvende.

Om: Skal du have et billigt køleskab som stadig har et dansk aftryk, kan Vestfrost CW 150 R være en overvejelse værdigt. Det lille køleskab er tilpas stort til at dække behovet i en mindre husstand på 1-2 personer, og i energiklasse A+ sætter det ikke store spor på elregningen. 120 kWh årligt bliver det til i en gennemsnitlig husstand, hvilket er ganske fornuftigt for et køleskab i denne prisklasse.

I køleskabet er der kapacitet til 101 liter, og det er indrettet med 3 hylder samt en grøntsagsskuffe. I døren er der desuden 3 hylder.

Det lille køleskab er fritstående, og der er drejeknap til regulering af temperaturen indvendigt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 120 kWh
 • Kølekapacitet: 101 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 41 dB
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.995,00 1.995,00 Til butik »
1.995,00 1.995,00 Til butik »

Er et lille køleskab en god investering?

Hvis du fokuserer meget på køleskabets energiforbrug, så har du sikkert også bemærket at små køleskabe har et højt forbrug i forhold til deres lille størrelse. Eksempelvis kan store A+++ køleskabe forbruge helt ned til 70 kWh om året eller mindre, på trods af en kølekapacitet på 300 liter eller mere. Til sammenligning har det lille køleskab fra Liebherr et tilsvarende energiforbrug (64 kWh/år), mens kølekapaciteten kun er halvt så stor.

Det lille køleskab er en god investering her og nu

Mens de store køleskabe har et lavere energiforbrug, så er de til gengæld dyrere at anskaffe og kræver, i sagens natur, mere plads. Små køleskabe koster ikke nødvendigvis en formue, og et Scandomestic køleskab kan eksempelvis købes for kun lidt over 1.000 kroner, hvilket næsten er foræringspris. Så hvis dit behov for kølekapacitet ikke er stort, så er de små køleskabe stadig en idéel løsning på trods af det lidt høje energiforbrug.

Fordele ved et lille køleskab:

 • Pladsbesparende
 • Billigt at indkøbe
 • Let at opsætte og håndtere

Ulemper ved et lille køleskab:

 • Pladskrævende madvarer en udfordring
 • Højt energiforbrug i forhold til størrelsen

Brug afstandsstykket – og spar strøm

Uanset hvilket køleskab du ender med at købe, så gælder det for alle modeller at de har bedst af at være placeret med en vis afstand til bagvæggen. Inden monteringen er det derfor en god idé at sikre dig at du opnår den rette afstand til bagvæggen. Står køleskabet for tæt på bagvæggen, kan det ikke fungere så effektivt som det er lavet til. Det har ikke nogen betydning for temperaturen inde i dit køleskab, men det har betydning for din elregning.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar