Et legetårn er det perfekte aktivitetssted for børnene i haven. Når du vælger selv at bygge det, får du fuld frihed til at designe det i henhold til børnenes behov og dine ønsker for dimensioner.

Det får stor værdi for dig at bruge lidt tid på at undersøge forskelligt træ, der kan bruges til vægge, fundament, tag og dør. Der kan være særlige ønsker, som dit kommende legetårn derhjemme skal bygges i forhold til. Det kan f.eks. være ekstra stabilitet, billig løsning eller stilfuldt look.

Èt er selv at vælge materialer, noget andet er at bygge.

Vil du slippe for at lave detaljeret plantegning af børnenes hus, og vil du spare tid på opførelsen, kan du få et håndværkerfirma til at få for det kreative projekt.

https://www.3byggetilbud.dk/ kan du nemt og effekt oprette din opgave, hvorefter du vil modtage skræddersyede tilbud fra professionelle firmaer i dit nærområde. 

Legehus DIY – Guide

Der er forskel på, hvor erfarne vi hver især er, når det kommer til de kreative projekter i haven, der handler om at bygge op fra bunden. For dig der har styr på brugen af tommestok, vinkelsliber, vaterpas, afslutninger, boremaskine og træbehandling, kan du vælge at opføre børnenes hus til sjov og leg på egen hånd.

Når du skal i gang med at planlægge projektet, skal du have følgende overvejelser med:

 • Hvilket træmateriale vil du anvende?
 • Hvor skal det lille hus placeres i haven?
 • Hvor stort skal det være?
 • Skal der være andre faciliteter for barnet nær huset (det kan være rutsjebane eller hoppeborg)?
 • Sikkerhed 
 • Særlige krav

Det er ikke kun huset og dets design og størrelse, du skal forholde dig til. Det er afgørende, at du også har sat dig ind i sikkerhed og krav. Du kan med fordel bruge en praktisk guide til byggeprojektet, så du er sikker på, at du har alle detaljer og sikkerhedsforbehold på plads.

Bestiller du en tømrer til opgaven, kan vedkommende vejlede dig om den optimale placering af huset, ligesom du kan være sikker på, at børnene kommer til at få sikre legeforhold. 

Materialevalg til legetårn DIY

Det vigtigste element i forbindelse med at bygge legetårn er brædderne. Der findes forskellige træsorter, som du kan vælge til dit kreative projekt. 

Sørg for at undersøge forskellige produktmuligheder, så du kan sammenligne egenskaber, funktioner og pris. 

Pris på legehus DIY behøver ikke være en stor udgift på budgettet. Med slidstærke og billige træbrædder kan du forkæle dine børn med deres helt eget holdbare og charmerende, lille hus i haven. 

Planker i fyrretræ (ubehandlet) – Bedst til det billige byg selv legehus

Planker i fyrretræ (ubehandlet)Går du efter et modstandsdygtigt, elegant og billigt materiale, er fyrretræ et godt valg. Den høje slidstyrke gør fyr til et populært valg til de kreative byggeprojekter derhjemme. Du kan vælge planker og brædder i denne træsort i forskellige længder. 

Det kan være en fordel at vælge den ubehandlede udgave, hvis du har planer om, at børnenes lille hus i haven skal have en særlig farve.

Sørg for at behandle træet, før huset tages i brug.

Udvalgte specifikationer

 • Lav pris
 • Tidløst og elegant look
 • Høj slidstyrke 
 • Kan males i forskellige farver efter behandling 

Brædder i gran – højeste slidstyrke til legehus DIY

Brædder i granEr planen, at børnenes lille hus skal bruges til hønsehus eller redskabsskur, når de engang vokser fra det? I dette tilfælde skal du vælge brædder med højeste modstandskraft overfor slid, vind og vejr. 

Gran er et godt valg i denne forbindelse. Du kan vælge brædder i både slebet og usleben udgave, så du kan få det materiale, der matcher dit formål og dine byggeønsker. 

De trykimprægnerede brædder er blevet forbehandlede til at have en ekstra høj slidstyrke. 

Gran skaber et elegant, mørkt look. 

Udvalgte specifikationer

 • Stærke, trykimprægnerede brædder
 • Stilfuldt, mørkt look
 • Gør det muligt at anvende børnenes lille hus til redskabsskur eller hønsehus i fremtiden
 • Største modstandsdygtighed til legetårn DIY

Kalmarplanke i lærketræ – Bedste valg for dig, der går op i designet

Kalmarplanke i lærketræEt gør det selv legehus behøver langt fra ligne et hjemmekreeret projekt. Når du vælger de elegante, smukke og stilfulde lærkeplanker, kan du forskønne børnenes legetårn i haven.  Kalmarplankerne egner sig til beklædning, og de vil være det kvalitetsbevidste valg, når du går op i udseendet af din have. 

Plankerne ligger højere i pris sammenholdt med brædder af gran og fyr. Kalmarplanker er skabt til udendørs beklædning på skure, og de vil få dit projekt til at tage sig professionelt ud.

Udvalgte specifikationer

 • Professionelt og flot look
 • Egner sig til beklædning af mindre træbygninger 
 • Kan bruges som elegant finish

Materialeliste til legehus DIY

Har du mod på at stå for projektet med legehus DIY selv, er der brug for følgende værktøj, tilbehør og udstyr:

 • Tommestok 
 • Geringssav og stiksav
 • Vinkelsliber
 • Boremaskine
 • Hammer
 • Søm og skruer
 • Vaterpas 
 • Arbejdshandsker

Når du får en tømrer til at stå for arbejdet, er det ikke kun tiden og forberedelsen du sparer. Det er også udgifterne til værktøj. Et håndværkerfirma har alt det udstyr og specialværktøj, som skal til for at løse projektet. 

På nettet får du de bedste valgmuligheder af værktøj, tilbehør og materialer. Det kan være en god idé at undersøge forskellige forhandlere som 10-4.dk eller Davidsenshop.dk, så du kan sammenligne produkter.

Værd opmærksom på dette, inden du starter gør-det-selv projektet

Med et byg selv legehus kan du glæde dine børn hele året rundt. Der er forskellige træsorter, du kan vælge imellem, når der skal købes planker til at bygge det lille hus i haven med. Før du går i gang med projektet, skal du sikre dig, at huset kommer til at stå på den mest optimale placering i haven. Derudover skal du gøre dig tanker om såvel sikkerhed samt særlige byggekrav. 

Vil du have mest værdi og anvendelsesglæde med det lille ekstra hus på matriklen, skal du vælge en slidstærk og modstandsdygtig træsort som gran. 

Fyr er det budgetvenlige valg af holdbart træ. Til den kvalitetsbevidste gør-det-selv person kan du med kalmarplanker udføre en eksklusiv finish på det lille træhus.

Allierer du dig med et professionelt tømrerfirma, får du alt den professionel hjælp, sparring og vejledning, du har brug for til opførelsen af børnenes kommende favoritsted i haven.

Se også Lav dit eget legehus skrevet af bygselvviden.dk.

Læs også: Find inspiration til den sjoveste rutsjebane til børn.

Læs også vores artikel om: Inspiration: Find det perfekte legetårn til barnlige sjæle

Se vores artikel om: Find det fineste legehus til dine børn

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar